Saras blogg

Varför har jag inte förut tänkt på att besöka Sara Mårtens blogg? Sara är den som gör hela Nöjesmix. Hon kan vränga orden på ett njutbart sätt.

Bokrean

Jag köpte två böcker om småkakor och Martina Bonniers Fashionista. Den senare har jag blädderläst igenom hela. Vi kommer från olika förhållanden hon och jag. Ibland blir sådant uppenbart.

Brynäs s-förening har årsmöte

Fast det är mer som en show som man får ta del av. Mer än fyra timmar och nära 30 personer. Underbart god mat, fika, roliga historier och en massa sång. Och politikprat. Jag älskar föreningsliv. Det finns inte mycket som går upp emot mötet med andra människor.

Första timmen satt jag lite som i fluff, eftersom hjärnan fortfarande låg i sängen och vilade sig.

Fredag-lördag i partiets tjänst

Kom en halvtimme sent till Bollnäs. Bytte snabbt om och drog på lite rouge för att hänga på kvällens begivenhet så Scandic, middag med spelemän.

Kunde inte somna så bra eftersom jag strukturerade dagens seminarium (eller dragning som de som är gamla i gemet säger).

Upp kvart över sju, duscha, äta frukost. Hotell som har ostfrallor är bra hotell, alltså bra hotell!

Höll två dragningar av samma grej, med de får olika inriktning beroende på åhörarnas inputs. Och det gick faktiskt bra. Det flöt på bra. Kroppen gillar platsen vid en tavla. Nu ska jag aldrig vara orolig mer!

Det är också roligt att de som lyssnat tar sig tiden att komma fram och säga att de uppskattade (några som jag inte kände sade att det var det bästa på hela konferensen) timmen.

När jag kom hem sov jag. En timme.

Bollnäs Folkhögskola

Där är jag nu. Var uppe bra länge för att läsa lämplig litteratur inför passerat jag ska hålla om en stund. Såg på listorna att många hade valt mitt område. Fattar inte varför jag är nervös. Jag älskar ju att ha en vit tavla, pennor i olika färger samt ett gäng åhörare.

Som en äcklig vit sås

Så ser det ut utanför tågfönstret. Men det blir väl helt mörkt snart ändå.

Göra mycket-dagen

På jobbet gör jag alltid mycket saker, för jag jobbar hela tiden, men kan aldrig riktigt svara på vad jag får gjort för det är många små moment på varje uppgift och ibland är de utspridda. Men till exempel har jag redovisat projektpengar.

När jag kom hem dök Peter och Carina upp och vi har jobbat med olika dokument till Arbetarekommunen. Mellan sex och nio var de här ungefär och sedan har jag duschat och packat och ordnat inför i morgon. Känner mig fortfarande lite skakis inför mina pass på lördag, fast det kanske är lite mänskligt. Jag brukar sällan vara nervös för att prata inför folk. Nu handlar det inte om att stå framför folk som princip, utan att det jag säger ska vara tillräckligt bra.

En bit kylskåpJag tror att kylskåp säger ganska mycket om en person. Eller en familj om man ingår i en kluns. Jag brukar köpa magneter jag gillar. Jag har ett skolfoto jag tycker jag är söt på (om inte ens mamma sätter upp dom, vad göra?) och så lite Palme. Aldrig glömma denne man. Men det är här ju kanske en åttondel av vitvarorna (och nej, jag gillar inte den minimalistiska, vita stilen hemma hos mig själv).

Jag skulle vilja ha en personlig svensklärare

Det skulle jag verkligen. Någon som alltid vad med mig och knäppte mig lätt på örat när jag gör fula språkliga misstag. För det gör jag ju. Hela tiden. Och då menar jag inte slarvfel. Jag är expert på att lägga mellanslaget fel, typ: He jpå er. Jag är ganska grym på stavning men slarvar ofta. Hellre fort är helt korrekt tänker jag om stavning.

Men jag gillar nya ord. Gammelsvenska är inte att föredra alltid.

Var kan man hyra en personlig svensklärare? Kanske ska leta lite bland mina gamla kontaker.

En av sakerna jag måste träna på

När jag ska mejla ut datum, i olika sammanhang, verkar det vara omöjligt för hjärnan att få till det rätt. På något sätt blir det alltid fel och förvirrande för de stackare som får mejlet.

Det är inte som att jag är omedveten om det och försöker vara uppmärksam men allt som oftast skiter det sig i alla fall.

Måste träna ännu mera.

Moderaterna monterar ner välvärden

Mycket läsvärd text: HÄR!

Nu hade det ju varit roligt ...

... om jag haft min gamla gymnasieskolkatalog här och kunnat fota av Södergren (kan lika gärna bli hans tvilling, man vet inte vem som är vem) för att tydligt påvisa hur nära vi är. Men nu har jag inte det, så jag blir bara ett fan, vilket som helst.

Problem!Amen kolla här! I dunklet ser man att en växt är helt vidrigt hängig. Jag kan inte göra nåt. Snart ger jag upp.

Mammadirektivet

Jag rekar lite allmänt inför det föredrag om välfärd jag ska hålla i Bollnäs på lördag. Två gånger. Är lite nervös för det. När jag surfar runt och läser diverse artiklar hamnar jag på detta med EU:s mammadirektiv.

Helt helt sjukt. FP-Birgitta Ohlsson skriver om det här.

Det är dags att släppa tanken på att barn är en tjejgrej.

