Ullie och alla andraUnder mingelmiddagen fotade Linda oss. Ellinor konstaterade att bilden starkt ser ut som om Ullie är på ett hem och vi andra kommit dit för påhälsning. Lite skojigt. men tittar man noga på bilden ser vi ut att behöva dygnetruntservice allihopa. Smärtsamt medveten om det.

Upp och så ner igenIngen vill riktigt hållas ansvarig för idén om att jag och Ahmed skulle gå först. Men vi har gjort det. På ungefär 2,5 timme. det sägs att vi tog fel väg, det vet jag inget om. Det var bitvis mycket brant och bitvis mycket stenigt. Men vi är nere, och vi är hela. Nöjd över att jag insåg att jag hade 1,5 kilo geléhallon i ryggsäcken. Viktigt att ha ordentlig last!

Den här kongressen har kalaspuffar till frukost. Det kallar jag standardhöjning. Och dessutom pannkakor till lunch i går. Tack köket!

Nu ska jag dricka djupa klunkar ut vattenflaskan, fräscha upp mig och ta nya tag.

Klättrade ungarna berg ner? Oh nej. De flesta tog kabinbanan ner på inrådan av oss hikers.

Det är vackert och jag är därDet här är utsikten från hotellets uteplats. Hotell Tott bor vi på med våra lägerungar. Jag är tillsammans med två andra ansvariga för en nätt grupp om nio personer. Precis lagom. I morgon ska vi bestiga berg. i dag har de varit trötta efter många, många timmars bussresa. Fatta vad lång tid det tar från Lund!

Själv åkte jag nio timmar tåg och försökte sova största delen av natten. Men det är svårt när sängen inte är stilla.

Är så glad och nöjd över att vara här och träffa mina vänner. Några jag träffar jätteofta och några jag träffar jättesällan. Nu är så många på plats!

Ja lager mat ja


Ny baddräkt

Provade den med strumpbyxor på. Då såg jag väldigt rolig ut.

Tungan kan vara klurig


Kanske vackraste midsommarhästen


En sväng till StenöKillarna badade, inte jag och Jessica. Alldeles för kallt. Det märks att vi är systrar, gillar snygga, rosa kläder! Det är också lite synd om oss eftersom vi fick några myggbett.

Bilkö är trendigtBåde upp och ner. Gläds åt att jag nästan aldrig har drabbats av bilkö annars i mitt liv. Lider med storstadsborna som har deta om vardag. fotade så klart när bilen var avslagen. När den rör sig petar jag inte på min mobil.

NattbukettSara och jag tog en repa runt Kungsgården och hon initierade bukettplockning på vägen hemåt. Min kamera är inte bäst på färgåtergivning, inte i mörker heller. Men buketten är somrig och fin.

Rebecca och Fiona om alkoholkulturen


Förstår inteEllinor och jag kollade ganska noga igenom artikeln (på ett fik) för att hitta när hon skulle berätta om hur hon hellre ville dö. Och hittade i artikeln ingen förklaring. Besviken. Eftersom jag gärna vill veta hur hon resonerade.

Alltid en midsommardag


Mer till riksdagsmejlen

Det röda hyckleriet !
 
 
 
"Håkan Juholt-en sann socialdemokrat,det måste vara ett skämt.
 Karlen har under de senaste tre åren redovisat en taxerad inkomst på över en miljon kronor per år.Det är inte många småföretagare i Sverige som kan lyfta en lön på en miljon.
 För att inte tala om pensionen som väntar ! Klarar man inte av "jobbet" är det bara att hoppa av och flytta ner till Parasiternas paradis och Avdankade politikers seniorboende-
 även känt under namnet Europaparlamentet.
 Proletariets hjälte-jo,jag tackar ! Läste att Juholts sambo har blivit dömd för bedrägeri.Överraskad ? Inte det minsta ! Vet ni vad Håkan Juholt,Göran Persson,Margot Wallström,
 Marita Ulvskog,Leif Pagrotsky,Ylva Johansson,Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin har gemensamt,förutom om att de alla är "brinnande socialdemokrater" ?
 Jo,de är alla miljonärer ! Finns det någon i vänsterkantens topp som verkligen lever som de lär ? Dagens "sossar" är inget annat än ulvar i fårakläder-dyra kostymer,miljoner på
 banken och munnen full av floskler som "solidaritet med de svaga", "häftigt att betala skatt" samt "rätt att arbeta tills man är 69 år gammal".
 Hur kan man jämföra Håkan J,reserven för reserven(alla tackade nej till partiledarjobbet) med Olof Palme ? Håkan Juholts högsta utbildning är en tvåårig social linje.Slutbetyg 3,2
 i snitt på denna "grymt" avancerade utbildning.Landets nästa statsminister ? Mannen som ska representera Sverige ute i världen" ?

Jag borde ha gjort mig en kransNär jag kollar en gammal midsommarbild blir det så tydligt, jag borde vekrligen haft krans i dag med. Världens partyhöjare. Det blir midsommar nästa år också. Jag, en bok och en krans!

Till riksdagsmejlen

"För 10 år sedan bad jag regeringen om lov. Jag har inte lånat någonting. Nu är man uppe i 1,5 miljon. Man har saboterat alla försäkringsersättningar. Man har under 35 års tid sysslar med telefonterror och förföljelse. Jag ger fan i vad ni tycker eller inte. Jag förstår att det handlar om dubbelmoral. Vi har väl inga lagar i Sverige. Vem bryr sig om någon kör för fort, blir av med sin mobil eller blir bestulen på struntsummor eller lämnar engångsgrillen ute. Jag har ställt en fråga? Vart ska jag skicka mina fakturor. Som vanligt har ni inte svarat - vart ska jag skicka mina fakturor?"
Jag kan inte få alltNär jag var på en annan fest försökte mina kompisar hälsa på mig i Norrala. I stället fick jag den här bilden där det syns tydligt hur besviken Ellinor är över att jag inte stod att finna.


Hatkärlek

Jag hyser en hatkärlek till E-center. I dag har jag haft äran att få vara där. Och jag är ännu gladare när jag får åka därifrån.

Generellt ogillar jag köpcentrum väldigt mycket, och försöker undvika det till förmån för stan.

Snarkljud

Att somliga snarkljud, till exempel från en grå katt, kan vara så underbara medan andra inte är det är en iakttagelse.

Hitta på nåt nytt i alla fall

Det händer fortfarande att diskussionen negerboll kontra chokladboll dyker upp. Någon trycker hårt på sin rätt att säga negerboll för det har man alltid gjort och man menar inget illa med det.

