En bra kväll blev det

Kom hem vid tio efter massor av snack med Daniel. Och jag har lärt mig var Mälartorget ligger.

Det roliga med att bo i typ studentkorridor är att två kamrater var i korridoren och lagade mat då, så vi hängde en stund. Gillar det!

Nu ser jag lite TV-program på playen innan sovdags.


Till mormor säger jag sanningen

Pratade just med mormor. När jag skulle berätta något från sista tiden kunde jag bara konstatera att jag bara är på olika möten. Det händer inget speciellt.

Så är det. Det händer inget särskilt.

Beroende på hur man räknar. Stockholm har positiv inverkan på mitt sociala liv och om mindre än en timme har jag dejt med en klasskompis från gymnasiet som jag lääängtar efter. Daniel!

Varför sexköp är okej utomlands?

"Många svenskar behöver att kunna få åka bort från den svenska jante- och myndighetssverige för att ladda batterierna."

Enligt kommentar på min blogg. Det är fantastiskt vilken syn som finns på vilka rättigheter vi människor tycker att vi kan ta oss.

En bra onsdag

Jag fick allt jag planerat för dagen gjort. Känner mig glad över det!

Väldigt trevligt att träffa LRF från hemlänet. Blir glad att prata om hur vi kan bruka jorden på ett bra sätt.

Efter voteringen klockan fyra åt jag på Wagamama med EvaEmma. Vi kom precis innan stormen, dvs köerna. Min stora nudelportion var väldigt god. Jag har tidigare ätit på kedjan i London och de kör samma koncept här. Med personal som talar engelska och allt!

Sedan blev det spontanfika med Anna. Vi pratade en hel del om debatten runt vårt förslag att göra det förbjudet för svenskar att köpa sex utomlands.

En tjejen har kommenterat debaten på nätet så här: "Helt otroligt, nära på alla de usprungliga kommentarerna här är skrivna av män - och nästan alla av dem förfäktar prostitution! Man behöver inte direkt slå knut på sig för att se det sambandet."

Det är precis samma sak som vi konstaterar. Vad är det med svenska män som tycker det är okej att åka och kolonialisera över världen? Utnyttja människor i utsatta situationer för sin egen njutning. Skamligt.

Avrundade med en timme på löpbandet framför SVTs Borgen. Nu blir det dokumentläsning.


Lite trist bästa kompis?Jag har hört att män har färre vänner än kvinnor. Är det därför de super mer?

Fyll 32 -bli som din mamma!

Text från Aftonbladet: ...  Två tredjedelar av kvinnorna i en undersökning på 1 000 personer hade vid 32 års ålder börjat använda ord och uttryck som deras mammor brukade använda. Man fick även vanor som att oroa sig, köpa skafferivaror i storpack och titta på såpoperor.

Min mamma är fantastisk. Om jag är lite som henne är det helt okej. Minus fransjacka och något frissigt hår. Hon smart, snygg. påhittig, rolig och energisk. Och hon har haft vett att sluta röka.  Ibland när jag ser andra 50-åringar är det lätt att konstatera att hon är en riktig pudding. vi är tyvärr inte så lika på utseendet mer än att vi gör en grej med löpparna när vi fokuserar.

Så mamma är helt okej. Jag är rädd för det här med skafferivaror i storpack och såpoperor. När de skriver så MÅSTE man ju oroa sig! Elakt.


Kalahari del 2 av 2

I ett försök att låtsas som att det är supermysigt i Stockholm så valde jag att släcka ner, tända ljus, äta digestive med philadelphia och trycke igång Kalahari del 2 av 2 på SVT Play.


Jag älskar Naturfilm. De är fantastiskt. Det är så mycket jag inte visste.


Hur en termitdrottning ser ut. Som en rosa bajskorv. Gigantiskt stor jämfört med arbetarna. Alldeles paff blev jag.


Höll på att bryta ihop över ett zebraföl som blev kvarglömt och alldeles lerigt och när flocken sedan kom tillbaka blev de rädda för fölisen som knappt fick hänga på. Men precis så lämpligt kom regnet och sköljde så allt ordnade sig.


Oxgrodan, jag säger bara oxgrodan. En glupsk och aggressiv figur som inte drog sig för att anfalla zebror. Skojar inte! Först passade hangrodan sina yngel i tre veckor och åt inget. Däremot grävde han gångar mellan pölar så ungarna skulle ha tillgång till ny mat. Och när de är hoppfärdiga och han får tid att äta, ja då kanske han äter upp sina egna ungar. De som klarar sig gräver ner sig inför torrperioden och kan ligga där i år. Naturen är så speciell.


Och alla flamingosar. Hur många som helst som bygger riktigt fräcka bon. Skapliga arkitekter. Och deras små, luddiga ungar i tredje kullen efter regnperioden måste för att klara sig GÅ up till tjugo mil. Somliga med sönderskurna fötter (vattnet dunstar och lämnar kvar hårda saltkristaller) och stora klumpar av lera i vingspetsarna. Vilket helvete. Behöver jag säga att det var många sorgliga stunder.


En timme som verkligen innehöll allt. Sorg och glädje. Naturfilmer … undra om det är högstatus i filmarvärlden att bli tilldelad termiterna?


Jämställd med små barn

Flera dagar sedan jag skrev något om jämställdhet nu. Men nu har Underbaraclara skrivit ett helt lysande blogginlägg i frågan.

Saxat: "Tydligen är det oerhört provocerande när en nybliven mamma gör något för sig själv och inte bara är med sitt barn. Typ sminkar sig, planterar blommor och syr nya köksgardiner. Men jag kan lugna alla oroliga med en glädjande nyhet: barnet har en far – det är helt sant! Han har en far som varken är varken tappad bakom en vagn eller född i farstun. Som väljer att vara hemma hela det första året med honom. På så vis hinner lilla mamma få göra något själv också. Jag förstår att det låter som hittepå och science fiction – men bli inte arg på mig för det!

Det knäppaste är att alla som mästrande sa ”du kommer inte ha tid för allt det där hemmafixet när du har barn” nu blir sura när jag visst har tid. För när man lever jämställt så hinner man. Inte allt. Absolut inte. Men i alla fall lite av det man tycker är roligast."


Allt säljs på loppis

 Bild från Mama

I dag skriver Sanna Lundell poesi på sin blogg. Utdrag:

"Moderaterna säljer bort vår gemensamma egendom som våra far- och morföräldrar har slitit i hop, som vore det nån jävla välgörenshetstillställning, en loppmarknad, ett skrotupplag."

Drevet dundrar

All media rapporterar vitt och brett om Håkan Juholts särbo.

Det är helt oacceptebelt. Hon har inte valt att vara en offentlig person och är det inte heller. Politikers familjer har inte valt att stå i rampluset och ska inte behöva det om de själva inte vill. Ska alla som har en nära anhörig som har politiska uppdrag nu skaka när deras register från här och där ska blottas?

Alla som någon gång begått en kriminell handling och tagit straffet för den, ska de själva aldrig våga ta ett politiskt uppdrag av rädsla för att få hela sin person söndermosad?

Media kan vara vidrig.

Mjölkningsroboten ElinSå här ser den ut. Najs.

Åkessons flickvän dömd för misshandel

Nähä. Den rubriken kom inte.

Ingen människa kan ta ansvar för vad någon annan vuxen människa tar sig för.


Nya tidens ladugårdJag har precis varit på besök på ett jordbruk i Bergsjö. Det är en nybyggd anläggning med mjölkrobot. Här har jag tagit en bild från lunchrummet. Det vita är frigolitplattor som lagts på rör som inte ska frysa på vintern. Det ger en bra bild ändå av hur stort och ljust det var.

Det var väldigt häftigt att se hur mjölkroboten fungerade när den filmade sig fram för att hitta spenarna. Och hur lugna och fina korna var. Några sov, några borstade sig, några åt ... Allra sötast var den stora högen småkalvar som valt att mysa i en halmhög i väntan på att bli modiga nog att gå till de lite större kalvarna.

Detta är så långt ifrån gammelvärldens ladugårdar. Små, mörka och tungjobbade.

