Värmen mördar orken


Kasst gick det att springa. Kasst. Huvudet sprängdes av blod och värme.

Slamsor överallt.

Men det kom ett snyggt rådjur över mitt spår.

Det var ju lite härligt.


En dag i parken

Det var mycket trevligt att sitta i parken ett antal timmar. Somnade i soffan när jag kom hem. Har storhandlat på Willys. Kollar nyheterna nu.

En vecka kvar till valet

Jag intensifierar kampanjen med två valaffischer på balkongen.

Bett på min kropp

Hille igår satte spår.
Älskar rim.

Myggen var pigga. Baksidan av mina lår var av någon anledning mest utsatt. kanske för att de inte syntes när de flög upp under kjolen. Men det går nog över snart, bara jag avhåller mig från kliet.

Strax ska jag göra en stund i skuggan med sallad och Susanne. Snart.

Hille s-förening 100 år

Sanslöst trevlig fest på Hillegården.


Gävle rockar!

Nu vinner vi Robinson också.

Högst oväntat, men inte mindre kul för det.

Ha bättre skor

Ska jag valarbeta mer än två timmar ska jag ha bättre skor än de töntiga sandaler jag hade i dag.

Solaktivitet

Vad ska jag göra? Valarbete så klart. Inget så töntigt som att sola i alla fall. Det får man cancer av.


Förhoppning

I går var jag på en anställningsintervju. Allt kändes väldigt bra. Jag tror jag skulle kunna göra ett mycket bra jobb där och trivas förträffligt. Hoppas de vill ha mig. Jag skulle få besked till veckan. Återkommer i frågan oavsett.

På ögonlocket

Tog nyss på mascara. Sen händer det att man får ta bort svart som hamnat på ögonlocket. Det är mycket vanligt att båda unga tjejer (ser på elever) och äldre damer inte alls gör detta. Det ser inte snyggt ut, men de verkar glada ändå. Tur det.

RIA-häng

Varje lördag, långt innan öppningstid, händer massor av människor utanför RIA och väntar på att få komma in och fynda. En del har galet söta hundar med sig.

Sura gubbar

Alltså gubbar. Hjälp. Jag tycker det är svårast att valarbete med kategporin gubbar 50-60 år. Märk väl att gubbe inte prompt är en ålder, mer än attityd. Dom ba: -Jag skiter i det där. -Så fan man röstar det där valet.

Jag har fått en kvinna som alltid röstat på M tidigare att nu gå och rösta på S. För hon tycker M är fel ute, men hon kommer inte att våga säga det till någon i sin familj för då blir de så förbannade.

Ett lustigt valarbetes jobb idag rekryterade Anders jobb åt mig. Han ringde upp och lät en knarkliberal prata med mig. Och jag med den kanske främst. Det var ett bra samtal. Anders är skyldig mig en!

Fett bäst

Jag läser Eco Queen igen. Den är den bästa tidningen för damer. Lätt.

Vill tipsa om Hildur.se som är en trevlig nätshop med ekologiska produkter.

En del av Gävle, Klumpen


Men gå och rösta rå!

-Det är en rättighet och en skyldighet, säger min lillasysters väninna om att rösta i valet till EU-parlamentet. En tjej som precis passerat tjugo och som får det att bubbla i min mage av glädje. Hon säger det inte med ironi, eller med en suck utan som en självklarhet. Det känns som en skön kontrast mot de i tidningarna så populära enkäterna där de stoppar folk på stan och tar en bild och skriver några rader om hur de tänker. I valtider är det låga odds på att vi översköljs av just sådana. I riksdagsvalet förutsätts alla rösta och då kan frågan vara om man bestämt sig för parti, nu frågar tidningarna istället om man ska rösta alls. Snacka om att media då är med och sätter en dålig agenda. Signalerna blir att du är helt normal om du är en av de som ger fan i att lägga din röst. Dåligt ansvar från media.


Mitt viktigaste argument för att alltid rösta i allt man har möjlighet till, från kårval till kyrkoval och riksdagsval är att den som inte röstat får heller inte klaga. För klaga, det är de flesta grymt bra på. Men att ta sig den relativt lilla tid det krävs för att få det hum som behövs kring val verkar inte intressant.


Jag utgår från att samtliga med rösträtt ska ta sig till lämplig vallokal innan eller allra senast den 7 juni. I år. För det är nu vi har möjligheten att påverka vilka som ska föra svenskarnas talan i EU-apparaten. Jag har hört så många argument, samtliga undermåliga, för att inte rösta.

Det vanligaste jag möter är att man inte gillar EU. Det har man självklart rätten att göra, men det är inte ett hållbart argument för att avstå. Faktiskt precis tvärtom. Finns det en apparat som man tycker fokuserar på fel saker så är det extra viktigt att man hittar det parti, kanske en särskild person, som man vill skicka dit för att EU:s potential skall tas tillvara.


Ett annat argument är att man inte förstår hela EU-apparaten. Uppriktigt sagt, hur många gör egentligen det? Men det är inte viktigt att veta exakt vad kommissionen är eller hur förslagsgången är. Det viktiga är om man vill se ett rött eller ett blått Europa. Och det tankesättet är detsamma som i valet till riksdagen. Dessutom... hur många kan redogöra för beslutsgången i kommun, riksdag och landsting? Det går utmärkt att rösta i alla fall!


I fotoenkäterna har en del äldre mage att svara att de är för gamla för att bry sig. Det måste vara ett skämt. Har man gått till urnorna i 60 år är det inte tid att sluta nu. Även pensionärer omfattas nämligen av all den lagstiftning som kommer från EU.


Oviljan står i skarp kontrast mot en farbror jag hörde talas om som alltid förespråkade att man ska rösta så fort man har möjlighet, första dagen man kan. Detta ifall man skulle falla död ner innan valet. Sånt beundrar jag, en stark övertygelse om att den egna rösten räknas. Och det gör den. Självklart toppades historien av att just den här mannen föll av pinn efter att han poströstat men innan valdagen. Vi ska inte utgå från att det händer, men den 7 juni kan bli en vacker, underbar sommardag. För att kunna käka glass obehindrat hela dagen, så rösta imorgon!


Publicerad i Söderhamnskuriren och Ljusdalsposten 26 maj 2009


Elin Lundgren cha la la la la

Jag sjunger sådär för mig själv för att jag är så pinsamt nöjd. Jag hade gjort sånt grymt bra förarbete med bedömningar att två hårt koncentrerade timmar räckte för slutklämmen vad gäller betygssättning. Det är skönt att jag haft min klass så mycket så att jag känner dem så bra. Trodde ju natten skulle bli sen, och det kan den ju bli. Men nu med riktigt roliga saker.

Somliga torsdagar är tjockare torsdagar

I dag torsdag är dagen innan betygssättning. I dag torsdag är dagen då jag ska till Sätra och opinionsbilda lite.
I kväll ska jag jobba precis hela natten!

Panik

I tisdags när jag inte kunde sova spärrade jag upp ögonen av förskräckelse och var i en kvart i mycket jobbigt läge eftersom jag plötsligt inte visste var en bunt papper jag skulle fylla i om en elev hade hamnat.

