I kväll börjar jag ...

... läsa Berggrens bok om Palme. En utmärkt dag för det.

VäninnanÄntligen är den läst. Franchells skildring av sin vänskap med Anna Lindh, händelserna runt det tragiska mordet och inifrån Socialdemokraterna. Mycket spännande och spontant tänkte jag så här, om man är en aningslös man och läser boken är det möjligt att man missar alla, alla antydningar om hur gubbigt partiet är. Jag tolkar Franchells bok som en bekräftelse på de egna upplevelserna och det är alltid skönt. Lättläst och lite av ett måste för alla med politiskt intresse. Helst andra med, för att de ska fatta hur hårt yrkespolitiker arbetar. Inga 9-5 jobb precis. Finns på bokrean.

Härlig tidningsskörd i dagEn god mix kan man säga.

Varför vill man bli en bloggkändis?

Expressenbloggaren Jessica Isaksson tipsar.

1. Nischa dig! Fail! Jag skriver om blandat.
2. Namnge enkelt! Fail. Jag har inget namn på bloggen.
3. Var noggrann! Fail.  Hm ... jag önskar jag vore. Men jag kan i alla fall skilja på var och vart.
4. Ladda med bilder! Fail. Orkar inte alltid. Passar inte alltid.
5. Skriv kort! Jag skriver väl ganska kort. Fast om viktigt är det svårt.
6. Uppdatera regelbundet! Det är jag i alla fall bra på.

Jag är ganska körd. Jag får fortsätta att  vara en okändis. Och fortsätta trivas med det. Och tycka det är liiite olyckligt med alla tjejer som tror att man måste blogga sina kläder för att vara någon. Något är ruttet, hör det!


Tummen upp!Tre av de kloka killarna som diskuterade utvecklinge av partiet i kväll.

Söndagen blev helt okej

Fixa saker hemma. Hänga med UNF Gävle och avge revisionsberättelse. Träffa massa unga sossar och fika och snacka partiorganisation. Precis skrivit lite på ett dokument och nu tänkte jag daska ihop datorn på ett tag eftersom Zahra och Reza ska komma förbi.

Rosa är livsfarligtMalin Wollin om killar och rosa:  

"Och förresten är det ­inte barn som inte låter småkillar ha rosa kläder, det är papporna. Pappor som är riktiga män är övertygade om att deras söner ska bli bögar, eller ännu värre: schlagerfjollor, om de inte sätter stopp för den oerhört laddade färgen."

Machoidealet, som är skit, fortsätter råda.


Söndag

Som alltid inte särskilt förtjust.

Men, det ska hända lite grejer och dagen ska förgyllas av människor så det blir bra. Innan dess lite catch up med olika dokument.

Säg nu då!

Snack om Palme och Bommervik på TV4 Nyheterna.

Och då tänker jag (som Mona och många andra sagt) att det är dags nu för de som är i hetluften i partiledarfrågan att säga att de vill. Det finns inget att förlora, allt att vinna. Att säga ja är att visa mod. Det kommer vi att minnas oavsett vem som blir vald.

Cred till Damberg som varit tydlig. Mina favvisar Palm och Eneroth, nu är det dags för er!

Tollare bjöd på efterrättSött och syrligt i finfin kombo. Chokladsås fanns till.

Sade jag halv tolv?

Rätt okej, för till tolv sov jag. Nu måste jag duscha och förbereda mig för dagens demonstration.

Mysstämning på tåget

På övervåningen i en dubbeldäckare susar jag norrut. Stämningen bland de få tågresenärerna är uppsluppen och konduktören skojfrisk. Men mest är vi bara tysta. Ser film, sover, läser, surfar ... Att åka tillsammans är fint.

Jag är glad över morgondagens sovmorgon. Jag siktar på halv tolv.


På Tollare som jag älskarKurs om politisk påverkan med 30 deltagare. Just de två som syns på bild är jag lite lite extra glad för. Sossar från Ö-vik som alldeles nyligen valt att gå med i IOGT-NTO också.

Väldigt intressant att serveringstillstånden eller snarare tillsynen av dem verkar fungera bristfälligt ute i landetn enligt observation. Med det menar jag att det inte görs eller att inga sanktioner görs fast situationen egentligen kräver det. Men i Gävle gör alkoholhandläggarna verkligen sitt jobb. Men det är tydligen inte bra för företagsamheten. Alltid folkhälsa mot privat vinstintresse. En tydlig skiljelinje i ideologi.


Så här ser Sörbyskolan ut. Mest runt Peters skrivbord.

Lugn, jag är arg.

En sköning undrade varför jag sällan skriver elaka saker om matchningsnamn eller registreringsskyltar på barnvagnar längre.

Folk tar åt sig som fan  och tror att jag hatar själva barnet som råkar få modenamnet eller matchningsnamnet. Kan inte skilja fenomen från person så att säga.  Några av mina nyvunna vänner har sett samma fenomen och kallar det för "konceptfamiljer". Att man bygger en grupp och inte egna individer. Det är alltså så utbrett att begreppen är flera.

