Smalo

I trettioårskirsens dagar funderar man ju på mycket.
En sak är att jag alltid upplevt mig själv som mer eller mindre tjock. Och mer eller mindre tjock har jag ju alltid varit. Den här bilden visar att ett tag var det verkligen mindre:Hade man inga begrepp när man var yngre? Tur att man har det nu...

Me love books

Jag vet inte hur det funkar för er... Men jag läser kanske i snitt 1,5 bok per vecka. Jag har ständigt ett lager av köpta eller lånade böcker. I den vevan blir det alltid några som hamnar på hög. Vissa med kanske tio sidor lästa... i väntan på bättre tider.
I sommar hade jag som mål att beta av några av dom. Just några blev det.

Sommarstrul av Joseph Connolly
Roligare än vad början verkade. Ganska skruvad faktiskt. På ett skönt sätt.

Bokcirkelns bekännelser av Elizabeth Noble
Har läst kanske en tredjedel och när man väl är igång är det mycket relationsfunderingar. Och det är ju alltid soft.

Idag på stan när jag gjorde ärenden och tittade på Beridna Högvakten använde jag en massa checkar och köpte Kort året runt av Sophie Elsässer. Det är en pysselbok med tips på just kort. Fast pysselböcker är ofta rätt värdo. Man kan hellre köpa tidningar, massa fler up to date-tips för mindre peng. Men jag är ju hopplöst kär i böcker.

Av min nämnd fick jag presentkort på Läsecirkeln 08/09. Hur perfekt som helst för mig. Annars är jag ganska skraj för att få presenter, att det skulle vara sådant som man inte blir helt förtjust i. Fast glad blir man ju nästan jämt ändå. Trots rädslan.

TCO tycker

idag på DN Debatt att familjers städ ska subventioneras till 90 procent. Då tycker jag att subventionen till hundra procent ska tas från mäns skattepengar.

Föräldradagarna

Partiet (för mig finns det bara ett värdigt namnet) har nu pratat om vikten av att hitta ett första steg på vägen mot att dela föräldraförsäkringen. Skälen är såklart många både ur storochliten-prespektiv. Efter att ha hört lite i omgivningen om hur pappor inte fattar hur man ska ha koll på sina små barn, som blivit rätt stora, känns det lika aktuellt som vanligt. Att barns pappor ska veta hur man är pappa. Tillkommer diverse annat småpyssel som jämställdhet på arbetsmarknaden.

Kd är naturligtvis emot och Göran säger att det är en djup ideologiskt klyfta. Vem ska bestämma om barnen, föräldrarna eller staten?

Frågan jävligt felaktigt ställd. Så klart är det ett lands lagar som gäller ovan vad föräldrarna må tycka och tänka. Det är därför man har rätt att frånta föräldrar de barn de har fått om de klassas som en risk för barnets hälsa och utvecklingt typ. För det finns föräldrar som är riktigt dåliga föräldrar just då. Vill minnas några uppmärksammade fall där föräldrarna betett sig som skit och soc fått skulden för det nästan. Det är väl inte det Kd menar, att alla föräldrar ska få bestämma över sina barn hela tiden? Om de ska gå nakten mitt i vintern, om de vill ha sex med dom, om de vil sälja dem, om de vill avstå sjukvård, om de vill ha dem hemma istället för i skolan?

Med det här handlar väl i Kds fall om att ingen ska fingra på hur en familj väljer att lägga upp barnets första tid. Som det är nu är det mammorna som är hemma i åratal med sina barnen och sedan börjar de jobba deltid. Papporna tar ut några dagar lämpligt i samband med semester eller jakt eller vad det kan vara. I många fall är det så, inte alla, men tillräckligt många för att det här fortfarande är något vi pratar om. Det leder till att kvinnor diskrimineras på arbetsmarknaden, får sämre ekonomi. Det leder till att män får dålig kontakt med sina barn. Det leder till att barn får dålig kontakt med sin pappa. Och många gånger en olycklig mamma som vill skilja sig från pappan innan barnet fyllt ett år. F

Moderaternas förslag om en föräldrabonus när man fördelar dagar jämnt är bättre än Kds kramafamiljenskit.

Bäst vore om inget parti behövde lägga några förslag alls, utan att föräldrar själva fattade att en delning rakt av är bäst.
Eller om pappan var hemma jämt i femtio år eller så. Så vi hinner komma igen på arbetsmarknaden vi tjejer.


Fyra hundar

Totalt har fyra hundar besökt mig idag.
Det har aldrig hänt i världshistorien.

Konsumtion i Japan

Media rapporterar idag om att den sjönk i juli. Är detta verkligen möjligt?

DoggieHär är Markus med den ena hunden jag passar, Melissa. Hon var väldigt intresserad när jag åt lite nyss.

BefrielsenDet är företeelser man måste ta tag i när man närmar sig trettio. En är att kapa banden med särskilda ställen att handla på. Att springa runt med en miljon kort är inte värdigt. HM-kortet rök förra veckan. Nu har jag sorterat ut fler. Och fler ska det bli.

Vaken!? Nu? Jag har varit vaken en dryg timme. Klart man bokar tvätt tidigt en lördagsmorgon. Solen skiner och allt är vackert.

