Nu ska jag duscha

Jag kom hem rätt snabbt eftersom jag fick åka med Johanna hem från jobbet. En hel del folk cirklade runt i skolan. Jag har filtrerat Cola med kidsen, samt räknat bråk.

Nu ska jag sannerligen duscha. Sen får det vara nog.

Öppet Hus

Är kvar på skolan, och om 45 min börjar den första av mina två lektioner på Öppet Hus!
Det blir ganska roligt, som vanligt.
Jag gillar min arbetsplats och det är roligt att visa den för intresserade.

Besök

Daniel, Sergio, Ellinor och Fanny har varit hos mig i två timmar.
Det var mycket roligt.
Sergio tog med sig ett par av Markus kalsonger.
Han skulle sova hos Ellinor och ville vara fräsch imorgon med.

Bitterfittan

Igår började jag läsa den här boken jag vars namn nämnts här och där.
Jag läste kanske 25 procent igår innan jag verkligen måste sova.
Jag blev kall inombords. Av hur väl skriven boken var.
Vilken skicklig författare. Vilket viktigt ämne.
Vilket orättvist samhälle det är.
Vad orättvist det är att man måste leva med att vara tjej.
Läs boken.
Jag har inte den slutgiltiga bilden än, men jag vågar ändå uppmana till detta.

Min nämnd idag

Den nämnd jag är vice ordförande för, socialnämnden, behöver inför framtiden vidta åtgärder för att komma inom ekonomisk tilldelad ram.
Så gott som alla år de senaste 15 har förvaltningen kostat mer än tilldelat. Inte tillräckligt har gjorts för att förhindra detta.
En revisionsfirma och en konsult har i olika omgångar tittat på verksamheten och pekat på olika saker, vilket har varit bra.
Vi har från kommunledningen fått hårda direktiv om att jobba för att komma inom ram. I det arbetet har vi i majoriteten låtit oppositionen delta i alla möten där vi tillsammans med tjänstemän tittat på möjligheter. Vi har också tillsammans gjort prioriteringar, där vi prioriterat till fördel för de barn som vi som socialtjänst tagit ett föräldraansvar för genom ett omhändertagande. Oppositionen hade inget att anföra.
Vi har sedan haft utökade arbetsutskott och andra möten där det slutgiltiga förslaget utkristalliserats.
Oppositonen har under dessa möten inte haft något avvikande att anföra.
Sedan visar det sig att en av dem deltar på ett möte med Gävle Beroende Centrum (en av de verksamheter som förändras) och uttrycker att han ogillar det förslag som ligger.
Märk väl, även på beredning efter det tillfället har ingen från oppositionen sagt ett endaste knyst om andra förslag än liggande.
Idag på nämnden gör dom ingen besviken, när deras motförslag kort och gott handlar om att undanta GBC från besparingsåtgärder. Så enkelt.
Ingen alternativ budget, inget ansvar. Man skulle kunna drista sig till att kalla det populistiskt.
Alla som nu tror att oppositionen stenhårt jobbat för ett bibehållet GBC kan känna sig fett lurade. Det enda de har gjort är att babbla och göra narr av majoritetet, mycket snack, ingen verkstad.

Jag kanske ska vara försiktig med att säga det, men det verkar avundsvärt att vara opposition ibland...

Att vara fritidspolitiker är inte att likna vid en dans på rosor. Folk i allmänhet verkar tro att det är kul att åka iväg på konferenser, äta bjudmat ibland och träffa folk. Så är det inte. I verkligheten får man aldrig vara hemma, måste läsa massor av handlingar, träffa folk man inte tycker om, äter osunt pga tidsbrist och blir mycket illa omtyckt.

Så varför fortsätter man? För att annars kan det finnas andra helt utan ansvarstänkt som tar över. Inga namn.


Mycket nu

Det här är inte rolig vecka.
Väldigt många saker att göra.
Sedan jag kom hem halv sex har jag jobbat utan paus.
Är inte klar än.
More to come.

Jag älskar hundar. Hundar är det bästa jag vet.

Hemma och packar om

Var i skolan en sväng i morse.
Sorterade papper, stämde av och gjorde ett prov.
Samt såg till att vikarien har vad han behöver för att kunna jobba för mig.
Om en kvart tar jag nu växsa med nya saker och går till Stadshuset.

Så trött efter möte

Den här veckan är vansinnig
Måndag Kommunfullmäktige (just done, okej)
Tisdag Kommunstyrelse
Onsdag Socialnämnd

Det är en del att läsa kan man säga.

Vantesorg

Nä, inte var de på Swebus, mina älskade gråvita vantar.