Jag är fullt upptagen med att irrritera mig på saker i min nära omgivning och då fokuserar jag hårt på det. Så jag är fortfarande arg ungefär femton gånger om dagen. Senast i morse när stackars M erbjuder sig att köra mig, fast han vet att jag inte vill "bli körd" någonstans. Innan det upprepade gånger under Debatt mellan 22 och 22.45 igår kväll. Ett gäng MÄN som på riktigt verkar stå för sådant som borde räknas som skämt.

En annan grej jag blev arg på igår är mina kontakter på facebook som förfasas över kylan ute. Ta på en mössa. Du bor i Sverige. Fatta och förstå (citat Sara)!

Det bästa vore givetvis om jag inte blev arg över banala ting. Jag kan inte göra något åt det. Tror jag. Jag har försökt men det bubblar bara. och en sak som också gör mig arg är min motsats, de som borde bli arg över saker men är likgiltiga. Aldrig tänker utanför soffan. Jag menar det inte på riktigt, men ibland tänker jag att vi har det för bra i Sverige. När man inte längre vill kämpa för att få det ännu bättre. Nöjd med soffa, TV och chips.

Några som inte är likgiltiga utan är beredda att slåss för en bättre värld just nu är folket i Libyen. Kram!

Location: Sörbyskolan

Min gode vän Peter är på något om de nya läroplanerna i dag. Därför är jag Peter. Men en av klasserna jag ska ha under dagen hade sagt till läraren i morse att det skulle komma en marinsoldat och ha lektioner med dom.

Marinsoldat.

I går sade en person till mig att jag såg sportig ut. I dag marinsoldat. I morgon?

Jag älskar elever!

Sov illa halva natten och tycker fortfarande synd om mig själv. I eftermiddag åker jag till Stockholm och snacka på kursen För-packad, en utbildning i påverkansarbete, lobbying och industrins marknadsföring av alkohol. Arrangeras av IOGT-NTO och UNF.


Another möteskvällS-kvinnor i Gävle hade årsmöte i kväll och det var en bra kväll. Avrundade med sen middag på Max med Markus. Nu inväntar jag Debatt och Ardalan.


Rekommenderar varmt bloggen ...

... Fika med Eleonore.


Gnisslet från stolarna

Jag hade redan hunnit glömma hur skolstolarna låter mot golvet. Ganska hemtrevligt. I dag har jag tre lektioner. en engelsklektion avverkad. Nu ett ganska långt hål innan två mattelektioner.

Funderar en del på vad jag ska säga i morgon, när jag ska föreläsa på en kurs om politisk påverkan på Tollare. Det blir roligt.


Det är inget bra att bara vila lite

Kanske leder det till att jag somnar och sovar bra mycket längre än vad tanken var och nu är jag orolig för nattsömnen.

Ren tvätt att sortera och morgondagens jobbväska att packa. Och ganska mycket bra läsning att förlora mig i.

Kom nyss till rätta efter en sväng i mejlkorgen.

Det intensiva

Bra att påminnas om hur klösigt det är i skolan. Det intensiva, att alltid alltid alltid vara på topp och ändå veta att jag missar en del jag borde se. Skön omväxkling till mitt sitta-lyssna som är vanlig förekommande på möten.

Då lite interaktion, nu massor. Och det är jättekul. Så kul att träffa före detta kollegor och faktiskt se att de flesta ser ganska glada ut över att se mig.

Träffade också en före detta elev som var vikarie i ett annat arbetslag. han var skapligt säker på att jag skämtade när jag sa att jag också vickade.

När Bildt?

När är det dags at ta ställning mot Kadaffi?

Lite vår ändåFörra veckan fick jag en kruka krokusar av Kicki. Då såg de mest ut som inget. Men idag, blommor. Tittar man bort en stund har en till öppnat sig.

Måndag, en bra kväll

Först ett möte med Arbetarekommunens VU, snabb middag på Pizza House (salladen Solo) och därefter besök på Brynjan. Fab fritidsgård på Brynäs, andra sidan parken från där jag bor. Ett hängställe man önskar fanns för typ ... 32-åringar.

Och på det 9A på SVT Play. Och nu Betnér. Kanske någon chokladpralin på det.


Tunga grejer


Hurra för Christina!Christina Forsberg är länspolismästare i Gävleborg. Just nu är hon hemma på föräldraledighet. Den här artikeln i tidningen Chef (min facktidning) handlar om att hon som första länspolismästare någonsin som varit gravid fick klädproblem. Och hur det kan lösas.

Extreme Home makeover är lätt att hata

Visst rör det i hjärteroten när människor som livet misshandlat för kanske första gången får uppleva glädje. Detta tack vara välgörenhet.

Men. Det beror på att USAs välfärdssystem är kasst. Ska folk behöva vara tacksamma för att de har en tjänlig bostad ... oh no. Vi ska bygga samhällen där det alltid är en självklarhet.