Det här gjorde jag igår. (Klicka på texten mamma)

De långa blonda håren

Känner du Blondinbella? För vuxna är hon anonym, för många yngre tjejer är hon en ikon. Blondinbella bloggar, skriver dagbok, flera gånger om dagen. Det handlar om skolan, kamrater och pojkvän. Det handlar om kläder och yta. Var finns de sötaste klänningarna, de sexigaste jeansen, de vassaste skorna? Vilket smink och vilken hårsprej gör henne snyggast? Blondinbellas shopping är väldokumenterad med bilder och likt i en modetidning får läsarna lära sig what´s hot and what´s not. Blondinbella har uppgett att hon handlar kläder för 15 000 kronor i månaden. En ren fantasisumma för hennes jämnåriga som inte är berättigade till lika mycket i studiebidrag på ett år.


Hur går detta till? Förutom att hon har haft turen att vara född i en Östermalmsfamilj, vilket borgar för möjlighet till stor veckopeng, tjänar hon pengar på sin blogg. Med tiotusentals läsare om dagen är hennes sida på nätet, som trafikeras av unga tjejer, ett utmärkt ställe för företag att göra reklam på. Hon säljer sin dagbok som reklamplats och kulorna forsar in. Att hon hittat en guldgruva är bara att applådera. Efterdyningarna är inte lika härliga.  Blodinbella och några av hennes gelikar sätter en standard. Shopping, kläder och att se bra ut är både ett nöje och en självklarhet. Shoppingen är en massiv sådan där vi ska scanna varje liten boutique och köpa allt "sött" (det vanligaste adjektivet för beskrivning av kläder) vi ser. Ouppnåeligt för en grav majoritet av alla tonårstjejer. Och kanske just därför så lockande.


Uppvuxen med VeckoRevyn har jag sedan gått över till tyngre grejer. Att läsa glammiga modemagasin är min hittills hemliga last. Jag läser menlösa artiklar om hur jag blir en bättre/lugnare/effektivare människa, jag läser mindre djuplodande reportage om uttjatade kändisar men framförallt försjunker jag i bilder på lockande sminknyheter, vackra moderepotage och snaskiga parader av högklackade skor. Sådant som inte betyder något, men som ända sedan jag bläddrat igenom tidningarna sena kvällar i Norrala, skickat en pust av den glamour som inte precis svävade över orten.


Jag visste redan då att tidningarna är kommersiella. De låtsas vara min bästa vän men egentligen är de ett redskap för andra att tjäna pengar på min längtan efter något lite finare. Löftet fanns i tidningarna om att även hopplösa hästtjejer som jag kunde bli något. Eller kanske än mer, se ut som något. Dagens så kallade modebloggar har samma effekt men finns i många fler upplagor.


Det är lätt att svepas med och i Blondinbellas svallvågor finns tusentals högstadietjejer som fotograferar hur de är klädda, lägger upp bilden på nätet och berättar vad de sett i skyltfönstren i Pajala. Karlstad och Tranås. I förhoppning om att bli upptäckta, erkänt snygga och tjäna storkovan. För att kunna piffa till sig ännu mer. Det är så sorgligt. Det är sorgligt att de få kvadratcentimetrar av oss som är synliga blir viktigare än det vi har att bjuda på i form av härlig humor.


Poängen? Krama dina barn och säg att varje de är de vackraste skapelserna som finns. Det är det bästa vaccinet mot den ythets vi förmodligen får leva med.


Ledare i SöderhamnsKuriren förra veckan.

Mysig stund kommerEfter att länge ha funderat varför skrivaren inte fungerar. Men visst, sladden var inte i.

Två timmar

Idag har jag gjort all förtroendetid på jobbet så nu kan jag åka hem och bara vara ledig för resten av helgen.
Hundpassning
Bakning
Titta på Beridna Högvakten
Tvätt (sju imorgon!) och stryk och hängning som hör till
Allmänt fix jag älskar att syssla med
Skriva listor till kalaset

Fortsättningen... USB

Mitt röda USB ska hämtas på Lindex i kassorna på övre plan.

USB

Igår reklamerade jag ett par av jeansen för att dragkedjan var speciell.
Inser idag att jag återlämnade dem med ett USB-minne i fickan.
Innehåller bildspel med alla partiledarna.

Har ringt affären. De skulle återkomma...

OK!Den här stämplen köpte jag i Japan. Där finns det särskilda stämplar för lärare att köpa. I Sverige finns mer tråkiga saker. Nu har jag använt den när jag rättat atomkemiförhör. Det var kul.

Dags för dagens sista lektion

Nu ska vi prata noga om periodiska systemet. Viktigt för ett fortsatt bra liv!

Mission skolfoto

Det gick bra. Vi var först ut i morse och saknade bara en.
Fick beröm av fotografen för att vår klass var den lugnaste av alla.
Alla andra dagar har tiderna förskjutits men inte för oss...

Povel

Det är Povel Ramel på TV.
Det är för att vi har så många gamlingar som gillar sånt.
På Public Service såklart.

