Shoppat

handlat

När lönen kommer är det bäst att passa på. Så blev det idag.

-Nej, jag är inte feminist.

Så säger Maria Abrahamnsson vid ett fikabord på Kulturhuset i SVTs UR serie om ismer. Denna gång feminism. Maria är ledarskribent på SvD och säger att inte ens feministerna kan berätta exakt vad könsmaktsordning är, det finns ingen exakt forskning på det. Jag har inga poäng i geusvetenskap eller inom vilket ämne man läser om de här sakerna, men jag har tidigare idag medgett att poäng inte är allt, och får själv hänvisa till detta nu.

Vi vet ju att kvinnor jobbar mer hemma, att kvinnor får sämre löner och att kvinnor mindre sällan blir chefer. Maria tror att när kvinnor "väljer bort" karriären handlar det inte om något kollektivt utan om individer som gör individuella val. Att man inte tycker det är värt att göra karriär.

Är det inte ett helt otroligt sammanträffande att det är kvinnor som ständigt gör valet att stanna hemma? Vilken slump Maria! Det kan absolut inte ha med strukturer i samhället att göra.

Jag vill naturligtvis hävda att Maria har fel! Det intressanta är att jag resonerade på samma sätt ungefär när jag var arton. Jag var en otroligt trevlig artonåring, men jag hade inte tänkt klart.

Jag vill att vi ska ha en delad föräldraledighet. Rakt av. Barnen har lika stor rätt till båda sina föräldrar. Och så är det ett bra steg för jämställdheten.

För övrigt var Kronprinsessan otroligt bra. Av flera anledningar. Alexandra naturligtvis. Och bilden av hur kvinnliga chefer blir hanterade av sina underlydande yngre killar och också asgarvet när den andre nya ministern kommer från en gedigen bakgrund i SSU. Så många SSUares våta dröm. Som en parodi.

Ännu tröttare

Storebror är snabb att tysta ner alla de ser som hinder.
-Fattaru (2001)


Jävligt trött på SSU

Jag har varit aktiv i SSU ganska precis tre år.
Det första som hände var att jag blev vald till disktriktskassör och fick börja med att styra upp ekonomin i distriktet, dvs plocka bland papper och kolla upp sådant som inte blivit gjort av de stora duktiga pojkarna som hemskt gärna ville berätta för mig hur saker skulle skötas men uppenbarligen inte själv kunde göra det. Jag hittade rutinerna så nu har distriktet åtminstone en ekonomihantering som är mycket hållbar.

Ett år senare blev jag distriktsordförande. Det var tröttsamt. SSU tror sig själv vara bäst i världen på möten och organisation, men det fanns här ingen kultur av att skicka kallelser eller att dyka upp på möten om man inte påminner innan med täta sms och telefonsamtal, det var en kamp att få tom de egna att komma till möten vi behövde ha.

När jag första gången hade makten över medlemssiffrorna för att uttrycka det så, slutade det med att jag satt på ett möte och grät för att jag var så förbannat arg, arg på dom som inte ville skriva ut personer som helt uppenbart inte ville vara medlemmar, utan upprätthålla det sjuka SSU-systemet. De medlemmar som inte hörde till en aktiv kommun som själv fick bestämma över hur siffrorna skulle se ut kunde jag således stryka och därmed halvera distriktets medlemsantal.

Det år jag var disktriktsordförande slet jag också tappert med att få in de siffror och uppgifter från de som hållit i kurser för att kunna göra en redovisning till landstinget. Och till slut gick det men jag hade ont i magen hela den sommaren när det stod dolt nummer på min telefon. Det handlade defintivt inte om att vi fuskat och jag därför var skraj, utan för att de kunde komma att efterfråga uppgifter jag skulle får svårt med att få fram. Utan Evas stöd vet ja ginte hur det hade gått.

Strax före julen 2004 kom historien om Ardalan och hans käkagratiskampanj. Suck! Det är inte undra på att politiker blir maktfullkomliga när det liksom börjas med fultspelet och hålla varandra om ryggen i god tid.