Vore intressant om de kunde prata om det i något program. Fast det är ju "nöje" detta, så det händer inte.


Schulman bloggar om sitt medlemsskap i Socialdemokraterna

Utdrag ur texten som finns HÄR.

Det brinner en socialdemokratisk glöd i mig. Det var nog därför jag gillade Mona Sahlin så mycket, för jag kände igen den där grundåsikten, urtanken om samhället och hur det ska se ut.

Höromdagen fick jag ett meddelande från en tjej på Facebook som uppmuntrade mig att gå med i det socialdemokratiska partiet. Och jag tänkte först: "Jag kan väl ingenting om politik, inte ska jag in där och gegga." Men min andra tanke var: "Det är klart att jag ska göra det."

Så nu är jag medlem i Socialdemokraterna.
Jag tycker att det känns mycket bra.
Det känns fint att ta ställning för något jag tror på.

Den där tjejen, det var ju Ellinor Eriksson! En riktig gulding.


Kram och pussJag kan visst visa att jag tycker om någon!

Felicia Hedström fotade.

Söndag fylld av skojDaniel och jag åt brunch och fikade på Flanör ett par timmar. Kan varmt och nästan tvinga er att äta deras vitchokladmoussetårta. Mastig. Inte ens jag vill ha mer efter en bit, men då är jag riktigt lycklig.Daniel tittade nyfiket på när tre brandbilar dök upp. Planen var att vi först kastar ut våra kläder och sedan hoppar så vi i alla fall landar lite mjukt. Det var inte hans enda goda tanke!

På detta följde två timmar hos Sätra S-förening som hade årsmöte med ett tjugotal medlemmar och jag rapporterade från Kriskommissionen, precis som jag gjorde i Andersberg förra helgen. Åkte med Lasse direkt ner på stan och träffade lite andra sossar för att snacka arbetsmarknadspolitik under avslappnade former. Och nyss kom jag hem och ska nu se dokumentären Säljsekten.


Det blir kväll snabbt ...

Även om dagen känns lång i början (så där när jag går upp elva iofs) blir det alltid kväll. Nyss hemkommen från årsmöte med Brynäs S-förening. Ett trettiotal medlemmar på plats. Finemang. Tänkte se min första melodifestivalsdel i kväll. Men när jag ser hur de tramsar med Sundblad i presentationen känner jag mig redan på dåligt humör.

Fullproppad, kul fredag!
I går eftermiddag hängde jag på Högskolan i Gävle och var med på invigningen av nya hus 45, "Forskarhuset".  För vår region är det som sker i det här huset mycket viktigt. Bland annat sker en utbildning i materialteknik, något som det efterfrågats kunniga inom. Varje gång jag är på HiG vill jag plugga plugga plugga mera! En likadan robot som den jag står bredvid fick vi jobba med när vi på lärarutbildningen hade teknik, back in the days. Vidare en bild på hur mingelkäk kan se ut. Jag provade inte ens. Inte så förtjust i sånt, och säkert var det mest kött.

Spenderade jag totalt 8,5 timmat hos polisen. Två på förmiddagen då jag fick en genomgång av fakta och arbetssätt och det jag här kallar Sambandscentralen. Detta för att förbereda mig för kvällspasset som jag "gick på" efter klockan 18 och satt med två olika duktiga operatörer som hanterade inkommande samtal. Från de egna poliserna i yttre tjänst, men också aktua och mindre akuta från gävleborgsborna.

På förmiddagen fick jag veta att det skulle bli lite extra snurr eftersom det var fullmåne. Jag såg förmodligen ut som en fågelholk. Men, under kvällen styrkte operatörerna samt inringande poliser att det var en fullmånekväll. Några av de människor som inte mår så bra, mår då lite extra dåligt. Jag köper det. Jag som inte tror på nästan något man inte kan ta på eller se med svepelektronmikroskåp om det inte är gravitationen vi pratar om, har själv svårt att sova vid fullmåne. 

Vidare är det enkelt att konstatera att alkoholen plockar fram det sämsta hos människor. Vi sargar vårt samhälle hårt med alkoholen. No news kanske.

medmera

Jag är oproportionellt upprörd över att när jag pillar bort plasten så är det nästan exakt hur många papper som helst bifogat med tidningen, som nu hade chokladsemlor på omslaget.

Kolla! Gölli!Under den rubriken skickade Ellinor den här till mig på fejjan. Marsvin i drakdräkt. To die for!

Som ett slakt

I dag känner jag mig matt. Allt har gått i ett och jag har inte riktigt hunnit andas, inte riktigt hunnit äta. Men jag har kraschat i Gävle. Dagen till ära var tåget 40 min sent.


Fel fokus!

 Bild härifrån.

