Blåsor i händerna

Nu skottar vi in hö i kanonen efter gårdagskvällens problem. Det går bra. Men jag har blåsor, sprucken blåsa och röda områden i händerna. Så man känner att man lever eller så. Jag har också hö innanför alla kläder.

Kvigor på nybeteDe här godingarna har vi precis släppt över på nytt bete. Då får de spring i benen. Och det är många ben det. Sov tills jag vaknade av en råmande ko. Duschade i går efter löpningen så jag åt min kokosyoughurt så var jag redo för dagen. Jag har läst lite i solen, det blåser ljumma vindar så det funkar fint. Slagit i lite spik i bron som gärna kryper upp och det är oskönt för barfotafötter. Grejen är ju att nu är det meningen att jag inte ska göra så mycket heller.

Ta in hön!I love Lill-Anton


Skeptisk till kopuss


Allvarliga problem

Mitt i första omgången körning med hö till ladan har hövagnen begåvats med punktering. Det kan vara en bondes mardröm. Nu ska vi låna ett däck från grannbonden så kanske vi kan fortsätta köra in i kväll.

En del av Gävle, Söderfasad


SilverschampoMn frisör rekommenderade det så kallade silverschampot. Det är i den grå flaskan som kan ses till höger. Döm om min förvåning när det var mörkblått. Fast väldigt fin färg.

Strumpvett + män = omöjligt?


Vitt hårMItt hår är vitare än någon annans.

HundpromenadMolly rusade in i mitt sovrum i morse och lade huvudet på min säng när min klocka ringde. Hon såg ut att vara redo för vad som helst som det skulle innebära. I går somnade hon under min säng. Det är roligt med djur.

Det här är inte vad jag vill

Jag vill inte ha all den här värmen, all den här solen. Jag vill inte att väderkartan på baksidan av Aftonbladet ska vara blodröd. Jag vill ha fräscha regn och kyliga nätter. Jag vill ha mindre svett och mer ork.


Falun, tur och retur

Ombudsträff inför kongressen. Största behållningne var glassen på vägen hem samt de hembakta bullar det bjöds på.

Vi pratade en hel del om personalstab, subutex och fenomenet kongress.


ÅhhhhFrån https://www.redvelvetart.com/

Funderat på jobb

Om det är någon som funderat på hur det står till med min jobbsituation till hösten (sånt där är jobbigt, därför orkar jag inte älta om det) så är försörjningen tryggad fram till jul.

Osmakligt dyra bröllop. Och en tårta to die for.

 
Bild från http://www.dotcombride.com/images/cakes/choc-pearls-wedding-cake.jpg


323 800. Jag fick lätt ont i fingrarna när jag på mobilen adderade kolumnerna i förtryckta "bröllopets kostnader". I ett av de tjocka, glansiga magasinen med en lycklig brud på framsidan är det vad man kalkylerar med som mall. Det är mer än en årsinkomst för de flesta människor. Det förväntas ett par lägga på den så kallade lyckligaste dagen i deras liv. Jag är en cynisk jävel. Jag tror inte att bröllopet som fenomen gör en människa så mycket gladare och finare. Jag vet att det finns forskning som säger att gifta människor är lyckligare, men om det skulle stämma, hur kommer det sig att många snart går skilda vägar?


Under förra året gifte sig 50 332 par. 21377 par skilde sig. Likt tidningshyllan svämmar över av romantiska tidningar med blomster och håruppsättningar för den stora dagen är nätet fullt av dejtingsajter. Inget illa i sig. Kärleken är en stark drivkraft, men i dag har vi förmånen att själva kunna välja vem vi vill leva med och kan också enkelt välja om. Fyller en vigsel någon funktion när det för många ändå snart är över? Över tjugotusen ångrade sig förra året. Jag skulle ha kunnat räkna ut hur många kronor det var i sjön om inte min räknare på mobilen visade "för stort värde angivet". Symboliskt i sig.


Det finns många juridiska fördelar med giftermål och det är många gånger att rekommendera men frågan är vad som driver par till att ha bröllop av den kalibern att det finns ett antal svenska magasin som kan göra så många reportage kring detta till varje nummer, varje år. För alla andra att dregla över i hur man manifesterar sin kärlek. Och naturligtvis sukta över i sitt eget liv. Och kanske låna pengar. Jag har förstått att det finns strömningar på diskussionsforumet "Familjeliv" på nätet som tycker att man borde få ekonomiskt bistånd för att kunna ha ett bröllop med marängklänning. Som om överdådet är en mänsklig rättighet i stil med mat och glasögon.


Ett sparsmakat, plånboksvänligt bröllop med mycket kärlek i omlopp, är inte det nog? Är garantierna för att äktenskapet ska hålla större om det finns alla de tillbehören som inkluderas i mallen, båtcharter, bröllopskonsult och fyrverkerier. Retorisk fråga för svaret är självklart nej.


Vad handlar då ett fett bröllop om. Skryt? Fasad? Att skilja sig från pöbeln? Tja, vi lär ju inte se Victoria och Daniel göra det diskret precis. Deras förlovning har redan skakat fart i bröllopsivern. Något som dessutom verkar stressa upp främst kvinnorna som ska leva ut prinsessdrömmen den här dagen. Få små pojkar drömmer om bröllop medan kvinnor ofta har en klar bild av sitt bröllop sedan femårsåldern. Trist grej i sig.


Tusentals kronor för något som är över på en dag. Något som kan ha spelat ut sin roll inom några år. Trots det lägger vi alla dessa pengar för att visa hur mycket vi älskar varandra. Gör inte det. Bjud på grönsaksspett från grillen och gift er på balkongen om ni vill ge varandra löften. Köp inte en löjligt dyr engångsklänning utan lägg pengarna på en upplevelse för er istället, inte på kompisarna från förr och deras fylla.


Kärleken är för fin för att manifesteras i pengar.

Ledare publicerad i Söderhamnskuriren och Ljusdalsposten 23 juni 2009


Tvätt i köketI dag fick jag den sjukt dåliga tvättstugan vilket jag redan visste. Maskinerna tvättat i otakt och en tar sjukt lång tid på sig. Torkskåpet har sett bättre dagar och annat klag. Dessutom var ju Elin och Pierre här och jag ville ha så få moment som möjligt under den tiden. Alltså har jag hängt stor del av tvätten i lägenheten. Jag använder ofta skåpdörrar i köket till detta. Och givetvis själva tvättkorgen. Just idag tror jag att det kommer att gå snabbt. Det är 28 grader inne i lägenheten. Min utetemp visar just nu på över 40 grader i solen och lä. Jag har varit ute på en sväng med min hundgäst. Hon ville gå hem hela tiden. I år känner jag att jag inte har någon särskild dragning alls till solen. Jag har också en nacke som just nu fjällar efter Lisebergsbesöket. Skugga är bäst.

