Enkelt

Enkelt: Ny tid som singel/ensamstående, vad som låter bäst.

Hål i magen, kris i livet, misslyckande. Allt som gör ont.

Utom alla vänner som erbjuder soffor, pratstunder, hämtning och allt möjligt. Det är min enda chans just nu.


Jag är inte en dålig förlorare!Om man har förlorat ett vad så har man. Då är det klart jag måste bära My little pony-tröja så jag exponeras med den i tidningen. Artikeln HÄR

Spirit - Hästen från vildmarkenSom en av slump är det en svulstig, tecknad film på TV. Linnéa säger att hon ordnat det.

Det är vackert. Det är en ny dag i dag.

Flygblad

Har delat ut flygblad med inbjudningar till 1 maj-demo på stan ihop med Raimo. Kul.

Torsdag - får jag äta vad jag vill?

Uoodatering nyheterna (Sofia Arkelsten är inte riktigt kry) och därefter utskottsmöte som tog extra lång tid eftersom vi hade besök från Brottsoffermyndigheten.

Rusade direkt till styrelsemöte med Alkoholpolitiskt forum där jag bland annat såg till att välja in fler unga kvinnor. Intressant forum, bra folk och bra diskussioner.

Därefter var kockan 13 och ingen lunch hade ätits. Gled in på Pressbyrån och tyckte jag gjorde bra val med ostfralla och Yalla men den roliga kassörskan ba -Är det där din lunch?!?

Apoteket efter en nagelfil också. Major crisis.

Och nu är en annan kris snart avvärjd då jag beställt nya visitkort efter att ha haft fel nummer på de andra.

Mitt utskott har debatt i kammaren idag så jag är lite alert om det. Hoppas det blir innan voteringen.

Det ocensuererade kylskåpetSå här ser det ut. Kvällen till ära påfyllt med smoothies och bars.  Och jordgubbar och mer Philly-ost.

Djurskyddsdebatten

 Pälsfri handel

Summerar dagen och konstaterar att mycket tid åtgick till djurskyddsdebatten i dag. Den var intressant och jag har aldrig hört sådana hycklare som Moderaterna i den debatten. Ingen från borgarna kunde heller berätta varför de inte vill ha ursprungsmärkning på allt kött.

Allra roligast var när Morderaterna sade olika varianter av: Vi är de största försvararna av svenskt djurskydd.

Det var som om de trodde sig själva. Av djurskyddskontroller tycker de inte bara man kan se till kvantitet utan också kvalitet ... det är klart man måste stå för den skeva synen när man förändrat systemet så antalet kontroller radikalt minskat.

Och så det klassiska "vi måste ha kvar minknäringen i Sverige, annars flyttar den utomlands och då har vi ingen kontroll".

Det är en alltför enkel argumentation för att slippa ta debatten. Det är steg för steg som gäller. Ett antal andra länder har infört ett förbud (som inte var förslaget nu iofs) och med en sådan trend finns det ingenstans att flytta. när det gäller t ex sexköpslagen har vi gått före. Men djur är bara djur...

I dag fick några egna partikamrater avstå när vi röstade om min minkmotion. För att de har ett hårt tryck på sig hemifrån ...

Sjukt. Vi fattar galet många beslut. Flera av dom otroligt mycket känsligare och som påverkar långt fler människor än vad det här beslutet gör. Ändå får man avstå. Så jobbar branschen som lever på utnyttjande av djur. Lite besviken på mitt eget parti. Det gör ingen skillnad, vi hade inte vunnit ändå när det gällde bättre villkor för minkarna.

Nu kommer den igen, Roséfyllan"En folkrörelse har sin ursprungliga betydelse av att vara "folk i rörelse" mot vad som uppfattas som missförhållanden i samhället eller världen."

Vad vilja denna folkrörelse då?

Eller snarare, kan Stockholm City kanske skärpa sig i ordvalet.

Det uppenbara, att jag tycker det är konstigt och lite4 synd att människor upplever ett sådant stort behov av att berusa sig på vin eftersom det innebär så många negativa konsekvenser behöver jag kanske inte dra hela varvet på.

Minkarna

I dag ska "djurskydd" behandlas i riksdagen och därmed min motion. Jag ska säga några ord om den. På eftermiddagen ska jag också träffa en delegation från Ungerns justitieutskott.

