Vilken fin dag

Jag gjorde mycket administrativt fix inför morgondagen med stor hjälp av partiexpeditionen (som vanligt), hamnade i valstugan och svarade på massor av frågor och spelade in en kort snutt för TV4.

Åke ut till Bomhus och knackade dörr och grillade korv. Totalt bra allting.

Lyssnar på presskonferensen

Eller försöker i alla fall för det är lite dålig kvalitet på den.

Men jag har uppfattat tågsatsningar och jävligt snabb restid mellan storstäderna. Jag har uppfattat sänkt maxtaxa på dagis och jag har uppfattat klimatavdrag till de som bor i småhus.


SoranVilken man.

Modernisera Fångarna på fortet

Det känns stenålders att ha med djur i Fångarna på fortet. Kikade en stund och såg när en darrig tävlande fipplar med spindlar och annat. Låt blir djuren.


Vetenskapens värld - Babel

Sett 20 minuter av slutet, om hur man också kan se "färger". Detta studerade vi extra på kursen "Djuren och fysiken", vi som läste den extra.

Nästa vecka handlar det om bakterier. Älskar naturvetenskap.

Gillar också att Babel börjar igen på torsdag, eftersom böcker är en sann glädjekälla i livet. Tack SVT.

Väggen förändrasVi välkomnar helt enkelt Alva!

Bra för studenterFör er som inte vet, borgarna erbjuder mer lån. Bara lån. Jag tycker studier är värt mer än så, och skulle gärna se en ännu större bidragshöjning.

Ellinor brukar prata om att alla högskole/universitetsstudenter också ska få skollunch. Det skulle betyda mycket på många sätt. Ett annat vi har pratat om är att sänka momsen på studielitteratur.

Det vi också gör är att se till att det blir billigare boende för studenter. Det är bra!

Delar av dagens postI drivan jag fick kliva över för att ta mig in så fanns bland annat detta. Mitt röstkort och rätt röstsedlar, förtidsröstningen börjar på onsdag så det är nära. Jag går på torsdag så är det gjort. Annars skulle det mycket väl kunna bli så att jag på valvakan inser att jag kämpat så hårt för rättvisa och solidaritet att jag glömt bort att rösta själv. Fast nej, jag är lite för strukturerad för att det skulle ske. Men hypotetiskt.

Vidare bjuder 3 in till "Tjejernas dag" och om jag köper en telefon (som jag inte vill ha) så får jag biljetter till Ladies Night. Om jag hade velat ha telefonen, hade jag ändå vägrat gå på Ladies Night. Tyvärr, det lockar mig inte att sitta med ett gäng andra tjejer och titta på killar som någon tror att jag ska tycka är snygga och roliga. När jag tittar på omslaget ser jag att jag faktiskt inte vill se en enda av de här männen. Fast jag är tjej.

Så himla tråkigt att vara så vrång och emot normen hela tiden. Utom när jag röstar, för ganska många röstar ju som jag. Skönt det, men då handlar det ju mest om att rösta så att alla ska ha det bra, och inte att de som redan har det fett ska få det fetare.


Nudlar

Ellinor och jag har delat ut nudlar vid högskolan med Socialdemokraternas förslag om studiemedel. Vi har också ätit nudlar på söder och nu gör vi lite allmänt valarbete med planering inför onsdagen bland annat.

Runt Brynäs

Fint en söndagskväll.


Fett och sockerFett och socker kan göra en helkväll. Snickerskaka har jag bakat.
Det går att googla fram receptet och är värt allt att baka. Enkelt och snabbt. Ingen ugn ens.

En annan del av NärbyDet kan se ut så här. Med utsikten från granngårn. Inte helt tokigt det heller.

Galgar är bra

Trots att jag igår ägnade tid åt att sortera ut kläder för olika ändamål behövdes fler galgar. På förmiddagen åkte jag till IKEA och fixade det. En ny skål för bak, en ram, skärbrädor och servetter fick också komma med. Avstod klassikern värmeljus.

Nu har jag läst lite i Viggo Cavlings Rörmokaren. Trevlig bok. OM en stund ska jag i väg och träffa Ellinor och vi ska planera valarbete.

Vi håller påVi håller på med valarbetet mest hela tiden vi. Särskilt Ellinor.

I morse kom ett SMS.

"Du måste läsa ledaren i DN i dag."

Nu har jag läst den och tyckte så klart att den var smått briljant, med några små undantag. Tråkigt att se i kommentarsfältet att många inte har läsföreståelse nog att förstå vad som står. 

Utdrag
 Anledningen till att männen inte tar ut halva föräldrapenningen är nog inte ekonomisk. De har lagt märke till att det är mer berikande att vara ute i omvärlden och på arbetet. Kvinnorna har sannolikt lagt märke till samma sak, men sitter fast i könsrollen och moderskapskulten.
....................
Egna barn förmodas mekaniskt vara den största lyckan, som inte ska missunnas någon. Den orubbliga barnnormen får alla att tro att man måste göra barn för att förstå varför man lever och har levt. Det är en idé som leder till stark likriktning och gör många olyckliga.


Ett tiny tiny exempel. När jag och Markus förlovade oss kastade en "närstående" ur sig frågan -Hur många barn ska ni ha?, innan ett grattis (som man ju inte måste säga om man inte tycker det är kul så klart).


Första boken utläst

Jag är inte rabiat. Jag äter pizza. En bok om Sverigedemokraterna av Niklas Orrenius.

Män män män män män. SD är så mycket män. Orrenius listar de tio mest inflytelserika i partiet och av dessa är nio män. I bokens kapitel är det inga kvinnor som kommer till tals, annat än i bisatser.

Varför är SD främst är attraktivt för män?

I Aftonbladet i dag får några "experter" svara på frågan Om SD kommer in i riksdagen -vad beror det på. Lena Mellin svarar "Att det finns ett utanförskap i Sverige, särskilt bland sämre utbildade män som gärna skyller sina egna tillkortakommanden på invandrare"

Älska högen!Jag har verkligen längtat efter mitt feta bokpaket från Adlibris. Nu har jag att göra några veckor. Och sen får mamma dom och sen ... någon annan. Böcker ska bli lästa, det är vad de lever för!


Sjuksköterskesystern skrämmer skiten ur mig

Sara tycker jag ska göra en ögonlaser operation. Jag svarar att jag inte vågar.

men vågar du låta ögonglobarna skympna ihop och du får bara två hål och får skaffa dig en ledsagare då?

Vad vet hon som inte jag vet?


Accent kom i lådan i dagOch det är valextra och några av IOGT-NTOs medlemmar som också är politiskt aktiva uppmärksammas. Till exempel jag. Accent har blivit så fett grym efter att Pierre Andersson tog över redaktörsskapet. Jag gillar att läsa den och den speglar verkligen organisationens frågor, och det är inte så mycket te och stjärnbilder längre.
Tråkigt är att artikeln om mig innehåller fel. Flera gånger står det att jag är aktiv i SSU. Det stämmer inte. Förstår inte hur det kom upp, för jag lär inte ha sagt det själv.

