Begravning

Idag har vi begravt Viktor!
Det var en vacker cermoni.
Om jag också får 93 glada år är jag nöjd!

Målat av.Här har Elin målat av.

Mer stör

Nu kom jag på en sak till som jag stör mig på, eller två. Detta efter att ha bläddrat igenom en fet bunt diverse tjej/damtidningar med knäck i munnen.

Insändarsidorna är fotast så lama och tama att jag villg gråta.
Två av de vanligaste sorterna är ungefär så här.

1. Åh vilken jättebra tidning XXX är, det är som en dröm att komma hem frånjobbet ochsjunka ner med lite choklad i soffan och få lite flärd i vardagen!

2. Jag är en sliten tvåbarnsmor som inte passerat 30 som undrar om ni har några tips på hur jag enkelt piffar upp mig i mitt slafsiga liv, tack för att ni finnas!

Alltså, när det gäller typ 1, varför väljer tidningen att publicera dessa?! För att vi ska veta att tidningen uppskattas av läsarna?!

Och typ 2, ofta så får de ett kit med parfym eller hudkräm som presentoch ett uppmuntrande tillrop. Tydlie3n är dom inte mer slitna än att de har tid att skriva en menlös insändare om ingenting. Och som vanligt, det här med att välja barn och slitenhet har man ju valt frivilligt.

Var är de intressanta insändarna? Frågan är om de inte får in några sådana eller om de väljs bort. Om det senare gäller undrar man onekligen varför.

Stora frågor i mellandagarna. Som vanligt.

Snart tillbaka

Nu så ska jag snart åka hem igen! Ta med mig min dvd-spelare och mina läppglans. Fast först ska jag nog kanske äta lite mer knäck. Och kanske duscha.

Robbie

Idag på eftermiddagen har MTV kört program med Robbie.
Det är så härligt.

Lugnet och ron

Jag har helt ont i fingrarna för jag satte igång med seriös stickning av lovikkavante nummer två. Nu måste jag pausa lite.

Mamma väckte mig strax innan mina kära vänner skulle komma, och det gjorde dom och vi fikade och pratade och bytte paket och var ganska nöjda.

Idag har jag hittills ätit rätt mkt knäck och wienernougat, kakor och julmust. Det är ju inte alsl okej och lite riktig mat borde jag försöka stoppa i mig så jag inte dör av näringsbrist.

Men efter nyår ska jag i alla fall inte äta nåt godis.

Julefrid

Man kan säga att jag slappnar av när jag kommer hit.
Igår satt jag stilla i soffan mkt länge -det var där knäcken var.
Innan klockan var nio somnade jag i min säng till mammas förvåning.
Kvart i elva sov jag på riktigt. Till nästan tio. Skönt.

Nu är jag alltså pigg. Lite risig i halsen men moster köper tabeltter på vägen hit och snart är dom här. Och det är INTE på flussättet.

Min duktiga syster Lina har varit uppe sen ottan och fixat med maten, som vi givetvis har hur mkt som helst av. Och hon har gjort speciella till mig.

Mozarella

Jag är ju inte allergisk eller överkänslig mot nåt...

Men nu har jag listat ut att varje gång tandköttet blir på ett särskilt obehagligt sätt har jag ätit ICAs Mozarellapizza.

Liksom småsvullet på olika ställen, t ex bakom framtänderna, mkt obehagligt. Dessutom lite känselbortfall i tungan... Säkert skitfarligt!

Laddar om

Inser att det är mycket som ska med norrut.
Det blir kanske trångt i bilen.

Dagens bravad!

Jag har smugit in bakvägen på LO-borgen, glidigt längs väggarna i bunkerkorridorerna in på Ullas rum och levererat SSU Gävleborgs nyårshälsning till henne.

MSN med Sara

Lundgren säger:

och så har jag färgat håret rött.

engman säger:

elin sahlin?
Lundgren säger:

sahlin?

Lundgren säger:

som i mona?

Lundgren säger:

ja vi har lite lika frilla

engman säger:

vilken jävla sossefärg!