Lyssna uppmärksamtVi har nu gruppmöte och vi pratar en del politik i (S)-gruppen.

I dag har jag bland annat haft en interpellationsdebatt med Maria Larsson om den så kallade gårdsförsäljningen. Det var bra. Jag ville ha henne att säga att det var skit. Det sade hon. Så jag var nöjd.

Eskil Erlandsson skulle ha debatt efteråt och då skojade hon med mig utanför kammaren om att jag kanske borde ha frågat honom ... regeringen är splittrad.

Maria Larsson är en trevlig minister att debattera med.

Jag piffade upp min solmogna look med en turkos sjal. Fast jag har pudrat bort det värsta röda.

Moderat om påskupproret

Efter att han "gråtit ut" på facebook om att kyrkan tar ställning så frågar jag honom om varför har tror Svenska kyrkan gör det.

Det är en enkel fråga att få lite populistisk media på, det ligger rätt i tiden. De har dessutom inget ansvar utan kan opinionsbilda på temat "allt åt alla".

Mot bättre vetande

Förmodligen har jag varit lite för mycket i solen under tre dagar och därför känns huvudet nu lite som en ballong. dessutom halvsov jag en stund på eftermiddagen och efter det blev allt lite knepigt.

Åter i Gävle, efter en sväng hos mormor där jag kunde byta lite polisstorys med min gammelmoster.

I går taggade jag igång igen på det här med dockskåpet och tja... i kväll vann jag mitt livs första traderaakution, som också var mitt livs första traderaauktion. Ett set om sju delar, Dalamöbler.

Väldigt lång skuggaJag älskar Norraladalen.

En kyrktur
Norrala kyrka. En av de finaste och tryggaste byggnader jag vet. Här i prästgården bodde blivande ärkebiskop Nathan Söderblom, och hans far Jonas är begravd här.En tjej från Närby dog alldeles för ung. Kollade med Bertil men han visste inte vilket hus hon bott i. Det är okejj, eftersom han föddes bra många årtionden senare.

Det är spännande att tänka på alla de här människorna som bott här för inte alls särskilt länge sedan, men som känns så långt borta.

Känslan av att gå omkring på den här kyrkogården ger en annan känsla än i Gävle. Där känner jag ingen. Här känner jag många och kan till exempel nicka lite åt gravstenar resta över medlemmar från logen Wikingaborg som stöttade mig snart tjugo år sedan. Fint.

Bukett till mamma


När samlarnerven börjar ryckaJag är en samlare. Just därför ska jag akta mig för sånt. I vår har jag tänkt myce tpå mitt dockskåp. I dag passade Sara och jag på att inventera våra möbler i solen. Jag är väldigt nöjd med mitt 70-talskök.


Sol i Norrala

Det är inte så bara.

Helt okej kvällSpegeln är en skön lokal. Miss Li sjunger bra och stämningen var fin. Tre av fem.

M bjuder in till (M)ansseminarium

Petter Nylander

Raul Grüntahl

, VD, Schibstedt Sverige AB

Thomas Mattsson

, Chefredaktör, Expressen

Joakim Rönngren

, Manager PR and Public Affairs, Ladbrokes Nordic

Ola Wiklund

, Advokat och delägare, Gernandt & Danielsson

Gustaf Hoffstedt

, Riksdagsledamot, (M)

Fast egentligen var det om spel.

Tydligt ovan

Att somna halv fyra är inte det vanliga. Därför har dagen blivit inte seg, men slappig. Ner och käkade lunch på stan, hem för olika projket och läsa. Sova lite och nu kasta på mig lite örhängen innan kvällens konsert på Spegeln. Ska ut och möta Eva nu.

Nyvaken och mosig

I går åkte jag med poliserna i Gävle 17-03 i natt. Därför är jag ganska nyvaken och mycket mosig.

Precis som jag konstaterat tidigare är poliserna i Gävle välkomnande, proffsiga, snabba, trevliga, tålamodiga och väldigt bra med människor.

Om polisbilen åker snabbt föreligger risk för illamående. Men det är snabbt övergående.


ApbraHär är jag i min röda tröja. Spegelvänt blir de eftersom det är fotat mot en spegel men är man ganska haj ser man ändå. Debatten gick verkligen helt okej (eller som en tjej sa: apbra jobbat).

