Hinduism vs. KristendomI dag såg jag sista halvtimmen p programmet på SVT2 om rika prinsar som ska söka sin kärlek i England. Någon slags dokusåpaformat.

En av prinsarna, indiske Mani är homosexuell. Det är de andra två prinsarna inte ochsärskilt en av dem är uppenbart störd över Manis sexuella läggning. Därför väljer han att läsa högt ur Bibeln, stycket som säger att män som ligger med män ska straffas med döden. Mani svarar lugnt att i de hinduiska skrifterna är synen inte alls sådan. Den andra killen kontrar med -Vad är mest trovärdigt?! Och syftar alltså på att innehållet i Biben står över andra heliga skrifter i världen.

Det kan väl vara passande att skriva lite om detta när det ändå är Pride och allt. Egentligen finns det som jag ser det två saker att säga.

Det ena är att ingen religion är bättre eller sämre än någon annan. Det är mer som M. Wiehe skriver på konvolutet till Ta det tillbaka"

"Tack alla religiösa extermister -kristna, judiska, muslimska eller av annan tro -som så tydligt visar att det är männen som skapat Gud till sin avbild för att tillfredsställa sina behov av makt och odödlighet"


Det andra är att de som väljer att haka upp sig på eller att diskriminera andra människors sexualitet (som inte påverkar dom det allra minsta) är små människor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0