Newton nummer två

Juice Newton

Hennes Angel Of The Morning var den första låt jag hörde ute i går. Den var mest poppis i nykterhetsrörelsen 1995. Men som somliga vet... 1995 är nära. Det är också en bra låt. Mycket bra.

Sad but true

Och som uppföljning på mitt förra inlägg ... Just hemkommen från Mingel och Bar där jag och några vänner hängt på uteserveringen några timmar. Vid halv tio dyker ett par i 25-årsåldern upp med sin drygt ettårige son. Så vitt jag vet ska barn i den åldern sova då. Istället fick han hänga med föräldrar som drack och rökte och lät honom tulta runt barfota på uteserveringen.

Det gör mig så ledsen. Och det fungerar för att det finns för lite motstånd mot principen att alkohol alltid passar. Anser de föräldrarna att det de gör är normalt? Eller har de missbruksproblem? Är missbruksproblem normalt?

Bira bira bira

Jag funderar ofta, oftare på helgerna, varför ni på bloggar, på Facebook och säkert på Twitter som jag inte sysslar med, har ett sådant behov av att berätta om vad ni dricker. Är det cider? Är det öl? Och hur mycket? Och hur kul man har just därför. Vuxna människor som alltså har ett behov av att berätta om att de dricker alkohol. Är det på något sätt förenat med att visa att man lever upp till alkoholnormen. Att man är en av de vanliga? Att man hör till? Eftersom jag inte hör till så vet inte jag om man visar något särskilt med att berätta vad man dricker, men jag tänker mig att den som skriver "då har man sprättat första ölen" vill uttrycka annat än "är ute och sippar på Cosmopolitan". Men jag tänker samma sak oavsett, har man pengar att lägga på alkohol får man aldrig, aldrig säga att man har för lite.

Och så tänker jag att det är vansinne att barn behöver träffa berusade vuxna. Där har min tolerans minskat galet mycket. Barn har rätt att slippa tjatiga, slippriga, stapplande, otäcka, högröstade vuxna utan förmåga att ta ansvar just då.Men det är det värt?


Torra tjejen


Förutom att jag är galet söt på bilden (kommer bara min mamma och kanske Markus att tycka) så ser man här vilka åtgärder jag tvingas vidta gällande hudvård. Vitmarkerade områden i mitt ansikte är vita för de är täckta av kräm (en med antirynktfunktion, fast det är mest en tillfällighet) som ska bota torrheten. Fläckvis blir jag galet torr och fjällig. Det är alltså inte herpes. Eller munsår om man vill uttrycka sig snyggare. För det är jag en av de lyckliga som inte har. Eller. Vad vet man. Herpes kan ju ligga och gömma sig i nervknutor så det kanske blossar upp någon dag. Let´s hope not.

Men man kan gott sitta hemma och se på när KD pratar miljö och energi med vita klickar i mungiporna. Kanske kan det tolkas som ilska-fradga. (Fast miljöpolitiken känns ärligt talat inte osm ett område där mina åsikter divergerar massor från deras). (Jag älsker att skriva saker inom parantes)


Hans Rosling igen

KD har haft den goda smaken att bjuda in Hans Rosling till sin stämma. Och nu ska han prata lika länge som jag tänker lyssna. Han är fantastisk. Verkligen. Han pratar om sådan jag älskar. Utveckling, framtid, rättvisa ...

-Det finns inget vi och dom.

Jag + kristdemokrat = sant?

I dag på sammankomsten framförde jag att jag tyckte det var tråkigt att mitt partis program inte ska fräschas till. Nu ser jag på SVT 24 att även motionärer på KDs stämma önskar det av sitt parti. Men ingen av oss får vår önskan fram. Det blir alltså "gamla" partiprogram som slåss 2010. Rafflande.

Jackson

Innan sängdags, runt midnatt, kollade Markus text-TV. Michael Jackson död. Kändes mycket märkligt. Messade syster Sara som genast ringde upp och så pratade vi lite om detta. Och så pratade vi lite om vilka låtar vi älskar. Nyss på nyheterna så spelade de Will you be there? som vi glömde då.En av de galet bra skivorna. Den som jag troligen lyssnat på mest. Minns också citatet
I´m a lover, not at fighter, från en annan äldre skiva. Det är vackert.

I dag är ytterligare en dag i socialdemokratins tjänst. I´m off to it now.

-Nej, han har inte gjort något!

Nu är det dags för Grannfejden igen då. Program jag inte sett tidigare. Handlar om en mamma som tar sina söner i försvar och lite annat.

Då tänker jag på mitt jobb och konstaterar igen det som jag efter sex år lärt mig, de föräldrar som beskyddar sina barn får de barn som det går sämst för. Det känns värdelöst när man ringer hem till en förälder för att till exempel berätta att man sett deras son (av någon konstig anledning får man oftast ringa om söner) slagit sönder ett skåp, eller hört dem använda mycket olämpliga ord eller liknande. Och de bara -Nej, det har han inte gjort för det säger han. Troligt!

Då gäller det att bita ihop. Men man gråter för att det finns så många pojkföräldrar som inte kan få ordning på killarna. Nästa diskussion är så klart varför det är så, och det vet inte jag.

Mer vallmoI Skåne kan man bara stanna bilen och fota nåt som skulle blivit snyggare om det varit sol ute. Nåt är ett gäng blomster som ser underskönt ut. Mer vallmo i den gävleborgska floran skulle vara önskvärt.

Semester?

Nu har jag haft semester en vecka. Men har inte hunnit märka det ännu. Men i morgon har jag en lucka mellan 16 och 19. Då kanske det börjar kännas.

Vift

I dag ska jag på vift till Stockholm en sväng. Måste kolla så de sköter sig där nere. Ibland undrar man.

Det blir varmt men jag packar ordentligt.

Mitt (i) Gävle


Snacka politik

Ibland är möten bara ett nödvändigt ont. Men ibland, som i kväll, när jag är ganska relaxad och träffar ett gäng män och kvinnor från övriga länet för att prata lite allmänpolitik så tycker jag så mycket om det. Det är det roligaste som finns att prata om.

Min prattopplista ser ut så här:
1. Politik
2. Allmänt skvaller
3. Hur man ska/kan leva sitt liv. Egentligen samma som punkt ett.
4. Böcker

50 procent rabatt, 100 procent glädjeBody Shop har realisation. Jag bunkrade lite saker i Göteborg. Eftersom jag gjorde det i den omfattning jag gjorde fick jag också en strandväska. Denna var de mycket glada över att få ge mig för de tyckte att den var så fantastiskt. Själv var jag inte lika entusiastisk. Ska man få saker vill jag hellre ha mer kräm. En lotionburk kostade nu 60 kronor. Härligt!