Vilket inte är poängen utan hur det uppfattas. Varför är det ALLTID någon medlöpare som säger:

-Men finsk pinne då? Judebröd då?

Med ett överlägset flin. Som att det slagkraftiga, skarpa argumentet aldrig tidigare i världshistorien formulerats av mänsklig mun. 


Så trött på gårdsförsäljningsdebattenJag är förbannat trött på alla päron och äpplen som blir äcklig juice i den här debatten och jag hoppas det här är det sista jag har behövt skriva i frågan om gårdsförsäljning.

Kan inte låta bli att fundera över hur meningsmotståndaren utan bröst skulle ha uttryckt sig på sin blogg om han varit jag.

Som vanligt bryr sig sig inte m-ledamöterna om vad som är bra för sveriges folkhälsa alls som vi ansvarstagande gör. Vi vet ju också att m inte är överens med de andra partierna i alliansen hur ska de kunna ta ansvar för sverige egentligen med en sådan oreda! Vi står starka i frågan.

Alla missar med gemener/versaler skulle ha förekommit!


Jättekonstiga fiskarAlla vet ju att räkor är fiskar! Precis som att delfiner är fiskar. Och valar är jättestora fiskar.

Bilda er lite.

Och förresten är bilden jätteäcklig också. Döda, rituellt utplacerade räkor. Ledsamt.

Klockan 21 är det soft på balkongenDet är en speciell känsla att komma hem med ganska mycket packning. Få den till rätt ställen och sedan softa. En stund på balkongen som i år ser ut så här prunkande. Eller i alla fall ser ut.

Kände att det var mycket som inte hamnat i kalendern och lite bokningar som behövde styras upp så det är gjort. En av de bästa saker jag lärt mig på kurs är att alltid alltid alltid bara skriva med blyerts. Varje gång ändringar görs tänker jag på att jag slipper ha en kladdig, färgkodad, tippexad kalender jag ser ibland. Och ryser.

Och nej jag tänker inte gå digitalt. Tiden känns mer handfast och min på det här viset.

När man verkligen är arg och tar i från tårna så ...


Till min riksdagsmejl

Om man korsar den Nordkoreanska gränsen illegalt får man 12 år i arbetsläger. Om man korsar den Iranska gränsen illegalt blir man fängslad på obestämd tid. Om man korsar den Afghanska gränsen illegalt blir man skjuten. Om man korsar den Sau...darabiska gränsen illegalt blir man satt i fängelse. Om man korsar den Kinesiska gränsen illegalt är det osäkert om någon någonsin kommer höra av dig igen. Om man korsar Venezuelas gräns illegalt blir man stämplad som spion och dina framtida odds dåliga.Om man korsar den Kubanska gränsen illegalt blir du politisk fånge och ruttnar bort där. MEN OM DU KORSAR DEN SVENSKA GRÄNSEN ILLEGALT FÅR DU ETT JOBB,KÖRKORT,SJUKFÖRSÄKRING,SOCIALHJÄLP,MATKUPONGER,KREDITKORT,BOSTAD,GRATIS HEMSPRÅKSUNDERVISNING,GRATIS LÄKARVÅRD OCH TANDVÅRD.INFORMATION FRÅN MYNDIGHETER FÅR DU NATURLIGTVIS TRYCKT PÅ DITT MODERSMÅL.DU FÅR RÄTT ATT BÄRA DITT LANDS FLAGGA VID DEMONSTRATIONSTÅG SÅ DU KAN FÅ RESPEKT FÖR DU ÄR JU INTE SVENSK RIKTIGT ÄN,OCH SVERIGE VÄRNAR OM DIN KULTUR.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Finns ett ordspråk..för sent ska syndaren vakna!
Kallar ni det humanitet?? I alla fall inte mot svenska folket! UT och se verkligheten!
 PS! Dessutom ska det sitta islamister i svensk riksdag! SVERIGE ÄR VERKLIGEN UNIKT OCH SJUKT!!

KvällsdebattI går hade mitt utskott debatt 22.15 till 23. Och då blev vi inte klara med vårt ärende om anmälningsplikt vilket gör att vi hamnar sist i dagens debatt. I dag är för övrigt sista oordinarie dagen i riksdagen innan sommaruppehållet. Jag håller på att packa ner delar av mitt rum.

I går kväll hade vi också fest med RUS, riksdagens unga socialdemokrater. Och det var lattjo. Ungefär två somnade jag så inte så farligt men jag var inte förtjust i att gå upp i morse. Vi har haft lite avrundningssittning med utskottet.

ÖveröveralltJag skakar och skruvar av locket. Jag fixar lite med något annat. Jag skakar igen. Och sedan får jag torka. Datorn. Mobilen. Bordet. Fotpallen. Mattan. Sminkgrejer. Mig själv. Det var jättejättekul!

Den bästa boken

I går följde jag budgetdebatten i kommunfullmäktige i Gävle. Ett av alla spännande uttalanden kom från SDs ständige talesperson som påstod att bibliotek är lyxkonsumtion.

Min käre vän P har nu kollat upp på Facebook vilken favoritbok personen i fråga har. Bert Karlssons "Oraklet från Skara".

Om man har det som favoritbok förstår jag att man inte är så förtjust i böker generellt. Det ger dock inget svar på varför en bibbla skulle vara lyxkonsumtion.

Och visst vet jag att bibblo inte bara är böcker, utan väldigt mycket mer. Just därför jag älskar!

SD-kvinnan som inte kan räkna var rolig förra veckan. Hon skulle delta i en debatt och det var inte första gången väl? Trots det hamnade hon i trubbel när hon 1) efter sitt anförande av någon anledning satte sig på vice talmannens plats uppe på podiet och fick dirigeras därifrån av personal 2) tänkte ta replik från huvudtalarstolen istället för den på golvet och fick tillrättavisas av talmannen.

Ser i Arbetarbladet att det internt ifrågasätts i SD varför killarna (17 av 20 är ju män) anställt sina fruar och flickvänner. Vad annat kan det vara än kompetens?

På KF förresten, det speciellaste inlägget kom från den som berättade en anektod från hemtjänsten 1987 och bergsäkert slog fast att inget blivit bättre sedan dess.

Barnfattigdom med Tapio Salonen

Längre seminarium om barnfattigdom med Tapio Salonen som forskat mycket länge på området. Många PP-bilder blir det. Men bra ändå!


Någon gång är den första.Det här har vi bokat precis, jag och Markus. Fortfarande lite i chock. Jag är inte den som åker till solen och stranden. Vi letade och letade efter ställen att åka till. Snackade Kiruna, snackade Köpenhamn. Och det blir mycket pengar för ganska lite upplevelse i jämförelse med detta.