Men hur jag än levererar kommer jag aldrig att göra sånt här avtryck (SD kan sin grej):
Utekonst


UtsiktenHotellet har den här utsikten. det här är Hälsingland. Det här är livet. I kärlekshistorier av geografisk karaktär går det inte att vara otrogen, det blir bara mer kärlek.

Träffade Jan, politiker i Bollnäs, för att stämma av inför morgondagens gymansiedebatt. Just använt hotellets gym. En halvtimme kondition. Det som de som låtsas vara lite bättre kallar cardio och inte förstår att det låter illa.

SnyggaEtt par av de nya jeansen i en klassisk färg.

Gillar inte förändringar

Telenor har gjort om "mina sidor". Det blev ju inte så bra.

Annika Carlsson-KanyamaI Sveriges natur #2/11 intervjuas klimatforskaren Annika Carlsson-Kanyama.

Hon har i många år jobbat med frågan, som också har att göra med hur vi lever och hur våra val påverkar.

Hon tycker att det på många sätt är lättare att prata om klimat i dag än för några år sedan. -När jag då sade att vi radikalt måste minska vår konsumtion av kött blev mnga förbannade, särskilt män.

-Vi äter för mycket kött. Vi måste börja längre ned i näringskedjan. Det är det absolut viktigaste för framtiden.

-Den som har mycket pengar borde öka sin konsumtion av tjänster i stället för att köpa prylar.

Spontant besök på Arkiv Gävleborg

I dag på fm skulle jag träffa min vän Lea som jobbar på Arkiv Gävleborg. Lämpligt eftersom det är bara rätt över gatan från där jag bor.

Inte hade jag förväntat mig att jag skulle gärna en del av förmiddagen skulle stå och bli glansig i ögonen över fina affischer, fanor, standar och annat. Allt som har med IOGT att göra glittar som guld. Jag tror att jag skulle kunna gå klädd i regalior hela dagarna för det är så kul. Spanade på material från förbudsomröstningen 1922. Där 49 procent ville ha ett förbud mot alkohol. Så såg samhället ut då.

Tittade på en bild föreställande kvinnor på Vadtorp. Det som idag disponeras av SSU. Det var vilohem för kvinnor tidigare. Fick lära mig att de vägdes vid ankomsten. Och när de åkte. Då var meningen att de skulle ha gått UPP i vikt. Tiderna ändras. Oftast till det bättre, men inte alltid!

Nu måste jag lista ut i vilka konstellationer jag kan komma dit på mer studiebesök.En del av Gävle, en vägg


Jag smet helt enkelt

Den här konferensen. Jag stannade två timmmar och drog vid lunch. Samlade var landets kanske mest intresserade och pålästa i frågorna.

Och vad fick de/vi på förmiddagen? Jag skulle nedvärderande kunna kalla det för pladder. En moderator som var dåligt påläst och ställde irrelevanta frågor till Maria Larsson m. fl.

Vad gjorde jag i stället? Bestämde mig för att köpa nya jeans. Det är en lika krävande som ångestframkallande uppgift. Lika skönt när det är över som ett tandläkarbesök.

In på Levi´s Store och fick hjälp av en väldigt serviceinriktad kille och han gjorde min dag. Bättre än Socialdepartementet.

Nu är jag på riksdagen och väntar på att klockan ska slå mötestid.


Konferens med långt namn

Konferens för lansering av regeringens strategi för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobakspolitiken.

Det ska jag på i dag. Grand Hotell, Stockholm. Hoppas jag hinner i tid. Kan bli intressant.


Hej i mejlen

Del ur ett av dagens mejl:

Ni är Nordens mest censurerade och odemokratiska land – vet inte
vilket ord passar bäst. Jag har inte någonsin sett sådant kollektivt
hat som medierna lyckats skapa på senaste fem åren.

Det är skamligt vad som händer i dagens Sverige. Ni borde vara en demokrati…

Sluta pumpa upp bostadspriser med hjälp av överdimensionerat
invandring. Det gör ont hos de som inte har tak över huvudet redan!
Bygg lägenheter så att de tiotusentals invånarna som köar
får en grundsten i sitt liv. Börja tänka först sen efter om ni kan
ta emot nya invandrare som ökar populationsmängden.
Börja kommunicera öppet utan fördomar.
Sluta ge överdimensionerade fördelar för invandrare jämfört med
det svenska folket.
Och först och främst, sluta censurera er media. Det är helt otroligt löjligt
att hävda att bara etniska svenskar gör brott i Sverige. Det är absurd.