Bestämde mig för att inte fungera mer på det förrän idag då jag var åter på jobbet. Fast det hade jag ju gjort ändå...

Snabba steg in här i morse, och hittade! Glädje.

Härlig nämnd

I dag har jag haft socialnämnd hela dagen. Från kvart över åtta med litet förmöte till halv sex när presskonferensen var slut. Lunchen blev förkortad pga personärende som tog mycket tid, och så måste det ju få vara.

Det finns ett särskilt parti, ett av de små, som i min nämnd beter sig på ett skojsigt sätt.

Vi fick en redogörelse från biståndsenheten (de som delar ut det som gammaldags kallas socialbidrag, vi fräschare säger försörjningsstöd). Det blir dyrt i år. Vi beräknas betala över 20 miljoner för detta, något som beror på ett gäng av de lagändringar som den så kallade regeringen drivit igenom. Dessa angavs som hårda orsaker till detta av vår personal.

Lilla partiet:
-Men skulle du inte kunna ge några exempel på grupper som tack vara lagändringarna istället fått en chans.
Personal:
-Eh... nej...

Annat litet pari säger då:
-Nä, nu ska vi inte prata politik!

Förutom att det uttalandet är anmärkningsvärt i sig på ett politiskt möte, så är det också förståeligt eftersom det parti hon representerar liksom bidragit till situationen.

Det första lilla partiet visade sig hade ringt pressen efter det att vi diskuterat och fattat beslut i en del serveringsärenden. Partiet hade redogjort för både det ena och det andra. Anmärkningsvärt eftersom vi lärt oss den hårda vägen att DETTA SKA INTE KOMMUNICERAS MED PRESSEN INNAN DET KOMMUNICERATS MED BERÖRDA.

Men roligt, det har vi.

Mattanten ordnar


Pasta
Getost
Spenat
Pinjenötter
Soltorkade tomater

Kräver ett minimum av ansträngning men ger glad mage.

Bedtime storiesNär jag skulle sova i går låg Ardalan under min kudde.
Sånt som bara händer i en valrörelse.

Jag tycker svenska folket som helhet är som en tjurig unge:
-Vi tänker inte rösta för vi skiter i EU.

Hur kan man skita i något som bestämmer över en?
Jag är inte kär i EU men nog röstar jag. Jag är inte dum. Som en tjurig unge.

Efter jobbet

åkte jag till Waynes och hardcorerättade. Fortsatte till ett gruppmöte, satte mig längst bak och rättade (vilket är helt okej, men man vill ju inte flaxa med papper längst fram) och sen blev rättningen klar. Helt otroligt.

Fortsatt läsa nämndshandlingar till morgondagens nämnd. Fast snart måste jag nog sova.

Skapligt ändå

Trots att det är tungt nu så ligger jag skapligt till ändå.


Har vi inkompetent personal?

Under dagens interpellationsdebatt hade en centerpartist skrivit en fråga kring omvårdnad. För att exempelifiera hur det kan fungera berättade vårt vänsterkommunalråd hur väl hon tycker att det har fungerat under hennes sjukdomstid.

Då tycker centerpartisten att hon hittar en käck grej och klämmer ur sig "det är inte svårt att få som man vill när man är kommunalråd" (ungefär).

Förutom att hon sänker debattnivån till under vad som är acceptabelt för en femåring så inkompetensförklarar hon vår personal. Fast det tror jag inte hon förstod. Ibland skadar det inte att tänka till lite innan.

Jag är galen i Blues


De tre små "partierna" i Agenda

Gudrun Schyman, jag älskar dig! Du år hård, tuff och säker. Du pekar på viktiga saker och du argumenterar skiten av de flesta. Och med lätthet de oerfarna debattörerna som du mötte i Agenda i kväll.

Gubbarna från Sverigedemokraterna och Piratpartiet lär ha bajsat i byxorna under debatten. SD-killen trodde inte att elva minuter räckte till att förklara vad som är svenskt... Jag har väntat i år på att SD ska berätta detta, men fick sitta tom på kunskapen nu med. Och de har ju heller ingen jämställdhetspolitik att prata om, vilket Gudrun uttryckte sig tydligt kring.
Piratpartiet hade en skön inställning till att nästan inga kvinnor finns bland dem, nämligen i princip ingen förklaring.

Hello beauty!


Härligt!

Först hängt i Ellervik hos min kusin som konfirmerade sig. Hoppade kyrkan och åkte direkt till fikat. Sedan har jag bara varit, gjort allt ochinget. Hasse är ren och jag tog Anton, mamma och Blues på en sväng till skogen. Tänk att man kan gå i skogen utan gummistövlar. Nu är det kvällsmat innan jag ska åka hem igen.Somliga fotografer, som min mamma, förstår inte att fötter också ibland vill vara med på foto.

Rösta så fort du kan, om du skulle dö


Jag träffade några fina valaffischer i Älvsjö en grå torsdag.

Jag har hört om en äldre man som sade att man alltid alltid ska rösta så fort man får möjligheten, inte vänta till någon valdag. För om man skulle dö, så är rösten redan lagd. Just den mannen följde sitt eget råd, och dog faktiskt mellan röstningen och den egentliga valdagen.

Den här dagen

Det är den gamla hemtrakten som gäller i dag. Det känns fint. En timme kvar här först.

Ullie säger att det är Magnolia jag har på min gård.
Molly ringer videosamtal

I morse rusade Molly och hennes matte in i rummet där jag och Uli sov. Plötsligt hör vi Markus ropa från min mobil. När jag lyfter och vänder så jag ser displayen visar det sig att Molly ringt upp Markus på videosamtal. Mycket, mycket oväntat. Det är mer än vad jag själv klarar av med fingrar. Molly gör det med tassen utan att titta på knapparna.

Efter det fick jag dressera henne lite, fast det kanske borde varit tvärtom.


Jag är väldigt avis på Elin som har en gullig hund. Eller på vem som helst som har en gullig hund.


Jens Nilsson valarbetarJens betalar på en restaurang i ÄlvsjöJens hänger hos Elin och Pierre.Jens åker Pendeltåg.

Jens har också varit på Centralbadet och ätit sushi på Kungshallen. Bland annat.

Tekken 5

Att vara hemma hos Pierre är som att vara i ett show room för spännande teknik. Nyss överraskade jag honom rätt rejält när det visade sig att jag besitter en viss talang för slagsmålsspelet Tekken.

Det han inte vet är att jag spenderat timtal med både två och tre. Där kunde jag en del grepp så klart, det kunde jag inte nu. Men visste att man kommer långt på snabba fingrar. Och det har jag.

Om någon frågar mig om oanad talang skulle det kunna vara just Tekken.

Centralbadet - my love

Som lantis i storstan vill jag inleda med att jag såg Lill-Babs. Hon var på väg in på badet när jag var på väg ut. Jag och vännerna var där i fyra timmar. Gjorde en underbar 70-minutersbehandling för ansiktet men det ingick en del massage. Min behandlare hade de mjukaste av fingrar!

Efteråt åt vi, jag åt galet god pizza, följt av en powershopping på SOAK och Åhléns. Några läppgrejer rikare ... Låga odds på det.

