Nivån är under all kritik

För att lite grann sätta ett exempel på vad man kan blåsa upp för typ av kritik mot en partiledare som man vill svartmåla ...

I veckan publicerades en insändare i Arbetarbladet som uppmärksammade en typ av språklig miss som Håkan Juholt tydligen gjorde när han besökte Gävle.

Han ska ha berättat för några utländska ungdomar på besök, att i Sverige är det viktigaste ordet "fika". Det är så klart helt rätt. förutom att supa ihop så är alternativet många gånger att fika ihop. Inget konstigt att vilja berätta det när man bondar med kidsen.

Men Håkan har inte läst italienska. Han visste inte att på italienska betyder fika fitta.

För detta ska han givetvis kritiseras, tryckas till, framställas som misslyckad ... Fatta nivån på det. "Finns det inget annat så tar vi honom på bristande kunskaper i italienska!"

Må den som läst italienska kasta första stenen!!

Vinklubbarna klarar nada

Förutom att möjligen försöka tjäna pengar på människors  längtan efter att få koppla av, från, bort ...

I dag vaknade jag till nyheten om att Ungdomens Nykterhetsförbund visat att vinklubbarna inte klarar av att hålla åldersgränserna. Så klart de inte gör. Vanliga livsmedleshandeln klarar inte av att hålla den på folköl, så varför skulle en avlägsen vinklubb göra det?

Accent skriver:

De som gjorde inköpen var två pojkar, 16 och 17 år, och två flickor, 18 år gamla. Totalt gjorde de tio beställningar. En beställning har inte levererats än. Av de övriga nio var det endast tre som inte fullföljdes. I två fall har internetföretaget nekat beställarna med hänvisning till deras ålder. I det tredje fallet var det Bussgodsutlämningen som nekade att lämna ut varorna.

Hela artikeln finns HÄR och där redovisas vilka vinklubbar det gäller. 

UNF har också tittat på marknadsföringen som klubbarna använder, och den skulle milt kunna kallas säljande. Till exempel uppmanas man beställa hem extra mycket till jul! HÄR finns en artikel om det.

Det är inte så alkoholförsljning ska gå till. Alkohol är inte vilken vara som helst. Alkohol är vår legala drog. Trots att den ställer till så mycket olycka finns en önskan om att kunna fortsätta konsumera den. Vore då lämpligt att bibehålla sådant som vi vet skadereducerar. Mycket nog av våra skattepengar går till att sopa upp efter alkoholen. Men de värsta såren kan inga pengar rädda.


En kväll för mig

Den här kvällen var från början vigd till annat som blev inställt i sista stund och plötsligt blev det en kväll bara för mig. Kul, eftersom jag trivs i mitt eget sällskap.

Lade upp en rutt till affärer jag ville besöka av olika skäl. Gudrun Sjödén, Chokladfabriken (låg liksom på rutten), panduro, Granit, Yves Rocher och Body Shop. Landade sist på Pizza Hut för middag. Helt själv. Känner verkligen ingen skräck för sånt.

Tillbaka till rummet och så ner i gymmet och avslutningsvis poolen. Det är SÅ SKÖNT att träna och därför helst slippa ha dåligt samvete för att jag inte gör det.

Förut, när jag tränade lite ibland funkade den uppfuckade hjärnan så att den ständigt hade det dåliga samvetet men försökte intala sig om att `"jag ska ju träna vilken dag som helst" till "jag tränade ju förra veckan" och på det viset går det ju att oträna rätt ofta ...

I dag mest kondition och så lite styrka.

Och i posten fanns ...
Värsta snygga förklädet från IOGT-NTO-rörelsens kampanj "Vit Jul".

Fler än 385 000 barn lever i en riskbruksmiljö där de vuxna dricker för mycket, och barn känner obehag när vuxna dricker alkohol. Julen är en helg där vuxna dricker som allra mest och barnen är oftast knutna till sina egna hem. Det är inte "bara att gå över till en kompis" på julafton.

Det borde vara självklart att avstå från alkohol över jul, som ju sägs vara mest för barnen!

En onsdag

Jag är så trött, så trött. Precis som jag tjatigt nog varit i flera dagar. Och då hade jag ändå vilodag från träningen i går.

I stället tryckte jag 60-70 festinbjudningar med fransk lilja på, åt hemma hos bänkkamraten Per (efterrätt med hjortronsylt, värt att poängtera!), pratade i telefon med min syster och satte igång med Bodströms skildring av regerings- och riksdagsuppdrag.

Nu är det dagen efter och Bodström verkar alltså ha slitit på mina krafter. Men jag är på. Jag bokar besöksgrupper och lokaler. Jag svarar på mejl från studenter. Jag försöker styra upp kalendern fram till jul, men måste invänta andras svar. Jag har ett öga på TVn för att kolla debatten. Jag ser över representationstexter och snart ska jag gå och hämta dagens post.

ChokladpresentFrån utskottskamrat. Hur glad blir inte jag då?

Tröttheten sitter i

Jag är fortfarande väldigt trött. Läste Arbetarbladet och jobbade på tåget, sov inte. Kom in i mitt rum, släckte ner allt utom morgon-TV och sitter i soffan och jobbar. Har lite att greja med inför utskottet.

I dag ska jag träffa två klasser från Vasaskolan en halvtimme vardera. Tror de blir roligast i dag.

Lätt att gillaEn dag satt det en sosseros här, på ett av de ställen jag passerar oftast. Jag har inte klistrat, då hade jag inte blivit lika glatt överraskad. Fint! Gävle!

Jag jobbar med klassisk julstjärnaI metall. Fick av mormor för några år sedan. Det är de snyggaste stjärnor jag vet.

Till riksdagsmejlen

Härmed verkställer ni mina order.

Sverige skall förklara krig mot Vatikanstaten och staten Israel och det för evigt tills de är utplånade även ur våra minnen.

Vi XXXX med Guds nåde
Over- LORDS SON
Son av David


Trött precis hela dagen

Från det att jag vaknade med lätt huvudvärk och ryggont till kvällens tröttsamma fixande med trådlös teknik har jag varit lätt döven. Genom träning, facklunch, besök på partidistriktet, sittande på kommunfullmäktige, en fika med en vän och lite annat ...