Här kan man läsa artikeln.

Läs Jämlikhetsanden

 Läs mer HÄR

"Det har alltid funnits de som intuitivt förstått att ojäm­likhet är socialt nedbrytande. Men det är först på senare år som man i detalj har kunnat mäta dess effekter. Den bild som då fram­träder är både chockerande och överraskande.

Chockerande eftersom skadeverkningarna visar sig vara långt större än vad man hade trott. Ojämlik­heten är en avgörande ­faktor bakom en rad centrala sociala och hälso­relaterade problem."


Flumskola

Eftersom min vän Peter inte fick svar i en chatt med Bjönrklund bestämde jag mig i går efter att ha sett presskonferensen där han återigen pratade om flumskola att mejla Folkpartiet:

Jag undrar
1. vad som menas med "flumskola"?
2. Alla lärare som jobbar hårt i skolan i dag, lär de inte eleverna något?
Elin

Svaret har kommit!

tack för ditt mejl till Folkpartiet. Jo, visst lär sig eleverna kunskap av sina
lärare och det finns så många fantastiska lärare i vårt land. När vi talar om
flumskola så har det inte med lärarna att göra utan strukturerna i skolan. Med
flumskola menar vi en skola där man inte vågar ställa krav på kunskap och
ordning. En skola där man inte gärna har betyg eller skriftliga omdömen. En
skola där det inte uppmuntras om man sticker ut för att man kan mer än andra,
för i flumskolan ska alla helst kunna lika mycket. I flumskolan har lärarna
inte tillräckligt med verktyg och mandat att skapa ordning. Detta menar vi med
flumskola och det vill vi ändra på genom vår skolpolitik som fokuserar på
kunskap och arbetsro.

Hoppas du känner att du fått svar på din fråga.


Jag har ALDRIG sett en lärare i aktion som inte kräver att eleverna ska kunna något.


My feet hurts

Jag hade inte alls så höga klackar på de stövlar jag hade i valstugan. Max tre centimeter. Tre planerade timmar blev fyra och en halv och mina fötter bara dog.

Men det gjorde inget för det var fantastiskt ändå!Kallt

Reinfeldt talar i sin presskonferens om att det måste löna sig att arbete. Det han menar med det är att om du inte jobbar, för att du söker en massa jobb utan att få något eller för att du är sjuk, ska du ha en dålig ekonomi och därmed leva i otrygghet.

Ett kyligt Sverige.


Morgonmejl

Har skickat några viktiga morgonmejl. Kom hem sent i går kväll från RFSL, med en fantastisk kokbok jag fick i present. Gnuggar mig i ögonen och ska snart ner med ett tvättlass.


Min lastbilDen var i stugan i somras och jag tog med mig den hem och körde ett varv i diskmaskin fö ratt få den ren. Bra tips till alla föräldrar med skitiga uteleksaker förresten ... Nu står den bland allt mitt andra plåtter och funkar rätt bra med örhängen på flaket.

Fick den av min morfar någon gång när vi var och handlade i Rosenvall. Faktum är att jag fick något litet ungefär varje gång vi handlade. Så minns jag det i alla fall. Ungefär samma typ av små, söta saker jag faller för i dag.

KaktusbarnBlev bubbligt glad av att vattna kaktusen och upptäcka att den har kaktusbarn på gång. Min kaktus är ett barn från en kaktus i Norrala och ungefär tio år gammal. Den i Norrala i sin tur är uråldrig och stor som en valp. Nu ska jag låta de här sitta på riktigt länge och sedan få fler kaktusar. Hurra!

Ett glas vin ökar risken för bröstcancer

Vi får veta flera gånger om året att alkohol är så bra för hjärtat (ett påstående som inte är korrekt) men riskerna med alkoholdrickande är ingen som slås upp på löpsedlarna, eftersom ingen vill snacka om konsekvenserna av drickande.

Väldigt spännanade är att rosa bandet-kampanjen som körs varje höst som handlar om bröstcancer aldrig talar om det som forksningen vet, att vindrickande är en riskfaktor för bröstcancer, och det behövs inte så stora mängder.

Aftonbladet har en artikel om det i dag.

Orädd

Det skulle jag vilja vara, orädd. Jag är inte rädd för saker, men jag är inte så icke-rädd att jag kan kalla mig orädd. Det verkar annars cool.

Väggen förändrasJust nu skulle jag önska ...

... mig ett mysigt rum fyllt av bra bord och sköna sittplatser, fullt av vänner och systrar. Vi skulle ha tusen sakar att pyssla med. Mönstrade papper, knappar, pärlor, tyg, garn och färg. Vi skulle göra roliga saker och dricka godtemplaredricka till praliner. Som inte får kladda ner pysslet. Det vore en fin stund.

Ing-Marie och aporna!I kväll har jag och Ellinor träffat Ing-Marie som brinner för samma frågor som vi. Läs Ellinors blogg om det.

Påskjuten!?!Björnjakten är igång och det talas om skjutna björnar och påskjutna björnar. Säg som det är, det är skjutna och SKADEskjutna björnar.
Det är inte okej att det går omkring björnar och har ont.

Liten upprättelse för M i Gävle

För någon dag sedan bloggade jag om att Moderaterna i Gävle satt en bild på sex gubbar bak på en buss i Gävle och skrivit För ett tryggare Gävle. Typ.

Nu har jag HÖRT att det finns en liknanade med enbart kvinnor och texten Kvinnokraft.

Det är bra att M också låtsas om att det finns kvinnor. Så himla skabbigt och tråkigt att tjejer ska vara kvinnokraft, dvs väldigt odefinerat, medan männen ska patrullera för vår trygghet.

Lite könsnormativt så där.

Sandviken i dag


Fortfarande inget från Beckman

Eller.... han skickade en kommentar men skrev inget, så lite oklart.

Ingen kommentar till varför han ljuger. Ingen kommentar kring varför han påstår att jag sysslar med censur när det jag vill är att se till att min familj inte läser nazistbajs på min sida. Inget, helt enkelt.


Skatter

Tro aldrig på att de med lägst lön tjänat mest på Moderaternas skattesänkningar. Ju högre lön desto större skattsänkning.

Ny kamera, ny klänningJag har alltså köpt min syster Linas kamera när hon går vidare i jakten på den perfekta bilden. Det är en systemkamera från Canon som ligger vackert i handen. Jag kan inget om foto, har inga amibitioner men jag har alltid tyckt det är sexigt med stora kameror. Så, nu blev det liksom ett bra tillfälle. Kolla mina fina klänning jag införskaffade i lördags.

Så här gör man!


Typiskt äckligt

Jag skulle laga mat till mig. Det blev inte gott alls. Så typiskt.