Behövde också förnya mitt medlemsskap, så då fick jag halva priset på något så då tog jag dyra shimmer cubes till höger i bild. Lite glada sommarfärger istället för de mer bruna (men också fina) som jag redan har.

Jag tror jag gillar krämer och sånt så mycket för att det aldrig fanns några roliga hos mig när jag var liten. Spenol, en mycket bra kräm iofs, användes till kroppen och Family Fresh var standard. Några färgglada badkulor som aldrig användes var den glamour som fanns. Ibland när jag följde med hem till en av mammas kompisar kunde jag tjuvkika i hennes badrumsskåp för hon hade massor. Jag brukade titta en lång stund, och jag var ett skapligt väluppfostrat barn så jag tittade verkligen bara. Där fanns ett överdåd. I vuxen ålder förstår jag att hon nog borde ha sorterat mer för hygienens skull. Men det förringade inte upplevelsen då.

Blont/KipptEfter att ha fixat håret satte jag på mig en Byggnadskeps och bar ett stort paket.Alltså ljusare men en typisk klippning jag brukar göra. Alltså, varför får jag pigmentfläckar i pannan? Åldern.

Badrum är lyxEn av de bästa sakerna med hotell är att det ofta finns rejält tilltaget utrymme vid handfatet, som också kan vara riktigt generöst stort som här. Då är det en liten sorg att man har med sig väldigt begränsat med buttar (flaskor med krämer, smink o. dyl.) så man inte kan utnyttja det ordentligt.

Hotellet hade pannkakor till frukost en av två dagar. Det var vara okej. Nu ska jag inte blogga mer för stunden utan plocka ordning mina kläder och lyssna på min nya Fever Ray-skiva.

Tågutsikt


Åkte mellan Helsingborg-Göteborg. Kusten kan vara vacker. Även om jag inte är någon havs- och kustperson. För övrigt var den sträckan dyrast av de vi bokade på den här trippen. Dyrare än Gävle-Helsingborg. SJ.


Äta blomma!Jag har en kamera för att jag ska kunna dokumentera saker. Foto är inget jag skulle kalla ett intresse, bara kul. Därför har jag inga ambitioner. Men den här bilden, den är jag glad för. I Åkes och Lilians trädgård i Bjuv.

Till Ullie


På Markus mormor och morfars veranda bor den här härliga blicken. Byggt ett stabilt bo i ett hörn. Där ligger den medan man äter och pratar. Mysigt va, Ullie?


ChokladhjulMarkus har en allvarlig störning som gör att han slaviskt spelar på chokladhjul tills han vinner sjukt mycket choklad. Det brukar gå ganska fort. Med från Liseberg igår fick vi 2000 g mjölkchoklad. Mmm ...

Han försökte tvinga Erik spela lite men han hade inte ådran på samma sätt. Erik och jag åkte istället Lisebergsbanan och Balder och tjöt av ren förtjusning och oförställd lycka.

Viktigt att vara på Liseberg samma dag som Lotta ska göra första allsången. Vi såg Nanne generalrepa. Sen sket vi i det. Vi är inte imponerade av allsång och annat folkligt. Vi är bara intresserade av choklad och G-krafter. Jag åt inte ens sockervadd.

Full av liv


Den ser lite slapp ut. Och den sov, men nosen bredvid staketet så jag kunde sitta där och lyssna när den snarkandades. 15 maj är den född och man vet inte om det är en kille eller en tjej för Slottsskogens älgar är inte tama. Den var underbar och jag ville ta med den hem. Men här i Gävelborg skjuter vi ihjäl älgkalvar för ibland är det skitviktigt att följa byråkratin. Den fick därför stanna.

Titta på småälgar var vad jag gjorde i söndags för att undslippa ACDC-konserten som Markus var på.


Tranquilo, Göteborg
Ett ställe med kubansk inriktning. Och inrett precis så som jag hade inrett en krog, som jag ju aldrig kommer att göra. Butt still. Där var vi i går kväll. Jag, Markus och Erik.
Överst kliar sig Erik i huvudet. Det är så galet svårt att veta vad man ska ta.

Always on time

Om det hade varit SJs slogan som de alltid levde upp till hade jag kunnat börja med underhållningen för två timmar sedan. Istället spenderade jag icke-kvalitetstid på stationen i Uppsala. I tåget.

På samma tåg som ett 35-årigt lite tågovant par skulle åka på. Släpande in sina stora väskor längst inne i vagnen där tjejen upptäcker att deras platser inte är där. Mannen blir väldigt orolig och när hon ber honom lugna ner sig och hjälpa till med väskorna åt andra hållet lämnar han henne med orden

-Håll käften, jag ska gå och pissa!

Trevligt.

Hurra!

Om ni visste vilken härlig dag det varit i dag. Var inte orolig för oss. Ni messar och frågar om nåt är fel. Nej. Men något är rätt. I morgon tid den här tiden har jag laddat med mer info. Som inte är via mobilen. Och därför kort. Och långsamt för mig. Natti.

Nästa

Nytt ställe. Ny luft. Och i dag ska jag träffa Erik. Han som skriver elaka kommentarer i min blogg. Om än helt korrekta. Jobbigt blogga med mobil by the way. I går skrev jag att jag hade spelat fotboll. Gick ju bra att få iväg. Nej!

Klassiskt

Det är en regnig dag. Trots det äter man utomhus på midsommar. Och en glass. För det är gott.

Annan luft

Det kan vara skönt ibland.

70 bitar sushi

Jag ser en dokumentär om en fet kvinna som gillar att vara fet. Hennes rekord är 70 bitar sushi. 40 är hennes regular. Jag skulle nog kunna äta 20. Med avocado på. Det ska jag göra om Ellinors pappa öppnar ett ställe med sushibuffé.


Snygg sushi tjuvfotad i saluhall i Tokyo

I agreeDet fanns VeckoRevyn på fiket.

Fina fikat


Jag har fikat med de här fina tjejerna nu!


Prioriterad

Jag känner mig väldigt prioriterad när min gulliga, världsduktiga frisör Malin gör om i sitt schema för att kunna ta emot mig när det passar mig. Och det är ju inte så lätt att göra hitta sådana tider alltid...¨

Mitt bästa klippställe. Malin är till höger på bilden. Nygatan nio heter stället. En gång i tiden bodde jag på Nygatan åtta. Det är coolt.

Förundran på nämnden

I dag har vi haft socialnämnd och fattat beslut om handlingsplanen. Read all abaout it i valfri lokal tidning i morgon.