Hej Kommunals s-fackklubb!

På kvällen har jag besökt Kommunals s-fackklubb och pratat lite väldäfärdsfrågor inför valet. Alla känner någon eller några som råkat mycket illa ut när Moderaterna har byggt om välfärdssystemet.

Moderaterna bygger ett samhälle där den som aldrig är sjuk eller arbetslös klarar sig jättebra. Vi andra får leva i rädsla.

Fick en fin mörkröd ros med mig hem.

ÄntligenÄntligen har porträttet på mig dykt upp. Hela vägen från USA har det åkt. Jag är sjukt nöjd.

Företagarna gillar inte kollektivavtal

Inget kollektivavtal - fritt fram att utnyttja

Relaterat

Thomas Wanke, Företagarna Gävleborg, uttrycker i en debattartikel (17/2) bestörtning över att många ställer sig negativa till företag utan kollektivavtal.
Det är inte särskilt konstigt Thomas. Ett företag som tecknar kollektivavtal förbinder sig att tillhandahålla avtalsenlig lön och ob-erättning bland annat. Ett företag utan avtal kan till exempel sänka lönen när som helst. I tider av arbetslöshet skulle ett scenario kunna uppstå där arbetsgivare utan skrupler utnyttjar människor som får arbeta till mycket låga löner. Kollektivavtalen hejdar detta. Att jag som socialdemokrat inte vill att människor ska utnyttjas till låga löner är igen överraskning, men det är bra att det i debatten blir tydligt att det finns de som förespråkar en modell som främst gynnar företagaren.
Wanke hävdar utan källhänvisning att lönen MÅNGA GÅNGER är högre för medarbetare i företag utan kolletivavtal. Återkom med tydigare uppgifter.
Jag tycker precis som Wanke att företag och jobben de genererar är hur bra som helst. Jag kan absolut hylla det. Företagande är krävande och många gånger osäkert varför mitt parti i sina riktlinjer har förslag på utökad trygghet för företagare.
Men jag kan inte se ett enda skäl till varför en företagare inte skulle vilja teckna kollektivavtal. Särskilt inte om det är som Wanke skriver, att många erbjuder bättre villkor än avtalen. Det finns inget som förhindrar det, det anger bara en miniminivå.

Elin Lundgren, Socialdemokraterna

Insändare från Arbetarbladet förra veckan.


Tacksamma för hjälpen?

Per-Åke Fredriksson, folkpartistiskt oppositionsråd i Gävle har skrivit ett inlägg som innehåller många spännande saker. Förutom sakinnehållet, att han befäster att städning är ett kvinnoyrke så har jag inte kunnat sluta tänka på formuleringen:

Därmed har dessa personer fått möjlighet att få försörja sig själv istället får att stå med mössan i hand för byråkrater på a-kassorna eller socialkontoren.

Jag tänker aldrig att människor ska stå med mössan i hand och vara tacksamma. Skulle aldrig drömma om att formulera mig så. Det är möjligt att Fredriksson tänker att det är det de här människorna ska vara, tacksamma över att få äta och bo. För mig är det en självklarhet att vi hjälps åt och inte en enda ska behöva leva med att någon tänker nedlåtande om den som hamnat i en situation där de behöver ersättning från a-kassan till exempel. Vem som helst kan bli arbetslös.Uppdraget

Eftersom kommunalrådet satt fast i Sydafrika kunda hon inte riktigt fullfölja det hon åtagit sig, att sitta mötesordförande på Polisförbundets årsmöte i stan. I går kväll fick jag veta att hon därför omdirigerade mig från KS till detta. Jag har inget problem med spontangrejer men det betyder att jag inte hinner förbereda mig precis så som jag önskat.
Jag tycker det gick bra, men viktigare var att jag fick tillfälle att prata med poliser om hur de ser på sitt jobb och prata lite om hur samverkan med Socialtjänsten fungerar.

Mycket bra med att ha politiska uppdrag är att det är så allmänbildande. Tack polisen för idag!

Ibland är en timme mycket

Eftersom jag inte ville riskera att hamna konstigt till i SJ-trafiken nu på morgonen, då jag ska ut på ett uppdrag jag fick veta om i går, så valde jag att ta nattåget hem i går. Det avgick från Stockholm cirka 00.40. Konsekvens, jag var i min säng i natt klockan tre. Tre. Som nån slags ungdom som inte vet bättre. Ganska avskyvärt. Men efter att ha förstått att det är tågproblem i dag med så känns det ändå okej. Sex-sju timmars sömn är ändå inte i underkant. Tur jag kunde styra dagen lite.

Trots det lite nervös för det oplanerade.

En kväll med gänget

Vi har nu varit på ett japanskt ställe där vi fyllde upp VIP-rummet och käkade goda saker och somliga sjöng en hel del karaoke. Very very nice.

FörväntansfullaTre tjejer ska sluta på mitt jobb. Därför ska vi ha lite fest nu. Här väntar jag och Linda på festen. Vi har druckit god hjortroncider. Nu håller Ellinor, Nina och Astrid på att förbereda för kvällens skoj! Vi längtar.

Nytt inlägg om tåg

Jag vet att jag får skylla mig själv. All media kastar ut budskapet om att man ska stanna hemma i dag. Man inkluderar mig. Men jag är så klart på ett tåg, för jag trotsar varningarna. Jag trotsar naturen. Det finns möten att göra, människor att träffa. Och framför allt finns det kläder som står emot minus 24. Jag har så fett med kläder!