The perfect gift?I lördags firade jag ju mina systerbarn som fyllde fyra när det var kongress, så jag missade deras kalas. Nu fick de bullar och presenter hos mig istället. Paketen innehöll diverse kul men det var bonusgrejen, dvs varsin krukväxt (ta reda på skott) som var det bästa! På baksidan av namnskyltarna finns en bild på mig. Det var de väldigt glada över.

-Vad du ser konstig ut. Tur att dom är så snygga rå!

Hård och tuffSå här hård och tuff såg jag ut på presskonferensen i dag. Arbetarbladets bild.

Som vi försökt

I fyra års tid kamperade jag ihop med Maritha i Socialnämnden. Sedan årsskiftet har vi försökt få till en middag ihop för att summera. men hindrats att proppade kalendrar och sjukdom.

Men i kväll verkar det peppar peppar bli av. Och det ska bli så kul!

Jag vill inte ha mina paket levererade till Coop Fjällbacken, okej?!

...

En del av Gävle, Stenebergsparken


Tjejer gråter till reklamfilm?

I den här artikeln står:

- Sedan finns det stora skillnader i det limbiska systemet, det som styr våra känslor. Vi kvinnor har ett större känsloliv än män. Det är typiskt att det är vi som gråter till reklamfilmer, säger Michelle Severin.

Jag är aldrig ens varit i närheten att gråta till en reklamfilm.


Soft söndagskväll

Läste i soffan, sov lite i soffan, gick igenom helgens riksdagsmejl och sen en löpar/promenadrunda och så varma mackor framför sista halvan av Mästarnas mästare.

I morgon är det nya äventyr.

MötesritatI dag har jag suttit på möte 10-15. Då ritade jag bland annat det här.

Nyss plockade jag och Markus fem kassar skräp längs Fältskärsleden. Det är dags att börja använda papperkorgar och det så kallade sunda förnuftet nu.

Och Gert Fylking som hävdar att rökare är mer noggranna än andra människor; inte när det handlar om var fimpar och paket ska dumpas i alla fall.

TV vs.bokAhmed fotade och lade till texten på facebook:
Elin som försöker läsa bok för dem men de kan inte sluta kolla på tv, och när Elin ska sluta läsa kräver de mer bok! Haha

En del av Gävle, Slottet


De stilsmartas handbokDen här boken är skriven av Sofia Hedström.

Det är en underbar bok eftersom den triggar hjärnan och ifrågasätter (helt rimligt) vårt förhållningssätt till kläder. Sofia valde, trots sitt yrke som modeexpert, att under ett år inte shoppa några nya kläder. Inga alls. Så här skriver hon ungefär halvvägs in i sitt kläddetoxande.

"Innan jag började med den stilsmarta shoppingdetoxen tänkte jag nästan aldrig på var de billiga trendplaggen kom ifrån eller hur de tillverkats. i dag skäms jag över hur sällan jag reflekterade över att en människa med framtidsdrömmar och kärleksproblem faktiskt sytt mina partytoppar och att någon annan suttit i skräddarställning och funderat över livet, samtidigt som hon borderat pärlor på dem."

Sofia sätter fingret på hur nya kläder ger en hoppfullhet. "Det var nästan som om veckans obligatoriska klädinköp gav samma befriande omstartskänsla som nyårsafton erbjuder en gång per år".

Boken ä riktigt bra. Jag läste nästan hela i natt. I början handlar det om Sofias tankar och en genomgång av det shoppingfria året och hur Sofia löste praktiska problem som dök upp. Därpå följer ett stort antal tips om kläder och hur de får längre levnadstid, kanske i annan form.

Starka rekommendationer på den här boken. Min egen fundering blir hur jag kan, och om jag vill ha ett nytt förhållningssätt till mina kläder.

Supergottis till lunch


Ett typexempel

I går tog jag med mig Ellinor på en föreläsning om jämlikhet, arrangerat bland annat av vår tankesmedja, men det var internationell stil på det hela.

Först pratade de tre föredragande sina 20 minuter var. Helt okej och intressant. Sedan brakar det loss, under den så kallade "frågestunden". Idel äldre män som verkligen inte frågar utan istället tar tillfället i akt att hålla egna små föredrag och betraktelser på ämnet. Som tar lång, lång tid.