Anton vill veta mer om festen

Berätta mer om festen skriver Anton. Och menar sossarnas kongressfest i lördags. Den som gav mig bakfyllan. Oklart varför för så kul var det inte. Dansade en sväng med Ockelbos stjärnskott Magnus Jonsson (vilket tidningen Dagens Samhälle kallade honom), mest för att han insisterade. Och för att han är så trevlig.

Festen hölls i samma lokal som kongressförhandlingarna. Lite ståbord utplacerade där vi kunde hänga óch inta mingeltallriken. Stå och äta är faktiskt ingen höjdare. Rutinerad som jag är hade jag grundat med käk innan och det var tur. Surt alkoholfritt, rött vin till. Alternativet mineralvatten hade nog varit att föredra för mig.

Den som valde alkoholfri välkomstdrink fick en klart lysande röd. För att tydligt signalera att här är det någon som kommer att hålla koll på er ikväll.

Håkan hälsade välkommen med en rolig historia och sedan minglade han bland gästerna och verkade ha tid för alla som ville prata och fotografera sig ihop.

Vi som hade hoppats på en bra artist fick nöja oss med ett coverband. Det är per automatik trist. "Staten och kapitalet" spelades strax innan midnatt och fick gästerna att bli unga igen.

Ingvar Carlsson gillar tydligen att dansa och det verkar stämma eftersom jag flera gånger såg honom klämma sig ut från dansgolvet. Ylva Johansson hade klätt sig riktigt fint i glammig klänning. Flera ville fota sig med Veronica Palm.

Jag, som är en social katastorf i dessa sammanhang, hängde mest med gävleborgarna och rörde mig över fyra kvadratmeter.

Sanningen om buskiskulturen

Om jag hade betalt Aftonbladet för att få läsa "smaskigheter" hade jag nu kunnat få reda på vad som döljer sig bakom rubriken "Sossarna ville döda mig", sagt av någon av Stefan & Krister. Tydligare än någonsin känner jag att jag är i rätt parti ...

Avslagen

Jag har inte slösat liv på bakfylla. Men i dag inbillar jag mig att jag lite anar hur det kan kännas. Vaknade med klibbiga ögon och förstod egentligen intee varför jag måste vara vaken. Efter en kongressfest som jag ger två av fem.

Precis hela dagen har jag varit seg och jag har känt att det finns stora frågetecken kring min existens.

Då har jag ändå haft mycket trevligt eftersom jag varit i Nyköping hos Ullie, ihop med Elin och Greta. Inget kan toppa det sällskapet.

Bröt nästan ihop på tåget hem med fetinghuvudvärken. Nu skulle jag kunna sova och ladda inför i morgon. Men det går också att vara uppe. Men snart ska jag domna bort. I morgon är en annan dag.


Det är inte värt det

Ganska mycket oftare borde jag inse att det inte är värt det. Det är inte värt att ta diskussionen med dessa män som vet bäst.

Nu handlar det om en gubbe som mejlar alla S-riksdagsledamöter flera gånger i veckan och delar sina oredigerade tankar. Helt vettigt, eller hur? Faktum är att man undrar varför han, med alla kompetens, inte har en framträdande roll i partiet? 


Jag och ungdomenJane Myrberg tog den här bilden av oss. Linnea är kongressens yngsta ombud och en riktig tuffing.


Grattis Carina!Gävles kommunalråd Carina Blank valdes i dag in i Socialdemokraternas partistyrelse.

Kort notis här.

Snabbt har naturligtvis den grågeggiga massan av onyanserade kommentarer hittat till GD som var först. Argumentationen i de ilsket ivägslängda raderna säger mer om de som skrivit dem, än den de vill svartmåla.

Undra hur många som träffat och pratat med Carina Blank. Som inte skaffat sin kunskap genom tidningartiklar, eller från kommentarer från andra som inte heller träffat henne.

Det är naturligtvis ingen skräll att jag som partikamrat kan tala mycket väl om henne, men jag gör det ändå så klart.

Carina Blank är en av de absolut mest kunniga, strategiska och tuffa politiker jag har träffat. Carina Blank besitter massor av erfarenheter från alla politiska sammanhang hon varit i. Carina Blank får moderater att bli upprörda och irriterade. Och jag finner det gott!

Carina Blank är uppvuxen i Hälsingland, precis som jag. Det betyder att vi pratar lika och förstår varandras nyanser.

Carina Blank är en del av det klimat som gör att vi i Gävle är många "något yngre" som fått politiska uppdrag på olika nivåer. Om hon tar med sig endast det in i partistyrelsen räcker det långt. Men det kommer så mycket mera!

Stort lycka till!

Skojo!


Sergio tog en skoj bild av Ahmed och Lars igår. Kanske den bästa från hel kongressen.


SocialdemokratinSå här skriver just nu en centerpartistisk vän på Facebook: "Lyssnar på Juholts tal.. känns som en massa ord stapplade på varandra…"

Vilka ord avses? Ett urval: 

-Vi stärker alla människors frihet genom ökad jämlikhet!
-Människan med rättigheter för att jag är medborgare eller medborgare på en marknad?
-Socialdemokratin kommer aldrig att låta sig dirigeras av enskilda personer.
-Tillsammans bygger vi landet
-Vi rullar undan stenar som det står ojämlikhet rasism och diskriminering på.
-Återvinna förtroendet för en politiskt idé som bygger på social demokrati där solidaritet inte är en uppoffring!
-Allt fler känner en gnagande oro för vad som händer om vi blir sjuka eller arbetslösa.
-Vi känner ett obehag över att girighet och hjärtlöshet breder ut sig.
-Dyra överpriser på våra apotek förvandlas till övervinster i skatteparadis runt om i världen.
-Alla ska kunna känna att vingarna bär.
-Slippa oroa sig över att du valt fel skola till dina barn.
-Ditt barn inte sorteras och hålls tillbaka i sin utveckling.Barndomen får aldrig en andra chans. 
-Eller så uppmanas man klämkäckt att starta eget …
-Barnfattigdomen är en skam för Sverige.
-Barnfattigdomen ska varje dag bekämpas med alla till buds stående medel.
-Offentlig sektor kan inte längre subventioneras med låga kvinnolöner.
-Det har blivit fult att äga tillsammans. Vi ska inte längre äga, vi ska bara ägas. 
-Vi vill börja med att diskutera hur ska vi forma arbetslivet så vi klarar att uppnå den pensionsålder som gäller i dag.
-Om jämlikhet inte anses vara möjlig, rustar sig medborgarna för ojämlikhet.

Att en centerpartist inte förstår detta är helt i sin ordning.


Tack Mona!


Går ditt barn i grundskolan? Det kostar ungefär 83 000 kronor på ett år.
Har du ett barn till som går i gymnasiet så kostar det 92 000 kronor till per år.
Har du själv en högskoleutbildning – ja, den kostade i snitt 76 000 kronor per år, om du inte
pluggade till läkare, för då kostade den 230 000 kronor.
Födde du med kejsarsnitt? 50 000 kronor.
En höftledsoperation? 100 000 kronor.
En plats i särskilt boende i äldreomsorgen? 509 000 kronor per år.

Vill du att dessa kostnader ska spridas över hela livet, spridas mellan generationer och mellan
människor solidariskt?
Välj då den svenska välfärdsmodellen.Det är den som gör detta möjligt.

Mona Sahlin, Almedalen 2010


Kongressdag ett

Det är inget av den som på något sätt överglänser valet av ny partiledare. Håkan Julholt.

Två är när Mona dissade Mikael och Veronica.

Kollar just nu på nyheterna och tänker att en sån som tycker om politiken och politikern verkar vara ett riktigt glassigt jobb. Man kan säga vad som helst och inte bli emotsagd. Och folk tror att det är sanningen ... För folk orkar alltför sällan fundera eller läsa eller lyssna själv. Konstigt, det rör ändå det samhälle de lever i.


Debatt

Sigurd Vedal, VD för Victoria Milan, "otrohetssajten" säger att han inte vill att hans fru ska använda sidan. Sådan är den, kommersialismen.

Det roligaste med det här programmet är att det dyker upp helt oväntade figurer. Louis Herrey! Meral Tasbas!

Myra i sylten

Nyss stekte jag ett berg pannkakor. I några lindade jag in brieost. Andra åt jag med sista hjortronsylten jag köpte på marknad i somras.

