Lite sammanbiten av sällskapetHos GD (som också tog bilden) kan du läsa om debatten på Vasa i torsdags. I morgon är det dags för John Bauer.

Grönskimmer

Förunderligt hur den gröna lystern i vårväxtligheten ter sig så annorlunda på morgon och kväll. Men lika vackert.

Dröjde mig kvar

Dröjde mig kvar i Stockholm i dag. Behövde införskaffa somligt, spanade en stund på demonstrationen på Sergel. Mycket folk. Kraften finns hos folket!

Tryckt stämning

Stämningen är tryckt i dag. Vapen och krig gör mig illamående. Män som slåss. Med andras liv som insats.

Telefonfunderingar

När man måste införskaffa ny telefon blir livet ett töcken.

Nu har jag på listan
iPhone
SE X10
HTC Desire

Och jag vet inte what to do.

UndvikFörst löddrar det och man luktar faktiskt lite refreshed. När man torkat och går vidare i livet känner man något som luktar illa. Det är de nytvättade händerna som plötsligt stinker sur disktrasa.

NaturenPallrade mig hjälpligt runt ett spår, inte för kort och inte för långt.
Får Gullvivor Hägg Liljekonvaljer Violer Vitsippor Skogsstjärnor

Fokus rankar kommunerHär nya numret av Fokus samt den tråkiga fotbollen i bakgrunden.

Tidningen rankar kommuner på olika sätt och sedan blir man då bra eller dålig. Gävle kommun ligger totalt på 187 plats. Jämfört med tidigare 231. Kan man jubla? Eller beror det på att andra blvit sämre men inget har hänt här? Ingen aning.

Det är också omöjligt att förstå vad man räknar på. En kategori heter "Fundamentala variabler" och innehåller sådant som nnmälda brott, alkoholrelaterade dödsfall och flyktingmottagande. Är "Fundamentala variabler" bra eller dåligt? Soliditet är ju bra, självmord dåligt. Och hur vägs dom?

Under "Familj" finns till exempel antal skilda med. Jag kikar då på Jönköping, som ligger bra till på hela biten "Familj" (där skilda ingår), plats 59. Varje skilsmässa är väl i sig en liten tragedi, men jag tror att varje skilsmässa som borde ske men inte sker är en långt större tragedi.

En märklighet är att min gamla hemkommun Söderhamn hamnar på plats 182 när det gäller hur bra det är att vara ung där, medan Gävle hamnar på 221. Jag hade valt Gävle varje dag!  I Gävle kan man gå på bio när man känner för det till exempel. Konserter med andra än B-kändisar förekommer ... Tankarna för vad som är okej är lite större. Men Söderhamn är nog roligare nu än när jag var ung (det tar emot att tala om det i imperfekt).

En sak som ingår i katergorin om det är bra att vara ung är "Medelålder". Beskrivs: Lägre medelålder antas vara positivt för gruppen unga. Antas.

Mycket i sådana här undersökningar är bull. Det är helt enkelt för spekulativt för att kunna dra riktiga slutsatser när man lägger ihop så många faktorer.

Men journalistiskt lätt att göra rubriker på givetvis.

När världen går emot mig

Jag kan inte logga in på mina sidor på CSN
Det visas fotboll på TVn
Jag sov bort ledig tid
Känner mig oinspirerad
Boken jag håller på med är halvbra
Utsikten nu är så mycket tråkigare än tidigare i dag

TällbergskvällUtsikten från mitt hotellrum.Så där vackert så det nästan inte är sant.
De var riktigt bra på drinkar utan sprit. (Fast kursledningen lärde oss att det är något djupt mänskligt att vilja bli berusad). Kolla också att nyckeln var fäst på en liten dalahäst. Den absolut bästa nyckelring jag någonsin haft. Jag roade mig stort med den och målet var att nyckeln inte bara skulle hänga i snöret utan stå rätt upp från hästen. En vanlig fixidé, som jag så klart löste. De stora uppgifterna i livet.

Så här ser det ut i TällbergFör många år sedan var jag en hotellweekend i Tällberg. Det är ungefär lika vackert nu! Faktiskt soligare än vad det ser ur på bilden!

Men vi sitter ju hur många som helst i ett litet rum vi. Det är inte så najs. I mitt fall betyder det också att höra det jag nyss hört. Igen. I timtal. Men jag håller modet uppe.

Dryg jargong

När gubbar skämtar och så svarar man lite bitchigt tillbaka eftersom det inte var varken kul eller vitsigt, så upplyser de ibland om att de faktiskt skämtade.

Kanske kunde fundera över hur skämten går hem i stället.

Jag skäms jättemycket när jag skämtat på ett sätt som blivit elakt. De gör inte det.

I dag på konferensen hittills har det annars mest skojats om sprit. Det får mig att längta efter att inte ha en tjänstledig dag, utan istället vara på kansliet.

CUF och vad de vill

Centerpartiet representerades i dag av ombudsmannen Sara. På fullt allvar säger hon till eleverna att de ska börja konkurrera med varandra om jobben genom att erbjuda arbetsgivaren att inte ta semester, eller jobba för en tusenlapp mindre.