Nu är det Plopp Saltlakrits som gäller resten av kvällen. Markus säger att han är lite avsis på Pierre som får delta i tjejmyset. Jag säger att Pierre knappast märks.

Förresten såg jag Wille Craaford på varuhuset också. Och inte orkar jag ta reda på hur han stavar sitt namn.

Ullie lägger till att jag också såg Bengt-Åke Gustafsson, en hockeykille också, jag vet bara inte om det.

Fredagsmys

Inget så fånigt äta godis med barn. Jag, Elin och Ullie ska till Centralbadet. Elin provar just sina stödstrumpor. Fast hon får inte bada med dem.

Bondedagen

Nu ska jag göra som tråkiga bäbisbloggar. Skriva när jag kissat och bajsat och skrikit och sovit och så. Ungefär.

Hängde med Ellinor och Patrik på tåget ner. Pratade mycket om klassfrågor, gav exempel från våra verkligheter. Det ska jag göra ett inlägg om en dag.

Möttes upp av Uli och vi åkte ut till Skogås där Elin förberett kantarellsoppan från himlen. Stor tacksamhet. Uli och jag hade köpt tredagarskort på kollektivtrafiken så sedan behövde det utnyttjas.
Pendeln till Älvsjö. Fika. Buss till Gullmarsplan. Fika. Tvärbana och pendeltåg tillbaka. 

Inför Bonde söker fru, förberedde vi en lista på sånt vi trodde skulle dyka upp i programmet. Så gott som allt hade inträffat första halvtimmen. Att Linda sitter i utemöbler ej gjorda av plast (för det är skitfult), en stor hund går fram och tillbaka i bild samt att en bonde söker någon med både fötterna på jorden. Vi missade två saker. Vi trodde vi skulle få se en stor blå studsmatta, men det var filmat för tidigt. Det andra, mer förvånande som uteblev var en klassisk bondekeps med odalgrodd på eller liknanade.

Till detta glass och fruktsallad inklusive jordgubbar. Mitt liv är fab.

Sd tappar till piraterna

Nyheterna på morgonen rapporterar om att Piratpartiets sex procent beror på Sds tapp, alltså att väljare bytt parti. Det är väl positivt, att man väljer ett enfrågeparti som handlar som frihet (stöld?) på nätet, men saknar all övrig analys av samhället istället för ett främlingsfientligt parti.

Men ändå. Vill Piratpartiet ha väljare som vanligen muttrar över mörkhyade i stugorna? Det kanske är egalt för dom.

På väg

Jag ska bara fiffa mig, sedan är jag på G till de bästa!

Slog omkull allt bredvid sängen i sömnen. Jag måste sluta vara så våldsam.

Bara plötsligt

Långhelgen bara var över mig. Innan jag hann längta ihjäl mig ens. Jag ska träffa två (eller tre beroende på hur man räknar) av mina bästa i morgon. Jag ska också bevista huvudstaden. Det första är roligast.

Ser sannerligen fram emot detta. Redan nu ligger ledigheten som en färgglad slöja i mitt sinne. Det är tur att man jobbar så man kan vara glad när man är ledig. Jag ska passa på att glädjas åt det så länge jag kan!

Max 1800-tal handlar nu om hur kvinnorna behandlades tidigare. Det var ju som bekant som skit. Det har blivit bättre, mycket bättre, men bra är det inte. Ännu.


En kväll i politikens tjänst

En mycket trevlig kväll hos RFSL. VI hade Jonas Gunnarsson med oss och gick dit för att prata parlamentsval. I bilen hem konstaterade Markus att det är så skön stämning där. Och det är det.

Svar från Bajsecco

Hej Elin,

Tack för dina synpunkter, de hjälper oss att utvecklas så att ECCO blir ett attraktivt skoval.
Jag skickar även dina synpunkter till vårt huvudkontor i Danmark som är de som utvecklar alla kampanjer.
Skillnaden är stor i olika delar av världen och därför är det ibland svårt att få fram kampanjer som passar alla.

Till hösten kommer vi att ha en unisexkampanj som passar de skandinaviska marknaderna bättre.

Vänlig hälsning / Best Regards
Lena Mårdh
Marknadskoordinator

Detta angående: Eccos reklam

Äntligen backar Mårtensson

Björn Mårtensson, Centerns kommunalråd i Ovanåker körde nyligen rattfull. Det har visat sig att han var väldigt berusad och att polisen fick krossa en ruta för att ta sig in i bilen när de stannat honom. Han vägrade nämligen öppna dörren.

Hittills har han konsekvent sagt att han kan sitta kvar på sin post. Med de här nya uppgifterna säger han nu att han ska ta time out, och media kan inte längre nå honom.

Varför tycker inte människor att rattfylla är ett brott? Om han hade förskringrat pengar hade hans parti förmodligen inte försvarat honom. När han tar ett beslut att köra full och riskerar andras liv då har man förtroende, även om det tär lite på kapitalet som de säger. Inga ansvarsfulla politiker borde tycka man är klokis om man kör rattfull.

Han har alkoholproblem så klart, han har problem med att bete sig kring alkoholen och det ska hans vänner stötta i. Men han har inte gott omdöme, det kan man inte säga.

Regnbågskänsla


I kväll hade RFSL Gävle träff för politiker. Det gjorde de verkligen rätt i. Roligast var den borgarkvinna som på allvar tycker att ungdomar har så avancerat sex nu för tiden. Roligt ur flera aspekter. Dels för att hon tycker att man kan bedöma det, dels för att det kanske säger en del om henne. Men hon var trevlig annars.

Efter det sprang jag tre kilometer. Hela vägen.


Och vad gäller riksdagen ...

Artikel om riksdagsnominerade i Arbetarbladet idag.Den här tjejen kan lösa en
andragradsekvation om det krävs.

Elitklasser

Kom hem lagom till att se reprisen på morgon-TV där en pedagogikforskare och Mensas ordförande skulle diskutera. Jag har inte haft så mycket tid att sätta mig in i detta.

Men jag tycker några saker:

1. 20 klasser i hela Sverige. Storstadsfenomen alltså. Tråkigt, lantisar är inte dummare som en viss moderat sade.

2. Klart att de som är studiebegåvade ska ha stimulans. Forskningen visar (glädjande nog) att det bästa är att de går kvar med mindre begåvade elever (såna som du och jag typ) och har lite indivudualiserad undervisning. Särskilda klasser har inte visat något större påverkan på resultaten.

3. Det är inte svårt att dra ihop alla med mest sladdar i huvudet. Den stora utmaningen är fortfarande, ändå att hjälpa ALLA att klara skolan.

Mensaordföranden fick det att låta som om vi var rädda för matematik. Det är vi inte. Han raljerade över att riksdagsledamöterna kanske inte kan lösa en andragradsekvation. Då blir jag lite obstinat, som mina elever ungefär. Hur ofta gör man det i vardagslivet.?Egentligen? Ens i riksdagsarbetet? Det handlar om visioner och skapa ett bra samhälle. Mycket lite om att lösa halvkomplicerade matteuppgifter.


Också intressant att när det pratar intelligens så är det stark fokus på matematik. Matte matte matte. Varför?