I sylten fanns en myra. Alltså hade jag min chans att göra en kvällstidningsrubrik. Men jag petade bort myran och åt med god aptit. Det gick ju bra det med.

Projektet igång

Ytterligare en gång har jag som mål att springa 5 km i sträck. Varit ute på första rundan och det är ju bra. Men jobbigt var det och långt är det till målet.

Det kan vara din granne

 Jessica skickade bilden från dagens Expressen.

Män som utnyttjar kvinnor är inte några "andra". Det kan vara den du hejade på i går. En helt vanlig norralabo.

Språket också! Inte bara matten.

Från aftonbladet.se som hade ett chatt med en mattelärare om matematikundervisningen:

Elisabeth Wanselius: 
Jag håller med dig. Det är till och med i böcker där man ser exempel på att "mattematikhäxan" finns och att man skriver om matematiken på ett negativt sätt.

Hon bör snacka med sin svensklärarkollega! Inte bara om stavning, utan kanske meningsbyggnad också.

Förresten tycker jag kommatering är svårt och gör lite efter behag. Jag borde nog läsa på om det.

Kväll med kommunfullmäktigegruppen

Eftersom jag är adjungerad i kommunfullmäktigegruppen och jag är i stan så hängde jag så klart med dom i ungefär fyra timmar. I kväll pratade vi mycket om de viktiga äldresomsorgsfrågorna.

Nu äter jag digestive med philadelphia. Det är tasty.

Den nya, rosa!Den här telefonen kom hem till mig i går. Min gamla föll sönder på olika sätt. De här fick jag för ganska billig penning på Dustin. En hel tusing billigare än att skicka efter från Telenor som jag ringer med. Den kan surfa och fota helt okej bilder. Det räcker för mig. GreenHeart är också bra. Och så är jag glad över att go basic igen och slippa skjutmomentet jag aldrig kom överens med på min gamla. Det första jag gjorde när den gamla anlände var att klämma mig ...

Sergio hjälpa mig montera ihop den ordentligt (1+1) så att jag inte fick en kant på baksidan. jag är en grym tekniklärare ...

I går messade jag syster i branschen och frågade om det var ett bra val det här. Det var det tydligen inte. Den mest reklamerade telefonen i somras. Och det är klart jag inte frågar innan jag köper.

Nu håller vi tummarna.

Media pussar alkohol som mys!

"Det är därför det blir ett problem när bilden vi får av alkohol är en Plura som hasar runt i sitt matprogram och småklunkar vin. Eller stjärnor på slottet som halvfulla berättar anekdoter. Media påverkar och idag är tv och tidningar mer än glada att visa upp mysdrickandet eller tipsa om alla nya viner som en del i ett glorifierat gourmet-liv. Man viker sig helt för alkoholnormen och separerar ofta drickandets konsekvenser till att bara handla om några få a-lagare eller ett enskilt barn till en missbrukare.


En verklighet som inte stämmer. Tvärtom finns alkoholens konsekvenser närmare än vad vi tror och invaderar våra liv dagligen. Till skillnad från alkohol så är rökning inte en bakomliggande orsak till våld, och cigaretter gör inte att unga tjejer känner sig otrygga en lördagskväll på stan. Men jag har svårt att föreställa mig att Bengt Frithiofsson i sina tips i Nyhetsmorgons mysatmosfär skulle rekommendera en utsökt Marlboro light. Det är ett tydligt exempel på hur alkoholnormen gör att drickandet inte bedöms objektivt.


Det är dags att bryta den normen. Att det inte hänt redan är för att det utmanar våra traditioner och beteenden, skapar en rädsla som inte är befogad. Glädjen och kraften i midsommarfirandet, romantiken på en dejt eller segervrålet efter fotbollsmatchen kommer aldrig vara hotade bara för att alkoholen börjar behandlas som den drog det är. Om vi tror annat underskattar vi vår egen förmåga och våra egna sinnen. Däremot vinner vi mark genom minskat våld, större trygghet och mindre kostnader för samhället. Det finns för mycket att vinna för att inte försöka."

Vidar Aronsson, förbundsordförande UNF, skriver på Newsmill.


Täcka pannanNu är den jobbiga årstiden i gång. När solen kämpar för att trigga pigmentet i min panna och framkalla stor, brun fläck på rent jävelskap. Så jag för börja kräma och sjala nu.

Det här var när jag gick till affären. När jag gick hemåt så regnade det så det var ju bra för pannan ändå.

I kväll har jag hängt lite med LO Gävle och nu tvättar jag.

Vår i krukanFör en blomstercheck jag fått i present köpte jag den här förra veckan. Då var allt små små knoppar. Nu är det mer prunkande. Fint är det i alla fall. Fint blått!


Kongresser coming up

I kväll har jag haft två möten med arbetarekommunen. Först med verkställande utskottet och därmed med ett kul gäng som ska vara ombud på kongressen i Ljusdal 2 april.

Annars pratar vi lite om vilka som ska på den "stora" kongressen i Stockholm i helgen. Jag ska. Som åhörare. Se när mustaschmannen väljs. Det ska bli riktigt, riktigt roligt.

Till riksdagsmejlen kom ...

Till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna.
 
Hur kan man förstöra en väl sammansatt ledning för SAP genom att även ta med Mikael Damberg. Han är en enfrågepolitiker. Klarar inte att vara ekonomisk talesman. Med honom har man redan satt första spiken i kistan när det gäller att vinna nästa val. Man har en helt överlägsen Padgrotsky som man väljer att ge en suppleantplats!
Men jag väntar fortfarande på att Damberg skall redovisa vad han gjorde vid sin sista kongress. Man hade beslutat om alkoholfritt men Damberg låste in sig med de närmaste polarna. Jag vill veta vad han gjorde då.

 xxxxx

Hemma för lunch

Har just besökt Sesam, kommunens boende för ensamkommande barn. Verksamheten verkar fungera väldigt bra. Nu käkat lunchlåda ur frysen innan jag ska iväg och träffa kvinnojourer.

Två möten i kväll. Det ÄR skönt när det händer grejer. Vara hemma lite ibland är bra. Men inte särskilt länge.

Fått ett glädjande mejl om att min nya mobil är på ingång. Pearly rose är färgen. Najs. Jag tror det är typ som jag har nu i färg. Men den här telefonen kommer att vara hel. Fantastiskt.

Gått och gått

Jag har varit runt typ samtliga delar av centrala stan för att kolla hur de ter sig i solen. Det ser bra ut!

Mögel i grödorna, till klassisk musik

Sent i natt låg jag i soffan och tittade på Kunskapskanalen. Det var ett lätt surrealtistiskt program om mögel i grödor pga konstgödesel. Inspelat på 80-talet. Stundtals klassisk musik och bilder av solnedgångar eller döda fåglar. Ett väldigt långsamt program, men viktigt. Tre får dog sedan de lät de proväta möglig gröda. Några kalvar också som var den del av den jämtländske bondens experiment.

Om jag inte ställer klockan på morgonen, som jag inte gjorde i dag, sover jag till halv tolv. Inte jättebra. Nu ska jag ut och gå i solen.


Nu tar vi dom!


Överskottsskinn

Jag tycker det är självklart att människor som efter en stor viktnedgång har överskott på skinn och de problem som följer med det ska få en operation för det.

Att gå ner i vikt är en enorm bedrift och är en stor investering i hälsan, och man kan lätt anta att dessa personer nu kommer att belasta sjukvården mycket mindre än deras övervikt annars hade lett till.

Att då tvingas leva med skinnet och vad det innebär fysiskt och psykiskt... oh no. Om detta pågår en debatt i landstinget.


Sanna Lundell, klok som en bok?

 Bild från Aftonbladet

Jag har citerat Sanna Lundell tidigare. Läst ibland i pappers-Aftonbladet och sedan letat upp texterna på nätet.

