Klockan 23

Startade senaste Lyxfällan och strök igenom delar av garderoben. Så hippa är mina fredagskvällar.

Det borde kännas tragiskt men det är ganska skönt.

Tillsammans och spindelmannenAtt jag prioriterar att träffa rätt mycket klasser/elever känns helt rätt. I förmiddags satt jag två timmar med en klass på Vasaskolan och pratade demokrati och framtid. Kul att se duktiga lärare också!

Affischen ovan hade en annan klass gjort för att skapa en känsla för vad socialism är. Känns rätt bra!

Eftermiddagen blev partiintern, och det är också kul men sakerna som sägs är lite mer förväntade.

Eftersom jag kan konsten att roa mig har jag sprungit (långt, länge, jobbigt) i skymningen och nu ska jag slå in två spindelmannendräkter.

En bra start på dagen


Kvittad

I dag var jag utkvittad från voteringen för att hinna hem till Nämndemannaföreningens årsmöte.

Innan jag rusade från riksdagen hade vi sittning med ett flertal representanter från Unionen. Som alltid när diskussionerna är viktiga känns tiden för kort.

Skönt att landa hemma vid niotiden. Med lät huvudvärd (åh, vad jag gnäller) och stel nacke. Glad över att jag tränade i morse så att jag ändå känner mig relativt pigg och stark.
Samling mot gårdsförsäljningBrännpunkt, SvD

"Forskningen och internationella erfarenheter är tydliga: att öppna upp för kommersiell detaljhandel med alkoholdrycker skulle leda till ökad alkoholkonsumtion. Det, i sin tur, skulle leda till mer ungdomsfylleri, ökad kvinnomisshandel, fler alkoholrelaterade sjukdomar, ökad sjukfrånvaro, fler döda i trafiken och andra sociala, rättsliga och medicinska problem."


Onsdag med neo-avslut

Vaknade av att någon sågade nåt någonstans utanför. Ni som tror att sågande osv är för landet, nej nej. Det sågas mitt huvudstaden. KLOCKAN 06.58.

Engelskkursen. En timme på kontoret med post och läsning. Två timmar på Socialdemokraternas skolseminaruim. Snabblunch i matlåda innan en träff med IOGT-NTO i vars utredning om substitutionsbehandling jag har äran att sitta. Alla andra hade tjusiga titlar i direktivet men jag var enbart medlem. Gräsrot. Fint. En politiskt mycket intressant fråga.

Tillbaka till voteringen. Som var lååång och där vi förlorade ett ämne på lottning. LOTTNING!

Sedan en middag i Strömmen med min mentor. Enligt honom kan jag ha Löfven att tacka för mycket. Orsak, samband, verkan ... sådant.

Raskt över gatan till Östra för att delta på Alkoholpoltiskt Forums årsmöte. Spännande föreläsare inledde.

Därefter höjdpunkten. En timmes spontanfika med Linda som också var på möte.

Kvällspasset med Riksrevisionens rapport om brottsmålshantering. Ledsnade tio och gick ner och simmade 40. Annan kamrat simmade också och då går tiden fort när samtalen stjäl uppmärksamhet.

En fet dag helt enkelt. Rätt rolig. Vad är kvar? Läsa Neo i sängen.

I natt sover jag inte med öppet fönster. Någon kanske tänker såga lite när som helst i natt.

En rosa sjalHär är en ny fantastiskt rosa sjal. Olika rosa nyanser i samma. Och en uppenbart skelande tjej.

Morgonens engelska

Upp tappert varje onsdagsmorgon för att gå till engelsklektionen.

I dag har jag lärt mig en bunt fler ord ch hur man kan använda dem och inte.

Tills nästa gång har vi en sån skön högstadieläxa, att hitta en artikel om hur de jobbat med någon aktuell fråga i US eller UK och referera på engelska.

Skillnaden på högstadiet och nu är att det är frivilligt. Tycker man inte att man hinner är det helt okej. 

NIMBY

Ni har hört om det.

Hur huset i Vallentuna där ensamommande barn skulle bo har vandaliserats. Bland annat har någon eller några snillrikt sprutat in massor av vatten i huset, ordnat en vattenskada och därmed försenat inflytten.

Hur kommer det sig att människor oroas så hårt över att unga människor ska flytta in i närheten? I min hemtrakt finns samma typ av oro. Vari består den?

Jag kan verkligen inte förstå hur sådan skräck kan uppkomma för at några människor ska bo bo ett ställe, kortare eller längre tid. Vattenskada är en sak. Att tända eld på sådana boenden har också förekommit.

Vilka är det egentligen som är värda att klandra? Som verkar vara människorna att hålla sig undan från?

De som gjorde den här vattenskadan till exempel. Vad sysslar de med annars? Har de ett vanligt jobb på en bank, kollar de på tecknad film med barn, spelar de golf? Först lite golf och sen lite förstöra för andra människor?


Dyr reform som skapat få nya jobb

I dag skriver DN om hur sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga mest kostat pengar för staten. Dvs, mycket dålig effekt.

Och det här ska då vara regeringens trumfort mot ungdomsarbetslösheten. Tjoho!

Fatta vad utbildning vi hade fått för de här pengarna.

Sveland och antifeministerna

En debatt i medierna har pågått ett  tag. Involverade bland andra Maria Sveland och så Pär Ström. Mannen som hatar feminister.

Sveland har nu skrivit en avslutningsreplik efter att ha gått på Ströms öppna pubkväll och pratat med honom och hans vapendragare.

Ur Svelands text vill jag lyfta fram följande:

Just vårdnadstvister var ett annat återkommande tema under kvällen på Dickens. Det är ingen slump utan har att göra med den framväxande aggressiva papparättsrörelse som delar antifeministernas avsky mot feminister. Här återfinner man samma paranoida bild av feminister som till varje pris vill ta barnen från papporna. I deras värld finns det en hämndlysten frånskild kvinna bakom varje anklagelse om sexuellt övergrepp eller misshandel, ivrigt påhejad av en feministmaffia och en statsfinansierad kvinnojoursrörelse.

