Ni har väl inte missat Prata om det?

Prata om det

"I spåren av misstron mot kvinnorna som anmält Julian Assange skrev Johanna Koljonen för ett par dagar sedan på Twitter öppet och personligt om gränsdragningar, gråzoner och glasklara övertramp i sexuella situationer. Hundratals följde Koljonens exempel på Twitter under rubriken #prataomdet"

En vän sade för ett tag sedan -Jag hoppas jag får killbarn så jag kan uppfostra dem till att bli nåt bra.
Underförstått betydde det det här, att det finns så mänga män/killar/gubbar som tar sig rättigheter. Och någonstans ifrån har de ju fått det. Det här med att de äger världen slash kvinnors kroppar. Det får mig att spy.


Kommentarer
Postat av: Katarina

Det här får mig att spy: http://andersbwestin.wordpress.com/2010/12/21/sansad-kvinna-pa-dn/

2010-12-22 @ 04:26:15
Postat av: Elin

Precis en sån härlig man som vi INTE behöver fler av. Tack för det otäcka tipset.

2010-12-22 @ 09:01:17
Postat av: Anders B Westin

Jag tycker att ni skall läsa en gång till.

Vad har jag egentligen skrivit.

Läs noga.

Jag ser att ni skriver om prataomdet . Ni får inte blanda ihop begreppen. Jag skriver om något helt annat.Jag har levt med en och samma kvinna i 35 år och jag har själv en dotter som jag vårdar ömt + två extremt snälla söner med varsin duktig och trevlig flickvän. Jag behandlar alla kvinnor med respekt och vänlighet och har aldrig krökt vare sig ett fysiskt eller mentalt hårsstrå på en kvinna.Jag skriver om något het annat. Den osedda manligheten som inte blir bekräftad i dagens skola och som inte har ett dugg att göra med våldtäkt eller något annat otrevligt.Snarare är det det omvända. Om man inte tar in det jag skriver om så kommer surt efter. Unga män som känner vanmakt och som i sin tur tar ut denna besvikelse på framtidens kvinnor.Ni kan helt enkelt inte ha läst och tänkt efter utan enbart hakat upp er på några signalord.

2010-12-22 @ 15:36:09
URL: http://andersbwestin.wordpress.com/
Postat av: Elin

Det är ju vad du tror och hoppas. Men jag har läst. Och hakat upp mig som du kallar det.

2010-12-22 @ 22:02:24
Postat av: Anders B Westin

Men du kan väl berätta vad som du hakar upp dig på. vad är det för fel i mitt resonemang.

Att jag skriver om pojkars problem i skolan och att ni på något sätt kopplar ihop det med #prataomdet som en slags bekräftelse på män illvilja.Jag skriver ju om hur man måste göra om man skall kunna höja mäns självkänsla och positiva livsval.Det om något har möjlighet att minska mäns destruktiva sida gentemot kvinnor.För ni kan väl inte tro att en glad och kunnig hydraulikkonstuktör är ett större problem för kvinnan än en tungsint arbetslös ung man.Den första är ju med och bygger landets välstånd medan den andre känner sig mindre glad och har därför större sannolikhet att agera ut destruktiv vanmakt.

2010-12-22 @ 22:14:55
Postat av: Elin

Det är väl ingen som blandar ihop det. Det har du bara hittat på.Jag hakar upp mig på hela tonen i ditt inlägg. Jag undrar vad tonåriga pojkar har för särskilda behov jämfört med tonåriga tjejer. Vilket ansvar har föräldrarna för sina tonårssöner? Eller söner generellt. Varför pratar vi så sällan om att männen står för typ allt våld. Är det kvinnliga lärares fel? Nja. Detta eftersom vi ser det över hela jorden. Sedan undrar man ju, varför jobbar inte männen i skolan?

2010-12-22 @ 22:24:24
Postat av: Anders B Westin

Det var medvetet en raljant ton. Jag är helt enkelt less på att folk inte begriper sambanden.Ditt sista svar leder till samma slutsats. Du ser det som en konflikt. Det gör inte jag. Jag vill att alla skall få utlopp för sin positiva del av personligheten. Jag föreslår en pragmatisk lösning på hur vi skall bete oss för att få män att i högre grad få livsglädje och stolthet inom funktionella och positiva arenor.(dvs kreativt nyskapande och arbete)varför använder du ord som ansvar, kvinnors fel när det handlar om funktionella lösningar som skall leda till ett bättre samhälle.Förstår du inte att pojkar kan ha ett behov av positiva manliga förebilder på ett något annorlunda sätt än flickor. Jag har dessutom aldrig ställt flickor mot pojkar eller vise versa. Det är din konfliktinriktade tolkning som ser detta.För mig är det och har varit en självklarhet att pojkar behöver vuxen manlig identifikation och om detta sker inom arenor som killar relativt enkelt upplever spännande så skapas positiva spiraler.Dagens grundskola är i mycket hög grad dominerad av kvinnor. Ingen av dessa kvinnor bär någon skuld. Det är en samhällsutveckling som bara har skett.Men när man identifierar ett allvarligt problem så måste man väl ändå vilja försöka lösa detta även om det inte finns några enskilda personer att skuldbelägga.På jobbet i mitt kontorshotell så är vi ganska många manliga hårt arbetande tekniker med barn. Vi är alla fullständigt överens om att skolan inte förstår sig på den manliga teknikerns funktion och världsbild. Vi vill inget annat att det skall gå bra för samhället men tyvärr har vi inte en skola som klarar av att bekräfta den relativt stora del av pojkar som längtar efter fascinationen i teknikämnet. Nu får många killar utlopp för sina tekniska behov genom att spela datorspel där de tävlar i den virtuella världen. kanske kan man kanalisera denna lust på ett effektivare sätt om skolan kan erbjuda manliga lärare med teknikfascination.