Schyman vs. Åkesson

I går kväll i Agenda blev det väldigt väldigt tydligt att Åkesson och Sverigedemokraterna har ingen politik för att minska övergrepp mot kvinnor i Sverige. De har bara argument för varför invandrare skulle vara farliga personer för kvinnor. Alla håller självklart med om att ingen tjej ska bli kallad hora i skolan. Men varför hade Åkesson inget vsvar på hur man kommer tillrätta med det? För det är inte enbart "utländska" killar som ägnar sig åt att kalla tjejer för det. Låååångt ifrån.

Gudrun pratade om könsmaktsordningen. Något som Åkesson vägrar prata om, inte kan prata om. För han har inga lösningar på problemet. Sätta upp övervakningskameror där våldtäkter sker... Jag behöver väl inte förklara varför det är ett idiotiskt förslag SOM FRÄMSTA FÖRSLAG.

Min syster kollade med mig och när han talade om pepparspray och utbildning i självförsvar fräste hon  -Vadå, är det jag som ska behöva ändra på mig, intekillarna? Typ.

Aftonbladet skriver.

I hackarnas spår - jävla sossar

SSU blev alltså hackat i går eftermiddag/kväll. En del dokument som ite ska komma ut har kommit ut samt tillgång till privatpersoners mejlboxar. Läser lite i tråden på Flaschback där jag hittar bland annat dessa tre starka argument mot SSU:s påstående om Sverigedemokraterna

• SD är ett högerparti som grundar sig på främlingsfientlighet, en rasistisk
människosyn och inte har någon politik för att minska klyftorna i Sverige.
• SD är ett arbetarfientligt parti som vill försämra arbetsrätten, ge arbetsgivarna
mer makt och inte bryr sig om arbetslösheten.
• SD är ett kvinnofientligt parti med en omodern kvinnosyn och många förslag
som försämrar jämställdheten i Sverige.

1. Mycket intressant. Jävla sossar.
2. Vilka jävla pajasar
3. ssu är en förening för invandrare förståndshandikappade o andra svaga i samhället. dessa bör motverkas med alla medel då dom är som kackerlackor som vill leva av andra frukt.

Motargumenten i sakfrågan är hårda och tuffa från SD-anhängarna.

En klok person har skrivit så här approppå att SD var pissed när de blev hackade men jublar åt att SSU hackas:

Ett av flashbacks få problem: Politiska hycklare. I tråden om att SD's hemsida har blivit blockerad sitter alla och hojtar om att demokratin skadas och hur hemskt det är att alla inte får säga vad dom vill. När nu SSU's hemsida blir hackad sitter alla och jublar över det, bästa som har hänt sen förra julen!

Även om det inte är samma form av attacker skadar det ju båda parterna och båda får problem i det dom sysslar med. SD för att dom inte kan få ut information etc via sin hemsida och SSU för att dom måste lägga resurser på att planera om möten, kontolera skadorna etc. Hur kan det ena vara ett brott mot demokratin och det andra ett mirakel? Båda attackerna var onödiga och dumma. Och det borde väl alla hålla med om, alla som värnar om demokratin som många om ni så fint har uttryckt det.

Lars Beckman blandar ihop allt

Nyligen skrev jag ett inlägg om hur Lars Beckman (M) jobbar med hittepå, på sin blogg. Han anklagar mig för att jag skulle ha fått mitt parti att säga till en annan medlem i partiet att den inte skulle vara vän med honom på facebook. Allt det där är helt vansinnigt. Jag har ställt frågan två gånger på Lars Beckmans blogg om varför han ljuger om mig. Där svarade han inte. Men nu svarade han på det här inlägget "Det är svårt att svara eftersom jag inte sett kommentaren på FB profilen då jag är bortplockad från personens lista."

Det handlar inte om det. Det han behöver svara på är varför han har ljugit om att jag skulle styra över vem som får vara vän med vem på facebook (hej sandlåda!). Han behöver inte svara på nåt som är skrivet på någon facebookprofil utan enbart på varför han ljuger.

Istället klämmer han i med följande på sin egen blogg:

Elin Lundgren beklagar att jag inte har kommenterat hennes inlägg på en Facebook profil som jag inte har access till men nu har jag skickat en kommentar till henne på hennes blogg och istället för ha fria kommentarer utan förhandsgranskning och censur så har hon det på sin blogg, men det är väl så ett socialistiskt samhälle fungerar?

Det är alltså inget facebookinlägg som ska kommenteras eller förklaras, utan (jag repeterar) varför påstår/ljuger Beckman om att jag skulle styra andra medlemmar i partiet?

Det andra jiddret om censur är bara hur löjligt som helst. Jag har haft fria kommentarer på min blogg tills nazisterna började vilja kommentera med högst obehagliga saker för t ex min familj att läsa. Det finns alltså ett fullt rimligt skäl. Tycker han då att det är konstigt att jag valt den ordningen? Han har inte svarat på det heller.

Det är så lätt att fabulera och ljuga tydligen. Och inte behöva förklara sig.

Några bitar engelsk konfekt ...

... och lite slösurfande får avsluta kvällen. Familjen har lagt sig och snart sover alla och bara jag är uppe. När jag kryper ner i sängen ska jag läsa en skvallertidning och  fototidning jag lånat av Lina. Vi har gjort en affär hon och jag som går ut på att jag köper hennes fantastiska bra systemkamera. Den ska jag föra till Gävle med stor glädje under morgondagen. Jag ska också mata en grannes häst innan jag åker tilblaka. Vad skulel Norraladalen göra utan mig?

Det har varit en bra helg. Jag har hängt med i politiska utspel men kombinerat det med att träffa vänner och köpa lite nya höstkläder. Att avrunda hemhemma och dessutom ha fått träffa mormor och semestrande släkt från Göteborg är kalas.

Det bästa är att allt kommer att vara knäpptyst ochkolsvart när jag ska sova. Om ett tag.

Pustar

Jag pustar ut i Norrala. Det behövs. För det kanske blir mindre av det framöver.

Alldeles nyss var det drama då vår valblogg blev kapad, i ett lite större kapande där SSU och Ellinor (stackarn) är extra drabbad.

Jävligt otäckt att hålla på så. Vi är tre små människor på Jorden. Hur stort hot ses vi inte som då liksom?

Hundpromenad

Att få gå hundpromenad med Molly och Elin en lördagskväll är bäst.

Blev inte riktigt som vi tänkt

Kvällen skulle ägnas åt riktat valarbete mot unga men vi hade tänkt lite strategiskt fel. Nya tag!

Tre glada grejer1. Återigen finns en vägg för grafitti uppställd utanför Länsmuseét.
2. Träffade den supertrevliga kvinnan som tar över Söders Parfymeri.
3. Stötte på en före detta elev som jag blev stående med väldigt länge.