En försmakIdag fick jag gratulationer på min nämnd. När jag kom hem öppnade jag blommorna för att sätta i vasen (det är naturligtvis delar av buktetten på bilden) och läser 30-år på kortet var det lite jobbigt. Trettio brukade vara nåt som min mamma fyllde. Jag minns rätt väl hennes trettioårsdag. Det är bara sjutton år sedan...

Som ni kan se har jag glasögon idag. Lite inspirerad av min lillasyster som säger att det ska man ha (bara för att hon precis begåvats med ett par) och varje gång jag har det får jag beröm. Jag ser ju att jag ser läskigt snygg ut. Och smart.

Powershoppade två par jeans. Jag är för gammal för att bry mig om märken och köpte istället billiga jeans (man kan inte köpa för en tusing när de räcker två månader) på billiga affärer. Gott så. Jag blir alltid så svettig av det.

Nu står det vårrullar i ugnen och jag ska läsa en tidning som kom med posten. Sedan promenera lagom länge innan jag ska jobba.

Uppe tio minuter

innan jag skulle behöva gå upp. Det är nästan magiskt hur livet ändras när man närmar sig trettio,

Idag ska jag vara på Socialtjänsten hela dagen för nämndsmöte. Efter det något av det mest ångestframkallande som finns just nu, köpa jeans. För att jag måste. Vi får se om det blir något.

Värsta huliganenDen här lilla söta tjejen rekommenderades pga sin HIF-tröja att stå på den neutrala läktaren.

Fotbollskväll

Ikväll Helsingborg-Gefle. Strömvallen.
We´re gonna beat them.

Moderaternas oppositionsråd i Gävle säger

-Man producerar de varor som man kan sälja, annars producerar man andra varor. Det är det som är den svenska välfärden.

Jag som trodde så mycket att det var något helt annat.

Svårt för de tysta

Alltså... förra veckan skrev Sofie Wiklund på ledarsidan i Arbetarbladet om hur hon alltid reagerat på att några är de som alltid för föra de andras talan. De andra vågar nämligen inte öppna käften, utan sitter som möss på mötet men kan mycket väl gnälla efteråt.

Jag hade kunnat skriva det själv. Om alla som gnällde över saker själv vågade göra något skulle det bli lite bättre.
Tystisar har jag svårt för

Vikarie

Nu är allt förberett och klart för att min bästa vikarie Eva ska ta över mina två lektioner i eftermiddag.
Själv ska jag åka på kommunstyrelsemöte.
Det finns en tjusning i allt! Man lär sig massor där!

Skolfoto

Tjejerna i nian tyckte nog att jag var snygg idag eftersom jag har både klänning och smink för de frågade om jag skulle ta skolfoto idag.
Men det är ju på torsdag. Jag är snygg ändå.

Att läsa i badkar nu


Min lycka

Är när ett möte som vanligtvis börjar 16 och slutar 22 istället slutar redan strax efter 18. Det hände nästan aldrig så det är lite hallelujamoment. Käkade ute med Ellinor och Daniel innan jag gick hem och är nyss tillbaka från en timmespromenad.

Nu ska jag läsa handlingar till veckans ytterligare möten mycket noga!

Tacogratäng -the recept

Perfekt när man får tacorester kvar.

Koka valfri pasta av makarontyp. Blanda med tacokryddad färs och töm upp i form.
Rör ihop en halv burk tacosås och en vanlig burk creme fraiche.
Töm det över pasta/färs.
Lägg på tomater, jag tar alltid körsbärstomater som jag delar en gång.
Strö över ost.

In i ugn 200 grader tills osten ser bra ut.

Igår tog jag i krossade tacochips samt majs och det blev asgott.

Tacogratäng

Min mentor Susanne har lärt mig ett recept på tacogratäng med pasta.
Igår toppade jag den lite och den blev helt fabulös.
Härligt att ha den i magen nu innan jag gör sista lektionen.

Naturromantik

Promenad i Gävle.


Arn the movie


Alltså... förde de aldrig normala samtal med varandra för tusen år sedan? Alla talade som belästa småfarbröder med pinnar i stjärten (ursäkta Sergio).

Det bästa med filmen var alla fina hästar. Och att den största sorgescenen var just den när en häst dog.


Se nåt annat. Kung Fu Panda kanske.


Feja

Jag putsade fönstret i sovrummet. Jag tog fram symaskinen och drog lite sicksacksöm i plagg som väntat på det. Nyttigt. Handlat lite förnödenheter på Willys.

Nu måste jag tråckla ihop en brynja för vi ska snart se Arn.

Till frukost...

Så här vackert är det när jag ska äta frukost, nästan poetiskt:

På vardagarna äter jag nämligen havregrynsgröt så detta känns oerhört.


Det här i DN var otäckt:
Jag undrar vad björnen hade för dröm. Att få bli femton?


Vackra växter

Igår kunde man fynda två växter i kruka för knappa hundringen på mitt lilla ICA.
Jag tog de här:Ändra sedan Japan har det varit något underligt med mig. Jag vaknar tidigt och ch naglarna håller sig finfina. Det kan också bero på något annat. Det tidigare för att jag börjar bli vuxnare, det senare för att jag äter bättre.