Vet ni vad jag tror, jag tror kroppen är sliten av all träning. Nu blir det vila och skonsamt någon dag.

Praktiskt det här med att koka en stor gryta risgrynsgröt på fredagen som räcker ända till måndag kväll.

Vad gäller angående barngruppernas storlek i förskolan?

Huvudmannen ska enligt skollagen se till att barngrupperna har en lämplig sammansättning och storlek och att barnen även i övrigt erbjuds en god miljö. I all utbildning som rör barn ska barnets bästa vara utgångspunkt, enligt skollagen.


Av förarbetena framgår att personaldimensionering och barngruppernas storlek inte bör fastställas statiskt utan anpassas till de behov som finns i barngruppen.
Förutsättningarna i barngrupperna varierar från grupp till grupp och från tid till annan. Personaltätheten kan behöva utökas, eller barngruppen minskas, om det finns barn med behov av särskilt stöd i grupperna. Behovet av en sådan förstärkning måste prövas i varje enskilt fall.


Kommunen bör redovisa hur personaltäthet, gruppstorlek och gruppsammansättning har anpassats till behoven i olika förskolor samt kunna visa hur hänsyn har tagits till olika faktorer. Kommunen bör också genomföra konsekvensutredningar innan beslut fattas som påverkar förskolors personaltäthet, gruppstorlek och gruppsammansättning. Utredningarna bör behandla både ekonomiska och pedagogiska konsekvenser.


Kommunen bör även återkommande följa upp och utvärdera vilken betydelse personaltätheten samt barngruppernas storlek och sammansättning har i förhållande till möjligheten att bedriva en god pedagogisk verksamhet i enlighet med läroplanen.


Skolverket har i ett tillsynsbeslut kritiserat en kommun för att den inte utrett och analyserat om barngruppen på den aktuella förskolan hade en lämplig sammansättning och storlek.


Tänka sig, trots stort liv från Alliansen i Gävle i dag är det det här som står på Skolverkets hemsida.


Kvällens utmaning

 Bild från knivsta.se

Och som jag faktiskt har längtat lite till. Att få revansch på brädan och visa att jag kan ännu bättre än förra veckan.

Jag är också extra pepp eftersom jag hade ett mycket bra möte med en arbetsgrupp i arbetarekommunen på eftermiddagen. Söndagarna ... det är viktigt att fylla dem med nåt annars blir det bara skit. Tur att jag haft en del läsning att göra också.

Alexander Bengtsson om SDs "nya"

Texten nedan är i sin helhet hämtad från Bengtssons blogg. Skrivet i går.


Idag antog Sverigedemokraterna sitt nya partiprogram. Partiet plockade bort ett par skrivningar som varit problematiska för partiet. Men istället lade man till en skrivning som villkorar vad fan man ska få tycka för att bo och leva i Sverige. Jimmie Åkesson och hans parti vill alltså att man ska tycka ”rätt”. När Sölvesborgssonen höll tal på Landsdagarna sade han att svenskheten inte sitter i hudfärgen eller skostorlek. Det sitter i värderingarna, menade Åkesson. Detta ligger helt i linje med följande skrivning som nu finns i Sverigedemokraternas partiprogram:


”På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur.”


Skrivningen kan och bör tolkas som att Du som inte tycker ”rätt” inte har i Sverige att göra. Enligt SD har vi som människor alltså bara en identitet. Vilket är trams och nonsens. En människa är full av olika identiteter och politiker som SD ska inte rangordna vilken identitet som är viktigast för och en av oss.


När Sverigedemokraterna talar om ”lojalitet” så kan man ju ställa sig vad man ska vara lojal mot? Tyskarna som gjorde motstånd mot sin nation under Andra världskriget – var inte dom tyskar? Proteströrelser i Mellanöstern som gör uppror mot islamitiska diktaturer – är inte dom längre en del av den berörda nationen?


När politiker börjar villkora vad man ska få tycka för att få bo i ett land eller till och med tillhöra en nationen då är demokratin i fara. Och inte bara det. Även om inte den sverigedemokratiska visionen skulle bli verklighet så splittrar Sverigedemokraterna med sin retorik och sin fascistoida hållning Sverige.


Jimmie Åkesson och hans parti vill faktiskt bestämma vad du tycker. Tycker du inte ”rätt” så ska du nämligen inte få vara här. Det är något som alla borde få veta.


Perfekt planeratI går tänkte jag att det vore lagom att gå upp precis till hästhoppningen. Och så blev det, utan klockan på ringning.

Vad kan vara större morgonlycka än att ha en stor kastrull risgrynsgröt i kylen, kokt av mig själv, som jag kan äta till frukost?

Det skulle möjligen kunnat vara gröt + snö, istället för gröt + regn.

Lykta på golvetMysigt adventsljus.

Choklad och lussekatt 29 kronorI mysskenet på fiket blir allt gult. Försökt hitta det till samma pris i Stockholm. Gott alltså.

Parlamentariker här och där

I dag var jag hos en vän som är lite gravid och har foglossning och inte kan röra sig. Jag levererade mat till henne och hennes gäst, och sen diskade jag, ordnade lite med växter och plockade lite tvätt och sånt som man kanske vill få gjort men inte kan själv för det gör ont att stå.

Gästen bor på Sri Lanka och det var otroligt roligt när han frågade vad jag sysslar med och jag berättade att jag är parlamentariker. Han hade lite svårt att tro det eftersom på Sri Lanka bor de i slott, går ingenstans utan ett entourage, går verkligen inte hem till vanliga hem och äter alltid gratis på restaurang ...

Och så kommer jag, i myskläder, levererar käk och tar hand om lorten efteråt.

På Sri Lanka blir man bara parlamentariker om man kommer från rätt släkt och har så kallade ekonomiska muskler för att driva kampanjen. I parlamentet sitter också ytterst få kvinnor, men de har till skillnad från oss haft typ kvinnlig statsminister.

Man kan säga att han gillade vårt system bättre.