Förstår inte CUF vilken framtid vi arbetstagare går till mötes om det ska se ut så. Vi ska alltså konkurrera om jobben och den som vinner är den som är beredd att ha det sämst på jobbet.

Så du som är beredd för att jobba för småskrutt, inte behöver gå på toa och lovar att aldrig bli gravid, du kommer att ligga bäst till för jobben i CUFs värld.

Vill du ha en lön du kan leva på, och få rätt till vila även om du har en anställning är du ganska körd.

CUF har hjärntvättat sina medlemmar och det är skrämmande att de är beredda att leva i en sådan tillvaro.

En innehållrik dag

Inleddes i förmiddags med att repetera Partiets frågor i hemmets lugna vrå. Vid lunch satte paneldebatten på Vasaskolan igång. Det var roligt och jag är nöjd med min insats. Skriver särskilt inlägg om CUF ...

Det jag är absolut mest nöjd med var att träffa gamla elever från min fantastiska klass som jag släppte för tre år sedan. Nu tar de studenten och är lyckliga över det. En tjej ska bli civilingenjör för att jobba med energifrågar. Perfekt!

Så gick jag hem och vilade innan jag var på möte med alla inblandade i rekryteringen av nu förvaltningschef för socialtjänsten.

En snabb fika med Eva på Java. Roligt hör om sådant hon gör.

Träff med Kommunal på sjukhuset. Hårda och viktiga frågor inför valet.

Nu har jag kommit hem och ätit en matlåda med tacogratäng från frysen. För det är ju så pisstråkigt att laga.

Stackars Fredrik

I dag skriver Arbetarbladet roligt om Fredrik Reinfeldt. Han är bekymrad över ojämställdheten i Sverige. Men kan inte leverera ett enda förslag.

Faktiskt mycket anmärkningsvärt.

Oseriös

Ibland känner jag mig väldigt oseriös. Det är ett problem.

För att få lite kulNu går jag liksom ner i koma-mode. Skulle ha varit i Gävle nu. Vad händer. Örbyhus har ett problem och istället för att åka närmasta vägen hem får jag nu se Sala och Avesta-Krylbo. Och ankomma Gävle typ åtta. Jag vill, precis som på fullmäktige i går, skrika rakt ut av frustration. Fast då, liksom nu är det inte lämpligt så istället bara tycker jag synd om mig själv. Inte ens en bok ahr jag med mig i dag.
Kön till bistron började ringla lång och eftersom jag sitter i närheten går alla köer förbi mig och inte precis alla är vana att stå när det rör sig. Alltså sätter sig någon på min dator med jämna mellanrum.

Vad göra i min situation? Som av en lycklig slump köpta jag Illustrerad Vetenskap på stationen och lite nötter. Tur i oturen om jag nu ska kosta på mig positivism.

Det kan hända att överslagshandlingen blir att skicka efter lite böcker.

Snygg text om migI senaste numret av Motdrag kan man läsa om mig.

Karin Abrahamsson, vik. redaktör på Motdrag tills i fredags har skrivit den. Nu har hon bytt ner sig till Aftonbladet, men tror det blir grymt för den tidningen!

Vinskribenten missar


-----Ursprungligt meddelande-----
Från: elin.lundgren
Skickat: lö 2010-05-22 09:22
Till: Sune Liljevall
Ämne: Rosé för den som inte önskar bli lullig?
 
Hej!

I dagens Arbetarbladet skriver du om roséviner. Vi är en stor grupp människor som av olika skäl inte dricker alkohol (du vet säkert, tidigare missbruk, sjudomar, graviditet, arbete, medicinering, bilkörning, religion, ideologiska skäl osv.).

Har jag missaat det alkoholfria rosévinet eller har du bara valt bort det? i så fall varför?

Elin LundgrenHej!
Jo, det var ett förbiseende att jag inte tog med det alkoholfria roséalternativet i den aktuella roségenomgången. Men jag skrev om det när de lanserades i våras.
Sune LiljevallVuxna människor

Visst handlar den filmen om att vuxna sällan beter sig just vuxet?

I dag i kommunfullmäktige blev det tydligt att det finns frågor som gör fullvuxna till ... mindre genomtänkta.

I dag beslutade vi om rökfri arbetstid för anställda och förtroendevalda i kommunen. Det (rökarna) då gör är att berätta om att detta är något som verkligen kommer att brytas, och vad ska det bli för straff?

Det resonemanget kan jag ta från ett gäng högstadieelever. Dom går det dessutom bättre att tala med.

Efter beslutet är fattat lämnar ett antal ledamöter salen under sittande möte med ciggen demonstrativt i näven.

Nu gäller ju inte beslutet förrän 1 augusti 2011, så de bröt ju inte mot det. Men att manifestera genom att lämna den demokratiska församligen likt snorungar är värt att notera.

