Mean people! Where to?

De här länderna har jag haft förmånen (tvivelaktig ibland) att besöka en eller flera gånger:
Norge, Finland, Danmark (och Färöarna), Island, Belgien, Frankrike, England, Tyskland, Skottland, Tunisien, Schweiz, Lettland, Japan.
 
Tunisien var en kurs kombinerad med solsemester. Den senare delen var ganska hemsk. Jag gick ner till knäna i vattnet. Sen låg jag med en bok under ett parasoll. Himla otäckt är att det går från den relativa lyxen till misär utanför hotellområdet. Och att se stupida turister betala för att få fotografera sig med något illa behandlat djur. Så gör man inte!! Själv skäms jag för att jag varit på London Zoo. Vilket litet helvete för somliga av dom djuren och det har jag stöttat. Men att fota sig med en apa, elefant, björn eller så i kedja, DET GÖR MAN INTE. De sålde också små små sköldpaddor i lådor överallt. Lidande! De fortsätter väl med det just för att folk köper. Som leksak till barn en vecka. Jävla så kallade vuxna.

Lina gav sin kompis Irene den här nya boken om hur turismen förstör. Den vill jag läsa. Jag vill läsa varenda liten bok som läxar upp oss! Och framförallt tycker jag att andra ska läsa dom också (och inte Liza Marklund enbart). Äkta vara om maten är nog bra. Förra året fick jag 100 sätt att förändra världen i present. Läste den på balkongen i somras. Det kanske var 10 tips jag kunde använda mig lite av, eftersom jag annars ganska duktig. (-Duktig duktig! Skulle Markus säga med gravt ironiskt tonfall, som han gör åt alla präktiga typer. Med rätta)

Nu vet jag inte om det blir någon utlandsresa i år. Jag gillar ju ändå bäst att vara hemma plus att jag inte har någon bil så jag kan inte åka mindre bil som kompensation för att jag flugit, bara köpa utsläppsrätter. Eller plantera träd. Fast som en kille jag råkat känna sade häromdagen -Så länge folk flyger till Thailand tänker inte jag bry mig. Jävligt lyckad inställning. Då är det bara att gasa i bilen... Trots det var han noga med att poängtera (likt en gammal indian) att vi bara lånar miljön av våra barn... Hm. Ja. Det är ju han och inte jag som har barn så jag förstod inte riktigt. För jag bryr mig ändå. För allas skull

Jag skulle vilja åka till Japan igen. För jag hann bara sen en pluttig del av det. Men jag vågar/vill inte flyga så långt. Och då vet jag inte vad alternativet är. Kanske tåget till Köpenhamn. Och då är jag inte ironisk. Har bara varit där med SSUs FS och det var inte någon nöjesresa precis. Mejla tips annars.


Kommentarer
Postat av: Lina (din älskade syster)

Jag tror Ving bland många andra hade som nyhet nu med utökade tågresor mot Slovenien, Kroatien och ner mot Grekland. Det kanske är största drömmen!

2009-01-01 @ 23:50:11
URL: http://vokuhilaengman.blogspot.com
Postat av: Eva

Du kan få Gävle-Köpenhamn med tåg för under 500 (tur och retur) om du bokar i god tid. Jag är ju lite av en sucker för det danska och kan ge en massa tips om du vill. Eller följa med dit.

2009-01-04 @ 01:59:50
URL: http://www.glimran.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0