Talarstolen i onsdagsVäldigt seriös tjej i replikskifte med Jens Holm (V) om datalagringsdirektivet. Efteråt är jag lam i huvudet och hörde inte det beröm jag fick från folkpartisten för att vara en skicklig debattör. Det såg jag nu på webb-tvn.

Det känns något bra, även om det var en folkpartist. Jag tycker alltid att jag kan göra bättre, är alltid missnöjd. Alltid. Det tär lite på krafterna och jag jobbar på det. När jag lyssnar på det här i efterhand så hör jag att det gick bättre än vad som kändes just då.

En riktigt, riktigt jobbig insikt och varning

I dag när jag varit hemifrån har ett blockljus stått och brunnit alldeles själv på mitt vardagsrumsbord.

Det är INTE okej och jag skäms.

Allt gick bra och jag ser det som ett tecken på at tjag borde missionera:

GLÖM INTE ATT SLÄCKA LJUSEN!

25,1 procent

Det är sannerligen inte gott nog!

Vi är ju ändå ganska många som är emot att plocka vinster i välfärden.
Vi är ganska många som är emot ökade klyftor i samhället.
Vi är ganska många som är emot att sjuka inte får vara sjuka.Sötaste uppmaningen


Manifestation med Kvinnojouren BlåklockanKvinnojouren Blåklockan arrangerade sen eftermiddag ett fackeltåg med uppsamling på Rådhustorget, med syfte att sätta fokus på mäns våld mot kvinnor. Varje marschall symboliserade de kvinnor som hittills i år sökt stöd från jouren Gävle. 278 kvinnor. Det är inte många dagar på ett år som telefonen inte ringer ...

I år var det rekord för antalet deltagare i manifestationen i Gävle och åtminstone det kan jag glädjas över. Å andra sidan är det här ett typiskt exempel på en sådan grej man helst slapp behöva uppmärksamma.

Håkan och jag i gårI går ledde jag en halvtimme med Juholt i sjukhuset i Gävle. Jag frågade hur det känns att vakna till nyheten att opinionssiffrorna sjunker bland annat. Andra frågade om energifrågor, LSS och kriminalitet.

Vad Håkan svarade mig? Att det gäller att stå upp, kämpa hårdare.

Önskar jag hade haft bilder när vi var klädda i skyddskläder inne på operation ...

Elin vill ta över S-klubbanRiksdagsledamoten Elin Lundgren vill ta över som ordförande för Socialdemokraterna i Gävle.
– Jag har många synpunkter på vårt arbetssätt, säger hon.

 Den nuvarande ordföranden Peter Bergström planerar att sluta vid årsmötet i mars.

– Efter fem år som ordförande är det dags att någon annan tar över, säger han.

Elin Lundgren är i dag vice ordförande. När det stod klart att Peter tänkte sluta började hon fundera på att kandidera. Hon vill att partiet ska bli bättre på att hämta in synpunkter tidigt.

– Vi har varit duktiga på old school-grejer som att stå på torget. Jag tror att vi måste jobba mer uppsökande mot exempelvis idrotts-, pensionärs- och invandrarföreningar, säger Elin Lundgren.

Arbetarekommunens valberedning har förlängt nomineringstiden till styrelsen till den 15 januari.

– Ska vi vinna nästa val krävs en slagkraftig styrelse. Vi kommer att intervjua alla kandidater, säger Björn Häägg, valberedningens ordförande.

Allt ovan är GD. Är det inte lita lustigt hur snarlika rubrik de sätter jämfört med Arbetarbladet? Känns fantasilöst. Klubban är en symbol för uppdraget, absolut. Men det är väldigt lite klubba i förhållande till mycket annat.


Förmiddag med HåkanI dag har dagen varit vikt för att hänga med Håkan i Gävle. Vi inledde på Gävles sjukhus. Först pratade vi med folk och därefter träffade vi sjukhusets duktiga personal, bland andra patologer (bristyrke!). Vi kopplade up oss mot Hudiksvall och Gjövik och kollade in modern teknik. Jag blir så ivrig att jag knappt kan sitta still när det är roligt.

Lunch åt vi tillsammans med olika kulturarbetare på Konserthuset. Hade också förmånen att lyssna lite när symfoniorkestern övade.

Varför VeckoRevyn aldrig ska styla digAtt misslyckas så kapitalt med en i grunden snygg tjej.

Elin vill ta över ordförandeklubban”Vill nogsamt sprida att jag kandiderar till ordförande för Gävle Arbetarekommun.” Så skriver riksdagsledamoten Elin Lundgren (S) på sin Twitter.

Därmed är hon den första att offentliggöra sin kandidatur till det lokala partiledarskapet när arbetarekommunens nuvarande ordförande Peter Bergström slutar i samband med årsmötet i mars nästa år.

Enligt Björn Häägg, valberedningens ordförande i Gävle Arbetarekommun, är det fortfarande väldigt tidigt i nomineringsprocessen, men han bekräftar att Elin Lundgren är nominerad. Om det finns någon konkurrent vet han dock inte i dagsläget.

– Men om Elin ställer upp är hon en av de självklara kandidaterna, säger han.

Björn Häägg tror att det krävs en extra hårt jobbande styrelse för att socialdemokraterna ska kunna göra bra ifrån sig i nästa val.

– Det är allvar nu, vi har förlorat två val centralt och gått bakåt även på det lokala planet. Om vi ska vinna lokalt krävs en styrelse som jobbar hårt lokalt med att föra fram en socialdemokratisk politik.

Nomineringstiden till arbetarekommunens styrelse går ut 15 januari.

Arbetarbladet sökte under tisdagen Elin Lundgren för en kommentar.

Allt ovan är från dagens Arbetarbladet. Åh vad hårt de måste ha sökt mig. Ett nummer från Gävle hade ringt den dagen, var det dom? Inget mejl, inget SMS, inget twitter som de tydligen läser ...

Vill särskilt uppmärksamma den här kommentaren från "Den svenska mannen" (som trots så noga med genus inte vet att det korrrekta borde vara "den svenskE mannen":

Kvinnorna är överrepresenterade och har inte gett någon som helst positiv utveckling för Sverige. In med de äldre erfarna männen innan det är för sent! Vi måste få stopp på den pågående köns- och ålders-diskrimineringen i Sverige.