Den stora presentenMarkus (som är min sambo) stöttar mig i det mesta jag gör. Till och med i sådant som många killar inte förstår eller till och med förlöjligar (för de har fått lära sig att riktiga killar, dvs tuffa killar, gillar fula färger och krig) söta saker. Sådan är inte Markus.

Den här fick jag i present i går när han kom hem från Finland. En gigantisk PEZ-figur. Nu återstår frågan, var har man en sådan? Kanske bredvid min My Little Pony-samling.

Ungdomar ska ha rejält lägre lön

Det säger Folkpartiets Björklund. Jag håller verkligen inte med. Om jag har förstått det rätt tjänar ungdomar i dag runt 7500 kronor när de jobbar timmar och sånt i kampen för att försörja sig. Det är ruttet bara det. Nu vill han reglera så att det med säkerhet ska vara riktigt dåligt.

Menar han att ungdomar ska få billigare boende och liknanade också?

Socialdemokraterna kommer alltid att stå för att man ska ha en lön man kan leva på. Och trygga anställningsformer.

Computer hell

Jag har en liten, gullig Samsung NC10 med Miss Bunny-klistermärken, som jag med ett stort undantag älskar.

För någon månad sedan började skärmen blinka till i vitt. Nu är den mycket vit och jag måste vinkla skärmen i olika lägen för att se nåt.

Skitdrygt. Jag kan inget om datorer och förstår inte problemet. Nu har jag läst att detta händer för många när strömkällan är i. Så nu har jag dragit ut sladden, som ju verkligen inte behöver vara i alltid. Och plötsligt kan jag vicka skärmen lite hur som helst och den har inte blivit vit på flera minuter.

Är det här lösningen på mitt i-landsproblem? Kanske. Annars griner jag lite.

Kvällstidningsrubrik

Framför mig i kön stod två män som slängde ett getöga på kvällstidningens framsida. En kvinna hade våldtagit sin sambo. När män våldtar sina sambos blir det ingen förstasida av det för vi är så vana vid det ...

Ena manne säger
-Det ville man ju gärna få uppleva.
Man två:
-Hö hö hö


Ronan is next

Ronan Keating är nästa i ledet av manliga kändisar som varit otrogna och ertappats med det. Och nu gåter ... a bit too late.

Var är alla kvinnor som ertappas otrogna? Händer det inte eller är kvinnor bättre på att dölja?

Den fina klätterväggenDen mellanlandade på kansliet i fredags. Fin är den. På hemsidan står allt om hur man hyr den.

Kungsgårdshandduken1 maj förra året var jag bjuden till Centerkvinnorna i Norrala för att berätta lite om hur jag ser på världen. Främst utifrån de ledare jag skrev. Som tack fick jag den här fina! Har den som duk nu. Det blå är åarna, grönt fult och brunt är den bördiga marken i dalen. Rött är skolan mitt i byn (hem hey, den är riven nu), bygdegården, ladorna och bondgårdarna. Det vita finns på många stora hus, missionshuset,spruthuset och själklvart kyrkan.
Det gråsvarta är vägarna, järnvägen och vasamonumentet. Det mörkgröna är den inramande skogen.

Jag faller för sånt här.

Vita benSkickade den här bilden till Jessica som nöjt konstaterade att jag har lika vita ben som henne. Fast, jag hade ju strumpbyxor. När så här vitt är hennes norm på riktigt förstår jag att hon har problem.

Men?

Ja jag är uppe. Vaknade av mig själv. Jag ÄR gammal. Citerar Stephan Ahlgrens recenssion av Nour El-Refai på Spegeln i går:

Nour är rå, fräck och extremt feministisk, men man kan inte låta bli att älska henne.

MEN är malplacerat. Rå, fräck och feministisk är förutsättningar för att man ska älska någon. Typiskt manligt sätt att uttrycka sig.

Vad skönt!

Snart spöktimme. Kobra på SVT. En sista slurk ur en Pepsi Max flaska och sedan nyborstade tänder.

Fritt spelrum för alla tankar. De måste inte ens vara strukturerade eller ha något mål.


Konstgjord cell

Nu har forskning alltså spängt ännu en gräns. Vi kan skapa organismer från scratch så att säga.

Jag är sjukt fascinerad och jag saknar mina NO-kollegor att prata om det med och jag saknar en klass att diskutera de etiska aspekterna med.

Vad tycker jag? Jag tycker det är häftigt men att etiken är svår.

S om alkoholkonsumtionen bland unga

Minska alkoholkonsumtionen bland unga


Nya Socialdemokratiska förslag
 • På Aftonbladets debattsida presenterar i dag Ylva Johansson flera Socialdemokratiska förslag för att minska alkoholkonsumtionen bland unga. Bland annat föreslår vi:
 • En nationell handlingsplan för minskat alkoholbruk bland unga.
 • Skärpt lagstifning mot langning.
 • Minskade införselkvoter inom EU.
 • All folkölsförsäljning ska vara tillståndspliktig.
 • Föräldrastödsprogram i fler kommuner.
 • En utvärdering av regeringens beslut att öppna för fler serveringstillstånd.