Hennes karl är lite i ropet nu för att han knarkat. Sanna skriver på sin blogg:

Kan man inte vara en glad människa, med åsikter, integritet, självkänsla och självförtroende om man lever med beroende kring sig? Måste man dölja, ljuga och må dåligt för att någon i ens familj har ett beroende? Nej, faktiskt inte. Gå på ett Alanon-möte eller ett ACOA-möte och lär dig om beroendesjukdomarna. Lär dig att var och en som är vuxen har ansvar för sitt eget liv, sitt eget mående och faktiskt i slutändan: sin egen lycka. Livet är inte slut för att ens farsa/morsa/flickvän/pojkvän/barn har ett beroende. Det går att göra något åt det. Det går att välja livet.Broderskaps distriktsårsmöte

Markus var på S-kinnors distriktsårsmöte i Dalarna.
Jag var på Broderskaps distriktsårsmöte i Gävleborg.

Båda var där vi inte brukar vara allså.

Han fick se kvinnlig buskis. Det passar.
Jag fick sjunga psalmer. Psalmer är trevligt.

20 min hade jag för att sammanfatta läget, ur mitt perspektiv. Jag nyttjade dem genom att prata ganska snabbt, men det gick väldigt bra. Och 20 minuter kanske är precis så länge man orkar lyssna.

Fejka

Funderar på hur jag ska fejka mitt hem inför ett hemma-hos-repotage. Så det verkar mer spännande än vad det är. Ställa undan stora skålen med sladdar tror jag kan vara steg 1. Sladdarna vid TVn däremot ...

Nu ska jag strax till Sandviken!

Rik är friskare

En rapport från Socialstyrelsen visar att de mest välbeställda har en betydligt större chans att klara sin cancersjukdom än vad de socialt och ekonomiskt utsatta har. Antalet förtida dödsfall i cancer skulle kunna minska med 3 000 om de socioekonomiska skillnaderna i samhället utjämnades.

Hela artikeln i DN från tidigare i veckan.

Det här är egentligen inget nytt. Det finns många tidigare studier som visar på detta gällande cancer och andra sjukdomar. Välbeställda människor med god utbildning har bättre hälsa än de som har mindre utbildning och mindre pengar. Det ska inte behöva vara så. Läs boken Jämlikhetsanden, som genom undersökningar från the world visar att ALLA i ett samhälle vinner på jämlikhet.

Normaliserat drickande

– Men det väcker frågor kring tillgången på alkohol och hur normaliserat drickandet har blivit. Den billiga spritens lättillgänglighet gör det svårt för människor att ta hälsosamma beslut kring om de dricker och hur mycket.

Hela artikeln om unga med alkoholproblem i Storbrittanien.


I love Body Shop


Jag gör verkligen det. Jag tycker att det absolut mesta som TBS har är helt fantastiska produkter och personalen är alltid supergullig. Det luktar gott, är förgglatt och inte djurtestat. Bortsett från vaniljserien (vanilj får mig att må lite illa) har jag provat det mesta. Gillar när det kommer nya saker. Eller gamla, som originals. Nederst är mitt favvoschampo:
Stopp för Postkoden

När ytterligare en adresserad reklam för Postkodlotteriet ramlade in i dag var min gräns nådd. Ringde upp och sade att det får vara stopp. Helt okej, sade en snäll Johannes.

Facebookade om detta och förstår att många hade samma uppdämda  behov av att bli av med den här reklamen.

Ring: 0771-22 55 22 eller på nätet: http://www.postkodlotteriet.se/Kundservice/Sprra-reklamutskick.htm


Superblondie igen.

På den här bilden där jag fortfarande verkar ha hår på näsan och som ger en bra bild av ur hudproblemen vid munnen yttrar sig kan man också se att jag nu är blondie igen och har klippt om frisyren. Nygatan Nio, alla borde klippa sig där. Tipsen är Malin, Anna och Monika!

En raritetNär jag var hemhemma sist hittade jag den här T-shirten. Tänkte på den senast när vi förra sommaren var på Island. Då sade en guide att Hard Rock café där hade fått lägga ner rätt snabbt så att tröjorna var ganska värdefull. Tänkte att det var ju typiskt att min förmodligen åkt till något ställe för större nytta. Men nej. Oklart varför den fanns kvar. Söt är den. Att det var mer än tio år sedan jag köpte den förstår man eftersom storleken är S. Kanske var det 1997. Jag älskar Island.

Det finns det du måste ha. Och sådant du vill ha.

En nyhet i veckan är att unga kvinnors skuldsättning ökar. Varför är fortfarande oklart men kreditkortsköpen ökar.

En av Lyxfällan-killarna kommenterade i pappers-Metro att man alltid måste lära sig att tänka att det först och främst finns sådant vi måste i. I andra hnd sådant man vill ha. Men att det finns en Paris Hilton-effekt band unga tjejer. Min tolkning är väl att det handlar om att shopooing och prylar ger lyckan, att det är Hilton-effekten.

Det är klart det är kul att shoppa, det är inte det.

Däremot är det mycket otäckt när människor handlar för pengar de inte har. Det finns ett saying, nåt i stil med att människor handla rmed pengar de inte har fö ratt att inponer apå personer de inte tycker om. kanske är det så. Att köpa lyxgrejer som nya möbler, rustar, resor och så på krita, det är jag uppväxt med att det är ett big nono.

Pengar först handla sen. Undantaget studielån, bostads- och billån.

Den som är satt i skuld är icke fri. Glöm inte det.

Hämtar igen 9A

Kollat på senaste 9A på SVT Play. Viktigt att kolla. Glad för Malins skull!


Tideräkningen

Klockan kvart i fem startade den aktuella debatten och den beräknas ta en timme och 40 minuter. Alltså klar cirka halv sju.

Därpå följer debatten om Skatteutskottets betänkande nr 23, allmänna motioner om inkomstskatter. Beräknad tid 1 h, 10 min. Vi kan alltså tänka att den är klar åtta. Om vi har tur. Sedan följer min debatt. Klar nio.

Vad göra? Stanna eller åka hem? Nog åka hem ändå.

Medborgarmejl

Som vanligt står våra "fantastiska" politiker helt handlingsförlamade med mössan i handen när en krissituation uppstår.

Vad är det som är så komplicerat med att skicka ett par-tre SAS plan för att hämta ut svenskar från Japan.
Ska det verkligen vara så att när en krissituation uppstår kan vi samtliga svenskar räkna med att NI, samtliga våra politiker, vänder oss ryggen till.

Och till Allians-partierna kan jag bara säga så här. Ni kan ju med omedelbar verkan glömma all den kritik ni hade mot den regering, som regerade, under Tsunamin julen 2004.
För nu står ni där som precis lika stora fån med "mössan i handen". Patetiskt är ordet!

Och jag kan ju förklara det på en gång för er. "Tyst diplomati" fungerar inte den här gången. Radioaktiv strålning bryr sig inte om sådant.

Och istället för att kritisera fransmännen, borde ni lära er någonting av dem.

SKÄMS! (även om era svullna egon gör er totalt okapabla till såna känslor

Helt okej dag hittills

Jag har haft möte med utskottet, jag har hängt med UNF Kronoberg som hälsat på och jag har förberett dagens debattinlägg. i går var jag sist, i dag är jag först. Debattregleran är sådana att man måste ha varit upp i debatten för att kunna begära replik. Igår kunde alla göra de med mig. I går ingen.

Det här kan bli en väldigt lång dag. Räknar med att vara  plena sent sent ikväll och har inte bestämt mig för om jag då sover kvar här eller om jag tar ett sent tåg hem. Skulle ju kunna passa på att träna både i kväll och i morgon om jag stannar. Till exempel.

Strax ska jag förflytta mig från övernattningsrummet (suttit här och lunchat,  skrivit och sett på debatten på TVn) till kontoret och vidare till ett seminarium om minkarnas situation. Känner lite spännning inför minknäringens argument.


En dag är tre?!

Varför är jag så galet trött när jag kommer hem på torsdagar efter tre dagar i Stockholm och riksdagen? Svaret skulle kunna vara att varje dag känns som tre dagar eftersom det från morgon till kväll händer saker i ett. Går ständigt från det ena till det andra och ibland känns det snuttifierat. Hjärnan måste bearbeta massor och kunna ställa om snabbt.

Vad har jag gjort i dag. Upp 07.00. Kontoret och finslipade inlägget. 09.00-12.00 satt jag i plenisalen och lyssnade på och deltog i debatten om datalagringdirektivet. Därpå följde mejlhantering och en lunch på stan, med telefonsamtal. Möte med utskottsgruppen, votering, läsa dokument och så ta mig till Nacka. Jag och två kamrater träffade Kurdiska Rådet och firade Newroz, nyår. Kurdiska vänner från Gävle var också på plats.