Antalet timmar

Jag har nu fått frågan om hur många timmar på en vecka som jag jobbar. Jag vet inte det, och måste alltså ta reda på det. Jag har uppskattat det till tio timmar om dagen (räknat på sju dagar i veckan), men jag har inga som helst belägg för det.

Det är en svår gränsdragning också. Vad kan räknas som tid lagd på det politiska uppdraget, och vad är mitt intresse?

ChokladfabrikenI kväll har vi varit på Chokladfabriken på Söder. Vi är HelgaS. En grupp kvinnor i socialdemokraiska riksdagsgruppen. Då och då besöke vi företag vars verksamhet vi är intresserade av utifrån många perspektiv. Förenar nytta med nöja kan man säga. Det är väldigt inspirerande att höra företagare berätta om det företag som de brinner för, och de utmaningar de brottas med. Innan vi går händer det att vi lägger en del pengar i verksamheten. I kväll var hiten lakritskola med havssalt!

Rekommenderar verkligen ett besök där. Går att droppa in på en fika, eller för lite exklusiv godisshopping. Och choklad är ju det enda sanna godiset.


Tisdagen med de onda vaderna

Det är den jobbiga verkligheten, att vaderna gör uppror mot träningen genom att hela tiden göra sig påminda. E

Elever från Vasaskolan har hälsat på och ville veta saker om riksdagen och riksdagsuppdraget. Ingenting kan vara roligare än att prata med unga människor om politik och påverkan!

Nu har vi grupp och Eva Nordmark från TCO hälsar på och pratar om massor. Bland annat vikten av att pappor tar ut föräldraledighet!

Jag kandiderar

Jag kandiderar till ordförande för Gävle Arbetarekommun på årsmötet. Det bör skrivas här också.

Tunnel i BollnäsSom vanligt ger inte ett foto rättvisa åt hur snygg en tunnel under tågspåren i Bollnäs kan vara om kvällen. Men snygg är den ändå!

Måndag morgon

Taggad för dagens aktiviteter efter frukost, nyhetscirkulation i tidningar och på nätet samt genomgång av morgonmejl.

Nu ska jag träna med PTn, därefter laga lunch och förbereda veckans debatt om utvärderingen av datalagringsdirektivet och planera det sista inför besöket i Ovanåker i kväll. Behöver skriva ut lite skaer och kolla några siffror. Sen blir det tåg. Tyvärr är det mörkt den tiden annas är tåget till Bollnäs den vackraste sträckan.

Det kommer att vara väldigt sent när jag landar hemma. Men huvudsaken jag kommer hem.

Summerad träningsvecka

Två pass i gymmet
Två löprundor
Ett simpass
Ett step 2 pass.

Oh yeah! Flyt nu!

Jag var överjävligt svettig efter det här med step i kväll. Kanske sju år sedan jag var på ett brädpass ...

TvättandetDet är ju inget spännande att berätta om sitt tvättande. Vad kan egentligen vara mer ointressant? men dagens tvättprojekt tycker jag ändå kan vara värt att uppmärksamma. Jag tog itu med lådan märkt "strumpbyxor". Där var blandat oöppnade, hela, lite skavda, rena, halv rena ... Och så luktade lådan fotsvett. Noll fräscht och förbjudet.

Nu är allt (utom det oöppnade då) tvättat och bara helt är kvar. Resten ligger i städskåpet. Känslan av nystart.

Det är inte alla på bilden. Det är hälften. resten är på andra sidan bordet, men det var mest svart och grått och tråk.

UNF i Stockholm rosé
Jag är glatt överraskad. Någonstans har författaren stött på UNF. Tycker UNF är så speciellt att det förtjänar ett omnämnande i boken. Korrekt stavat dessutom med versal på Nykterhetsförbud. Många journalister som aldrig är sig det. men självklart beskrivs nykteristkillen som blek, lite surig och så pluggar han företagsekonomi vilket i den här tjejens värld (hon gör liksom ingenting) är ett bevis för tråk. Jag är ändå fascinerad.

Till frukostefterrättMå inte min PT läsa bloggen. Jag känner mig ganska säker annars hade jag aldrig vågat outta.

Nu är de klara!Jag är färdig med julkorten! Faktiskt. Och det känns bra. Ungefär alla är olika eftersom jag inte jobbade med ett särskilt koncept i år.

Jag älskar julkort. Eller så gillar jag mest att klippa och klistra. Det spelar ingen roll vilket.

Nu ska jag sätta igång och läsa den lite omtalade boken Stockholm Rosé av Sophia Wolf Lösnitzs. Ska tydligen mest vara reklam så jag läser den istället för ser på Polisskolan 32.

Vilket är "vårt" folk?Förra veckan hade högerextermisterna ett gig på stan, och därefter låg det här flygbladet på Wayne´s när jag skulle äta.

Huvudet blir fullt av frågor när jag läser.

Begreppet massinvandring, som de delar med Sverigedemokraterna. Vem definierar det och relativt vad?
exakt vilka krafter vill "förinta vårt folk och vår kultur".
Vilket är vårt folk? Vilken är vår kultur? Vad är antikultur?
Sionismens tentakler. Finns det några belägg för det?
Ett fritt Norden, fritt från vad? Ska vi plötsligt inkludera andra länder, som Finland nu?

Barnsliga frågor kan tyckas, men svaren är inte självklara för mig.

Det här med att Sverigedemokraterna ska addera en ideologi till nationalismen, eftersom den inte är nog ... det borde vi prata mer om också.

En liten presentDet är en komplicerad historia, men i våras köpte jag den större, högra kannan på en loppis hos en kompis till en kompis. Senare bjöds denna nya vän på middag hos mig och då serverade jag vatten i den. Då frågade hon om jag inte också köpt den lilla. Det hade jag inte. I går när vi träffades för lunch hade hon letat upp den hos personen som fick sakerna hon inte sålde. och tagit den tillbaka och gav till mig för att få ett matchande par!

Så roligt! Dessutom är det gjort i stan, Gefle Porslin.

