Välkommen till helveteståget!

Jag hämtade rubriken från den roliga tjej som gick på före oss den gången vi skulle åka HEM från Färöarna 1996 och därför visste vad som väntade oss av båtfärden. Fast hon sa då samma sak med avslutade med färjan.

Borträknat alla tågresor som kommit fram galet sent så var det här den mest frustrerande hittills. Kanske för att jag sällan/aldrig åker tåg lördagkvällar annars.

Hamnar i en vagn med bland annat tre medelålders par som är kompisar och på väg hem från den årliga kryssningen med någon äcklig partyfärja. Att det var den årliga förstod man eftersom de gärna ville ha samma rum nästa år. Det var som en parodi, så jag försökte också tänka på det som det. De var lulliga och fortsatte dricka på tåget och skrämma det oräknerliga antalet barn som också åkte.  Inte med flit med fulla vuxna gör det ändå. Skojade om att all öl de köpt med sig var julklappar till barnen. -Fast hon är ju bara tolv, sade en av männen. -Fjorton!, rättade barnets mor. Jag kan inte ge en rättvis bild av hur det var. Den minst smarta kvinnan (jag hoppas vid högre makter att hon var lite bättre nykter men vad jag förstått tar alkoholen fram sanningen så jag är tveksam) sade sådana saker så jag häpnade upprepade gånger och fick gömma mig bakom en tidning så de inte skulle tro att jag var den sjuka i sammanhanget. Kulmen var precis innan Gävle när hennes man började bita på hennes tånaglar för han tyckte de behövde bli lite kortare.

Barnen var rätt okej men så klart fanns en pappa som inte vet hur han ska be dem flytta sig när folk ska gå förbi i gången på andra sätt än att SKRIKA, för han tror det är enda sättet att kommunicera med barn. Jag avskyr pappor som skriker hela tiden.

Dagens hat: Berusade medelålders och skrikande pappor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0