Var i klubbrummet i dag och läse dagstidningar hemifrån. Djurrättsalliansen har varit pigga i Gävle på senaste tiden, och konsumentupplyst lite om vilka butiker som säljer päls. En av dessa har nu valt att sluta med det. Men inte för att de kan se något som helst fel i att bära päls, eller hur den insustrin ser ut. Utan mest bara för att de känner sig trakasserade av djurrättsaktivisterna. Tydligt uttryckte butiken att den lag som är knas, är den som ger människor rätt att uttrycka sina åsikter. Inte att befintlig lagstiftning och människors beteende för att djurplågeri pågår.

Snabb, stabil och jättejättebra

Sån är jag på att läsa. Det har jag gjort nu. Och köpt doftljus på Muji. Jag älskar Mujis doftljus.

Bilden av mig

Mejl från journalist efter uppgjord telefontid:

Toppen. Då får du stänga av Top Model, så ringer jag.

 /Felicia


Dagen blev lite rörigare

Väldigt mycket oftare än vad jag tror behöver jag "samla ihop". Det betyder: gå igenom mejlkorgen, stäm av möten, ring folk, planera framåt. Det tar mer tid än man tror och det är tråkigt eftersom det är "ingenting". Känns det som.

Nu ska jag hastigt läsa igenom utskottshandlingarna inför i morgon så att jag är redo för gruppmötet på eftermiddagen.

I dag är en spännande dag, då det är votering efter debatterna, inte vid en fast tid. Det kan bli hur sent som helst det kanske.

Trevligt kvällsbesök

Från UNF:s kansli och förbundsstyrelse har jag haft Terese, Vidar, Dennis, Felicia och Oskar på besök. Ellinor var bonus. I två timmar har jag visat olika saker i riksdagshuset och njutit av deras sällskap!

Sedan har jag tränat. Och ätit physalis som jag fick av Vidar.

I dagens morgontidning(ar)Här är jag och Raimo i dagens Gävletidningar.
GDs artikel och Arbetarbladets artikel.

Den kommersiella dagen

När jag kom upp hade markus lämnat en present på köksbordet. Mycket gulligt. Allså fick jag se till att han fick en present levererad till Kommunfullmäktige nu på eftermiddagen. Alltså är handlarna glada. Markus också.

Jag har, tillsammans med Raimo, haft pressträff om FAS 3. Bra mediauppslutning och jag hoppas att våra viktigaste bitar om ersättningsnivåer och studerandeförbud går fram.

Har skickat en insändare precis, gällande ett helt annat område.

Mycket bra söndagI dag har Kicki och Susanne varit hos mig hela dagen. Scrap, fika, sallad och massor av prat om främst skola. Så kul. Sex sidor fick jag till och det är jag näjd med. En i timmen kan man säga.

Tagga ner lite

Jag inser själv att det inte är helt sunt att tänka att jag inte fått så mycket gjort när jag har: hållit en vigsel, hållit ett entimmesanförande, bakat två sorters bullar och en omgång kakor, sorterat bilder på datorn och säkrat upp allt från den gamla till extern och den nya, pysslat två presenter, stickat klart sockorna. Och jag tänker, borde jag inte ha hunnit läsa ut den där boken också? Nej, det borde jag nog inte. God natt!

Söndag är sista dagenSöndag är sista dagen för att köpa Aftonbladers bröllopsbilaga. I den finns lampskärms-Linnéa och Sergio. Som berättar hur och att de gift sig tre gånger. Självklart är jag mer än stolt över att jag hade äran att viga dem den tredje och sista gången, i midsomras i IOGT-NTO-i Husum, med världens fest! Det var en fantastisk kväll som egentligen förtjänar en helt egen tidning. Roligt är också att repotagen är skrivna av Karin Herou, som jobbade på UNF samtidigt som mig och vickade på UNF:s tidning Motdrag ett år. Faktum är att hon också skildrar sitt eget bröllop. Gillas.

Snygga lampskärmarna

Linnéa Manzanares är en underbar kvinna. Hon har tillverkat dekorerat två lampskärmar som speglar mig. Markus gav mig dom i julklapp. Jag har inte fotat precis allt, de är givetvis dekorerade runt om och Palme är ett återkommande tema, men också djur och lite mangastil som jag gillar. Unikt!


Känsliga läsare varnasJag har bakat på eftermiddagen. Lite kakor och olika bullar. Den här sorten ... jag missuppfattade instruktionerna för hur de skulle vikas och kavlas, men ändå ... att det skulle komma ut ett hm ... kvinnligt underliv. 8 mars-bakelsen. Jag uppfann den.

Sen kväll med bra bok

I dag ska jag viga ett par och därefter besöka S-föreningen i Andersberg som har årsmöte.

Jag var uppe till två i natt, dels föreberedde jag, dels läste jag ut "Håpas du trifs bra i fengelset". Och pysslade lite. Det var en fin kväll.