Och faktiskt. Jag är på ett tåg som rullar. Som kanske är i Soickholm halv elva. Inte halv nio som det var tänkt, men ändå!

Ute är allt så gnistrande vitt och ljust att jag drar för gardinen. En sån där röd, slinkig gardin av rött tyg. För X2000 blev i dag ett mjölktåg.

Först om i går

I går var det verkigen söndag. Verkligen. Så galet slappt. Jag vaknade visserligen halv nio och skurade handfat och tog hand om krukisar och så. Men vid tolv somnade jag under filten i soffan och låg avdomnad i två timmar. Ytterligare två timmar framför helt menlösa program på TV, och ett slöbläddrande i Fokus och andra tidningar.

Och så det stora krafttaget på kvällen, kolla film på bio. Gå ut, vara skapligt representabel (så gott det går med långkalsonger som tights).

Orkade ändå inte vara uppe längre än till elva. Plockade ihop lite veckans packning. Hur veckan ser ut är lite osäker. Det beror ganska mycket på tåg och liknande.


Farsan

En hel hög skoj skådisar. Ett taffligt manus. En okej film. Jag gillar Torkel. Jag tycker han är bra.

Den vackra kvinna som spelade Amanda, jag tänkte mest på att det blir så fula ärr i ögonbrynet när det varit piercing där.

Se om du vill se nåt där man inte behöver tänka.

Varken kul vara eller åka med SJ


Halv nio

Det kanske var en tjej som somnade halv elva i går. Då kanske man vaknar pigg som mörten redan halv nio...

Kompisar

Äntligen lite tillfälle att träffa kompisar under en längre stund. Eftermiddagen ägnades åt kul häng med Ahmed, Eva och Daniel. Så skoj.

Snön bet mig när jag gick hem.

Valstudier

Fyra timmar med andra medlemmar i arbetarekommunen, men prat inför valet. Vi var många och det kändes väldigt bra. Väldigt bra.

Vilket fredagsmys!

Jag har just förrättat kanske världens mysigaste vigsel. Litet sällskap, facklor i skogsbrynet. Snön småyrde. Perfekt inledning på en helg!

Så glad att jag fick vara en del av det!

Linas nya skiva

Syrrans nya skivsläpp kan man läsa om här.

Päls är ganska vidrigt

om den inte sitter på ett djur som är född med den.

Nu körs lite "nyheter" om att djur på pälsfarmerna i Finland mår dåligt. Det är sorgliga undantag säger förespråkare. Ungefär som när grisar avslöjades leva under kassa förhållanden i Sverige (strax innan jul). Alltid bara undantag...

Hos Djurens Rätt kan du skriva på en lista om att du tycker djuruppfödning för päls ska stoppas.

26

För någon vecka sedan trodde C-riksdagsmannen Sven Bergström att jag var 26 år. Det diffar då ändå en bit med verkligheten. Inte för att jag har någon större åldersnoja, men jag blev ändå rätt nöjd.

Jag är helt enkelt ungdomligt lagd. Barnslig tycker några, och använder det som skällsord.

I går konstaterade jag och Ellinor att om man nu är barnslig, vad kan man göra åt det? Det är väl i så fall bara att invänta molnet av mognad som ska omsluta en. Så vi väntar.

Så här kan det bliPå det här köpet skulle jag säga att jag tjänade hundra kronor. Chokladen verkar bli billigare ju närmare Åre man kommer. Det stämmer också enligt Helena, vår fältkonsulent i Jämtland. I Åre är det ännu billigare än i Östersund. Jag tror kongress i Åre är lysande. Om det är nära chokladstället. Men jag har också fått lära mig att i Åre är allt nära. Kanske är det. Jag minns inte, det var några år sedan jag var där.

Men nu har jag ganska många bitar Åre hemma så jag känner mig lugn och trygg.

Här har jag varit


MellanmålsbloggenDet gick i. Jag var galet hungrig. Hade önskat mer bär och färre nötter.

Överallt vitt

Rullat ut ur Sundsvall nyss. Det är verkligen väldigt vackert i norra Sverige. Jag vill aldrig flytta söderut (även om det är fint också på sina ställen), men norrut, det är grejen!

Massor av vackra hus. Som är typ gratis jämfört med Stockholm eller Göteborg eller så.

Och mycket yta till varje person.

Fick stå hur stilla som helst i Hudik


Hemmakväll

Efter lite jobbrelaterade ärenden på stan var det skönt att komma hem. Redan strax efter 18 och veta att NU BEHÖVER JAG INTE GÖRA NÅT JAG INTE VILL. Alltså, jag har ätit, bakat kladdkaka, skrivit en insändare, fixat med krukväxter, rensat väskan, spanat i tidningar, skrivit lite brev, sett OS, pratat med Markus, mejlat lite ... jäkligt skönt. Jag behövde det i kväll. I morgon ska jag åka norröver. Som variation.

BorneoNär jag spånade vilt om vad jag ska använda mitt stipendium till så tänkte jag att det vore fint att åka till Borneo och om möjligt kika på orangutangcentren och ännu hellre få jobba lite där. Kolla vad vi gör med marken som i sin tur utrotar olika arter, t ex några av våra närmaste släktingar. Jag skulle nu kunna använa borgaruttrycket -Det är inte pengarna, det är tiden. Helt sant är det också.