Förundrades över hur en mycket erfaren opposition lägger fram ett yrkande om något vi inte är behöriga att besluta om då deras förslag var en fullmäktigefråga. Lustigt. Sedan backade i detta och kallade det för ett yttrande. En särskild ledamot var synnerligen drivande och kunde inte förstå varför detta inte kunde vara ett förslag, som ledamoten dessutom lade tilläggsyrkanden som det sannerligen saknades täckning för.

Jag är 30. Jag har vetat cirka 10 år att man inte kan göra så. Och då är jag inte ens oppositionsråd med många många år på nacken.

Yttrande är okej så klart!

Gräs till korna!

 Härifrån är bilden.

Det måste kallas lite av ödets ironi när jag under samma dag dels får ett glatt SMS från min bondemamma om att nu ska korna äntligen ut på grönbete, dels ser på nyheterna att en representant från en intresseförning för svenska mjölkbönder vill slippa släppa ut korna.


Under min uppväxt på en gård med mjölkkor har jag sett glädjen som finns hos kor och ungdjur då de får sätta klövarna på marken istället för på golvet. Tugga hö och ensilage i alla ära, men det slår inte känslan av att dra runt med mulen bland blankt, grönt gräs.


I den lagstiftning som gäller idag för att hålla mjölkkor står att korna ska ha rätt att visats ute ett par månader per år.


Per Andersson, ordförande för Sveriges mjölkbönder ifrågasätter detta. Till SR Ekot säger han -Om det regnar så blir det smutsigt och om det är soligt så blir det varmt och man tappar ganska mycket produktion då.


Han säger också att i dag har många gårdar lösdrift istället för att djuren är uppbundna och gårdar med robotmjölkning får störningar i produktionen när djuren betar.


I det nyhetsinslag jag såg var Andersson inne på två olika argument. Det ena handlade om att det skulle vara för kornas bästa som de alltid skulle vara inomhus, så att de till exempel inte skulle behöva brottas med låga temperaturer eller regn. Det andra kom först efter fråga från reportern, nämligen att det är en ekonomisk fråga. Andersson säger att det minskar vinsten att ha korna på bete.


Vi är många som har äger ett älskat sällskapsdjur. En trofast hund, en egensinnig katt eller en lurvig ponny. Djur som vi lägger tid, energi och ganska mycket pengar på. Under 2008 lade svenska hushåll nära nio miljarder kronor på djur som hobby och sällskap. En summa som ökat med 45 procent de senaste fyra åren.


För mig är djur en självklarhet. De lär oss mycket och är en av de största källorna till glädje. Därför tycker jag det är ynkligt att somliga djur behandlas som små barn som äter mat ur vansinnigt dyra, små portionsburkar medan andra fått lotten att fungera som maskiner som vi för att hålla kostnader nere inte ens vill släppa ut.


Ska vi dricka mjölk, ska vi äta djur måste produktionen vara på en sådan nivå att djuren har ett värdigt liv under den tid de lever. Varför ska en hund har rätten till ett härligt liv medan de som kommit att ses som matdjur, höns, kor och grisar många gånger lever under förhållanden som konsumenter inte vill känna till?


Är vi beredda att köpa kläder till hundar som inte ens behöver några förutsätter jag att vi också är beredda att betala några ören till för mjölk, ägg och kött från djur som faktiskt haft möjligheten att känna solen, vinden och vattnet som vi andra uppskattar så mycket.


Den som någonsin sett en ko komma ut efter en lång vinter i ladugården kan aldrig ifrågasätta om kon lägger ett värde i detta. Många gårdar i Sverige har så kallat kosläpp där mjölkkonsumenter kör ut sina barn för att titta på detta skådespel av glädje.


För mig får djurhållning aldrig ske på bekostnad av djurens välmående. Låt korna få fortsätta komma ut varje sommar. Så jobbar en riktig bonde!


Publicerad i Söderhamnskuriren och Ljusdalsposten 15 juni 2009

Trots allt gripande

 

Allt som är övernaturligt eller fantasy brukar jag tycka är skit och piss. Jag har dock klarat nästan hela Diana Gabaldon-serien vill jag säga.

Den här tog jag på matbutiken eftersom jag ville minnas att Elin eller Uli sagt att den var bra. Och av något skäl grep den här mig med järnhand trots att inte allt är naturvetenskapligt baserat. Jag har läst ögonen blodiga på bussresor för att hinna så mycket som möjligt. Ett hett tips från mig till er. Puss Johan Theorin.

En del av Gävle, StadsparkenMycket mycket vatten, skir grönska.

And I love this!


Det här är en palett från Urban Decay som jag också är kär i. Särskilt Smog. Den brukar jag knarka ibland.


Bara titta!I går väntade vår Kicki med leverans när fullmäktige var klart (och det är ju en liten bedrift i sig). Här har jag nu monterat ihop min stora compact med de saker jag köpt. Relationen mellan mig och smink är väldigt lättsam. Jag köper det gärna och tycker om att titta på det. För att det är smått och färgglatt och gulligt. Här dessutom välorganiserat. Och då väller mitt hjärta över av kärlek. Däremot använder jag det inte så mycket. Fast titta på är väl också att använda.

RetrojackanDet här är jag i morse innan jag gick till jobbet. Nu är jag hemma igen för jag hade faktiskt inget mer att göra. Det är bara möjligt på en skola när man ska sluta där, annars finns det cirka en miljard mer eller mindre roliga saker att göra.

Poängen med bilden är min träningsoveralljacka. På högstadiet samlade jag pengar i en evighet för att ha råd att köpa hela dressen. Då tyckte jag att det var bland det coolaste jag hade. Svart kombinerat med skarpa färger. Jag älskar den fortfarande och i dag passade den fint. Grejen med att var vuzen och jobba är att man inte behöver spara så länge för att köpa kläder man vill ha. Fast nu återvinner jag mest.

Lustigkurrar de luxeI Gävle jobbar vi hårt med kompostering. I de allmäna planeringarna har Gästrike Återvinnare satt de här lapparna.

Knappt hämtat mig

Efter det nästan nio timmar långa mötet i går, har jag flera gånger (trots att jag inte varit vaken så lång tid) funderat på hur en annan ledamot i fullmäktige är funtad. Den som orkar kolla igenom vår webbsändning kommer snabbt till insikt om vem jag menar.

Personen har letat upp ett felprintat datum i en handling som inte alls spelar någon roll för saken och går upp och orerar om detta och liksom kräver svar -Kan kommunalrådet Carina Blank reda ut begreppen?

