Läs FilterFilter är lite Hänt Extras motsats. Och det är en bra grej. Jag förbjupade mig i repotaget Annika Norlin, om de jeansskapande samerna samt journalisten som är namne med Sverigedemokraternas pressis.

Samereportaget fick mig att fnissa inombords vid tanken på den urbefolkningskonferens som jag och Elin var på i Vålådalen kanske 1996. Jojkande samer kom in i vår kåta på natten. Intressant. Varför var vi där? För att lyssna den dagen de skulle prata om vilket helvete alkoholen är för urbefolkningar jorden runt. Urbefolkningar också.

Intressant med samer och SD i samma tidning. I Härjedalen är SDs främsta mål att ta ifrån samerna så mycket rättigheter de kan. I SDs pariprogram hävdas att samer inte är svenskar. Det är helt absurt.

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag minns också att jag glömde mitt liggunderlag på tågen på väg dit... Lite kallt på natten i kåtan blev det. Inte hjälpte jojken då.

2010-07-24 @ 22:43:26
Postat av: Elin

Ja, det gjorde du Elin! Det var dumt. Jag nästanförfrös också en tå. Den var inte sig lik på flera år.

2010-07-24 @ 22:58:38
Postat av: Kamilla

Åååh...i brist på böcker att läsa idag tänkte jag "Filter har säkert kommit nu, den kunde man ha haft med sig så hade man haft läsning ett tag".

2010-07-24 @ 23:16:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0