22.30 landade jag i mitt rum och nu ska jag lyssna på mitt inlägg. Som min mamma kommenterade på detta helt opartiska sätt i ett SMS:

"Fy 17 vad bra du var. Tydligt. Bra takt. Tittade upp när det ska göras. Varken saktfärdig eller forcerad som kvinnan innan dig. Lyssnade inte så noga på innehållet för jag var upptagen av framförandet. Enastående. Kram"

Inte riktigt säker på att jag lever upp till det.


Make up betyder hitta påI kväll har jag och några homies haft sminkkväll på Body Shop. Det var lattjo 90 minuter. Här ses Linda göras snygg inför en dejt!


Visst är det väl varierade färger på kosten man ska eftersträva?


Men kom med i jämställdhetskampen då.

Den här insändaren var precis nyss i Arbetarbladet.

Insändarskribenten reagerar mot att tidningen kört artiklar om mäns våld mot kvinnor och undrar varför man inte talar så mycket om det motsatta.

Jag hoppas att han förstår att det OCKSÅ handlar om jämställdhet. Om att normen i samhället är att vi uppmärksammar när kvinnor blir slagna av män, men inte alls på samma sätt tvärtom.

Det kvinnor har gjort är att gå samman i kvinnojurer och lyfta frågan och tala om jämställdhet. De flesta kvinnor i alla fall.

Vad har män gjort? Inte alls på samma sätt velat hugga tag i grundfrågan, nämligen bristande jämställdhet. Det är nämligen också det som skapar normen som skribenten är irriterad (fullt förståeligt) över.

Insändarkommentarerna vittnar om medhåll, men där ser man också att de inte ens vet skillnaden på jämlikhet och jämställdhet.

Gnälla går som vanligt bra, men var med i kampen!

En öppen process?!

Precis som alla andra politiskt intresserade har jag hängt med i debatten om valberedningens arbete om framtagande av ny partiledare (eller statsminister som en gammal släkting sade). Media har älskat att publicera artiklar eller debattartiklar om att processen varit så stängd. Även egna partikamrater har påtalat detta.

kamraterna,  tycker de att det är någon skillnad från hur valberedningar generellt arbetar? Jag tycker att valberedningen jobbat på ett sådant sätt som jag förväntar mig av valberedningar. Av respekt för inblandade på ett återhållsamt sätt. Inte brukar valberedningar gå ut med vem som sagt vad och vilka som sagt nej eller så. Turligt nog.

Men! Något som är skilt från det är detta med att vara tydlig i att man vill vara med, vill leda partiet. Det skulle ha varit roligt om fler varit väldigt tydliga med det. Gärna tidigt i processen. Nu har istället de som ev. känt sig kallade istället sagt att de inte vill, och sedan har vi fått gissa vad andra menat med min tystnad. Jag tror verkligen inte att någon hade förlorat på att outta sitt engagemang för att leda partiet. Jag tror precis tvärtom.

En surgubbe föreslog att två kandidater skulle ha vaskats fram av valberedningen för ombuden att välja på. Varför? Vad fyller det för funktion? Varför två? Varför inte fem i så fall? VB lägger ju det De anser vara det bästa förslaget utifrån given situation.

Som medlemmar i partiet har vi fått vara med och resonerat och skickat in synpunkter på vem vi vill se och vilka egenskaper vi anser vara viktiga. Jag har haft flera tillfällen att göra min röst hörd.

Medias uppgift är att sälja sina rubriker. Att därför skapa problem där sådana inte finns är därför till fördel för dem. Så fungerar det, tyvärr. Därför förvånas jag inte att de påvisat "stora brister" där allt varit lugnt.

Något som ändå är glädjande är att så många människor på olika sätt engagerat sig i personer, i processer och på annat sätt, kanske via sura mejl till s-riksdagsledamöter eller helt freakade insändare. För intresset för partiet är enormt. Värre vore om allt smög förbi.


Hemma 22.30

Efter årsmöte med Arbetarekommunen och påföljande sen middag på Österns pärla med några av vännerna. Fin dag! Kajsa Borgnäs, som ledde min grupp i Kriskommissionen var gäst. Hon är allt positivt.

Tzayspett med jordnötssås var det ett tag sedan jag åt så en riktigt hungrig mage är nu mätt och kan sova nöjt.

Nu packa och återgå till Stockholm. Tur att det är så roligt att packa.

Jag svarer inte.

Hej!
Med anledning av valberedningens förslag till ny partiledare har Expressen några korta frågor till dig. Du är självklart anonym när du svarar - och/eller lämnar nyhetstips.
Klicka på länken nedan:

https://www.netigate.se/s.asp?s=48618X2027068X30347

Stort tack redan nu för din medverkan!

Vänligen,

Niklas Svensson
politisk reporter, Expressen

Paggan om kärnkraft"Japan är i kärnraftssammanhang ett unikt land. Inget annat land har satsat så mycket på kärnsäkerhet som Japan. Hiroshima och Nagasaki har satt enormt djupa spår i medvetandet, och den kraftfulla satsning som Japan ändå genomfört på kärnkraft har kombinerats med allt ett av världens rikaste och teknologiskt mest högtstående länder kan åstadkomma av säkerhetsförberedelser. Jordbävningar är en av de välkända riskfaktorer som planerats för. Ändå är effekterna så allvarliga. Och ändå har man inte ens lyckats förstå vad som pågår i kärnkraftverken tredje dygnet efter skalvet."

Hela Leif Pagrotskys text finns HÄR.


Skriet från kärnfamiljen, som blogg!

Den här boken är just nu en given favorit och något jag funderar mycket på. Sedan jag i min bekantskapskrets fick vänner med barn så häpnar jag över den gegga kring familjebestyren som allt bottnar i ojämställdhet. Inte det att de säger att det är ojämställt, men alla de hundratals små saker de säger som visar att de inte är nöjda.

Egentligen är det nog bara en eller två familjer jag känner där jag tycker det verkar vara helt okej. Allt i ett utifrånperspektiv så klart. Jag har under dagens föreläsning citerat lite ur boken som handlar om varför jämställdhet borde vara den enda självklara och vad alla vinner på det (typ allt). Har man lite svårt att veta vad man kan göra finns tips i slutet.

Se över era intressen. Hur många har mamman? Hur många har pappan?
Lev som ni vill att era barn ska leva! Visa i handling att mammans egentid är lika viktig som pappans. Dela på tvätt, städning och så vidare.
Konsumera mindre. Mindre att underhålla och ta hand om, mer pengar över. (kanske pappan också kan jobba deltid ...)

Då här beskrivs den här bloggen:
I mars 2009 kom boken Skriet från kärnfamiljen ut på Albert Bonniers förlag. Jag skrev den tillsammans med Tinni Ernsjöö Rappe. I den här bloggen fortsätter jag debatten om föräldraskap, familjeliv och jämställdhet.

Lägg till den i er bloglovin nu. Om ni inte orkar med att läsa boken.

Och, det här är ju väldigt heteronormativt. Men det är de vuxna i en familj som avses. Det kan ju, lyckligtvis, se lite olika ut!

Varför använder inte männen sin makt på rätt sätt?

"Om jag var vit och levde i Sydafrika under apartheid och inledde en kärleksrelation med en svart man, så skulle det plåga mig mycket om vi enligt den kulturen inte behandlades jämlikt. Om jag sen trots alla yttre hinder fortsatta att älska honom, skulle jag viga mitt liv åt att kämpa mot apartheid.

Och om jag tyckte att det var övermäktigt att krossa hela den politiska strukturen som utgjorde apartheid så skulle jag åtminstone vara väldigt noga med att han och jag hade en jämlik kärleksrelation, jag skulle inte anställa honom som underbetald trädgårdsmästare som skötte min privata trädgård.

Så hur kommer det sig att de män som påstår sig älska oss, inte gör allt som står i deras makt för att krossa vår tids apartheid, patriarkatet? Eller åtminstone kämpar mot orättvisorna i sina kärleksrelationer? Man brukar säga att makt korrumperar och det gäller väl antagligen för gruppen män också."