Vad kan vara bättre?

Vad kan vara bättre än att spendera tid med en kompis på vårt vackra museum och blanda skvaller, problemlösning och konstanalys. Eller, prat om konsten i alla fall. Kanske inte mycket alls kan det.

Och så lite mat och lite shopping på det. Jag köpte så kallade riksdagskläder. Det vill säga sånt som ser propert ut. I går konstaterade jag att jag hade nio röda sporttröjor, typ luvtröjor med eller utan luva ... Nio. De kan jag inte ha där nere.

Man kan också fråga sig, vem behöver nio snarlika tröjor. Eller snarlika förresten, några har dragkedja, andra inte. De har olika tryck och lite så. Tio kanske vore jämnt och lämpligt att ha. Det är bara de röda i genren sporttröja ... Det finns fler färger också.

Det kan vara mig det är fel på

Nu har jag haft iPhone i en vecka. Jag fattar inte hajpen. Man måste trycka väldigt många tryck innan man kan ringa någon och det tar en evighet att SMSa. Och det är ju främst det man gör.

Å andra sidan ett väldigt stort lyft jämfört med den här Nokia N97 som jag hade ett tag.


Ledig lördag

Så jag ska gå på museum med en kompis. Använt en timme till promenad i solen.

Flyga högtKatarina von Bredow är en mästare på att skriva ungdomsböcker. I den här har hennes favoritfokus, unga tjejer som ligger med opassande äldre män, bara en biroll och det är skönt.

Boken handlar om högstadiet, kunde lika gärna varit gymnasiet. Om hierarkin, rangordningen som finns i varje klass och vad som händer om och när den äventyras. Vi har alla gått i en klass, vi vet alla att det ser ut så här. För ungar är inte vänliga av naturen, de slickar uppåt och sparkar neråt för skolan är deras värld och de vill överleva. Helst leva.

Jag ryser, avskyr bitchen som styr den här klassen. Få av oss har varit henne, de flesta av oss har bävat för att möta henne. Några ändå önskat att vara nära henne. Nära glänset liksom. Som är tämligen falskt när det krackelerar.

Som lärare är det här spelet inte helt lätt att förhålla sig till. Man vill förgöra det, säga att det om ett tag inte kommer att spela roll. Precis som snälla pappan i Fucking Åmål, för han har ju rätt. Men om man är femton ...

Ungdomsböcker är oförfalskade, rena och enkla. Just därför de allra mest briljanta. Sverige har många duktiga författare i genren. Von Bredow är en av de bästa.


Snyggt i senaste Gudrun-katalogenGudrun Sjödén. denna märkliga, speciella kvinna. Av många hånad och förlöjligad, men fatta hur bra hennes butiker går. För folk gillar hennes kläder och inredning. Jag gillar en del saker. Somliga av dem väldigt, väldigt mycket. Den klänning jag oftast har när jag viger kommer från henne och den är det många som frågar om.

Nu är kläderna inspirerade av folklore och makarna Larsson på Sundborn. Jag har tidigare talat om hur hett folkdräkter är då de inspirerat moderepotage och annat i de feta modemagasinen, och nu alltså också här. Flera detaljer från folkdräkter finns med i bilderna. Dock inte just här. Härligt blått.

Den som har saker har aldrig tråkigtEftersom jag tidig fredagkväll känner ledighetskänsla eftersom jag har SOVMORGON i morgon så satte jag genast igång med det bästa jag vet, att sortera. I en stor skål i ett skå har det med tiden samlats diverse. Till exempel pennor. Förutom alla de pennor jag införskaffat för att jag älskar dom är jag alltför dålig på att inte lämna pennan från olika konferenser. Ni vet hur det är när man av ren rutin packar ner allt. De här pennorna och ett gäng till gicks igenom och så plockade jag ut stiften ur alla blyertsar jag inte ville ha och samlade dom i cirka fem pennor. Tyvärr kan man ju inte göra så med bläck.

Jag har också sorterat ut alla sladdar och dylikt som hört till mina tidigare SonyEricsson-telefoner. Paket med oöppnade hörlurar kanske kan hitta nya ägare.  Resten samlas i småel eller vad det blir när insamlingsbussen kommer.

Nu kokar jag risgrynsgröt. Allt blev fel från början, när jag glatt tömde alla ingredienser i kastrullen. Fail. Mjölken skulle i sen. Men jag provar ändå. Och har till och med ett mynt under kastrullens ena sida. Ska vara ett säkert tantknep.

Risgrynsgröt, pannkaka, sushi, havrgrynsgröt. Det är ungefär de rätterna jag kan tänka mig att äta alltid.

Tidningen pennorna ligger på, WWF Eko, är bra.

Frostiga fredagen

I dag släppte frosten aldrig taget helt om Gävle. det var fint och kändes så där klassiskt friskt, som man brukar säga.

Nn snabbis inne på Åhléns i väntan på Ahmed och lite prat om kommunikation, visade att kläderna är rät snygga där inne nu. Dumt. Kom hem, fått kupong på 20  procent på ett köp. Jaha.

Söderhamn är vackert

Det är ledsamt att Söderhamn har klippkort till Lyxfällan. Eller snarare för dem det direkt berör.

Men det ger oss många chanser att se precis hur vackert Söderhamn är.

En del av Gävle, FrälsningsarménOckså en av mina närmaste grannar. Korset är lite ruggigt i mörkret.

Det bara flyter utPallade inte Pumpen

När jag väl kommit innanför dörren hemma så gick all luft ur mig. All. Lagade mat och är i soffan med mejlboxen och tidsskrifter och post att gå igenom.

Drack Godtemplaredricka till maten. Det är godast.

Veckans tredje gympass

Tre gympass är läxan och ordinationen och nu är det klart. Inledde inte dagen med träning dock, utan med att ersätta på ett möte med Civilutskottet. Väldigt kort möte var det. Inser att vi vanligen sitter ganska länge med Justitie.

På eftermiddagen ska jag för första gången ha en sittning med min mentor bland annat. Och votera innan jag styr mot Gävle.