Våra argument
 • Alkoholmissbruk är ett stort socialt problem. Alkoholvanor grundläggs i tidig ålder. Därför är det viktigt att se till att så få ungdomar som möjligt får tillgång till alkohol före 18-årsåldern.
 • I dag är det inte några större problem för ungdomar att få tag på alkohol. Den främsta källan är kamrater, men även föräldrar och andra vuxna förser ungdomar med alkohol.
 • Alkoholsmuggling och olaglig införsel över gränserna hänger dessutom nära samman med annan brottslighet.
 • Regeringen gör inte tillräckligt för att minska alkoholkonsumtionen bland unga. Det krävs kraftfulla åtgärder som förhindrar smuggling och langning. Dessutom behövs ett förebyggande arbete som ger föräldrar och ungdomar verktyg att själva minska sin konsumtion.

Det skulle vara på sin plats att säga något om kunsumtionan bland alla full(a)vuxna också.


Kansliet en fredag

Veckan är över. Jag fick några bonustimmar på jobbet som jag inte hade räknat med. Det känns väldigt bra eftersom jag alltid får energi av att vara här!

Drar snart hemåt och ser fram emot en kväll med Eva i Gävle.

Konstaterar efter dagens begivenhet med medieträning att jag starkt ogillar konstlade saker. Till exempel hatar jag allt som heter att spela teater, liksom att låtsas saker. Att då genomföra intervjuer på låtsas faller inom samma spann. Det skrämmer skiten ur mig. Intervjuer på riktigt gör inte det.


Prat om media

Nu har vi work shop om hantering av media. Monas presschef håller i passet. Jag är imponerad av hennes föreläsarteknik. Naturlig pondus som jag avundas. Mona ska träffa oss om ett tag. Men den fotografering som tjatats om från partiet innan verkar inte bli av. Jag som laddat som tusan för att göra enligt instruktion. Att lägga en bild av mig och Mona på bloggen.

När det gäller politiken ...

Det är fyra månader kvar till valet.

CUF valkampanjar med att försämra lön och anställningstrygghet för ungdomar.
KD-Lennart påstår att socialdemokraterna härmar "Alliansen".
Hela Alliansen vill få oss att tro att det var finanskrisens fel att sjuka och arbetslösa har fått sämre levnadsförhållanden.

Det som känns fint med det parti jag fått äran att representera är att vår grund handlar om att bygga ett tryggare samhälle med utångspunkt i människan.

Det är lätt att tro när man hör på Alliansen att Jorden skapades för att ge förutsättningar för att alla företag ska vara välmående.

Jag ser också behovet av finfina företag. Men jag får McDonalds likförbannat. Jag får somliga företag som alltid har profiten främst.

Det är för deras skulle som Alliansen inte vill ha lag om anställningsskydd.

I mitt parti tar vi ställning för den som arbetar. Att det ska räcka med ett jobb (som man får gå på toa på när man behöver) för att försörja sig och sin familj. CUF tycker man ska nöja sig med låga löner och vill få det till att det är BRA för ungdomar att tjäna lite pengar. I dag tjänar en genomsnittsungdom knappt 7500 kronor i månaden. Exakt hur mycket mindre tycker CUF att de ska tjäna? Fint ungdomsförbund det där.

En politik som värnvar om människors möjligheter till att må bra. Det är socialdemokraterna.

Det är så klart inspirerande att vara i riksdagen och lyssna på Bo Krogvig. Han pratar om att vi aldrig får vila i valrörelsen. Ingen grillning i sommar alltså. Lugna puckar. Det osar mer än det ger.


Kandidatutbildning i riksdagenEllinor och jag är där. Det här är Ellinor.

Hur orkar folk bry sig?


I dag svarar Ribbing på följande fråga:

Fråga: Vi har varit på 50-årsuppvaktning, blev inbjudna per telefon, reste lång väg och hade en fin present med oss. Kan vi förvänta oss ett tackkort?

Vad är det för snikna människor som sitter och funderar på om de ska få ett tackkort eller inte. Hur viktigt är det?!

En dag på riksdagen

I dag ska vi lära oss ett och annat där. Jag kommer att notera allt noga!

Förmodligen bra bokDen här boken har releaseparty i detta nu. Och jag fick den en timme innan balunset. Som tack för att jag deltog i en debatt på Alkoholpolitiskt forum. Såg Bengt också.

Say what. Tar det tid att blogga?

EvaEmma skriver om Blondinbellas stressiga liv. Hånar henne frisk och med rätta.

Fascinerande att folk tror att en blogg tar tid. Den tar ju ingen tid alls! I alla fall inte om man även i vanliga fall är en ganska skrivande människor som älskar små bokstäver och kanske också halvdassiga bilder.

På allvar påstår folk som slutat blogga eller har en paus att det spar en massa tid. Då kan jag inte låta bli att fundera över exakt vad som tagit tid när det gäller att skriva ganska meningslösa inlägg?

Det tar noll sekunder att skriva ett blogginlägg. Kanske har man funderat på nåt medan man promenerat, men inte ett skit i mitt liv anspassar jag efter min blogg. Att någon gör det ter sig mycket märkligt.