Karin på jobbet fick en tygapa på posten i dag. Hon kan vara lycklig hon,

Mer snö

Det snöade i morse. I går kväll också. Nu snöar det också så att utsikten från tåget är ganska mjölkig. Jag är trött. Seg. Men behöver skicka lite viktiga mejl. Det behöver jag verkligen.

Skulle ha ätit sushi i går men istället blev det en osmaklig färdigpizza från coop. Mycket dumt. Alltså blir det sushi i dag.

I mitt jobbresande har jag konstaterat att varken på Coop nära, Essingen eller stora Pressbyrån på stationen är personalen trevlig. Faktiskt det motsatta.

Lycklig slump

Tappade tydligen nycklarna när jag var ute och gick. Märkte jag när jag kom hem. Gick ut för att leta. Passerar ett par som höll i mina nycklar och undrade hur de skulle bete sig. Stor glädje för mig! De blev också ganska glada.

Två semlor

I dag blev jag bjussad på en semla på jobbet. Och en semla på kvällens möte. En god dag.

Finns det några gränser?

I Gävles kommunfullmäktige finns en ledamot som inte drar sig för att hitta på. I går hittade han på att Gävle kommun tycker att ideella organisationer är ett hot. "Det står i texten". Jag läste och läste men kunde bara hitta positiva kommentarer om ideella organisationer. Och goda samverkansexempel.

Jag är jätteläskunnig. Men tydligen tycker han att det är helt okej att bar hitta på, vi skulle kunna kalla det ljuga, om vad som står i handlingar.

Makabert.

Besök hos tandvården

För det första fick man ha sådana urlöjliga blå skoskydd. Jag hatar det.
För det andra behandlas jag alltid i ett rum med barndekor. Jag gillar inte Puh.
För det tredje tar det alltid så sjukt lång tid att rikta in kameran och gå ut ur rummet för att ta de fyra bilderna av mina tänder. Under slow motiongången sitter jag och bitter ihop om den gigantiska brickan som skär upp hela min gom och försöker hålla tårarna tillbaka. Det går inte.
Pickningen med vass grej i varje liten gnutta tandkött jag kan uppbåda. Skrapandet av tandsten så hela huvudet durrar. Uff!

Det är inte kul hos tandis. I dag pratade vi för första gången om mina visdomständer nere. Som inte syns. Men de är tydligen en potentiell risk. De kan komma att trycka på alla mina andra tänder och då kanske de måste opereras. Om detta har jag intet fått veta innan, trots att de ser likadana ut nu som för några år sedan enligt röntgen.

Men nu var de viktiga, för nu placerade de mig i en högre riskgrupp om jag ville förnya mitt tandvårdsavtal. Fast det ville jag.

Trots detta är jag ändå lite euforisk. För min tänder var så fina så, och jag behöver inte komma tillbaka på 18 månder.MellanmålsbloggenJag rekommenderar. Smakligt.

Sopor

Gästerike Återvinnare informerar om sin verksamhet på kommunfullmäktige. Skitduktiga är dom!

Jag är så glad över att bo i en kommun som jobbar så bra med hanteringen av sopor. Att det sedan några år är en självklarhet att kunna kompostera oavsett var man bor.

Eftersom många är lite lata/lite oomtänksamma är det viktigt att det är lätt att slänga på rätt sätt. Det har Gästrike Återvinnare tagit på allvar. Thanx för att ni gör det lätt för mig att leva bättre!

Mellanspel

Förmiddagen har jag spenderat på soc, och när det var klart har jag tränat på gymmet. Känns bra. Ätit upp resterna av den av mig konstruerade pizzan från i går. Framför Top Model.

Svarat på ett antal jobbmejl har jag nu gjort.

Dags att styra upp mig själv samt lägenheten lite på ytan innan jag drar iväg på nästa politiska uppdrag. Det vanliga åtta timmar långa fullmäktigemötet.

Bävar för min tandläkartid i morgon. Det är inte skoj med tandis. Det gör så förbannat ont att ta bilderna. Det kommer alltid tårar på mig.

Hemkommen

Efter mer än fyra timmar i bil med Tommy hade vi avhandlat ganska mycket om musik och litteratur. 

Kom hem. Took a rahter long walk. Nu jäser jag degen till pizzan jag ska ugna ihop.

Jag fick en önskefilm av Markus: Ponyo. Jätteglad blev jag. 

Stå för det bara

Ett begrepp som jag starkt ogillar är "unna sig".

När någon unnar sig något antyder det att man inte borde men man lyxar till det lite. Att man sysslar med något förbjudet, för att trots allt är man värd det.

Jag tycker inte man ska unna sig något. Jag tycker att man har rätt att göra vad man vill med sina pengar utan att behöva tänka sig att man unnar sig.

Tråkigt nog är det mest också kvinnor som unnar sig saker. Lite försiktigt och ursäktande så där. Män unnar sig aldrig choklad. De äter för att de känner för det bara.

Jag tänker eller säger aldrig att jag ska unna mig något. Jag bara tar det. Och skäms inte det minsta.


-Jag tar en bild på dig Elin!Peter tyckte det var en bra idé att ta en bild på mig med Fryken i bakgrunden så man kunde se hur fint det är i Dalarna. Sedan konstaterade han raskt att vi är ute för mycket eftersom vi är lite som kungen, vet egentligen inte var vi är. Det är ju Värmland som är location.

