TomatstänglarnaDet syns väl kanske inte till belåtenhet här men mina tomatplantor har vuxit en meter rätt upp i luften. Jag vattnar varje dag och de hinner sällan sloka. Det kommer gula blommor. Det kommer inte tomater. Vad är problemet!?Jag tror jag missat någon hemlighet, typ att de ska toppas eller gödslas med socker. 

Kanske är det sådana där bönstänglar som växer till himmelen. Som Jack kommer och klättrar på.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Vet inget om tomatplantor, men älskar din utsikt. Där i huset på andra sidan gick jag i söndagsskola på 70-talet :)

2009-07-28 @ 21:20:03
Postat av: Elin

Synd. Och nu har den högra plantan börjat luta åt just höger. Jag har inget bra att stötta den med. Suck. Är det värt det liksom. De rustar fasaden på mitt utsiktshus så ibland låter det illa på morgonen. I övrigt är det trevlig utsikt. Särskilt på lördagarna när det är loppis. Snart kommer den igång efter sommaren. Då kan jag likt en gammal tant sitta och kika på allt folk. Det är massor av folk som kommer. Det är bra.

2009-07-28 @ 21:29:06
Postat av: Eva

Tydligen måste man knipsa bort diverse skott och sticklingar som tar energi från själva plantan. Annars kommer det inga tomater ut ur blommorna. Min pappa knipsade bort en hel massa när han var här, men jag får erkänna att jag inte har riktigt koll på hur. Du kanske kan googla processen?

2009-07-28 @ 23:06:54
Postat av: Camilla

som sagt jag har inte kunskap i tomatplantans väl och ve, men att den lutar åt just höger låter oroväckande!

2009-07-29 @ 16:46:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0