Jag ska inte ligga stilla och bli brun. Jag ska ligga i skuggan och läsa. Jag ska sova mycket. Jag ska promenera eller springa och titta på en natur som är helt ny för mig, den grekiska.

Jag ska försöka göra det där jag läst om i så många romaner, titta på solnedgången i havet och känna de ljumma vindarna. Eller jag vet inte, jag provar. Är det kasst blir det sista gången. Inte mer med det. Då är det Island igen nästa sommar.

Det finns relevanta saker att vara besviken på

Läser i pappers-Expressen att folk är ledsna för att kronprinsessparet inte har någon slags offentligt firande av sin bröllopsdag.

Vad har människor för liv som kan uppröras över att inte få fira NÅGON ANNANS bröllopsdag.

Eller vänta! Om det nu är viktigt, ordna firandet själv. Upp med några affischer, baka en tårta och sjung kungasången. Var inte så lama.

Citat från Linna

"Och så säger de att tragedin i den här världen är de goda människornas tystnad. Nej, nej, måste jag alltid svara, det är, tyvärr, minst lika mycket de onda människornas stora, självsäkert bräkande trutar."

Hon är rolig Linna Johansson.

Förväntar mig bra grejer av alla

Om ideellt arbete.

Det är extra svår med förväntningar och krav när det handlar om ideellt gratisarbete. Vissa kan utföra det de lovat/fått ålagt sig, vad är det som gör att andra inte kan?

Jag förväntar mig av mina ideella kamrater:
Att de
läser och (snabbt) svarar på SMS och mejl
någon gång kan skriva protokoll
kommer i tid till möten
anmäler förhinder i god tid om de inte ska komma
påtar sig uppgifter som ska fördelas
delger sin åsikt PÅ mötet, inte EFTER 
berätta om man inte kan utföra en uppgift, istället för att mörka det och sabba "allt"
snabbt försöker bli konkreta

Det är basic.


Exakt vad var aggresivt?

 MITT PÅMINNELSEMEJL TILL CECILIA

Från: Elin Lundgren Skickat: den 15 juni 2011 15:26
Kopia: Giertta, Cecilia
Ämne: Ang. Ang. Sveriges Bryggerier om punktskatter

Du!

När kommer svaret?

CECILIAS SVAR DÄR HON LJUGER OM ATT HON REDAN SVARAT:

Hej

Varför så aggressiv?

Jag har redan svarat dig på frågan.

Har du sett GPs serie om gränshandeln? Försök ta dig tid att titta åtminstone på den här länken: 

http://www.gp.se/gptv?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Goteborg&playfile=12270_Har_lastar_de_bilarna_fulla_med_smuggelsprit_135074.pls&autostart=1

mvh

Cecilia Giertta,
verkställande direktör, Sveriges Bryggerier

 


Politisk nörd blir rädd och ledsen och räknar lite

Det inträffar när webb-TV-sändningen från Kommunfullmäktige i Gävle inte kommer igång! Men nu rullar det. Politisk debatt om arbetsmarknadsläget.

Kollat upp siffrorna från Svenskt Näringsliv. Den här undersökningen som ofta kommer upp från Alliansens företrädare bygger i Gävle på svar från 99 företagare. 99 stycken.

Hur många tror att Gävle har 99 företag? Eneligt det register jag hittar just nu finns över 6300 stycken registrerade företag.

Drygt 1,5 procent av kommunens företag har svarat.

Hur många tror att bilden som svaren ger är heltäckande? Moderaterna kanske.

SommarläsningDen här läste jag när jag läste Samhällskunskap på högkolan också, men jag känner att en gång till är bra. Har också lånat böcker om skolan och om kriminologi. Älskar riksdagens bibliotek.

Känna vinden i håret

Det är en klyscha som brukar användas som något positivt, och det är det väl. Det gjord ejag i dag när jag cyklade fram och tillbaka till Bomhus. Jättekul att träffa min vän och hennes dotter.! Long time, no see.

Men hur jag ser ut när jag cyklat. Ruffsig och röd. Fast vad gör det?

I kväll ska jag laga mat (!!) och hoppas på det bästa. Jag vet verkligen inte om man kan ersätta koriander med ruccola, men det tänker jag. Ruccola är ju i alla fall gott.

Har en hel del roliga pysselprojekt på gång. Mindre kul är att jag verkligen borde sy upp gardinerna också.

Astroligin är dödDet här med astrologi. Det är bara skit. Den här fanns till salu på RIA (2.50 på reapris). Jag läste och begrundade. Ja, jag tycker själv.
Ja, jag kan vara vansinnigt kritisk.
Intresserad för (??) andra och hjälpsam, helt på nomal nivå.
Goda affärsanlag. Byr mig inte.
Byter gärna vistelseort och förhållanden? Nej. Verkligen Inte.

Folkdräkten är hetaste modet

Förra numret av Elle innehöll ett av de absolut vackraste moderepotage jag sett. Här är några av uppslagen. Allt har folkdräkten som inspiration. Och det är så snyggt.

Även aktuellt nummer av Damernas Värld kör folkdräkter i Leksandsmiljö. Som fond åt modellerna.

Jag visste verkligen vad jag gjorde när jag inhandlade min dräkt för ett år sedan. Dyrt, men klassiskt. Och så snyggt att det gör ont. Makalös tur att Norrala-dräkten innehåller så mycket blått.


Inte ensam om problemetJag läser på hög bunkrade tidsskrifter riktade till damer. Ett av repotagen utgörs av att ett par skriver om olika ämnen som de behöver hantera eftersom de har olika inställning.

Det kändes väldigt skönt att dela ett av problemen. Olika syn på umgänget med varandras släkt Texten var väl inte hundra procent applicerbar. Den var lite för fokuserad på högtider.

Det är jag som är den hopplösa individualisten. Som vill bestämma själv. Som inte vill tvingas till saker bara för "man gör så", "det är normalt", "det förväntas". Så skönt att det finns fler som jag. Markus kanske kan glädjas över att inte bara han har en tjej som vill bestämma själv.

Jag har nu dragit ur delen av artikeln som handlade om det här så han kan få läsa lite själv. Och lugnas av att det finns fler som vi. Som vill göra olika saker. Då kan det ju inte vara onormalt!

Det är grått och det gör ingenting

Världens sovmorgon. Sov till tjugo i tolv. Känner mig ändå lite tröttis.

Bestämt att det inte finns måsten, men att sortera papper är bara roligt när sorteringsivern sätter in. Och burit ut pappersinsamlingen. Och köpt lite kräm på Body Shops rea. Insåg att lagret börjat sina för mycket för att jag ska känna mig trygg.

