När det gäller politiken ...

Det är fyra månader kvar till valet.

CUF valkampanjar med att försämra lön och anställningstrygghet för ungdomar.
KD-Lennart påstår att socialdemokraterna härmar "Alliansen".
Hela Alliansen vill få oss att tro att det var finanskrisens fel att sjuka och arbetslösa har fått sämre levnadsförhållanden.

Det som känns fint med det parti jag fått äran att representera är att vår grund handlar om att bygga ett tryggare samhälle med utångspunkt i människan.

Det är lätt att tro när man hör på Alliansen att Jorden skapades för att ge förutsättningar för att alla företag ska vara välmående.

Jag ser också behovet av finfina företag. Men jag får McDonalds likförbannat. Jag får somliga företag som alltid har profiten främst.

Det är för deras skulle som Alliansen inte vill ha lag om anställningsskydd.

I mitt parti tar vi ställning för den som arbetar. Att det ska räcka med ett jobb (som man får gå på toa på när man behöver) för att försörja sig och sin familj. CUF tycker man ska nöja sig med låga löner och vill få det till att det är BRA för ungdomar att tjäna lite pengar. I dag tjänar en genomsnittsungdom knappt 7500 kronor i månaden. Exakt hur mycket mindre tycker CUF att de ska tjäna? Fint ungdomsförbund det där.

En politik som värnvar om människors möjligheter till att må bra. Det är socialdemokraterna.

Det är så klart inspirerande att vara i riksdagen och lyssna på Bo Krogvig. Han pratar om att vi aldrig får vila i valrörelsen. Ingen grillning i sommar alltså. Lugna puckar. Det osar mer än det ger.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0