Att feminister i alla tider kämpat just för att förmå männen att ta mer ansvar för barn och familj och bli mer närvarande i sina barns liv är ett faktum som de helt enkelt ignorerar. Här handlar nämligen kampen inte om att ta sitt ansvar som pappa (med allt vad det innebär i tid, omsorg och pengar) utan om pappors ovillkorliga rätt till sina barn. Oavsett om det är en pappa som misshandlat sin före detta fru inför ögonen på barnen. Oavsett om barnen vägrar träffa pappan (något som de tolkar som en hämndlysten före detta frus hjärntvätt av deras gemensamma barn).

och

Oförmågan att se skillnaden mellan det faktum att det faktiskt är män som med övervägande majoritet ligger bakom våldsbrott och våldtäkter (och krig för den delen) och att påstå att alla män är våldtäktsmän eller kvinnomisshandlare. Men denna misstolkning återkom i alla samtal jag hade under kvällen. Det är intressant och jag har funderat på vad det beror på. Hur kan man förväxla problematiserandet av en destruktiv mansroll som ibland leder till våld med det befängda påståendet att alla män därmed är våldsutövare?


Mejlandet

Har just suttit en timme och mejlat. Plockat upp lösa trådar från veckan som gick, och skapat nya trådar för kommande tider.

Mejl är rätt fantastiskt.


En bok jag ska läsa

Moa Herngren har skrivit boken "Jag skulle aldrig ljuga för dig".

Så här säger hon:

– Jag tror att vi alla mer eller mindre lever i förhållanden där vi kanske inte är oss själva fullt ut. Det kanske inte handlar om medvetna lögner. Väldigt många går runt med en bild av hur de vill att förhållandet ska vara och hur vi vill behandla varandra, men så ligger saker och gror i oss och vi försöker slå knut på oss för att det ändå ska bli bra, åtminstone utåt sett. Samtidigt blundar vi för hur vi mår eller vilka vi egentligen vill vara.

Rekommenderar Schulman om skatt

Här är hans krönika.

Utdrag:

Anja Pärson har tagit del av ­Sveriges fria skolgång, den fria sjukvården, hon har ­njutit av den välfärd som ­våra skatte­betalare erbjuder henne. Men så börjar pengarna trilla in och då pilar hon i väg till Monaco. Av ”skattemässiga skäl”.

Varken först, sist eller ensamBrolle är inte den enda som betett sig så här. Det är synd om honom. Det är ännu mer synd om de som funnits runt honom och behövt vara medberoende i hans problem.

Tråkigt att så många vurmar för rätten att supa ohämmat var som helst, när som helst och i vilket sammanhang som helst. Som tycker att allt annat är tråkigt och moraliserande.

Men otrohet är ju inte heller så lattjo.

Killar och läsningTid att sitta på balkongen. Tid att läsa igenom tidningar som blivit liggande och att måla naglarna.

I det här numret av Skolvärlden fanns en artikel och faktumet att killar läser mindre och att glappet mellan könen på den fronten ökar.

Helena von Schantz, lärare i Norrköping, får uttala sig i artikln och hennes påståenden presenteras lite som sanningar, men beläggs inte med någon forskning som jag kan söka mig till.

Kvinnor undervisar på ett sätt som tilltalar flickor mer, då de premierar ordning, ansvarstagande och duktighet.

Menas med det att killar inte kan hålla ordning, ta ansvar elle vara duktiga?

Hon berättar att bokutbudet på skolor är mer flickanpassat och är könsneutrala eller har ett "tyck synd om flickorna"-perspektiv.

Läslusten måste komma först säger hon.

"-Det innebär att vi måste bajaka att flickor läser om flickor som blir kära i rika, stiliga vampyrer och att pojkar läser om pojkar som rider på blå drakar och räddar världar"

Skolan fokuserar för mycket på skönlitteratur, försök få igång killarna via fotbolls- och teknikböcker säger von Schantz.

Hon tycker heller inte om att skrivuppgifterna i de nationella proven många gånger går ut på att resonera om känslor och omvälvande händelser då det skulle gynna flickor.

Och von Schantz för stå för hela problematiseringen med att killar läser mindre en tjejer.

En kvinna som hävdar att killar måste läsa om fotboll och slippa känslor om det ska bli nåt. Härligt. Ordförande för Liberala kvinnor i Östergötland är hon också. Så liberal att hon älskar könsroller. Tjejer pratar känslor och killar räddar världar. Känner som vanligt att jag inte passar in i den snäva definitionen.

Även mögel är ett liv
Hittade i en väska. Lärdom: Sluta använd flera olika väskor, packa alltid upp direkt vid hemkomst, inte två veckor senare!

Sommartid

Alla har sitt trick att komma ihåg hur det är klockan ska ställas.

Under hela min ungdom inträffade det här när IOGT-NTO-rörelseni Gävleborg hade distriktsårsmöten. Då förbannade jag det faktum att en timmes värdefull sömn försvann. Fyra potentiella timmar blev tre ungefär. Lätt att minnas.

Det höjs varje år röster för problematiken med den här lilla timmen. Statistiken visar tydligen att graden av hjärtinfarkter går upp, dvs människor blir sjuka av det här. Jag säger inte emot den statistiken, men jag kan för mit liv inte förstå hur det går till.

För mig är inte skillnaden störra än att jag har en period mellan sex och elva på morgonen då jag går upp, beroende på veckodag och situation. Om klockan då ska dras märks det inte särskilt mycket. Tur för mig!

Kan inte låta bli att förundras över de som påstår att de känner av det här i flera veckor. Antar att det är männisor som inte kan beskrivas som särskilt flexibla.

Däremot kräver det här viss förskjutning och tankeverksamhet kring mjölkningstiderna hemma i Norrala. Fast jag tror det är lättare för korna än för bonden. Med tur har han vant sig till midsommar.

Att vara kravlösSnart dags för ny omgång av "Bonde söker fru". Bonde från trakten ska delta. Det är ointressant.

Det intressanta är hur han nu får vara ett exempel för många andra. Här beskriver han vad han är ute efter. Glad, snäll och positiv. Booooring. Det är väl någon slags grundkrav en bra dag. Okej, den här slängde in att man måste tåla djur också, men det är mest av praktiska skäl.

Glad, snäll och positiv. Om jag skulle tvingas välja ut tre adjektiv på tillkommande så kommer inga av dom på listan, för de är så uppenbara. Så smärtsamt uppenbara och så fantasilöst svar att det skulle avskräcka mig från att intressera mig för någon som kunde klura ut endast de tre kriterierna.

Fast å andra sidan är väl det mitt problem, att jag inte förmår uppskatta enbart glad och snäll tillräckligt utan vill se så mycket mer.

Nåja, det blir nog inte jag och den här bonden. Även om jag inte är pälsdjursallergiker. Skulle nog gilla bondens djur mer.