Märker att jag sysslar med projekt "gör slut på", det gör jag med jämna mellanrum. Då hårdfokuserar jag på en duschkräm t ex så att flaskan ska kunna slängas snart. Jag inventerar köksskåp och frys för att se om nåt kan användas upp snarast för att få det lite luftigare. Och hårdsatsar på vitaminpillren (men inte mer än vad som reommenderas på burken) för att en "nästantom" burk är trist. Kanske är nåt med att det inte blir mörkt förrän vid 17-tiden.

Ska ta fram några lämpliga vigselkläder.


Mötesbocken!SSU Gävle har haft årsmöte. Jag hade äran att vara mötesordförande halva mötet. I frånvaro av mötesklubba användes bocken för att konfirmera beslut. Fungerade finfint. Klubben fick en ny ordförande i form av Linnéa Wickman. Dessutom är hela styrelsen en mycket bra kompott av unga socialdemokrater. Efteråt gick vi ut och åt, ungefär 20 stycken. En bra kväll helt enkelt.

SparvenMitt när fredagen var som tråkigast ringde Pecka och ville ha med mig på en fika. Han vill alltid gå till Sparven längst bort på Nygatan. Och det är ett bra val! Nu är det dags att jag fixar mig till nästa gig.

En skillnad

En skillnad på en person med ett kommunpolitiskt uppdrag och en som inte har det är att båda förmodligen suckar över sena bussar eller att skotta fram bilar, men den med politiskt uppdrag tänker också -ojoj, det här blir dyrt.

"Spegelbilden är en sådan kliché"DN Söndag sedan i söndags är fortfarande aktiv hos mig. Läste nogsamt repptaget "Modell för en dag" och blev helt fnittrig av följande stycke:

Effektivt lotsar hon systrarna Maklin genom fotograferingen och rummets olika stationer: ”munken” (ett hål man kan krypa in i med hela kroppen), trappan och företagets signum, ett bord med skiva av spegelglas.

– Den där spegelbilden har ju alla, säger Madeleine.

Faktum är att The Studios spegelbordsbilder har blivit så kända att det till och med finns en Facebookgrupp med namnet ”Vi som inte tänker lägga oss på spegelbordet”.

”Från norr till söder, från öst till väst. Våra gamla vänner har blivit helt oigenkännliga, med 80-talsmakeup och ansiktet käckt på sne. Nertryckt mot detta hemska spegelbord … Varför? Vi sätter ner foten och säger nej, våga byta er profilbild!” skriver gruppen i sin programförklaring.

Sauman Ng Beckett tar inte illa upp.

– Spegelbilden är en sådan kliché. Alla säger: ”Jag vill inte ta spegelbilden”, sedan slutar det med att de köper den ändå. De kan inte säga nej till den, skrattar hon.

Vad kan jag säga? Jag älskar när Facebook används till något vettigt. Det är också skönt att veta att jag (och Ellinor) inte är ensamma om att få rysningar av "Spegelbilden".

SalladsmiddagI dag har jag varit huslig och gjort pastasallad. Det mesta är gott i sallad, utom just sallad. Så det tar jag aldrig med. Ägg och avocado är gott. Efter eftermiddagens möte fikade jag och Tommy två timmar. Det finns en del att avhandla. Nu känner jag mig pigg och har fixat en hel del grejer. Och mer blir det. Extra enkelt blir det med The Knife.

En del av Gävle, Bangården


En timme i går kvällHär är jag på väg ner till gymmet. Därför ser jag fortfarande ganska glad ut.

Onsdagkväll -i Gävle!?

Oh yeah!

Det var länge sedan. Hur använder jag den på bäst sätt? Jo, jag stormar genom Drottninggatan för att hinna vara med på så stor del som möjligt av kommunfullmäktigegruppens gruppmöte. Som jag i fyra år varit på en gång i månaden. Nu är jag i rollen som riksdagsledamot adjungerad. Bra. Jag vill hänga med på det som händer.

Vi är i dag i kommunstyrelsesalen. Där har jag också hängt. Med stor glädje ser jag att det hänt en rust och nya möbler här inne. Kallade just min gamla stol som allmänfarlig. För det var den.

I morse åkte (S)-gruppen i JU till FRA och träffade staben och lärde oss massor. Käkade lunch med tre kamrater på ett asiatiskt bufféställe nära riksdagen. Gottis. Bra utbud av veg och självklart den goda jordnötssåsen. Den som uppfann jordsnötssås ... ♥

Därefter en sittning om yttrandefrihetslagen och så en votering på det. Om den kan man läsa här.

Mejl om klädkod

Droppade in under gårdagen:

I dag gick miljöminister Andreas Carlgren upp i talarstolen iförd skinnjacka! Ett ytterplagg! Även om klädkoden har ändrats i riksdagen är det närmast att betrakta som en skymf mot riksdagen som statens högsta organ att uppträda på det sättet. Vi är många som reagerar mot att ett statsråd visar sådant förakt mot riksdagen som institution.

Jag svarade med en fråga om varför JAG fick det här mejlet. Ibland svarar jag på såna här, men påfallande ofta får jag inget svar tillbaka.


