SSU och personalen

Jag förstår att folk stör sig på att jag har synpunkter på SSUs personal. Särskilt om man själv är personal. Särskilt eftersom jag har varit arbetsgivare. Nu är jag entledigad från mitt uppdrag och således inte längre arbetsgivare.
Viktigt att poängtera är att uppdraget liksom fanns på papper i och med att jag var FS-ledamot. I verkligheten betydde det inget alls. Vi talade ALDRIG i FS om hur personalen fungerade som rutin vilket borde ha varit ensjälvklarhet., och om vi hade synpunkter på hur personal agerat (vilket såklart förekommit) har inget hänt kring det. Man är taskig (obs taskig!!) om man alls tycker nåt och lyfter upp det. Det är illa. Den FS-ledamot som torde ha ansvaret för detta, förbundssekreteraren, har jag inte upplevt tagit synpunkter på allvar och inte heller återkopplat eventuella samtal med styrelsen.
Som jag upplever det har alltså styrelsen ett ansvar för personalen men inte en reell chans till inflytande, varken när det gäller frågor där man vill förbättre för personalen eller där man tycker att personalen borde förbättra sig. Jobbigt läge.

Exempelvis med hänvisning till storbråket (haha) jag och Ingiberg hade tidigare, kan man ju fundera över... det är så lätt att säga -Hey... akta personalen. Men när personalen då gör helt galna grejer. Som att hota med någon minister eller när några på expeditionen inte alls låter demokratin ha sin gång utan tar ställning för en särskild ordförande kandidat vilket leder till en orättvis situation, hur gör man då?

Hur gör man när det inte finns någon all som verkar kunna berätta för personal i organisationen hur man beter sig?

Jag har ju tidigare suttit i förbundsstyrelsen för en organisation som är nästan dubbelt så stor som SSU, dvs UNF. Där var situationen helt annorlunda. Jag kände hela personalen och de kände mig. Vi kunde ganska bra diskutera i frågor och ge varandra feedback och personalen var inte de som styrde verksamheten. Styrelsen var inkopplad från början, och inte i slutet av kampanjer tex. Vid ett tillfälle missade en anställd att han inte skulle lägga sig i en valsituation. Då reagerade personalansvarige och sa till så det var liksom inget problem. Väljer man att vara anställd i ideella organisationer måste man fatta att man INTE ska lägga sig i.

Det fattar inte delar av SSUs förbundspersonal. Det borde man prata om.

Faccklubben har tydligen påstått att min ursäkt tidigare var ironisk. Det var den inte. Ytterligare ett exempel på att i SSU är man inte van vid ärlighet.  

Kommentarer
Postat av: Marcus

Men om du nu är i frihet och har fått sluta, varför - varför håller du då på om SSU om och om igen? Back off och låt kongressen äga rum. Vänta med dina personpåhopp.

2007-08-03 @ 00:07:50
Postat av: Stefan Lejonbalk

Hej Elin! Du vet antagligen inte vem jag är, det vet jag knappt heller men hur som helst tänkte jag bara säga att det finns de som respekterar det du står för. Skulle du leda SSU tror jag att det skulle ha blivit lite mer ordning, men i en organisation där ingen behöver ta ansvar eller hållas ansvarig för sina handlingar är det svårt. Jag lämnade SSU på grund ut av att vissa kan göra vad som helst och komma undan med det, sen håller dessa ihop med de man trodde ville väl just för att försvara organisationen.
Uppfattningen jag har fått tidigare av dig är också att du vågar ta tag i känsliga frågor som alkoholen m.m. Det finns knappt folk som vågar driva sådana frågor. Men det krävs karaktär och det har du.
Själv funderar jag på att lämna sossarna helt, det är så mycket som är helt åt helvete, många inser det, men få är villiga att praktiskt göra något åt det. Andra njuter av situationen eftersom att de gynnas med hjälp ut av olika fuskmetoder. Det har blivit en del av deras vardag, det är en kultur de är beredda att stå för inåt, men inte utåt. Folket förtjänar bättre.

2007-08-03 @ 17:39:50
URL: http://enungsocialdemokrat.blogspot.se
Postat av: Ingiberg

Hej Elin,
tråkigt att det blev som det blev med "storbråket". Jag önskar dig lycka till i framtiden och tycker (faktiskt) att SSU blir lite fattigare utan dig.
Mvh / Ingiberg

2007-08-03 @ 17:54:00
Postat av: Elin

Stefan -Tack! Gör det som känns rätt för dig!

2007-08-05 @ 13:54:03
Postat av: Anonym

Ingiberg- Såklart blir det det.

2007-08-05 @ 13:54:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0