Maria Sveland, 2007

Mål för jämställdhetspolitiken -värt att påminna om

Det övergripande målet för jämställdhetspolitiken är att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Det innebär bland annat:

-En jämn fördelning av makt och inflytande
Kvinnor och män ska ha samma rätt och möjlighet att vara aktiva medborgare och forma villkoren för beslutsfattandet. (visst är det 18 män av totalt 20 SD-riksdagsledamöter nu?)

Ekonomisk jämställdhet
Kvinnor och män ska ha samma möjlighet och villkor i fråga om utbildning och betalt arbete som ger ekonomisk självständighet. (kvinnor är långt bättre utbildade, men har nästan 70 000 mindre i lön varje år, netto)

En jämn fördelning av det obetalda hem- och omsorgsarbetet
Kvinnor och män ska ha samma ansvar för hemarbetet och ha möjlighet att ge och få omsorg på samma villkor. (tjejerna gör massor mer. Och män verkar inte få eller vilja ha någon tid med sina barn. Vet inte vilket som är värst.)

Mäns våld mot kvinnor ska upphöra
Kvinnor och män, flickor och pojkar, ska ha samma rätt och möjlighet till kroppslig integritet. (vet du hur många nya som kommer till Kvinnojuren varje vecka i din kommun?)


Det finns ensliga stugor i skogen


VidrigtTidningen Djurskyddet.

Mötessöndag

När det är grått ute gör det inte så mycket att hela söndagen gick åt till möte. Dessutom är det ju just en söndag så det är ju ändå inte så lattjo.

Nu är jag hemma och har adderat ytterligare en fin blombukett till köksbordet. Känns verkligen överlyxigt.

Allt gick bra i dag och jag är nöjd över att känna så många kompetenta personer.


ManusFörberett infför morgonsdagens föreläsning. Eller föreläsning låter stort. Jag ska gästa S-kvinnors distriktsårsmöte i Bollnäs och prata lmed dom en timme som gäst. Jag tror det blir bra, om jag är i fin pratarform. Att ha en sextiominuterslektion har alltid känts helt okej (kanske förtränger första terminen jag jobbade nu) men att prata för och med kamrater ger en annan prestationsångest för att jag vet att jag bedöms hårt. Är jag duglig eller inte?!

Varför vår inte är så skoj egentligen
Tack för blomstren!Nästan alldeles mörkt

Klockan är halv sju och att det inte är mörkt förän nu så är det helt okej.

För en timme sen kom jag tillbaka från eftermiddagen på biblioteket där jag lyssnade bland annat på Ingemar Karlsson, som skrivit en bok om Kurdistan. Det var en tidvis hetsig debatt men lärorik för mig.

Laddar för umgänge hemma hos Sergio i kväll. Först tänkte jag sitta i min egen soffa men sedan tänkte jag att det är roligare med Sergio. Käkade dessutom lunch med honom i dag. Och Markus och Ahmed.

På stans nya pizzeria Bakfickan. Pasta med spenat. Perfagott.

Dagen efter

Dagen efter en kul tjejkväll känns självklart jättebra. Vi var drygt tio personer och en hund. Handarbete, gottis och prat! De sista gick något före midnatt. Nu är jag uppe och hoppar. Pratar om kommunpolitik med ett antal stort antal kamrater. Viktiga grejer.

Jag blir lite kluvenMisstolka mig inte, jag är mycket nöjd med Julholt. Men blir ändå lite oroad över att leva i ett land där ett sådant här repotage förmodligen läses med stor förtjusning.

Här är seriöst en film som Åsa-Nisse nåt man kör 2011 i nytappning. TV visar flera timmar med slå i dörrar-farser (eller ens att det finns fars), där begreppet "Stefan och Krister" existerar och dessutom har en publik.

Vi tror att vi svenskar står över andra kultuer. Men vi tittar på Stefan och Krister. Vi gillar mustascher. Vad är det för fel på oss?

Jaja, vi har ett val att vinna. En mustasch kan absolut hjälpa.


Lyxfällan torsdag!

På torsdag tror jag Lyxfällan blir en höjdare. En kille, typ 25,  vars mamma har stenkoll på allt. Han behöver inte ta något ansvar själv och säger att det är skönt när någon annan fixar. Flickvännen och sambon är inte lika nöjd över att alltid behöva fixa med svärmor. Ska lätt se!

Man ska ha nåt att se fram emot!

En lärorik fredag som blir ännu roligare

Jag har varit i Gävle Hamn i dag. Så spännande. Gillar alla stora, tunga saker och alla maskiner. Fina grejer! Proffsig personal också.

Nu ska jag använda en timme till att småfixa med lite olika så att kvällens gäster tycker det är trevligt att vara hos mig. Ingen aning om hur många som kommer, men tror på ett tiotal. Knytis och handarbete. Eller bara prat.

By the way bokade jag en resa till det kalla och grå landet Finland åt mig och Markus i går. Hoppas det har hunnit värmas upp lite tills det är dags. Markus ska inte få prata något annat än finska när vi är där.

Till Gävle Hamn

Dit ska jag i dag. I trygg förvissning om att ingen tsunami ska komma från havet. Stackars älskade Japan.

71 procent lycklig

Enligt texten på svt.se/jaktenpalyckan är jag 71 procent lycklig. Antar att det är bra eftersom Mat-Niklas hade en siffra på hälften.

Jag har nogsamt följt alla programmen med Hanna och det fick mig för en månad sedan eller så att börja planera roliga saker, eftersom jag kände att det var för lite av sånt. Det resulterade i att nu närmar sig morgonsdagens syjunta hos mig, makeupträffen på Body Shop på tisdag med en bunt av mina vänner och snart är det Petter-konsert. Och hela tiden längtar jag till ridlägret i sommar och snart har jag och Markus två resor bokade. Och lite bättre känns det.

Jag tror rätt mycket på det som Hanna pratade om i sista programmet, tre saker för att vara glad
-Någon att tycka om
-Något att göra
-Något att se fram emot

Det sista har jag varit för dålig på. Jag skulle också vilja träffa mina bästa vänner oftare (alltså, de som vill träffa mig då). Och klappa djur.

Alla nyanser av gråttSitter utanför kammaren, i kammarfoajén alltså, och väntar på debatten om tingsrätter som mitt utskott är involverat i. Jag tänkte hänga med Mattias som ska ta debatten för oss. Lite moraliskt stöd och sällis. Men först ska debatten om miljö och energi ta slut. Det kan ta tid för de började nyss snacka kärnkraft.

Hökarna!När jag närmade mig underjordsingången till Cephalusstår en fet bunt hökar med stora kameror där. Jag valde att ta hissen lite innan men hann innnan jag åkte upp höra dem skrika -Där är Urban Ahlin! Och Urban fick svara på frågor. Han står mitt i den här högen.

Det här är Håkan


Fantastisk illustratör.Jag vet inte vem hon är men hon är väl så bra för att hon är från Söderhamn. Caroline Johansson.

8 mars är ingen gratulationsdag!

Kvinnodagen, 8 mars, handlar om att åtminstone en gång per år sätta frågan på kvinnors situation i Sverige och i resten av världen.

Det är inte en dag att säga grattis på. Det är inte en dag att ge blommor på. Det är definitivt inte en dag för affärerna att försöka kräna andra prestenter.

Det är en påminnelse om att vi kvinnor inte har halva makten och hälften av pengarna. Det är en påminnelse om att kvinnor våldtas som en del av krig. Det är en påminnelse om att män är överordnade kvinnor i hela världen.

Det är inget att gratulera för.

12 timmar

Rätt exakt tolv timmar har jag varit i farten i dag. 8.20 mött ejag upp Christina som hade "prao" med mig i dag. Under dagen har jag varit på två seminarium (datalagring samt slutförvaring) och haft två möten och kvällen avslutades med ett besök hos Riksrevisionen.

Var på kontoret och packade ihop igen vid halv nio. Är fortfarande inte riktigt slapp. Måste nog sova tidigt. Fast så tänker jag alltid.

Demo med EllinorI dag har det hänt en massa saker. Var trött på tåget ner. Jag är som en dum unge som vet att jag inte ska dricka Pppsi Max innan jag ska sova, särskilt om jag vet att jag ska upp tidigt, men ändå gör det. Vred mig nog till två i natt och så upp klockan sex. Men det är ju glömt nu!