Att gå upp tidigare har sina fördelar. Lägenheten badar i ljus och innan lunch har jag hunnit en förfärlig massa saker. Nu har jag skrivit en förträfflig ledare (no shit...) och fått in alla dumlisar i frysen. Värmer scones i ugnen och tänker mycket vuxen senare använda samma folie till att värma piroger i.

Och det är väl vuxet om något. Att ha frysen proppad med saker att värma. Inte nog med det, i kväll blir det middag på rester från igår, fast som annan rätt. Jag nästan dåmar av hur duktig jag är. Så annorlunda, så mogen...

Dumlekakor

Nu bakar jag 56 stycken.

Sug efter glass

Nu är jag tillbaka från vigseln och har sug efter pinnglas. Eller bara glass. Så vi ska gå en promenad och äta just precis det.

Härlig morgon

Sovis! Någon timme själv vaken innan Markus vaknar. Frukost med DN, softa med bok på balkongen. Förbereda dagens vigselakt, duscha.

Nu är alla vakna och vi ska nog hitta på något innan jag måste iväg.

StringhyllanSedan jag kom hem från Japan har jag ställt aen hel del av allt kul jag köpte på mittenhyllan.  Sådant man bara vill titta på. Mina ponnydarlingar får stå högst uppe. tillsammans med den röda elefanten som jag också köpte i Japan. Själv är jag uppvuxen med min stora röda men en dum unge slog av nosen på den (släpp aldrig in dumma ungar!) så substitut är fixat. Och så såklart porträttet på mig och Tore (-96, Pierre A.)

Längst ner är mina nagellack, en ljusstake jag aldrig skulle köpa själv men är en doppresent, Dusten-singeln, "mina" hundar och mina bästa gästa House Mouse-stämplar to die for.

När det gäller inredning tänker jag alltid, hellre mer än mindre. Finns det inget att titta på blir det så tråkigt. Och jag älskar barnsliga saker. Inte sån grown up-shit.

Det är tufft att vara lärare... men det finns beröm

Hämtat från LRs tidning Skolvärlden som kom idag:Blir därefter så himla glad när jag läser vad Anna Larsson skriver i SvD.Stunder av lyckaSlut vid lunch

Den här tiden slutar jag egentligen jobba.
Men idag tänker jag vara kvar längre på jobbet.
Det är mycket i början av en termin.

Vi lärare måste alltid gå längst fram.

LärarkatastrofTitta här!
Knappen på byxorna ville inte längre sitta fast på sin plats, vad göra? Lyckligtvis hade jag idag en längre klädnad på överkroppen vars band jag kunde använda som skärp. Och längcden gjorde att verket senare inte syntes.
Ingen elev såg något!

Viktiga viktiga lärargrejer.

Kopiering.

Samla ihop

Nu ska jag strax samla ihop min åtta. De ska kunna bygga en hög mänsklig pyramid.

Helt känslokall

Agneta Sjödin berättar i det värdelösa programmet Olssons studio att hon grät när Kallur föll.
Sådant har aldrig hänt mig, tårar för sånt.

Men så är jag också som bekant en känslokall jävel.

I det här fallet är det dock inte omöjligt att det är hon som är blödig, det har jag misstänkt förr.

Slösa

Soc, beredning. Sofiedal, jobb. Söders zoo, bobmat. Folkets Hus, s-gruppen. Gävles gator, promenad.

Någonstans här har jag glömt att äta mat, så nu ska jag äta frukt och youghurt.

Gick förbi en på gatan som hade en särskild parfym, bryr mig inte om vilken. Att doftminnet är starkt är ju känt sedan länge men ändå förvånas jag ibland hur starkt det kan kännas. Av den där lukten blev jag jävligt arg, för att jag en gång slösade av mig själv så att säga.

bloggkoll.se

Den tid det inte ligger nere har det förenklat mitt liv. Det hör inte till vardagen.
Använd!

(Fast ni har säkert bättre tekniska lösningar som jag inte vet nåt om)

I went to the movies...

... med Eva och såg Mamma Mia. Charmig feelgoodfilm. Lite ansträngt blir det när de brister ut i sånt, har aldrig gillat sådant. Men de här låtarna sitter ju i folksjälen (I go Sd) så det får funka.

Roligast var den helt fullvuxna som sitter nära mig och allvarligt frågar sin medmänniska under filmen - Vad betyder spontan? Möts av mummel. Hysteriskt: -Men vad betyder spontan?

Välj skolan gott folk!

Pasta och pastasås

Allt är som vanligt igen.

Två saker av intresse i Damernas Värld

I nya numret reagerade jag främst på två saker.

I hudbilagan fanns en artikel om hur man tar bort tatueringar. En tjej hade tatuerat en duva på skuldran long time ago och nu tog hon bort den. För att hon ville vara en bra förebild för sina elever. Man dånar. Som om lite färg i huden har med det att göra. Jag skulle säga att de sämsta lärarna många gånger mest troligt inte har någon tatuering, för att det är gamla trista språktanter som ungarna hatar  för att de gillar franska och inte barn. De har aldrig vågt göra en tatuering för de är för fina för det. Hur som helst förstod jag inte riktigt. Läraren sitter inte i tatueringarna precis.