Något dör inombords och jag ville bara bort.

Koll på siffrorna

Läser en inkonsekvent debattartikel på sourze.se.

I texten får vi veta att 100 000 "kommer till Sverige" varje år. Det är korrekt. Men det finns mer att säga.

Av dessa var det 2009 18 500 personer som redan var svenska medborgare. Typ som om min vän Cissi äntligen skulle komma hem fån London.

Dessutom utvandrade 2009 cirka 40 000 personer från landet.

Rätt ska vara rätt tänker jag bara.

HÄR finns bra siffror på sånt för den som orkar kolla.

VårproppHär är vårpropositionen. Den är grön och ungefär två pekfingrar tjock.

Pissed off

"De sjukskrivna har tvingats avstå från 26 miljarder, vilket är ungefär lika mycket som de tio procent rikaste har fått i skattesänkningar. Av dessa är sju av tio män. Av de sjukskrivna är sju av tio kvinnor"

Snodde det från en bekants statusuppdatering. Det är inget nytt men det gör mig ändå galen att läsa de sammanfattande raderna. Det är den är samhällsmodellen så många svenskar har röstat fram. Jag säger som  random sverigedemokrat -Jag får fan flytta till ett annat land!

Fast det menar jag ju inte. Jag stannar och slåss till sista blodsdroppen.


Små solarStack upp i stort antal mellan rabattens löv från i höstas. Fint!

Kunde inte språkbrevet ha kommit tidigare?Muammar it is!

I Västerås får man ROT-avdrag för städning?


Jag träffade Carin!I dag har jag pratat med Carin Götblad. Jag sade att jag tycker hon är jättebra, att jag gillar att hon gillar marsvin och att hon inte dricker alkohol och att hon är en sån bra förebild för mig.

Hon blev väldigt glad. men jag är nog gladast ändå.

Västerås - polisriksdag men det blir en kväll ocksåJag bor på ett hotell med den här utsikten. Högst upp på hörnet med en stor balkong. Det är najs, men lite kallt att sitta på längre stund. Särskilt så här på kvällen då ingen sol synes.Men förut satt jag på balkongen och åt den här påskbakelsen. Fin!Jag läste också några av alla de tidningar som kommer till mig i riksdagen. Sveriges natur är särskilt bra.Rummet är absolut okejsnyggt. Det är fräschare än fastigheten det ligger i. Fondvägg var nytt och stort en gång. En gigantisk spegel.

Vi var klara strax efter klockan 17 på kongresscentret (damn good, och då har jag sett ett antal) så jag gick till hotellet och hängde lite. Kom just tillbaka efter att ha varit på bion och kollat Hur många lingon finns det i skogen. Helt okej film. Vanna Rosenberg är skön.

Fick kramp i magen av hälsingebilderna och ville bara åka hemhem. Lägga nävarna mot en lavägg och andas in. promenera lite senare på kvällen när dimmorna lägger sig i dalgången och alla färger blir dova. Fan. Det är så fint att jag vill gråta.

Och så längtade jag hem till min stad som också var med i filmen. Jag ville gärna berätta för den fulla salongen "Jag bor precis bredvid där", men avstod. Varje steg i Gävle är en fröjd. Jag är lyckligt lottad!

Men just i natt är jag i Västerås. Det är ett bra alternativ. Men inte Norrala precis.

Miniskoj

Fick ett SMS av Markus som undrade hur jag mådde. Jag skulle svara att jag mår bättre och att huvudet känns normalstort.

Eller som T9 ville uttrycka det. Normalstört. Egentligen inga invändningar!

Moderaternas reality show


Hannah är 19 år. I dag skriver hon på DN om hur hon växt upp och hur hon jobbar en massa extra för at kunna bidra till hushållet. Hennes mamma är utförsäkrad.

"Nu har jag blivit så pass gammal att jag har ett eget liv. Så då kan jag finnas till för henne ännu mer. Hon får anfall fem sex gånger i veckan och då får jag hålla koll på henne så att hon inte svimmar, hjälpa henne när hon får upp det lilla hon äter och till och med hjälpa henne att gå på toa.

Jag har ett flertal dagar stannat hemma eftersom mamma svimmat eller spytt, vilket resulterat i rätt hög frånvaro i skolan. Så därför förstår jag inte varför Försäkringskassan vill få ut henne i arbetslivet igen. Hon vill så gärna själv, men det går inte."

