Ännu nöjdare

Har skickat efter 12 böcker jag verkigen ser fram emot att läsa. Bland annat med hjälp av tips från vänner på facebook. Adlibris är skitbra tycker jag! Billigt blir det!

Jag är också jättenöjd eftersom jag fixat en fin dekoration på balkongen, och har tänt ljuset i lyktan jag köpte dit förra veckan. Och renbäddat för kvällen också. Bara bra grejer.


Flera skatter!Det är lite musikfest i Stenebergsparken bredvid där jag bor. Lokala smyckestillverkare säljer lite snyggt som de gjort. Och jag köper lite av det jag gillar. Och blir glad.

Markus och jag käkade på kolgrillen på Söder också. Gott och världens trevligaste personal.

Hemförda skatterEn tavla som jag köpte på loppisen i måndags, perfekt för sovrummet.  Och så knippet med lavendel som jag fick av mormor i namnsdagspresent. Vackert.

Det blir ju inte så mycket

När jag är i Norrala och inte har några särskilda uppgifter blir det heller inte så mycket. Läst lite, Jessica och pojkarna hälsade på i går, och innan jag blev avsläppt på tåget var vi en sväng på Bergviksmarknaden. Lite hjortronsylt köpte jag. I övrigt inte så mycket som lockade. Kul att Karin följde med också.

Hinduism vs. KristendomI dag såg jag sista halvtimmen p programmet på SVT2 om rika prinsar som ska söka sin kärlek i England. Någon slags dokusåpaformat.

En av prinsarna, indiske Mani är homosexuell. Det är de andra två prinsarna inte ochsärskilt en av dem är uppenbart störd över Manis sexuella läggning. Därför väljer han att läsa högt ur Bibeln, stycket som säger att män som ligger med män ska straffas med döden. Mani svarar lugnt att i de hinduiska skrifterna är synen inte alls sådan. Den andra killen kontrar med -Vad är mest trovärdigt?! Och syftar alltså på att innehållet i Biben står över andra heliga skrifter i världen.

Det kan väl vara passande att skriva lite om detta när det ändå är Pride och allt. Egentligen finns det som jag ser det två saker att säga.

Det ena är att ingen religion är bättre eller sämre än någon annan. Det är mer som M. Wiehe skriver på konvolutet till Ta det tillbaka"

"Tack alla religiösa extermister -kristna, judiska, muslimska eller av annan tro -som så tydligt visar att det är männen som skapat Gud till sin avbild för att tillfredsställa sina behov av makt och odödlighet"


Det andra är att de som väljer att haka upp sig på eller att diskriminera andra människors sexualitet (som inte påverkar dom det allra minsta) är små människor.

Allt lugnt


Slutet på semestern

Så är det. De sista skävlande dagarna. Känner egentligen inget speciellt för det. Det här med att göra ingenting är inte nåt att stå efter egentligen. Däremot den frihet det innebär att kunna hitta på och göra vad man vill är härlig. Och de dagar det är sovmorgon ... det är alltid en bra start på dagen. I början av sommaren vaknade jag strax efter nio. Nu har jag klockan på ringning 10.30 och snoozar ett tag. Jag vet att det ses som finare att vakna tidigt, men sån är inte jag.

Ställa klockan på 6.10 blir en chock. Men jag har klarat det för. Efter julledigheten för två år sedan somnade jag 5.30. Men inte tvekade jag att stappla upp 6.30. Jag hade ju ett jobb att sköta!

Bak I och bak II

Först gjorde ju Sara och jag rödvinbärsbakelser under maräntäckt. Blev som gjorde av en toppkonditor. Glada i hågen gjorde vi runt midnatt botten till falsk potatisbakelse. Skulle ju ändå kallna över natten. Stor besvikelse i morse när det visar sig att delar av kakan fortfarande är smet.

Krämen blev skit för jag var obetänksam och mest troligt hade i för mycket smör. Trots det har jag just ätit en skapligt god kaka med skapligt god kräm på.

Egentligen skulle det ha varit mer gottis på, om det varit på riktigt. Men en halvmessyr kan vara helt okej ibland.


Gillar uttrycket

Sara och jag har kollat en del på Animal Planet (bästa kanalen) och pratade om att rottweilerhunderna fortfarande ses som "farliga" trots att de är typ världssnälla. Saras kommentar är helt sann, att de biffiga, barnsliga pojkarna hade såna innan de gick över till terriervarianter.

De biggifa och barnsliga pojkarna. De är livsfarliga. Och hundar blir i deras händer. Skamplig. Av de biffiga.

Söderhamns bästa butik

Det är Mirus Lifestyle. Snyggt och trevligt. Smycken, kläder och prylar. Hemsidan gör tyvärr inte rättvisa åt butiken. Det är dit jag går när jag är i Söderhamn.

Vi bakar

Jag och Sara bakar. Det ska bli rödvinbärskaka, snickerskaka och falska potatisbakelser. Vi har varsitt fint förkläde så vi inte smutsar oss.

Casual Tuesday


Monika gör obehagligt bus
Jag sitter på huk vid krusbärsbuske. Letar något fint bär, strängt upptagen. Monika stormar fram ur häcken med rätt stor, död gnagare i munnen som hon glatt viftar med i det som känns som ansiktshöjd. Jag skrek inte, jag är ingen som skriker åt sånt. Men jag tyckte hon kunde ha det ogjort.

GlasdörrarI huset finns dörrar med glas i. Som solen lyser genom när ytterdörren är öppen.

Dagens cruising med mammaFörst var vi i mamams stuga i Tönnånger. Rodde lite, tittade på snokar och sydde nytt tyg på stolarna. Mamma gjorde ännu lite mer.Skogs kyrkogård när mammas farmot och farfar ligger begravda. Den här stenen är dock inte deras, utan tillhör en kongomissionär. Är det inte fantastiskt?Avrundade med en fika på IOGT-NTO i Lynäs. En förening med fantastisk lokal. Om UNF-klistermärken modell äldre på spegeln.

Present från mammaDet blev någon timme på Mias prylbod. Jag fick den här figuren av min mamma. Köpte lite sjalar, en tavla och sånt pyssel.

Just kommit hem från Kinsta där vi firat Karin som fyllde 30 år i dag.

Det blev ingenting

I dag har jag inte gjort ett endaste av värde. Försöker trösta mig med att det ska vara nyttigt. För återhämtning av själ och hjärta ungefär.