Ägnade tiden fram till mötet med utskottsgruppen och utskottet till att fila på debatten med justitieministern om Polisens effektivitet. Käkade snabbt på rummet och så sista finslipningen. Kollade de två interpellationerna som var innan MIN. Anna kom och höll mig sällskap och var det stöd alla så väl behöver. Jag är nöjd, jag tycker det gick bra. Fin känsla.

Sprang vidare till en föreläsning i dagens anda. den första feministiska rörelsen i Sverige och kampen för kvinnlig rösträtt som vi nu haft i 90 år. Semla var bonus!

Tog itu med dagens mejlskörd innan det var gruppmöte. Låååångt blev det i dag och jag gic så att jag precis hann till Södermalmstorg där demonstrationståget för feminism och mot rasism gick ifrån. Hittade Ellinor, precis enligt plan. Se på bilden vad glad hon är. Efter demonstrationen och tal och maffig känsla av systerskap och människor som kämpar för att alla människor ska ha det bra, så gjorde jag och Ellinor det vi "svenskar" är så bra på. Nämligen fikade. På Fröken Fräck. Passade bra.

Hann precis hem för att gå 30 snabba minute rpå löpbandet i gymmet till sista programmet om lyckan. Och nu, nu summerar jag bara. Damn fyllig redovisning. Och en bra dag.

Alkohol bidrar till våldsamma män.

"I land efter land i Amerika slår alkoholpåverkade män sin partner, visar Unhappy hours. Studier från Ryssland och Vitryssland visar på detsamma liksom studier från andra afrikanska och asiatiska länder än de som refererats tidigare. I England och Wales är det 32 procent, i USA 55 procent av våldet där mannen varit berusad."

Läs artikeln.


På den hundrade kvinnodagen

Kollade av posten nu på morgonen när jag ankom riksdagen och en kvinna har skickat brev till oss i Justitieutskottet.

Sammanfattningsvis hävdar hon att lagstiftningen kring äktenskap/skilsmässa behöver ändras eftersom "i många familjer råder stor olikhet i makarnas inkomster och en skilsmässa kan slå hårt, oftast mot kvinnan. Man har inte råd att bo kvar i huset, barnen rycks upp från sin trygghet och mannen kan vara segla vidare utan ansvar".

Än bättre vore om vi inte vid födelsen kunde säga att någotn utifrån sitt kön kommer att tjäna mycket eller lite pengar. I diskussioner om till exempel föräldraledighet och deltidsarbete påpekar jag alltid att kvinnan tycker det här är såååååå bra, ända tills en skilsmässa är ett faktum. För skilsmässor förekommer allt som oftast. Ingen är rosenrött för evigt. Många kvinnor vill inte resonera så utan tror att de är ett undantag. Så när de servat mannen med att ta huvudansvert för hem och familj, lagt sina pengar på mat och löpande kosntader medan mannen kunnat invsetera och därför står där utan ett välbetalt jobb, sämre pension och så vidare.

Ja, då blir det som brevskrivaren säger. Den absolut främsta lösningen på det är inget annat än jämställdhet. i samhället och även i relationer. Det privata är politiskt. /Elin


Kväll hos landshövdingen

Barbro Holmberg, tidigare minister och också före detta svärmor till Tiger Woods (kanske fler som kan referera till det) är landshövding i Gävleborg. I kväll bjöd hon länets riksdagsledamöter till samtal om diverse saker i länet som vi alla är intresserade av.

Det var alla socialdemokrater, en centerpartist och en moderat. Jag skulle säga att i hade det mycket trevligt i just den sammansättningen.

Den här mannen mejlar någon gång i veckan

Till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna.
 
Det går snart inte att ta er på allvar i någon fråga. Nu senast i fjälljakten. Ni har inte sedan Sverige blev medlem i EU agerat för de egna medborganas bästa. Det är en skam hur ni bär er åt och hur rent ut sagt dumma och obegåvade ni är. Hellre än att stötta de svenska jägarna stöder ni Alliansen. Det är häpnadsväckande att ni går emot det egna folket bara för att inte komma på samma linje som Sd vid voteringar. Så handlar bara de dumma som saknar en egen seriös politik. Men när man handlar så i politiken visar det att ni inte är mogna att sitta i riksdagen. Den seriöse politikern röstar på sitt eget förslag oavsett om nazister, fascister, kommunister etc går på samma linje. För var dag som går så inser ju var och en varför SAP förlorade valet. Dårar kan inte lura en hel befolkning.

Han jobbar sannerligen med positiv förstärkning.

Sitter mest pyrt till i kommunerna?I Gävle är det förmodligen extra tråkigt att jobba, eftersom handläggarna när de utför sitt jobb får skit av de egna. Dvs förtroendevalda moderater.

Artikel från Accent.

Ett stort fokus

I dag har jag massor av saker som handlar om att arbeta med datorn jag måste hinna med. Problemet är att Beatrice Ask först måste skicka sitt svar på interpellationen. Vi ska debattera polisen i morgon.

Försöker fundera ut det bästa sättet att förbereda mina repliker ett och två.

Lite film och lite popcorn

Markus hade hyrt ett antal filmer i går (han kan kolla på två i rad) men hållt på den här tills när jag kom hem. Fast jag tydligt i ett SMS skrev att det inte behövs. Nu har vi kollat. Det var gott med popcorn. Annars kändes det ganska lortigt med killar som gör vad som helst för att få ligga. Det kändes lite för mycket verklighet helt enkelt.

Besök i Norrala en sen lördagkvällVilka kom och sade hej i går? Jo, Ellinor och Daniel. Daniel hade högt uppskruvade förväntningar på mjök "direkt från korna" och han sade att det var jättegott så Ellinor hade kanske inte överdrivit. Ellinor har dock fått för sig att den här sortens mjölk gör att oboyblandningen blir ljusare. Oklart varför.

Brev från medborgare

Jag bifogar insändare från DN Debatt:

http://www.dn.se/debatt/nya-regeln-om-sjofylleri-fornedrande-for-batforare

 Om ni har uppfattningen att all mänsklig aktivitet som kräver omdöme och ansvar måste regleras av lagstiftning så har ni mycket att göra framöver och vi får ett land av kriminella som allt mindre bryr sig om att lagar bryts.

Det är fullständigt obegripligt att lagföra en person som säkert framför en båt (enligt all tillgänglig statistik) med 0,2 promille i blodet när man samtidigt har rätt att utan minsta utbildning eller kunskap sätta sig i en stor båt och köra med obegränsad fart. Och så talar ni om att ha lika regler på sjön som på land.

Jag har levt ett helt liv på sjön på fritiden. Ni saknar uppenbarligen erfarenhet av den verkligheten. Men peta på era undersåtars sätt att leva sina liv det kan och vill ni.

 


För er som inte är Svensson och ska se Solsidan ...

... så kan ni istället kolla på riktigt högkvalitativ TV genom att se Potatishandlaren på SVT1 kl 20.00. Har du inte sett den, passa på.

Hade jag inte åkt tåg hade jag också kollat på Afrikas stora sprickdal på SVT2 klockan 19.00.

Som gjort för en fin TV-kväll. Tio minuters kisspaus mellan programmen till och med! Och ingen reklam i filmen!

Det finns skapligt likasinnade

EvaEmma bloggade om en rolig blogg. Den var rolig. Den handlar om white trash tror den. Men den handlar om svenssongrejer. Igenkänningsfaktor på många av sakerna, till exempel är jag ju sosse som är en riktig svenssongrej Å andra sidan är det ju knappast så att alla de som röstade på Moderaterna har mycket pengar och därför vinner på att ha dem vid makten. De vill bara verka som att de kommit upp sig (och alltså kan skita i andra), men de flesta ägnar sig åt saker som finns på den här bloggen. Jag har lyft fram några av de saker jag själv stör mig på. Så att säga inte hade kunnat säga det bättre själv. Även om jag försökt. Jag börjar med mitt hatobjekt nummer ett naturligtvis.

BARNVAGNSREGISTRERINGSSKYLTEN

Blir ni mörkrädda när ni ser denna bild? Bra!
Ungen har en vagn,
Ungen har en registreringsskylt,
Ungen heter Zanna. Med Z!
Detta barn har fått en rivstart in i white trash-livet.