Lite läsning på det här. Kanske lite av chokladen jag köpte i Finland.


Jättefint!Jag fick ju två 1-majmärken av min släktning när vi var nere i Göteborg för hennes 80-årsfirande. Sedan kom ett brev med ännu fler som hon hittat efter sin man. Fint inslagen i servetter och folie. Otroligt snygga. Från mitt födelseår till exempel. Då vi förespråkade ekonomisk demokrati.

Det blir en snygg kavajslagshöst.

Rafflande inför ordförandeval
Just nu pågår SSU Gävleborgs årliga Vadtorpsvecka. jag hade den stora äran att hålla i utfrågningen av ordförandekandidaterna inför nyvalet på kongressen i augusti. På översta bilden syns de, Gabriel till vänster och Faraj till höger.

Precis när det var dags för mig, Eva och Sergio att återvända till Gävle igen så drog grillningen igång. Ungefär 25 stycken ungdomar från 15- typ 27 år. Nyhet för i år är en spis på gården.

Ontis!

Jag har verkligen inga klagomål på min kropp. Nästan aldrig sjuk och väldigt stark.

Så det är lite förvånande att jag just nu har ont i axlar och rygg. Riktigt störigt är det. Först ska jag sova mig i form sen får jag träna mer.

Tågläsning i morseChef är min facktidning Och en väldigt bra tidning.

Stackars smalbenen

Jag fick liksom gå mitt allra snabbaste när jag höll jämn takt med länsbänkens centerpartist till tåget. Shit vad ont jag fick efter ett tag. Men vi hann. Flera minuter var det kvar!

Så nu hinner jag hem och softa lite innan kvällens möte. Skönt! Ser riktigt mycket fram emot mötet. Att prata om en väl avgränsad och mycket intressant grej.

Lunch med besök

I dag har jag haft förmånen att luncha med Maria och Milton (vakterna tyckte han var för liten för att behöva besöksbricka) som hälsade på mig i riksdagen. Väldigt kul. Innan ett utskottsmöte som drooooog ut på tiden. Det kan lätt hända när vi pratar om den demokratiska processen i EU. Eller bristen på den. 

Föräldraförsäkringen, dags för reformering

Efter gårdagens partiledardebatt disktueras föräldraförsäkringen lite här och där. Bra.

Ju mer jag funderar på det desto mer landar jag i att det inte finns något bättre än en delad föräldraförsäkring. Rakt av. Mellan föräldrarna.

Text från S-föreningen Rebella:

Av dagarna i föräldraförsäkringen tas 78 procent ut av mammor och 22 procent av pappor.  Var fjärde pappa för barn födda under perioden 1995-1999 tog inte ut någon dag alls under barnets fyra första år. Var fjärde barn föds idag utan att pappan tar ut någon av de tio pappadagarna.


Barn har rätt till alla sina föräldrar
Barn har rätt till alla sina föräldrar. Det är under barnets första levnadsår som grunden för en varaktig och djup relation till föräldrarna läggs. Därför vill vi att föräldraförsäkringen delas mer lika mellan föräldrarna. Föräldrar som tar hand om sitt lilla barn får en fördjupad relation till barnet och barnet som blir omhändertaget av sina föräldrar får en fördjupad relation till dem. Det är en stor mänsklig vinst för både barnet och föräldrarna.

När Kamratposten 2008 frågade barn i åldern 8-14 år om vem de helst pratar med när de är ledsna så svarade drygt 40 procent att de helst vill prata med sin mamma. En fjärdedel vill prata med en kompis. En dryg tiondel vill prata med någon annan och en tiondel vill inte tala med någon alls. Först efter dessa alternativ, på femte plats, kom valet att prata med sin pappa, drygt fem procent vill göra det. 


Förbättrar kvinnors ställning på arbetsmarknaden
Män och kvinnor arbetar i snitt lika mycket per dag och vecka, men hur mycket av detta som är betalt arbete skiljer sig åt. Kvinnor utför fortfarande huvuddelen av det obetalda hemarbetet och halkar samtidigt efter i lön och karriär i arbetslivet. Kvinnor tjänar 84 procent av mäns löner (2009). Kvinnor tar ut fler föräldradagar, tar ut fler VAB-dagar, arbetar oftare deltid, har större ohälsa och får sämre löneutveckling samt pension på grund av den traditionella ansvarsuppdelningen mellan kvinnor och män. Dagens föräldraförsäkring förstärker ojämställdheten och behöver därför förändras.

Underlättar för pappor att vara föräldralediga
Det finns arbetsgivare som motarbetar mäns föräldraledighet och som gör det svårt för pappor att vara föräldralediga. Med en individuell föräldraförsäkring kommer både kvinnor och män ses som lika omhändertagande föräldrar vilket gör det lättare för pappor att vara föräldralediga då det inte kommer att sända en signal till arbetsgivaren om att de inte satsar på jobbet.


Festligt!I går bjöds jag på snabbt påkommen födelsedagsmiddag för Ellinor. Av Sergio. Gott. Och väldigt, väldigt roligt. Kom hem sent. Somnade sent. Som varje morgon kändes det alldeles för tidigt att gå upp, men nu är jag snart i Stockholm igen. Redo för utskottsmöte och lite andra möten.

Får inget svar

För ett tag sedan mejlade jag

Hej!

Jag undrar var jag kan hitta statistiken på:

"minsta knatte har telefonnumret till en leverantör som säljer alkohol"

till Cecilia Giertta, verkställande direktör, Sveriges Bryggerier

som svar på ett mejl som hennes PR-avdelning skickat till mig. Jag väntar och väntar på ett svar. Nu har jag väntat i mer än en månad. Det är tråkigt att vänta.


Fyra känns som tusen

Den här veckan har jag i den fasta telefonen svarat på fyra stycken telefonintervjuer om blandade ting. De här människorna som ringer för att ställa frågorna börjar samtliga med att säga:

 -Jag har ringt och sökt dig flera gånger! I ett anklagande tonfall.

-Jag sitter inte på rummet hela tiden, är det något konstigt? Då har de INGA svar. Inte ens ett roligt. Bara ljud.  

Clara om provokationenAccent intervjuar Clara Lidström som ska sommarprata.

Du skriver i din blogg att du har blivit kallad präktig och tant för att du inte följer normen och dricker alkohol, varför tror du att folk blir upprörda?