När man renar sig

Att slänga en massa saker känns mycket bra.
Jag började lite smått igår med att städa en av garderoberna i hallen, en del typ Nike T-shirtar från högstadiet åkte...
Det var aldrig planerat att jag skulle fortsätta idag men jag köpte en ny liten och billig stereo när vi var på stan så då sorterade jag hela bokhyllan. Några saker ska tillbaka till folk, några skulle till soprummet. Alla SSU-papper dog hårt.
Gick lös på krukväxterna i vardagsrummet och försökte ordna så att alla fick vita krukor där, gick rätt bra. Två till blomhimlen men med kvarlämnade bäbisar i glas.
Tog av bara farten ett skåp i köket. Konstaterar att jag behöver en verktygslåda. Massa konstiga tygbitar som jag kunde fylla upp en påse med.
Massa olika påsar (olika behållare i soprummet ni vet) och en stereo ska Markus nu få hjälpa mig bära ut.
Och det känns mycket bra.

Leta vantar

Idag är det sol, och i den solen ska jag gå till Swebus och se om jag kan hitta mina vantar.

Tisdagens ledare

Dags att hjälpa killarna?


Nog är vi smärtsamt medvetna om att det är männen som sitter på majoriteten av alla pengar i Sverige, det ser ut hos oss som på andra ställen i världen. Men kan vi inte med det som grund säga att vi därför enbart behöver oroa oss för tjejerna som i högre grad sliter ut sig, får ätstörningar och verkar sjukligare i statistiken? Det finns ett stort fokus på hur kvinnor diskrimineras jämfört med män och det är helt rätt men det är dags att titta på hur gruppen killar är splittrade. Några går det riktigt bra för med chefsjobb och tjänstebilar och sånt som killar brukar få. Andra lyckas med ingenting.


Du som är förälder till en liten kille bör vara mycket oroligare än en tjejförälder. Killar klarar sig sämre i skolan och tenderar att lättare hamna i missbruk. De läser mindre sällan på högskolan och sannolikheten att pojken blir kriminell är avsevärt högre. Fler män än kvinnor lever på ekonomiskt bistånd.


Samhället betalar idag massor för män som av olika skäl gör dåliga val. Män är misstänkta för 98 procent av alla sexövergrepp, 87 procent av all grov misshandel och 90 procent av det grova rattfylleriet.


I Söderhamn hade tjejerna som lämnade grundskolan mer än tjugo poäng mer i avgångsbetyg. Det kan betyda att de har fyra fler VGn än killarna. Hur kommer det sig? Redan idag får killar den mesta specialhjälp i skolan. Det beror nog i och för sig både på att behoven är större, men också på att tjejers problematik många gånger inte uppmärksammas. Tydligen räcker det inte. För det är väl inte så att killar är dummare?


Jag vet inte alls. Tjejers och killars problematik ser i mångt och mycket olika ut. Tjejerna blir stötdämpare för killarnas problem ända från låg ålder. Säg den tjej som inte fått sitta mellan två killar i skolan som buffert. Forskning visar att killars språk utvecklas sämre för att det finns alltid någon där och passar upp på dom så de inte behöver lära sig att formulera sina önskningar med mer än några få ord. Det är tjejer som utvecklar den förmågan.


Varför slåss män så mycket? Är det så enkelt som det slitna där orden tar slut tar nävarna vid? För något år sedan kördes projektet "Flicka" som man i mycket kan ställa sig frågande till, men det handlade om att stärka tjejernas självförtroende. En del av unga tjejers problem idag är att leva upp till killars förväntningar på de, att se bra ut och behaga dem. Lösningen är såklart inte främst att lära tjejerna stå emot detta, utan att få killarna att inte ställa kraven, medvetet eller omedvetet. Denna machoroll som killar lär sig på olika sätt.


Killar fostras till att ta mindre än ansvar än tjejer, massor av forskning pekar på det, och när ingen annan kan göra det åt dom funkar det inte längre. Lära sig läsa och räkna går inte att lägga över på någon annan. Allt man måste lära sig måste man själv ta ansvar för, men om inte motivationen finns för att de är vana att någon annan löser deras problem blir de sittande i sjön.


Om vi skulle lösa gåtan om killars problem tror jag att majoriteten av all skit som dessa killar utsätter tjejer för blir historia. A win-win-situation.

Geografi B

Nu har den startat.
Vi var kanske 12-13 stycken som tänker sig att läsa den här kursen under året.
Några saker tror jag kommer att bli jobbiga, men det kommer också att bli kul.
Susanne hade lill-Simon med. Han var verkligen liten.


Snart ska jag och Markus äta tacos.

Igår var syster Sara här och hon scrappade så fina sidor, sina allra första. Och så sov hon är. Vi åt scones. Jag hade hjortronsylt på mina.
Avgiftning

Tog tvärbanan till Essingen imorse. Minns inte en snär jag var där senast. Hade en väldigt trevlig dag med min revisorskollega Anders när i träffade UNF-personalen och de auktoriserade revisorerna. Är faktiskt gladare för det här uppdraget än vad jag trodde.

Men både den som sålde nötter på lillCoop bredvid samt tanten i kassan på restaurangen on top var mycket otrevliga.