Tro nu inte att jag hör att någon elak en tänker "jaha Elin, men det är inget konstigt att det inte tar tid för dig för du skriver inte så bra du heller" Nä, det är mycket möjligt. Men jag har i alla fall inte påstått att jag lagt tid och energi på det ... Värre om man gjort det och det ändå är crap.

I so agree


Blondy


Det är jag som är loppan

Det här inlägget vore roligt med bild, men jag tror inte det passar sig. I går när jag bytte byxor vid hemkosten såg jag att jag hade fått en massa bett på ena benet. Och lite på fot, lår och arm. Väldigt konstigt. Jag har nu kliat detta under dagen och tja... det är ingen vacker syn. Lisa sade att hon trodde jag träffat en gräsloppa.

Jag visade några på jobbet trots allt och fastän jag förvarnat så blev de livrädda.


Hade faktiskt nästan glömt

Hade nästan glömt det här med försenade tåg. Men nu sitter jag på ett hem. Som gör att jag blir extra sen till mötet med arbetarekommunens styrelse. Bittert.

Oväntat motivJag tycker inte kissbajshumor är så kul. Men trots det blir jag fnissig av att ha fotat snäckbajs.

Greta sade hej!


Frågespalter och alkohol

Jag har senaste månaderna ofta läst frågespalerna  på dn.se. Det finns lite olika och Ribbings om vett och etikett är spännande. Jag har tidigare citerat henne i vad hon tycker om barn och alkohol.

En annan som är spännande är de som svara på frågor kring familjeliv. Det finns 32 frågor om alkohol. Väldigt många har ställs av kvinnor som är oroliga för sina mäns alkoholkonsumtion.  Männen beter sig illa och hamnar i knepiga situationer på grund av sin törst. "Även om det bara är på helgerna". Gemensamt för alla de här männen är att de inte själva tycker att de har några problem med alkoholen. Tvärtom blir väldigt sura och inte vill diskutera det.

Jag tror att det är vanligt. Många av mina kompisar (tur nu att jag har många så ingen behöver känna sig särskilt utpekad trots allt för alkoholproblem är ju skämmmigt) uttrycker oro för hur deras män konsumerar alkohol. Hade jag haft ännu fler vänner av manligt kön tror jag att jag skulle höra än mer oro om kvinnorna också.

Vi har helt enkelt en massa alkoholproblem omkring oss. De som dricker alkoholen vill absolut inte se. Det är en del av sjukdomsbilden.

Tänk så här, ingen tycker det är kul att ifrågasätta någon annans alkoholkonsumtion, så om någon gör det med din har det gått ganska långt. Då borde du själv bli riktigt orolig för din hälsa. Och välmåendet på de runt om dig som blir medberoende.

Det är ju roligare att typ komma med dåliga skämt om folknykterhetens dag. För att ifrågasätta nykteristers icke-konsumtion är nästan som en del av lagen.Brain fail

Jag tycker det är lite sorgligt när människor som jag vet röstade borgerligt "gnäller" på a-kassans utformning eller på sjukreglerna. Det var ju det ni ville ha!

Vill man ha trygghet alla skeden i livet är de borgerliga aldrig ett alternativ.

Gröna näsan

Kom igen CUF-Magnus. När du bär grön näsa och skriker att LAS hindrar ungdomar på arbetsmarknaden. Hur vore det då om du också sade att av de ungdomar som är arbetslösa i dag är det 2,5 procent som är det eftersom de blivit utlasade?

Om man istället för LAS säger "Lagen om anställningsskydd", låter det inte lika fint att vilja ta bort den.

Lagen om anställningsskydd handlar om att arbetsgivare inte hur som helst och efter dagens behag ska kunna peka med sitt finger och säga vem som får gå hem. Jag brukar ge exempel som de som är utslagna av pollenallergi hela våren, de som blir gravida, de som ofta behöver vara hemma med sjukt barn, den som skadar sig svårt i en skidolycka... Hur säkra är dom på sin arbetsplats om LAS inte finns?

Full dag

I dag har jag träffar massor av roliga människor som jag tycker om. Några träggar jag alltför sällan. Lite av en lyckodag.

DÅ kan jag också tänka på den tid jag använder till att träffa människor jag faktiskt inte har någon lust att träffa. Människor som inte ger mig en bråkdel av vad de här gör.


När jag vaknar i Gävle

så händer inget. Jag läser tidningen och äter någon frukost som finns hemma.

I Norrala går jag ner och tittar på ett program om satansim/hårdrock/Norge som mina systrar kommenterar. Mycket roligare. Bonus är två söta djur som sötar sig.

När jag är värsta lektantenPlanerar vigslar

Jag har nio stycken inskrivna i almanackan nu. Det är fler än jag någonsin haft på G på en och samma gång. Det känns väldigt roligt. Om en vecka är det två stycken på lördagen av skiftande karaktär.

Två veckor senare är min första på engelska. Jag tror jag hanterar det klockers.