– Jag tror att folk någonstans känner att alkohol inte är helt bra och om någon inte dricker sätter det ljus på deras eget beteende. Det är samma sak som att ha tjejkväll och alla sitter och äter godis och så sitter en tjej och äter frukt och sallad. Även om den tjejen inte gör det för att kritisera blir det ändå kritik.

Precis. Det räcker att bara finnas och göra det jag själv vill så får folk spel. All kritik jag fått för mitt beslut att inte dricka alkohol skulle jag kunna säga är ungefär 10 000 gånger mer än det jag själv någonsin ifrågasatt någon specifik persons drickande.


Alla dessa tidningarJag har förut skrivit om att det aldrig sinanade inflödet av tidningar till riksdagsposten. Självklart, organisationer och företag vill visa sin verksamhet. En del av dom kommer väldigt och ofta och jag läser aldrig, de har jag bett sluta skicka till mig. Bland de andra sållar jag och väljer ut några varje vecka som jag läser.

Ibland samma, ibland nya. Det här var det jag läste förra veckan. Du&Co läser jag med stor behållning.


Ointresse? Okunskap? Ovilja?

I veckan, i ett sammanhang med partiet, så fick jag en hårt ifrågasättande fråga från en partikamrat om vem som säger att alkohol är en drog.

Underförstått, det är det väl inte? Med reservation från en grav missuppfattning från min sida.

Jag blir oroad av att alkoholfrågan så ofta behandlas styvmoderligt, utan intresse. Och med stor okunskap och godtycke.


Sommarpratare jag ska lyssna extra noga på

Mark Levengood – Programledare, författare
Clara Lidström – Bloggare
Gustaf Hammarsten – Skådespelare
Babben Larsson - Skådespelare
Lars Ohly – Partiledare Vänsterpartiet
Birgitta Ohlsson – EU-minister
Alice Bah Kuhnke – Hållbarhetschef ÅF
Håkan Juholt – Partiledare Socialdemokraterna
Leif GW Persson – Kriminolog, författare


Måtta motverkar skallningEn sådan här kombination av nyheter är ironiskt rolig/tragisk. Och då vill jag exkludera den om Ribacke, en mycket kompetent kvinna som liksom slank med här ...

Drick med måtta (eller inte alls), skalla mindre.

Döda gärna mina fördomar med bevis om att killen som skallade sin flickvän var nykter. Eller förvåna mig genom en rubrik om att en (nykter) tjejer skallar en kille. Överraska mig!

Justitiekanslern om gårdsförsäljning

 
Sammanfattningen:
Utredningen har bedömt att genomförandet av förslaget om"gårdsförsäljning" inte skulle leda till att detaljhandelsmonopolet kommer att ifrågasättas. Justitiekanslern delar inte denna hedömning. Enligt Justitiekanslern skulle ett genomförande av förslaget medföra en påtaglig risk för att det statliga detaljhandelsmonopolet inte längre skulle anses förenligt med artikel 37 EEUE.Det framstår också som ofrånkomligt att den frågan tämligen omgående skulle bli föremål för EU-domstolens prövning.
 

Om sommarledighet

Jag får många frågor om när och hur jag är ledig i sommar.

Först en mening som brukar få mina systrar att sucka, riksdagsledamöter är ALLID i tjänst. Det finns alltså inga speciella dagar eller tider som är för oss att vara "lediga" på.

Verksamheten i riksdagen har sommaruppehåll från onsdagen innan midsommar till den 15 september. Den tiden kan jag då lägga upp precis som jag vill.

Min plan är att vara igång till mitten av juli med olika planerade sktiviteter. Sedan gå ner i varv. Men mejl och media sover som bekant aldrig. I mitt fall är det också en del vigslar inbokade. Ska bli skönt att göra någon tripp och läsa böcker.

Ungefär 22 augusti tänkte jag trappa upp och redan nu är så klart en del olika saker innan 15 september inbokade. Bland annat ska vi ut på en kortare europaresa med utskotett, skolbesök i Ockelbo och diverse möten.

Om sommarledighet

Jag får många frågor om när och hur jag är ledig i sommar.

Först en mening som brukar få mina systrar att sucka. Riksdagsledamöter är ALLTID i tjänst. Det finns inga speciella dagar eller tider som är för oss att vara "lediga" på. Däremot är det ju lämpligt när inget pågår i riksdagen.

Verksamheten i riksdagen har sommaruppehåll från onsdagen innan midsommar till den 15 september. Den tiden kan jag lägga upp precis som jag vill.

Min plan är att vara igång till mitten av juli med olika planerade sktiviteter. Sedan gå ner i varv. Mejl och media sover som bekant aldrig. I mitt fall är det också en del vigslar inbokade. Ska bli skönt att göra någon tripp och läsa böcker.

Ungefär 22 augusti tänkte jag trappa upp och redan nu är så klart en del olika saker innan 15 september inbokade. Bland annat ska vi ut på en kortare europaresa med utskottet, skolbesök i Ockelbo och diverse möten.

Det gråa

Gillar att himlen är grå. Gillar att termometern visade tio grader när jag gick hemifrån. Det är bäddat för att bli en bra dag.

Som ska innehålla .. MÖTEN!

Tack och här kommer de igen!

Har just satt över 8000 kronor till en kompis. Efter att kompisen hade satt över dom till mig. I tron om att det var hennes eget konto, hon chansade liksom. Snacka om att ha modiga kompisar.

Du vet vem du är, och nu ska pengarna snart vara hos dig igen ...

Ju fler färger desto bättre


Abortdebatten goes on

I dag har Anna Starbrink skrivit en lysande reflektion över abortdebatten. HÄR

"Fri abort har varit en nyckelfråga i kvinnokampen. För inte mer än några årtionden sedan tvingades svenska kvinnor i behov av abort resa över Östersjön. Den verkligheten råder fortfarande i länder i vår närhet, och i stora delar av världen är kvinnor hänvisade till rena kvacksalvare med smutsiga verktyg.

Kampen är inte heller över på hemmaplan. Energiska abortmotståndare för ofta fram välputsad och inlindad kritik, men i botten är deras agenda att sätta stopp för alla aborter. Och ibland lyser människo- och kvinno­synen igenom i val av ord och sällskap."

"Att jämföra med några av mänsklighetens värsta brott är ett häpnadsväckande sätt att skuldbelägga de kvinnor som, ofta efter svåra överväganden, beslutar sig för att genomgå en abort.
Att likna sjukvårdens insatser för dessa kvinnor vid en nazistisk människosyn, är så osmakligt att jag måste läsa flera gånger för att förstå att detta verkligen är vad antiabortrörelsens före­trädare och en politiker i ett annat allians­parti faktiskt skriver."

