Beckman låtsas inte förstå för att göra mig till kommunist

Så här skriver Lars Beckman, Moderaterna, på sin blogg:


Elin förstår inte varför jag bor kvar (oklart om hon menar i Gävle eller Sverige) men det är också klassisk socialistisk politik. Vi flyttar oliktänkande till andra platser. Det tillämpades redan på Sovjettiden och tillämpas fortfarande i de delar där man har kommunism, och Elin ansluter sig alltså till den politiken. Jag ställer frågan till Elin om det kanske är därför länet har tappat så stort i befolkning under lång tid för att Elin vill att oliktänkande (som inte tycker som S) har flyttat.

Läs hela inlägget här! 

Mitt enkla svar på Beckmans fabulerande på facebook var: Du får läsa noga Lars. Jag skrev att jag inte förstår ... det är ingen uppmaning på något sätt. Jag tycker alla ska bo här!

Men självklart var det ointressant för Beckman. Han vill göra en härlig, politisk poäng genom att göra det många borgare gör, pratar om Sovjet som om de vore fixerade av det.

En annan mycket intressant sak som Beckman skrev i en diskussion där jag påpekade att den bild som sprids påverkas av media var:

Men menar du då att Gefle Dagblads redaktion skulle ta partipolitiska hänsyn i sin nyhetsvärdering? Eller ta ägarhänsyn?

samt

Jag tror faktiskt inte att Arbetarbladets redaktion tar ägarhänsyn eller gör politiska bedömningar på redaktionen eller andra tidningars redaktioner gör det. Däremot kan vissa redaktioner i länet konsekvent problemformulera ur ett strikt politiskt perspektiv, exempelvis statliga radio i länet.

Något svar på varför man väljer att äga media (80 procent av media är borgerligt ägda om jag förstår rätt) om man inte har någon som helst vinning på det fick jag aldrig, trots att jag ställde frågan. Som jag förstår det anser inte Beckman att vem som äger media spelar någon som helst roll. All media är lika opartisk.

Och det är ju lika säkert som att Gud skapade Jorden på en vecka. Vilket Gud enligt KD:s partisekreterare Lennart Sjögren i och för sig gjorde. "Jag är kreationist. Men jag tycker inte att skolorna helt ska svänga om och ersätta Darwins lära med Bibeln. Men jag tycker att man ska presentera båda förklaringarna utan att ta ställning till vilken av dessa läror som är korrekt." Läs om intervjun här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0