Vad är det för skämt?

Det finns en riksdagsledamot från ett av Allianspartierna som driver en illa skriven blogg. T ex har hen inte förstått att partibeteckningar nu för tiden är versaler.

Jag har läst i undantagsfall. Ganska ofta tycker hen att den ska berätta vad jag och mina kollegor borde göra, och nämner oss vid namn. Då rasar helvetet in i min mejlbox via mediebevakningen.

Arbetarbladet gör just nu en serie om människor som byter land, "Det nya landet". Chefredaktören kommenterade i en spalt i går att det inte är förvånanade men sorgligt med en viss typ av kommentarer. Sven Johansson skriver också "I diskussionsforumet saknas hittills, med några undantag, de sansade, eftertänksamma medborgarnas röster".

Detta har fått Alliansens riksdagsledamot att blogga följande:

Sven Johansson skriver en krönika i Arbetarbladet idag där han ställer frågan om varför det är så tyst i samhällsdebatten i Gävle om rasismen. Han skriver det inte rent ut men uppenbart är krönikan ställd till socialdemokraterna och jag delar hans uppfattning.

Nej, Sven skriver verkligen inte det rakt ut. Men jag tackar för att riksdagsledamoten ser Socialdemokraterna som de sansade och eftertänksamma. Tyder på självinsikt.

Vidare:

Men s är tyst. Raimo Pärssinen och Elin Lundgren som är s-riksdagsledamöter i Gävle är tysta i dessa frågor. Betyder det att de inte har någon uppfattning? Delar de sverigedemokraternas problemformulering att en utrikesfödd läkare är ett problem för länet? I en debatt i Riksdagen på frågan om just utrikesfödda läkare så sa rasisten från sd att det är bättre att en utrikesfödd läkare inte flyttar till Sverige utan verkar i sitt eget land.

Jag har inte sett någon socialdemokrat lyfta fram utrikesföddas betydelse i något sammanhang och det vore bra om socialdemokraterna tog Sven Johanssons uppmaning på allvar.

Det är som ett bissart skämt. Vidare kollade jag på de 40 kommentarerna på Svens spalt på arbetarbladet.se. Kunde inte se att denna riksdagsledamot har engagerat sig där själv. Men det är klart, hen har fullt upp med att insinuera att jag och Raimo skulle vara rasister. Känns inte seriöst och trovärdigt. Det känns helt enkelt ovärdigt.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0