Tryggt med mänSå himla ironisk den här bussreklamen från Moderaterna. Sex män (finns det inga moderatkvinnor) som pratar trygghet. Det är alltid mest våld där det är mest män.

Därmed inte sagt att just de här männen slåss.

Allt som kommer som post

Det märks att sommaren är slut eftersom posten blir fylligare. Självklart har jag en ingen reklam skylt på dörren, men de företag där jag är kunde skickar sin adresserade reklam. Inplastad. Det är så drygt. Bort med plasten, snabb check, plast hit och papper dit. Räkningar där somligt med känsliga uppgifter går i sopor medan annat kan insamlas, olika typer av kuvert... Men det går. Och det är viktigt att sortera! Allt annat är ego.


Ser att den fina blombuketten jag fick av UNF för en vecka sedan behöver tas omhand. Någon blomma kanske kan stå sig ännu ett kort tag.


Jag på Babyvärlden

En gång ville Babyvärlden skriva lite utifrån en ledare jag hade i tidningen. Då fick dom det. Det handlade om att fördela föräldraförsäkringsdagarna på ett annat sätt än i dag då så gott som allt alltid hamnar på kvinnan, kvinnan får sämre lön och därmed pension och fortsätter resten av livet att vara den som har ett huvudansvar för ungarna och det gör också att alla arbetsgivare tycker alla kvinnor är jobbiga ända från stort eftersom de (med rätta) förutsätter att vi kvinnor ska vara borta från jobbet. Men poängen var nu inte att radda alla käl till varför det är bra med en jämnare fördelning utan att när jag läser de två kommentarerna blir det så uppenbart...

Det är så gott som ALLTID kvinnan som är hemma mest, och kvinnorna som därmed själva blir de som är det allra största hinret för kvinnor som grupp att bli jämställda med männen. Om ett ojämnt uttag av dagarna någon gång kunde handla om att männen tagit mycket mer ... men så är det aldrig.


Missa inte

Ni missar väl inte vår valblogg Tre i valet? Nu har vi kört rätt mycket filmer, mest för att vi plötsligt kom på att man kunde göra det.

Ganska roligt, om jag får säga det själv. Fast allt är ju en fråga om vilken humor manhar förstås. I vår ingår inte att vara elak till exempel.


Lyckad invigningsfestInvigningsfest i valstugan. Hejdundrande tillställning med massor av folk, många yngre vilket är positivt.


Det är äckligtBlir det aldrig något stopp på gubbar som vill köpa kvinnors kroppar?

Här är två exempel till, uppmärksammade för att de är offentliga personer. De som inte är det fortsätter vara en del av den människorhandel som pågår kopplat till prostitutionen.

-Det var en fyllegrej. Så säger han också. Jaha... ja då förstår vi ju, för det som händer på fyllan behöver vi inte ta ansvar för. Är det därför folk super så mycket, för att slippa ta ansvar och faktiskt använda det som en ursäkt? Alkohol gör alla dumma i huvudet.

-Jag har talat om det för min fru och mina barn. Det var jag tvungen till.

Hoppas frun och barnen i dag inte hänger med den här gubben. Vi behöver inte förlåta eller stå ut med gubbars beteende, varken när de är nyktra eller fulla. Har de ett sånt trängande sexbehov att inget annat spelar någon roll?

För det är ju så, när man ser rubriken så vet man instinktivt att det handlar om något som gubbar har gjort. Annars hade förvåningen varit enorm. (Jag vet att det förekommer att kvinnor köper sex också. Lika fel.) 

Solen har kommit återI går var det de stora gröna som gällde. I dag skiner solen över Gävle igen. Praktiskt. Om utomhussaker är planerade. Och det är det idag. Ellinor och jag har redan planerat lite valarbete.Mest har vi handlat inför kvällens inflyttningsfest i valstugan klockan 19. Ni är välkomna förbi.

En stund har jag också gjorde en intervju på Radio Gävleborg. En rolig klurighet.

God ekonomi i Gävle

Gävle ligger på 24 plats i Sverige när det gäller ekonomiskt snittresultat per invånare. Fantastiskt bra. Men ännu inte bäst.

Lars svarar inte

Jag noterar att trots att Lars Beckman (M) uppdaterar sin blogg, så kommenterar han eller svarar inte på varför han ljuger om saker jag skulle ha gjort.

Lars Beckman ljuger, och hanterat det inte. Hur länge ska han få fortsätta ljuga?Mest regn i Sverige

Det är Gävle i dag. 55 mm. var utanför dörren på promenaden fram och tillbaka till S-föreningsmötet på kvällen. Ellinor och jag har joxat med vår blogg och allmänt pratat politik och kommande aktiviteter. Hela dagen tog det.

Dags att vänja sig vid att bli ljugen om

Så här skriver Moderaten Lars Beckman på sin blogg. "PEJ har tydligen fått order av partiet att ta bort mig från facebook då Elin Lundgren inte tyckte om de diskussioner som var på nätet. Det är lågt i tak hos socialdemokraterna."

Mitt svar skrev jag i en kommentar till honom: Varför ljuger du Lars? Jag eller någon annan från mitt parti har inte sagt något till Poul-Erik om vem han får vara vän med någonstans. Att påstå något sådant är otroligt obehagligt gjort av dig. Vilket skäl han ev. har att ta bort dig från en vänlista får han redogöra för själv. Jag tycker det är väldigt fult av dig att påstå saker om mig som inte har någon som helst förankring i verkligheten, utan är något som du själv fabulerat ihop. Vad vinner du på att ljuga om sånt här?

Är det tillåtet att ljuga ihop sånt här hur som helst. Att påstå att saker hänt, att jag ligger bakom något som är rent hittepå. Eller ljug. Mycket olustigt gjort av Lars Beckman. Varför vill man ljuga om saker?

Work out

Inväntar Ellinor som borde ha varit här för sju minuter sedan. Har förberett scones enligt hennes önskemål.

Vi ska inte slappa, utan kontakta folk, förbereda saker och läsa på inför diverese saker vi ska göra. Work out i valrörelsen så att säga.

I dag var också en KristerdagSå himla glad över att träffa Krister när vi ändå var i Hudik och valarbetade!

Dagens visdomsord


Stros

Strosade runt i Gävle i 90 min och pratade i telefon med mamma och mormor om duverse. Vanlig uppdatering. Nu måste jag försöka äta nåt.


Hjälm är tufft!Försökte kampanja utanför Sandvik i dag. Alltid gått bra tidigare säger de som vet. Från nu går tydligen inte det, så det blev bara en halvtimme. Roligt att träffa Patrik igen.

Vi pratade om A-kassa i dag. Att vi tycker den ska frivillig, solidariskt finansierad och kosta cirka 80 kronor för alla yrkeskategorier. Inte som i borgarnas förslag där de med mest risky jobb ska betala massor medan en läkare betalar lite. Och att 80 procent ska få 80 procent av lönen.