Jag såg innerligt fram emot den dag för ganska precis ett år sedan då jag lämnade över ordförandeskapet. I precis rättan tid. För sedan var nästa mediadrev igång. Medlemssiffrorna. Lyckan var stor över att jag hade gjort precis allt i min makt att rätta till Gävleborgs siffror så mycket jag kunnat. Och att kunna hänvisa media till den nye distriktsordföranden.

Så kom sommaren och kongressen närmade sig. Och jag sade ja till att sitta i FS (fråga aldrig varför). När jag var ett alternativ började den personliga smutskastningen där jag fick veta att jag tyckte både det ena och det andra som jag aldrig sagt, dessutom på kurser jag aldrig närvarat på.

Jag orkar inte ens gå in på sådant jag hört sägas om mig under den här tiden eller hur folk kan behandla en för att de tror man tycker eller är på ett speciellt sätt. Eller hur man förväntas ha lojaliter åt olika håll. Alla olika normer jag inte har en susning om och därför trampar i klaveret nu och då och får onda ögat.

Jag skiter i det, för förlusten är inte min. Jag vet vad jag kan och vad jag är och vad jag tycker. Jag har inte för avsikt att göra en politisk karriär där jag ska handplockas till minister och har därför heller inget behov av att vara bekväm och snäll och kompis.

Det är så mycket jag inte förstår i hur mentaliteten i SSU är, och jag vill heller inte förstå för jag vill inte vara en del av den. Ingen borde få gå med i SSU innan de fyllt 20 eller fullt har kraften att ifrågasätta sådant man hör.

Jag tycker inte om den stämning som piskas upp där man som ingrodd SSUare på allvar verkar tro att SSU har patent på att göra bra saker.  Jag ser en organisation med enormt stora brister och dålig framförhållning men med enorm potential. Frågan är hur mycket cred man ska ha för det när den inte utnyttjas till fullo.

Och så detta nu senast idag när man precis varit arg över Mats minst sagt puckade mejl. En ombudsman som kopplar ihop Reinfeldt med pedofili. Är det roligt? Är det tufft? Är det så man själv vill bli behandlad?

Jag tror helt och fullt på SSUs politik. Mer nu än för tre år sedan.

Men SSU MÅSTE komma ifrån en stämning av lekstuga. SSU måste bli seriösare. SSU måste ha koll.
Glittersnö

Vi var vakna jättelänge igår och kollade på Järngänget. Okej film.

Nu är det sol och glittersnö i luften. Jag ska diska, otroligt hur mkt disk det blir bara för att man äter lite.

Om två timmar kommer Erik på besök. Trevligt.

Och så är det en massa skit med SSU igen. För fan, håller er i skinnet. Behandla andra som ni själva vill bli behandlade.

Fatta vad de växer!


råttaihandlitenrådis


För en vecka sedan

Pyssel

För en vecka sedan var jag kommenderad att medtaga pysselattiraljer hem till Norrala. Här ser man hur jag och Sara sliter hårt. Mamma hade mkt svårt att förstå detta med att fota med kamera men det får vara okej.

Sergio har varit här. Det är alltid en vitamininjektion.

Absolute Dance Classics

Såg just reklamen på TV.
Gissar att hela min ungdom finns på den skivan.
Det betyder också att den sannerligen är slut nu.
Fan.
Nu ska jag diska och gå till bibblan.
Pinsamt det här med mejlen från sextioåttan.


Socialdemokraternas listor till fullmäktigevalet

Förutom kommunalrådskandidater har den socialdemokratiska valberedningen också föreslagit turordningslistan för kommunfullmäktige.
De tio översta på respektive lista är:

Norr:
Jens Leidermark, 42 år, målare
Carin Carlström, 64 år, ombudsman
Per Johansson, 52 år, ombudsman
Anea Elfving, 49 år, ombudsman
Hans Wahlström, 64 år, före detta förbundsordförande
Åsa Wiklund, 36 år habiliterare
Lars-Göran Ståhl, 56 år, arbetsförmedlare
Boel Fredriksson, 68 år, pensionär
Jörgen Blomqvist, 31 år, miljösamordnare
Elin Lundgren, 28 år, grundskolelärare