Olika känslor

I bland känns jobbet mindre kul, för att det är så mycket att göra. I bland känns det kul just för att det är så mycket att göra. Just nu är det lite av det senare. Bra det.

Mitt liv är ganska kul.

Ytterligare en måndag med höger näsborre

Den bara snorar och snorar. I övrigt mår jag perfekt. Varför är det bara ena näsborren? Det är konstigt.

Regular Monday i dag. Allt flöt på fint. Hoppas kvällen fortsätter i samma anda. Och varför skulle den inte.

En del av Gävle, klotter


Reflektion

Jag ser programmet om högerextrema partier i Europa, som rullar på SVT2.

Alla som uppmärksammas som ledare är män. Alla.

Kul bilder från förr

Valläger, Gotland 2006
Jag och Anders
Jag och Ellinor
Jag och Sergio

Tyd mina drömmar

Jag läser att Malena Ivarsson återförenats med sin ungdomskärlek. Sådant låter vackert. Men det kommer aldrig att hända mig. Dels för att jag tänker behålla den jag har, dels för att det inte finns någon riktigt underbar ungdomskärlek att återanknyta till.

Men, i alla fall. Malena och hennes man pratar varje morgon igenom nattens drömmar. Sånt får mig att, precis som när det är jobbigt på TV, vilja gömma mig bakom en skämskudde. Om man nu ägnar sig åt sådant, varför berättar man det?

Det är lite som att avslöja vilka smeknamn man har på varandra. Sånt ska man akta sig för.


Stylista och förundran

Stylista kommer att bli lika roligt som Top Model. Människor som jag inte förstår som gör saker jag inte skulle kunna göra, men älskar.

Förundran över hur mitt partidistrikt förlägger ett telefonmöte till partiledardebatten. Varför?

Tröttsamt!

När man kommer till startområdet och det är människor i glansiga kläder som gör utfall, då undrar man om man ska vända. Men runt trean gick det. Jag gick lite efter 2,5 km dock i uppförsbackar. Lärdomen är att jag inte skulle ha gått ut så hårt, för det gör jag ju som vanligt.

När jag kom runt var de glansiga borta och jag kunde hänga mig över nåt plank och flämta ut ångesten innan jag sprutade vattenslang på hela huvudet och vad glad att ingen mer än Markus var där som jag kände.

Som en tonåring

Klockan ringde tio. Jag bokstavligen slog av den. Nästa gång jag vaknade var klockan halv ett. Men det var så mysigt att sova. Skönt!
Nu är jag laddad med två ägg, tre rostade med björnbärsmarmelad och en liten youghurt med päron/ingefära. Markus och jag ska åka till friluftsområdet och springa. Det ska bli spännande.


Fint om att avstå alkohol.

Underbaraclara skriver. En tjej som tänker på mer än silikonbröst. Att nykterism är en kärlekshandling till exempel.

Så här söt blev jag ...... när jag klippte mig i dag.

Markus kom hem och märkte ingenting. Meddelade en syster i ett SMS och hon svarade snabbt, "Killar är sådana". Är dom?

Mitt soliga trädDet här är min balkongutsikt.
Bland annat.

Jag kan också titta på killarna som grillar så det luktar tändvätska i min lägenhet.

Transformers

Jag håller på att transformeras. Först njuter jag av att ofta springa vid vattnet och kommer på mig själv att längta till sommaren av skälet att då kommer det att ligga båtar här. Egentligen ogillar jag ju båtar lika mycket som till exempel golf.

Och så detta med träningen. Mer svett, mer smärta, det är vad kroppen skriker efter. Och jag är glad för att min grundfysik är seg, stark och frisk. Det underlättar. Fast jag är väldigt närsynt, men det gör inget.

Nu ska jag
1) Dricka vatten, mycket vatten.
2) Duscha och smörja mig med någon av alla mina krämer.
3) Sätta på HIF-lakan på Markus täcke som vädrats en natt på balkongen.
4) Läsa ut boken på balkongen. Ska avsluta alla Fogelström nu.


Ångesteftermiddag

Jag älskar min mobiltelefon. Den står nog högst upp på listan av saker jag inte tänker vara utan. Tätt följd av linserna och datorn.

Men! När man vill göra olika trix med den. Som att ladda in musik och använda sig av PC Suite är vi inte kompatibla. Dessutom är ju datorn en del av detta och den förstår jag heller inte alltid. Det jag får göra är att försöka och försöka och det märkliga är att om man gör samma sak , säg fem gånger, då kan det fungera sedan ... Det skulle jag vilja att någon ännu mer teknikkunnig än jag kan förklara ...

Nu lägger jag in Sophia Somajo till exempel. Men jag önskar verkligen att det gåt tmer smärtfritt. Detta har sysselsatt mig lätt en timme och jag är inte klar ännu.

Mysig förmiddag

Vaknade av mig ajävl halv nio men drog mig till nio. Träffade ett gäng kamrater på Folkets Hus för att diskutera skola. Bra och intressant. Gick till stan och gamblade. Alltså tog en drop in-klippning på stan. Tja. Snabbt gick det. 26 minuter. OCh det blev varken bättre eller sämre, men billigare, än där jag brukar klippa mig. Nu har jag fritid.

Jag drömde om Sparvöga...

.. för någon natt sedan. Låten som M. Fredriksson sjöng när jag var liten. Som är både fin och sorglig. Det är sällan jag hänger på youtube, men det kändes klockrent för att lyssna. Nu har jag gjort det två gånger. Och ja, fin och sorglig. Nu ska jag bara fortsätta gilla att det börjar bli natt, och därmed tar den bästa tiden på dygnet vid. Jag fixar i pysselrummet. Ordnar lite olika.

När Sara var liten trodde hon att en annan Fredrikssonlåt med strofen "du ger mig lugn efter stormen" löd "ge mig numret till stormen". Det var roligt.

Helvetet i linneskåpet

Jag kan nästan inte förhålla mig till "linneskåpet". Där finns toapapper på lager. Där finns massor med handdukar, badlakan, dukar, kuddfodral, extrakuddar, duschdraperier. Massa enkla uppsättningar till sängar. Tror vi har två set till sängen som är dubbla men inte ett enda lakan som täcker hela sängen. Två. Och kanske sex singlar. Vad gör man med sånt när man flyttar ihop? Åh, det känns övermäktigt att ta itu med denna uppgift.

Fy fan Ecco

Bläddrade i tidningen Mama i dag. Inte konstigt att jämställdheten går så sjukt långsamt framåt när reklamen för barnskor är så olika beroende på kön. På sidorna efter varandra. Det blev vansinnigt uppenbart. Varför ställer föräldrar upp på det här? Varför tar Mama in skiten?

Jag har mejlat bajs-Ecco.

Underbara helg

Veckan har gått lika fort som ett räserlopp. Och jag har varit ruggigt välorganiserad så allt har gått bra. Dessutom har jag inte varit borta från jobbet på andra uppdrag och då flyter det väldigt bra. Efter jobbet har jag varit hos en kompis och hennes lilla tjej. Köpte med mig munkar från stan. Det är underbart gott i magen.