I morgon är det min dag

Den är helt blank. Helt blank! Inte ett enda ansvar, inte en enda önskan att anpassa mig till.


Najs.

Fysiska bakslag

Det är klart att jag haft riktigt rejäl träningsvärk tidigare. På ridlägret i somras till exempel.

Nu är den här igen. Jag håller mig hellre än behöver sätta mig på toastolen en gång extra.

Fysiska framgångar

Jag gjorde tester hos PTn i morse. Det gick bra. Riktigt bra.


En del av Gävle, en Milles-ängel


Jag fotograferar nästa inlägg


Gävle by night


Foto: Linnéa Manzanares

Nivån
Tack för mejlen

Såg på nätet när jag kollade upp lite inför gårdagens datalagringsdebatt att Piratpartiets ordförande uppmanade de som var intresserade att höra av sig till politiker att hålla en hövlig ton. Det var bra gjort av henne, tråkigt bara att hon också förstod att det är nåt som behövs eftersom många inte är så vänliga i grunden.

Inte alla verkar ha hörsammat hennes uppmaning. Ingen skugga ska dock falla på henne!

Här är utdrag ur tre av mejlen:

Tack för att Ni ytterligare en gång kränkt era medmänniskors integritet och tagit ännu ett steg mot ett komplett övervakningssamhälle.
Önskar er ett liv fullt av personliga komplikationer grundade i den ökade klassklyfta Ni så gärna deltar i att förstora.
Anton Abele - Ni är en inhuman människa.

Jag vet att det är många av er som tycker att detta är en bra idé och jag vill bara säga att jag tycker ni är avskyvärda.
Men ni som faller för påtryckningar och röstade 'Ja' fast ni var osäkra. Ni är riktiga kräk.
Önskar er alla en hemsk framtid för er, era familjer och era vänner.

Tur att man nu vet vilka ni är, ondskans hantlangare, ni har alla ett
namn och jag kommer inte glömma detta.

Svårt att få svara med mer än en mening

I dag skriver Arbetarbladet mer som sjuksköterskornas löner. Det är bra.

För att krydda gjordes en artikel på formen enkät till landstingsråd och riksdagsledamöter där mitt svar blev två meningar.

Vill därför komplettera med med det jag också sade.

Sjuksköterskor är inte den enda gruppen i offentlig sektor vars löner vi är många som känner borde vara högre. Det finns många grupper det handlar om som lärare, förskollärare, poliser ...

Ett rimligt sätt är att med skattehöjningar för de som tjänar allra mest, dvs de som jobbar i privat sektor, omfördela pengar till offentliga sekorn.

Det tycker jag ska göras på statlig nivå eftersom vi då kan fördela om pengar i hela landet.

Det är också viktigt att se över arbetsmiljön för sjuksköterskor, lärare m fl. Det är ingen som ska behöva sova dåligt på nätterna för att den känner att den inte kan utföra sitt jobb på allra bästa sätt. Det blir ju inte bättre med enbart ett lönepåslag.

Elin Lundgren (S)

Valda delar ur mitt morgonmejl med mediebevakning.

Ur Svenska Dagbladet:
Elin Lundgren (S) menade att datalagringsdirektivet fyller en funktion vid allvarliga brott.

– Det är ingen ny idé det här med att använda trafikdata vid brottsbekämpning, det görs redan i dag. Men i dag sparas inte uppgifterna, vilket ger att polisen kan missa tillfällen att utreda brott, sade hon.

– Trafikdata ger ovärderliga pusselbitar, sade hon och hänvisade till att lagrådet inte kommit med några invändningar mot förslaget.

Därefter tog Johan Pehrson (FP) vid i debatten. Han drog bakgrunden till direktivet och berömde Elin Lundgren för en målande beskrivning av läget.

Från TT:
Socialdemokraten Elin Lundgren uppmanade riksdagen att rösta ja till direktivet.

Hon hävdade också att den franska polisens, vad det verkar, framsteg i att få fast den misstänkte för skolskjutningen i Toulouse är en följd av att polisen spårat med trafikuppgifter.

Vi i Socialdemokraterna tror inte att datalagringen ensamt kan lösa alla brott men det är en metod att lösa grova brott, sade Elin Lundgren och hävdade att lagringen redan i dag är omfattande, men oreglerad.

Lundgren undrade också hur det kommer sig att telekombolagens kundtjänster inte sedan länge, eftersom uppgifter lagras även i dag, är nedringda av personer som oroar sig för sin personliga integritet.

Vem värnar om brottsoffrens integritet? Är det inte bra att brottslingar åker fast, sade Lundgren i ett replikskifte med Maria Ferm (MP).

Socialdemokraten Elin Lundgren uppmanade riksdagen att rösta ja till direktivet.

Hon hävdade också att den franska polisens, vad det verkar, framsteg i att få fast den misstänkte för skolskjutningen i Toulouse är en följd av att polisen spårat med trafikuppgifter.

Vi i Socialdemokraterna tror inte att datalagringen ensamt kan lösa alla brott men det är en metod att lösa grova brott, sade Elin Lundgren och hävdade att lagringen redan i dag är omfattande, men oreglerad.

Lundgren undrade också hur det kommer sig att telekombolagens kundtjänster inte sedan länge, eftersom uppgifter lagras även i dag, är nedringda av personer som oroar sig för sin personliga integritet.

Vem värnar om brottsoffrens integritet? Är det inte bra att brottslingar åker fast, sade Lundgren i ett replikskifte med Maria Ferm (MP).

Från Expressen:
Socialdemokraten Elin Lundgren uppmanade riksdagen att rösta ja till direktivet. Hon hävdade också att den franska polisens, vad det verkar, framsteg i att få fast den misstänkte för skolskjutningen i Toulouse är en följd av att polisen spårat med trafikuppgifter.

– Vi i Socialdemokraterna tror inte att datalagringen ensamt kan lösa alla brott men det är en metod att lösa grova brott, sade Elin Lundgren och hävdade att lagringen redan i dag är omfattande, men oreglerad.

Lundgren undrade också hur det kommer sig att telekombolagens kundtjänster inte sedan länge, eftersom uppgifter lagras även i dag, är nedringda av personer som oroar sig för sin personliga integritet.

– Vem värnar om brottsoffrens integritet? Är det inte bra att brottslingar åker fast, sade Lundgren i ett replikskifte med Maria Ferm (MP).


Inslag i Rapport i går:
 Ungefär sex minuter in.