Nu tittar jag på ett program om en sir som räddar bryggerier med alla sina pengar. Av allt man kan rädda.

Efter särskrivningarna kommer och

För ett tag sedan tog en av de korta krönikorna på baksidan av Aftonbladet upp fenomenet med att skriva och istället för att. Här är ett exempel just saxat från Facebook.

Skall bli spännande och se vad hon tycker om det.

Andra exempel är:

Jag längtar efter och äta.


Sluta upp och oroa dig.

(det sista förstod jag av sammanhanget självklart skulle ha varit att, om någon tänker att och skulle kunna passa.

Jag tror det här kommer stort efter särskrivningarna.

Jag giller när det regnerDet här är inte i dag, eftersom jag inte är i Norrala och därför inte kan så lagårn i regn. Men det har regnat där tidigare i sommar, när jag hade förmånen att vara på plats.

När jag vaknade sprutade regnet ner. Det var kul. Jag måste liksom ändå inte gå ut i något ärende.

Gävle är rosaI går kväll hade vi rosa moln. I kväll hade vi en helt rosa himmel. Gävle är magiskt.

Läs FilterFilter är lite Hänt Extras motsats. Och det är en bra grej. Jag förbjupade mig i repotaget Annika Norlin, om de jeansskapande samerna samt journalisten som är namne med Sverigedemokraternas pressis.

Samereportaget fick mig att fnissa inombords vid tanken på den urbefolkningskonferens som jag och Elin var på i Vålådalen kanske 1996. Jojkande samer kom in i vår kåta på natten. Intressant. Varför var vi där? För att lyssna den dagen de skulle prata om vilket helvete alkoholen är för urbefolkningar jorden runt. Urbefolkningar också.

Intressant med samer och SD i samma tidning. I Härjedalen är SDs främsta mål att ta ifrån samerna så mycket rättigheter de kan. I SDs pariprogram hävdas att samer inte är svenskar. Det är helt absurt.

Apelsinkrokant

Jag har bytt om till mjuka kläder och tröstäter lite apelsinkrokant. Det är tråkigt att känna att jag inte utnyttjat min fulla potential, när jag vet att jag kan bättre. Mycket bättre.

Ingen skada skedd, egentligen. Men ändå.

Apelsinkrokant är för övrigt det bästa Sverige har att erbjuda i godisväg.

Nu är mina naglar så sjukt långa och fina att jag njutningsfullt ska måla dem i någon riktigt knallig färg.

White trash

Ellinor har skrivit ett mycket bra och läsvärt på vår valblogg. Det sved lite.

Det var tråkigt på TV i går

I går var det verkligen bara skit på TV. Verkligen ingen lust att se Livvakterna en gång till, eller nåt av det andra som visades. Så jag gjorde som jag brukar. Läste olika saker i stället. Först läste jag ut de hör två böckerna:Lilla hjärtat var en slags thriller som jag hackade mig fram igenom och ofta lade bort. Fick inte till något flyt. Författaren gjorde det enkelt för sig med slutet. Helt enkelt inte värd tiden.

Den andra boken Enzo och konsten att köra fort i regn var sååå bra. Om man känner en hund så gillar man också boken. Skriven av någon som är en riktig djurvän. Ett spännanade perspektiv på den stundtals ledsamma handlingen.  Verkligen värd tiden. Snabbläst bok. Någon timme bara.

Efter det högg jag tänderna i en biografi av Palme. Får återkomma till den.

Ett av dagens fyndTog en promenad till centrum (närmaste centrum är Brynäs Centrum) och kikade in på Kupan. Röda Korsets butik. Hittade en finfin IOGT-nål som jag är mycket glad över.

Mitt samlande av Annika-böcker gjorde också framsteg. Ytterligare tre till samlingen som nu når hela vägen fram till bokstödet.

Eva kom förbi en sväng och så har Markus och jag tvättat och ätit rester.

När slappheten tar över

När jag är så slapp så det nästan börjar falla av kroppsdelar. Då kan man väl i alla fall gå till Brynäs centrum för att kika på en krukväxt eller så?

Pluggisch


Högskolan i Gävle

Jag hör från olika håll, läser på olika ställen om de som kommit in på utbildningar. Och jag blir lite avundsjuk. Att plugga är bland det roligaste jag vet att göra. Att bläddra i en katalog och fundera på vad jag ska förkovra mig i, söka, komma in, träffa roliga kompisar och få ny kunskap. Det är riktigt, riktigt fint.

Nu har jag inte pluggat nåt på 1,5 år och det suger ganska mycket.

Mitt favoritställe på högskolan i Gävle är det stora huset längst bort i bild, Freja. Där håller det naturvetenskapliga till. Det absolut roligaste!

Måste vi leva upp till det här?

Baksidan på Blondbellas bok börjar med "Det är otroligt tufft att vara ung tjej i Sverige idag med all press och hets från omvärlden och inte minst från oss själva".

Jag VET att det är ett faktum att unga människor mår sämre i dag än tidigare. Jag vet också att samma trista trend inte finns i vårt grannland Finland. Jag har hört olika teorier in varför det är så (att vi blir vuxna och får ordnade liv med hem och jobb så sent t ex) och lite annat.

Men varje gång jag hör konstaterandet som Blondinbella (också) gör, nämligen att det ÄR svårt att vara ung, så blir jag irriterad. Det är inte alls säkert att det är svårt att vara ung. Visst, det händer grejer men precis som vuxna hanterar unga det på olika sätt. Inte alla tjejer karvar upp armarna. Inte alla bråkar med sina föräldrar. Inte alla snattar.

Några hänger med kompisar, pluggar och idrottar. Andra engagerar sig i en filmklubb eller dansar sig fram. Och tycker det mesta är kul och lustfyllt.

Att som ung fåhöra från alla håll att det lite förväntas att man ska ha olika problem och må dåligt kan inte vara bra. Självdestruktiva beteenden som att skära sig smittar i olika gäng ibland. Genom att säga att unga mår dåligt vaccinerar vi inte precis mot sånt utan säger att det här heeeeelt i sin ordning.

Två filmer

Att säga "jag läser inte böcker" verkar många tycka inte är något konstigt, men om jag säger "jag gillar inte att se på film" bemöts det med stor fundersamhet. Fast det gör inget för inte ens i närheten av annat jag inte gör som tycks konstigt för många. Så jag klarar mig liksom ...