"Mina vänner är helt fantastiska och jag älskar dem så, men har aldrig tid att umgås. Antingen är jag för trött eller så jobbar jag. På helger är de ute, dansar och ”festar” och jag står och tycker synd om mig själv på fabriken."

Artikel från DN. Bilden också.

Hemma hos Linda och LinaDär finns så här snygga tapeter!

I dag hade de storfika för vänner för att fira att de blivit kombos. Vi var över 20 stycken som fick supergott fika och fantastiskt umgänge. Åkte in till stan igen ihop med Jonas och fia och vi konstaterade att det finns många trevliga människor.

En tisdag

tåget: sov och läste handlingar
fm: kolla mejl/post, boka klassbesök, utskottsgrupp, utskott
lunch: fika med utskottsgruppen, äta med Mattias
em: kalenderfix, möte med bänken, läsning och just nu gruppmöte. Tommy pratar om ekonomin.

Ser fram emot kvällens inflyttningsfika hos Lina och Linda.


att och

Från riksdagsmejlen:
Välkomna och påverka Sveriges Makalösa Föräldrar!

Välkomna att!!! att!!!

Måndag och kväll

Det betyder att jag ska packa. Och kommer att ha svårt att somna av skräcken för att klockan kommer att ringa så tidigt.

Jag ska genast ge mig i kast med packningen. Den här veckan: polisriksdagen i Västerås onsdag-torsdag. Funderar på att gå på bio i Västerås på kvällen. Vi får se!

Snart mindre vatten och mer grönt


Men när var det här?Letade just upp ett block för att strukturera upp tankar på klassiskt sätt med penna och papper. På en sida hittade jag det här. Säkert 30 sekunder (tack snoret) tog det att minnas resan till Lettland 2005 då jag och två av mina elever lämnade över dagsverkespengar till barnverksamhet. Här skulle Sandis hjälpa oss med att ta oss tillbaka till hotellet med buss. Men jag fick numret i händelse av problem. Vi klarade oss!

from hell

Den här förkylningen från helvetet som drabbade mig förra veckan jobbar nu på ett annat sätt. Den har försvagat hela mig och gör att allt känns trögt och svårt.

Kanske kan det vara enligt teorin att när jag nu sprejat sönder näsan för att inte snoren ska rinna, blir allt kvar i hjärnan istället och ställer till en del problem.

Could be.

Har i förmiddags varit och träffat styrelsen för fackklubben på sågen i Norrsundet. De tyckte vi var "något" mer kreativa och konkreta än ett annat besök de haft ...

Nu ska jag göra partiarbete på olika sätt resten av dagen. Och försöka undvika att det går trögt.

Det var så länge sen, så länge senSom rutorna var täckta av is. Det är nya tider nu.

Mr HappyI dag har Markus haft födelsedagskalas. En av gästerna var Ahmed. På den här bilden har Ahmed precis släppt iväg en radiostyrd helikopter. Jag har sällan sett en sån lycklig kille som när helikoptern först började snurra. Så själva lyftet som han reagerade så här på är egentligen småpotatis i relation.

Roligt med alla vänner på besök. Och mamma och Bertil!

roligt!

Dagen med arbetarekommunstyrelsen kändes finfin. Vi pratade mycket om olika saker och pekade ut vissa speciella grejer. Bra inför kommande år.

Ikväll 50-årsfest.

En tistel från Arbetarbladet i veckan


Fun is done

Älskar rim.

Förutom sommarens ridläger (och dit är det en bit kvar) är det mesta småkula som jag planerat hemmavid i och med Petter-konserten över.

Kanske det jag ska göra i eftermiddag. Checka in vad jag ska göra resten av våren.

Och kanske, kanske boka den där stooora resan?!

Nu går jag till AK och har arbetsdag. Jag råkade gå en timme för tidigt så jag fick gå hem igen, men nu är det dags på riktigt.

Sämst färgåtergivning i världenDet här är en nyklänning jag skaffat. Den är roligt grön och blå egentligen. I dunklet i spegelsalen när jag väntade på gårdagens vigsel är den något blekare. Men ändå snygg.

Pengar rullar runt som det ska ... ... det går bra nu.
det går bra nu, kompis det går bra nu.

I kväll har jag kollat Petter på Maxim. Rätt fläskig stämpel.