Det andra var att forskning visar att det kan vara bättre att inte hålla på prata med en massa folk efter kriser utan liksom mer sköta sig själv. Efter 11 september mår de som inte pratat runt sämre än de som inte gjort det. Det har jag alltid trott, att man ska inte snacka så mycket.

Men tydligen

har mitt gym sedan igår övergått från att vara World Class till SATS.
Jag är ingen SATS-tjej.
Nu blir det problem.

I övrigt på jobbet

Jag dricker aldrig kaffe i lärarrummet, borde lära mig att ta rast. kan man få blogga på sin rast? I guess.
Alla tre intensiva passen har gått bra.
Ringt hem till tre kids som valde att skolka sista passet.
Föräldrarna blir glada när man ringer, tack för det.
En elektriker som fixar med brandlarmet hade tur  när han bara nästan tappade en lampa i huvudet på ett gäng elever. För övrigt är alla elektriker som hänger här rätt charmiga.

Igår lämnade jag gamla läxförhör till eleverna och så hade jag stansat olika saker i dom. Samma effekt varje gång!
- Vad fick du, vad fick du?
- En bil, en blomma, körsbär...
- Cool!

Hurra!

Min första lektion på året (om studieteknik) gick helt lysande!

Jag? Vann? Sick!

Alltså, i somras mejlade jag till Hennes (mindre att göra på sommaren) och undrade om de liksom bara får mesigt skit till insändarsidorna. Ja, svarade hon, kan inte du skriva något rivigt till ett nummer hon angav. Skriva mesinsändare på kommande. Jo... sommar som sagt. Så det gjorde jag och jag vet att det varit med och tydligen blev jag liksom numrets brev eller vad det kan heta (har ju inte sett tidningen) för idag fick jag hämta ett skumt paket. Och det är ett kit med ansiktsprodukter från Decleor. Jag antar att det är en bra sak, men jag har banne mig inte förtjänat det. Det har å andra sidan inte de flesta andra som blir belönade för galna insändare heller.

Min var i och för sig inte galen utan handlade om föräldraansvar.

Take a walk

Nu har jag varit på möten och annat så nu måste jag promenera och handla och sedan jobba.

Gummisar

Vilken frihetskänsla det är att ha gummistövlar. Tog på mig dom i morse och det var till stor glädje. Gatan utanför mitt hus hade blivit ett vadställe och jag vadade i mina fina gummisar.

Regnar sönder

Det låter som att mitt hus håller på att regna sönder. Då är det ändå ett stort hus. Som jag bor i mitten av. Scary.

Dyngsur

Promenaden hem från tåget blev en blöt historia. Vädergudarna stretar på för att snabbt få höst i Gävle.
Igår var Elin, Pierre och Molly på besök och det var trevligt.

Det mesta känns helt värdo nu så jag kan inte skriva nåt glatt och poppigt. Inga kriser förstås, men bara trist.

Som på moln

Inatt har jag sovit som på moln. Det var skönt. Idag är det Söder som gäller.

Mör

Att man kan bli så mör efter bara lite studiebesök.

Konferens

Jag är på sån konferens som många tror är så himla kul. Sova på hotell och det.
Det är det inte. Men det är lärorikt.
Ingen säng är skönare än min egen.

Hysteriska över kryp

Jag orkar inte med när folk skriker. Och inte när det görs utan anlending, som att det kommer en skalbagge eller så gående. Idag satt tre trettonåringar bakom mig på bussen hem och en gallskek rakt ut när kompisen upplyste om att det satt en larv på ryggen. Visst, ganska stor och så, men rackarns söt och hårig.
Jag ryckte ut och befriade larven (eller om det var tjejen) och den fick åka på min tröja tills jag kunde sätta den i naturen igen.

KonstruktivtJag hade skrivit en artikel om rättssäkerhet och att många tycker att för få personer får påföljder för det de gör. Alla vet att vissa personer sysslar med skit men det heter "vi kan inget göra" från polisen. Säkert lika vanligt i stan som i Hälsingland. Anna Sjödin rycker ut och utmålar mig lite som en samhällsfara och påstår att jag tycker det är okej döma oskyldiga. Då är det skönt att kunna få replik direkt under. Min mamma tyckte jag var bra. Alltid något.

Världens bästa moster

Det måste vara jag.


Hur som helst är det här fotot envecka gammalt. De tär taget på något som kallas semester och som jag likt en gnällig gubbe önskar jag hade mer av just nu. I november kan det väl kvitta. Det känns som om jag aldrig har haft semester. Som om dagarna på balkongen eller nätterna med pyssel eller hettan i Japan aldrig varit.

Nu! Nu ska jag gå promenad och lyssna på The Knife i mina Kosslurar. Syns!

Men vad är pyssel?

Anéa har efterfrågat en definition på pyssel. En bild säger mer än tusen ord.Det är pennor, stämplar, klistermärken, papper, saxar, foton, stansar, knappar och så vidare. I en röra.


Tisdag på jobbet

Man längtar verkligen efter eleverna när de inte är där. Att gör alärarsysslor på plats i skolan utan kids är lika tråkigt som att äta ingenting.

På förmiddagen var vi i alla fall på teambanan i Hemlingby. I fint väder och frisk luft. Var hemma strax före halv sex och Maritha har varit här och ätit scones och diskuterat viktiga saker med mig.

