Island och kreativiteten

Island är (tydligen) välkänt för sina konstnärer och för invånarnas förkärlek för kreativitet och design. Jag blev kär i en del smycken som jag köpte på ett hippt och snyggt ställe i huvudstadens äldsta hus. Islänningarna är överlag väldigt trendiga. På ett nytänkande sätt. Inte på ett söderhamnskt efterapande sätt. Uppfriskande att se. Vi var en kortis på konstutställning i ett vackert museum, där Markus behövde få veta av tre olika personer att det verkligen inte hade varit ett fängelse innan.

Många små, roliga butiker. Till exempel Naked ape som sydde om collegetröjor på ett kul sätt. Butiker som låg utanför huvudstråket lockade besökare genom att skriv amed skolkrita på asfalten. Ett praktiskt  och miljövänligt sätt, och lätt att skylta om!

Nakna väggar utnyttjades ofta till att göra reklam för en butik, som ses här ovan. Inte då kladdigt och fult utan mer sött och lustfyllt. En hel del annan bra gatukonst fanns också. I Sverige är det för mycket lortiga taggar för att jag ska uppskatta det som är bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0