Jo, jag ser på film ibland. Helst på bio. För då kan jag sitta still precis så länge som krävs. Hemma är det svårare, särskilt med filmer som innehåller ens sekvenser av våld. Jag orkar inte så länge.

Två kvällar i rad har vi sett på film, Markus bror och hans roliga familj har varit på besök. Vid filmtid sover dock de två, små pojkarna. Första kvällen tittade jag. I går inleddes filmen med en dödsskjutning, då började jag läsa om djurförsök istället.

Men jag har fått tipset att titta på filmer i dubbel hastighet. Det är jag lite intresserad av att prova.


Efter sömn kommer sol

Jag lade mig och sov på eftermiddag efter kontakter med brudpar och annat, och det var ju lyckat för därefter var det lagomt väder för mig. Inte stekäckligt. Bra bra.

Varit ute i parken med kidsen som är på besök hos oss nu. Fick sand i skorna och gungade gungbräda.

Ibland tar det emotEllinor och jag har valarbetat lite på stan. Men när regnet kommer och så här mycket folk är på Rådhustorget och de självklart har bråttom över, då kämpar vi inte emot vädret så länge. Men vi drog oss tillbaka mycket nöjda med de vi trots vattnet och innan vattnet hade pratat med.

FN i Kongo

Ser på SVT 1 just nu och konstaterar att det verkar svårt för de män att ha "ett sunt förnuft" när de är ute på sina uppdrag. Det är just därför det begreppet inte kan användas, eftersom vi alla har otroligt olika omdömen, men lever i tron att andra tänker ungefär lika. Somliga har så otroligt rymliga samveten.

Att åka som FN-personal till något land och ens vara i närheten av något som skulle kunna likna prostitution är vidrigt. Riktigt vidrigt.

Är bananskalet sant?Som svar på syrrans:

Postat av: Lina

Haha jag dör, är det sant? stod det "halkar in på ett bananskal".... alltså så himla roligt.

2010-07-21 @ 08:39:15

Orättvist vid antagning till högskola

DN uppmärksammar problematiken.

– Vi får ju erkänna att vi på alla punkter inte kunde överblicka alla konsekvenser, men då måste ju en ansvarsfull politiker kunna säga att då gör vi de här justeringarna som behöver göras, vi tillsätter en ny utredning för att gå igenom detta ordentlig, säger högskole- och forskningsminister Tobias Krantz till Sveriges Radios Ekoredaktion.


Rosorna ska fram!Jag, Ellinor och Ahmed har hängt på SSU-expen och förberett lite inför kvällen. Bland annat har jag satt klistermärken på alla de här rosorna. Men också lite annat. Vi softade också lite på Lido och spelade på jukeboxen. Det är fina grejer det.

Barn på besökBarn gillar mina saker. De gillar min lilla stol. De gillar mina kramråttor. De gillar mina multifärgade plastfigurer, de gillar allt mitt smink och de gillar mitt garn. Mycket måste därför gömmas. Mitt hem är inte det minsta barnanpassat (men det blir lite raskt) , ur vuxensynpunkt. Ur barnsynpunkt är det ganska lattjo.

Hedesunda -Ön

Där är varje tisdag dansbandskväll. Åkte jag helt frivillig? Ja. För att följa med kommunens krogkontrollant.  

Vi anlände samtidigt som polis och ambulans.

Berätta allt bara, gör det

Att helt vuxna människor inte klarar av att avgöra vad som är lämpligt för publicering på bloggar eller facebook eller så är ganska skrämmande. Att de dessutom gör vad de kan för att lämna ut all upptänklig information om sina barns görande eller inte görande borde kanske vara lite straffbart.

Och ja, självklart har jag just snubblat över ett par exempel och är därför adrenalinupprörd.

Tidningen skriver lite som de villBåde GD och Arbetarbladet har skrivit om oss. Man undrar dock ibland lite hur rubriksättarna tänker, men så är det med media. Det var en mindre bild av mig på GDs framsida med texten Halkar in på ett bananskal ... Om jag sitter i riksdagen i höst så är det inte på grund av ett bananskal precis. Som om något halkande vore enda skälet.

Dessutom är det genant att köpa en tidning där man är på framsidan.

Ombytlig, på ett dåligt sätt

Det är spännande hur olika en dag kan te sig. Först var allt kul. Sedan saggade jag ihop i soffan framför SATC och slösurf och bläddra i Damernas Värld. Och nu är jag jävligt pissed.

Och för tusende gången ser jag Mat-Tina som säger att jag inte ska pilla på köttet. Nä, det skulle jag inte drömma om faktiskt.


Jag ser det nu

På bilder tagna i dag, av Ellinor och av Arbetarbladet ser jag det. Jag är hemskt lik min farmor. Något som det brukar tjatas om, trots att jag inte är helt nöjd med det. Men nu förlikar jag mig. Jag är lik. Så är det bara. Jag får ha det så.


Vänner vänner överallt

Det bästa med den här sommaren är att jag haft så mycket tid att träffa kompisar. Inte alla kompisar, men mycket tid för de jag träffar.

I kväll har jag hängt på Helt Enkelt med Eva och Ellinor. Bara en sån sak liksom.

Och i morgon fortsätter det.

Läst till fler punkterBara vanligt vatten av Kajsa Ingemansson. En författare jag vanligen läser meed behållning. Nu var det lite som av vatten utspätt. En tråkig parallelhistoria jag inte bemödade mig med att läsa, klyschigt och förutsägbart. Men trots det ... jag läser till slutet.

Lindells Mörkermannen. Cato jobbar på. Deckare som är läsvärd men inte sticker ut. Bra tidsfördriv.

Med människan som utgångspunktJag får ganska mycket tidningar hem och de jag vill läsa hamnar på hög tills jag har tid. Nu har jag läst RFSLs tidning Kom ut, som i det här numret handlade ganska mycket om krångliga regler och dåligt bemötande mot lesbiska par som vill få barn.

Samtaliga riksdagspartier utom ett hade annonser i tidningen -gissa vilket? Regareade på Moderaternas paroll "med människan som utgångspunkt". Jag hör bara företag företag företag, som om det är det är människor lever av. Vatten och företag typ.

Alltid en hjälpande handEn av de killar vi pratade politik med utanför Arbetsförmedlingen nu på förmiddagen fick problem med sin bil. Flera försök gjordes med hjälp av våra valarbetare, att rulla igång den. Här skjuter Ahmed, Sergio och Jörgen på. Ellinor dirigerar. Det är viktigt att hjälpas åt i jobbiga situationer.