Carina typ suckar och säger att nu är personen löjlig. Då går den upp igen och berättar att den pratat med en tjänsteman och redan rätt ut det så det är lugnt. Men det kan ju inte vara den här personens uppgift att hålla koll på och informera om alla datum. Carina Blank säger att det här inte är värdigt vår fullmäktigeförsamling.

Personen ler sitt vanliga hånflin som visar på att den tror att den gjort något riktigt bra.

Det här är samma person som i början av mandatperioden undrade varför ungdomar inte tycker det här är roligt. Personen själv är ganska stor del av svaret, När personen inte närvarar är vi många som drar en lättnadens suck för vi vet att stämningen på mötet kommer att vara mycket trevligare.

23.09

Då var jag hemma efter dagens fullmäktige.

Dags att åka vidare

Nu ska jag snart lämna jobbet för näst sista dagen. Nu stundar lunch med Markus, AU-möte på soc och sedan ett fullmäktige med start klockan 14 och HELT UTAN stopptid. Häftigt va?

Barn tillhör Gud

Så säger en representant från Pingstkyrkan i en dokumentär på SVT2 nu.
I helvete, ingen äger barn. Barn är sina egna. Inte ens sina föräldrars.

Leka tills man dånar


I dag har vi gjort fotavtryck i lera, sovit räv och bollat med nallar. Kolla vilket glatt barn. Barn gillar mig.


Mammas stövlar


På grund av regnet hade jag ett par trekkingskor på mig när jag åkte norrut. Inga problem. Sedan visade det sig att det fanns en idé om att vi skulle ta med mormor och åka och äta på Rosa Pantern. En typisk sylta/pizzahak med felstavad meny (men trevlig personal) i Marmaverken. Iofs förväntar sig ingen något gällande klädstil när man äter där, det syntes tydligt i Foppaskoland, men jag ville ändå inte riktigt ha mina grovskor. Bara snäppet bättre är dessa, mammas cowboystövlar. Min mamma är söt hon, men inte som andra mammor. Här poserar jag framför ingången till fejset.


Regnmys

Nej, jag har inget emot att det sprutar från himlen. Helt okej med regnet. Då får man göra mysiga saker inomhus helt legitimt utan att någon säger att man borde vara ute fast man egentligen väljer det själv. Nu är jag i Norrala och vi ska precis se en film. Jag kommer att få filmexem om jag ser en enda film till de närmaste dagarna. Och klassikern, fyrkantiga ögon.

Pärmar

Pärmarna jag tog hem från jobbet har sorterats och reducerats i antal. Ett hårt jobb men någon behövde göra det.


Två vigslar

Jag har ägnat dagen åt att förrätta två vigslar. Den första var i Enneska salen på Stadshuset och den andra var hemma hos ett par på Gävle Strand.

Så här fint är det i Enneska.
Fotade mig själv i en jättespegel för att skicka till min syster. Jag älskar min svarta klänning med vita prickar.

Vigslarna gick bra och jag hoppas de ska leva lyckliga resten av sina liv!

TjejfilmI tisdags till kvällsmyset lånade jag tre filmer, ni ser ju att det är extra förmånligt. En kollade vi på då. Nu kollar jag ytterligare en. Filmer vill jag ska roa mig, för tankekraft använder jag hellre på böcker. Därför blir det tjejfilm. Den här var väl medioker. Scenen på rutan är när de rusar in på ett BB, vilket är ett ganska otäckt ställe.

Så dålig

Jag kan inte springa längs en fem kilometer lång snitslad bana utan att springa vilse. Sade jag att det var snitslat?

Mer presenterFick blommor av kollegor bara så där. Överraskande. Det har aldrig hänt förut att jag blivit tackad av mentorer i en annan klass för att de har varit nöjda med det arbete jag lagt på deras klass. Jag blev väldigt glad. En annan kollega sade också att jag nog inte förstod hur omtyckt jag var på jobbet. Det var snällt sagt, men visst vet jag att det finns celler som är av annan åsikt. Typiskt att man tänker så, fast... det gör inget att det förhåller sig på det sättet. Kollegan sade också att den lärt sig så otroligt mycket av mig. Då blev jag ännu gladare.I måndags fick jag presenter av Erika, också som uppmuntran. Det kan man se på disktrasan. Lite blandade saker jag älskar. Observera nagelfilen i form av ett äpple där man bryter av respektive fil som en klyfta. Genialt! Läppglanset med texten Queen of fuckning everything är mest en sanning. Tack Erika!

Överlämnar elever

Jag skriver och skriver och skriver. Och äter kinapuffar och dricker vatten med passionsfruktsmak. Jag har också skrivit ut cirka en miljon gamla mejl från föräldrar som jag ska lämna vidare.

Det känns faktiskt inte så konstigt att göra avslut nu. Faktiskt inte.

Fast jag jobbar ju nästa vecka också.

Gymnasiekompetens

I dag har jag ändrat i min ansökan till högskolan. Jag har lagt till de poäng i samhällskunskap som saknas för gymnasiekompetensen. Hur svårt kan det vara att plugga in?

Nu ska jag fixa med en bok från min riktiga studietid som en kille i Tranås vill köpa av mig. Den ska packas i bomull och silkespapper för att åka till honom.

Mitt i natten är den bästa tiden. I kväll tänker jag nog inte lägga mig alls. Bara tänka på hästar och hundar som jag skulle vilja ha, och som jag nog har i mitt parallella liv. (as if jag tror på sånt)


Kómeta
Tack kära kollegor!

Packa slänga sortera

Hela mitt arbetslag håller på att packa ihop sina arbetsplatser. De ska flyttar unt, jag ska sluta. Det blir S J U K T mycket saker. Ser ut som en fredlig krigszon hos oss.

Mitt roligaste idag är att jag fått reda på att vi klockan halv fyra ska rida islandshäst till min ära. Underbart!Folk älskar att supa ner sig

Robinson-Christian berättar att han börjat gå i grupp för att tala om sina eskalerande alkoholproblem. Schalgerkända Jessica Andersson har släppt en bok om hur det var att växa upp med en missbrukande mamma och KDs kommunalråd i Uppsala har varit på behandlingshem ett tag. Detta är bara några av de som drabbats illa och kommit ut om det på sista tiden.

 Förmodligen är också den här tidningen fulla av små kantnotiser om helgens misshandelsfall och rattfyllor. Alla har en person bakom sig som uppenbarligen har ett problematiskt förhållande till alkohol och kanske också ytterligare ett offer.


Jag har glatt mig åt att alkoholfrågan ändå har fått ta relativt stor plats inför parlamentsvalet. Kristdemokraterna har valt att profilera på införselkvoterna och även annat drogrelaterat, bland annat genom att som andranamn på sin lista ha Sofia Modigh, en kvinna tungt förankrad inom nykterhetsrörelsen. Tufft!