Kanske kan en del av killarna på detta sätt vara med att bygga ett samhälle som bärs upp av välstånd.Varför vill inte män bli lärare:Svar: Män upplever skolan alltför kvinnodefinierad, det är för låg lön, det är för låg status, bara för att ta tre exempel.Jag förordar en återgång till statlig skola och att vi kan acceptera linjeval där pojkar tillåts välja annorlunda än flickor om de vill detta.Nu har vi en idé om att könet inte skall få ha någon betydelse för våra val.Jag är helt övertygad om att det är en kontraproduktiv ideologisk idé som saknar koppling till den verkliga verkligheten.Det är inte jag ensam om att inse. I USA har man tom börjat tillåta pojk och flickskolor eftersom studier visar att både pojkar och flickor presterar bättre och att pojkarna blir mer lugna och sansade.Jag letar inte skuld. Jag letar lösningar på problem.Skall man få tillbaka männen till skolan så måste man skapa en situation som skapar manlig statuskänsla. Den enda metod som fungerar.Jag anser att detta är extremt viktigt för Sveriges framtid som välfärdsnation.Du är ju Socialdemokrat. Då borde du vara intresserad av vårt gemensamma välstånd. Det är ju det som skapar grunden för en funktionell solidaritet och en ekonomi som skapar förutsättning för vård och omsorg.Jag tror ofta att man är så upptagen av maktrelationer att man är blind för det jobb som skapar välstånd. Män tävlar med varandra. Detta är en kraft som bygger välstånd även om vissa beteenden kan upplevas som makt.Läs gärna boken: Den generösa människan. Den beskriver den tjusiga drivkraften i "att få göra kön". Vilket kvinnor verkligen sysslar med i vårt moderna samhälle.Jag anser att det är absolut nödvändigt med 50 % män i skolan.

2010-12-22 @ 23:05:49
Postat av: Elin

I nat ttittade jag på reprisen av Ung och bortskänd. Tim-Joel som du lyfter som en snyfthistoria för att han inte kunde prata om trimning utan att få kommentarer om detta, berodde ju på att han pratade omd et på fel sätt i fel sammanhang. Inte lämpligt att prata om att man gillar det för en årskurs sex. Det var en omdömesfråga, inte att de andra raljerade om hans teknikintresse.

Det är tydligt när du skriver att du tillskriver män och kvinnor olika egenskaper, och därefter hänvisar du till att göra kön. Jag är tekniklärare, tycker det är skitspännanade och har undervisat i det. Men av din kommentar kan man få intrycket att det är en omöjlighet. Att teknik är förbehållet män.

Du hävdar också att kvinnans hjärna är vårdande. Hur och när är jag vårdande? TYp aldrig skulle jag säga. Jag uppfattar när jag läser att du är helt inkörd i könsnormen. Du kallar killar som gillar utseende för puderfjant. Vad är det för människosyn? DU dissade Maria Svelands text öm "vän"programmet. Oklart varför. Det var en av de mest briljanta texter jag läst i december.

Skälet till att jag inte orkar utveckla mitt resonemang varken då eller du, är just det här. Att jag vet att ni "män" som tycker er förordna någon slags sundhet i debatten, inte gör det. Ni har som er roll i livet att mosa allt ni uppfattar som feministiskt och därför illa. Jag har ingen lust med det. Det tar upp min tid. Min energi.Som jag behöver till att ta mig fram i vardagen där det står en man i varje dörr och hejdar mig. Antingen för att jag inte ska ta mig fram eller för att de vill hångla med mig. Jävligt tröttsamt ska du vet.

2010-12-23 @ 10:04:20
Postat av: andersbwestin

Man måste kunna skilja på person och kollektiv när man diskuterar dessa frågor. Du är tekniklärare. Det är bra. Men det leder väl inte till att det inte samtidigt kan existera en skillnad mellan könen på gruppnivå. Långt fler killar än tjejer är ända sedan bebisåldern mer fascinerade av tekniska prylar och funktioner. Jag har själv gått teknisk högskola. Där fanns också tjejer som var intresserade av teknik men tyngdpunkten var ändå förskjuten relativt män. Kvinnor som är tekniker väljer gärna positioner i yrkeslivet som är mer kommunikativa än renodlat tekniskt problemlösande. Det har jag 30 års yrkeserfarenhet utav i teknikkonsultbranschen. betydligt färre kvinnor nördar ner i ett specialistyrke. Blir hellre sammanhållare och projektledare / logistiker.