Jag är uppe så tidigt

En arbetsdag hade jag rullat mot Essingen nu. Men det är ingen arbetsdag utan en semesterdag där allt före halv tio känns tidigt att gå upp, mycket tidigt. Så åtta var jobbigt. Är på väg ut på dagens valarbete.

If you want to know ...EvaEmma har den här tänkvärda kylskåpsmagneten.

En del av Gävle, bygge av FullriggarenFullriggaren byggs på Alderholmen. Eller Gävle Strand som området kallas. Om du passerar med tåg så spana utåt havet i Gävle så ser du vad som är på G. Det ska bli ett högt, högt hus i det nya, fina bostadsområdet.

Tufft

I en tuff båt i Gavelån sitter några ynglingar och lyssnar på tuff musik, väldigt tuffhögt i bra tuffhögtalare. Skallrar mellan husen.

Tuffmusiken var bland annat Trance Dances gamla goding You´re gonna get it. Det kändes fint.

Jo, det är ju soligt

Hela tiden. I dag är en mix av semester, sova, valarbete och vigsel. Ungefär som hela tidigare veckan då kan man säga. Och det är en helt okej blandning. Måste sortera torr tvätt, det är det som är tråkigt med att tvätta. Efterarbetet. Som med att duscha, när man måste torka och smörja.

Nyheterna rapporterar om alla dunktningsolyckor. I hälften av alla fall är alkohol inblandat. Var försiktiga!


God insikt

Ni vet skitsnack. Tidigare, för några år sedan, lyssnade jag ganska mycket på vad folk sade om andra och tänkte att det var "sanning". Det gör jag inte nu. Jag lyssnar, men tänker att jag vill se själv.

Det fina med det är att jag hoppas att andra gör samma sak. Eftersom jag vet att det finns en bunt människor som "säger saker" om mig. Sällan människor som känner mig. Men att det är skitesamma, eftersom fullvuxna människor tar reda på hur saker förhåller sig alldeles av sig själva.


Tidigare i dag, vigsel och sparvTvå vigslar med en stunds mellanrum. I mellanrummet åt jag lunch med Ellinor och Roberth som vittnade på den första vigseln. Det är så snyggt i Enneska salongen. Om jag gifter mig ska jag nog göra det där.Och sedan spontanfika med Peter (long time no see) på ett av Gävles nyaste fik, Sparven. Det ligger på hörnet mitt emot Skatteverket, där det varit jourbutik tidigare. Dit jag fick gå och köpa frukostbröd när jag planerat dåligt, eftersom det var närmsta butik till mitt studentboende. Rekommenderas verkligen!

Dåligt väder

Med lite tur drar det ihop sig till "dåligt" väder. Jag hoppas innerligt på det.

Det är lördag. Jag ska tvätta. Det ser jag fram emot. Jag tänker ofta på det, och vill skriva det igen. Tänk om kvinnor i våra släkter (för kvinnorna är de som har tvättat i gammal modern tid) hade haft tillgång till samma tvättmöjligheter som vi ofta har i Sverige i dag. I med pulver och tvätt och tryck på en knapp ... Det är en ren barnlek att tvätta då. Vägrar klaga på det.


Ut och jobba!Om kvällens valjobbaraktivitet rekommenderar jag att ni läser mer här. Jag, Jörgen och Ellinor har en blogg som handlar om vårt valarbete. Ganska nystartad och har inte fått sin form än, men ändå skoj!

På bilden ses gänget som serverade starkt kaffe. Totalt var vi åtta ungsossar som snackade med folk i parken.

Jag har semester. Det innebär kl. 11-14 valplanering, 14.15 kort gig på soc, 15-16 planering av vigslar, 16.30-17.30 Vigsel plus transportsträcka, 20-22.30 Valarbete.

Bara för att påminna om att fritidspolitikeruppdraget inte är glidigt, men alltid, alltid kul! Så många roliga och snälla människor får jag träffa. Och på en vigsel är alla garanterat glada!

Har också hunnit med middag med kära vänner och en avrundning med rabarberpaj på Evas balkong. Sammanfattningsvis en mycket, mycket bra dag.

Vad säger Axaj om könsroller?

Tack för att du hört av dig till oss angående vår reklamfilm för Ajax rengöringsmedel.

Vi uppskattar alltid att få ta del av konsumenters synpunkter på vårt arbete. Många gånger är det dessa synpunkter som ligger till grund för eventuella förändringar. Vi har vidarebefordrat ditt mail till ansvariga marknads och produktchefer.

Tack än en gång för att du tagit dig tid att kontakta oss.

Med vänliga hälsningar
Colgate-Palmolive AB

Margareta Andersson
Konsumentkontakt


Inte ett skit!

Skydda unga från "politiken"?I natt när jag slösurfade och läste insändare på GD:s hemsida snubblade jag över den här. Fotade av den i dag när jag hittae papperstidningen.

Mycket, mycket märklig synpunkt. Jag väljer två aspekter.

1. Att träffa folk i olika åldrar på stan för att dela ut grejer och skicka med ett flygplad är helt klassiskt valarbete som vi alltid ägnat oss åt och kan verkligen inte ses som desperat.

2. Ska inte fjortonåringar kunna tänka eller prata politik, ha åsikter om hur det samhäålle de ska leva i ska styras? Den här tjejen ska delta i skolval i höst, hon ska rösta i nästa val, hon får vara med i politiska ungdomsförbund. Det är farligt om vi tänker att politik är något som ungdomar ska skyddas ifrån, när det är helt tvärtom. Unga borde få prata mera politik och få ett än större engagemang.

Pappa vilar

Mer från AB. Mamma fixar semestern - pappa vilar.

Stämmer rätt väl med vad jag här från "around". Familjeliv verkar otäckt. För mammor. I alla fall mammor som lever med pappor.


Told you ...

I Aftonbladet kan man läsa en artikel om att föräldrar ofta ångrar de namn de gett sina barn.

Undersökningen som kommer från det brittiska marknadsundersökningsföretaget OnePoll visar att 19 procent av 3 000 tillfrågade föräldrar tröttnat på att deras barn har samma namn som många andra.

Det är precis det som jag brukar tänka och säga så folk blir arga, modenamn är skit. Undvik namntoppen.