I valdebatten som var diskuterades frågan om införselkvoter och bortsett från Moderaterna så såg de andra partierna problemet. Någon lyfte också det aviga i att EU behandlar alkoholen som en jordbruksfråga och inte en folkhälsofråga. Vinbönder är en stark grupp i EU och de vill gärna sälja sina varor och när det jämställs med havre och hö så känns det snett.


Moderaterna har också pläderat för det som kallas gårdsförsäljning, att mindre alkoholföretag ska kunna sälja sina varor till exempelvis förbipasserande turister. Många bäckar små är ett uttryck som jag tycker att det är lämpligt att fundera på det nu med. Varför är det så viktigt att kunna köpa, sälja och förtära alkohol överallt, när som helst?


Alla känner någon med alkoholproblem, trots det verkar det finnas en utbredd tro att det finns något statiskt i att en andel människor "ska" hamna i missbruk. Att det inte spelar någon roll vilka grepp man tar på frågan. Det är självklart inte sant. Om man genom ett trollslag såg till att alkoholen inte fanns tillgänglig som dryck skulle ingen ha problem med alkoholmissbruk i någon grad. Det är enkelt att förstå. Men detta är förmodligen inte att tänka på eftersom nubben för många är fast rotad i vad som ingår i de mänskliga rättigheterna. Vi måste därför slåss för monopol och åldersgränser, något som bevisligen håller nere alkoholkonsumtionen och därför är en vinstaffär.


Det är ett klart samband att ju mer det dricks (och det gör det om det är billigt och lättillgängligt) av folk som tror sig ha koll, desto fler kantnotiser om slagsmål och rubriker om missbrukande kändisar får vi. Kommunalrådet, Gustaf von Essen sade till tidningen Dagens Samhälle att han ofta befunnit sig i sammanhang där det bjudits på alkohol. De många bäckarna helt enkelt. Robinson-Christian berättar att han i rampljuset haft massor av tillfällen att dricka och tagit dem, men bland annat ett krossat förhållande och rattfyllor som följd. Jessica Andersson kommer att få leva hela sitt liv i vetskapen om att alkoholen tog en del av hennes barndom.


Varför reagerar inte fler ännu hårdare och ännu mer på att vi i ett så kallat civiliserat samhälle låter detta fortgår? Är vi Moderater allihopa?


Publicerad i Söderhamnskuriren och Ljusdalsposten 9 juni 2009.

Furuvik rules!Ikväll har jag och Peter hängt på Stolt & Nykter i Furuvik hela kvällen. 3000 ungdomar från massor av kommunder inklusive vår egen. Körs in med buss för att roa sig efter att ha blåst noll. Perfekt. I övrigt är skolavslutningsdagen redan förebyggd genom kasst väder. Det är bra. Då vill inte kidsen vara ute och supa lika mycket.

Peter har fotat mig med min mobil. Han kunde inte hålla riktigt still så jag blev lite suddig i kanterna. Eller så är jag så diffus for real. man vet inte. Lyckan är stor med en sockervadd. Observera de färgglada ankorna i bakgrunden. INGEN fiskade ankor.

Såg en glimt av "Idol-Robin" när vi gick. Det var nog som Peter sade, att han ser så galet stel ut för han fokuserar mer på att se cool ut än på att göra en spelning.

Det var många som fokuserade på coolness där i och för sig. Så många tjejer som lär ha frusit något otroligt. Vad skönt det är att vara så gammal så att det enda som spelar någon roll är att vara varm.

Och vad gäller gammal. Det känner man sig verkligen när man blir omkringgudidad i grupp för att titta på ungdomar. Det kändes lite bättre när vi släpptes fria ur gruppen. Jag konverserade vilt i sockervaddskön. Det var väldigt kul.

För övrigt är Stolt & Nykter ett ganska tråkigt namn. Men arrangemanget är fantastiskt. Tack alla!

Presenter

Har man tur som lärare så får man presenter vid skolavslutningen.

Mina världens bästa klass gav mig blomma, choklad och presentkort på en restaurang. De hade noga kollat upp så det fanns vegetariskt. Goa ungar!


Av en familj fick jag också en urgullig blå skål med vita prickar. Full med godis. Hur kan de veta vad jag älskar?


Ompackning

Efter skolavslutningar och personallunch vid kusten (kust är överskattat) är jag nu hemma och packar om inför kvällens övningar. Det blir nog så bra som helst det.

Very vuxetSignera betyg.

Men släpp ut korna!
Riktiga kor i utemiljö. Närby 2007.

Såg nyheterna nyss och blev GALEN. Jan Andersson som säger sig företräda de svenska mjölkbönderna vill slippa undan kravet på att kor måste få komma ut minst två månader per år. Han hävdar att korna mår bättre av det. De gillar konstmat bättre än gräs.

Jag mår illa av den här djurindustritanken. Andersson var iofs tydlig med att det var en ekonomisk fråga, så han hymlade inte. Kommersiella intressen är intressen som inte riktigt går i takt med etiken. Djuren kan inte tala för sig själv och jag är bergis på att varje ko väljer möjligheten att få vistas utomhus. De älskar utomhus!

En veterinär i studion tog död på allt Andersson sade och berättade att kor som får vara ute har MYCKET bättre hälsa.

Det känns bra att inte äta kött, och därmed inte konsumera en industri som alltför ofta hoppar etiken. Hur är människan funtad?

Löpningen

Bara för att jag inte skriver när jag springer, betyder inte det att jag gett upp. Jag springer cirka varannan dag och det känns bra. I dag var trean inget problem alls och jag har bestämt mig för att gå på femman. Men det kommer att bli tufft.

Varför är det här viktigt? För att jag aldrig vill att min kropp inte ska klara de vanliga sakerna? En människa bör kunna springa minst ett par kilometer och i början av året orkade jag INTE det. Jag har en mycket bra kropp. Den är i princip aldrig sjuk, den är stark, skadefri och ganska vig.  Men det är inte som att jag utnyttjar potentialen just nu. I perioder har jag haft bra mycket mer muskler och bättre kondis än nu. Nu fokuser jag på flåset och skiter i musklerna.

Det töntiga uttrycket lyfta skrot vill jag helst inte använda, men jag gör det ändå. Men att just göra det är bland det tråkigaste jag vet, så musklerna får vara.

Det som finns i huvudet är jag oftast också väldigt nöjd med. Utom när jag är trött. Då går allt så fel. MEn jag skiljer mig nog inte åt från andra på den punkten.

Nu stundar myskväll. Det ska bli spännande. Det var minst en evighet sedan.