Tex inom kommunerna finns en hel del kvinnliga byggnadsingenjörer. Dom väljer gärna denna yrkesbana. Låt mig gissa att det beror på att det kommunala ingenjörsyrket innehåller stort mått av mänskliga möten och mänsklig logistik. Men ytterst få kvinnor väljer som jag sagt det renodlat tekniska. Jag påstår att detta har sin förklaring i biologin. OBS! Jag pratar om kollektiv gruppnivå och inte om de lika självklara undantagen.Appropå puderfjant: Jag skriver om en för mig depressiv utveckling som växt fram de senaste 20 åren med kommersiell TV. Ett oerhört fokus på mänsklig yta, mode, smink. Titta på TV. Vi överöses med yta och mänskligt narcissism.Jag vill ha Bosse Bildoktorn, Lasses Datorhörna, Fix o Trix, "Så Funkar Det - TV", Tekniskt magasin, "Så bygger du en dragstermotor", "Så bygger du ditt egna vindkraftverk", "Så funkar hydraulik"Försök att förstå: Jag vill inte ha smink och Mode TV, "Titta på mig - TV"Jag är och förblir vansinnigt less på ytligheter som numera dominerar i TV rutan. Jag känner mig överfallen av alla ytligheter som distanserar människan från kreativt skapande.Just detta benämner jag raljant som "fjant - TV"Läs gärna denna skrift kanske med fokus på sid 27 och framåt.http://www.hsv.se/download/18.7b18d0f311f4a3995d57ffe3919/0907R.pdf

2010-12-23 @ 13:01:22
Postat av: Elin

Nej, jag tänker inte läsa någon skrift. Jag har annat för mig. Och jag tror inte att vi har olika hjärnor. Varför varierar det annars ínom gruppen. JAg tror vi uppfostras till olika saker. VId människans födelse fanns inte bilar, tv-spel och annat tekniskt, likväl som barbiedocker elelr dockskåp. Vi har fostrats in i roller. VI gör det fortfarande. Det är förjävligt. För både killar och tjejer. Mest för tjejer, vi är de ekonomisak förlorarna.Och frihetsförlorarna om man ser globalt. Kommerssialism så som du beskriver TV har inte mycket med genus att göra. Varför tittar du om du stör dig? God jul och hej!

2010-12-23 @ 17:25:52
Postat av: Anders B Westin

Elin

Jag förstår helt enkelt hur du tänker. Är du verkligen Socialdemokrat. Har du läst om allmänningens dilemma.Tror du att kommersiell TV påverkar det svenska samhällets mentala status när jag slutar titta.Varför tror du att äldre socialdemokrater kämpade för public services monopol till sista mentala blodsdroppen.Jo helt enkelt för att de visst att det destruktivt påverkade klassamhället.Förr sa radiakalt tänkande socialdemokrater att

"religion är ett opium för folket".Nu är det kanske dags att inse att "kommersiell TV är ett opium för folket" och något som markant förstärker både stereotypa könsroller och klasssegregeringskrafter.Har du överhuvudtaget tittat på TV3, TV5, TV4+ och liknade skräpkaneler.Hur kan du överhuvudtaget bära idén om jämlikhet och jämställdhet när svenska folket manipuleras med sådant skräp.Det fanns en tid då S pratade folkbildning och folkhemmet. Jag röstade S under lång tid. Nu röstar jag blankt.S har fullständigt tappat kopplingen till bildning och logiskt tänkande.Allt handlar numera om postmodernistiskt tyckande, identitetspolitik och inte ett fan om kunskap.Det är därför röstetalet nu ligger på 26 %.Vart tog idealen om kunskap, solidaritet, plikt och ansvar vägen.Det som byggde landet Sverige.Föraktet för kunskap är värst eftersom det ovillkorligen leder till narcissist hyenakultur.Där är vi nu och egoisterna i Moderaterna har 36 %.

2010-12-23 @ 18:16:10
Postat av: Lisa

Elin. Du är så JÄVLA bra!

God jul på dig!

2010-12-23 @ 22:13:40
Postat av: Elin

Tack Lisa och god fortsättning!

2010-12-27 @ 17:04:52
Postat av: Anonym

Jadu Anders. Visst är jag sosse, i medlemsmatrikeln och allt. Intressant att någon som inte är det vill definera mig. Men det var väl en så kallad retorisk fråga.Först klagar du på kommersiell TV. Sedan klagar du på att jag inte tittar.Fast det gör jag ju.Det är intressant att få ta kritik från någon som inte har en endaste aning om mina tankegångar.Hur blev jag plötsligt en påstådd riddare för TV3!? Mycket märklig argumentation.2010-12-29 @ 21:26:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0