Hann fika med Markus innan jag åkte hem. Nu är jag hemma och har hunnit vara på Bajseken för att hämta bokpaket. Behöver böckerna till min högskolekurs imorgon.

Köpte också vinäger eftersom min HKK-fröken Venla sagt att det ska avgifta mitt kylskåp. Det hoppas jag verkligen.


Många minus

Igår var tåget en timme sent från Gävle så jag kom fram till Stockholm mitt i natten.
Det regnade när jag gick i morse.
På kursen var det mest män som åkt dit för att prata själv.
Tvålen på toaletterna luktade mer svett än svett.
Skapa hade bara lagom roliga saker.

Stockholm är så smutsigt och fullt av folk.

Man får stå ovanpå varandra i tunnelbanan.

Då tycker folk det är bra att åka med barnvagn i rusningstid.

Fy fan.


Citronhelvete

En citron har ruttnat bakom en burk i min kyl.
Allt har tagit smak.
Allt.
Så damn äckligt.

Häst i Skåne

Jag brukar inte se på reseprogram eftersom jag är måttligt intresserad.
Men nu är det ridning i Skåne.
Take me there.
Iofs mer till hästarna än till Skåne.

Smoothieproppad

Idag var jag fikaansvarig och jag laddade med youghurt och frusen frukt, en liten happening blev det.
Och nu har jag druckit lite mer sen jag kom hem för att vara riktigt alert på jobbet imorgon.
Ska strax iväg på ett tiny möte om soc. Once again.

Beundrarmail

Hej Elin!
Jag vill bara så här mailledes skriva att jag tycker dina ledare är så himla bra.
Du har sååå bra idéer som du formulerar så väl!
Bra med unga vuxna som också vågar ta tag i Alkoholfrågan!  
Allt gott!  

Carin


Genom åren har jag fått en del både via telefon, glada vykort (från gamla idrottslärare bland andra), insändare med tack och ett gäng mail. Jag blir alldeles varm och glad varje gång. Men skicka gärna fler för allt i världen.


Jag tror ju inte på

heta stenar, goda andar, slagrutor och sån shit.
Men det här med hur månen påverkar sömnen har jag upplevt.
Skitsvårt att somna jämfört med annars när månen är en hel ost.
Det är den typ nu, så jag får nog scrappa en LO till.
Har precis gjort en med mig och Anton på till mitt 2007-album.
Om man gör slut på material får man köpa mer.
Lika bra att pyssla in sömnen.


Mamma och Anton

När det är som sirap

Precis så är det idag.
Lite tung i huvudet, lite rivig i halsen.
Men inte tillräckligt för att det ska vara synd om mig.

Damn zebrahår

Om man studerar mitt hår halvnoga kan man konstatera att det har tre sektioner.
Ytterst blekt. I mitten vanligt med slingor, innerst vanligt.
Jag ger det en månad till.
Det var ju nyss jag var hos frissan och sånt är ganska dyrt.

När man är modern

Varför har jag inte tänkt på tidigare att jag kan ta ett senare tåg och skriva ledaren på tåget, om jag tar med mig datorn och har sett till att googla det jag ev. behöver till ledaren innan?
Ibland är jag käck och skriver ledare innan söndagen och då är problemet ur världen.
Men ofta har jag det kvar till söndag efter klockan sju och tja...
Nu var den i princip färdig att mejla iväg när jag kom hem. Fast jag tog ju inget senare tåg. Ska prova det här fler gånger.

Det hade varit klädsamt...

... om någon ansvarig politiker hade visat sig på demonstrationen för GBC igår, tyckte en personal i en artikel i dagens Arbetarbladet. Mitt skäl till att inte vara där är enkelt, jag var inte hemma. Då får det vara oklädsamt.

Det som också hade varit klädsamt kan jag tycka är:
 
1. Om Roland Eriksson, Centerpartiet, som själv sitter i nämnden hade presenterat ett ekonomiskt förslag utifrån förutsättningarna om hur GBC drivs vidare oförändrat. Han har inte på de möten jag varit på med honom gjort det.

2. Om Marianne Lundgren som representerade Landstinget nu tycker verksamheten är så bra, då hade sett till att Landstinget betalar den del som kommunen nu har fått betala själv, och enligt förslaget inte längre är beredda att göra. Har hon lagt några förslag om det?

Det är alltid lättare att vara i opposition.

Söndagsslapp

Jag ska säga som det är, kursen på Brunnsvik var värdelös. Sagt.

Åkte till Stockholm efteråt igår och var på middag hemma hos Markus pappa i hans nya snygga lägenhet. Eller våning kanske man säger i Stockholm. Taxen hade krullig päls. Skitgod mat. Tur att det finns andra som kan när jag har problem själv.

Sovit rätt länge och nu är vi uppe och bara poar och sen ska några kompisar till Markus komma. Fast jag vet vilka det är och är alltså inte orolig.