Lundgren säger:

haha

Lundgren säger:

det är faktiskt koppar

Lundgren säger:

men jag är ju sosse så det hade kunnat vara värre

Lundgren säger:

fatta om man vore folkis och måste färga blått

engman säger:

men ändå, sossefärg!!!

engman säger:

men som farfar sa när han fick reda på att du var med sossarna, ja ja men elin är ju ändå snäll

engman säger:

jag måste pissa så det står härliga till nu iaf, sen ska jag garnera pepparkakshuset!


This is red

rött

Efter sista dagen på jobbet innan julledigt så har jag varit hos Malin. Och hon sa att vi inte gör brunt utan koppar. -Jag vägrer !, sa jag för jag har aldrig varit en tjej som färgar håret rött.
Men principerna ruckas på en efter en.
Fast det finns tre som jag svårligen kan se försvinna
1. Jag dricker inte sprit.
2. Jag äter inte kött.
3. Jag firar jul hemma

Mer stör

Jag stör mig också på människor som inte förstår att det inte hjälper att trycka mer en en gång på knappen för grön gubbe!
Lyser lampan är det tryckt liksom.

Maktarrogans

Jag ligger lite efter i DN-läsandet eftersom jag numer spelar Clear Out på bussen på morgonen...

Hur som helst vill jag citera ledaren om Anna från igår:

"Det var ett uttryck för en ganska obehaglig maktarrogans när hennes pressekreterare hotade krogpersonalen med repressalier från dåvarande justitieministern Thomas Bodström"

Ja, det var det verkligen.

Så här tycker jag

Jag tycker det är rent förkastligt den lösning som SSU har hittat. Men eftersom jag inte deltog på mötet så får jag skylla mig själv. Fan.

Men jag tycker man skulle ha valt den här sk resurspersonen från styrelsen, självklart! Den hade inte behövt kallas ordförande, utan resursperson hade funkat. Och hon som heter som min mamma hade varit fett bra.

Och inte lyft en person som till exempel var med på Crazy Horse och som till exempel inte är vald att leda organisationen.

När man ska leka politik finns det alltid en massa att göra. Kom därför hem klockan 22 idag. Nu har jag fixat med lite olika, t ex pratat med föräldrar. Och nu ska jag prata med Markus och sova.

Om jag hade närvarat...

... hade jag också skrivit under följande reservation.

Reservation på SSU:s förbundsstyrelsemöte 2006-12-17

Härmed reserverar vi oss mot besluten gällande tillfällig ledning för SSU fram till ordinarie kongress i augusti 2007.

SSU befinner sig i en allvarlig situation. Vi oroas av bristen på sjukdomsinsikt som finns i SSU. Istället för att ta itu med pressande organisatoriska och politiska utmaningar väljer majoriteten i SSU:s förbundsstyrelse att fortsätta göra upp i slutna rum. Alla tillåts inte delta. Enskilda personers intressen och makt tycks viktigare än förbundets bästa. Organisationen börjar få allt fler sekteristiska drag.

Vi har försökt att delta i SSU. Som förbundsstyrelseledamöter, som ledare i SSU och som distriktsaktiva. Vi vill bidra till ett öppet SSU som växer, som stärker socialdemokratin, som spelar roll och som har högt till tak. Nu är vi trötta på att ständigt ställas utanför. Därför reserverar vi oss mot beslutet. Det är första gången vi reserverar oss mot ett beslut i förbundsstyrelsen.

Vi reserverar oss mot dessa beslut eftersom de strider mot de principer 2005 års kongress slog fast och mot det vi tror är bäst för organisationen. Att ha en ledning som enbart består av män tycker vi är olämpligt för en feministisk organisation som SSU. Hur trovärdiga blir vi i SSU nu i våra argument för en kvinnlig partiordförande?