Make history


Vårfönster på kontoret


Om polisutbildningen på SvD Brännpunkt

Jag och Morgan Johansson har skrivit en text som du kan läsa HÄR.

Debatt om datalagringsdirektivetOm det känns som att det är rätt att göra en solig dag som den här finns debatten HÄR.

Här är jag i ett replikskifte med Maria Ferm från Miljöpartiet.

 

En kväll på StadsteaternVi var ett tjugotal från S-gruppen som såg föreställningen Olof Palme i kväll. Jag är ingen teaterperson egentligen för det är så läskigt när skådisarna artikulerar så man ser när spottet far genom luften. Det hände nu med!

Det är klart jag kunde avsätta lite tid till den här. Men jag hade också kunnat göra nåt annat.

Det är ganska talande om mig att jag inte har en kategori på bloggen som heter "teater".

Nytt glansTyvärr log jag inte så mycket på bilden att ni fick se mina vackra, vita tänder som matchar bra till.

Obokat men ändå på

Var bombis på att jag bokat dagens tågbiljett förra veckan. Även när jag är bombis kan jag ha fel. Tåget var enligt SJ fullproppat när jag ringde minuten innan avgång. Men min vanliga tur ordnade så att det fanns ledig plats till mig. Tur, tur för jag suktade efter frukosten. Utan den hade det blivit lågt.

Dagens innehåll handlar om att skriva vidare på anförande, ha utskott med tillhörande grupp, bänkmöte, seminarium om datalagringsdirektivet, stora gruppmötet, teater och så övernattande vän på det. Har en idé om en debattartikel också. 

Mannen framför mig har pratat i sömnen i en timme. Jag är väldig glad över att jag inte är han.
 

När livet är gottDå inkluderar det hästar och natur. Ullie tog den här bilden i somras på Gotland. Jag rider först på Limbo.

Vi har skrivit en viktig textVi är två skojfriska men ändå ytterst allvarliga kvinnor som skrivit en aktuell och viktig text om välgörenhet kontra välfärd.

Läs den HÄR


OpinionssiffrornaHÄR är artikeln i SvD.

Det räcker med en snabb blick på linjediagrammet (eller viss historisk kännedom) för att se att siffrorna i dag egentligen inte är särskilt fanastiska för oss. Vi slår inte ens i de bästa siffrorna som partiet med Håkan hade, inte ännu.

När jag fick frågan i valet, vad siktar ni på, så svarade jag det enda som känns rätt. -På egen majoritet. Det är alltid målet. Men kan funka ändå beroende på situation.

Däremot kan jag konstatera att ett parti som M kan sjunka och sjunka och fortfarande ligga bra till jämfört med historien, eftersom de aldrig haft särskilt brutalbra siffror.

Men jag tror, jag tror att det känns lite bätttre för S än för M just när de här siffrorna kommer.

Jag vill alltid betona, så också i dag, att det är valdagen som räknas. Inget annat. Skulle aldrig hävda att "nu tar vi dom", med bestämdhet. Bara som uppmaning.

Mina blinda fläckarFör att illusterera det här lite dystra inlägget väljer jag en foto från i går. Jag har läst mig att skära apelsinklyftor rena från hinnor och sedan koka dem i en sockerlag med chili. Blir fantastiskt till citronglass.

Vad som är dystert handlar om blottläggningen av mina kunskaper på ett antal områden. Tack vare, eller på grund av, spelande av diverse frågespel den senaste tiden inser jag att jag har blinda fläckar vad gäller hela sportområdet, stora delar av geografin, historisk årtal samt kungar. Gamla kända svenskar som spelar stumfilm eller skriver visor är också svårt.

Sport gör mig ingenting, annat än att jag tappar poäng på det. Genuint trist och fullkomligt ointressant för mig vilket lag som vann allsvenskan vilket år, vem som tränar eller vad cuper eller arenor heter.

Årtalen fattar jag inte varför jag inte kan. Jag är annars rätt bra på utantill-kunskaper från skolan. Förmodligen samma, bryr mig inte så mycket. Kungar är same shit.

Geografin däremot. Det önskar jag, om inte annat för min egen skull, att jag var bättre på. Berg, öknar och huvudstäder. Däremot när det börjar slå över mer mot geologi, då är jag mycket grymmare.

Vad göra? Är det blindkartor som är grejen? I dag frågade jag vännerna var Arboga ligger. Trodde Västkusten. Lyckligtvis var det närmare.

I alla frågespel, och i livet, är det de gröna frågorna jag hanterar allra bäst.

Men vi spelade också ett spel om svenska språket i går. Då vann jag.

Kalas kalas kalasDet är en skön form av glädje att vakna upp hemma hos en kompis som fyller år och därför kunna fira in ordentligt ända från början. Eller faktiskt ända sen hon halvsov i fåtöljen efter midnatt.

Ullie fyller och skapar en vacker tårta bara lite med vänsterhanden så där. Elin fotade. Alltså inte jag, det sägs vara tecken på psykopatdrag att tala om sig själv i tredje person.

De här männen

Begreppet närhat och allt närbesläktat. Som utflippade läsarkommentarer, sexistiska mejl eller så.

Det här är ju ingenting, men irriterad är jag ändå.

Jag skriver nåt på twitter om ungdsomsarbetslöshet. Man (vars beskrivning är att han hatar pedofiler) svarar att arbetslösa ungdomar är lata. Jag skriver att jag tror att problemen är andra. Han vidhåller och berättar också om sina nätverk som gör att han vet så mycket mer än mig för jag är ju politiker och "är aldrig ute i verkligheten". Jag frågar var han vet om mig och vilka jag känner och vad jag gör. Han berättar att han minsann vet hur politiker är. Jag tycker det är tråkigt att dömas utifrån hans erfarenheter och inte utifrån mig. Då vänder allt och handlar om huruvida jag då tycker det är okej av S att enligt honom frysa ut SD. Jag frågar vad utfrysningen skulle avse och vad det har med mina verklighetskontakter att göra. Inget svar.

Jag borde lära mig att jag inte måste svara. Det leder bara till tappat hopp om mänskligheten. 


Lite ungdomligare utskottI går var det 349 gymnasieelever som tog plats i riksdagen. Jag var utskottsordförande i det sammansatta justitie- och näringsutskottet som sammanträdde på förmiddagen.

Vi pratade om elområden, nedladdning och vindkraft bland annat. De vuxna som har mage att kläcka ur sig att ungdomar inte är intresserade av politik ...

