Sopsorteringssurprise

När man sopsorterar så upphör jag inte att förvånas över ur mycket av det man lämnar efter sig som är mjukplast. Jag tänker spontant att det inte blir så särskilt mycket, men den behållaren känns full oftare än vad den "borde".

Jag H A T A R när tidningar jag prenumererar på, eller reklamtidningarna från matföretagen som man är medlem hos, paketerar sina tidningar i plast. Inte främst ur miljöaspekten. När jag öppnar den blir plasten liggande vid soffan eller på köksbordet, och att få den till insamlingen känns som ett moment jag bara inte orkar. Kan de inte sluta. Nu.

Kommentarer
Postat av: Erik H

Sist jag skulle slänga min kompostpåse (gjord av papper som man hämtar i soprummet där jag bor) med gamla matrester och annat organiskt såg jag att det låg två saker överst i tunnan för kompost: 1. En plastkasse fylld med tomma konservburkar. 2. En pappkasse innehållandes en trasig elkabel av tjock gummi. Självklart flyttade jag över dem till den "vanliga" sopbehållaren och på utsidan hör jag mig själv säga -Vad är det här för jävla idiot som gör så här? Men på insidan gråter jag, då jag vet att jag precis bevittnat motorvägen till utplåningen av våra ekosystem och i slutändan vår planet.

2009-07-24 @ 14:30:27
Postat av: Elin

Det där kommer över mig varje gång jag ska göra mig av med min sortering och ser hur SVÅRT folk har att skilja på papper och metall till exempel. Jag vill slåss och skrika och bötfälla.

2009-07-24 @ 15:40:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0