Jag har invigt gymmet på gården. Kul att se mig, tyckte det. Jag lyssnade på Scooter och Melodie MC. Poppigt.

-Bli inte ledsen...

.. men när du har glasögon ser du ut som hon i Rent Hus!

Kollegan Andreas meddelar mig detta när han dyker upp i morse.

Jag blev skitglad.


Dunk dunk dunk

Mina fötter löper så bra till strofen:

This is our neighborhood / This is not for the upper class / And not for brats like you

Tack The Baboon Show.  Och vad gäller överklass ... Det är fet ironi att få rosorna till valarbete i en sån här bytta.

Gammal godingJag och min söta klass håller på med ett arbetsområde om droger nu. När jag letade lite material i skolans hylla hittade jag den här gamla godingen från 2000. Jag och UNFs dåvarande förbundsordförande småpratar lite kring ett drama med fylleslagsmål. Jag frågade eleverna om de ville se den bara för kul. Det ville de!

Kommentarer:
- Du har finare frisyr nu.
- Oj, vad du pratar på den där dialekten.

Roliga och duktiga tjejen

Regina Spektor.
Respekt!Från myspace.com
Jag brukar ofta scrappa till Regina.

Rädd rädd

Jag är sannerligen rädd för religiösa fundamentalister.

Naturvetenskap var inte att lita på eftersom det inte ger något svar på meningen med livet. Kom igen prellar! Det finns ingen sådan.

Vilken TV-kväll!

19.30 Utbildningsradion visar ett program om kreationisterna. Precis vad jag behöver se för att ha en levande diskussion i morgon.

20.00 Hype. Ungdomsprogrammet för vuxna. I kväll med den underbara Regina Spektor.

21.00 Grannfejden. Socialpornografi när den är som bäst. Och jobbigast.

Jag kommer att kunna göra skitbra lektionsplaneringar nermyst i soffan framför detta. Observera att det finns ett hål för motion.

En del av Gävle, Södra Skeppsbron


Pissig pinsamhet

Det finns tillfällen då ilskan bubblar ohämmat. Ögonen börjar snurra i sina hålor så jag skulle kunna utklassa vilken seriefigur som helst. Ganska hjälplöst känns det då jag upplever att jag inte kan rikta min förskräckelse över ett sjukt system åt något håll.


Jag sitter med en av de stora kvällstidningarna. Jag läser som Tuula som förlorat sin a-kassa då hon åkte på sin mors begravning. Tuula kunde inte närvara på träffen på arbetsförmedlingen på grund av detta och när hon ringde för att boka om tiden fick hon veta att då skulle a-kassan ryka. Jag kan inte ens föreställa mig den desperation som skulle uppstå hos mig. En älskad har dött. Det är mer än nog för att för en stund leva under press. Men när man vill besöka begravningen, och det vill man, förlorar man sin inkomst. Detta för att arbetsförmedlingen anser att man inte står till arbetsmarknadens förfogande, när man vill lägga en blomma på sin mammas kista.


Behandlingen av Tuula är ett byråkratiproblem, något mänskligheten skaffat sig i modern tid. Någon tänker till, sätter upp regler och dessa klubbas. För a-kassan är reglerna att du ska stå till arbetsmarknadens förfogande för att få rätt till den ersättning som du varit med och samlat ihop till. Det är helt i sin ordning. Självklart ska man vara aktiv i sitt arbetssökande och dyka upp på möten som kan behövas för avstämning och förvissning om att så sker.

Men vem började med att inte tänka själv? Är det enskilda handläggare som stryper ersättning för att människor spelar innebandy någon gång i veckan, för att de skriver texter på en blogg om att vara arbetslös. Båda exempel på annat som lett till problem med a-kassan. Vem är det som inte kan stava till flexibilitet? När problemet uppkommer, var händer med mänskligt bemötande? Har arbetsförmedlingen ingen värdegrund har den heller inget existensberättigande.


Tror någon på allvar att motionsidrottande eller en begravning på riktigt hindrar någon från att söka jobb? Det är inte så på en fläck. Vill någon intervjua mig lämnar den ett mobilsvar om jag inte är anträffbar. Är detta ett fenomen med lutande plan? Kommer det att gå utför? Kommer arbetssökande som uppbär a-kassa i fortsättningen få lämna sitt eget hus, göra sjukhusbesök eller lämna mobilen utanför medan man sitter och skiter? Kanske inte.


Jag läser artikeln flera gånger eftersom jag själv förespråkar att man ska läsa och tänka till för att utröna om nyheten kan vara vriden, om fakta undanhålls för att få den "sanna" bilden. Men nej, Arbetsförmedlingens egen expert Lars-Erik Mellilä säger att Tuulas arbetsförmedling fattat rätt beslut. -Går man på begravning är man förhindrad och då har man inte rätt till ersättning.


Jag älskar att vi har ett system där man försäkrat sig för det inkomstbortfall som kan uppstå mellan jobb. Det är en självklarhet även om systemet gravt försämrats av sittande regering och behöver ses över för att bli bättre och tryggade än idag. Det här är en pissig  pinsamhet i det som tidigare var välfärdssverige.

Ledare i Söderhamns Kuriren och Ljusdalsposten 12 maj 2009

Kommentar på mejl:
Bra skrivet Elin,     kanske du kan följa upp med artikel om alla de som betalar för a-kassa i god tro, men inte får ut något pga för lite arbetade timmar per vecka.   Tuula ska kanske vara glad att hon inte utsätts för tvångsterilisering, obstruktion mot myndighet straffades direkt förr. Mvh Bo


Om man är en tröttis

Somliga dagar känns det som att ingen energi ligger i systemet. I dag var en sådan dag. Sov mellan sex och åtta. Skönt.

Tittade på Max 1800-tal. Av en slump. Det var väldigt bra. Nästa vecka om feminism. Det ska jag verkligen se.

Baktprov!

Leve Rent Hus!

En del av Gävle, Norra Skeppsbron


Stackars naglar

Ett tecken på att jag inte riktigt är på topp är att mina naglar pillats så korta att fungrarna svider. När det är mycket för mig att göra blir det så. Jag biter inte, men jag sliter sönder dem. När jag sitter på något möte och önskar jag kunde jobba med något mer angeläget istället till exempel.

Nu är jag hemma för att i lugn och ro läsa igenom elevernas förslag till laborationer på nationella provet i fysik. Det går framåt.

Min senaste seger

För en månad tog jag ut en löprunda som jag med viss regelbundenhet har kämpat mig fram på. Ingen imponerande sträcka för en atlet men man ska ju tävla mot sig sjävl. För livet är ju en tävling.
I söndags vann jag. Då sprang jag precis hela varvet och lite till. Jag var helt galet glad.

Det är inte det att jag aldrig sprungit sträckan förr. Det finns till och med perioder i mitt liv då jag var riktigt vältränad och körde uppåt fem step-pass i veckan och var grym på det.

Sista året har jag inte varit särskilt grym och mitt SATS kort gick inte varmt precis.

Har återigen insett att det mycket sitter i huvudet. Tror man att man ska dö eller inte. Och det tror jag alltid i början av en träningsperiod. Och känner mig verkligen död.