Det var otroligt roligt det här!
Onsdagens middagAlltid glassiga middagar i riksdagen.

Fredag och kanske mys

Jag är på väg för att träffa några av de allra bästa vännerna. Då kan det bli mysigt. Ungefär vad jag orkar efter tung vecka.


Polisdebatt
Ikväll slutade polisdebatten strax efter klockan 21. Jag hade räknat med att sitta till supersent så jag var nöjd. Hann träna ordentligt efteråt och allt.

Jag inledde debatten med att tala om vikten av att förebygga att människor väljer kriminalitet. Att se till att det finns jobb och boende för unga är en sådan sak. Allt hänger ihop.

Pratade mycket om polisutbildningen, som också blev kvällens main topic. Överraskande nog outtade FP att det mest troligt är de som blockar utvecklingen av polisutbildningen till en högskoleutbildning. M vägrade svara på vad de tycker. C har tidigare sagt att de vill ha den till högskoleutbildning. Precis som rikspolischefen, Polisförbundet och också den utredning i frågan som kom 2008.

Men det är bra, då vet vi vad vi utgår ifrån. Här kan du titta på debatten. Replikskiftena är roligast.

Kevin in da houseI dag har det gått ganska mycket i ett. Jag började klockan åtta med engelskkurs som leddes av supertrevlige Graeme med ursprung i Skottland. Kändes lite bättre med engelska den här veckan jämfört med för två veckor sedan när jag nästan bröt ihop. I dag har jag lärt mig ordet bill för proposition bland annat.

Direkt till ett arbetsgruppsmöte som efter ett tag blev inställt när inte tillräckligt många dök upp (hatar sånt).- Satte mig och började skriva ett anförande. Hämtade upp Kevin! han har prao på riksdagen och hänger med lite olika personer. Vi gick och letade upp lite lokaler inför ungdomsriksdagen på fredag, var på årsmötet, åt, och sen berättade jag lite om JU och han lite om sina erfarenheter.

Gick ett ärende på stan (kul att komma utomhus i dag) och hann precis avsluta anförandet innan voteringen. Som var skapligt lång! Pratat i telefon och nu sitter jag här och går igenom mejlen. I väntan på att gå tillbaka till kammaren igen då JU har debatt.

Nu vet ni ALLT! Utom att jag efter det ska träffa Lena Sommestad. Ordförande i S-kvinnor. Och sena kvällen ska ägnas åt att slipa på anförandet igen. Hurra!

Historien
Kring lunch hade jag årsmöte med riksdagens nyketerhetsgrupp. En av de absolut äldsta intresseorganisationerna i riksdagen. Vi har anor sedan 1895.

Vi har också en bankbok ... Det ska nu moderniseras en aning. Tyvärr.

Nuvarande ordförande Lars-Axel hade sammanställt listan över före detta ordföranden. Här kan vi se en tydlig övervikt för män. Och en nästan lika tydlig övervikgt av frisinnade.

Stolt tradition för folkpartiet som i dag inte har någon som är medlem i nykterhetsgruppen ens. Alla andra partier har medlemmar. Totalt är vi i dag 19. Långt ifrån glandsdagarna, men vi vet ju att pendeln alltid svänger!

Under året har vi jobbat framgångsrikt med bättre alkoholfria drycker på riksdagens arrangemang.

Den molande huvudvärken

Jag är vanligen inte hypokondrisk alls.

Men nu har jag haft ganska mycket lätt, molande huvudvärk i huvudet. Liksom hela dagar i sträck. Inte så att jag inte klarar att göra saker, men det är störigt. Inte rimligt och högst ovanligt.

Antingen behöver jag korrigera synkorrigeringen.

Eller så har jag en hjärntumör.


Gruppmöte

Vi har vårt vanliga tisdagsmöte. Det som tidningrna kallar "krismöte" och påskiner att det är snabbt, extrainkallat när de tycker att det passar.

Nu var det ett tag sen.

Jag har ätit nötter till mellanmål och funderar på hur jag ska få ihop veckan.

Efter riksdagen

Lyssnar just nu på en diskussion om att det är rekord av utbetalningar till avgångna ledamöter.

Tycker det är mycket, mycket synd att det ser ut så. Mitt mål är att arbeta med skolan igen när jag är klar här.

EleverHär är arbetarbladets bild på några av eleverna jag och Carina träffade i Bergby igår. Länk kommer när Arbetarbladet lagt upp den.

Bergbybesök

Sjundeklassare på Bergby Centralskola skrev i fredags ett brev till kommunalrådet Carina Blank, något som också skrevs om i Arbetarbladet.

Det var tydligt att de (precis som många fullvuxna) inte vet vad som är kommunens ansvar och vad som inte är det.

Jag följde med Carina ut och vi hade en jättebra timme med klassen där vi resonerade om Gävle och framtiden.

Kul med unga som vill ta reda på vad som gäller, till skillnad från vuxna som tror de vet men inte har en susning.

Bådar gott inför framtiden.


Dags för distriktsstyrelse

I dag sammanträder distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Gävleborg.

Nu är det dessutom upplopp eftersom årsmötet närmar sig.

Några bra deckareJag gillar både Ohlsson och Sten. Har läst deras tidigare böcker också.

Och här kommer påfyllnad i samma anda. Kanske jag av de här två, som inte bett om att bli jämförda, skulle föredra Änglavakter. Lite mer edge på den.

Skön avslappning sån här läsning.

Män

Schlagerkväll. Vänner. Hund. Loreen. Quizme. Ostkrokar.

På väg hem stöter jag på två män. Typ 45, ser ut som att de kommer från sitt strikta kontorsjobb.

-Tjena tjejen!
-Ja, hej ...
-Vart är du på väg då?
-Hem.
-Du ska inte med oss då?
-Nej.
-Jo, det blir kul Häng med!
-Nej. -skrattar lite-
-Jo, kom nu. Vi ska in här, tre trappor. Kom!
- -skrattar lite mer avvärjande- Jag får inte vara ute så länge!
- Jo, kom nu!

Jag har aldrig stannat så jag bara fortsätter gå.

Asså, karlar ... varför skulle jag ha minsta intresse att hänga med dom? Varför tjatar dom? Och varför i hela helvete skrattar jag och liksom säger att någon annan bestämt att jag inte får vara ute så länge.

Allt jag ville säga var egentligen -Dra åt helvete! Men som tjej är det ofint att vara otrevlig. Även när det skulle passa.Men det ser ju ganska bra ut i Gävle!

