Hur kul är det när släkten är lullig?

Katrin Z skriver att man SKA dricka på julen i ett blogginlägg.

Reaktioner från kommentarsfältet:

"Du har inte den BLEKASTE om hur det är att behöva ta hand om sina egna jävla föräldrar på självaste julafton bara för att dom ska dricka "lagom". Att du sen tycker att det är ett påhitt är bara patetiskt. Det visar bara hur oinsatt du är och hur mycket du faktiskt skiter i det. Jag tycker att försöket till en vit jul är bra, även fast mina föräldrar aldrig skulle få för sig att göra något sånt. Jag kommer få ta hand om dom, som alla andra jular. BARA för att dom ska dricka "lagom". Det var en ren käftsmäll att läsa det du skrivit och det gjorde mig uppriktigt ledsen. Du har ingen aning. Jag har tagit oerhört mycket skada av att se mina föräldrar "lulliga". Det önskar jag ingen annan. Du har ingen aning om vad du talar om."


"Ibland skriver du så otroligt dumma grejer, Katrin. Helt jävla sjukt. På alla högtider, då hela släkten är samlad, är det DRICKA som gäller. De flest vuxna blir ganska lulliga, en del mer än lulliga. Min morbror, pappa och min mormor är värst. De dricker även mycket till helger också, i alla fall min pappa och mormor.
Eftersom det är så vanligt min pappa blir full på helgerna, så tycker jag det vore trevligt att ha EN helg då han inte blir det. Då vi kan ha det mysigt, och roligt ihop. Jag vågar inte föreslå det, eftersom hela min släkt är anti, precis som du, att ha jul utan sprit.
Detta gör att jag faktiskt inte ser fram emot julafton. Och ja, kanske att jag som sexton år borde klara av att hantera när min pappa blir full, men det gör jag inte. På julafton mår jag så jävla dåligt just för att alkoholen blir för mycket.
Och som du säger att man ska dricka lagom om man har barn i närheten, absolut! Men en del klarar inte av det.
Så det här med att ha en "vit jul" är nog jäävligt individuellt."


Kommentarer
Postat av: Helena

Det här fick mig att tänka på min au-pair familj i Oslo som jag fortfarande har kontakt med. När "lilltjejen" skulle konfirmeras ville hon bjuda familj vänner och släkt, hon stod själv för all planering, mat, lokal osv. Även dryck- och ingen alkohol skulle serveras sa hon bestämt. Hennes mamma menade att vi vuxna vill nog ha lite vin till maten men hon sa bara; "Varför då? JAG får ju inte dricka det och det är ju MIN dag". Tänk på det alla som säger att julen är Barnens dag.

2010-12-22 @ 12:31:24
URL: http://ullvi32.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0