Jag är inte rasist men ... jag jämför gärna människor med bomber.

 Till riksdagsmejlen:

Jag måste ställa frågan till er om ni verkligen förstår vart Sverige är på väg?

Varken jag eller någon i min familj/släkt är rasister, man föds inte ond eller till rasist. Bägge är något man kan formas till om det vill sig på ett eller annat sätt.

Jag som skriver detta är en man på XX år. Jag växte upp i Alby i Botkyrka. Det var en underbar barndom. Massor av natur, nära till sjö och bad. Vi barn var lyckliga, vi var alltid ute och lekte och spelade fotboll mm. Man var inte rädd på den tiden när jag var barn. När jag sedan blev tonåring och gick på högstadiet så började saker att hända i samhället. Det kom människor från andra länder och kulturer vilket var kul i början. Jag fick många vänner med invandrar bakgrund. Och har det än idag.

Men plötsligt så släpptes det en bomb i stadsdelen Fittja, en bomb full med människor från andra länder och kulturer. Många av dessa människor ville inte jobba, dom ville leva på den svenska välfärden. Dom som däremot ville jobba gick det bra för. Dom invandrarna som kom då och gjorde rätt för sig tycker och tänker precis som mig som är helsvensk. Vi tog våra saker och flydde från dessa områden, det gick inte att bo kvar med all skit och kriminalitet som följde i deras spår.

 Min äldre bror ägde en livsmedelsbutik i Alby på den goda tiden, men när det blev för mycket bråk och tjuvar så var han tvungen att sälja den. Tjugo år senare efter att han byggt upp en framgångsrik butikskedja och efter en skilsmässa där han lät exet få huset. Så tog han en lägenhet i Alby tills han skulle hitta ett nytt hus. Det tog en månad när det en dag ringer på dörren, han går och öppnar, han ser en utländsk man genom kikhålet, han tycker att han känner igen honom som en gammal skolkamrat och öppnar dörren. Då springer det två killar till ut genom hissdörren och övermannar honom. Dom slår halvt ihjäl honom, och tvingar av honom dom pengar han har hemma, vilket bara är tio tusen. Dom tvingar av honom bankboden och bilnycklarna och lämnar honom blödande där i lägenheten. Tack och lov så reagerar grannen på att något är fel när han flera timmar senare kliver ur hissen så min bror får hjälp.

 Min familj har alltid gjort rätt för sig, men efter den dagen med min bror är inget sig likt. Han är fortfarande en framgångsrik affärsman, men en rädd sådan. För mig däremot gick det inte så bra för, jag vände mig utåt och blev en bråkstake mot den som gjorde fel. Utan att säga för mycket så fick jag tag i killarna som rånade och halvt slog ihjäl min bror. Jag har blivit skjuten två gånger, knivhuggen fem gånger, har fått flera glas krossade i mitt ansikte under åren. Ni får en gissning på vilka det kan vara som gjort det på mig. En ledtråd är att dom inte har Svenska namn.

Idag har jag fyra barn som går i skolan, fyra barn som vantrivs i skolan. Visst, jag tyckte inte heller om skolan, men det var av andra orsaker. Skolan nu är som ett världskrig mot lugnet när jag gick i skolan. Ni ser själva hur betygen mm blir värre och värre för varje år. Det är självklart inte bara mångkulturens fel, men det ligger mycket i det. Ser ni inte det så prao på en skola i tex Botkyrka eller Rinkeby i två veckor så ser ni själva var problemen ligger.

 Jag har många vänner med invandrar bakgrund som jag sagt innan, och dom håller med mig i detta. Dom är mer rädda för att deras barn inte kommer att få jobb då dom har utländsk bakgrund. Än vad mina barn kommer att ha. Dom jobbar och sliter för att göra rätt för sig och sina anhöriga. Men dom är också trötta på hur majoriteten av invandrarna inte gör rätt för sig.

 Tycker ni att mångkulturen är så fin och viktig, varför bosätter ni er inte själva där dom finns, så kan vi som inte accepterar denna idioti få bosätta oss i era kvarter? Ni får gärna flytta och bo grannar med en moské, ni får gärna åka tunnelbana själva på kvällarna i dessa områden.

 Hur många svenska flickor ska behövas offras innan ni stoppar detta eländet?

 Visst, Svenskar begår också brott och våldtäkter, och till dom har vi fängelse, men det är trångt där nu med alla nysvenskar som sitter där, som inte ens blir utvisade efter mord eller våldtäkter. Alla är inte så priviligerade att man kan välja vart man bor eller jobbar. Alla kan inte köpa sig en flott villa eller bostadsrätt utanför gettona som ni politiker skapat.

 Tänk efter hur ni själv vill bo och leva i framtiden. Jag tvivlar på att ni vill hamna på ett kommunalt äldreboende där ni får ta det som finns. Jag tvivlar på att ni vill ha era barn eller barnbarn i en skola i Rinkeby eller Botkyrka.