Jag kör med blockerande solskydd. Det är farligt i naturen.

Har du råd?

83.000,- per år plats i grundskolan
92.000,- per år plats i gymnasiet
76.000,- per år plats på högskolan
530.000,- per år plats i särskilt äldreboende
50.000,- ett kejsarsnitt
80.000,- en höftledsoperationför

Eller så finansierar vi sånt här (välfärd) med skattemedel. Tillsammans. Socialdemokratisk politik.


Tennstopet

Magen full av pasta efter en middag på Tennstopet med Peter och Markus. Innan det en trevlig sammankomst med kamrater som laddar för valarbetet.


Kl 12 och kl 14

Då hade jag som mission att dela ut rosor på Brynäs i närheten av Sommaryran tillsammans med andra partikamrater. Mycket trevligt!

Snart dags att gå iväg igen för att ha sista valledarutbildningen.

Den svenska skolan har inte kommit över kepsen

 Galet rolig körnika på Metro.se om lärares problem med huvudbonader i skolan, appropå slöjdiskussionen.

"Folkpartiledaren Jan Björklunds förslag om att förbjuda heltäckande slöjor i skolan har väckt stor debatt. Vad få debattörer tagit upp är att det inte är något nytt, svenska skolan har traditionellt ett ytterst problematiskt förhållande till alla slags huvudbonader.

Den har till exempel fortfarande inte kommit över kepsen.

När jag gick i skolan var åsynen av en keps på ett pojkhuvud det enda som kunde väcka lärarkårens ilska.  Vi kunde mobba vikarier, kasta snusprillor på varandra, sabotera stora delar av skolans interiörer utan att lärarna vågade säga någonting.

Men om vi bar skärmmössa inomhus däremot. Då satte de minsann ner foten.  Då förvandlades dessa välmenande, tillåtande företrädare för modern och demokratisk pedagogik  på en sekund till Sonny Corleone "Nu lyssnar du på mig" sa de när de drog en i armen till rektorns rum.” Du får gärna trakassera dina klasskamrater, förstöra lektionerna och klottra könsord på katedern, men du gör det barhuvad. Capice?”

Stephan Medel-Erik skrev.


Freedom writersJag är inte särskilt förtjust i film, kan inte gärna komma på en favoritfilm. Men nyss slog jag på fyran (i övrigt äter jag Noblesse, surfar runt och allmänt tänker) och hamnade en bit in i Freedom writers.

Hillary Swank är lärare och undervisar en "problemklass". En grupp ungdomar som ingen tror på och därför gör de knappast det själva heller. Inte slut än men jag gissar att hennes passion för undervisning och människor hon leder in på bra vägar.

Jag har redan fått rysningar av ett par klassrumsscener där spänningen blir sådan att den går att ta på. I verkliga livet är det lika jobbigt som utvecklande. Att samtala med ungdomar om det viktigaste, hur vi hanterar varanda.

Den lägsta tanken om filmen är att jag är förtjust i den amerikanska skolbänkstypen där man får en egen skrivplatta. Det är ovidkommande om man jämför med det viktigaste. Att vi grupperar och bedömar varandra.

Gärna utifrån så enkla medel som hudfärg. Väldigt populärt. Vardagsrasismen är påtaglig. Folk petar gärna in att någon är invandrare i helt ovidkommande situationer. Folk som aldrig satt sin fot i ett bostadsområde vet hur det är där. Semesterande svenskar bloggar om hur fint det är i varmare länder men hur äckliga araberna som bor där är (typ citat) och massor av liknanade saker som människor jag trodde var skapligt sunda häver ur dig.

Var och en får bedömas utifrån sig själv och sina handlingar. Inte utifrån alla med samma nationalitet eller posnummer eller hårfärg eller whatever. Det är inte rimligare att hävda att alla från moldavien är på samma sätt än vad det är att säga att vänsterhänta är det.

Enklaste frågan, vill du att andra ska tro att du är som din pappa? I mitt fall vore det en ren katastrof. Då jämför jag mig mycket hellre med min kompis Ahmed, som jag tror jag har mycket mer gemensamt med. Ni hajjar det lite stapplande exemplet.

Jag ser mycket fram emot när Lena Sundstrums program om Sverigedemokraterna börjar på tisdag. Jag tänker mig att det är ungefär likadant som allt som finns på nätet där Sverigedemokrat efter Sverigedemokrat säger mycket konstiga saker. Därmed absolut inte sagt att alla SD resonerar likadant.

Människor som har en sådan rädsla för "vad som ska hända med Sverige", om någon tjej badar i en baddräkt med långa armar och ben. 

Orka ...

Say what?

Sara SB-stylist om Tack för kovajen!:
Fan älskar din blogg!! Du är SJUKT SNYGG ! Stå på dig !

Checka de här me:

Kan ni hjälpa mig!!! Jag försöker få min DRÖMKILLE! DEDE!
(Han kan inte ens ha bilder längre för tjejer är helt kära i han och stalkar honom till fotbollsmatcherna!!)

Skriv i inlägget "Dede dissar Sara Bill" att han borde ge mig en ANDRA CHANS!!!

Help me out!!!!! Han är helt OTROLIGT VACKER och finns ingen som han!
Helt OBESKRIVLIG KILLE!<3 DEDE!

www.dedeprivat.blogg.se


Ideellt arbete är ingen uppoffring

Tidigare i dag såg jag en repris på en dokumentär där en kvinna kartlade sin släkts historia, faktiskt med Strömsbro i Gävle som ursprung. Sådant är alltid spännande.

Då talade de om 40-talet som en era där folkrörelserna blomstrade. "Människorna var offervilliga."

Jag förstår vad som avses, folk lade mycket tid och egna pengar för de tankar som de trodde på. Precis som massor av människor gör i dag också.

Jag har lagt sjukt mycket av det som andra kallar för sin fritid på arbete i nykterhets- och arbetarrörelsen. Aldrig har det känts som att jag gör ett offer. Det är en fantastisk möjlighet att tillsammans med människor som tror på samma saker som jag, arbeta för det. Oavlönat. Obekväm arbetstid.

PURE LOVE. Inte en enda lektion i skolan har lärt mig mer än de människor jag mött, de erfarenheter jag gjort.

Tack för kovajen!Jag lovade att komma tillbaka till avtackningspresenten. Jag är ofta besviken över att finfina barnkläder inte finns i vuxenstorlek. Alltså, en luvtröja sydd av finfint komönstrat tyg. Skitduktiga Anna-Karin på Tusen Nålar har gjort den. När jag hängde med kompisar efteråt undrade de om jag skulle ha den i riksdagen (det är så många frågor om riksdagen, de flesta på skoj). Men det går ju inte, där måste jag ju ha kavaj. Men är då inte detta en kovaj?!

Vi har varit i Bollnäs

En del av samlingen med valledarna i länet var praktisk. Ringa till väljare, finputsa det lokala arbetet och hänga lite på marknaden i Bollnäs, Det är det jag och Ellinor gör här.

