Höger och vänster

Höger- och vänsterpolitik diskuterades under Belindas varsamma ledning. (Fortfarande lite bitter för hur hon uttryckte sig gentemot Vidar bara).

Johan Ehrenborg och Blondinbella. Jag vet inte. De lär ju ha skrattat när de lät dem vara kombatanter. Johan Ehrenborg är en god man som drivit företag i hundra år. Trots det är han inte Moderat. Blondinbella ... hon hade liksom inte en chans i den diskussionen.

Jag tittade hårt. För första gången tittade jag också på efterspelet på nätet. Klassamhälle var en del av diskussionen. En kille sade i eftersnacket att han inte ville ha det därför behövde man inte prata om det. Enkelt! Syns inte, finns inte.

Andra skrev på sidans chatt att Åsa Linderborg inte skulle få delta i debatten eftersom hon tjänade 58 000 kronor och då kunde man inte prata ur vänsterperspektiv. Löjligt! Det är viljan att betala skatt till allmän välfärd som gör en vänster, inte hur mycket eller hur lite man tjänar.

Men huvudpoängen är ändå tydlig. De flesta anser att den trygghet (enligt forskning) som allmän välfärd (då behöver man betala skatt) är viktig. Andra inte. Jag vill att någon ska förklara också det för mig. Kan inte någon lömsk liten Moderat som inte kan hålla sig härifrån bara förklara. Varför vill ni inte hjälpas åt? Ska man behöva vara rädd för att behöva svälta om man blir sjuk?

Det finns ett klassamhälle. När jag var 16 år hade jag varit en sväng till Norge när jag var så liten att jag inte mindes det. Några elever i samma ålder som åkte på bussen med mig i dag sade -Hon ska åka till Spanien. Vem fan vill åka till Spanien liksom? Och ett påföljande snack om var men hellre ville åka utifrån bred erfarenhet.

Tja, vi är ganska många som i den åldern och i vuxen ålder hade varit glad för Spanien.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0