Märken

Egentligen borde den som hade syslöjd själv sy fast sina hårdrocksmärken på jackan.

Inte tvinga tjejen som hade träslöjd.

Snacka om att svenska skolan behöver shejpa upp sig. Fast inte i Hälsingland, för där lär vi oss alla typer av slöjd. Även den vi inte hade. På andra ställen inte ens den man hade.

Eller nåt.

Snyggt blev det så klart. Det blir alltid bra när jag gör grejer.

Inte mera

Det har blivit mycket diska. Dels efter middagen i går, dels efter fikat i dag. Sara och Lina har varit hos mig ett par timmar. Är genuint glad för det.

Det var lite man tager vad man haver-fika som blev väldigt bra, i kombo med en sväng på stan.

Nu börjar solen komma igen, efter en dag med åska och snabbregn.

Varmt och klibb och jag ska inte klaga mera.

Du kommer att sakna det sedan

Eftersom jag har rätt att beklaga mig över värmen gör jag det lagom mycket och får så klart veta at jag kommer att sakna det sen. Men nej, det kommer jag inte.

I dag sov jag bort några timmar på soffan för att liksom slippa känna. Gick inte så bra eftersom Markus helt oavsiktligt ankom min lägenhet under min sömn och gjorde saker som lät mycket. Som vek kartonger.

Haft gäster över på mat och prat.

Klockan tio gick vi ut. Då var det något svalare och jag blev äntligen lite gladare.


Gjort min lotteritidI dag har jag stått ett pass och sålt lotter på Coop Fjällbacken, för Brynäs S-förening. Väldigt kul, roligt att prata med folk. Och roligt att sälja vinstlotter.

Bästa fredagsmysetSupergott bröd med salt och torkade blommor.Gris som vilade nära grinden och vars öra stack ut.

Daniel och jag besökte tillsammans med fyra underbart sköna personer från LRF Ungdomen i går två företag i Bollnäs.
Det första företaget, Hälsingegården i Långhet, är av kategorin olds school, kultur- och artbevarande. Verksamheten är mycket omfattande, bland annat försäljning av lammskinn, trädgårdsmöbler, garn och delikatesser. Olika utrotningshotade arter av får, höns och kanin finns att se och möjlighet att bli fadder för. Det finns café och steugnsbageri och möjlihget att gå kurser i surdegsbakning. Miljön är typiskt hälsingsk med ängar och vatten och rogivande atmosfär.
För alla er som bokar konferenser och möten då och då går det att göra här, och ni kan då bli servade med fantastiskt god mat och sitta i en kreativ, gammaldags miljö. Vid midsommar öppnar verksamheten för sommaren och det är mycket väl värt ett besök.

Vi hade en god stund över morotssoppan och flera sorters bröd där vi pratade med varandra om olika politiska frågor och återkom gång på gång till svenskars attityder till mat. Att de inte är beredda att betala lite mer för att värdera att maten är svenskproducerad och behålla jobben. Aktuellt är ju också Milkos sammanslagning med Arla som du kan läsa om HÄR.

Kvällen avslutades på Eskilssons jordbruk. För att hålla igång verksamheten har Eskilssons många verksamheter i gång. grisuppfödningen kan nu skämtsamt ses som en hobby eftersom de faktiskt går back på varje gris. Det betalar sig för dåligt att vara uppfödare just nu. Två lösningar finns, att mellanhänderna tar mindre av vinsten, alternativt att kunden är beredd att betala mer.

Eskilssons sysslar också med entreprenad verksamhet åt kommunen, skottning, gräsklippning, plantering av blommor med mera. Och så odlar man ju käk så klart! Och har travhäster på gården.
Att på en kväll besöka två så olika verksamheter är väldigt givande. Och tankeväckande. På det ena stället är vi förmodligen beredda att lägga en hel del pengar för att känna de kulturhistoriska vingslagen. På det andra vill vi bara att det ska vara så billigt som möjligt.

Väldigt bra kväll var det!

När det inte är så kulPå kvällen är riksdagen ganska tom. Det här är annars en mycket frekvent trafikerad bit.

I går hade vi lite sen polisdebatt. Kom igång omkring klockan 20.00. Det gick helt okej. Det är en hel del frågor som vi INTE är oense om med alliansen. Det har nu hänt andra gången att det byts talman, och kön på talman, mitt under mitt anförande. Det blir lite bökigt, så fyrkantig är min hjärna ...

Jag var till och med klar med mitt andra inlägg så jag kunde hasta till 21.22-tåget ... som visade sig vara försenat till 23.25. Så det var bara att vänta och ta 22.11 istället. Dessutom hade Wayne´s vid stationen där jag brukat hänga sådana här tillfällen stängt. Det borde vara förbjudet.

Men jag var hemma till spöktimmen och på ett tåg igen klockan åtta.Värmen alltså

Jag har sagt det några gånger, men säger det igen. Under vintern klagade jag inte en gång på kylan. Kylan var min vän. Nu är min ovän här. Tjock och fet värme. Jag kan inte sova. Jag känner mig ofräsch.

Ge mig en sval sommar.

I går kväll var jag på samkväm med lite sköna tjejor och kom hem strax innan midnatt. ÄÖgnade ett tag åt mitt anförande och gjorde noteringar i manuset. Morgonen har ägnats åt möten och nu stämmer jag av inlägget igen.

Det är många saker som ska debatteras i dag och debatten börjar inte förrän tolv och bryts av frågestund och votering. Så jag har inget hopp om att komma upp före klockan 20.


Fattigdomsbloggen och välgörenhet

Läser igenom lite färska inlägg och kommentarer på Fattigdomsbloggen (Aftonbladets). Konstaterar:

- Några få ställer frågan kring allt som skrivs om ensamstående mammor och deras barn. Var är papporna och var är det ansvar som de borde ta för de barn som de varit med och tillverkat? Jag tycker vi ska ställa den frågan i större utsträckning.

I går tittade jag på statistiken för underhållsstödet. Där ser vi att totalt utbetalades år 2010 3550 miljoner kronor. 1518 miljoner debiterades "frånvarande" förälder och 1499 betalades in. Kostnad på 2051 miljoner för staten.

Det är enligt Försäkringskassan 87 procent män som betalar in hela eller delar av sitt underhållsbidrag.  

Jag tycker inte att män ska reduceras till en uppgift där papparollen är att betala lite för det barnen kostar, tvärtom. Jag tycker män ska finnas med och ta halva föräldraledigheten och allt sånt. Men miniminivån, det borde rimligtvis vara att bidra ekonomiskt.

Nu finns det absolut pappor som av olika skäl inte har ekonomi ens för sig själva och därför bygger på sitt skuldberg när de debiteras för detta. Så ska vi heller inte ha det.

