Frågespalter och alkohol

Jag har senaste månaderna ofta läst frågespalerna  på dn.se. Det finns lite olika och Ribbings om vett och etikett är spännande. Jag har tidigare citerat henne i vad hon tycker om barn och alkohol.

En annan som är spännande är de som svara på frågor kring familjeliv. Det finns 32 frågor om alkohol. Väldigt många har ställs av kvinnor som är oroliga för sina mäns alkoholkonsumtion.  Männen beter sig illa och hamnar i knepiga situationer på grund av sin törst. "Även om det bara är på helgerna". Gemensamt för alla de här männen är att de inte själva tycker att de har några problem med alkoholen. Tvärtom blir väldigt sura och inte vill diskutera det.

Jag tror att det är vanligt. Många av mina kompisar (tur nu att jag har många så ingen behöver känna sig särskilt utpekad trots allt för alkoholproblem är ju skämmmigt) uttrycker oro för hur deras män konsumerar alkohol. Hade jag haft ännu fler vänner av manligt kön tror jag att jag skulle höra än mer oro om kvinnorna också.

Vi har helt enkelt en massa alkoholproblem omkring oss. De som dricker alkoholen vill absolut inte se. Det är en del av sjukdomsbilden.

Tänk så här, ingen tycker det är kul att ifrågasätta någon annans alkoholkonsumtion, så om någon gör det med din har det gått ganska långt. Då borde du själv bli riktigt orolig för din hälsa. Och välmåendet på de runt om dig som blir medberoende.

Det är ju roligare att typ komma med dåliga skämt om folknykterhetens dag. För att ifrågasätta nykteristers icke-konsumtion är nästan som en del av lagen.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0