Tankar om att ge julklappar

Jag har förstått att många ser ju julklappar som om det vore det värsta som kunde hända. Att julklappsbyte är ett straff för något. Många vuxna säger att det inte är någon idé att ge till andra vuxna. Kanske är det sanning. Jag hör att man säger så för att man inte har fantasin att tänka ut nåt.

Jag tycker det är kanonkul att ge julklappar. Till vuxna också. Att klura ut något, eller under året ha hörsammat en önskan de kanske inte ens visste att de gjorde, och se den glada minen när paketet öppnas. Faktiskt ännu roligare än till barn som mest har siktet inställt på nästa paket.

Att ge klappar till människor som står en nära och som man tycker om kan ju inte rimligtvis vara en belastning. Om man känner dom vet man ju vad som är den perfekta julklappen och då vill man ju gärna leverera. Det handlar inte om pengar. Jag tyckte det var kul när jag levde på studiebidrag också även om jobb gör att man kan guldkanta lite mer.

Jag tycker verkligen om att köpa julklappar till mina vuxna systrar. Och jag vet att de hittar på roliga saker till mig. och jag tycker det är jättekul! Kanske har vi samma typ av fantasi.

Att få eller ge klappar till folk man inte känner, det kan lika gärna vara. Det märks direkt när man får nåt som inte precis matchar. Ingen otacksamt i det, men det fyller ingen funktion alls.

Julklapparna kan däremot bli en enorm svårighet om det är så att man inte har ekonomin och känner att man skulle vilja ge sina barn något mer än vad som faktiskt är möjligt.Kommentarer
Postat av: Helena

Som du själv skriver; "Jag tycker verkligen om att köpa julklappar till mina vuxna systrar. Och jag vet att de hittar på roliga saker till mig. och jag tycker det är jättekul! Kanske har vi samma typ av fantasi" Du står uppenbarligen dina systrar väldigt nära, kanske även i ålder och ni umgås och kan varandra utan och innan. Den fördelen har dessvärre inte jag, jag har ett åldersglapp på 10-15 år mellan mig och mina 3 äldre bröder, jag träffar dom kanske 2 ggr per år (inte ens alltid på en födelsedag eller jul) DÄRFÖR tycker inte JAG om att köpa klappar till vuxna (eller ja syskon). För som du säger, att köpa till folk man inte känner fyller ingen funktion. Då köper jag hellre en present till min bästa vän för HENNE känner jag utan och innan! Men vi har å andra sidan sagt att vi inte ska köpa julklappar till varann utan till våra barn istället.

Men ja, alla är vi olika och gör på olika sätt! Det ger MIG glädje att kunna ge mina barn paket!

2010-12-19 @ 18:10:10
URL: http://ullvi32.blogspot.com
Postat av: Elin

Precis! Det förutsätter att man står varandra nära. Annars är det ju svårt, och då kan det vara.

Om jag hade barn skulle det ju vara roligt att köpa, för de stod mig nära! Men många säger att det inte är kul/inte går att köpa till vuxna. Ens som man står nära och håller kär. Jag delar inte den uppfattningen.

2010-12-19 @ 21:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0