För att kolla in siffrorna för företagande har jag då kollat på Svenskt Näringslivs rapport om företagsamhet i Gävleborg 2011. Jag tog deras siffror eftersom det är en fäste för ... tja, det är inte ett rött fäste i alla fall.

Och här ser vi alltså att tillväxten på andelen "företagsamma individer" i Gävle är 3,6 procent. I riket 2,7 procent. Av tabellen ovan att döma verkar Gävle kommun ligga i paritet med länet där tillväxten av "företagsamma individer" är som allra störst.

Bra jobbat Gävle Kommun! Det kanske vi borde prata mer om, istället för att säga att vi är dåliga på företag!

Att kalla någon för företagsam, är att lite grann kidnappa ett ord som inte per automatik betyder att driva företag. Jag skulle säga att jag är en sjukt företagsam person! Utan att jag just nu driver företag.

M i Gävle håller inte ihop

Som jag skrev nedan, finns det inom Moderaterna olika åsikter om "vems fel" det är att Cloetta lägger ner i Gävle.

Det finns också en splittring i hur man uttalar sig om den jurist som är inne och kikar på ett ärende.

Så här bloggar en fullmäktigeledamot (som också är riksdagsledamoten som tycker det är kommunens fel att Cloetta flyttar):Som AK-ordförande ville jag veta om det finns en sådan samsyn inom Moderaterna, då skulle det vara allvarligt. Så jag kontaktade deras kommunalråd som svarade så här:

Jag har inte hört något om detta
Jag sitter i GSAB styrelse det är GSAB
Som har anlitat denna advokat
Jag har inte haft någon annan uppfattning om detta

Det gick bra den här gången också!De sade ja!

Jag tände ljus och ordnade innan de anlände Enneska Salongen på stadshuset.

Kommunen och CloettaJag hade skrivit ett plakat och tagit med. För att påvisa ironin. Sergio var med mig. Bakom står några moderater som företräder ett samhälle som ska styras av kapitalismen.I fredags anordnade de fackliga på Cloetta tillsammans med LO-facken i en manifestation utanför fabriken. Många människor slöt upp.

Det är lika enkelt som vidrigt, det faktum att Cloetta väljer att klappa ihop fabriken 2014. En fabrik som producerat bra och legat på plus. De flyttar delar av produktionen utomlands (arbetarna där är billigare), och till Ljungsbro. Mer vinst är skälet.

Sammanslagningen Leaf/Cloetta blev ett billigt sätt att komma över starka varumärken som Ahlgrens bilar och Läkerol.

Det är alltså de kapitalistiska, vinstdrivande krafterna som drivit fram det här.

Trots det skriver moderat riksdagsledamot från Gävle:
"Det är inte slump att företagen lämnar Gävle även om vart och ett av de tråkiga händelserna inte har ett direkt orsakssamband men ett grundläggande strukturellt problem i Gävle är det upplevda dåliga företagsklimatet."

Jag träffade Johan Stenborg, boss på fabriken, i höstas. Jag frågade honom vad han ansåg om företagsklimatet. Han berättade att han var väldigt nöjd, att han tycker de får allt stöd de behöver från Gävle kommun. Ingen upplevelse av dåligt företagsklimat där inte.

Jag har dubbelkollat med ytterligare en moderat i riksdagen från Gävleborg och hen anser INTE att kommunen har någonting med den här nedläggningen att göra. Moderaterna har alltså väldigt olika bild, och skönt att någon förmår se vad som händer utan att vara förblindad av sossehat.

Att påstå att kommunen ligger bakom andra fabriksnedläggningar som de i Norrsundet eller kanske Ericsson vore lika illa det. Det handlar om samma krafter som drivit på nedläggingen av godisfabriken.

Vårt kommunalråd Carina Blank har varit tydlig, alla goda krafter, alla som vill vara med och bidra till att uveckla Gävle är välkomna. Peppra in alla goda förslag! Ett borde rimligtvis vara att INTE i alla sammahang snacka om ett dåligt företagssklimat i kommunen, som flera moderater är riktigt duktiga på att göra. Så högt och så ofta som möjligt. På vilket sätt gynnar det kommunen? På vilket sätt får det ännu fler företag att etablera sig här? För företagen kommer, men kanske skulle det bli ännu fler om de slapp träffa de blå som säger "ett grundläggande strukturellt problem i Gävle är det upplevda dåliga företagsklimatet."

Intressant med ordet upplevda förresten, kan det betyda att det inte är med sanningen överensstämmande? 

Arbetets kvinnorArbetarrörelsen är tämligen manlig i grunden. Därför heter en av våra störtsta sånger "Arbetets söner". En variant finns, "Arbetets kvinnor". Här är andra versen! Sjöngs som inledning på kvinnodistriktets årsmöte.

När jag drog till tåget var all formalia avklarad och jag gratulerar Åsa Lindestam som är ny ordförande.

Kändes vår
Snön är på väg att smälta bort, vet precis var i Närby de första tussilagona sticker upp. Det vet man om man lekt mycket i diken ... tyvärr hann jag inte göra det nu. Gick omkring tio minuter i kortärmat utomhus innan det vara dags att åka igen.

En av de bästa sakerna med Sverige är årstider.


Vaknat i Norrala
När jag åker hemhemåt för en stund maxar jag ibland tiden. Som igår. Hämtades av syster på stationen. Bakade pizza med hennes ungar. Se bild ovan. Bilden ljuger lite, för de ser så väna och snälla ut. Hämtades av mamma och åkte till mormor. Där väntade ocksåmoster med familj. Hem till Norrala sent på kvällen. Klappa hund och katt.

Glädje i magen när jag vaknade upp här.

I dag möte i Söderhamn och sen hem till Gävle för en vigsel och schlagerpartaj!

Ingen efterfrågan, inget utbud

Utdrag från text i SvD i går.

"Bakom varje sexslav gömmer sig också en förfärande mängd torskar. Män som sällan avkrävs ansvar för sina handlingar. Män som i den moderna sexhandeln sällan kan vara säkra på att det inte är en tvångsprostituerads tjänster de erbjuds. Män som genom att köpa kvinnor skapar en bild i det allmänna medvetandet av att kvinnor och flickor är sexobjekt som män kan använda för eget bruk och inte absoluta människor som de själva. Män som skulle kunna avstå från att köpa sex och göra den groteska sexslavhandeln till historia redan i dag enligt den grundläggande marknadsekonomiska principen: Ingen efterfrågan, inget utbud."