Vi kom upp lagom till middagen i går kväll. Efter middagen, vid midnatt, gjorde vi fotbad. Ellinor hade badkar på sitt rum, trevligt.

Det farliga kortetJag kommer aldrig mer att använda just det här kortet. Det öppnar dörrarna på de kylar som kan tillhandahålla läsk, godis, glass och olika typer av mat som man kanske känner att man "behöver" på jobbet.

Det har hänt att kanslipersonal har klippt sitt kort då de inte riktigt kunde hejda sina inköp.

MysfikaSimon och jag fixade fika på vår sista dag. Jag gjorde det bajsbruna.I det här paketet låg en faktistiskt roligt present. Den förtjänar ett eget inlägg vid senare tillfälle.

Tack UNF.

Lite otur när han tänker

Min käre vän Peter upplyste mig om följande:

Mikael Wiehe ligger i fejd med Sverigedemokraterna. Alltså inte bara sedvanligt ideologiskt, utan högst konkret. SD nallade Wiehes "Flickan och kråkan", skrev om en vers för att den bättre skulle passa SD:s storsvenska åsikter, och framförd...e den vid valmötet i Sölvesborg. Helt givet blir Wiehe förbannad och ryter till i ett pressutskick: "Jag är arg och upprörd och har självfallet inte blivit tillfrågad eller gett mitt tillstånd. 

Sverigedemokraterna, med främlingsfientlighet som enda egentliga punkt på sitt program, är det parti som står längst ifrån mina egna politiska uppfattningar." SD:s pressekretetare Erik Almqvist kan för sitt liv inte förstå varför Wiehe blir så arg. "Att någon med så stark vänsterbakgrund inte kan dela med sig är konstigt" säger Almqvist och fortsätter: "Vi vill ju inte heller förknippas med honom och vad han står för." Tankevurporna är rejäla som saltomortaler - om man inte vill förknippas med Wiehe, varför då använda sig av hans låtar?

Nåja, Almqvist resonerar som den sverigedemokrat han är; med samma sorts felgängade logik som utmärker SD:s själva politik. Jag brukar inte citera Bert Karlsson, men i detta fall är det passande: "Jag vill inte påstå att han är dum, han har bara lite otur när han tänker."

Grillad kycklingDen här båten brann för någon vecka sedan. Ligger förtöjd bredvid Limöbåten. Till många barns förtjusning. Många gillade att likna den vid grillad kyckling. Både till lukt och look.


Det var så kul!Dagen spenderades på Limön där jag och Ellinor valjobbade. Det märks inte när det fint väder och trevligt häng på Unga Örnars kollo, och galet trevliga båtresenärer. -Är ni här OCKSÅ!? Självklart ....

Därefter direkt till Nordost där vi spelade så mycket fotboll. Många var sugna på att spela och om gladast vinner, så vann vi! Delar av vårt lag syns på bild.

Direkt hem till kakbak inför morgondagen. Min sista jobbdag på Essingen som UNF:s generalsekreterare (i praktiken har Astrid varit bossen i två veckor). Och alldeles nyss en sväng på Sommaryran i parken bredvid där jag bor. Karuseller, stånd med det vanliga, käk, musik ... Trevligt. Inte ätit middag än men nu är det dags.

Den fysiska valrörelsen

Beat it liksom! Och inga skojiga skämt om stora bakdelar. Jag stod i mål, det är en fördel där!

Kramtvång? Oh no!

Äntligen en riktigt viktig fråga i Magdalena Ribbings spalt.

Del av frågan: Vänner till mig, som har barn stora nog att tala själva, säger alltid när det är dags att säga hej då att ge xx en kram nu till sina barn. Vi vuxna kramas hej då vi är nära vänner, men barnen känner inte mig lika bra. Jag blir illa till mods när jag ibland ser deras blyghet inför kommande fysisk beröring. Jag tänker att om barnen vill krama mig så gör dem det utan påtryckningar.

Del av svar: Du har helt rätt och jag har precis samma uppfattning som du. I min bok “Bra att veta för alla unga” har jag särskilt noga understrukit att inga barn ska tvingas till kramar och att de själva absolut måste få säga nej därtill.

Det är precis så jag känner. Tycker det är obehagligt när äldre tvingar sig på barn med kramar och pussar, fast det syns lång väg att de inte vill. Det är väl menat, men det är inget kul. Har inte alla själv varit små och vet det?


Jag heter ElinOch jag heter Ellinor.
Vi är inte systrat.
Vi är inte kusiner.
Men vi är bra vänner.

(vi är verkligen inte lika men alla män över 40 år som inte känner oss riktigt bra blandar ihop oss)

Preppat älskade Nordost

Dagen var intecknad i dag. Heldag nämnd med påföljande presskonferens.  Därefter har jag och Ellinor arbetat med att förebereda morgonens valarbete på Nordost. Det här Nordost och ett av de två husen jag har bott i.Ellinor klistrade upp våra snygga affischer.


Mink-Jörgen ryter ifrån

Jörgen Martinsson, vd för Sveriges Pälsdjursuppfödares Riksförbund (SPR) avfärdar utredningen som propaganda. – Detta är så klart ett sätt att misskreditera vår näring. Jag är helt övertygad om att de allra allra flesta som sysslar med minkuppfödning tar hand om sina djur, säger Martinsson, till SVT Rapport.

Huvudet på spiken Jörgen! Inte har de som värderar djurs välmående ett intresse av att påvisa att det funkar, när det inte gör det. Industrin har haft massor av år på sig att komma tillrätta med missförhållanden (lidande), men skitit i det. Att/om de allra flesta sköter sig spelar ingen roll när inte alla mår bra.

Påminner om ett pressmeddelande från Centerpartiet "Allianspartierna räddar minknäringen". Rädda minkarna istället.


Sista skälvandeVi hänger inne på mitt kontor, jag, Astrid och Linda. Det är trevligt. Sånt här är snart historia. Ledsamt. Jag har till och med slagit in min Bommerviks-tavla i papper för hemtransport.

Minksnack

Slog på Rapport när jag kom hem och till min glädje var det ett långt inslag om hur minkarna behandlas illa på Sveriges pälsfarmer. Långt ifrån en nyhet om man haft lite koll på farmningen. Nyheten ligger också på Aftonbladet.

Det är självklart att vi ska ha ett stopp för pälsfarmning i Sverige. Nu!

Det underlättar med vatten

Jag glömmer så lätt bort att dricka vatten under dagarna. Då blir jag lite extra konstig i huvudet. SÅ nu försöker jag bota det med att ta med en flaska vatten till de flesta ställen. Det går ganska bra.

Dessutom har jag nu också en period då jag är under avvänjning på pepsi max. Jobbiga tider.

Mammas dräkt är ute och går med mig
absolut


Växer jag inte alls?