Jag vill er inget ont, men tänk efter och agera innan det är försent för landet Sverige och dom som bor där idag.

Svara inte med att arbetskraften behövs.
Det kanske den gör i framtiden, men då tar man hit personer då som vill jobba och göra rätt för sig.

Inte bomba oskyldiga människor, vilket vi knappast har sett slutet på.En rätt bra kväll

Vid halv sju bonkade jag ihop datorn och gick med fyra kamrater till en pakistansk restaurang och hängde där ett par timmar. Därefter gymmet, passa på att kolla på lyckoprogrammet samtidigt.

Längtar till Norrala.

Mona speaking

Lyssnar på hur Mona analyserar den politiska situationen här  hemma och i andra länder. Hur det är självklart för oss att stötta kampen för demokrati i andra länder till exempel. Egentligen så självklart att det inte ens behöver påpekas, men viktigt att reflektera om.


Måndag betyder "Klass 9A"

Den här gången hann jag inte, trots inbjudan, hem till Eva för att kolla ihop. Var hos Mats innan, min revisorskollega i IOGT-NTO 21. Så jag får kolla själv. Men tre smarta kompisar vars namn börjar på E håller mig sällskap via sms.

En vill bli som Gunilla när hon blir stor. Frågan är, med eller utan scarf?

Perfect!På en av lågpriskedjorna som söderhamnarna älskar så fyndade jag den här. En classy räknare som bryter av mot den mer grå, grafritande modellen från Texas Instruments som varje god naturvetare har. Blir perfa på kontoret.

Tack ICA på E-center!Där inhandlar jag Godtemplaredricka så ofta jag kommer åt. Det har hänt att jag har köpt ett flak, som vilken finlandsfärjeresenär som helst. Inte heller det här inlägget har jag betalt för.

Min jackaJag tvingade min syster att fota mig i min nya jacka. Klädsam va? Hade det varit sol i lördags hade jag glänst ännu snyggare. Tenson Himalaya är världens absolut bästa jacka. Och det har jag INTE betalt för att säga.

-Nej, jag har inga problem.
William Petzäll (SD) är absolut inte den ende politiker som trampat i klaveret med alkohol i kroppen. Långt ifrån. Det han har gemensamt med till exempel Per Bill (M, var ute och sladdade med sin unge i barnvagn).

Expressen frågar Petzäll: Har du alkoholproblem?
– Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Det är väldigt sällan jag dricker alkohol faktiskt.

Många är kändisarna som hävar att de inte har några problem. Christer Sandelin som kört rattfull och just kommit ut från behandling -Jag är ingen alkoholist, hade bara lite otur. Eller Josefin Craaford som precis blivit dömd för rattfylla även hon.

Det här är några publika exempel. Tillkommer alla de runt om oss som på fyllan är otrogna, hamnar i slagsmål, tappar bort mobil och nycklar, säger dumma saker till vänner eller kollegor och så vidare. Men som trots det absolut inte har några alkoholproblem.

Jag har skrivit om det tidigare, hur väldigt många, främst kvinnor, anser de män de lever med har ett för stort intresse av alkohol. Medan männen själva absolut inte vill höra på det örat, de är ju bara goá och glada och just det ... har inte några alkoholproblem. Men om någon antyder att du kanske har det, då har du det! För så känsligt och svårt är det att säga något sådant.

Det mest intressanta är väl hur länge det ska ligga i den svenska alkoholkulturen att detta acceptaras. Varför kan folk (som inte har några problem) göra så vansinnigt mycket dåligheter på fyllan och komma undan med det?
Men om nåt hade fungerat ...... i kommunikationen mellan mobil och dator så kanske jag hade kunnat lägga upp de bilder jag tänkte. Men det är klart det inte fungerar. Klart det ska gå att skicka över två men inte resten.

Promenad tog jag i dag. Till kyrkan och tillbaka. Och mötte min kusin Linus. Jag har haft ungefär 30 år på mig att göra det tidigare, men tror aldrig jag mött honom när vi båda varit på promenad. Det var en fin stund.

BIlden ger ett intryck av blått, men när jag var på väg åt andra hållet höll solen på att gå ner och då var Norraladalen täckt i guld.

Stoooor missAtt nämna Dressman i samma andetag som Rock och i samband med Jagger, det är smaklöst. Sämsta reklam jag sett på länge. Där sålde stenarna sig för billigt. Kikar jag in på Dressman påminner INGET därinne om det som bilden utstrålar.

Rattfylla

Kikade på Gävleborgspolisens hemsida i studiestyfte och förberedande inför morgondagen. Konstaterar att det är många upptäckta rattfyllor på en helg. Förstå alla de som inte är det ...

Idag: operation vilaSara ville hitta på nåt, och i Söderhamn en lördagseftermiddag kan det betyda att man besöker någon eller några av de billighetsbutiker som finns. Aldrig att jag blir besviken. Se bara vilken jättefin prydnadfigur av två skelett i ett badkar, där tjejskelettet trots frånvaron av kött har rejäla bröst. Om du känner någon som äger en sån, meddela mig.