Jag är trött och sliten. Inget är bättre än en rejäl hoodtröja då.

Nu är det redovisning av hälften av grupparbetena. Konstaterar ytterligare en gång att somliga tycker det är roligare att prata än att reflektera över vad som bör sägas.

Vi fejkar en valplanPå den här helgens valledarutbildning så jobbar vi i rollspel där vi ska hittepå en valplan för Åsforsen. Jag som inte är tekniskt kunnig och inte kan göra en tidslinje i något program fick göra en på papper och fota av den. Till en PP-redovisning vi MÅSTE göra. Min första PP ever.

Helt utan konstiga rubriker eller saker som kommer åkande från sidorna.

Inte så roligt som man kan troEtt mms med en sån här bild (fast eg. sällan så här romantisk) är ofta det närmaste min sambo kommer mig på helgerna. Och på vardagar också. Jag är hemma någon timme ibland.

Så är det faktiskt. Jag har gjort val som innebär att jag oftare är borta än hemma. Det betyder att jag uppskattar sjukt mycket att vara hemma. Till och med utan sovmorgon är det härligt.

Det blir så konstigt då när andra säger åhhhhh (längtansfullt) när jag berättar att jag ska åka bort och bo på hotell och käka mat jag slipper laga själv och kanske se någon konsert eller så och träffa massor av roligt folk.

Men för mig är det det som är vardag. Visst är det helt okej, något annat vore rubbat att tycka. Men det är inte alltid kalas. Det är inte roligt att inte hinna träffa sina vänner för att kalandern är för full. Det är inte roligt att inte veta när man ska kunna tvätta för att tiderna inte passar i agendan. Det är självklart inte roligt att träffa Markus så sällan.

Att välja politik är att välja bort sin tid. Mina högsta önskningar, en häst och en hund, är körda på grund av det här valet. Kanske om tio år.

Det är en grav nidbild att politiskt arbete är som klyschan säger, en dans på rosor. Förutom att man ger upp sitt liv, är några också ganska elaka utan att känna mig. Och trots att de är väldigt opålästa levererar de "sanningar" och man får inte säga emot för "du lever inte i verkligheten".

Ett uttryck som jag flera gånger berättat hur mycket jag avskyr. Jag har jobbat massor med studier och jobb eftersom min verklighet är sådan att jag ALDRIG vill vara utan pengar tillräckligt för att själv kunna råda över mitt liv. Kanske varit rädd för att det ska bli så. Det är min tillvaro, mitt driv. Och därmed är mitt politiska driv att alla ska kunna ha ett jobb, en försörjning för att kunna känna en frihet.

Den här kampen för människors frihet gör min egen frihet starkt begränsad. Den har stängt in mig på ett hotell vid sjön Fryken. Hur ironiskt är inte det?

Lindström om oss och djuren

I Aftonbladet skriver Fredrik Lindström bra om vårt tankesätt om att äta djur. Vilka vi äter och inte.

Älskar att läsa kommentarer på sådant. Förutom kommentarerna i sig har jag mycket svårt för detta med smeknamn, bara för att man råkar röra sig på nätet. Heter jag Elin heter jag Elin. Inte "horselover" eller "silverstare" eller "plopp saltlakrits".

Min uppfattning är att män som grupp har svårare när människor bryter mot normen. De är mer homofobiska och långt oftare sverigedemokrater.

De har också lätt svårast med att jag (och andra) är vegetarianer. Senast för två timmar sedan uppmanades jag att lätta på mina principer och åtminstone äta lite fisk till lunch. Jag ruckar aldrig på några principer, svarade jag.

De har också otroligt svårt med att inte alla vill supa sig fulla och dumma.

Nästan inga män tål mig, för jag är allt de inte förstår. (men jag lever helt okej med det)

Det nya SverigeDe nya Moderaterna har skapat det nya Sverige. Ett land där vi gått till en välfärdsmodell som kräver individuellt ansvarstagande. En modell där någon helst ska tjäna pengar på oss 24 timmar om dygnet.

Vill vi att penningavärdet ska vara större än människorvärdet?

Håkan Juholt talar.

Jag sitter på tåget och tänker ...... på varför det finns partier som tror att det är "ungdomsvänligt" att ungdomar ska få lägre löner och sämre anställningsvillkor än andra.

Att ta LAS ska enligt några göra att det är lättare att anställa. Jomen visst. Det enda som de är ute efter är att det ska bli lättare att SPARKA folk. Som blir gravida, eller sjuka eller fackliga eller så. I dag har man oftast provanställning/prövotid i sex månader. Då kan man få gå hem på dagen om man intlever upp till kraven. Räcker inte det för att testa nån? va? va? jo.

Jag förstår inte varför det skulle anställas mer om LAS inte fanns. Ingen har kunnat förklara det för mig heller. Och då är jag smart. S M A R T.

Så roligt med vigslar

 Aftonbladets bild

Under våren har jag nu ett gäng vigslar inbokade. Det känns jätteroligt. Nu har jag hållit i så många att jag dels tappat räkningen, dels känner mig säker i uppdraget. Att få vara med vid någons riktigt stora dag då alla är glada och vackra känns fint och ärofyllt.

Det är spännanade att höra hur olika paren tänker om hur de vill ha det. Snabbt, enkelt och hemligt. Eller större och med lite extra saker. Jag är öppen för det mesta. Utom om någon vill ha ett tema där jag behöver klä mig i medeltidskläder.