Nu ska jag snart promenera efter att ha vallat datorn lite.

Börjar minnas hur kronisk trötthet känns.

Jag har i alla fall

tränat.

Och nu?

-Hur känns det att börja jobba Elin?
-Inte så kul faktiskt, jag har huvudvärk.
-Varför inte så kul?
-Allt är som vanligt igen. Jag är hemma och lagar mat snabbt för att dra på möte.
-Kan det bli bättre tror du?
- Vet inte.

Inte sovit massor

Pysslade först till halv ett. Läste sedan hela Katarina Bredows nya bok. Sedan sov jag ryckigt. OCh anledningen till det är ju jobbet och där är jag nu. Det löser sig nog.

Nu så

Det är egentligen inte sista kvällen före jobbet, för den var  i torsdags men fredagen kändes inte riktigt på riktigt. Men imorgon är det liksom hardcore. Jag ska packa ihop väskan nu och sen ska jag pyssla tills jag blir trött. Då ska jag sova. Gick en 30-minuterspromenad också för att det ska bli så tidigt som möjligt. Men blir jag trött två är det två jag sover. Jag har inte druckit någon cola på hela dagen. Allt är upplagt för det bästa.

Ge folket mer semester.

Du ska fylla år!

GD skickar då en slags blankett man kan fylla i och uppmärksammas i tidningen. Man ska fylla i yrke och arbetsplats, utbildning/examina och tidigare verksamhet. Olika politiska uppdrag man har och har haft i politik och föreningsliv (få rader ska jag säga) och övrigt som intressen.
Jag tror inte jag gör det.

Enkla saker

Och den är klar.
Och något jag tänkt göra väldigt länge gjorde jag också.
En skitgrej som att skriva in adresserna den ska till på en sändlista.
Istället för att besvara ett annat mejl och behöva plocka bort en massa folk innan jag kan skicka.
Varför skjuter man på enkla saker?

En annan sak man inte ska skjuta på är att plocka ögonbryn. Det är inte okej att, som mina systrar säger, ha apungar klängande ovanför ögonen.


När jag skriver mina ledareså gör jag det här.

MonsterarmarDen här köpte jag o fredags och fotade nyss i perfekt dåligt ljus. Hur som helst undrar man hur det bli så roliga växter. Hoppas den får leva i alla fall ett litet tag.

Dammsuga ok!!!
Skriva ledare
Sortera saker
Vattna blommor
Städa Bobs bur ok!!
Beställa foton

Har moppat och burit ut till insamlingen och sorterat bara lite. Tar mig an ledaren NU!

Uppföljning slappisdag

Ätit pizza till lunch. Paula minus oliver plus svamp.

Ska ta mig till stan och införskaffa sånt som är bra att ha hemma. Som nya borthuvuden till eltandborsten.

Att göra för resten av dagen:
Dammsuga
Skriva ledare
Sortera saker
Vattna blommor
Städa Bobs bur
Beställa foton


En slappisdag

Sov till lunch, det vill säga helt nyss. Somnade ändå inte senare än kanske halv två inatt. Det gick bra att köra hem när jag inte tog den krångliga vägen som jag tog upp kan man säga.

Elin och Pierres bröllop var som en bal på slottet, och jag hade inte behövt vara nervös för själva vigandet. Allt gick så bra. Grattis till världens bästa Elin och Pierre!

Idag är planen att ingenting utom dammsugning ska behöva hända.


Vigseldag

Somnade så fort jag släckte igår. Måste ha varit för att jag jobbade igår...

Idag ser vädret lovande ut för dagens aktiviteter. Min bästa Elin ska bli fru och jag ska viga henne!

Puddingungar

Ikväll har jag träffat Maximilian och Timothy igen. Och Jessica! De var i Gävle och spanade in Cityfesten. Medan lagade bakpotatis sig själv i ugnen och den ska ätas framför En orangutangs dagbok om en stund.

Härligt detta med gorillorna förresten!

Det var det

Nu har jag sett sanningen i vitögat och jobbat min första dag. Det var helt okej.

Roligast var när Markus kom och hämtade mig i helgens bil och vi handlade den full på ICA Maxi. Pressade in lite blommor från Plantagen.

Nu vilar jag bara, min mage är inte helt okej.

Tälttid

Ikväll har jag bemannat sossetältet på cityfesten. Ja, vad ska man säga. Det är så himla läskigt med fulla gubbar som kommer och skriker ut sitt missnöje. Sitt missnöje mot borgarna iofs, men varför har vi inte gjort mer?! Jag avskyr när det skriks.

Tråkigt med graviditeter

Några bloggar som jag läser för att de som skriver är fantastiska scrappare har nu gravida ägare. Oh shit vad det är tråkigt. Jättetråkigt. Magbilder och ultraljudsbilder. Klag och tjat om stora magar och svullna fötter och allt vad det kan vara. Inte blir det bättre när de kommer ut heller har jag noterat... Det är så skittråkigt med vuxna som plötsligt blir bara föräldrar och verkar ha tunnelseende. Är det så det blir piedistalungar (eller hur det stavas) som jag har läst om idag?