Arbetarrörelsen och alkoholen

Jag är så glad över att jag inte har någon personlig alkoholproblematik. Hade jag haft det hade det varit svårt att hitta någon social plats som INTE hade frestat min beroendetarm.
Kvällssamvaro på arrangemang betyder inte en öl, det betyder många. Många simmiga ögon. De här människorna ska göra sitt bästa på kursen imorgon som partiet betalar. Sure.

När mina småsyskon åker iväg...

Nu är alltså Lina i Tyskland. Detta sedan i söndags.
Det finns såklart en blogg om det. Ha i bakhuvudet att Lina är ganska morsk.

Trots att jag inte klänger på henne jätteofta annars heller känns det konstigt. Det är bara inte meningen att ens småsyskon ska åka iväg. Och så långt, över ett hav! För några år sedan gjorde Sara en liknande grej fast åkte till Frankrike. Då skickade Sara en bunt riktiga brev till mig. Fantastiskt kul. Förmodligen både de första och sista jag får av henne. Jag hoppas att Lina kanske gör samma sak.

Jag blir så orolig. Det är ett problem. Det finns många faror i stora världen. Det är knark och fula gubbar och allt möjligt.

Vissa andra väljer att stanna hemma och föda tvillingar. Också ett problem. Då är det ytterligare två små personer att oroa sig för.

Jag orkar knappt bära dessa bördor på mina små klena axlar. Hur kunde det bli så här? Jag har inte ens valt att ha loads of småsyskon.

På Brunnsvik

Alltså, det är jättebra med kampanjledarkurs. Peter och jag kom vid tre. Lagom till en massa raster.
Det enda vettiga vi har gjort är att limma upp vår SWOT-analys på ett papper. Allt annat har hittills inte varit givande.
Det som är kvar ikväll är maten. Har därför stora förhoppningar på den.

Jag ligger minst tre år efter alla andra, för jag tycker att det är häftigt att jag tar med migmin egen dator och så får man Internet på rummet.


Idag har min syster Sara tagit sjuksköterskeexamen.
Här är jag och Sara sommaren 2005
Mamma tvingade med oss på en Roffe Wikström-konsert.

Jobbdagen slut

Egentligen slutade jag för 20 min sen, men väntar på jobbet. Peter Hasch hämtar mig och vi ska åka till Brunnsvik och trimmas!

Hurra!

Feta föderskor

Trean vet vad som kan klistra ens ögon vid skärmen.
Feta gravida som föder.
Varför?
Varför?
Jag förstår problemet, men jag förstår inte varför det görs i dokumentärform.
Kan inte bestämma mig för om de som ställer upp är modiga eller bara inte vet vad de gör?

Intensiva dagar

Nu är det roligt att jobba igen, när varslet inte ligger över mig.
Det betyder ju att dagarna blir så mycket intensivare.
Men högarna blir också tunnare och tunnare.
Härligt.
Nu ska jag jobba lite mer hemma, sen träna.
Har laddat med risgrynsgröt. Från tub. Underbart.

Bidragsgrundande

UNF har rättså precis 3 ggr så många bidragsgrundande medlemmar som SSU.

På min tid i SSU (sex månader sedan)  var man ofta ovillig att höra om de goda strukturer som UNF hade för olika saker, för att UNF var en sån liten organisation.

Grattis UNF, tråkigt för SSU.

Än värre är det väl att typ KDU är mkt större än SSU.

Stop da rökelse!

Det är både snuskigt och sunkigt det här med att ha rökelser av olika slag. Det stinker skit oavsett vad intentionen var.

Syssla aldrig med sånt om du bor i lägenhet. Dina grannar lider och måste eventuellt klösa bort sin näsa.

Tacksam

Varje gång jag tvättar är jag innerligt tacksam över två saker

1. Tvättmaskiner. Man behöver ju knappt göra något.

2. Att jag har så mycket kläder och behöver inte tvätta så ofta. Egentligen nästan aldrig.

Lite gammeldags

Känns det inte lite retro att folk fortfarande rånar banker?

Kulhål

Jag tror att alla som tittar på kommersiell TV någon gång har sett reklamen från en människorättsorganisation. Den som slutar med en vy över ett klassrum med kulhål i svarta tavlan. Få reklaminslag berör mig med annat än irritation, men den reklamen ger mig rysningar av det dåliga slaget. Skolan är för mig något av en helig plats. Där ska inte finnas omkullvälta stolar och definitivt inte kulhål. Reklamen kopplar kulhålen till utvecklingsländer där behovet av utbildning är av högsta prioritet för att lyfta landet ur misär. Kulhål finns inte bara i krig. De har också funnits i amerikanska skolor. Bilder har visats på gråtande tonåringar, upprivna föräldrar, och de obligatoriska tända ljusen efter exempelvis skotten i  Columbine. Varje gång har frågorna ställts om det kan hända här, och experter har inte hållit det för troligt. I veckan drabbades Finland. Kille med vapen i skola mördar människor, inklusive sig själv och tragedin är ett faktum.