Sockervadd i huvudet

Just nu känns hela jag ganska fluffig. Jag har en halvtimme kvar innan jag ankommer den ljuvahemstaden.

Var på plats på jobbet i morse för bra precis tolv timmar sedan. Gjorde massa administrativt. Åkte iväg till riksdagen där vi hade ett planeringsmöte inför länets A-dagar. Jag ska hålla pass om välfärden.

Jobbade lite i loungen, påpassligt nog kom dagens viktigaste telefonsamtal medan jag satt där. Mejlade och sånt. Det är verkligen mycket mejl i mitt jobb. Tur att jag läser snabbt. Men jag tycker mycket om alla kommunikationsvägar baserade på text. SMS uppfanns till exempel för min skull.

Därefter träffade jag de i förbundsstyrelsen som arbetar med frågor direkt relaterade till förenings- och distriktsverksamhet, Jättebra möte.

Tråkigt nog var jag dubbelbokad och missade därför möte med arbetarekommunen samt om kommunala handlingsprogrammet.

Ser mycket fram emot att komma hem. Ska duscha, packa och sova. I morgon 6.45 åker jag till ... Sunne. Oväntat va?


Kolla mej!

Från Elises hemsida

Okej, det här beställde jag (bland annat) från redvelvetart.com, som Elise har gjort. Alltså, hon målar porträtt av en utifrån foto. Så får man berätta lite om sig själv. Gissa vilken som är jag liksom.

Längtar tills den kommer på posten. Småsakerna damp ner igår.


Delar ut pengar

Delar i mitt jobb går ut på att fördela pengar. Det har jag gjort nu på morgonen. Skickat upp utbetalningsunderlag.

Den bäste gruppledaren

I dag har vi valt Daniel Olsson 21 år till gruppledare för Socialdemokraterna i Gävles fullmäktige. Daniel kan svinga klubban han!

Kvällens möte

Alla nämnder rapporterar om framtiden. Curt har det lite besvärligt med snön. Tre snöveckor har kostat mer än fem miljoner. Vi har haft fler än tre veckor med snö ...


Om man är kvinna och ungefär 50 ...

... verkar man ha en stark förkärlek för att skicka vidare allehanda märkligheter som bilder på små, söta hundar på Facebook. Eller blommor. Eller kramar. Eller massa grejer som verkligen inte betyder något.

Det tar massa onödigt tid att klicka Ta bort, på dessa.

Morgan skojar

Morgan Alling pratar i inledningssessionen också. Allvar med humor.

Nyss kom två kvinnor lite sent och gick framme vid scenen. Morgan skojade med dom och sedan frågade han
-Mår ni dåligt av att jag skojade?
-Nej, vi är från Värmland
, svarade de.

Mässa om Psykisk ohälsa
På bilden överst folkhälsominister Maria Larsson. Hon talade om barnen som inte riktigt växer upp i så trevliga hem. För att föräldrarna super så mycket till exempel.

Hon talade också om föräldrarnas kärlek som så viktigt för barnen. Absolut. Sedan sade hon att faktiskt kunde det ju också vara så att familjens ekonomi kunde påverka hur barnen skulle komma att må. Men det var i en bitsats.

I det här samhället Maria, kan vi inte leva av luft och kärlek. Vi vehöver det, men barn behöver också få växa upp i icke-fattiga hem. I dag är de massor. Massor av fattiga barn i Sverige. Det kan påverka deras mående. Lite enligt Larsson.

Mötas

Det är väldigt mycket möten på G just nu. Det är inte så konstigt eftersom det egentligen är huvudingrediensen i mitt jobb och på min fritid.

Men i går, några minuter innan jag var på väg till Söderhamn med tåget, på ett möte ringde det och beskedet var att stanna hemma pga snöoväder. Så jag fick ett helt gäng timmar till inget. Jag läste, tog hand om krukväxter, sorterade saker i väskor och så vidare. Ganska okej. Det betyder att jag bara hade två istället för tre politiska möten på min komplediga dag.

I dag ska jag på konferens till Stockholm men på tåget jobbar jag med mejl och läsning av dokument.

I kväll är det gruppmöte hela kvällen. Räknar med att vara hemma 21.15. I det riktigt glammiga liv det innebär att vara fritidspolitiker. Man gör i princip inget.

Kolla, ingen utväxt mer!Det är fantastiskt. Men det liksom kryper lite i hårbottnen. By the way, varför kan man inte ha hur många böcker som helst? Inget hem är komplett utan ett ton böcker.

Tack gamle mattelärareOch kollega faktiskt. Våren 2003.

Nagellacket för den här veckanOPI Green-wich village

Rolig färg.

Gustav Fridolin har talat

I går kväll var jag biblioteket (älska bibblor) med Eva. Hon hade uppmärksammat att Gustav Fridolin skulle prata om ungdomar utifrån sin bok Blåsta. Måste höras tänkte jag och var glad att mötet innan avrundades så det var möjligt.

Gustav är enkel och rolig att lyssna på. Det bäddar för att man "orkar" ta till sig innehållet. Kort och enkelt handlade det om att vi har dragit ner på den gemensamma välfärden (trots att 90 procent säger sig vara villig att lägga mer på den) medan privatkonsumtionen av bilar och hemelektronik har ökat. Krasst sett, vårt "behov" av snygga mobiler gör att vi har struntat lite i att vi får färre lärare i skolorna. Ett hårdare samhälle pga egosim alltså.