Men nu, nu är det annorlunda. I dag sprang jag bara för kul. Det är nog meningen. Men jag behöver mål, och jag har inte riktigt tagit ut nästa sträcka ännu.

Att jag är bra är ingen nyhet, men det är skönt att bekräfta det för sig själv. Igen och igen och igen.

Skitviktig grej

Jag ska nu i min roll som vice ordförande i socialnämnden i Gävle gå på en informationsträff för de som är intresserade av att bli familjehem. Ska bli intressant.

Vore ett kul skämt

Jag har ett par, enligt mig, riktigt patetiska bloggar som jag läser av olika skäl. Just nu funderade jag på om alla mina lovely läsare skulle märka något om jag tog ett inlägg från dom och låtsades att det var mitt.

Å sen ska ja ba köpa läppglans.  Å sen ska jag träffa min lilla gumma. Ska ringa sötnosisen Kalle nu ja. Puzz!

Kunde ha varit jag, i ett parallellt och sämre universum

Perfekta livet

Funderar ni ofta på vad som är det perfekta livet för er?
Det gör jag om mitt.


Betala i tid?

Från Louise Erixons blogg har jag plockat följande:

Jag heter Louise Erixon och är 19 år. Jag är distriktsordförande för Sverigedemokratisk Ungdom Bergslagen, ordförande för ungdomsförbundet i Gävleborg samt ledarmot i Sverigedemokraternas Ungdoms förbundstyrelse på riks.

Undra om hon tror att det heter ledarmot?

Louise Erixon är misstänkt för att ha slängt bevismaterial, inspelade material från hang around med partiet, i havet. Kameror har fångat henne när hon bär ut väskan (snodd) som sedan är spårlöst borta. Över bord?

Louise Erixon är i dag hett stuff i lokaltidningen, som berättar att hon lagom innan lanseringen av SDs parlamentslista betalt in det sista, det mesta, av de 7000 kronorna hon dömts att betala efter en misshandel.

Arbetarbladet: "Hon slog omkull henne, slog henne i huvudet och bet henne i kinden". Louise gjorde alltså. Om det säger Louise till tidningen: -Jag var 16 år, jag tror väldigt många har gjort dumheter i den åldern.

Louise, de flesta har definitivt INTE gjort det. Kom igen, bitit någon i kinden? Som tjejer på dagis ... När jag var sexton gjorde jag inte ett skit dumt. Bara präktiga saker. Pluggade. Hängde med vänner. Vanliga ungdomsgrejer. Inte bet jag andra tjejer i kinden och blev dömd för det.

Erixon säger att det är en slump att hon betalade hela summan precis innan de outtade listan. Kanske är det så.


Tungt och mycket

Jag vet, jag är inte unik.

Men det är bara att jobba sig ur det!

Late night

Hänger framför Ballar av Stål efter att ha ätit med kompisar efter att ha varit på AK-möte efter att ha snabbätit hemma efter att ha jobbat.

Parallella universum

Flera gånger på sistone har jag snubblat över "svåra konstnärer" som i media ojar sig om sin konst. En pianist i morgon-tv som vägrade avslöja varifrån insiprationen kom, Flinck som jäste över ett klipp från hans inte särskilt gymma insats, unga Dahlström som talar om skådespeleri som om det vore något helt fantastiskt om man ror i land. Det kanske det är. Det kan vara jag som inte kan förstå tjusningen i detta. Som inte fascineras eller imponeras av det jag uppfattar som allmänt introvert. Ett ältande i sitt eget inre som inte bekommer mig.

Jag tycker mest teater är ganska äckligt när man ser spott hoppa ur skådespelarnas munnar. Jag tycker att många musiker tar sig själva på för stort allvar. Särskilt singersongwriterkategorin. Poesi förstår jag om den går att förstå, inte om den är mystisk. Konst begriper jag om den är konkret. En hare är en hare och inte en symbol för girighet, som exempel.

Det här är vad jag älskar, förstår och beundrar. Det som är mitt universum. Naturvetenskap.Jag förstår också läppglans, kladdkaka och pasteller.

Trött i AccentPå den här bilden i senaste numret av IOGT-NTOs tidning Accent ser jag vansinnigt trött ut. Det var jag också. Jag hade haft ont i magen tre dagar. Ungefär som torpmamman i Kulla-Gulla som trodde hon hade fått en orm som ålade runt i magen. Natten efter detta blev ett helvete och sedan fick jag vara hemma från jobbet dagen efter. Beskriver inte symptomen mer än så, men jag tror inte det var en smittsjukdom.

I repotaget diskuterar vi vad IOGT-NTO är för typ av organisation. Det var spännande. Man kan också se det på Accent-TV på nätet. Det har inte jag gjort, men jag har fått meddelande på facebook om att jag verkar intelligent i diskussionen. Föga överraskande men ändå kul! Alla som var med och pratade var väldigt bra tycker jag.


Kreativiteten sprudlar som sockerdrickaTill mamma: Om du klickar på bilderna så blir de större!

Det är svårt att pyssla flådigt när man gillar raka linjer och räta rader så att säga.

Om man har ett måste

Om man har ett måste en dag ska man försöka ta itu med det så fort det går annars håller man på med det hela dagen. Jag har nu skrivit den ledare jag förväntas skriva. Tur för mig! Och skicklighet förstås!

Resten av dagen är fritid. Jag ska börja med att stänga bort Maud från TVn. Dra på Navid Modiri och Gudarna och plocka det som behöver plockas. Vilket inte är mycket. Det här är ett ordningssamt hem. Om Markus ser Rent Hus börjar han städa frenetiskt. Intressant.

Lycka i en lådaDen här bilden tog jag nu i kväll. Det var nödvändigt att dela med mig av min lycka. En bit in i pysslet plockade jag fram min låda med gott och blandat av det jag köpte i Japan. Det var mitt paradis i shoppingväg, japanerna har förstått detta med härliga pappersprodukter och det underbara i glada färger och sötisar. Dessutom har jag inte fått möjligheten att tjata om min vistelse där på ett tag. Jag skulle behöva konstantpyssla i ett par månader innan jag har gjort slut på allt jag köpte ... men det är bra för då räcker det länge. Alternativt gör jag det ytterst sparsamt och lever på den där lådan hela livet.Tror jag visat bilden förut men ett käckt foto håller för flera gånger. Här är jag utanför Tokyo Hands (värre än värsta Claes Ohlson) med kvittot som kassörskan skrattade åt. Hatten var ett måste i solen. Trots det fick jag pigmetnfläckar i pannan. Jag borde ha hatt nu med för vårsolen har gett nya fläckar i pannan. På den andra halvan.Det var den sjukaste värme och fuktighet jag någonsin upplevt i Tokyo. Åk inte dit i juli. Kvällstid var det någorlunda. Dagarna borde man få tapperhetsmedalj för. Jag har aldrig druckit så mycket och samtidigt kissat så lite.


LördagskvällenDrog en vända på stan och tittade på alla fina bilar. Blir galen på  tjugoåriga brölkillar som sitter på taket på en volvo och super och liksom drar ner stämningen. Fast själva tror de att de är coolast i världen. Jag kan knappt tänka mig nåt värre.