Kan det hända i Sverige? Rektorer intervjuas och de verkar alla vara ganska säkra på att det inte kan det. Jag tror de har fel. Jag tror de reagerar precis som mig, man svarar reflexmässigt nej för att man inte vill att det ska hända. Att kulhål i väggarna ska bli en realitet så nära att vi själva måste kitta igen dom. Det är klart man blir blockerad och vill kunna vägra bort möjligheten.


Jag tror det kan hända när som helst. Min naturvetenskapliga läggning vill hitta det konkreta problemet och vaccinera bort det. Något som när man funderar vidare är helt omöjligt. Tal kan delas upp i primfaktorer, minsta gemensamma nämnare eller annat som är greppbart men när man gör det med "Unga människor dödar i skolan" blir det så fasansfullt många möjliga faktorer. I media framställs förövarna som ensamvargar med udda beteende. Killen i Finland var full av hat om jag förstår det rätt. Tillgången till vapen är en förutsättning. Inspirationen som kommer snabbt med nyhetsflödet. Internets erbjuder möjligheter att ha kontakt med likasinnade.


Vill man att politiken på något sätt ska lösa det här så visst kan vi ha skolor med metalldetektorer, kameror och annat som kan verka avskräckande. Vi kan stänga av Internet och sålla i nyhetsinslagen. Vi kan, men det är ingen bra idé.


Det här är unga människor som mår dåligt. Skälen är många och vi är alla en del av lösningen. Människor som känner sig utanför slår tillbaka. Blir man inte älskad kan man i alla fall bli hatad som en sådan där präktig men sann dikt säger. Att vara hatad är att bli sedd, och att människor syns är ingen politisk fråga. Det måste vi lösa tillsammans. Öppna dörrar och vänliga ögon skulle kunna vara en del av lösningen. Att våga lägga sig i när vi tror att människor far illa. Vi måste ta ansvaret för det, inte överlåta till en minister att lösa. Frågan är för viktig för det. Ett mjukare samhälle som är inkluderande behövs.. Snacka med dina kids om hur de beter sig i skolan, suckar de när de blir sammanförda i grupper? Skrattar de när någon svarar fel? Det är mycket sannolikt. Detta skapar ett utanförskap. Det kan skapa kulhål.

En av mina ledare. För alltså, jag skriver alltid på tisdagar i Söderhamnskuriren.


Prinsar och prinsessor

Jag ser programmet om danska kronprinsparet på TV4.
Man får inte fota när de äter. Sån policy ska jag också skaffa mig.
Funderade över formuleringen "Hon får inte ha samma kombination mer än en gång", gällande prinsessans kläder. Alltså får och får. För vem?
Jag vill också vara lite blåblodig.
Bli skjutsad runt, äta små snittar och prata om mina styrkor.


Men jag har varit på arbetarekommunens styrelsemöte och det är inte det sämsta heller!


Kopiera

Som lärare kopierar man ofta papper.

Riktig mat

En av Markus alla bra sidor är att han ser till att vi äter lagad mat.
Nu gör vi potatismos med kött/gourmetbullar.
Och det ska vara lingonsylt till.
Så gott!!

Hoppas ni äter gott också.

Ganska lagom nu borde min syster Lina komma säkert fram till Berlin där hon ska bo i ett helt halvår. Men hon är tuff, det kommer att gå bra. Puss Lina om du läser det här innan vi hörs.

Har Absolute Music 14 på. Fatta vilken nostalgi det är! Urval:
Jon Secada - Just another day
Brian May - Too much love will kill you
Undercover - Bakerstreet
One More Time -Highland

This Sunday

Har hittils ätit frallfrukost med massor av tidningar, plockat undan julsaker, matat ankoer, promenerat och handlat på Willys. Druckit underbart mangosmoothie som M fick till.
Nu ska jag strax gå iväg på yoga innan vi ska visitera Ellinors nya ställe.

Så här växte jag upp

image361image362

Huset är fotat från skogssidan. Mina rum har främst varit de två i mitten och till höger av fönstren på ovanvåningen. Utsikten har alltså varit skogen på den andra bilden.
Det är inte så väldigt mycket storstadsdjungel som jag mest hänger i nu.

Grattis Anna 30 år!

image360

Närby

Jag är i Närby ett tag innan vi ska åka till Kinsta och fira Annas 30-årsdag.
Det snöar. Sagosnö.
Jag har precis varit ute och matat Anton.
Tagit vackra foton på honom.

Skönt med helg

Det är det.
Svenssonkommentar, men det är sant.

Killars problem

Om man är på stan eller på annat sätt i närheten av ställen där bilar åker kan man ibland råka ut för att någon bil typ varvar massor innan den börnar iväg. Eller körs så det skriker på nån liten gata inne i stan.
Det är alltid alltid killar som sitter vid pedalerna.
Är killar dummare?