Fridolin lyfte fenomenet att om DU inte lyckas är det DITT eget fel. Vi har liksom förlikat oss med att vi inte längre kämpar för alla, för att det ska gå bra för alla (dock jobbar ett parti med att alla ska med). Vi pekar ut de som "lyckats", som Zlatan och framhåller honom som ett gott exempel. Lyckas inte du, shame on you.

Alla ska kunna lyckas.

Det kan inte vara sant?Är det verkligen så att männen inte var sugna på att vara hemma med sina barn? Visste vi inte det redan?

Lördag kväll, pixHär står jag och väntar på att någon gång få en vettig instruktion om hur jag ska göra den här prisutdelningen. Vem ska jag ge några blommor till? Är det ens det jag ska göra?Den här bilden kallade Joela, men vänta nu är det mig han pratar om?Här får jag check, blommor och sen kramar.Och titta så glad jag blev.

På vägen upp till Hudik skojade jag och mamma om möjligheten att jag skulle få dela ut en sån där stor check. Aldrig hållit i en sådan, så bara för känslans skull. Mamma tyckte i så fall att jag kunde sno den (på skoj, i min familj snor vi inte saker på riktigt). Och så var den till mig.

Joela tog bilder. Hon var en del av konspirationsteorin.

Den här helgenDen har varit lite tjock. Fast på ett kul sätt. Kom hem senare än tänk då i fredags och orkade mest bläddra igenom den blandade skörden av tidningar. Accent, Glamour, Fokus och Damernas Värld. Pierre har gjort ett mycket bra jobb med Accent.

Kl 16 hade jag en vigsel på Engeltofta. I veckor har jag på nätterna drömt om olika dåliga scenarion som ska hända på den, vilket varit mycket jobbigt. Samtidigt har jag sett fram emot den för brudparet hade det lilla extra. Och det gick jättebra! Mitt inhopp var dessutom väldigt litet. Skönt när det var gjort och det hade avlöpt väl.

Om gårdagskvällen har jag nyss skrivit. Kommer lite till när Joela har skickat bilder. För ni längtar väl?

Sov djup hela natten och hade glitter i ögonen när jag vaknade. Bokstavligt, för eyelinern var ingen lek att få bort och jag hade inga specialare med.

Sedan har jag lekt med pippifigurer. Och kollat på Pippi. Avsnittet när de frossar i godisbutiken är gott att se.

Nu tänker ni som detaljstuderat bilden att det är dags för mig att färga håret igen. Det stämmer. Ska bli! Snart.

Ett tidigare snart kommer Mats hit och vi ska genomföra revision på min förening IOGT-NTO 21.


Överraskad

Elin Lundgren är skribent, folkrörelseaktivist och socialdemorkatisk politiker. Hennes orädda och självständiga engagemang imponerar. Elin Lundgren agerar efter eget huvud i politiken. Elin förenar djup sakkunskap med att bjuda på sig själv i sociala medier och i direkta möten med medborgarna. Hon visar vägen för andra ungdomar som är intresserade av politiska frågor, men som kanske stöts bort av stela och ålderdomliga strukturer.

Kenth Högströms Minnesfond vill uppmuntra och uppmärksamma Elin Lundgren med ett stipendium om 25 000 kronor.

Hudiksvall 6 februari 2010.


Jag blev stum. Jag hade i månader vetat att jag var årets stipendieutdelare och att det vore trevligt om den hade lite familj med sig som sedan också kunde njuta av Beatleskvällen. Sripendiet skulle delas ut till killar i bandet.

Trodde jag ända tills jag stod på scenen och tänkte "eftersom ingen berättat för mig hur jag ska hantera den här stipendieutdelningen får det bli som det blir". Och så där blev det. Grundlurad.

Däremot väldigt glad och fövånad. Och det förpliktigar. Det gör det. Bubblande glädje.

HÄR kan man läsa lite.


Fixigare lördag

I dag ska jag förrätta en vigsel därefter åka norrut och dela ut ett pris, men det är lite hemligt än så länge. Jag ska ta Markus, mamma och Bertil med mig.

Hur har resan gått i dag?

I dag har Sofia fått se hur praktiskt det är att pendla. Tåget vi var bokade på i morse var tre timmar försenat (men vi tog ett annat). Tåget hem var... inställt. Så vi fick ta ett tåg en timme senare. Som inte kör Sofia ända hem utan då får hon åka buss.
Sofia är nog rackarns sugen på ett pendlarjobb.

Pigga upp handenTestade lite olika grejer när Sofia och jag inventerade utbudet. Köpte den turkosa ögonpennan och kompletterade med matchande glittereyeliner. En typisk vardagsmake...

Viking Line och våldtäkterna

Aftonbladet visar bilden på mannen som sägs vara skyldig till en våldtäkt och efter den knäpper byxorna.

Viking Line säger att de jobbar medvetet med att få ner våltäkterna på båtarna (eller horhusen som den utpekade våltäktsmannen kallar dem). De gör lite bra grejer.

Men jag vågar påstå att det vore en rimlig väg att kanske... inte fokusera så mycket på alkohol på båtarna. Alla som satt sin fot på en "Finlandsfärja" vet att det mesta går ut på att du ska köpa och konsumera alkohol.

Alkohol gör folk dummare. Omdömeslösa. Sådant som nyktra människor inte skulle drömma om att göra, gör samma människor i berusat tillstånd.