-Kan du inte jobba politiskt?

Jag skojar inte om jag säger att minst femton personer bemött min uppsägning med
-Kan du inte jobba politiskt?

Som om det bara är att stövla upp till kommunalrådet och få ett jobb i någon skrubb. Sitta där och leka lite politik. Hur kommer det sig att människor som jag faktiskt ser som relativt allmänbildade verkar tro att det när som helst finns tillfälle att bara få ett jobb för att man är politiskt aktiv?

De sista fem stackarna har jag bemött med den burdusa frågan -Hur menar du?

De vet inte hur de menar.

Tack för rösterna!

Som gör att jag får åka på Socialdemokraternas kongress i höst.
Jag ska göra er stolta!

Kväller

Jag har haft kväller sedan klockan 17 nu. Det är tråkigt eftersom då gick jag på ett av kvällens två möten.

I dag har jag INGET mer att säga.

Bara tråkiga jobbesked

Fick veta att jag inte får jobbet där jag var på intervju. Jag var skitbra, men hade inte alla poäng. Ingen bitterhet i det, bara ledsamhet.

Och sedan lite annat, fast det vore osnyggt att skriva om.

Hjärtklappning

I dag är jag helt helt slut. Jag ser ut som något katten släpat in, tuggat på och spottat ut. Vad gäller dryckasvanor har jag problem. Intaget av cola blev för stort under gårdagskvällen och min kropp klarar inte så mycket koffein. Som nade med hjärtklappning bortåt halv tre. Har sedan vaknat och vaknat och vaknat.

Nu försöker vi och de andra lärarna få ihop Soffanspelen. Solen hjälper sannerligen till. Tack för det i alla fall.!

Väntar på BruceMarkus kusin satt mycket mycket längre bak och tog det här fotot. Sedan visade det sig att man kan se mig och Markus väldigt bra. Min röda jacka syns tydligt.

Glöm inte...

... att sannolikheten för att den som säger sig vara Pirat från början är Sverigedemokrat är påfallande stor.

Det tycker jag är ytterligare ett exempel på att de som sympatiserar med SD inte är så pålästa alls. (no shit!!) PP tar starkt avstånd från de värderingar som SD är kända för. I princip är de motsatsen.

Så här säger Falkvinge om SD i senaste numret av Fokus:

-De har en fruktansvärd människorsyn som är vår raka politiska motsats. Vi har orden mångfald och öppenhet i första meningen i vårt partiprogram, det har inte Sverigedemokraterna precis.

Det lämnar så många frågor. Är Falkvinge nu kluvet glad till frångången? Kan Sverigedemokrater läsa? Kan de rent av ändra sig? Och några andra.

Valvakan

Vi är ett gäng som sitter hemma hos Ellinor och kollar på valvakan. Det är väldigt spännande det är med direktsändning. Allt borde alltid vara i direktsändning. Folk säger så roliga saker.

Naturligtvis pratar vi om det politiska och tja, vi är väl inte nöjda over all. Vi pratar också ganska mycket om frisyrer. Borgartanterna har stora höga frisyrer,och just centerkvinnor har håret kammat åt sidorna. Det har min mamma med, så det verkar stämma.

KD på Folkets Hus

I dag pratade jag med flera som förundrat sett hur Folkets hus utgör bakgrund i KDs reklamfilmer. Ganska mycket undrar man hur de tänkte där...

Rabarber

I går fick jag en tjock påse med rabarber av Joela. De har jag huggit upp nu och lagt i frysen. Det kändes bra! det luktar så gott. Innan det sprang jag. Ingen match att springa rundan nu för tiden... Tänk vad tider kan ändras.

Nu ska jag knacka fram en ledare och sedan äta tacos som Markus ordnar nu. Har fått en inbjudan till en valvaka. Kanske smyger vi dit sedan.

Det är viktigt att kolla. Jag ska ändå kommentera resultatet i lokalradion i morgon.

Så här kul var detRoberths tumme täcker vänstersidan. Jag blundar. Men vi hade kul i valarbetet.
Gävlebockarna har kommit ut igen. Här är en.

Förbannat jobbigt

Efter ett mycket skönt besök i Stockholm som inkluderade Bruce Springsteen, strosa på stan och träffa Markus bror och hans familj så blev det så mycket jobbigare.

Jag må vara grym på att köra in i vårt trixiga garage, men inte ut. Tydligen. Hasses högra bakdörr är inte vad den förr var. Ångesten är stor. Pinsamheten med, Men det jobbigaste är att jag nu kommer att få höra det här i evigheter. Markus kompisar har redan hänvisat till fruntimmer. Det är så så drygt.

Nu ska jag göra de sista skälvande i valstugan.

PiggELIN

Underskattad glass.

Bra lärare är grejen

På nyheterna nu berättar man om den senaste forskningen som visar att det inte är pengar eller lärartäthet som ger goda resultat i skolan. Det handlar mer om enskilda, duktiga ledare och lärare. Ingen överraskning för mig.

Fast väldigt kontroversiellt faktiskt, eftersom facken hellre kräver mer pengar, än granskar den egna kompetensen. Engagemang hos lärare är avgörande.

Nazisterna

Jag hoppas att folk snart slutar gå omkring i grillos (det passade så bra att hänga på här) och förstår att det knallar runt ett gäng människor med bruna sympatier på våra gator. Nazismen är inget som slutade efter andra världskriget. Vårt land är fullt av människor som anser sig vara lite bättre än andra. Bättre än Ardalan Shekarabi (fd SSU-ordförande, nu kandidat till EU-parlamentet), bättre än mig, bättre än vem som helst som tycker att demokrati är bra.

Nazisterna vill avskaffa demokratin, vill vi leva så? I stenåldern igen? Nazisterna är i mångt och mycket ett gäng  kriminella killar som lastar sin egen "otur" på invandrare, på politiker osv. Det händer nu, ständigt, att de hotar och förstör, ibland mördar i sin kamp mot demokratin.

Läste precis i Aftonbladet att Ardalan fått sin och sin sambos dörr sprayad med ett hakkors när de var ute på en kort promenad.

Så här såg några dörrar ut på min arbetsplats i höstas då jag var en av de lärare som pratade mest med eleverna om värdegrund:Det ska man tydligen vara beredd att ta, för att man säger emot nazisympatisörer. Nedlagd polisutredning.


Grillade i huvudet

I dag hade jag en kort stund "över". Då valde jag att sätta mig på ett fik dit jag köpte med läsning. Det blev Expressen eftersom ungdomsbilagan till Aftonbladet var slut. I Expressen på de här tidiga lite reflekterande sidorna fanns en gul ruta nera i vänstra hörnet med en intressant text.