Det är också soft att sitta i en stor mjuk soffa i Norrala och planera detta. Här finns trådlöst. Det har jag inte ens hemma hos mig till mångas förtret.

Gott med silversked


Det är så svårt med vegetariskICA Kvantum, Söderhamn

I dag är det folknykterhetens dag!Det tänkte jag celebrera med lite olika bilder på mig i nykterhetsrörelsens tjänst genom åren.

Högst upp är jag och Åsa på kongressen i Gävle 99.
Under det är det jag, David, Tetta och Lovisa som funderar på Zenit i Leksand 00.
Jag och Marléné på Saxenborg kanske 99.
Jonte, Sara, jag och Jens på ett distriktsårsmöte i början av milleniet.
Längst ner jag och andra Söderhamnschicks i Norge, på väg hem från Färöarna 1996.

Det var tider! Jag är verkligen sjukt glad över det här året då jag fått jobba mitt i UNF igen. Men lite ledsen är jag att ingen frågat mig på länge om jag vill folknykterhetstala. En gång fick jag åka ända till Vetlanda!
Kanske nästa år?

Får lärare se ut hur som helst?

Intressant och relevant frågeställning om lärares klädsel. Magdalena Ribbing har ett svar. Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker.

Imorgon ses vi!Pic: Lina

I dag har jag fixat med de små sakerna

Inte ett enda dugg av måstesaker finns i dag. I dag gör jag bara saker jag känner för. Läser massa tidningar med mycket bilder på kläder och smink (UNF:aren Gabriella Franzén hade bra insändare i nya DV som kom med posten), ser på dålig TV och sådär.

I morse satte projektet sortera små saker igång. Det betydde allt smink och alla smycken. Och nu betyder inte det att det per automatik är mycket, men allt det som jag har. Faktiskt var jag hård och slängde en del gammalt smink. Sortera ut örhängen jag aldrig använder blir en annan dag. Tog mig samman och gick ner med mina fyra klockor på stan och bytte batterier eftersom inte en enda fungerade. Köpte nya lister till båda ögonfransböjarna. Verkligen småsaker alltså.

Här nedan ser ni en smart ask med smink jag köpte i NY. Den är jag mycket nöjd med. Liten men innehållsrik.
Förresten har jag fått fråga om komplimanger för naglarna, så det är nog mest jag som gillar det!Hälften har jag köpt själv, hälften är presenter och jag gillar alla. Efter mobilens inträde så använder jag sällan klocka men jag ska bli bättre nu. Det är inte snyggt att kolla på mobilen i debatter t ex som igår, när jag vill veta tiden. Särskilt tigerklockan älskar jag!

Det är verkligen asdyrt att byta batterier i så här många klockor samtidigt. Orimligt dyrt egentligen.


Saknar husdjurNu har det gått ett halvår då jag varit utan ett djur. Hamster-Bob ligger i frysen och ska tas med för att hamna i jord i helgen. Skulle gärna träffa en råtta någon dag. De är riktigt lattjo.
Här är jag och de rådsissystrar jag hade senast. Ganska fina va? Kolla hur tassen greppar om min axel för att inte halka ner.

Så ful reklamJag blev sittande länge titande på den här annonsen. Jag kan inte se någon endaste lockande i de bilder som valts ut för att sälja parfymen. Jag tycker tjejen ser ut som en kombo av korkad, sjuk, rädd och mördad.

Why Vilks?

Ett ögonvittne säger så här:
– Han visade en film. Det är en film bestående av fotografier av mestadels nakna gaypar i väldigt sexuella ställningar. Dessa gaypar har Muhammedmasker,

Förutom det uppenbara, att det är en handling att verkligen ifrågasätta, så undrar jag hur han kom på tanken. Folk hittar på, skojar, använder otrevligt språk... och säger sedan att det är humor, bara på skämt ... Lusitgt. Det jag mest funderar på är hur deras hjärnor är funtade ens för att komma på en massa skit.

Äntligen äntligen ledighet

Nu så. Bara blanka dagar. Sovmorgon i morgon. Tid att plocka undan saker som spridit sig. Tid att tänka. Det har blivit lite för mycket görande.

Avklarat

Debatten på Borgarskolan är avklarad. Eva hängde på och beskriver den på sin blogg. Jag är nöjd med hur det gick, men önskar jag hade fått lite mer tid i debatten om integration.

Sverigedemokraterna har berättat vad som är svenskt. Det är att kunna språket och att hålla sig till svenska lagar. Men jag jag bryter mt en lag, betyder inte det att jag blir osvensk. Fortfarande lite frågetecken alltså.

Jag, V och MP funkade fint ihop och det känns bra. Debatten var i ett par tillfällen väldigt tydlig i vad som är höger och vad som är vänsterpolitik.

Det är väldigt roligt med allianspartierna som fått i sina valhandböcker att nu ska de kalla oss vänsterexperimentet så ofta som det går. Jag kallade SD brunskjorten (han hade de facto en på sig=) vilket jag tyckte var lite tragikomiskt.  MUFaren tyckte också att man skulle rösta på Alliansen. Finns det sådana röstsedlar?