Söder:
Carina Blank, 44 år, barnskötare
Peter Hasch, 41 år, sjuksköterska
Vivi-Ann Sundqvist, 64 år, särskolelärare
Rolf Wiberg, 55 år, ordförande LO-distriktet
Lena Lundgren, 52 år specialpedagog
Lars Horn, 61 år, skeppsmed
Mona Kolarby, 46 år, personalchef
Andreas Gustafsson, 34 år, ingenjör
Ulrika Gidåker, 34 år fritidsgårdsföreståndare
Mattias J Kjellin, 35 år journalist


Utnyttja fulla tjejer

Drogsamordnaren i MAriestads kommun uppmärksammar att 15-åriga tjejer utnyttjas sexuellt under berusning.

Det är nog bara inte i Mariestad det sker. Och inte bara med 15-åriga tjejer.

Så blir det när man glorifierar alkoholen, det finns ett vinstintresse och en stark ovilja från "vanligt folk" att avstå och därmed visa på alternativ till alkoholkulturen.

KS


Efter nämndsmötet igår var jag på årsmöte med min s-förening.

Nu är det dags för nästa möte. KS.
Ikväll har jag ytterligare ett, IOGT-NTO.

Hurra!


Idag nämnd

Idag är det nämndsmöte, men vi har lunch nu och jag är hemma och äter gröt.

Det är gott och nyttigt.


Skönt i fötterna

Om jag står på mitt köksgolv och lagar mat, och så borrar de i väggen i våningen under, då kittlas det i mina fötter.

Partiledardebatten.

Ullie smsade att Maud hade fula kläder och att Göran låter som han berättar sagor när han pratar. Alltså beträffande tonfallet. Hoppas jag verkligen.

Jag kan hålla med om båda.
Jag var mest imponerad över Lars Ohly. Det ar det bästa jag har sett av honom.

Men så är jag också social. Och demokrat. Som Göran.


Jack och Blues

Att vara i Norrala var mycket bra. Jag har stickat mig till skavsår på tummen och ett halvt bortdomnat finger. Gissar att det får vara värt det. Har gjort en massa sådana nyttosaker. Handlat, städat till Fender & Ibanez och haft lite möte och sånt. En rolig sak med Norrala är djuren. Katten Jack är lite galen, honom glömmer jag mellan gångerna. Tur det... för han tar sån stor plats i sängen. Kolla bara liksom vad han breder ut sig. Blues däremot. Hon är bara bara underbar.
Blåblues
Jack

Mammaförklaring


Kicki har under politikerföraktinlägget skrivit ett lååångt inlägg till mig, jag svarar så här så hon inte missar det.

Mammaförakt


Frodas bland ännu-icke-mammor, frodas bland alla som istället för att kunna förstå det fantastiska inte tycker att det är nåt speciellt att ”ha klämt ut en unge”. Som för att citera en tjej på http://elinlundgren.webblogg.se/ ”att göra barn är inte så himla svårt, faktiskt ganska enkelt, så det är inte nåt helt fantastiskt man gjort. Klämt ut en unge har massor gjort. Och det är inget unikt att torka skit eller inte vet jag”.

Ännu-icke-mammor.. det är just det... att kvinnor defineras utifrån att ha barn eller inte. Antingen är man alltså en mamma eller en icke-mamma. Ingen person. Och det är ju inte särkskilt svårt att göra barn om man inte har några medicinska problem. Det står jag stenhårt fast vid. Och tänk om man inte tänker eller kan skaffa barn, då kan man aldrig går från ännu-icke-mamma till mamma, har man misslyckats med livet då?

Tyvärr är det inte bara gubbar utan också unga kvinnor, icke-ännu-mammor, som ofta har förmåga att snabbt ta till krafttuttryck som kan säga det och på allvar mena det.

Det är klart jag på allvar menar huvudpoängen i inlägget. Att det är trist med mammor som är mammor och inte längre en egen person. Den åsikten kommer jag alltid att ha. Även om jag skulle råka få fem barn.