När jag var hemhemma sist konstaterade jag att kockan i kyrktornet precis som när jag var yngre alltid är ett par minuter över sju. Tiden har alltså stått stilla.

Ytterligare bevis på det är när jag gör något så högst ovanligt som att youtuba diverse. Eller diverse och diverse. Jag började med politik och nu är jag på Marky Mark och Prince Ital Joes United. Fantastiskt låt från en fantastiskt skiva där också I wanna se more happy people fanns med.

Och jag är rädd för att jag nu kommer att dra fram min boc med CD-skivor med hip hop från början av 90-talet. Konstaterar att vad än annat jag lyssnar på är det hip hop som är grejen. Alltid!

Den 13 juni 1992 spelade Marky Mark i Globens Annex. Det var en fin kväll. Men jag såg honom också när han var förband till NKOTB i november året innan. Att jag tog mig från Norraladalen till Globen när jag var 13 är helt galet. Men det gick.

Åkesson speaking

Jag har alltid varit tydlig med att det Sverigedemokraterna står för tilltalar inte mig. Trots det kan jag inte avstå från att läsa (know your enemy) både det ena och det andra.

Idag intervjuas partiledare Åkesson i SvD. 

Jimmie Åkesson är en slipad politiker. ”Kritiken mot invandringen måste framstå som rumsren, för att den inte ska anklagas för att vara rasistisk”, skriver författarna till ”Ut ur skuggan”, en granskning av SD.

När frågorna rör konkreta förslag kopplar Åkesson på autopiloten. Mer abstrakta saker blir svårare, som att beskriva svenskhet. SD undviker att tala om ras; istället är det svenskheten som ska bevaras.

–Vi svenskar är kollektivistiskt lagda. Lagandan är utpräglad. Man kan kalla det ödmjukhet – eller självförakt.

Det en del skulle kalla för tolerans, ser Jimmie Åkesson som ren självutplåning. Han medger att en del svenskar kanske måste göras om för att passa in i hans Sverige.


–Ja, så kan det väl vara.

I ett land på andra sidan Östersjön behövde man inte ha svart hår för att förintas. Det kunde också vara för att man protesterade för människovärdet.

Jag får ju påhälsning här av Sverigedemokrater och nazister ibland. Kanske ni kan förklara nu, vilka som måste ändra på sig och hur, av de så kallade svenskarna. Måste jag börja dricka kaffe?


Måste styra uppNär jag gått in och ut i hemmet många gånger och under de stunder jag varit hemma också varit lite trött så lämnar jag sakerna lite där de hamnar. Jackor, kavajer, läppglans, väskor, valmaterial vi arbetar med, post ... Jag har inte ens tagit bort plasten runt buketten. Mennu har jag tid! Piggtid!

Fröken Retro

Trevlig blogg om Second Hand. Prylar alltså.

I love my sisters!

Här!

Om du växer upp i en familj med minst en syster minskar risken för att du ska känna dig ensam, skuldtyngd och rädd samtidigt som ditt självförtroende ökar, skriver den brittiska tidningen Daily Mail.

Undersökningen kom fram till att det alltid är bra att växa upp tillsammans med syskon, men att det är systrar som gör den stora skillnaden.

(Aftonbladet)

När det blir annorlunda

I dag hade jag bokat tåget hem med en timme till godo i Gävle innan de tre vigslarna jag skulle förrätta. Men på grund av en tragisk olycka blev tåget mer än 90 minuter sent från Stockholm. Jag var körd alltså, och lyckligtvis kunde Tommy hålla vigslarna istället. Ganska höga odds på det så jag blev glad.

Kom till stan lagom tills vigslarna var över och då vi på Helt Enkelt.

Trots att tiden på tåget då blev lång blev den trevlig eftersom jag språkade med en äldre man om allehanda ting. Religion, politik, kultur. Skoj!

Privatisering av välfärden

Borgarna vill få oss att tro: "Vårdval är ett sätt att styra resurserna till dem som behöver mest vård." (citat Centerpartiet)

”Vi konkurrerar med korta väntetider och specialistutbildad personal”, konstaterar Martinas VD Peter Wasmuth i DN. ”Vi tar de lättare fallen; barn som har ont i magen, ont i örat, har stukat en fot eller en lättare fraktur. Svårare åkommor remitteras vidare till det offentliga”."

"Verksamhetschefen på Skärholmens vårdcentral, Susanne Lindarv, konstaterade i en intervju med DN: ”Man tar från de sjuka och ger till de friska. För att vi ska få in pengar genom vårdvalet ska vi behandla de friska som inte tar någon tid i anspråk, på bekostnad av dem som verkligen behöver vård”.

Två citat från boken : "Sälj hela skiten".

Det känns inte alls bra.

En ära att få invigaJag har precis å Gävle Kommuns vägnar invigt SM i discgolf. Håller så klart till på banan vid högskoleområdet. Det var roligt. Bra med promenad fram och tillbaka. Och snygg bukett fick jag. En rosa blomma bland vita. Kul!Promenaden genom parken är lummig. Gävle är så vackert.

Kolla noga. Jag har fixat håret i dag.

Ordna till

I dag är det en dag av politik och allmänt fixande.

När jag är hemma har jag lyssnat på lite sommarpratare, just nu Lars Ohly.

Nu ska jag förbereda kvällens gig!

Bulgariska bärplockare kommer härifrån

Staten svarar inte längre för gratis sjukvård eller annan vård. Detta system har ersatts av ett avgiftsfinansierat sjukförsäkringssystem, och läkemedelskostnaderna baseras på inkomst. Privat sjukvård, som var förbjuden 1972-1989, uppmuntras numera. År 1994 fanns enligt WHO 33,3 läkare per 10 000 invånare.


Allmän arbetslöshetsförsäkring existerar inte, men en viss ersättning utgår baserad på familjesituation och längden på arbetslösheten.


Det sociala skyddsnätet har brutit samman på grund av den inflationen och landets ekonomiska utveckling. Värdet på pensioner och andra sociala försäkringar har urholkats, och sjukhusen lider brist på utrustning och medicin. Levnadsstandarden har sjunkit och enligt UNDP (United Nations Development Programme) lever ca 10 procent i djup fattigdom - svält är inte ovanligt.

I mitten av 1990-talet fanns ca 14 000 hemlösa barn i Bulgarien.

Det verkar skitjobbigt att födas i Bulgarien!

Uppgifterna från wikipeida (med allt vad det innebär)


Konstigt gottJag har alltid gillat de här papperstorra tefaten med surt innehåll. Helt obegripligt egentligen, men jag tycker det är gott.

Vi fick en hjärna för att tänka med den

Aftonbladet skriver om tankar som EU har för att få folk att avstå från rökning. Det roligaste med den typen av artiklar är de hjärndöda kommentarerna. Behöver inte ens bläddra, det räcker att se de senaste.