Jag ska också lära mig att ett litet litet misstag är mänskligt och behöver inte ältas mer än fem minuter.

Senaste numret av MotdragNumret kan bläddras i HÄR.

Men hur går det med Sundsvall?

Inte så bra skulle jag säga. Efter Hudiksvall satte problemen in. Vi skulle ha anlänt för 8 minuter sedan. Nu borde vi vara närmare än vad jag känner att jag är. En kvart sen?

Slutsats: jag kommer att komma fett mycket för sent och eftersom vi ska prata infrastruktur kommer alla skratta lite åt eländet.

Men jag måste nog ta ett tidigare tåg tillbaka för att verkligen vara säker på att komma hem i tid.

Väldigt mycket för mycket

I går träffade jag tillsammans med en moderat från länet en grupp från Forsa Folkhögskola. En halvtimmes prat.

Moderaten tog med sin politiska sekreterare. Jag undrar verkligen jättemycket varför. Men vågar inte fråga. Sånt kan ses som ofint.

Hur det också kan bliIngen som har koll på nyheterna har missat att det igår blev galet mycket tågstrul pga nedriven elledning norr om Centralen (bland annat). Jag skulle ha åkt 17.28. Satte mig istället på golvet. Jobbade lite, käkade sushi, väntade .. Konstaterade att mitt tåg försvann från trafikverket.se. Ringde SJ som lovade att tåget skulle sättas tillbaka i informationen. Väntade mer. Träffade Poul-Erik som var uppgiven. Hör det sägas att "resenärer norrut, åk till Solna med blå linjen".  Ringer SJ igen och pratar med tjej som är gråtfärdig "-Jag vet inte, vi får ingen information. Åk inte till Solna. Jag vet inte vad ni ska göra där."

Poul-Erik och jag åker till Arlanda med taxi. Där möts vi av hans fru och så blir det bil hem. Så typ 23 var jag hemma. När jag egentligen skulle ha varit i Sundsvall.

Nu gör jag ett nytt försök och är strax i Söderhamn. Lite viktigt att jag kommer tillbaka bara eftersom det är en vigsel i kväll.

Olika stadier

De olika stadierna i en förkylning är spännande.

Sååå bra med alkohol i matbutiker

Saxat från Systembolagets nyhetsbrev:

"Alcohol Concern, en brittisk organisation som syftar till att motverka alkoholmissbruk, har reagerat mot matvarukedjors sätt att marknadsföra alkohol som ett livsmedel bland alla andra. Organisationen är negativ till att det ofta är rabatter på alkohol och att alkoholen finns på flera olika ställen i butikerna, vilket ökar försäljningen. Organisationen menar att man i stället borde göra som i Skottland där man har en särskilt anvisad plats i butiken avsedd för alkohol.

Don Shenker, vd för Alcohol Concern, hävdar att stormarknaderna späder på en dryckeskultur i England där en av fyra redan dricker på nivåer som skadar deras hälsa"

Och dit är det många som vill ta Sverige ...


Inte jättebra

Jag mår inte jättebra i dag. Fysiskt. Ljusglimtarna är ändå att jag i natt sov ganska länge, att jag pratat med mamma och att jag har en bra bok att se fram emot i kväll.

hade tänkte åka till Gävle, men eftersom kroppen behöver mycket sömn i natt också så valde jag att stanna. Det är lättare att verkställa då! 


Växla betalkort

I dag har jag inte känt mig riktigt pigg men verkligen hållit skenet uppe. Nu har jag landat på mitt rum och tittar på femmans program om skönhetsoperationer på semesterresor.

Den 56-åriga kvinnan vill skönhetsoperera sig för att bli snyggare och kunna få ett jobb. Väldigt otäckt samhälle som liksom pressat fram en sådan åtgärd.

En ung kille som ska operera sina vårtgårdar mindre. Tja, jag visste inte ens att sådana behov fanns.

Efter ett långt möte med S-gruppen (som var mycket givande i dag) så käkade jag med några kära kamrater på Strömmen (restaurangen i huset). Då lyckades Hannah och jag växla betalkort, så när jag gick til Coop ihop med bland andra Adnan fick han betala ut mig... lyckligtvis hann jag bar trycka koden två gånger innan jag insåg varför det inte fungerade. Vore så tråkigt att ha låst Hannahs kort.

När jag inte är på topp blir det ingen träning i kväll. Men jag ska förbereda mig inför en debatt i morgon och läsa en bra bok. Och sova mycket!