Skriven av Anna Laestadius Larsson

Och här är jag och MärtaI kammarfoajénI plenisalen

Foto: Felicia Hedström

Märta gav mig ...en kopia på en artikel om att många unga kändisar säger ja till party, men nej till att dricka alkohol.

Märta träffade mig i riksdagen i går och ställde många frågor om hur det är att vara riksdagsledamot. Hon är elva år och juniorreporter på tidningen Struten. Duktigare än flera andra fullvuxna journalister jag träffat.

Hon frågade mig vilka tre saker jag skulle bestämma om, om jag fick bestämma själv och nu. 1. Lika lön för killar och tjejer. 2. Att ingen ska skadas på sitt jobb. 3. Att alla elever tycker det ska bli kul att gå till skolan varje morgon.

Cloettas årsredovisningar

Jag har kollat på Cloettas årsredovisningar.
2009 ingen utdelning till aktieägarna
2010 0,75 kronor per aktie
2011 ordninarie utdelning på 0,75 kr per aktie PLUS EXTRA UTDELNING 0,50 kr per aktie

Den som säger till mig att jag inte är en ekonomisk expert har helt rätt. Däremot kan jag se hur företaget prioriterar. Nu stängs en fabrik i Gävle, nyligen delades extrapengar ut till aktieägarna. Så de är väl nöjda.

Läser också att Cloettas kärnvärden är

Kompetens
Ansvar
Njutning
Glädje

De lyckas inte så bra med det i Gävle!

Inga fler bilar

Då tidigare Ahlgrens/Leaf/Cloetta lägger ner i Gävle.

Förflytt av biltillverkning till Ljungsbro och Läkerol till Slovakien.

150 blir av med jobbet i Gävle.

Sådan är kapitalismen.

När jag fick ett jobb

När jag började jobba på skolan där jag jobbade sex år, började jag samtidigt som en klasskompis till mig. Jag hade komplett examen, bättre betyg och hade läst extra kurser.

Han fick fast jobb. Jag fick vikariat.
Han fick mer i lön än vad jag fick.

Jämställdheten i Sverige.

8 mars

Skriver med S-kvinnors ordförande i Gävle, i Arbetarbladet

"år vill vi uppmärksamma löneskillnaderna mellan män och kvinnor. I dag är den 14,3 procent till kvinnors nackdel. Det betyder att kvinnor jobbar gratis mellan klockan 15:51 och 17:00 varje dag."

En tur fram och tillbaka ...

... till Stockholm i dag. Jag ska träffa fyra klasser från Källmurskola och en juniorreporter.

Blir ett gott dagsverke.

Pappersarbete

I dag ägnar jag mig åt mejlboxar och pappershögar och kalender och uppföljning och genomläsning och ...

Hela den biten. Som varit eftersatt. Kommer inte att bli klar i dag. Följer upp möten och träffar jag haft senaste veckorna. Planerar inför kommande.

Inledde med en sittning med Ahmed aka Stjärnskottet. har jobbat hårt och just intagit lunch. Allt sånt flyter bra när min arbetsplats är ett bord på Wayne´s. Stamhaket.

Har planerat upp resten av veckan så det kommer att rulla på!


RutmönsterEn ruta på Resecentrum i Söderhamn hade fått ta emot våld.

Nöjdheten

Sedan jag kom hem efter dagens arbetsplatsbesök har jag legat i ganska bra. Alla mina golv är rena och med nytvättade mattor på! Fräscht!

Jag har också sprungit. Så långt och mycket så att jag fick en blåsa på ett för mig helt nytt ställe på foten. Bortsett från blåsan kändes det helt otroligt att jag kunde hålla igång en "evighet" utan att jag blev trött. Kul springa ute och inte på band.

Det här toppar jag nu med att LAGA MAT. Har blivit som en trend de senaste dagarna. Den kanske inte håller i sig.

Kan bara hålla igång en sak i taget och motion är bäst och viktigast. Mat kan jag få ändå.

I morgon ska jag göra så mycket pappersjobb att cellulosafibrerna viker sig!

Lundgren-AminArtikel i Arbetarbladet.Artikel i Gefle Dagblad.Och självklart var vi på framsidan på tidningarna också.

Det är mer än häftigt att Ahmed och jag har fått uppdraget att leda Arbetarekommunen i Gävle. Många blandar ihop det med kommunalråd, men gör inte det. Det är finare än så. Det är att jämföra med att vara partiledare i den egna kommunen.

Det här är bara början. Nu kör arbetet igång. Ahmed är förresten på fler intervjuer nu.


Att bli AK-ordförande

 Foto: Jane Myrberg

Här är jag och Peter. Peter har varit ordförande i Gävle Arbetarekommun sedan 2008, då han efterträdde Ulrica Messing. Nu är det min tur att springa med den här stafettpinnen ett tag! Vi hade årsmöte i 3,5 timme igår. En hel del diskussioner kring några av motionerna. Kring valen däremot var det i år inga diskussioner!

Så glad över alla fina kamrater!SSU gratulerade mig med en underbar tuplanbuket som i princip glittrar på mitt köksbord.

SSU i Gävle är en samling fantastiska, unga människor.

På dagen i dag

Åkte till Söderhamn tidigt i morse. Åt gott, nybaktbröd från Sjölins bageri på morgonfikat ihop med andra facklig aoch politiska innan vi drog ut på arbetsplatsbesök.

Jag hängde med Kommunal och besökte Hemtjänsten, Knutpunkten, Stenbackens Kooperativ och Renhållningen. Arbetsplatsbesök ger insyn både i det ena och det andra.

Om kvällen skriver jag i morgon.

Prestationsprinsessan

Jag upprepar. Jag är inte bra på söndagar. All livets svärta kommer över mig.

Så jag har tvättat tvättberget, handtvättat delar. Varit till mataffären och fyllt på mitt förråd av kessela och frukt. Satt viktiga papper i pärm. Gjort matlådor. Såna grejer.

Roligast, tillverkat några enkla kort som är till de som ska avtackas på Arbetarekommunens årsmöte i morgon.

Jag har också, efter en släng av hybris, förberett morgonens tacktal. Må det inte straffa sig.


Inte så varmt som man kunde troMen mig lurar vädret inte. Bara för att solen sticks betyder det inte att det är varmt. Så det är mössa och vantar och grejer som gäller. Såg många som lät sig luras ...