Så nätt ser den här dagen ut. I det enkla, men i hjärnan surrar det.

Överdoserat

Jag simmade ett kvällspass när jag kom hem och har därmed överdoserat dagens träning. Hopplös tjej.

Kvällsaktivitet: Fryshuset

de som är engagerade i verksamheten på Fryshuset, eller anrarere verksamheterna, gör ett grymt jobb. Arbetar med viktiga sociala frågor och för att alla människor ska kunna drömma och kunna nå sina drömmar.

Vi fick några av verksamheterna berättade för oss, och det smittar när människor brinner för vad de gör.

Jag kan konstatera att vad det nu finns att kunna om förort så kan inte jag det i praktiken. Jag kan bara teorin. Förort för mig är lite av det media skrivit, det intryck jag fick när jag lyssnade på Latin Kings och en känsla som tidningen Glöd när den fanns återspeglades.

Förort är mest troligt heller inte en sak. Det är nog olika beroende på storstad och norr eller syd eller ...

Lösningen, vad är det? Bra skolor där det mest behövs, att ungdomar får chans att göra roliga och bra grejer av sin tid (de kan själva om de får redskapen), en upprust av miljonprogrammen och en del annat.

Egentligen, vad väntar vi på?


Vem svarar egentligen?


Beroendepersonligheten sätter in

Jag visste redan innan att PTns ordination av träning är bra. I början för att jag VERKLIGEN ska göra det, efter ett tag för att jag inte ska träna FÖR MYCKET.

För så är det nu. I går tänkte jag smygträna lite, men nu blev det inte så för jag valde att istället hänga längre hos Elin, och fast det är hur kul som helst så började det ändå krypa i mig när jag kom hem. 22.30 ... skulle jag gå ner och springa lite, simma lite?

Nej. Istället planerade jag för ett bra träningspass på lunchen idag, precis avklarat. Det känns bra nu! Den ordinerade dosen måste var lagom! LAGOM!


Så här snyggt var det i går kväll


I ett

Dagarna går i ett, med både det ena och det andra. Avrundade med chokladpudding och julmust hemma hos Elin och Greta. Innan jag kryper ner och sover har jag tagit mig i kagen och bokat biljetter till London och min vän där. Några år sedan jag var där nu! Blir kul.

Försöker tänka på kul!


Nya visitkort

En av dagens viktiga insatser har varit att beställa nya visitkort. Så skönt att tramset med telefonnummer är över. Jag har nu enbart ett mobilnummer. Precis samma som jag haft sedan 1997.

Alla nummer försvann så om jag inte SMSat dig på ett tag så messa du mig!

Jag är dålig på att minnas att byta visitkort, att sprida visitkort. Men jag är ganska bra på att spara dom jag får i en särskild burk på skrivbordet i Stockholm.

Highs and lows

Bäst igår var lunchseminariuet jg höll i om utbildning, på Högskolan i Gävle. Många friska synpunkter och insikter.

Sämst var ett relativt tråkigt kvällsmöte. Det måste vara tillåtet att konstatera, ibland känns det som att träffas för träffandets skull.

I dag är det tisdag. Goda förhoppningar på dagens bästa.

Som aldrig skulle behöva skrivasFick ett tips om den här boken av en vän. När jag fick den i min hand och läste baksidan förstod jag att att jag hade sett författaren i morgonsoffor eller dylikt och tänkt att jag MÅSTE läsa honom. Dags alltså.

Lundberg fick taskiga förutsättningar för sitt liv. En psykiskt sjuk mamma, en frånvarande idiot till pappa, kringflackande, bristande skolgång ... Allt det som alltför många barn utsätts för. Faktiskt precis just nu, 

Det är svårt att få igång något bra då och så är det för Kristian. Han har allvarliga alkoholproblem innan han är myndig. Boken handlar inte främst om hans barndom, och det finns inget ömkande med sig själv, bara ett konstaterande. Fokus ligger på hur han hanterar sitt vuxna liv. Hur han slåss mot fattigdomen. Hur han upplever sitt arbete i hamnen som timanställd på uthyrningsföretag.

Ett socialt dokument över en arbetsmrknad som borde få var och en av oss att skämmas för att den existerar. Ett arbetsliv ska inte behöva se ut på det här sättet. Inte för någon, någonsin.

Alla måste läsa. Finns på bibblo eller i en pockethylla.

Nationella prov

En av nyheterna i morse är att när Skolinspektionen rättar om nationella prov visar det sig att många elever får "fel" betyg när den egna läraren rättat.

Det är skitsvårt att rätta nationella prov även om man lusläst instruktionerna och anvisningarna för bedömning.

Socialdemokraterna har föreslagit att alla sådana prov ska rättas centralt, just för att få en likvärdig bedömning.

Det är så säkert såDet är det som brukar sägas om svenska kärnkraftverk. Nu är Strålsäkerhetsmyndigheten less på Ringhals. Det är för många incidenter helt enkelt.

Jag bor rätt nära Forsmark. Där har det också skett grejer.

Det finns inget som heter "ett säkert kärnkraftverk". Därför ska vi inte ha kärnkraft, det är ingen framtid i det.

Även TCO vill se mer av pappanärvaroHÄR om man t ex vill klicka på länken.

Den här söndagen ...

... kommer att från morgon till kväll ägnas åt mitt parti. Men lite olika saker. Hoppas på att känna mig nöjd när jag somnar.

Ska pappa bry sig ska man prata ligga?Sjukt dålig rubrik, på en bra debattartikel från miljöpartister.

Lördag

Bestämde mig när jag vaknade efter att ha sovit djupt hela natten, att GÖRA saker i dag. Inte såsa bort tid. Så jag började med att plöja en masa texter inför en jobbgrej. Packade med mig träningskläder, gick till stan, ärenden, parkpromenad (löste en del knutar i huvudet) och käkade innan jag tränade ett pass. Jävligt bra.

Nu har jag duschat och ska fortsätta med jobbgrejen.

Funderar en del på olika böcker som jag läser. Återkommer om det.