En del av Gävle, GevaliaI den här stan mal vi kaffe.

Kul med AnneleeI kväll har min vän Annelee från Nordanstig varit här och haft Partylite party för mig och mina fyra gäster. Det var mycket trevligt! Jag gillar doftljusen som luktar lagom. Kola, fikon, och käcka namn jag inte minns. Kul!

Grejen är att alla de här roligheterna jag tidigare planerade. Nu har de varit nästan alla. Jag kanske inte orkar ha mer roligt? Eller så får jag planera mer.

Det är helt okejDen här affischen är lite beviset på att det INTE gör något om man väljer att skriva på läslig svenska istället för på det här sättet.

Solen

Solen sticker i ögonen när jag åker tåg från Hudik till Gävle. Kisar och är rädd att det leder till huvudvärk.

Sol är dumt för pannan. Men jag önskar jag fick många fräknar.

Det känns skönare

Sitter på ett tåg norrut, som alldeles strax ankommer Söderhamn. Men jag ska vidare till Hudiksvall och därifrån till Delsbo. I dag gör jag arbetsplatsbesök med Kommunal. Jag tror det blir riktigt roligt!

Det känns skönare att åka norrut än söderut. Mer träd och mer kul.

I går hyrde jag en film. New York, I love you. Se aldrig den.

Marknadsföring av vin i min brevlådaEtt företag med baseni Hamburg hade skickat brev förra veckan. De vill att jag ska köpa vin för visst är det självklart att jag då och då njuter av ett glas vin hemma. Fast ... man kan svara nej på den inledande frågan. Ödmjukt.

En gång hade vi motbok. Nu ser marknadsföreningen och försäljningen av alkohol något mer aggressiv ut. Omöjligt att se i utskicket vilken adresskälla de använt sig av.

SällskapsvinLåter lika konstigt som köttvin, men inte lika äckligt. Det sociala smörjmedlet ...

Pix från kongressen förra helgen


Grått men inte supertrist

Sen kväller gjorde att jag sov till elva. Därefter satt jag igång med städningen. Men jag fick vänta med dammsugningen till halv två när Markus tyckte det var lagom att gå upp.

Vid fyra kom den trevliga journalisten. Nu kollar jag på socialporr, Lyxfällan. Bläddrade igenom söndagsbilagan till Aftonbladet. Minns inget som stod i den. Lärdom, köp aldrig mer.

Läser också Helena von Zweigbergks "Sånt man bara säger". Hon är en fantastisk författare. Skriver lite som det är. Om hur ont vardagen kan göra. Hur relationer strular. Hur inget försvinner bara för att man råkat bli äldre.

Några har roat sigDen här bilden kom i telefonen i natt med texten "de bästa systrarna". Och så är det verkligen. Jessica, hur kommer det sig att du är så i skuggan?

Vilken kväll!Efter en skapligt ansträngande dag i Ljusdal (bara en sådan sak som att gå upp nollsex nollnoll) med partiets distriktskongress satt jag ochladdade med pizza på väg till IOGT-NTOs distriktsårsmöte så får jag ett telefonsamtal som meddelar att jag där vunnit en elcykel. Jag vet knappt vad det är.

Nu har jag efter härligt prat med Ullie och en hel bunt andra människor som jag träffar ännu mer sällan än henne, susat hem genom natten. Men jag hade ju ingen hjälp så Ullie ordnade det här, till småtjejernas förtjusning. Nu står den på balkongen och jag måste fatta en del beslut kring hur jag ska göra med den.


Kul krukväxter

Jag tror det är roligt at vara min krukväxt. Då blir man ägnad rätt stor uppmärksamhet och blir eftersedd på ett bra sätt. En timme har jag lagt på västerna nu. Plockat bort brunt (fast jag håller efter det väldigt bra) klippt bort och satt skott i vatten, duschat i badkar, vattnat, tvättat ur krukor, klippt bort utstickande rötter.

Med levande ting finns alltid något att göra!

Man kan också behöva sysselsätta sig med döda ting. Deklarationen till exempel.

Jag blir riktigt glad ...... när någon har tänkt på mig kombinerat med en överraskning på posten. Tack Jessica!

Vårligt i riksdagenSnygga blommor står i foajén bredvid kammaren som skymtar i bakgrunden.

RSS 2.0