Semester för för relaxande

Alltså försöker jag tänka att det absolut inte gör något att jag sov bort två timmar på kvällskvisten. Blev trött efter massagen (som var lite skön och lite gjorde ont men nu är jag bättre) och värmen så jag liksom gled iväg när jag tänkte läsa i sängen.

Värmen är verkligen ingen hit för mig.

Men när jag har vilat så känner jag att jag borde ha gjort något annat. Men när jag inser att det inte finns några måsten känns det okej.

Till Ajax

Hej!
Såg just en rätt vidrig reklam på TV där en kvna/mamma är hemma och städar för att få ett skinande hem. Döttrarna leker prinsessor och speglar sig i det skinande golvet. Sedan kommer man/pappa och son hem från sin fisketur. Då skiner fisken i golvet. Som mamman så fint städat. Helt enligt klassiska könsnormer. Hur tänker ni egentligen? Hur ska jag kunna ha någon som helst förtroende för er när ni verkar anse att kvinnans plats är vid spisen. Och att småtjejer inte kan fiska utan bara leka i klänningar?


Längtar tills svaret kommer.

Snart är det dags

Snart ska jag på massage. Det blir intressant. Jag kan nästan inget om sådant. Helt ointresserad. Men det är skönt de gånger jag varit i väg. Men nu måste jag, det är väl inte precis lika lattjo.


Drägligt

På morgon och förmiddag är det drägligt i lägenheten.

Drog mig just upp ur sängen och konstaterar glatt att vårt (mitt, Jörgens och Ellinors) debattsvar på Beckmans och Bjerkéns inständare där de ljuger om vad vi socialdemokrater tycker, var publicerat. Det är en god början på en torsdag.

Kvällen i går slutade med någon timmes häng på en sval balkong med rabarberpaj, vaniljsås och prat. Mycket bra kombo.

Sommarkväll på Stortorget
Med några mycket goda vänner. Och glada vänner.

Det är roligt ...

... att känna sig som husmoderföreningen. Jag har gjort ganska stora insatser i dag, bland annat vad gäller att tvätta dräktskjortor. Fina tips från äldre personal på Konsum också.

Jag har gjort lite annat man måste göra.

Jag tycker också det är fantastiskt kul att inte leva typ 1920 och inte förstå att man kan skoja om husmoderssysslor. De hade liksom inget val de kvinnorna.

Hoppas det är ännu bättre 2020, än vad det är i dag. För kvinnor. Kanske tjänar vi då lika mycket som männen? Bara en sån sak ...

Diskrimineringsskydd för nykterister

Läste en artikel i nummer 2 av tidningen Djurens Rätt om att veganer i Storbrittianen kan fåskydd mot diskriminering enligt en ny lag. Kommissionen för jämlikhet och mänskliga rättigheter skriver att definitionen av en tro inte behöver innebära gudsdyrkan men en övertygelse som påverkar hur en person uppfattar världen och lever sitt liv.

Även helnykterister kan komma att få skyddet.

Mycket spännande. Även om jag fortfarande hävdar att det bara finns nykterister. Finns det inte halvnykterister finns det inte helnykterister liksom.

Visst har jag bakat

Eftersom jag inte vill vara ute har jag bakat lite. Det är jag ganska grym på.

Enkla och effektiva magdödare

Det tipsar Aftonbladet om. Vi borde vara lite varsamma med orden kanske. Det sista jag vill (ungefär) är att döda min mage!

Älskar det moderna

I går kväll skrev jag ett litet desperat utrop på fejjan om hur jag hittar en bra massör snabbt. En kvart senasre hade jag en tid bokad. Jag älskar sånt.

Bra där Wallin!

Cissi Wallin, UNF:s fd pressekreterare och som i dag jobbar på P3 Star skriver en debattartikel om det problematiska med supandet i Expressen.

Utdrag:
FI eldade värdefulla papperslappar i Almedalen och folk gick i taket. Trots att det var nödvändigt. Jag kan inte låta bli att tänka på hur arga och provocerade folk hade blivit om nykterhetsrörelsen hade hällt ut hundratusen liter rosévin, snaps och ölen med älgen som visar om den är kall i brunnarna på Donners plats. Trots att det borde vara nödvändigt.
Alkoholkonsumtionen i det här landet ökar runt 20 procent under sommarmånaderna.
Det betyder rimligtvis även 20 procent fler rattfyllon på vägarna, 20 procent fler flaskor i huvuden på krogen, 20 procent fler våldtäkter begångna av skeva män som blir ännu skevare på fyllan, och 20 procent ökade samhällskostnader för att ta hand om alla som inte kan ta hand om sig själva efter en blöt kväll på stan.

Bleka benGävle är fantastiskt. Självklart kan två söndersvettade och varma tjejer sitta på ett soft ställe med fötterna i vattnet på kvällskvisten. För att när nedkylningen är klar flytta sig till skaterampen för att kolla in vilka hopp som gäller nu. Grymt bra ramp har kommunen byggt. Alderholmen, kom och åk!

Förbjud leksaker?

I en kommun i Kalifonien kommer leksaker att förbjudas att säljas med Mc Donaldsmat eftersom barn manipuleras att köpa "produkter som barn kanske inte mår bra av".

Spännande grepp.

Vi borde ha en stor diskussion om kommersialismen. Vad den gör med oss och vår energiförbrukning.

Kulturlyftet som de rödgröna lagt fram kommenterades så här av Dror Feller (musiker, Ship to Gaza-aktivist):
Jag vill ha en mer offensiv kulturpolitik där ett uttalat mål är att motverka kommersialismen, som på 70-talet.Sedan jag läste den här boken för sju år sedan eller så har jag satt min fot på Mc Donald´s kanske fem gånger.


48 000

48 000 fler arbetslösa i dag än för ett år sedan. Vad gör regeringen?

EftermiddagenSedan sov jag lite. Då är det som att det inte är tropiskt ute.

Ett genuint trevligt uppdrag

Att vara vigselförrättare är fint. Att få vara nära människor på en av deras gladaste dagar i livet. Jag får massor av trevliga par, varav ett jag pratat och fikat med en timme nu. Det är roligt att höra hur de resonerar om saker, alla är så kloka. I veckan är det tre vigslar. Det är många som har ringt senaste veckan och är sugna på att gifta sig också!

1, 3 miljoner

I dag kör Aftonbladet nyheten om att Littorin får 1,3 miljoner i avgångsvederlag. Eller avgångsnederlag.