Ledsen på handkrämerHär är de två handkrämer från Body Shop som jag använder just nu. Tyvärr är jag inte särksilt förtjust i någon av dem. Den till vänser är helt okej i konsistens och känsla, men luktar rätt konstigt och lite illa. Den till höger luktar gott tantros, men har problem med konsistensen. Rinnig, vattnig och har jag ett litet sår på handen svider den.

Aldrig är jag nöjd. Aldrig.

111111, traumadagen

Traumat har bestått i frånvaron av telefon. Som av ett under fungerade den på kvällskvisten när jag kom hem igen. Därför känns det lite bättre nu.

Piggade också upp med söta brudpar. Skumma känslan när jag stöter på före detta elever i receptionen som ska vigas (av annan än mig). Hur gammal är jag egentligen?

Sprunge (som vi säger hamma) har jag gjort å. Som värsta springaren.


Tekniken, det går inte

Först har jag strulat massor med telefontekniken. Nu var det meningen att det skulle fungera. Det gör det inte. Alltså är jag inte nåbar på mobilen på obestämd framtid.

Förberett dagens första vigsel.

Fast kanske ändå inte

Halv elva blev jag inmessad till vänner på äppelpaj och prat och kom just hem med en taxi. Och nu undrar jag om det verkligen är allra, allra bäst att vara själv för det här var ju också sjukt kul.

Och jag måste ju inte välja. Det går att få allt. Väl.

Det allra, allra bästa

Det allra, allra bästa som kan hända är faktiskt en helkväll hemma. Själv. Ordna med allt och inget.

Jag förstår ju också att det är kul för att jag så sällan är hemma och så ofta träffar andra. Och är så innerligt glad för att det är så.

Stretar på en torsdagkväll

Jag hade en plan för dagen. Det blev inte så. Och det var inte mitt fel. Därför blev jag i vanlig ordning lite grinig. Har just suttit en timme och gjort det jag nu vill kalla en klassiker. Plöjt mejlboxar, svarat på, legat på, frågat, tagit itu osv. Mest för arbetarekommunens räkning.

På grund av ändrade planer också under morgondagen har jag precis kommit överens med ett par blivande makar om tid för vigsel i morgon, poppis dag. 111111. Har  sedan tidigare också ett par inbokat på eftermiddagen, men nu blir det också lunchvigsel. Kanske utomhus. Roligt!

Nu är klockan snart sju och jag kanske bara ska fixa småsaker innan jag ska se LYXFÄLLAN. Som jag älskar. Kanske, kanske lagar jag mat, men det återstår att se.


Did it

Jag gick upp kvart över sju, åt lite frukost och landade i gymmet. Jag har alltså morgontränat. Och det var inte så svårt att inleda med att springa två kilometer. KÄnner mig bra.

Och nu har ju Peter lovat att hela resten av dagen ska bli bra, så det är bara att vänta.

Onsdag 23.30Glider genom korridorerna från ett socialt event med skönsång, med handlingar under armen till rummet där jag sover. Ska förbereda sista inför morgondagens utskottsmöte.

Ännu tidigare i kväll var jag på Essingen och höstmingel hos IOGT-NTO. Då lärde Peter mig att ingen dag kan bli helt misslyckad om den inletts med träning. Dividerar nu med mig själv om jag ska testa detta i morgon bitti. Jag är skeptisk men det kan vara värt ett försök.

Nytt på kontorsdörren


Fler omständigheter


I går glömde jag mitt smink i Gävle. Jag tänkte att jag kunde täcka upp för det med att köpa en liten mascara på Body Shop, som ligger nära i Gamla stan. Mascara köpte jag, men den trevliga expediten fick mig också att köpa den här. Faktiskt väldigt trevlig. Hennes bärande argument, förutom snyggheten, var givetvis medlemsrabatten! Sådant ska man inte underskatta.

När jag köpte nya träningskläder (snacka om att behovet där var reellt) i veckan så frågade killen i kassan om jag inte var medlem. Tusen år sedan sade jag och berättade att jag nu försöker undvika medlemsskap och kort på ställen jag inte köper jätteofta på. Men han knappade in mitt personnummer och plötsligt försvann 25 procent av kostnaden och det kändes värt det.


En dag

På grund av omständigheter, eller kanske tack vare, blev det film istället för teater i går. Den här så kallade succéromanen har jag inte läst och var därför helt oförberedd när hon dog. Så det jag tyckte var en ganska soft feel good-film där en kvinna som vanligt ska styra upp en rörig karl, så blev det helt sorgligt.

Det jag tyckte allra mest om var att huvudpersontjejen var noll brudig. Hon var helt enkelt smart och kul. Som de allra roligaste!

Man kan se olika på vad som är ett straff


Teater

I kväll ska jag gå på teater med Elin. Hoppas det blir roligt. Eller, med Elin blir allt roligt. Utom möjligen att åka färja till Finland.

Fler döda singlarUrklipp från Systembolagets nyhetsbrev


Alternativet saft och bullar

I går skrev AB om hur nattklubben Gävle Dub skulle ha arrangeat klubb på Gasklockorna i Gävle, men det blev knas när de nu inte ha rnågot alkoholtillstånde så därför valde de att flytta.

Helt rimligt. De vill ju göra en helt vnalig nattklubb, inkluderat alkohol. Jag har inga synpunkter på det.

Däremot på hur Alexander Norberg beskriver vad som hade hänt utan alkoholtillstånd:

-Det här är en nattklubb och jag tror inte att det skulle vara så uppskattat om vi serverar saft och bullar.

Det skulle det naturligtvis inte, har folk tänkt drick aalkohol och göra sig lite "avslappnade" vill de ju få möjligheten till det. Det är inte det utan sättet han uttrycker sig på. Att frånvaron av alkohol betyder saft och bullar. Ledsamt.

Planeringsmöte

Haft ett planeringsmöte över lunchen inför ett viktigt besök.

Har rett ut tekniskt mumbojumo. Aldrig, aldrig mer vill jag flytta runt mobilnummer på ett komplicerat sätt. Blanketter, vad göra nu, SIM-kort ... När den här något jobbiga grejen är över vill jag bara använda tekniken.

Varit hos PTn för helvetesträningen. Helvetesträningen. Jag tycker inte om att svettas. Jag svettades HELA tiden.