Jag vet inte hur många mammor vi har i Sverige. Det måste vara tusen och åter tusentals. Som älskar sitt barn högst av allt på jorden, är stolt och oändligt tacksam över att få ha blivit mamma till just denna underbara unge. Torkar snor, vaknar 17 ggr per natt, aldrig sover 10 timmar och ”får en injektion av alla möjliga pigghormon”, sätter sig in i fp och tfp, läser på vilken som är bästa försäkringen, lagar mat enligt kostcirkeln, torkar tårar och tröstar, berömmer och uppmuntrar, är trygghet och kärlek, ritar och bakar och cyklar och älskar och oroar sig till döds, för att allt ska gå bra i livet för sitt barn.

Vi har så grymt många mammor som sköter sin mammauppgift föredömligt och som lägger ner massor av tid och energi på att göra det underbart för sina barn. Helt otroligt bra. Det är inte problemet. Eller nåt fel i det. Tvärtom är det helrätt. Sen tycker jag det är synd att vi inte har lika många pappor som fungerar på samma sätt, eller som kanske får rum av mamman att göra det.

Ensamstående mammor är mina hjältar. Papporna som lämnar dom rätt mycket av hatobjekt.

Då är det ganska provocerande när unga intelligenta icke-ännu-mammor fnyser i bloggen och säkert på andra ställen över "småbarnshelvetet". Eller kanske folk i ens närhet som sedan ändrar sig och säger att det handlar ju inte om dig Kicki, men andra. Sure.

Egentligen är kanske småbarnshelvetet fel som rubrik, det det handlar om är inte barnen. Barnen är inte på nåt sätt problemet. Barnen är söta och roliga allt som oftast och helt oförarliga absolut.

Men jag tycker och kommer alltid att tycka att det är tråkigt, tragiskt och andra negativt klingande ord när tjejer som får barn lägger hela sin identitet i att vara mamma. Allt roligt och skoj som den var innan försvinner och den kan bara prata och barn och barnmat och annat relaterat. Lite lustigt när de vill göra det med mig för de lär inte få så mycket gensvar. Jag ger barnmat till mina råttor, men det är inte så mycket att diskutera på nåt sätt. Och det styrker min tes att de är så inne i detta med att vara mamma att de inte ens märker att man inte är intresserad av var sparkbyxort är billigast. Jag har inte nolltolerans, när saker är nytt och spännande vill man ju prata om det, det förstår jag väl. Men gräns, det finns en sådan och en del som blivit just "Jag är mamma" verkar inte förstå att det finns en det.


Lyft de feta klagande rövarna och bli mamma själv – eller inte.

Just här går det faktiskt inte att använda det uttrycket och byta ut mina ord. Livet handlar liksom inte om att vara mamma eller inte. Det handlar om att göra olika val. Det kan vara att skaffa barn på lämpligt sätt till exempel, grejen här är att om jag skulle få barn, skulle jag stå fast vid min åsikt om att jag inte vill att kvinnors personlighet ska utraderas för att de blivit mamma. Det är just bara sorgligt. Tycker inte du det?


PS Jag läste ditt inlägg för flera dagar sen och bestämde mig för att inte svara. Men efter ditt nya inlägg om politikerförakt kunde jag inte låta bli att ge dig en passning tillbaka. ;-) Did _you_ give the world some love today babe?? DS

Jag är kärleksfull nästan hela tiden.


Vackraste februarivädret

Naturligtvis är det vackraste vädret i världen i Norrala och det just nu.
Men ja gär här så det gör inget.
Det snöar snyggaf lingor.
Jag sov tio timmar inatt, känns som en injektion av alla möjliga pigghormon vi har kännedom om.
Egentligen skulle jag och Lina ligga i min säng och prata men hon lessnade när jag somnade gång på gång...
Nu har jag duschat ochska åka in till stan (söderhamn) och plocka upp Robert Lindh nån timme.

Synd på sistasträckan i stafetten.


Politikerförakt

Frodas vid köksborden, frodas bland alla som istället för att kunna vara specifik kallar politiker för en grupp skitar. Som för att citera en kille pÅ Sobernet är idioter och inte vet vad de sysslar med.

Tyvärr är det inte bara ungdomar som ofta har förmåga att snabbt ta till krafttuttryck ssom kan säga det och på allvar mena det.