Nu är det Robinson och praliner från Änglamark. Har varit sugen på att prova dem länge men känt att det varit lite dyrt. Trots att jag är en av de som förstår varför etiskt märka varor är lite dyrare. Inte alla förstår sådant.

Nu kostade de trettio kronor och det är istället galet billigt för 17 utsökta praliner. Det kan vara värt de sjuttio de kostar annars med.

Allt är grönt

Bara ett snap shot på balkongen.


Badrummet

När jag är på humör, och det var jag nyss, tycker jag det är kul att skura badrummet. Under badkaret och allt. Vad bra det blir. Putsa spegeln och såpa badkaret.

Ny jord, väx väx väx

Helgens projekt är avklarat. Men det var inte jobbigt alls, bara kul. Jag har planterat om alla krukväxter, samt diskat alla krukor ordentligt på samma gång. Olika jord för fetblad/kaktusar och övriga krukväxter. Jag är ta mig tusan grym på att plantera om växter. Pillade loss en del skott som blir nya sen. Köpte det jag behövde på Plantagen. En blommig växt i ampel till balkongen och två tomatplantor.

Man märker att utvecklingen går framåt när plantorna är i krukor med plast runt som bara ska planeras i jorden, eftersom allt är nedbrytbart. Lovely!

Hyresgästföreningen


Var ut en snabb sväng för att kika på det nyöppnade gymmet på vår gård. Ser verkligen fint ut! Bara att boka for free! Gick vidare till Hyresgästföreningens lokal på vårt område (Det är de som öppnat gymmet) och fick T-shirten på bilden samt pratade lite om hur snickarverkstaden fungerar.  Vi fick gärna gå och snickra!


Det går bra nu kompis.

Det ser bra ut i opinionsmätningen inför EU-parlamentsvalet.

En bidragande orsak är så klart affischen på min balkong.

Helikopterplatta

Nu har jag landat hemma efter trevlig kväll.
Dags att kolla in bilder på söta valpar.

Nu är jag redoJag tog på mig knappen med Manda så att alla fattar att jag
är redo för party. Hoppas på fiskdamm!

En del av Gävle, ValboSvenssonextreme

Solen som lockbete

Trots att väderleksrapporterna ständigt säger att det ska bli grågrågrått, så vaknar jag varje morgon till shining sol. Det gör allt lite lättare. Så svårt är det egentligen inte annars heller, jag får ju skylla mig själv som trivs bäst vaken sent ...

Morgonens runtklickande får mig att fundera, om man vill "exponera" sig på en blogg, varför inte lära sig stava mer ordentligt? Eller så är det så att jag stör mig på personerna mer än deras stavning. Så är det nog. Och att störa sig, det är ju mitt straff från högre makter det. Jag stör mig hela dagarna. När folk inte gör sitt bästa, när de uttalar ord på fel sätt, när de inte vet att döma stavas med ett m, när de folk och barn skriker, när Centern vill legalisera prostitutionsköp ...

I dag ska jag justera ett protokoll och sedan ska jag på konferens om utsatta barn. Sedan lite EU. Och rackarnas, var det inte ett litet party i kväll?

En del av Gävle, StortorgetVi bygger för framtiden.

Vakuumet fylls

Jag snörde på mig mina fantastiska löparskor. Och nu orkade jag nästan hela varvet. En gång till ska jag "slippa" springa hela varvet, sen så!

Diss

-Folk kan väl inte tänka, jag vet inte ...

Betnér kritiserar så skönt.

Vakuumdag

Somliga dagar, den här, är bara ingenting.

Men hellre en vakuumdag, än vakuum i huvudet. By the way ... såg att Maud klätt sig i rött. Känns illa när hon samtidigt vill försämra för alla arbetstagare.


Vaneföreställning

Många tror kanske att man gillar att åka iväg på politik och ha vikarie.
Oftast är det bara jobbigt. Skriva noga så att vikarien ska förstå (Inte alltid kan de förstå självklarheter utan att det står) och efter vikarie ska man ordna till det...

I dag är det budgetberedning på Stadshuset.

Har precis fått veta att det nationella prov som eleverna för första gången ska skriva i NO är 150 minuter långt. Längst i världen. Mina elever ska skriva fysik.

Bara i drömmen

I natt drömde jag att jag VAR EU-parlamentsvalet.

Det är inte normalt.

Tårar

På grund av att människor som inte förstår hur man beter sig mot djur, fick de i kvällens avsnitt av Hundstallet, avliva en fin hund som växt fel. Mina tårar sprutade. Usch!


Elaka föräldrar

På lokalnyheterna nu stod det i texten som dök upp i rutan att reportern heter Bengerik. Trist.

Balkongbilder

Nu regnar det ute fast det är sol. Det är tillåtet.Man ska valkampanja allt man kan. Mitt bästa tips är att använda den balkong
man har. Så här har min sett ut i snart en vecka nu.Skitsnyggt från utsidan.

Ledsna mammor

Ledsna mammor ger sina barn sämre mat, står det på Expressens hemsida.

De kanske är ledsna för att papporna inte ger barnen någon mat.

Rena Gävle

Som en del i kampanjen plockar hela min skola skräp idag.
Typisk kommenter från elev i nian: -Varför ska vi göra det här?

Nu ska jag ha ett uppföljningssamtal.

EU på biblioteket

En intressant sak med debatter är att många, många åhörare när de ska få fråga, egentligen inte gör det utan levererar en egen utläggning. Det stör mig.

Tjocka bunten

Jag har rättat tjocka bunten förhör i värmelära samt gjort rent handfatet och bäddat sängen. Svarat på ett brev från en farbror i Färila, och skrivit ett till faster Anna. Nu ska jag posta, köpa kollegefika till i morgon samt lyssna på en valdebatt. Sofia Modigh vill jag se som kristdemokrat, och så heja på Ardalan.

I en lärares ficka


Hästen i vagnen

I morse när jag gick den lilla biten på vägen efter att ha hoppat av bussen vid jobbet for en bil med hästtransport förbi. Luckan där uppe var inte stängt så man kunde se hästen. Så stor och så häftig stod den där helt lugnt och klippte med öronen medan den åkte "bil". Ganska häftigt när man tänker på det. Jag log hela vägen fram till jobbet. Hästar är bäst!

En annan sak som fick mig att le var klotter på en lyktstople, "hemglass är bäst". Man ser huliganen framför sig ...


Sammanställer

Betygssättning närmar sig och jag gör sammanställningar. Känns skönt!

My new loveDet här nagellacket är mitt absolut snyggaste. Snyggare än bilden visar.
Passade på att ta den under mötet med arbetarekommunens styrelse i kväll.

Genombrott!

Om min löpning i går var misär, så var kvällens löpning högkonjunktur. Kanske var det för att jag sprang rundan åt andra hållet så att allt kändes helt nytt, kanske var det för att kvällen är så vacker, kanske var det för att jag hade en tröja med Transporttryck (Markus).

Oavsett vilket känner jag mig nu starkast och tuffast i hela världen. En ansiktsmask på det här så.