Alkohol som utlösande effekt.

Det är stor skillnad på sexuella övergrepp som utlöses av alkohol och de som inte gör det. De senare brinner liksom inne.


Kanske lite tröttisVi är på det (försenade) tåget och är nu typ på Arlanda. Vi kommer inte att bli sena till första mötet men inte ha någon god marginal heller. Får leva med det.


Kvällen i gårSofia på golvet med en del pyssel. Hon gjorde hur fina sidor som helst. Den här tjejen har till exempel en egen häst som hon kunde göra en sida om. Mig är det lite synd om för jag har ingen häst. Å andra sidan har jag sjukt  mycket pysselsaker.Innan dess var jag riktigt huslig och lagade tacos ändra från grunden. Husmanskost is the shit!

Klart vi ska dricka ölSSUs djuplodande, ideologiska och bra tidning Tvärdrag ska få en ny kostym. Då kan vi träffa folket bakom tidningen över en öl.

Tråkigt att inte ens de som annars ligger i framkant med frihetstänkandet, inte reflekterar över vilka bojor alkoholen håller oss fast i.

Uppdaterat: En ilsken anonym versalare har påpekat att det är SSUs andra tidníng Frihet det gäller. Det gör liksom ingen skillnad.

Nog en småstad ändå

Tecket på att Gävle måste vara en småstad trots sin storlek, är att folket inte fattar att det är smidigare att först släppa av folk från tåg, sedan själv gå på.

Det hörs vem jag pratar med

Ellinor har uppmärksammat mig på att jag har olika röst beroende på om jag talar med killar eller tjejer i telefonen. Jag har tänkt efter, hon har rätt.

Illa.

Amadeus för fan

Läser på Aftonbladet att Carolas son Amadeus har valt ut den present som Carola ska ge bort till sitt fadderbarn på Haiti. Han har valt en ... parfym.

Det är vad femtonåriga Eden på Haiti ska få efter att tillvaron raserats, från en svenneunge. Pinigt.

Plugga grabbar

På Aktuellt kördes ett repotage om att männen hamnar långt efter vad gäller utbildningsnivån. Tjejer är mer motiverade att plugga, göra karriär och tjäna pengar.

Det är roligt. Men inte när det samtidigt ev. kan innebära långtidsarbetslöshet för en massa män som av något skäl inte har pluggat.

Män är ju knappast dummare. Latare?


Kul med Birgitta

Jag är så glad över att Birgitta har blivit minister. Jag delar inte hennes åsikter i alla frågor, men jag har alltid tyckt att hon varit tuff.

I aktuellt nyss så sade hon att vi tjejer ska ta mer positioner med makt, därför hade hon inte hymlat med att hon ville ha posten.

Bra!

Så kan en tisdag också vara

Tåget var alltså för sent i morse för att det skulle kännas värdefullt att att åka till kansliet fram och tillbaka vilket kostar nästan en timme resa extra när jag behövde vara på riksdagen klockan 12.

Alltså satt jag i SJs lounge med datorn. Eller stod vid disken faktiskt. Skönast. Svarade på mejl, pratade i telefon och läste saker. Och åt digestive med philadelphia fast bara fyra stycken. Jag älskar det. Tur att det är just det som ingår  loungehänget.

Sen var det mötet i riksdagen. Kandidaterna 1-8 på riksdagslistan lade upp lite strategier. Nu åker jag tåg hem och har svarat på alla mejl som kommit under eftermiddagen.

Jag skulle bli fladdrig inombords av glädje om jag hade kunnat gå hem sedan. Men nej, då är det ytterligare ett möte.

Det är ingen bra period just nu.

Jag VILL klaga

Nu borde vi vara i Stockholm. Vi ankommer precis Uppsala. Jag blir så jävla trött på detta. Galet arg också.

Mer om KD

Som en kloking sade.

Hur kommer det sig att KD som å ena sidan säger att man själv ska få bestämma om hur familjen ska ha det å andra sidan vill neka somliga kära att gifta sig.

Här är tips

Tips till alla som ska gå på (politiskt) möte

- Prata kort och koncist
- Lyssna noga så slipper du fråga och folk slipper upprepa det de just sagt
- Frågor måste inte ställas så att ALLA måste höra allt


Stor undran

Nu undrar jag ur det går till när någon blir kristdemokrat. Och hittar inget bra svar.


Jävelnatt

Natten mot måndag är alltid något speciellt. Inte för att jag inte vill åka till jobbet, ty jag älskar jobbet. Utan för att jag efter någon sovmorgon vill fortsätta ha just sådana. Men det går ju inte.
Så ganska pigg eftersom jag sovit länge försöker jag somna strax efter elva. För att klockan ett vara övertygad om att jag inte sovit alls. Men det måste jag ha gjort för det sjöodjur som jag ser framför mig kan jag omöjligt ha fantiserat ihop själv. Alltså har jag drömt.
Inte tyst i sovrummet. Vänder och vrider på mig. Igen och igen. Sover lite. Vaknar. Samma vissa.
Klockan fem hör jag tidningsbudet med alla andra ljud. Vet att det är en timme tills jag ska gå upp. Vaknar var tionde minut. Buttar på M lika ofta. Hatar mitt liv.

Och självklart, självklart är tåget sent. Så sent att jag istället tog det som eg. ska avgå efter.

RSS 2.0