Mer svenska behövs

När eleverna skickar sånt här blir jag orolig:

15 januari klockan 20:00 ska alla vara inne på msn ,för vi ska kolla om vi kommer i rekord skicka det hära till allla dina komtakter.

När jag gick i högstadiet misshandlade jag inte spåket. Åtminstone inte med talsprål i skrivna texter.


Smärtor.

Kuttat fingret på ett papper.
Stänkt het olja på på underarmen. Bränt.
Grattis till mig.
Men en dag som denna bryr jag mig inte.
Jag ska gå och träna istället.

Joorå

Jag är inte längre varslad.
Det känns främst bra.

Tips

Aftonbladet tipsar idag om hur man ska klara "fattiga" januari.
Man ska börja med att ta en vit helg. Då spar man hundralappar.
Det säger en del om svenska folkets vanor.

Göran lär oss nya ord

Porrknutte

Sunkhemma

Det är skönt att vara själv ibland. Äta mat utan grönsaker, fisa lite, ha inga byxor mellen småbyxor oxh strumpor (bland det fulaste jag vet), rapa... allt sånt ni vet.
Dessutom kolla på Jerry Springer och träna med de fina träningsredskap jag förärades av familjen.
Sånt gör man inte i sällskap.

Den blev hemma

Mobilen låg kvar i hallen när jag gick. Tråkigt.
Mobilfri dag...

Det gick.


Förutom att jag trodde att Markus var rånmördad, men sånt får jag ta. Tydligen.


Söta bilder och Markus

Jag hade prat om preventivmedel och allmän sexdiskussion med åttorna idag.
När jag förberedde det så var det en jättesöt tecknad bild i biologiboken på en tjej som kramar sin kille för han var lite nervös så han fick inte stånd, men det var liksom inget att oroa sig för. Den var så söt att jag skickade den till Markus liksom bara för att.

Under lektionen så pratade jag också om dels fenomenet dels bilden. Och så sa jag såklart att det var en söt bild.

-Jag skickade den till min kille.

Tystnad.

Skratt.

-Jaså, han har problem?

Vad säga, jag kan ju inte säga varken till eller från. Så jag betonade att jag skickat den bara för den var söt.

-Visst....

Markus frågade när jag berättade om han skulle komma dit och visa. Markus fyller snart 28 år. Jag fick berätta för honom att det vore olämpligt.


Power

Kom iväg på power yogan. Det är bland det skönaste som finns när det drar i kroppen. Man borde gå på det varje dag. Tyvärr inte realistiskt. Siktar på söndag nästa gång. Nån kondition tidigare.

När jag yogade kom jag att tänka på stora hår och därmed på den mailväxling jag hade med Annika Leone för säkert mer än två år sedan. När hon på stenåldern arbetade på VeckoRevyn var hon vid minst två tillfällen provperson för hårförlängningar. Ni vet sånt här "titta hur man gör-repotage".

Sen började hon arbeta på SOLO. I mitt stilla sinne undrade jag då om hon skulle förlänga håret för den tidningen med. Som av en händelse gjorde hon det ungefär två nummer in på sitt nya jobbställe. Då kom min syster Sara som frikopplat från mig också reflekterat över Leones upprepade förlängingar, och frågade vad det var för fel på kvinnan som ville ha löshår hela tiden.

SOLO hade sen med rökare i ett moderepotage tätt inpå det och jag är ju en medveten läsare så jag skrev ett lagom långt mejl om detta och skrev lite som ett PS något småironiskt om att Annika nu förlängde håret igen.

Tror ni svaret var inriktat på rökningen? Oh nej, det kom snabbt ett långt svar om att Annika faktiskt inte kan få långt hår och därför tog hon tillfällen i akt bla bla bla.

Jag svarade att det var lustigt att chefredaktörens/hennes svar handlade mer om håret än om huvudfrågan och man kanske inte ska förvånas när tidningen är en väldigt ytlig sådan med ett gråtrepotage mot slutet.

Då blev Annika skitförbannad och skrev att jag inte behövde läsa tidningen om jag hade den inställningen.

Nu jobbar hon på Expressens fredagsbilaga. Inte sett henne flänga håret där än.

För övrigt är så kallade extensions sunkigt.  Det blir lite som Hanniball som ville klä sig i någon annans hud. Ofräscht och oförståeligt.

Hemma

Sådär... jag känner mig i form igen. Hela dagen igår var otroligt märklig, så blir det väl utan sömn. Nu börjar jag verkligen förstå vilket helvete de som har sömnproblem får leva med.
Somnade halv nio igår och sov tolv timmar nästan. Helt otroligt bra. Tackar högre makter för att schemat gjorde detta möjligt.

Har precis kommit hem och ställt de sista resterna av kålpuddingen i ungen. Har för avsikt att träna senare ikväll, det är nog bra.

Längtar efter Markus

Sovit massor

Jag har sovit nästan tolv timmar.
Det känns otroligt bra.
Jag är mig själv igen!

