Dagens två namnlapparRiksdagens unga socialdemokrater besökte Googles kontor i Stockholm. Jag hann närvara i två timmar och hann så klart bli vansinnigt imponerad över det ytliga. Att de har en specialgjord matta som är är en kartbild över Stockholms skärgård, att kontorsväggarna är som små, röda stugor, att personalen har tillgång till massor av fri mat och fika och en massa annat. För mig som jobbat i offentlig verksamhet känns det som ett skämt, men jag är glad för deras skull och jag gillar ju ändå matlåda.

Vi pratade en del om internets betydelse för tillväxten och jag har nu aktiverat mitt konto för google+. Ska också träffas och prata mer integritetsfrågor och annat.

Därifrån kastade jag mig iväg till Skanstull och Trygghetskamerans dag. S, M, FP och MP diskuterade helt enkelt lagstitfningen och tillämpningen av lagstiftningen kring trygghetskameror. Förstår att det ser lite olika ut i landet, inte bra. Den stora frågan är vad man gör med bilderna.

Hur ställer ni er till att vi sätter en bunt kameror i alla bostäder? Som bara en åklagare kan låsa upp i händelse av brottsmisstanke? Många, många våldsbrott mot kvinnor och barn sker i de egna hemmen? OBS! Inget förslag, bara som hypotetisk fråga. Vore det värt det?

Kommentarer
Postat av: Lindy

Jag är för kameror där det behövs. Har inga integritetsproblem alls

2012-04-26 @ 23:19:27
URL: http://indala.blogg.se/
Postat av: Lennart Alexandrie

Detta med krypterade bilder från säkerhetskameror och att endast behöriga (t ex polis) ska kunna ta del av materialet handlar inte om våra privata hem. Där krävs inga tillstånd. Där bestämmer familjen om kameror med inspelning ska sättas upp. Idén med att säkra inspelat material är helt enkelt för att stärka integritetsskyddet samtidigt som man då kan tillåta kameror på butikslager, eller lastkajer samt på brottsutsatta allmänna platser. Idag är det svårt att få tillstånd med hänvisning till integriteten. Då det verkliga integritetshotet ligger i de inspelade bilderna bör lagstiftningen foku8sera på det, för då finns bättre möjlighetern att bättre bekämpa brottsligheten och öka tryggheten samtidigt som som hotet mot integritetsintrång kan minimeras.

2012-05-01 @ 11:28:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0