SD berättade om en stackare som blivit utesluten ur ett fackförbund. LO eller Kommunal. Hej kunskapsbrist!

Wasaskolan kommer senare i maj!

DebattredoNaglarna är i dåligt skick för det har varit många tillfällen de senaste dagarna då jag jobbat aktivt med att pilla sönder dem. Men nu har jag preparerat för debatt. Nedfilade och alldeles nyfärgade. Inte hunnit pilla bort överflödet. Nåt ska jag väl göra i morgondagens nervositet också.

Förbereder morgondagen

Debatt på Borgis.
Ska bli riktigt spännande. i den målgruppen säger sig 70 procent vara sugna på att rösta på sossarna.

När regeringen tillträdde 2006 hade staten ett överskott på 89 miljarder. Nu har staten ett underskott på 135 miljarder. Samtidigt har skatten sänkts med 100 miljarder. Man lånar alltså pengar till skattesäkningarna.

Som de rika tjänar allra mest på. As usual.

Borås, dit kommer man enkelt

FS, då Linda, valde att förlägga maj-FS till Borås. För det är så enkelt för alla att komma dit. Det är det inte. Jag har gjort fler tågbyten än genomsnittssvensken gör på ett år.

Nu sitter jag hos Ellinor och hon hjälper mig med sparringen inför en debatt på tisdag vilket jag tycker känns väldigt bra. Ellinor är verkligen grym på alla sätt. Jag kände mig seg i huvudet efter helgen men kom igång lite när hon bollade.

I kväll är det partiledardebatt. Vilken party det blir!


Möteskladd


Det är så vackert


Ingenstans

Jonas kom just. Han berättade att när han hoppade på flygbussen på Landvetter sade chauffören -Du vet att den här bussen går till Borås va?

Vi är i ingenstans.

Ett FS-möte

Under sex år (97-03) har jag en fem-sex förbundsstyrelsehelger varje år med UNF. Det var vansinnigt roligt. I alla fall så här i efterhand. I mitt jobb har jag nu förmånen att närvara som tjänsteman.

Den här helgen är vi i Borås. De använder fortfarande UNF:s logga som vi bytte bort för massor av år sedan på väggen.

Linda och Lisa försöker hitta fram. Kallt är det här. Nu regnar det också. Vi ska grilla i kväll.

Absolut godaste rabarberpajen

När jag skulle plocka upp rabarber ur frysen i vintras för att göra något gottis så googlade jag fram det här receptet hos Linda Skugge. Det är fantastiskt gott. Fungerar nog också på andra frukter/bär.

Ni som inte jobbar i dag, prova detta ikväll. Ingen blir besviken, alla får änglar i munnen!

500 g rabarber i små bitar
Lägg dem i ungsform, strö på socker

Smält 150 g smör, häll i 0,5 dl ljus sirap och 1 dl grädde. Vispa ihop, dra av från plattan.

Blanda i en skål:
2 dl mjöl
2,5 havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker

Blanda detta med den varma geggan. Bred geggan över rabarbern. Grädda i 25-30 min i 175 grader. Ytan ska vara knäckig.
Ät till glass eller vaniljvisp.


Åker tåg - mitt bästa

Jag är så bra på att åka tåg. Därför gör jag det hela tiden. Den här veckan har internet på tåget strulat. Det har stört mig något oerhört.

Det är många byten för att ta sig till Borås.

Det var skönt att vara på jobbet tre timmar på förmiddagen och fixa.

Snart är det onsdag.

Ganska mycket saker. Min kalender är proppad av diverse. Jag vill bara sova på tåget. Men det går inte. Det går bara inte. För jag behöver rensa och svara på mejl, och lite annat.

Men snart är det onsdag och då betyder det fem dagars blankt i kalendern. Blankt. Fem dagar.

Vi ungdomarJan Eliasson talade gärna om att vi ungdomar måste hålla ihop. Absolut, tänkte jag.

Ellinor fotade.

Pers matI kväll har några vänner med kurdiskt ursprung bjussat på mat. Det var en riktigt härlig, lärorik och skapande kväll. Mycket märkligt visade det sig helt oväntat att kommunalråds-Per brukar fota sin mat. Oklart till vad. Då fotade jag också hans mat för jag kan i alla fall göra nåt av den. Förlåt om jag avslöjade någon hemlig böjelse nu Per.

Jag åt inte likdelar. Jag fick annat kolgrillat gottis.

Höger och vänster

Höger- och vänsterpolitik diskuterades under Belindas varsamma ledning. (Fortfarande lite bitter för hur hon uttryckte sig gentemot Vidar bara).

Johan Ehrenborg och Blondinbella. Jag vet inte. De lär ju ha skrattat när de lät dem vara kombatanter. Johan Ehrenborg är en god man som drivit företag i hundra år. Trots det är han inte Moderat. Blondinbella ... hon hade liksom inte en chans i den diskussionen.

Jag tittade hårt. För första gången tittade jag också på efterspelet på nätet. Klassamhälle var en del av diskussionen. En kille sade i eftersnacket att han inte ville ha det därför behövde man inte prata om det. Enkelt! Syns inte, finns inte.