Jag vet inte hur många politiker vi har i Sverige. Det måste vara tusen och åter tusentals. Som sitter i nämnder och fullmäktige runt om i landet och varje dag jobbar för det de tror på. Lsäer handlingar, går på möten och sägger sit in i frågor. Jobbar och sliter för att skolor, sjukvård och parker ska fungera.

Då är det ganska provocerande när välbärgade medelklasskvinnor fnyser över vinglaset... "jävla poltiker". Eller kanske folk i ens närhet som sedan ändrar sig och säger att det handlar ju inte om dig Elin, men andra. Sure.

Lyft de feta klagande rövarna och ta tag i samhället själv.


Curling

Jag har tittat på curling 45 minuter ikväll. Jag kan fortfarande inte riktigt reglerna.
Men de var duktiga.

Vi ska pyssla. 7 mars, oj vad det ska pysslas.

Småbarnshelvete

Jag tycker det är så drygt och jobbigt med mammor som identifierar sig främst som mammor.
Inte som en person som tycker saker eller som gör nåt intressant, utan som nån som fött barn.
Att göra barn är inte så himla svårt, faktiskt ganska enkelt, så det är inte nåt helt fantastiskt man gjort.
Klämt ut en unge har massor gjort. Och det är inget unikt att torka skit eller inte vet jag.

Observera:
-Jag tycker om barn
-Jag är inte sur för att jag inte har några barn

men när någon förlorar sig själv för barnen, då är det inte roligt. Lyckligvis gäller inte detta någon i min omedelbara närhet just nu.

Och nej, om jag någonsin väljer att få barn på något sätt, så kommer jag vägra vara hemma mer än halva tiden och jag kommer inte att ge upp allt för mitt barn, även om det kommer att vara viktigast i världen. Kul att vara en unge som mamma gav upp allt för... nä. För det är ju oftast mammorna som gör det.

Ta greppet, ut och jobba så ni slipper få asmkt sämre pension än era män och hamna på efterkälken på jobbet.

Dessutom är det förbannat många, alldeles för många, som är kassa föräldrar vars barn får må skit. Främst pappor. Och det är ju korkat av mammorna att skaffa barn med dessa pappor.

 Ett av världens sötaste barn.

ATT TÄNKA PÅ

Jag är nog den som kunde säga att den här dagen är en kommersiell dag, men inte tjata om det. Det stör mig inte heller och jag har ju tex skickat ett kort till min mormor.

Jag fick en fantastiskt roligt kort av Elin idag med mig och Ullie på, jag citerar från baksidan:


"Tänkte att du ville beundra dig själv lite som omväxling, du måste sluta förminska dig själv som du så ofta gör(an).

Haha, okej. Lite internet, men just därför så fantastiskt roligt. För övrigt så gör jag en Göran ikväll, om en stund.

Men det här tycker jag man verkligne borde uppmärksamma:
- Alla svältandes dag
-Alla bostadslösas dag

Läste om lite ismer i en samhällsbok idag som låg uppslagen på arbetsbordet bredvid mit tpå jobbet. Mycket flyktigt. Beskrivningen av socialimsen är härlig.

Minska klyftorna, minska klyftorna!

Stora hjärtan

Till alla!

IOGT-NTO

Idag har jag haft DS-möte på expen i Söderhamn. Det var ett lidande av stora mått.

Nu är jag hemma. Jag ska duscha. Det känns lite bättre sen.

Det är värst vad C försöker trycka fram skit-i-las. Hm. Nja.

Shoppat och tvättat

Dagen artade sig bra. Jag shoppade det som kunde tänkas behövas till tisdagens firande.
Dessutom ett par skor och två skjortor och en kavaj för jättebilligt tack vara rea, lite rabattkuponger och bonuscheckar. Nåt bra ska det väl vara att man bär omkring på massor av kort jämt.

Tvätten känns klockren. Alltid skönt att få tvättat och det är ganska kul. Det betyder också att jag har renbäddat. Lade mig och läste mot kvällen och somnade till lite men blev störd två gånger av telefonsamtal från UNF Gävles årsmöte, men det är naturligtvis en ära att kunna hjälpa till.