Nu så

Jag har ätit kålpudding samt rättat en omgång NO-prov.
Nu ska jag bada lite varmt och sen sova.
Det bllir nog inte så svårt.

90 min

Så lite sömn ger jobbstartsångesten.
Aldrig upplevt något liknande.
Jag går som på moln. Dåliga moln.

Det här med skräp

Är det inte lustigt att man typ varje dag kan bära ut ett antal kassar och kartonger med skräp till olika tunnor i sophuset.
Det var inte bara jag som hade kommit på den tanken idag. Det var ganska smockat.
Och ilskan väller upp när jag ser hur folk slänger precis hur som helst. Hur jävla svårt kan det vara, det är ju pedagogiska bilder och allt.
I mitt sophus står det vid närmaste för brännbart "vid fullt kärl använd nästa". Folk fattar liksom inte....
Några krukväxter fick dö krukväxtdöden också.

Closer

Kvällning... stämt av med Susanne på telefon inför imorgon. Kommer att kännas tomt när hon inte är på jobbet.
Sitter och skriver ledare och pratar med kompis i nöd. Eller nöd och nöd... Men i tufft.

Sen ska jag nog pyssla lite. Ingen idé att lägga sig före midnatt i alla fall.

Jobbet närmar sig.

Sista lilla dagen

Sista morgonen med sovmorgon på ett tag.
Det kan gå, det ska gå, det har gått förut.
Ett problem är att jag inte är helt kry än. Jag är fortfarande helt slapp i kroppen och får ofta ont i halsen på nätterna, men inte på dagarna. Blir lite snuvig ibland, men inte ofta. Tillräckligt för att det ska störa.
Idag ska vi göra egen pizza till lunch. Det är ju gott!!

En sak som är mysigt är när man öppnar till exemepl en ny burk med marmelad eller läppglans och ytan är sådär slät. Det är så vackert, och nästan lite ångest när man måste förstöra.


Joodå!

Det gick skapligt med tillredande av maträtt. Tre av fem från Markus. Jag måste krydda lite bättre nästa gång.

Kålpudding

Nu står mitt livs första egentillverkade kålpudding i ugnen. Ska bli spännande.

Milko


Hej Milko!
Som utflyttad dotter till en milkobonde blir jag katastrofalt ledsen när jag är på besök hos kompis i hemlandskapet och läser på baksidan av mjölkpaketet och ni benämner vaddetnuvar som " jätte gott". Är det en prao i år 8 som redigerat baksidan? Annars borde ni ha vetat att det heter jättegott. Pinsamt att ni hjälper till att ge kidsen ett dåligt skrivspråk.  
Elin Lundgren

Hej Elin!
Texten finns på panelen "Smått & Gott" som går i december och är i viss bemärkelse inte en löpande text eftersom den ligger i en liten ruta med mjukosttips.
För egen del finner jag inte jätte gott i den texten så särskilt stötande eftersom man faktiskt kan tänka sig att man genom att dela ordet verkligen förstärker
effekten av det budskap som man vill ge d v s det är verkligen jätte...gott.
Men givetvis ska inte Milko bidra till att ge kidsen !! ett dåligt skrivspråk. Vi får lov att bättra oss.
Vänligen Bendigt Eriksson


Haha, jag älskar det här! Visst, man förstärker skitmycket genom att skriva isär!
Extra kul är det när personen (man fattar inte om det är en han eller hon ju) trotsar lite genom att utropsteckenmarkera kidsen... Love love.

Bekantas bekanta

av Mats Strandberg har jag läst ut idag. Det är också i princip det enda jag har gjort idag... Vi sov hur länge som helst, gick en kortis på stan för att komplettera införkvällens kålpudding. Färdigställt en sida... tja, inte så mycket mer. Ganska skönt.

Hur som helst, boken handlar om 90-talet och ibland är väl det lite väl skrämmande obvious, men det var inte det mest intressanta utan det att varje kapitel har titeln gemensam med nån gammal eurodiscodänga. Och för varje nytt kapitel snurrade därför hela mitthuvud igång, och jag kunde ALLA!

Det såklart att Lina letar upp min skiva E-Type väljer sina bästa eurodiscohits eller vad det heter närhon är här, men att de sitter så i ryggraden på mig känns lite märkligt.

Men så är det, när man var ung för typ tio år sedan.

Köpt på Willys

image359

Spontant fotar jag nu två gröna varor med grön märkning jag köpte på Willys igår. Inte alltid finns dessa med märkning på mitt lilla ICA. Vad är då bäst? Att köpa konventionellt på ICA eller KRAV på Willys. Det beror väl på vilken aspekt man anser viktigast, och nåt jag har svårt att veta. Jag har förstått att vi i Sverige har väldigt dyra matkassar i förhållande till det mesta (jag är väldigt tacksam att vi har tillgång till mat) och vad beror det på? Hur mycket vinst gör tex ICA på oss? Och varför?
Är det kollektivavtalens "fel" att samma godis är nästan dubbelt så dyrt på ICA som på Willys?