Så grått

Grått ute och stänker med jämna mellanrum. Mina systrar ska åka ner och de tycker jag ska gå på en konsert halv elva. Hm. Återstår att se. Då kanske jag snubblat i säng.

Once again -Rödbetor!

Ett tappert försök ska göras. I god tid innan det är tänkt att jag ska stå på stan ikväll. Jag har också gjort städsaker. Det är kul när man gör det spontant.

Morgontidningar

Från och med idag kommer förutom DN också Svd i min låda. Under en begränsad period. Det känns mycket bra. I DNs bilaga fanns den ungmoderaten Böhlmark med och pratade om vattenkrig.

Pizza/Sergio

Vi gick en repa på Cityfesten och kollade in lite afrikansk dans. Träffade Sergio och Linnéa som sedan kom hit och sväng. Gjorde hemmapizza. Jag tog banan på min.

Nu har Markus och jag spelat yatzy. Det är kul. Jag vann.

Jag har sett halva programmet om Robyn. Jag älskar Robyn. Hon är så bra och duktig.

Ledarsvar

Ibland när jag skriver mina ledare så får jag svar på dom som jag ombeds skriva en replik till om jag vill. Det gör jag oftast. Idag fick jag en sådan förfrågan där en före detta skapligt känd förbundsordförande för SSU skrivit. Gott så.
Om det inte vore för att hxn hittar på att jag skrivit saker som jag verkligen inte skrivit och  inte tycker. Intressant.

Bästa killarna!Det här är så motsägelsefullt. Jag gillar inte killar, jag gillar inte barn. Jag gillar inte killbarn.
Men jag älskar alla de här!

Förutom sladden i vänstra hörnet.

Lite sänkt

Igår vad jag just precis det. Lite sänkt... Efter jag hade hämtat Markus vid tåget och kramat M och T så satte feberfrossan igång och jag fick bli nedbäddad. För att vakna lagom till Morden, och vara ganska alert och nu mår jag bra. Och är tillbaka i Gävle.

Sovit gris

Det har jag gjort inatt. I min säng hos mamma, som hon demolerat.

Med Elin

Idag har vi haft festlighet med Elin.
Jag är fortfararande mätt och har ont i handleden.

Morgon och regn

Inte helt bra för dagens planer.

Klump i magen

Det är speciellt att ha så lång semester som man har som lärare, visst. Det får man höra jämt och ständigt. Det många missar är att vi jobbar 45 timmar i veckan för att kompensera loven.

Trots det som i början kan kännas som en ocean av tid, går det så fort. I år har det gått mycket fortare än jag räknat med. På fredag har min rektor kallat in mig att börja jobba extra tidigt. Fyra ynkliga lediga dagar kvar alltså. Och dom är inte blanka. Det politiska arbetet drar igång igen och på lördag ska jag förrätta min första vigsel.

Jag tycker mycket om att arbeta och att göra saker, att använda hjärnan. Men det har varit skönt att blanda det med att se skit som Crowned på TV, kunna pyssla hemma som jag vill, städa skåp mitt i natten och bara styra all tid själv. Jag önskar så mycket att jag hade ett jobb där jag kunde styra tiden själv. Inte bokstavligen ha ett schema inrutat per minut. Jag gillar ungarna och oftast gillar jag deras föräldrar. Jag gillar mina ämnen och mina arbetskamrater.  Det är inte det.

Kanske skulle jag bara plugga lite till för att liksom vila i det... om jag räknar rätt har jag redan studier som motsvarar sju år (åhh vilken bedrift att kunna jobba och samtidigt plugga... nåja, för mig är det enkelt och kul att plugga) så det behövs inte precis.

Det tar helt enkelt emot att börja jobba i år. Inte för jobbet, utan för att fritiden då upphör. Och samtidigt sätter politiken, rektorsutbildningen och geografikursen igång igen. Och träningen borde rulla på. Så det här med blanka kvällar och helger finns inte. Iofs har jag inte haft sådant sen jag gick ut gymnasiet eller så. Så vanan finns. 

Ibland tycker jag lite synd om mig. Fast det är självvalt.

Vad säga och inte?

Även vi fritidspolitiker blir uppringda och tillfrågade om olika saker.
En nyhet igår var att det tidningen kallade en kommunal topptjänsteman är medlem i Sverigedemokraterna.
Topptjänstemannen är handläggare för serveringstillstånd på den förvaltning jag är med i nämnden för.

Idag ringde en journalist för att ställa den klassiska frågan om vad jag tycker om detta. Jag svarade som det är, jag hade ingen aning om hans medlemsskap men har fullt förtroende för att han sköter sitt yrke på bästa sätt. Och det menar jag.

Jag är alltid lite orolig att media gör sitt jobb lite för bra, och får det jag säger att vara något annat. Det händer ju ibland. Så jag garderar genom att också skriva versionen här.


Att människor, oavsett vem, väljer en politik som gör just invandrare och de med annan bakgrund än vikingsk till syndabockar är sorgligt.


Äta äta äta

För första gången på mer än två veckor ska jag ikväll enbart ta ansvar för min egen mat...
Kanske blir det då mackor...

Största utmaningen är att gå till affären, men lite regn är inget att gnälla över. Jag ska handla mat. Andra får svälta.