Jag fick varma mackor av Niklas. Det är så gott, även om han inte hade koll på ost-tricket.

Imorgon är det måndag så jag ska packa väskan nu. Tänk på att om ni ska skicka några hjärtankort ska ni posta dom före rätt tid imorgon. Jag ska skicka ett till mormor jag.

Tänk också på att inte skjuta er kompis om ni ska ut på vakteljakt tillsammans.
Det ordnar sig med lite socker på!

 Min bästa telefon och min bästa nano.

Komma hem är skönt

En natt i Örebro hos Eva i en underskön bäddsoffa och med trevlig tacoskväll ute.
En dag på Örebros DÅK där jag skrev protokoll.
Har ytterligare en gång fått lära mig att alternativet till att supa är att se på Bingo-Lotto.
Tåg fyra timmar hem, med mellanlandning i Stockholm. Köpte med sushi till tågresa del 2.
Sov en del, läste en del om Robbie, läste en del Lärn. Skrev lite.
Åkte direkt till Valbo och pratade med kyrkoherden på bussen.
Mycket trevlig sammankomst hos Susanne.
Nu har jag just kommit hem och ska sova.
För imorgon är det sovmorgon. Minns inte när det var senast.
And I love it.
Ser också fram emot att shoppa, tvätta och att Niklas ska laga mat till mig, hos mig.

Jag skulle nog säga att jag är ett fenomen.Jag dricker också onyttiga mänger cola-light. Jag måste sluta med det.

Jäkligt irriterande

Hur svårt kan det vara att göra sånt man lovat?
Sånt som man har betalt för att göra?

Exakt hur svårt?

Ingen talang precis.

Det här med dansen... det hade jag längtat till. Men det är slitigt. Allt annat brukar gå så lätt så det är fantastiskt nyttigt det här med att behöva kämpa och slita för att få det ens skapligt gjort. Men det var roligt. Och lyckligtvis lite lättare än när man var nybörjare. För sådär 100 år sedan.

Idag har jag sagt nej. Till att sitta i Rådet. Rådet sabbade hela min ungdom, så jag väljer att ta avstånd. Fast jag sa ju jag till att vara vice distriktsordförande. Det är inte så stor skillnad jämfört med idag.

Tittade på "Jobba jämnt". "Vi kan inte erbjuda heltider". Jag brukar vara klok men jag förstår inte. Företagen målar gärna upp en bild av att det är lite dynd om dom. Att de måste flytta utomlands för att ha råd att driva verksamheten typ. Men så är det ju inte. De bara flyttar utomlands för att få ännu större lönsamhet. Alltså för att någon vill bli rikare.  Inte alls för att de går back, vilket de gärna ger sken av.

Nedan kaoset som mötte mig på Vadtorp i helgen.

ssukaos


Elin + Anna = sant

flowergirls


Me and my sushi

En gång bodde jag på en bondgård där det mest exklusiva var att man kunde dricka hur mycket mjölk man ville, fanns alltid mer att hämta. Nästan. Ibland  måste man dock rusa med hinken för att hinna innan tankbilen. För var man utan på landet var man utan. Inga exklusiviteter. Särskilt inte innan man fick körkort. Jag tror att det får konsekvenser nu när jag är hemmavid, för åker vi förbi en affär då bunkrar jag med sånt jag tror mig behöva. Tidningar, läsk..

För nu bor jag i stan och är bortskämd. Köper sushi med hem om jag inte orkar laga mat, kan shoppa lösgodis två minuter bort när jag vill på dygnet och kan duscha utan att fråga om nån eldat. Otroligt lyxigt liv. Dessutom går bussarna en gång i kvarten istället för, om man har tur, var tredje timme.

Det här med sushi. Det kan inte med ord beskrivas.


Svävig

Vissa dagar känner man sig svävigare än andra.
Idag är en sådan dag.

Jag önskar att världen var konstruerad så att kopiatorer inte behövde finnas.

Va? Inte sjuk?