Hända!I går fick jag med mig Centerkvinnornas tidning Hända hem. Handlar om att kryssa kvinnor till EP-valet, lite vad man kan ha i sin trädgård, en intervju med min vän Daniels sambo Krister som kandiderar til parlamentet m.m.

Det jag läste gladast var den här intervjun med Alice Bah Kuhnke (glöm inte att jag var med i hennes absolut första talkshowomgång 1998). Rubriken säger mycket. Ett citat är -Jag har valt mitt liv och jag älskar det, varför skulle jag klaga?

Många människor kan inte välja sitt liv och måste jobba jobba jobba och har ingen hjälp med barnen alls. Det är tragiskt och djupt orättvist. Men många, de allra flesta lyckligtvis, kan själva välja väldigt mycket i sin tillvaro. Och det är bland de som skulle kunna välja annorlunda detta med att tala om livspussel är hype. Att ha tiden att fundera över det, visar att man ändå har tid.

Tid är skitintressant att fundera på. Så många klagar över att man inte hinner så mycket. Jag tänker alltid att TVn är det som sabbar människors möjligheter och kreativitet. Den stjäl helt enkelt tid som kunde ha använts för att plugga vid sidan av jobbet, läst en vetenskaplig artikel eller tränat skrivskillsen på. Om man inte klarar av att dubbeljobba framför TVn.

Somliga gillar att jobba, och jag undrar vad det beror på. Själv "jobbar" jag nästan alltid med något framför TVn. Beroende på hur man definerar jobba. Rätta matteläxor, göra lektionsplaneringar, skriva ledare eller andra texter, måla naglarna. Att göra en sak i taget är överskattat.

Min poäng är att om man tycker att man har så sjukt mycket att göra och hatar sitt jobb och allt det där. Gör nya val. Finns möjligheten och man inte gör det kommer jag inte att tycka synd om.

Min kloka chef Camilla har bloggat om detta i dag. Om varför så mångas mål är att göra så lite som möjligt.

Till förmån för vad undrar jag? De allra flesta hittar ändå inte på så rackarns mycket lajbans på sin fritid. Å andra sidan, jag kanske inte ska värdera sånt. Men ganska ofta tycker jag tyvärr att folk är lite bekväma.

Jag håller med Centerkvinnorna, få det att Hända bara! Fundera inte så mycket.

Vilddjuren ska vara i naturen.

Inte i en soffa i Filip & Fredrik.

Hans Rosling

Tack vare ett tips på Facebook så tittade jag på SVT2 kl 20 i kväll. Det var en dokumentär om Hans Rosling. Tyvärr är hans blogg inte uppdaterad sedan 2007 så det är waste att länka till den.

Programmet handlade om hans brinnande engagemang för att förmedla kunskap om hur världen VERKLIGEN ser ut. Det var verkligen det bästa jag sett på länge. Precis som han berättade om insikter han nått under sitt liv, gjorde jag insekten att jag fortfarande tänker på den värld jag lärde mig om i mellanstadiet. 20 år sedan. Den ser helt annorlunda och mycket mer positiv ut nu, det vet jag ju EGENTLIGEN. Antalet demokratier ökar till exempel. Men han pratade medicinska termer, läkare som han är.

Jag vill att han ska starta en brevkurs eller motsvarande som jag kan få gå.

Återigen kom ilskan över mig, ilskan över den apati som människor visar. Den som också Rosling pratade om. Att det är så mycket vi måste göra att folk skiter i att bry sig. Jag avskyr när folk skiter i att bry sig och istället bara ... går på bio och käkar chips. Det finns inga ursäkter tycker jag.

Är man inte en del av lösningen är man en del av problemet.


Nya sneakers

Jag hade några missions på stan i dag. Ett glömde jag, att byta bok i bokklubben. Ett annat gick jättebra, nämligen att köpa ett par nya sneakers med lite högre skaft.Svarta med rosa på. 300 billigare än vanliga priset. Det är då man blir varm i magen. Det här var viktigt eftersom de gamla, nu döda med högre skaft stank så illa att jag nästan skämdes på senaste fullmäktige ...

Jag köpte också nya badkläder. Ett måste till ett äventyr jag snart ska på med några vänner, och bra till Islands varmvatten i sommar.

Och ett übersnüggt rosa nagellack. Men roligast var att träffa Eva.

Till Sara, om kall

Min kära barnmorskesyster Sara undrade bittert varför jag inte svarar på hennes kommentar om att hon inte tycker om  att man säger att yrken är kall. 

Nu går det av något tekniskt skäl inte att svara, jag har försökt tre gånger. Det jag menar är att inte vem som helst kan göra vad som helst. Jag själv använde aldrig ordet kall.  Det är en fråga om läggning. -Det är inget kall, säger ofta lärare som inte vill jobba över, utan att någon påstått det. Inte kul att jobba över, men det betyder inte att vem som helst kan bli lärare. Eller sjuksköterska.

Till exempel skulle jag aldrig som min syster Lina kunna vara kock, eftersom jag starkt ogillar att laga mat. Till exempel skulle jag inte som Sara kunna bli barnmorska eftersom det lär vara det äckligaste av det äckliga.

Löpning inte alls så bra

Gav mig ut strax efter elva. Det kändes inte fantastiskt om jag säger så.

Nu är jag klädd i spökplumpendräkt och en kjol, redo för att gå och möta Eva för sushi.

Jag och de coolaste!


Här ser man hur dumt det blir när fotbollslag är

sponsrade av ölföretag. Då hamnar ölloggan på barn.

Otäckt.

I går träffade jag Maximilian och Timothy!


Vår i Närby

Mamma bjöd på grillat i går kväll när jag kom hem.
Banan med choklad i folie till exempel.

PapperskärlekMässa i Bomhus idag. Jag hade en mängd pengar med mig dit.
Jag hade en mängd papper med mig hem. Känns som ett bra byte.

Att träffa Centerkvinnorna i Norrala gick mycket bra. De allra flesta
kände jag sedan tidigare, men hade inte träffat på länge.
Väldigt god mat och fika hade de.

Nu är det skitvarmt i solen och jag har ätit liten, sen lunch och ser
Du är vad du äter, medan jag funderar på vad jag ska hitta på i dag. 

Brukar inte vara nervös

Jag brukar verkligen inte vara nervös. Jag är inte det nu heller sådär jättemycket. Men lite. För det här med att prata för Centerkvinnorna. Om cirka en timme ska jag göra det, men först ska jag äta frukost med dom.

1 maj i GävleHär är jag och min skylt, Hela världens fred.
Plus min Eld och lågor, kamp mot droger-tröja som
UNF tog fram -96 till D-Funk-utbildning. Den passade bra idag.I år höll vi till på Slottstorget eftersom vi håller på att rusta upp
Stortorget så att det blir skitfint. Det här var en mycket bra plats
till en mycket solig dag, där folk kunde sitta på gräset och lyssna på
fantastiska Fanny Erikssons tal. Hon uppmärksammade de
ökade rasistiska tendenserna, från folk med kort tänk.

I dag är det 1 maj

Det börjar bli en tradition för mig nu att använda den här dagen till vad det är meningen att man ska göra. Att demonstrera mot orättvisor.

Det känns bra. Ska snart börja bära saker.

RSS 2.0