Sov rätt länge, hängt i soffan, fixat hälen på sockan, varit hos mormor och träffat henne och Karin, ätit fryspizza och sett Potatishandlaren:

-Magra fruntimmer är värre än bordsmargarin!

En del av Gävle, SödermalmstorgPrecis så här kul är det på vintern.

Fint hos MaijaI senaste Family Living så görs ett besök hemma hos Maija och hennes familj. Maija är också från Söderhamn och gick i klassen under mig på gymnasiet och en riktigt, riktigt rolig tjej. Hennes hem är fullt av färgglada saker som jag blir glad av.

Längtar?

Hemlig syster messar:
Kom hem nu!

Jag:
Va?

Hemlig syster:
Sitter bara o väntar ju.

Jag:
Men jag måste ha ett möte först. Men vad kul att du längtar efter mig.

Hemlig syster:
Få inte för dig grejer nu så du blir kaxig. Jag har bara långsamt.

Jag:
Okej okej.

Men jag längtar efter henne i alla fall. Och att mamma ska hjälpa mig med den där hälen på sockan.

Snöfredag

Mer snö kommer. Jag gillar snöt Jag har allväderstövlar och de ska jag ha när jag går till Stadshuset sedan. Eftermiddag i kommunikationernas tecken.

Läst Arbetarbladet och DN. Läst mejl. Nu ska jag träna. Lite. Och därefter vara med min absolut bästa vän, min kalender! Igen.
 

Nya böckerKan inte tycka till om någon av dom. ´Ser mycket fram emot att läsa. Den till höger är lite hyperpretto och jag läste en bit när jag åkte tåg hem. Känner hur mina ögon börjar fladdra när det står om andlighet.

Lena är en mycket duktig samhällsdebattör som jag gillar skarpt.

Kungens lilla piga

Syftar självklart inte på mig själv, utan på den mysiga butiken i Gamla stan där vi hade kvällsaktivitet i går kväll med Helgas. S-kvinnors nätverk i riksdagen. Inredningsstilen är inte alls min när det blir så här mycket. Men jag tycker om att vila i det. Några små gottisbitar kan jag alltid hitta, och jag köpte fina smycken i stål!

Tjejen som driver butiken, Maria, är från Gävle och väldigt, väldigt trevlig! Det blir fler besök!


Trevlig lunch

I dag har Lisa lunchat med mig på riksdagen. Både sällskapet och pannkakorna var bra!

Tacksam men inte nöjd.

När jag är ganska mätt (efterrätt on top) och helt nytränad och glad efter mycket trevligt sällskap i kväll, så kan jag verkligen kosta på mig att reflektera lite över kvällens Korrespondenterna som jag kollade på samtidigt som jag tränade.

Det här programmet handlade om Thailand. Det Thailand som gäller för den inhemska befolkningen. Överhängande hot om våld, i kampen för demokrati (va? där också?!) och den avskyvärda sexhandeln som svenskar glatt hjälper till att hålla igång. En tjej, lika gammal som mig intervjuades, och det känns i hårt i magen att livets lott faller så olika.

Att få ett gott liv ska inte handla om tur. Det ska vara en självklarhet. Vi har en lång väg kvar kamrater.

Att alltid ha med sig

Läste ett citat på Sarahs blogg:

The only thing that makes it a part of your life is that you keep thinking about it.

Smärtsamt sant.


Telekonferens och nachos

Den grupp i Kriskommissonen som jag ingår i har haft telekonferens, med skärm och grejer, på IF Metall 08.00-11.00. Det gick bra för oss och det är snart dags att knyta ihop den påsen.

På väg tillbaka till riksdagen passar jag på att äta tidig lunch, eftersom jag inte precis pressade i mig magnifika mängder frukost.


Mubarak!

-Folkens längtan efter frihet kan icke nedslås med våld. Den kommer att leva och den kommer till sist att segra.

Olof Palme 1968


Fattiga barn

I dag har normalfamiljen inkomster nog för att försörja två familjer, och de 10 procent rikaste familjerna skulle kunna försörja tre fyra andra. Samtidigt står de 10 procent fattigaste familjerna och stampar.

Detta skriver DN utifrån Rädda Barnens rapport om barnfattigdom som kom i dag.

Det håller inte att tala om barnfamiljer som en grupp som har ekonomiska problem. De flesta har det inte. Det kan vi ju förresten förstå när vi ser vilken enorm shoppingmarknad det finns för barnprylar ... men. Somliga har inte råd med någonting. Törs verkligen använda ordet rättvisa och ett frågetecken.


Värt att påminna om

I tider av nykteristisk konspiration (?!) är det värt att påminna om

Man tycker inte saker om alkohol för att man är nykterist. Man är nykterist för att man tycker saker om alkohol.

RSS 2.0