Ja till kulturhuvudstadskandidaturenDet finns flera skäl till varför jag kommer att rösta ja till Gävles kandidatur för att bli Europisk kulturhuvudstad 2014 i fullmäktige på måndag

Det första är att jag arbetar i grundskolan och ser att en sådan här satsning är lysande för våra barn. Att få se tillvaron genom nya glasögon skapar nya insikter och erfarenheter. Kulturevenemang som inkluderar barn är en stor investering för framtiden.

Det andra är att en satsning på kultur och att uppmuntra till nytänkande är en viktig del av vår demokratitradition. Att skapa förutsättningar för flera människor och flera sätt att uttrycka hur man upplever samhället är en vinst för oss alla och kan bli ett viktigt nutidsdokument och en spark in i framtiden. 

Det tredje är att ofta talas det om att kommunen borde satsa pengar på de "mjuka" verksamheterna (även om en stor majoritet av pengarna redan idag går till verksamhet direkt relaterad till människors välmående och utveckling) och hur kan en satsning som denna vara något annat än just det? Yngre människor uttrycker ibland att inget händer i deras stad. Jag ser satsningen på att bli kulturhuvudstad som ett upplägg där de och alla andra har alla möjlighet till smash.

Elin Lundgren

Socialdemokraterna

Men jag tycker frågan har fått helt orimliga proportioner. En helsida i Arbetarbladet där våra röster redovisas. Det skulle behövas i fler frågor i så fall.


Kommentarer
Postat av: pecka

eller så bjöd ni bara in sverigdemokraterna till kommunalfullmäktige nu, jag gillar verkligen kulturmer än du) det vet du men inte osammanhängande flum som att allt är kultur, ge mig kvalite så är jag glad

2008-10-21 @ 23:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0