Det är en svår diskussion det här när man blir konkret. För egentligen är ju lösningen för miljöns skull att inte shoppa så mycket alls, inte äta några fucking bananer.
Och så är det svårt när man blandar in alla aspekter om rätt och fel, både mänskliga och miljömässiga, för på många ställen finns inte tillräckligt goda alternativ för allt. Jag kan tänka mig att Pajala är ett sånt ställe. Och Gävle.

Hur som helst känner jag mig inte dålig på något sätt för att jag handlar kanske hälften av min mat på Willys, jag känner mig sämre för att jag ibland handlar djurtestat smink och krämer. När det egentligen är samma där, inget alls vore bäst. För både djur och miljö.
Och när det gäller H&M... så handlar jag nästan aldrig där. Men av andra skäl än de etiska.

Och så undrar jag, pågår det någon kampanj mot Willys som jag aldrig hört nåt om?
Vilka undviker Willys?

Jag köper aldrig alkohol för jag vill inte stötta alkoholindustrin som är en riktig välfärdsbov i Sverige men kanske allra farligast i utvecklingsländer. Jag äter inte kött för jag vill inte äta mina vänner och som bonus bidrar jag mindre till växthuseffekten. Jag äger ingen bil, jag källsorterar, skänker pengar till tigrar , apor och katter och så vidare... Trots det och en himla massa annat känner jag mig plötsligt som en ond jävel. Som att jag är den i Sverige som behöver tänka till mest. Tokigt.

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Oh så vackert.

Rapport Arn

Som källan sa, inga förväntingar, ingen besvikelse.
Jag är rätt nöjd med mitt besök.
Kanske främst tack vare alla vackra hästar, särskilt Arns häst!

Arn

Det jag läste av böckerna var bajs ( ytterst få böcker jag gett upp med mitt i, men där var det så). Det är bra för då kommer jag inte att bli besviken när jag ser filmen har jag fått höra. Alltid något!
Och om en timme ska jag det.


Bra presenter

Jag hade några personer att köpa presenter till, nu är det gjort.
Det gick bra också.

Jag älskar Willys

Nu har jag passat på att handla mycket när jag har Markus här. Han är bra till mycket i de sammanhangen.
Andra också.
Hur som helst, man får verkligen mycket för pengarna på Willys. Jag fyller vagnen (okej, inte barnfamiljsfyller över kanten) med massor av frysta saker och hudkrämer och till och med värsta fräna packen med trosor (spindlar, ugglor I love) och så blir det typ 700. Härligt.
Jag gillar ICA Sohlbergs med, massor men där får man mjölk och toapapper och en Plopp för den summan.

Kass bok

Förresten, en av böckerna jag läste under lovet, typ Bergdorfblondiner, akta er för den.

Tången

Nu har jag scrappat den första sidan med hjälp av min snygga rosa QuicKutz-tång.
Sidan blev rosa, mest som av en händelse.

Några av mina bästa djur. Och så jag och mamma.Mamma och Anton. Han är den nya hästen. Mycket snäll. Sara har ramlat av.
Jag och Alva. Mina kusiners knähund.


I chock

Kroppen är skakig efter att ha gått upp kvart i sju.
Detta för att åter åka till Gävle.
Mötet är gjort och nu är det snart mat... jag har ju ändå varit vaken i evigheter.

Året med kungafamiljen

Jag kollar just nu på detta fantastiska program, där vi kan se hur skattepengarna används. Jag kollar troget varje år. Det absolut roligaste är när de intervjuar prinsen, för tillåt mig... han är inte så karismatisk. Han tycker den enklaste fråga är svår att svara på.
Nu är det när Madde är i Gävle... oh vilken vacker stad. Vyn över ån gav rättvisa åt staden.

Var på Gina Tricot på Götgatan. Halva priset på typ allt. Köpte tre töjor. Markus pappa har varit i NY och köpt en åt mig som jag fick idag också. Tack.

Anna var missnöjd med den layout hon gjort på den här sidan så hon jobbade om igårkväll. JAg tyckte inte det var så mkt fel på den gamla heller men... Tack för det med.

Snart börjar en typisk tjejfilm på trean. TIll det ska vi äta efterrätt.

Läbbig dygnsrytm

Den ordnar inte precis till sig efter en nyårsafton.
Vi var hemma hos Ullie och Anders tillsammans med Elin och Pierre. Så mycket god mat, så stor mage!

Sov till ett idag och efter det har jag typ gått en liten promenad och läst kvällstidningarna och lite i den bok jag håller på med.

Det jag vill med 2008 är att vi ska slippa se en massa otäcka machomän som tror de måste leva upp till nån myt och skratta otäckt om en lättklädd tjej skulle dyka upp.

RSS 2.0