Nu ska jag läsa i vår budgetmotion. Nogsamt förbereda ett gig nästa vecka, och också lite kvällsmötet i kväll.

Söndagsträning

Det var rätt bra att träna söndag kväll. Inte så mycket folk på gymmet!

Det är roligt att vara en person som tränar.

Kaninen spanar in omgivningarna


Och min ringfingertopp är fortfarande lite döven efter virkningen.

Kalla ytskikt

Sitter under en filt och försöker återfå värmen i de yttre lagren. Suttit nära två timmar i ett lagom kallt ridhus för att se min kusin hoppa.

Mycket roligt.

Kylan verkar inte komma

Inte i så stor omfattning i alla fall. Nästa vecka skulle enligt väderprofeterna också blir varm, typ åtta grader.

Hur som helst. Kallt väder kräver varma kläder. Jag gillar verkligen att ha min älskade vinterjacka (återigen Tenson Himalaya, du kommer aldrig att frysa igen) och vantar och mössor eller vad som krävs.

Men inget verkar ha ändrats i gruppen tonåringar. Somliga av dom knäpper inte ens jackan. Aldrig mössa. Vantar är för mesar?! Det verkar liksom värt det att bli rödblå.

Visst är det så att några av dom inte har råd med vinterkläder. Jag hade vinterkläder, men jag brukade dom inte alltid ändå. För min kompis sade att mössa har man bara inte. tänker att det inte har ändrats så mycket. Tyvärr.

Men jag har ändrats. Tur.

En del av Gävle, höst i Stenbergsparken


När det känns bra

I nästan två månader, säg nio veckor, har jag nu tränat med PTn och själv utifrån instruktioner. I morse var tionde gången och vi gjorde en del tester.

Utan att detaljerat redogöra för resultaten är jag mycket nöjd och motiverad att fortsätta att träna. Tror mitt hjärta är väldigt nöjt nu!


Skor

Jag har ingen grej för varken skor eller väskor. Som många kvinnor har. Eller så är det egentligen bara ett fåtal som har det men de märks ganska mycket.

Det enda som kan liknas vid begär på området är att jag verkligen gillar snygga sneaks.

Däremot tycker jag det är intressant att fundera över vilka sorters skor jag egentligen behöver för att sedan så att säga vara nöjd.

Jag har inget bra svar ännu. Men jag är överlycklig över att bära med mig vinterskorna som jag inte frusit i de senaste tio åren, de som står emot alla väder, från Norrala. Så glad, nästan märkligt glad, över att de inte var borta.

Jag tror att skobehovet varierar med vad jag gör. Aldrig tidigare har jag haft ett behov av så många "fina" skodon. För att se väldigt proper ut. Passa till kavaj, kjol och klänning.

En dag har jag hittat hem.


The Norrala-lookEftersom det är november men inte kallt funkar det gyrmt bra med en fodrad flanellskojorta jag fick på högstadiet. Ruggigt skön och helt okej snygg. Anton softade lite i sin hage. De här kablarna i luften är helt riktiga. Undra hur länge de får leva?

Har bekymrat mig för en släkting på sjukhus och träffat andra för prat i köket. Och sprungit i skogen med hunden. Och sånt.

Lite höstnyttFräschade till håret tidigare i veckan. Inte en dag för tidigt men någon vecka för sent. Kortare, luggigare och mörkare.

Passa på att vara ute
Har just suttit en timme med dagens inkommande mejl och diverse arbetsuppgifter som följer av dom.

Det är två dagar på lågvarv nu. Med andan i halsen efter den lilla stress som uppstod efter gårdagseftermiddagen med påföljande möte anlände jag sent till Norrala i går.

Har högtryckstvättat plog och traktor efter att ha tömkört hästen. Gäller att passa på i finvädret. Har hängt med systrar och syskonbarn. Bli matt av de sistnämnda, på ett ganska kul sätt.

I morgon ska jag göra motionsläxa och en del viktigt funderande. Bland annat.


20 år sedanFör 20 år sedan var jag på konsert med New Kids On The Block i Globen. Det är så här i efterhand helt otroligt att jag ens kom dit. jag hade vid den tidpunkten nog aldrig vari utanför Hälsingland, ungefär. Jo, en gång på en bilsemester. Eller kanske två gånger. Men jag hade aldrig varit i Stockholm. Och verkligen inte ensam.

Jag köpte biljetter av en tjej i parallellklassen och mottogs i Stockholm av min äldre kusin. Jag minns egentligen inte särskilt mycket av själva konserten. Inget om vad de hade för kläder på sig, eller vilka låtar de framförde. Men jag minns att alla skrek. Och att det ringde i öronen fortfarande morgonen efter. Jag köpte också en bok med snygga bilder i.

Det var lite som att det inte var på riktigt.

Tips på riksdagsmejlen

Hallå där, du som är vald förvaltare åt medborgare, bra !
Har du tänkt på en tydlig sak, självklart har du det ?
Jo, alla dessa ekonomiska experter tja, dom kan ju
inte sin sak, i annat fall hade det aldrig börjat med
ekonomiska kriser redan i början på 1990-talet.
 
Och inte bara det, samma systemfel när det gäller
pengar finns kvar, därför pågår ekonomisk kris och
kommer att pågå tills systemfelen när det gäller
pengar korrigeras, eller hur ?
 
Botemedel; Ämnet pengar innehåller samhällsfarliga
systemfel nu, där sätts fokus in !
Gå tillbaka till när funkade hjälpmedlet pengar hyvsat bra ?
Tja, säg år 1960, så gå in på lagar och regler för pengar
som gällde då, ta bort nuvarande och sätt in 1960-års
och samhället kommer att funka avsevärt bättre !
 
Tips; skriv en motion om detta, tillsätt grupp med tekniker,
inga ekonomer med, de är nu sned- och felprogrammerade,
låt teknikerna jobba fram ett praktiskt förslag för tydliga
regler för pengar och straff för överträdelser och du kommer
att få mängder av både gamla och nya röster !
 
Du vill ta tag i detta nu och klarar av det !

RSS 2.0