Men, en höjning av underhållsstödet (som idag är 1273 kronor, höjdes en hundring för femton år sedan) skulle betyda mycket. För ibland är det ju så att mamman knappast har bättre ekonomi än den frånvarande fadern, men ska driva runt sig själv och kanske flera barn.

Det är lätt att halka in i tanken om varför man väljer att skaffa barn om ekonomin är kass. Fast det spelar ju ingen roll. Barnen kommer och de ska vara välkomna och ha det bra.

- Många tipsar om vad man kan göra, både om man är fattig förälder och om man vill hjälpa. Många berättar om hur de på olika sätt hjälpt, genom att köpa kläder till en förskolekompis (men tvättat och låtsas de va rbegagnade) elelr bekostat glass till alla i klassen. Det är fint. Men varför kan vi inte bara betala skatt istället!? Jag vill inte ha ett samhälle som bygger på välgörenhet. Välgörenhet fyller den plats där samhället brister, och det vill jag åtgärda. Inte utvidga välgörenheten.

- Vi har olika drivkrafter. Precis som när det gäller allt annat är vi olika funtade. Några förmår inte, orkar inte tänka ut hur de ska klara vardagen och vad man kan hitta på av nöjen för barnen som inte behöver kosta. Andra orkar det. Några är fighters och andra inte. Det kan bero på massor av olika saker. Men oavsett vilket, ska väl ungarna ha det bra? Vi väljer ju inte våra föräldrar.

Barnfattigdomen

Jag är glad över att diskussionen om barnfattigdom som pågår i kvällstidningarna och på nätet. Lite här och där.

I dag vill jag tipsa om en artikel av Veronica Palm på Newsmill. "Den överklass som ifrågasätter barnfattigdom har aldrig upplevt fattigdom"

Utdrag:
Varför, undrar man då vill vissa vrida debatten bort från det vedertagna och relevanta sättet att mäta fattigdom. Självklart för att slippa ta det ansvar som barnen har rätt att kräva av oss vuxna. För genom att byta måttstock så kan man slippa se att ökade klyftor i hela samhället leder till ökad barnfattigdom. Man kan klappa sig på magen och vara nöjd med att köpa en majblomma. Man reducerar kampen mot barnfattigdom från jämlikhetssträvan och en syn på varje barn som lika värda till enkel välgörenhet. Så slipper vuxenvärlden ansvaret, slipper se pojken utan cykel som inte kan följa med till stranden eller flickan med ärvd klänning och utan blomma till fröken på avslutningen.

I gårdagens Aftonbladet fanns en artikel om barn på läger. Den fick klumpen över orättvisor som ständigt finns i magen att växa och värka.

Utdrag:
När jag berättar för hans mamma att han sagt att de är ”typ medelklass” börjar hon gråta. Hon viskar:
– Han vill inte erkänna. Han har blivit kallad fattig i skolan. Jag säger till honom att vi inte är fattiga, men vi äter nästan bara havregrynsgröt hemma. Jag köper mjöl, salt och jäst och bakar bröd. Rotfrukter är billigt.

Hennes son är väl medveten om att han inte har allt det som kompisarna har. Han kan inte följa med på bio eller ha med glasspengar till utflykten.

Hans jämnåriga kompis, som också varit med på lägret i många år, vill inte heller klaga. – Det gör inte så mycket. Det är ganska kul att vara i stan på sommaren, säger hon.


Från SCB, om väljarsympatier

Om det varit riksdagsval i maj hade oppositionen segrat över regeringspartierna, visar SCB:s partisympatiundersökning.

Regeringspartierna (C+FP+M+KD) skulle ha fått 45,4 procent av rösterna, de rödgröna (S+V+MP) 47,4 procent. Skillnaden mellan blocken är statistiskt säkerställd.

Sverigedemokraterna skulle få 5,7 procent och övriga partier 1,5 procent.

Centerpartiet hamnar på 4,5 procent i majmätningen, Folkpartiet på 6,0 procent, Moderaterna på 31,1 procent och Kristdemokraterna hamnar strax under riksdagsspärren med 3,8 procent.

Bland de rödgröna partierna skulle Socialdemokraterna få 34,0 procent, Vänsterpartiet 4,5 procent och Miljöpartiet 8,9 procent.

Socialdemokraterna har ökat både jämfört med novembermätningen och valresultatet, 30,7 procent. Ökningarna är statistiskt säkerställda. Detsamma gäller Miljöpartiets ökning till 8,9 procent jämfört med riksdagsvalets 7,3 procent, liksom Vänsterpartiets minskning jämfört med valresultatet på 5,6 procent.
Också Centerns (6,6) och Folkpartiets (7,1) tillbakagångar jämfört med valet är statistiskt säkerställda. För Moderaternas del är majresultatet en statistiskt säkerställd minskning jämfört med novembermätningen, men en statistiskt säkerställd ökning jämfört med valresultatet på 30,1 procent.

Kristdemokraternas minskning är statistiskt säkerställd både jämfört med novembermätningen och valresultatet på 5,6 procent.

Sverigedemokraternas resultat är en statistiskt säkerställd minskning jämfört med novembermätningen, men inte jämfört med riksdagsvalet

Etanol på Wikipedia

Etanol (även etylalkohol) i dagligt tal "alkohol", kemisk formel C2H5OH, är en alkohol och en psykoaktiv drog, som genom att den har så kort kolkedja har en för alkoholer jämförelsevis hög vattenlöslighet. Alla alkoholer har en viss giftverkan, men etanol är den minst giftiga av de envärda alkoholerna, och kan i utspädd form och i tillräckligt små doser förtäras utan dödliga konsekvenser.

Förtäring även av små doser medför på sikt att det limbiska systemet i hjärnan krymper betydligt fortare hos alkoholbrukare, än vad det vanligtvis gör (som en konsekvens av åldrandet), hos en helt nykter person.


Vårfesten på Essingen
Tydligen är det tradition att riksdagsgrupp och personal gör nåt kul ihop den här tiden på året och kallar det för vårfest. Man åker båt och sedan äter man. I år ingen skillnad. Vi åkte förbi mitt jobb på Essingen på båtrundan, det är alltså det bruna huset. Jag hade utsikt åt vattnet från mitt kontor och det har jag visat förut.

Jag hade min solhatt med matchande skjorta och jag vill verkligen nämna aty Håkan Juholt gillade min outfit. Fast han kallade det inte för outfit så klart, utan något om att Evert Taube (som står staty vid båten) hade tyckt att jag var mycket snyggt och passande klädd för ett båtresa. Anna tog en bild på mig.