Ränder


På hotellet fick vi snygga "dräkter" och tofflor att ha. Det kunde vara lämpligt att ha nåt lätt att ta på-plagg nära eftersom jordbävningsrisk föreligger. Det skrämde mig ganska mycket innan vi kom dit, och efter att vi en natt hade ett skalv och allt blev shejky så skrämmer det mig inte mindre.

Som pensionärer

Sedan jag kom hem måste det ha varit tidsskillnaden som orsakat mitt (och Markus) pensionärsliknande beteende. Jag har gått upp halv åtta och en timme framåt. Det är ungefär lika olikt mitt vanliga jag som är papperdrake skiljer sig från en gul ärta. Då måste man också sova tidigt, så efter tionyheterna igår var det tid för sängen.

På sätt och vis gör det inget om detta fortsätter, för snart stundar allvaret.


Känner mig nöjd

Trots att mamma inte placerade sig i den hårda konkurrensen i ostkaketävlingen känner jag mig nöjd. Jag har pysslat klart en överraskning, köpt nya sneakers för billigt samt en lamineringsmaskin. Jag har skrivit en ledare och en insändare.

Men främst har jag gjort en fenomenal rensning av min garderob. Kom på det klyftiga i att fylla (jag menar fylla) min gigantiska resväska med kläder för framtiden (fel säsong, fel storlek, fel känsla) när jag ändå skulle ställa den i källaren. Slängde också en del. Sånt som ingen ska behöva ha på sig.

Det känns fluffigt och luftigt i själen. I ärlighetens namn blev det väl ändå inte så glest mellan galgarna vilket resulterar i två frågor:

1) Var det ett mirakel att allt det där andra nyss fick plats?
2) Varför har jag köpt allt jag har köpt?

Min klädstång utöver garderoben:


Bra folket!

Idag skriver Aftonbladet att det är bra om föräldrar inte super när barnen är med.

Jag funderar ändå lite på, om så många har dåliga erfarenheter från sin egen barndom, varför agerar de inte själva bättre?

Läser också på text-TV att fler är emot en sänkning av spritskatten än som är för. Härligt!

VM i ostkaka

Min mamma tävlar idag.
Jag väntar spänt på att få höra resultatet.

Hon är drottning på ostkaka så utgångsläget är gott.

Enda gula UNF-ryggsäcken i TokyoI Ginza. Där de mest säljer Gucci och Chanel och sånt.

Knepigt

Detta med att jag vaknar så sjukt tidigt är mystiskt. Det har nämligen aldrig hänt förut, förutom en gång då jag vaknade halv nio. Fast det är nog lite med tidsomställningen även om jag tyckte vi fick till det ganska bra. Varit vaken i en halvtimme, kunde omöjligt somna. Nu försöker jag göra tysta saker så att inte Markus ska behöva vakna. Illa att just idag har DN distrubtionsproblem. Jag älskar att läsa DN på morgnen. ♥

Jag tycker att hela världen kunde vara lika vänlig och vacker som Disneyworld.Känslan var att det i Tokyo var mjukare och mysigare än i Paris. Minnet kan ha grumlats på åtta år.

Idag verkar det vara grått väder ute och det ryser av lycka längs ryggraden.

Granskning

Senaste månaden har antalet menlösa kommentarer från unga tjejer jag inte känner radikalt ökat på min blogg, har försökt ta bort de flesta efter hand. Det är helt värdogrejer som att jag ska tipsa om vilken klänning av två de ska ha ikväll eller om jag vill vinna pärlhalsband i deras tävlingar.
Hälften är grandiost grammatiskt fel (alltså inte slarv som vi alla råkar ut för) och jag blir mycket irriterad av flera skäl.
Lättstötta är de också. Visst fattar jag att jag inte kommer någonstans med att skriva i deras bloggar att det de sysslar med är menlöst. Men att de blir så sjukt arga och otrevliga är både förvånande och underhållande. Det tar tre sekunder att få dem att gå från noll till hundra så det är lite svårt att låta bli.
För att slippa det kommer jag nu att granska kommentarer innan de publiceras. Det är tråkigt men så kan det bli i en bister och kall värld.

Ge presenter

Jag tycker det är verkligt roligt att ge bort presenter.
Två systrar och mamma har varit här och fått lite prylar, som de blev glada över.

Mamma blev nog iofs gladast för presenten från Markus.


Blandade japanbilderÖverst: Pandafilmen är stor överallt.
Näst överst: Vilken stämpelhimmel det var.
Näst underst: Vi träffade maskoten innan matchen.
Underst: Jag i min fina semesterhatt och ett typiskt asiatiskt barrträd.

Dricks

The other day var det i Aftonbladet och Expressen en insändare från en restauranganställd som uppmanade oss gäster att dricksa mer. Det var nämligen synd om henne som aldrig fick sitta ner, det var varmt och dåligt betalt.
Det är givetvis illa, men en fråga för facket och hennes arbetsgivare, inte för oss.
Vi är inte skyldiga att betala dricks. VIlken annan yrkeskår kräver det när man tycker det är lite slitigt?

Packa upp -en drömtillvaro


RSS 2.0