Personen konstaterade att i Enskede hade valaffischer med texten jude i pannan på de tre avbildade fått sitta uppe över en hel helg, medan "vanligt" folk stressade in på ICA för att handla till grillningen. Det upprepades en gång till detta med grillning, att det tog fokus från det viktigare.

Kanske är det därför jag blir så trött på detta med grillhypen. Jag har vågat uttrycka det vid ett fåtal tillfällen och ofta blir folk bananas och man tror att de inte skulle överleva om de inte fick grilla. Sina stora feta otäcka omiljövänliga skitbiffar.

Lägga timmar på att klura ut någon marinad går bra, att tänka ut hur man ska göra positiv skillnad i samhället går inte. "jag har inte tid". Om fler grillar än röstar i helgen blir jag tokig.

Otur!Stackars den som tappade sitt paraply.

Hemmalunch, pasta/spenat

I dag är det en eftermiddag på soc. Glömde ta med mig de papper jag behöver i morse så jag har snabbt dragit hem för att hämta dem, passerkortet och äta lunch.

Fast... nu gråter jag framför Extreme Home Makeover. Människor som har det jobbigt och blir så glada. Man kan göra skillnad!

Försöker

Gör mitt bästa med att fösöka kopiera ut en sak på OH. Alla maskiner krånglar.

Ledig fast gjort

Jag har haft en ledig kväll. Fast den lediga kvällen inkluderade ett par timmars strategiskt arbete med AK-kassör Tommy. Det känns ändå som att jag var ledig för vi åt glass och så.

That´s me!


Hem med pärmarIdag hämtade Markus mig efter jobbet. Passade på att ta hem ett antal av de pärmar jag har haft stående där i några år. Den röda är från mitt första år. Sedan blev jag lite bättre på att pyssla baksidan. Ni skulle se den senaste. Och sista. Som är kvar. Den är riktigt snygg.


En av mina gamla elever som jag har ett särskilt band med kom förbi idag. Då blev jag riktigt glad.


Valarbetat

Jag, Eva och Markus har delat ut valmaterial i trappuppgångar på Brynäs ikväll. Det är märkligt hur det kan lukta så olika i de olika trappuppgångarna.


Apolivareklamen

En sjukligt blek tjej sjunger folkvisa (?) i olika väder. Hela tiden blåser hennes långa, bruna hår i hennes ansikte. Det tycker jag är lite äckligt. Långt hår som kan komma i munnen. Jag kanske är lite överkänslig. Men jag vill gärna att saker ska vara väldigt precist i min smak.

I dag när jag åkte buss tittade jag på en kille som hade hål i örat sådär uppe på örat. Det är jättefult att ha en tjockare ring i ett sådant hål men rätt snyggt om det är en mindre grej som inte är en ring. Killar i linne får mig också att rysa. Av obehag.

Mitt ivriga bloggande har inte hjälpt

Pojkar/män/gubbar/killar har fortfarande största strumporna som de drar upp så långt de kan åt skrevet till fast de ska flanera lite snyggt i solen iklädda shorts. Vet inte människor med snopp att det finns mindre strumpor? Eller att man inte måste DRA upp extra mycket åtminstone?

Jag har ju berättat och berättat.

Alkohol till fröknarna

Jag vet inte jag. Linda Skugg ahar tidigare varit en kvinna som förespråkat återhållsamhet gällande alkohol. Till och med påstått att hon är medlem i IOGT-NTO, fastän hon aldrig varit det. Fast välkommen är hon ju.

Jag är en av alla tappra som om än sporadiskt följer hennes blogg. Oklart varför men hon fascinerar. Kanske för att hon tycker. Många är ju jävligt slätstrukna.

Hur som helst. På senaste tiden har man förstått att hennes företag har alkohol på sina möten. Dåligt. Nu bloggar hon om vilka presenter hon kirrat till barnens fröknar.

Hur vet hon att fröknarna inte har alkoholproblem? Alkohol som present är generellt en riktigt dålig idé. Ju gladare mottagaren blir desto sämre är det.

Jag kan korta mer. Alkoholdrycker är dåligt.

Tyra

Nu när jag tänker på det hette min farmors mamma Tyra. Jag har bara vaga bilder av en gammal, värdig, svartvit kvinna.

Jag gillar Tyra. Om jag hade ett flickbarn/tjejmarsvin kunde hon nog heta det. Fast nu tänker jag på Tyra Banks. Hon är snygg, cool, rolig och tuff tuff tuff. Blev jag kär i tjejer skulle jag vara kär i henne.

Skriver omdömen framför hennes show. Och bättre blir det. Om tio minuter tar Top Model vid.

Otäckt läskigt fy

Det här med det försvunna planet ... Alla flygolyckor är min skräck. Jag har alltid en olustkänsla kring allt som har med flygning att göra. Det hjälper INTE att jag vet hur statistiken ser ut, att det är mindre farligt än bil. Inte ett dugg påverkar det min rädsla.

Ångrar stort att sommarsemestern inkluderar flygning.

Färgglatt


1 juni // Blues på bild

Ganska skrämmande att vårterminen ALLTID går skitsnabbt. Från april någon gång tappar jag greppet helt. Satt och kikade på lite bilder från förra helgen när jag var hemma. Detta med att fota Blues är inte lätt för hon hatar det. Hon hatar att hon ska göra någon som inte mamma är med på.Uppgiven tjej, upprörd hund. Mamma håller sig nära.Blues:
-Åh, varför varför?Världens olyckligaste hund.

Oprah

Jag ser på Oprah. Sånt kan man göra när man är dagledig och det känns som om man har feber fast man inte har det. I dag handlar det om barn som fötts med diverse handikapp men nu mår bra. Då blir jag lite tårögd.

Det blev jag också när min korrekturläsare ringde för att berätta om att han youtubat lite om det jag skrivit och dryfta en exakt formulering. Och jag måste erkänna att jag ser på Oprah ... Första gången han ringer och så är det det jag sysslar med.

Bondbränneantydan

De timmar jag satt i solen igår gjorde jag det med till stordelen av kläder täckt kropp, keps och på resten solskydd. Det funkade bra. Jag brände mig inte. Hurra för ålderns klokhet.

Tvättmaskinerna rullar på och jag skulle säga att det funkar.


Men hur ska jag spendera resten av dagen. Kanske är det då jag ska gå på stan och köpa en sommarklänning eller två?
Sent i eftermiddag har jag VU-möte på Arbetarekommunen, och efter det ska vi ha sminkparty hos mig. Inte samma folk som är på VU dock. Jag ser fram emot alltihopa.


Nu behöver jag fräscha till mig. Prio ett är att kamma håret.


RSS 2.0