Ni ska veta att solhatt är hela grejen för att få kontakt med folk. Tre av varandra oberoende människor kommenterade hur söt (jag skojar inte) jag var i min solhatt och då måste det vara sant.

Så kära systrar som skrattat ihjäl er åt min solhatt, jag tror det kan vara ett raggtips till er!

Det var mat och stand up och utdelning av Erlandermedalj och musik. Alla som ville ha alkohol fick betala den själv. Bra och helt rätt.

Gulligt från RozaRoza kom just förbi mitt kontor med en liten present. Shiiit vad starka de här tabletterna var. Chilisött liksom. Men hur bra passade inte den här figuren mig? Ytterligare en söt figur på mitt kontor!

Zero WasteKupé skriver i aktuella numret om zero waste. När vi får ett större konsumtionsutrymme handlar vi mer och genererar därför massor av mer sopor. En baksida av väldfärden allså, eftersom vi på sikt hotar oss själva.

Det är ett måste att var och en av oss funderar på hur vi minskar våra sopor, sorterar rätt och konsumerar på ett smartare sätt. Vi har liksom inget att lämna kvar till de som kommer efter oss annars. Annat än döda ting, och det kan man inte leva av.


Veckans böckerDe här böckerna har jag läst i veckan.

Högre än alla himlar. Ett kompisgäng runt 30 plus som skildras i första boken av tre (enligt uppgift) om sina liv på 00-talet i Stockholm. Uppenbart stoppar författaren in film- och låttitlar för att bita fast tiden. Planen i tornen och mordet på Anna Lindh tar stor plats. Tjock men lättläst bok som absolut funkar för roläsning.

Svartvintern. Fristående fortsättning på Svinhugg. Tycker om Cederwalls sätt att skildra människor. Hon är riktigt bra på att måla upp den här typen av inskränka män som sitter på alla rätt. Av en händelse finns de i boken i norra Norrland, men i verkliga livet finns de överallt. Flera parallella historier som vävs ihop snyggt.

FelstavningshöjdareSkickade den till några vänner varav de två som känner varandra bäst svarade snarlikt.

"Explosivt. Håll dej undan, det är ett glassentat."

"Håll dig undan för tusan."

Det är lustigt för det är knappast vårt motto annars, att hålla sig undan. Fast vi utsätts sällan för glassbomber.

HjälpUndrar vad den som hänger på kroken ropar.

Jag gillar Sara
Texten från artikeln hänger ihop med mina frekventa tankar om varför kriminaliteten hamnar främst på den så kallade manliga sidan.

Rödbränd och nöjd

Jag smorde in mina överarmar och axlar innan jag gick till parken i dag. Men glömde nacken. Ack ack. Brud-Åsa berättade för mig att jag var röd där ... tänk sån skillnad lite krämelikräm kan göra. Ska strax ta på annan kräm istället, sån efteråtkräm som jag förvarar i kylen för att få maxad effekt när den behövs. legat hela vintern, fatta vad kall den är nu!

På tårtkalaset fanns många gamla bekanta och det var mycket trevligt. Tack Åsa och Lars.

Sveriges nationaldag

Fint väder är det och jag ska hänga i parken om en stund. Därefter blir det en sväng till Stockholm och käka bröllopstårta med Åsa och Lars som gifte sig i lördags.

Fotopretto
Om kramar

Zandra på Aftonbladet skriver:

Jag HATAR folk som ska kramas. Alltså, när någon människa jag knappt känner närmar sig i nyktert tillstånd och man känner att en KRAM är på gång då spänner jag hela kroppen och håller andan. Kroppen reagerar som om det vore en katastof i antågande.

Ja, jag kunde inte ha sagt det bättre själv.


Jag hälsar på djur i Finland
Då är jag riktigt glad.


Kom fram små sladdarna!

Tänkte egentligen uppdatera med lite kamerabilder. Men kamerasladdarna... tja, de kanske är hemma hos Markus. Så det går ju inte just nu.

Smälter pasta och trattkantarellsås som jag gjorde på de sista svamparna från Norrala som fanns kvar i frysen. Detta trots att jag i går kväll, efter det indiska käket, var helt bestämt med att jag aldrig skulle orka äta något igen.

Bedårande bokPå Hobboks, en härlig hobbybokhandel, köpte jag den här. Full av projket jag kanske aldrig kommer att hinna sy. Men boken är min. Dessutom var det lite av en lyckodag i lördags eftersom det var tio procent rabatt på alla böckerna.

Att fira Folknykterhetens dagDenna viktiga dag (som var i torsdags) har firats i över 80 år och i år firade jag på tivolit i Helsingfors. Lämpligt nog fanns en mycket passande skylt kring alkoholdrycker uppsatt!

Onsdag

Började dagen med ett möte på Socialtjänsten i Gävle. I övrigt har jag inför långhelgen gått igenom mejlboxar, suddat och redigerat i kalendern, mejlat mejl för att stämma av saker och skrivit en debattartikel. Bland annat. Och åkt tåg till Stockholm och på resan läst en del av de tidningar som skickas till mig i riksdagen som jag sorterade fram i går. Om en halvtimme är det votering, och sedan tillbaka till Gävle för ett möte med Ahmed. Kvällen ser ljus ut!

Namnåteranvändningen

Till andra människors ilska har jag som bekant en del orimligt starka känslor kring namn när jag hatar matchningsnamn och modenamn.

I helgen insåg jag att jag på min mors sida av släkten (både mormors och morfars) har en mix av Anna, Anders och Karin. Dessutom prickas samtliga dessa tre in i en charmig syskonskara. På ett ställe heter varannan generation Anna ...  Och att döpa barn till samma sak som ens syskon heter är inget hinder (om det är Anna, Karin eller Anders då antar jag)

Så skoj, så skoj.

Uppdatering efter ledsna SMS från moster (Karin): ingenstans skriver jag eller tycker att själva namnen är fula. Och inte heller är begreppet sörjan jag använde från början någon annat än att "alla" heter samma sak. Människorna är fina. Det är självklart. Men jag byter ut det då, eftersom det inte var så självklart.

Ridlägret har skickat brev

Med deltagarlista och packlista. Precis som 1989. Känns bra. Det blir roligt.

En helsida i bra tidningHyresgästföreningens tidning intervjuade mig fö rett tag sedan, och i den lokala varianten av tidningen blev det så här. Jag ser väldigt glad ut.

Tokroliga grattis i tidningenJag klarar det bara inte. Det är bland det värsta jag vet av mänskliga, kulturella uttryck.

RSS 2.0