Men det har stått i artiklarna precis hela tiden och är verkligen inget nytt. Så att uppröras över detta i dag betyder at tman inte läst ordentligt innan.

Home delivery

En hit för mig vore et företag som var speciallt inriktad på cola light-drycker, choklad, Ben & Jerry´s samt tidsskrifter och pocket böcker. Någon som kände mig somlevererade precis det jag ville ha varje dag.

Måste kanske ha plats på vårdhem

Jag vill inte vara den klagande typen. Men jag mår inte bra. Bekräftades på förmiddagens möte när Ellinor hälsar med en kommentar som går ut på att jag ser sliten ut.

Det varmt. Jag klagade aldrig på snön och kylan så jag är inte en sån som aldrig blir nöjd. Jag vill inte ha över 20 grader. Det är bara äckligt och jag måste gå i underkläderna hemma och det är också lite äckligt.

Jag har solbrännsakdor och skavsår som inte är läkta. Jag har värk i kroppen på olika ställen på ett sätt jag aldrig haft förut.

Jag har en svullnad i halsen.

Jag är dock inte helt under isen, jag kan göra saker i ett lugnt tempo men känner ingen kraft i kroppen och idag gör jag nog precis som i går, dvs stannar inne. Det går bra att skriva och plocka med saker.

Efter a kommer b

Läser lite kommentarer kring olika nyhetsartiklar på nätet och tycker det är ganska underhållande att många verkar ha läst max hälften, och av det mest ögnat. För det är tydligt att deras kommentar skjuter långt ifrån innehållet. Ibland rent faktamässigt.

I love Urban DecayNär jag var i NY passade jag på att handla en del Urban Decay smink eftersom det är svårt i Sverige. Skitbra skuggor i roliga färger (och roliga namn vilket jag faller pladask för) och inte testat på djur.

Svårt att hitta bättre smink. De här två paletterna köpte jag och jag har inte haft mage att använda dem alls ännu, jag vill liksom dra ut på det. Dumt. Ögonpennorna är skitbra också!

Köpte i Söderhamn förra veckanHar haft problem med att hitta lämplig kruka till den gigantiska växt mormor tog till mitt hem och gav till Markus, som frånsagt sig vårdnaden. Stått på en tallrik bara i ett drygt år. Men på en inredningsbutik i Söderhamn fanns den här hinken som passar lysande. Om man vill kan man skriva på det svarta.

DräktdetaljerBlått förkläde. Blått som Norralaån?De tre färggranna sjalarna.

Blå söndag

Hela himlen är blå. Det är ganska varmt. Jag har några saker jag behöver göra, men inte på särskild tid eller någon annan stans än hemma. Det blir en fin dag.

Jag skulle gissa mycket läsa på balkongen. Gick faktiskt upp strax efter nio trots en sen kväll. Merparten av den var hos Peter och Joela. Jag fick rabarber med hem och jag högg dem likt en djungelvandrare med machete.

Eftersom jag varit på resande fot lite så ser lägenheten ut som trash. Det måste jag åtgärda. Ser till mn glädje att växten jag fick plantera om pga krossad kruka verkat älska det och på sina håll blivit en dm längre. Kanske skulle krossa några till.

Än så länge är vardagsrummet på skuggsidan så jag kanske skulle sätta igång genast.


Den är min!

Jag är så glad! Jag är stolt ägare av en hembygdsdräkt från Norrala! Nu när jag har den inser jag hur mycket jag drömt om den!

Passade finfint! Fyra fina sjalar, blått förkläde bland annat och en fantastisk stickad, mönstrad kofta märkt 1958 och tidigare ägares initialer. Kvinnan som haft den har bott några hus bort från mig i Norrala, vilket gör det ännu bättre att jag känner till historien. Ska ringa en annan kvinna jag känner i Norrala som ska få berätta lite mer för mig om den.

Nu behöver jag aldrig mer köpa finkläder i hela mitt liv. Om jag inte vill.

Om problemet bara vore Littorin

Problemet är så enormt mycket större. Män som tror att kvinnor är handelsvaror. 2010 - yeah!

Titta på en dräkt

I dag ska jag åka till Söderhamn för att titta på en Norraladräkt. Se om jag vill köpa den.

Några timmar GotlandKyla ner de av skavsår sargade fötterna. Hav är läskigt och kul.De av vattnet mjukt rundade stenarna är en fröjd.Jag har spanat på mitt livs första raukar. Så där live. Och klappat på dem.

Jag är ganska säker att jag kommer att återkomma till Gotland. Flera gånger.

Sammanfattning av besöketTvå nätter i Visby. Det är ganska fantastiskt att leva i ett land där man stöter på välkända politiker i gränder och på stan och känner att vi är där av samma anledning, för att vi är intresserade av samhället. Vi gör olika analyser och lägger olika förslag, men engagemanget är detsamma.

Mona höll tal i går och hon pratade bara om vilken typ av samhälle som Socialdemokraterna vill se. Såg just ett kort klipp från Hägglund i dag som raljerade över de rödgröna och skrämmer svenskarna med de chocker som väntar vid rödgrönt styre. Chocken att pappor behöver ta lite ansvar för sina barn till exempel. Visst blir det en chock för somliga pappor, men mycket bra för samtliga barn.

En fantastisk påminnelse är hur duktiga UNF är. I vimlet fanns många ex-förbundsordföranden i olika roller, och när jag berättade för mina sossevänner vad UNF:s fd ordföranden (jag började med Peter Axelsson för därifrån har jag koll. Vi satt också på samma restaurang i går jag och Peter) pysslar men i dag är det tydligt att UNF är en fantastisk plantskola. Ingen överraskning egentligen men det blev mycket tydligt.


Sällan varit så nedbruten

Svårt solsvedd, värk i en axel, katastrofala skavsår. Politik är tufft.

Mona har talat, jag har lyssnatAnar ni röd bränna på bilden? Jopp.

Det här är den nya omgången knappar som cirkulerar i Almedagen. RG är alltså Rödgröna om det kräver en förklaring. Monas tal handlade mycket om vilket samhälle vi vill ha. Hur ska vi hjälpas åt? Ska vi betala våra egna höftledsoperationer, aborter eller kejsarsnitt själva? Eller ska vi hjälpas åt eftersom ingen av oss ändå vet när eller om vi behöver hjälpen? Självklart ska vi hjälpas åt. Fördela kostnaderna över oss alla och över hela livet. Inte så sugen på att ha sparkonto för att jag inte vet om jag kommer att få diskbråck och behöva behandling för det. Då är den socialdemokratiska politiken den enda rätta.