Någon hävdar att rökning bara drabbar en själv. (alltså inte tänkt efter)
En annan får upplysa om att sjukvården kostar enormt mycket för rökare
En tredje undrar då självklart vad man ska göra åt alkoholen som också är farlig, men det finns väl för många sköna skattekonor att tjänadär (men kom igen, läs på nåt basic kring alkoholrelaterade kostnader)
Nästa skriver att bara gamlingar blir sjuka av rökning (både fel, och inte mindre dåligt)

Vad är det med folk? Ge oss mer folkbildning!

Och så självklart den säkert mycket poppis rubriken "Öl ökar personalens kreativitet". Inte förvånanade att krukväxter eller semester eller kaffe höjoer trivseln, men svenskarna vill gärna höra att alkoholen är bra. För kreativitet då, eller för hjärtat. Men ingen vill höra om baksidan. De rent ekonomiska förlusterna t ex som den opåläste i tobaksdebatten hade noll koll på, eller alla som tvingas leva det minerade liv som anhöriga med alkoholproblem innebär.

De små, söta lapparna är härJag har ungefär en miljon sådana här i kontokortsstorlek. Ska användas i valarbetet. Vill du ha en med autograf på (klart du vill), så säg bara till ...

Det är regn.

Astrid pratar i telefon. Så just nu pratar jag inte med henne. Då gör jag ingenting.


Det var så det kändes att vara trött på riktigt

Visst, ibland har det varit jäkligt jobbigt att gå upp 8.30 när det är sommar och ledigt. Det har känts lite segt att vara uppe och göra kul 02.00 efter att ha sovit länge morgonen innan. Jag har blitiv uttråkad och trött på färja.

Men jag har inte på riktigt varit trött. Det insåg jag i går kväll. Efter att ha sovit drygt 4,5 timmar, stigit upp i ottan och jobbat hårt (pratat mycket) så gick jag som i trans hem från tåget. Då är soffan livsfarlig och jag tog mig ut på promenad. Sista kvarten släpade jag fötterna efter mig.

Höll ögonen uppe till före 23 då jag tvingade dem att läsa lite. Sedan minns jag inget mer.

Men i morse, då var jag pigg. För somnar man tidigt blir det mer sömn.

Idag just work, no fun.

Tåget hem är sent och därpå följer telefonmöte och sedan sänge. Så jag kan upp och hoppa i morgon bitti igen.

Är jag ledsen och sur för detta? Nej. Att vara ledig är roligt och bra. Att jobba är ännu roligare och ännu bättre. Men det är väl för att jag är ledig ibland. Plötsligt orkar jag liksom bolla tjugo saker på en gång igen, istället för att mest fundera på hur jag ska lyckas undvika att behöva laga mat.

Presskonferens med bullarI dag samlades toppkandidaterna till riksdagen från de rödgröna i Gävleborg och träffade Arbetarbladet, Radio Gävleborg och TV 4 för att berätta lite om hur vi ser på politiken och samhällsutvecklingen.

En sak som vi pratade om handlar om studietraditionen i Gävleborg. Den är dålig. Vi har en kultur av att vi inte pluggar, många gånger är det vuxna som säger till sina ungar att inget är säkert att det blir bättre för att man "läser". Säkert är det inte men sannolikheten är stor.

Den enskilt största gemensamma nämnaren för arbetslösa är att de saknar god utbildning. Utbilda sig kan man göra på många sätt och vi vill erbjuda många attraktiva chanser. Grundskola och gymnasium ska självklart vara bra. Komvux finns alltid för kompletteringar och en andra chans (nu finns tyvärr färre platser på Komvux än när vi styrde sist) och det ska vara lätt at tkomma in på högskolan, inte bli svårare som det blivit med borgerligt styre.

Högre utbildning hänger ihop med högre inkomst och bättre hälsa, varför det är skitviktigt att satsa på.

Borgarna har nedmonterat möjligheterna och därmed behålls klassklyftorna.

Det blir lite av en rivstart

Har pratat och pratat och pratat med Astrid i dag. Jag får akta mig så jag inte pratar helt ihjäl henne.

Är på väg tillbaka till Gävle just nu och det känns bra.

Chockeffekt

Varje gång man varit ledig länge (typ vilken måndag som helst egentligen) är det en typ av chock när klockan ringer. Jag tror jag somnade strax före klockan halv två. Det ger ungefär 4,5 timmes sömn. Och det är helt okej, om jag hade varit på det varvet. Nu är jag inte det. Men jag är på tåget. Jag är laddad för dagens arbetsdag.

Det största och viktigaste som händer i dag är ett "maktskifte". Astrid, min mycket kompetenta efterträdare, tar över allt ansvar från i dag och jag kan sitta i en stol och tycka lite saker.

Tjejen gick in till vargarna

och nu är det synd om henne eftersom en varg började leka med henne och när vargar leker så bits de lite. I och för sig är hon ganska samlad och skyller inte på någon eller så, utan lämnar tipset att inte gå in till en varg.

Men om hon vet så mycket, varför kunde hon inte räkna ut det innan?

Det är ungefär som när rökare får rökrelaterade sjukdomar och ska varna andra. Bra i och för sig, men hade de själva inte kunnat räkna ut det innan?

Hängde på låsetKlockan tolv öppnade affärerna och då ville jag vara först in. Det gick ganska bra. Satt på nya bänkarna utanför Filmstaden och väntade. Kikade på vårt nya torg. Jag gillar rostdetaljerna.

Och se på den här bilden. Här ser jag tydligt att jag flinar likadang som mamma. Det betyder att min mammas gener är skyldig till att jag har de här små läpparna. Trist.

För övrigt klurar jag på hur jag ska få tid att färga och klippa håret som nu är en smärra katastrof. I ett i-land.

Lite vemodig i sinnetDet är lätt att bli vemodig sista dagen på semestern. Ingen mer sommaraktivitet, ingen mer snok på bryggan, ingen hund ...

Däremot faktiskt lite sol, men är det då bra eller dåligt?

Tvingade upp mig halv tio. I morgon ska jag upp strax efter sex, och då måste det bara fungera. Ingen idé att tro att jag somnar före ett i natt i alla fall för det gör jag inte.

Blues, hunden, är den mest fantastiska hund. Jag saknar henne. Bilden är egentligen en skitbild. Hon vägrar posera på bild (hon har väl stolhet i kroppen) så därför blev det inget mer.

Sommaralkis

UNF:s förre pressekreterare Cissi Wallin berättar om sin tidigare alkoholism i Aftonbladet. Vem har skrivit? Självklart Karin Abrahamsson som innan nya jobbet på Aftonbladet gjorde UNF:s tidning Motdrag ett år. Fast nu har hon gift sig och har ett mer spännande efternamn. Vad gör Cissi? Leder P3 Star.

Poängen, det kan bli för mycket lättare än du tror.

RSS 2.0