Vissa föräldrar har ett grymt sinne för humor.

PROFFSFOTOGRAFEN
Bara för att du köpt en systemkamera, som tar skarpa bilder, betyder inte det att du helt plötsligt blivit en skicklig fotograf.

HEMMABAREN
- Vill du följa med hem till mig för en drink i baren?
- Har du bar hemma?!
- Japp. (svinnöjd)

KINESISKA TECKEN
Man kan ha dom överallt!
På lakanen.
På duschdraperiet.
På porslinet.
På ryggen.
Och så säger man till kollegorna att man håller på med yoga.
Och har fått en mycket bättre nattsömn.
Fast det inte är sant.

DEN TOMMA BOKHYLLAN
Att ha en bokhylla utan böcker i. Du har inte riktigt förstått varför du egentligen har något så dumt som just en bokhylla, då du inte äger några böcker. Nej, fyll din hylla med ölburkar, gamla fula vasar från din konfirmation, priser och häftiga glas.

HEMMABIO
-Ska vi gå på bio ikväll?
-Nej, vi kan kolla hos mig, det är samma sak!


ATT HA SITT BARN SOM ACCESSOAR
Det finns en hel industri uppbyggd kring folks behov
av att visa att de lyckats med denna bedrift: Att skaffa barn
Jag talar inte av egen erfarenhet,
men att döma av hur många som lyckas
Så kan det inte vara speciellt svårt
Ungefär som att få vattkoppor

DEBATTÖREN
Dina vassaste politiska argument är; ”Sluta sparka på oss som redan ligger ner”, ”Politiker kan man fan aldrig lita på” eller ”Alla pengar går ändå i deras egna fickor”


Sara goes lycklig!I dag har Jessica redogjort för hur ofta Norgensläkten (som min mormor är från) är på E-center. För anmärkningsvärt många handlar det om dagligen. Dagligen på E-center om man inte måste?! En gåta. Men det är tydligt att Sara och jag drabbas av samma gener för vi var där i går och i dag. När vi ska parkera började Sara hojta av glädje och jag börjar kolla mig runt för att se vem hon upptäckt. Tydligen handlade det om att en av hennes högsta drömmar gick i uppfyllelse, att få närmaste parkeringen ... Appropå osunt förhållande till E-center.

Här äts morötterna.

 ♥

Konstaterar att min blåa jacka är det snyggaste jag någonsin sett i jackväg. Inget svart tråk.

Antons stängsel är ungefär 30 cm högt pga snön, men han bryr sig inte. Han stannar innanför. Han är cool. Eller så är han lat och orkar inte lyfta på benen för att gå och kolla runt lite.


Aktar morötterna väl!I dag har jag varit med syrran och killarna och badat, käkat på Flinken (Sibyllameal) och sen skjutsade de mig till Norrala där vi pratat häst och ätit fruktsallad. På vägen hem skulle de ge Anton morötter. Hästen som är ute. Men de var jätterädda att hunden som skymtar i bild, skulle hugga morötterna. Det gjorde hon inte, men det var så klart för att de var noga med att hålla dem i luften.

Det är här man svänger av.Kör mot Kungsgården. Sen blir det kul!

Man undrar


Livet i läderhalsbandHittade den här fräcka bilden på Aftonbladet som skriver om Färjan-Håkans glada liv. Konstaterar att han precis som så många andra män som tror de är hunkiga, kör smycke på lädersnodd-principen. Men tyvärr, det är bara jättefult. På Håkan, och på alla andra.

I solenMin rumskompis värmer sig.

Gert träffar inte samma rökare som jag stöter på

"Det är rätt konstigt egentligen, att myndigheterna behandlar oss rökare som mindre vetande, som om vi lever utanför samhället. Jag undrar snarare om det finns någon grupp som är mer laglydiga än just rökare? Generellt skiter vi svenskar gärna flagrant i alla slags skyltar, och kör för fort och parkerar fel så ofta vi kommer åt."

Hämtat ur Gert Fylkings debattinlägg om rökare i dag.

Få se nu, vad brukar rökare som jag träffar på göra? Tja ... absolut röka vid förbudsskyltar, röka där många människor är som på perronger och busshållsplatser. Röka på sina barn rätt ner i barnvagnen. Röker i bilar med medpassagerare. Röka jättenära sina barnbarn. Röka inomhus där andra är. Gå hem till andra familjer där det finns barn och röka inomhus. Röka utanför dörrar där människor passerar.

Och över överallt ligger fimpar. Men det är inte rökare som lämnat dessa efter sig?Med Ullie!

I kväll har jag varit med Ullie. Vi käkade indiskt och pratade. NU har hon precis kilat till tåget. Kalasbra kväll.

Det bästa är att skapa framtidenHandlade julklappar och till mig själv av den här duktiga tjejen i december.

En kula är en kula

"De två svenska officerare som sköts till döds i Afghanistan i februari i fjol verkar ha dödats av svenska kulor. Det framgår av obduktionsprotokoll och Försvarsmaktens egen utredning, enligt TV 4 Nyheterna."

Från Aftonbladet.

Det hela är väldigt ledsamt. Varje kula är ett misslyckande för mänskligheten.

Tänker just nu på alla de människor som slåss för rätten till demokrati och frihet. Beredda att ta dessa kulor som kommer från maktfullkomliga män.

En timme gym och finkänslig på det

Det är bra. Utöver det borde jag oftare tänka på min hållning. Oftare smörja händerna. Alltid dessa utmaningar. Den här ska jag läsa in mig på också: Regeringens proposition 2010/11:76, Genomförande av rådets rambeslut om kampen mot organiserad brottslighet.

Ett gammalt ex hörde av sig i dag. Han berättade att han drömt om mig och att det varit mysigt. Det är då jag undrar lite om han har det dåligt i sin relation. Men jag är för finkänslig för att fråga.

Här är jag och Mona!Ganska ofta får jag frågan om jag har träffat Mona någon gång. Ja! Hon är ju på våra gruppmöten och sånt!

Det roligaste med den här bilden var att jag så klart tänkt ta den själv, för såna kompisbilder är de flesta ungdomar rätt bra på att ta. Självklart kom en "äldre herre" och ville hjälpa till. Nja, sa jag det går bra. han insisterade. Gjorde två försök. Mona sa att hon inte trodde det blev nåt. Det blev det visst, sade han och lämnade mobilen till mig och gick. Mona och jag kollade och så klart hade han inte fått till nåt, så jag gjorde som tänkt från början. Och då blev det ju bra. Alltså, i partigruppen ses vi. Mona också.

Nu ska jag träna och smälta pizzan som jag åt ihop med EvaEmma. Hon är så trevlig hon!

Nyårslöftet går braTvå månader har gått sedan årssiftet och ännu har jag inte köpt någon produkt för kroppen som i något led testats på djur. HÄR är listan om du vill kolla och göra djurvänliga val.

Mina bästa är som bekant Urban Decay, Mary Kay, Too Faced och Body Shop.

Inga försök på till exempel söta kaniner. Den här kaninungen är too much!

Ingen tar skit

I min att läsa-hög ligger "Ingen tar skit i de lättkränktas land" av David Eberhard. Kanske är den skriven efter att ha läst undegär den insändare som var i Arbetarbladet i dag. Tyvärr kan jag inte länka eller återge korrekt eftersom Arbetarbladet inte alltid lägger upp insändare (direkt) och mitt minne inte är fotografiskt.

En kvinna har efter att ha hört Anna Johansson som ledde S Kriskommission säga dagis (i ett för övrigt professionellt språk som hon påpekade) krisat. En term som för övrigt Arbetarbladet använder när de rapporterar från FÖRSKOLAN. Som det ju heter.

Är det inte lite så här, alla vet att det inte heter dagis utan förskola? Samtidigt säger många dagis. Helt utan att mena något sämre än vad det är med välutbildade pedagoger och läroplaner med mål? Jo, självklart är det så.

Trots det hävdar insändarskribenten att det är KRÄNKANDE för både pedagoger och barn.

Typexempel på missriktad energi.

Vackert Sverige

Morgontåg i soluppgång. Verkligen fina grejer. Sol på snö.

RSS 2.0