Det är så svårt med alkoholenPrecis när Centern skulle prata om hur bra det är med gårdsförsäljning tar det ungefär noll sekunder innan krogen säljer öl till vår UNF:are.

Gotland -spännande och vackertJag har stiftat bekantskap med havet genom att bada fötterna och klämma på torkad blåstång. Jag har också bränt mig i solen (igen) likt en random amatör. Osnyggt är det.

Lite sliten

Väcktes lite sliten i morse. Halsen känns halvdan. Nu har jag kollat på våra valaffischer på mejlen, betalt lite jobbräkningar samt ätit frukost. Åt massor av god frukt.

Nu ska jag gå iväg och lyssna på ett seminarium om barnfattigdomen.


Almedalen

Fint väder även om jag huttrade i skuggan på uteserveringen vid middagen. Var framme på hotellet vid tre eller så. Har träffat massor av alla roliga människor jag känner. Det är mitt problem, att jag mest pratar med de jag redan känner... Nu sova för att orka politik hela morgondagen också. Och då är det vår dag och Mona ska tala.

Oense?

I flera år nu har jag hört hur bra de har det i Alliansen medan vi rödgröna skulle vara så himla oense om saker.

Därför blir dagens nyhetsinslag så skoj. Först presenterar de rödgröna sin gemensamma skolpolitik. Därefter får vi veta att KD är sura på FP. FP hade tydligen snott KDs paradfråga om äldre.

Pigga fingrarBotaniserade i Linas nagellacksskåp och valde gult. Ganska snyggt på sommaren. Men i kväll måste jag måla om naglarna igen, för att vara snygg på Gotland.

Fingrarna har också planterat om en växt som Markus råkat krossa krukan i golvet på. Hans syskonsöner gjorde samma grej när de var på besök (men dom är barn!) så jag tror det ligger i släkten. Jag gillar att gräva i rotsystem så det kunde ju ha känts värre.

Bra utdelning i AB senaste dagarnaÅter Gävle

Mitt stora mission är att tvätta, så det gör jag nu. Man trycker mest på lite knappar så jag klagar inte.

Packade bilen full med roliga shoppingfynd från Söderhamn och åkte hemåt. Här är allt lugnt. Har gått igenom de Arbetarbladet jag missat och ser med förnöjsamhet att min och Ellinors artikel om gårdsförsäljning publicerats på finfin debattplats i dag. Ånöstam hade samma artikel i Kurren i dag så jag skickade vårt svar dit med.

Annars är det väl mest vattna blommor och packa om som gäller. Det är slappt med semester. Så därför tjuvjobbade jag lite med olika fakturor.


Måndagen

Gick upp efter tio. Fräschade till mig tillräckligt innan Jessica och pojkarna kom för att kika lite på djuren, kor och så. Åkte in till stan och åt lunch och jag shoppade lite kläder och skor som jag behöver, inte bara vill ha.

Åkte till Tina och kollade in allt trevligt hon har av hus, hästar och Miranda. Blev kvar ganska länge.

Många frågar mig om jag inte är i Almedalen. Det är jag inte, men ska dit! Så ni kan vara lugna.


Älskade älskade hund


Balarna är staplade


Skaplig hantverkHar kikat lite i mammas gamla handarbetstidningar i dag. Detta pedagogiska syprojekt är ju helt fantastiskt. Rätt stora tomtedockor, där tomtemor kan föda barn. Det är meningen att man ska sy kläder till dom också.

Som vanligt är tomtefars könsorgan skapligt naturligt avbildat medan tomtemors ... är ganska långt från verkligheten. Och då är detta ändå för moderna barn!

500 är det nya svarta

Har spelat 500 i kväll. Mitt andra parti i livet. Jag börjar få lite grepp. Men det går ganska kasst. Flugorna bits också.


Det är viktigt med ansvarstagande

Därför ser Moderaterna till att se till att fler får leva på socialbidrag.

Nu uppmärksammar också TV4 att Moderaterna snott sossarnas valaffischer från 1985.

Tagit en tur

Köpt Godtemplardricka och apelsinkrokant. Gott!

Nuläge

Det regnar. Skitdåligt mitt i slåttern. Men, det är bara några strängar som inte hann in. Vad värre är har lastarvagnen (den man plockar upp hö med) lite problem ... måste åtgärdas med svets. Alltså hjälp utifrån.

En fästing fick avlägsnas från hunden.

Men Lina bjussade alla arbetare på skitgod pastasallad på kylskåpsrens. Mycket exklusivare än det låter.


Gårdagens badkillarBra jobbat tjejer

Vi är folkhemskämpar! Artikel i Arbetarbladet om Rebecca och Fiona som driver en blogg om socialism. "– Vi älskar skatter och statliga monopol. Vi skulle kedja fast oss vid Systembolaget om det krävdes. Vi gillar kontrollen – den statliga."

Här är bloggen.

Djur gör barn lugna

 Euraiser- fina!

En hund är det bästa för barns trygghet visar ny forskning. Jag är inte förvånad. Jag tror det gäller för vuxna med. Djur gör fantastiska saker för oss människor. Och precis som det står i artikeln, det borde vi ta tillvara bättre.

Ett dagsverke

Jag började mina uppgifter på Vadtorp, SSU:s kursgård utanför Söderhamn. Pratade med de mycket duktiga SSUarna om lite politik. De brinner för möjligheterna i länet!

Mormor var på besök hemma och vi körde in hö. Ett antal lass. Efter nio åkte hela famliljen (inklusice bonus-Irene) och badade. Badplatsen för oss själva. Jag hade verkligen svårt att komma i. Det är ett problem. Systrarna hjälpte till ...

Somliga dagar gör känns slappa även om de innehållit mycket. Det är de riktigt bra dagarna. Heta lördagar i Norrala. I love it.

I media

Här är en debattartikel som jag haft i några tidningar: Barnen är nu

Stopp två, tre och fyra

Åkte en kortis till mormor som hade kokat saft. Gamla Korset, fint ställe. Klappade lite på Strega, hästen.

Stopp tre innebar bland annat sagoläsning.