Hej Elin
Jag blev inte sjuk !! Morgan Öberg hörde aldrig av sig igen ...
Visst 6 mars passar mig bäst så jag bokar den kvällen.
Hör av dig med lokal när det närmar sig.
Bra artiklar du skriver i Drugnews förresten...
Ha det bra
Hälsar Sven


-----Ursprungligt meddelande-----
Från: Elin L
Skickat: den 5 februari 2006 21:00
Till: sven.persson
Ämne: IOGT-NTO Gävle


Hej!
För cirka ett år sedan försökte vi få dig till en träff, och det gick bra
ända tills du hade oturen att bli sjuk.

Nu hoppas jag att vi kan göra ett nytt försök.

Det mina medlemmar skulle vilja höra är väl lite kring dina arbetsuppgifter
och hur du ser på läget i Gävleborg med avseende på alkohol och narkotika.

Jag föreslår två datum så kan du välja...

6 mars eller 20 mars
Klockan 18, på någon av våra lokaler i Gävle, meddelas senare i så fall.

Med hopp om positivt svar

Elin Lundgren
Ordförande
IOGT-NTO Gävle

Snoret bara kommer

Det är ju en klassisk fråga det där, hur så mycket snor kan produceras. På så kort tid. Man snyter bort det så kommer det omedelbart nytt. Den där principen borde kunna tillämpas på nåt annat. Typ pengar försvinner, omedelbart kommer det nya.

Äh, jag vet inte. Pengar är inte livet.

Det är istället att träffa ett tjugotal wunderbara SSU-are på Vadtorp och prata om Miljö och Djurskydd och Krogbråk.

Nu ska jag gå och köpa mjölk och sen göra diverese saker i soffan, alternativt sängen. Läsa och skriva. Ring inte, mejla inte. Låt mig vara!

alla

Tolk

Idag var jag på ett retorikpass. En dövstum höllett tal med tolk, det var spännande.

Nu är jag sjuk igen. Lite småförkyld. Jag tror det är fel på mina blodvärden, jag måste kolla det där. I sinom tid som med allt annat.

Ska packa och fara till Söderhamn lite. Fast helst skulle jag vilja ligga i sängen nu.


Doft av såpa

Äntligen äntligen har jag moppat i lägenheten. För första gången sen jag flyttat in. Det luktar gudomligt. Och känns väldigt bra.

Nästan lika bra som det här fikat på eftermiddagen på konferensen idag. Ojojoj.

Så är det!

Raimo

En av Raimos kommentarer under dagen. En annan kom via telefon från Ellinor

-Rent hyoptetiskt, vad gör man om man kört i diket med minibussen?

Jag var på hotellet i mycket god tid i morse, jag menar, inte alla är lediga idag, alla är ju inte lärare med slappa arbetstider. Sen har jag lyssnat och lärt allehanda inför valet. Mer kommer imorgon.

Avvek dock efter fyra och en presskonferens vi höll, för att inte behöva lyssna på Anders L för tredje gången, jag vet det här med att kontrastera nu.

Köpt cola. Tänkte skura badrummet.


Rischoklad

Var nyss på Tempo och köpte frukt till mötet med ledningsgruppen som idag börjar en timme senare. Köpte också fett mycket rischoklad. Det glömmer man mellan varven hur gott det är.

Fatta! Jag har fått två råttor till. I Tyg. Igår fick jag ett paket av Joel som var på besök i skolan, innehållandes en råtta. Den heter Engt. Idag fick jag ett hemligt paket till av kollegor. Det var en Eivor!

Värsta anklagelsen från Susanne via sms igårkväll, om att jag inte sov hemma. Det gjorde jag visst det! Jag bara duschade när hon ringde!


Öppet Hus

Massor miljoner av människor som kom för att titta på vår skola och alla var glada och jag var glad.
Nu är jag bara enormt trött.

Kikar lite på Top Model och snackar med Anna.

Lisa i Top Model, fatta, hon har nån diagnos, eller borde ha. Hav lite respekt när hon gör konstiga saker.

Himla jobbig

Sån här himla jobbig vecka har det inte varit på hur länge som helst.

Jag har ätit risgrynsgröt till lunch. Och hatat kopiatorn.

RSS 2.0