I går var det fest

I går hölls den sista stipendiefesten för Kenth Högströms minnesfond. Verksamheten har pågått ett antal år och i hans minne har stipendier delats ut till unga människor som uppmuntran i den verksamhet de ägnar sig åt.

För två år sedan fick jag stipendiet, ungefär för att jag var en frimodig debattör.

I går fick fyra personer stipendium. En hästtjej, en trollkarl och två fiolspelare. Underbart!

God mat och massor av underhållning i Hudiksvall. Min "plus one" var Krister och det var kalas att ha lite tid med honom. Anlände Norrala i natt och e liten surprise var att minsa systern var hemma. Var uppe länge i natt och pratade.

Kenth Högström var socialdemokratisk riksdagsledamot från Hudiksvall. Dog tyvärr alldeles för tidigt av sjukdom.


Snabbis Stockholm


På Tollare pågår för fullt UNF:s kurs som är en del av projektet "Ett bra uteliv".  Jag pratade en timme om hur kommunal- och riksdagspolitiker jobbar med sina uppdrag och hur man kan göra om man vill påverka dem. Vilket ju UNF vill.

Det är skitroligt att föreläsa. Särskilt när gruppen är så bra.När jag väntade på tåget spanade jag in i en sådan truck som körs med på perrongerna. På anslag inne i hytten stod (förutom att man inte fick ta med ätbart, kaffe, läsk eller tidningar) att "Det är ej tillåtet att skära sönder sätena".

Först verkar det hur dumt som helst. Sedan tänker jag att det förmodligen är på förekommen anledning. Då är det ännu dummare än hur dumt som helst.


Kära syster ...

Sara, här kommer ytterligare bevis på att riksdgsledamöter "är som folk". Har just lagt en timme på att jutjuba melodifestivallåtar med glasartad blick. Växlat mellan twitter och facebook. Suttit i soffan. Nu mår jag illa.

Träningsvärk, absolut!

I dag gjorde min PT ett riktigt jobbigt pass.

Särskilt tre övningar stack ut och gjorde allt i mig mört. 1) Hoppa jämfota upp på relativt hög låda 2) Göra höftlyft med fötterna på bollen 3) Intervall-löpning skitsnabbt.

Trots att jag i morgon kommer att behöva rulla ur sängen är PTn bland det bästa som hänt mig. Det är trots allt meningen att det ska vara jobbigt. 

Kurdernas frihetskampJust nu hunderstrejkar kurser runt om i världen för att rikta uppmärksamhet mot folkets situation. Den 15 februari inledde två av BDPs fängslade parlamentariker och 22 andra fångar den på obestämd framtid. Detta för att komma till en fredlig lösning i kurdfrågan.

Förtrycket av det kurdiska folket måste få ett slut. Med just fredliga medel så klart. 

I Gävle hungerstrejkar ett antal kurder i ett tält på Stortorget i Gävle. De vill gärna träffa dig och berätta mer om varför. De är kvar till på söndag.

Vackra Högskolan i GävleBesökte i dag för att ha möte med personal och kunna ställa en del frågor som jag hade.

Jaha, vi använder skatterna till bra grejer?I Arbetarbladet i dag. Gidehag skriver att det skulle bli problem om skattebasen och därmed skatteintäkterna minskade kraftigt i samhället. Där är vi sjukt överens. Vi ska inte betala skattandet skull, vi ska inte vara överhäftiga. Men vi har brister som vi behöver lösa gemensamt. Jag kan inte bygga min egen bit järnväg eller utbilda mina egna sjuksköterskor och allt det självklara.

Därför hjälps vi åt. helt rimligt att den som har mycket kan hjälpas åt lite mer. Och jag vill inte höra nåt skitsnack om att "det är orättvist för de har jobbat hårt för sina pengar". Vad tror ni att undersköterskorna gör då?

Men här ska vi då lite tycka synd om de som betalar mycket skatt (för att de tjänar mycket) för att några gjorde världens PR-grej med att uppmärksamma klyftor människor emellan.

Vad har Gidehag gjort den här veckan mer? Kritiserat LO som visar att inkomstklyftorna ökar. Och skrivit om att Sverige har för små inkomstskillnader.Ingenting är som hemma

Tåget sent. Trots att det alltså var synd om mig lagade jag "riktig" mat. Lasagne. Så gottis! Gjorde allt det tråkiga medan den stod i ugnen. Packa upp, betala räkningar, nytt vatten till tulpanerna som faktiskt inte dött.

Känner mig som alltid på torsdagskväller trött. Ändå glad över kul utvecklingssamtal med min gruppledare och därefter möte med min mentor. Han är bra han.


Jag HJÄRTA Lyxfällan

Jag vet inte varför jag med sådan hängivenhet tittar på Lyxfällan. Nu har jag ett gammalt program på i bakgrunden medan jag jobbar.

De blir alltid ledsna/sura när de ska sälja saker och inte får lika mycket som de själva gav. Om man blir förvånad över det så är det tydligt att de inte riktigt förstår pengar.

KD och papporna

KD är ovänner med de övriga vännerna i regeringen. KD vill nämligen inte tillåta insemination av ensamstående kvinnor i Sverige. Skälet är att "barn har rätt till sin mamma och till sin pappa". Hörde Göran på någon nyhets-TV i morse. En donator är inte en pappa.

Elida Kindh har skrivit en grymt bra text, utdrag nedan:

Låt oss tala klarspråk: I grunden pläderar KD inte för rätten till en pappa utan för ett förbud mot alla andra familjeformer än den heterosexuella fertila parrelationen.
...

KD visar alltså än en gång att de vill bestämma vem som ska få bilda familj och hur den familjen ska se ut. Att skaffa barn är inte en rättighet. Det är en möjlighet och den ska alla som vill få prova. Vad som däremot är en mänsklig rättighet är att själv få välja hur ens familj ska se ut. Det ska inte någon annan person eller staten göra.


Förutom i saken, så lyfter det också andra frågor.

Nämligen hur KD ska hantera den rätt stora mängd biologiska fäder som skiter i sina barn. Och de mammor som utan rimliga skäl ser till att barnen inte får träffa sin pappa. Återkom till mig om det Göran.

Det känns

Det känns i kroppen att jag spelade innebandy igår.


Det känns också att jag har massor av saker att göra. På gott och på ont. Jag har i alla fall laddat med lunchpannkakor och palsternackssoppa. Ska nu packa ihop rummet innan eftermiddagens tre möten.

RSS 2.0