Jag läste underbara boken "det var det fräckaste". Handlar en en mullvad som blir bajsad på och ska lista ut av vem. Fick den just i present av min kompis Susanne och ville så klart dela med systersönerna. Vi har hoppat studsmatta, ätit pizza, badat och jagat mygg. Trevligt att kunna vara kvar och bädda ner dem för kvällen, det var länge sedan.

Stopp fyra är Norrala. Glöm aldrig att jag är en tjej från landet. När jag åkte mot Bollnäs och kände lukt av koskit tårades ögonen av lycka. Nu ska jag sova i min gamla säng och i morgon är det dags att packa in en massa hö. Fylla ladorna för vintern.

I dag har varit en mycket bra dag.


Första stoppet

I Laviken, Bollnäs har Junis Gävleborg årligen ett läger för barn. Jag har själv, för mer än tio år sedan, under rätt många år varit ledare på det. Fantastiskt kul. Utom nattvakten mellan 4-6.

Hängde där några timmar och gladdes över att träffa massor av välbekanta ansikten. Huvudpoängen var dock främst att träffa Ullie, som var mattant! Ingen kan göra pizzabullar som hon!

Äventyr

I dag ska jag ge mig ut på lite äventyr. Är en timme senare än jag hade tänkt mig, så nu får jag raska på!

Beckman låtsas inte förstå för att göra mig till kommunist

Så här skriver Lars Beckman, Moderaterna, på sin blogg:


Elin förstår inte varför jag bor kvar (oklart om hon menar i Gävle eller Sverige) men det är också klassisk socialistisk politik. Vi flyttar oliktänkande till andra platser. Det tillämpades redan på Sovjettiden och tillämpas fortfarande i de delar där man har kommunism, och Elin ansluter sig alltså till den politiken. Jag ställer frågan till Elin om det kanske är därför länet har tappat så stort i befolkning under lång tid för att Elin vill att oliktänkande (som inte tycker som S) har flyttat.

Läs hela inlägget här! 

Mitt enkla svar på Beckmans fabulerande på facebook var: Du får läsa noga Lars. Jag skrev att jag inte förstår ... det är ingen uppmaning på något sätt. Jag tycker alla ska bo här!

Men självklart var det ointressant för Beckman. Han vill göra en härlig, politisk poäng genom att göra det många borgare gör, pratar om Sovjet som om de vore fixerade av det.

En annan mycket intressant sak som Beckman skrev i en diskussion där jag påpekade att den bild som sprids påverkas av media var:

Men menar du då att Gefle Dagblads redaktion skulle ta partipolitiska hänsyn i sin nyhetsvärdering? Eller ta ägarhänsyn?

samt

Jag tror faktiskt inte att Arbetarbladets redaktion tar ägarhänsyn eller gör politiska bedömningar på redaktionen eller andra tidningars redaktioner gör det. Däremot kan vissa redaktioner i länet konsekvent problemformulera ur ett strikt politiskt perspektiv, exempelvis statliga radio i länet.

Något svar på varför man väljer att äga media (80 procent av media är borgerligt ägda om jag förstår rätt) om man inte har någon som helst vinning på det fick jag aldrig, trots att jag ställde frågan. Som jag förstår det anser inte Beckman att vem som äger media spelar någon som helst roll. All media är lika opartisk.

Och det är ju lika säkert som att Gud skapade Jorden på en vecka. Vilket Gud enligt KD:s partisekreterare Lennart Sjögren i och för sig gjorde. "Jag är kreationist. Men jag tycker inte att skolorna helt ska svänga om och ersätta Darwins lära med Bibeln. Men jag tycker att man ska presentera båda förklaringarna utan att ta ställning till vilken av dessa läror som är korrekt." Läs om intervjun här!


En moderat som inte riktigt minns

Sedan några månader florerar ett fejkat kedjebrev från Mona Sahlin med Socialdemokraternas logga och med Sahlins tips för att få ekonomin att gå ihop – skippa TV-licensen, strunta i parkeringsböter etc. Den som får mejlet uppmanas att skicka det vidare till tio personer, annars riskerar regeringsskifte.

Brevet har också delats ut vid köpcentra och på arbetsplatser. Nyligen hamnade det i en socialdemokrats mejlbox och avsändaren visade sig vara en moderat kommunpolitiker i Gnosjö, Bertil Nilsson, tidigare kommunalråd och numera ordförande i socialnämnden.

– Det minns jag inte, det är omöjligt att hålla reda på alla mejl, säger Nilsson. – Men har jag gjort det så var det väl mest en kul grej.

Hela artikeln finns på aftonbladet.se Så himla himla tramsigt. Begreppet vuxen blir luddigt.


Det är klart du ska tjäna pengar

Det är klart att du ska jobba och tjäna pengar. Kanske riktigt mycket pengar, beroende på vad du gör och hur det går. Kanske tjänar du asmycket pengar och kan köpa precis vad du vill. Jämt.

Att då inte vilja betala skatt, som används till att bygga välfärd till alla, hur kommer det sig?
Kompismys

Just hemkommen från häng på Texas Longhorn på Söder med Daniel, Sergio, Ahmed, Ellinor och Eva. Mycket trevligt.

Det här är en fin vecka. Många kompisar. Och det kommer att fortsätta!

Lite Pepsi Max på det här så.


Samtal

I dag har Cissi varit i stan. Vanligen bor hon i London och driver pub. Men är så klart en ordentlig hälsingetjej i grunden. Glad över att ha så kloka vänner som hon att samtala om saker med. Också roligt när hon lägger ett englandsperspektiv på vad det nu kan vara.

Nu har jag läst på balkongen. Lagom semestersyssla.

Älvsbyhus osmakliga reklam

Älvsbyhus kör nu en reklam för att locka småbarnsfamiljer att köpa villa. De som inte har råd eller lust förutsätts inte veta sitt eget bästa när de bor i lägenhet. Att bo i lägenhet är alltid skit, det ser man i reklamen. Trångt, mörkt och trasigt.

Det finns undersökningar som visar att det bästa för att få en mindre stressig småbarnsvardag är att bo i lägenhet. Mindre måsten. Om man inte har lust behöver man inte jobba en massa för att ha råd att köpa nygamla spegeldörrar. Måste inte kratta, skotta, måla, byta kök och allt annat.

Värt att fundera på. Trots det pratar KD, som säger sig vurma för familjens väl och ve, att det är viktigt att göra "bostadskarriär", där man till slut hamnar i en villa. Fastän det kan ses som att göra en stressogärning.

Tokigt va?

RSS 2.0