Andra skrev på sidans chatt att Åsa Linderborg inte skulle få delta i debatten eftersom hon tjänade 58 000 kronor och då kunde man inte prata ur vänsterperspektiv. Löjligt! Det är viljan att betala skatt till allmän välfärd som gör en vänster, inte hur mycket eller hur lite man tjänar.

Men huvudpoängen är ändå tydlig. De flesta anser att den trygghet (enligt forskning) som allmän välfärd (då behöver man betala skatt) är viktig. Andra inte. Jag vill att någon ska förklara också det för mig. Kan inte någon lömsk liten Moderat som inte kan hålla sig härifrån bara förklara. Varför vill ni inte hjälpas åt? Ska man behöva vara rädd för att behöva svälta om man blir sjuk?

Det finns ett klassamhälle. När jag var 16 år hade jag varit en sväng till Norge när jag var så liten att jag inte mindes det. Några elever i samma ålder som åkte på bussen med mig i dag sade -Hon ska åka till Spanien. Vem fan vill åka till Spanien liksom? Och ett påföljande snack om var men hellre ville åka utifrån bred erfarenhet.

Tja, vi är ganska många som i den åldern och i vuxen ålder hade varit glad för Spanien.


Hello birdie!


NickoKickoPucko

Å ena sidan lider jag med nikotinisterna för att de har gjort sig slavar under ett gift. Å andra sidan tänker jag att om man är under åtminstone 50 i dag så är man fullt medveten om vad man gjorde när man började ägna sig åt det. Driven av en mekanism jag inte förstår.

 I dag stod det i Arbetarbladet precis det jag alltid vetat.  Hälften av allt skräp som slängs ute i naturen är tobaksrelaterat. Ciggpaket, fimpar och snusar. Helt vidrigt är det.

Alltså, tobaksanvändare är mindre betänksamma än andra. För nedskräpningen är inte precis proportionerlig.

Men som vanligt är det väl andra rökare och snusare än just du?


Klämma på en tussilago

Inte vårens första löparrunda jag nyss varit ute på, men i alla fall den första ute i riktiga naturen. När jag behövde stanna för att inte dö passade jag på att plocka en tussilago som jag körde upp i näsan och tänkte att även om det är sällan jag träffar dom känner jag dem rätt väl, och det känns bra.
Vid ett senare tillfälle körde jag näsan i bark i stället. Det luktade också gott.

Växlande molnighet

Vädret ändrar sig hela tiden. Kan också vara jag som ändrar destination. Nu tänker jag att det är mittemellanväder så går det ganska bra med kläderna.

På väg hem efter en intensiv och rolig dag på jobbet. Igen. Lite hade jag trott att vi skulle gå in i en lugnare fas. Jag vet inte varför jag inbillade mig det. Det var skitdumt!

Blir mött på stationen av ett par jag ska viga om någon vecka och vi ska åka och kika på stället. Det blir roligt.

Bredvid mig på tåget sitter en kvinna vars man hånglat med deras svärdotter. Om detta har hon talat i telefon med sin psykolog. Tycker så sjukt synd om henne.

Hurra för den här reklamenDet går bra så länge den kommersiella bloggen har den här reklamen. Men det kan komma andra tider.

När det aldrig tar slut

Ibland. Tar. Ett. Möte. Aldrig. Slut.

Kvällens möte är ett sådant. Då har jag förståelse för de SMS jag annars hatar.
-När kommer du hem?
-Vad ska du äta?

Söndag kväll

En del av dagen försvann eftersom jag somnade på soffan. Det var en skön somning som höll i sig någon timme. Slängde sedan snabbt ihop mat till Markus och Peter som kom från en trist fortbollsmatch. Peter och jag har sedan jobbat med dokument inför valet. Spännande och trixigt.

Foton

Betalade just en räkning från Fuji Direkt. Bra ställe jag alltid anlitat för att skriva ut min adigitala bilder. Skitsnabbt går det. Och nästan inget kostar bilder nu om man jämför med vad det kostade att framkalla, på tiden det begav sig.

Alla gillar foton. När jjag var liten var ett foto något lite heligt och man var ytterst rädd om de man hade. Inget jämfört med när mormor var ung så klart. Nu är det både enkelt och billigt att få hur mycket bilder som helst.

Det är en teknisk revolution jag älskar.

Arbetarbladets bilder från 1 maj

Det är lite jag, lite jag och Jan och absolut bäst... Daniel.

Symaskinen

Sist jag tänkte laga min jacka, en månad sedan eller så, gick det åt helvete. Symaskinen ville inte sy, bara låta. Jag gjorde tricket. Lät den vara och började om. Och då gick det hur bra som helst. Så nu är ångesten över den dragkedja som behövde sys fast över. Nu är det bara att tvätta min älskade Tenson-jacka och sedan sommarförvara. Känner mig mycket nöjd.

Lördagstipset

Läs Ales Schulmans krönika om modernt engagemang.

RSS 2.0