Den lösning som beslutades om på kongressen 2005 är en bra lösning för SSU. Vi tror på den. Därför ser vi ingen anledning att frångå den. Mandatet att representera SSU-förbundets medlemmar kan bara ges av SSU:s medlemmar på en SSU-kongress. Det var därför vi under förbundsstyrelsemötet förordade en lösning som syftade till att ta till vara på det förtroende som finns för förbundsstyrelseledamöter. Att ge förbundsexpeditionen mer makt på bekostnad av valda representanter är olyckligt.

SSU kommer att ha mycket få medlemmar efter nyår, antagligen inte fler än 4 000 betalande. SSU-förbundets anseende är kraftigt skadat. Det är olyckligt att SSU:s ledning och förbundsstyrelse inte tar hänsyn till det förslag som fyra förbundsstyrelseledamöter förordade och som hade stöd av minst en tredjedel av SSU-distrikten.

Kalle Larsson

Laila Naraghi

Johan Sparrman


bommers

bommers

Kolla! Här står jag mitt i Bommerviks logga. På julfesten förra veckan. Men Anders har inte kunnat skicka bilden förrän nu.

Dagens möte.

Jag kommer inte att närvara på dagens historiska möte. Men jag vet vad jag tycker!

Så dags...

var det inatt. Att avgå.
Vad bra!
Vad skönt för oss alla.

Hon tänker inte be om ursäkt... nä, det behöver hon inte.
Hon tänker inte ta nån skit... vilken skit?!

Det är ju SSU som får ta skit för hennes skull eftersom inte skilt rollerna åt.

Stör mig

Jag stör mig på alldeles för mycket saker.

Till exempel stör jag mig oerhört på alla far- och morföräldrar som ksickar in hundratals bilder på små barn som kanske somnat på nåt tokigt sätt eller har ett rabarberblad på huvudet till exempelvis Hemmets journal.

Kan ni inte sluta med det.

Gjort idag

Jobbat. Betyg och redovisningar och papper. Väldigt stressigt.
KS-möte. Också mycket papper. Int elika stressigt.
KS-middag. God mat, men naturligtvis hade de glömt bort vegis-tjejen.
Konsert på Konserthuset. Helen Sjöholm.
Politiken är som en fritidsgård. Det finns alltid saker att göra.

Kom hem halv tio. Pratade med Sara i telefonen på promenaden hem.
Nu har jag jobbat med olika skaer nästan en timme då. Jobbade med lite planeringar under mötet också. Men det är lite hemligt.

Har man sagt att man ska gå så gör man det.

Nu måste jag få vara så här trött igen, men det är ju ingen hemlighet...

När Anna Sjödin tog sin time-out svarade hon ett tydligt ja på frågan om huruvida hon skulle lämna sin post om hon inte fick resning.

Nu fick hon inte ja och jaet har trots det inte infriats.

Jag väntar.

Till nämnden

Idag är det nämnd och då ska jag dit!
Sen ska jag fika med Erika.

Kan hon inte bara ta sitt pick och pack  och gå.

Tillbaka

Tillbaka i Gävle.
Roligt fast tråkigt utan Markus.

Tillbaka på jobbet.
Bara roligt.

Bonden

Attacken mot bonden Andreas

 
Helen bortvald: ”Han är en stor nöt”
Andreas valde Jessica.
  Då lämnade Helen finalen i raseri.
  – Jag ville inte ha bondjäveln, säger hon i en intervju med tv4.se.


Helen var den roligaste i hela programmet! Och Andreas är otäck.

Marcus blev tråkigare och tråkigare, och omgav sig med tjejer som liksom han själv inte är talföra.

Per-Martin blev mer och mer barnrumpig.

Kvar fanns bara Micke som var skapligt vettig.

Stackarn...

Inte kom han upp i rymden.

Och jag har bestämt mig för att nu tänker jag inte vara sjuk längre. Jag lyssnar på Internationalen och begrundar detta.

Den undre världen

"David Attenbourough kommer insekterna närmare än någonsin"

Redan i trailern till det här programmet var det helt andra typer av djur med och medan jag slängt ett getöga på programmet har t ex maskar, sniglar och spindlar varit en stor del.

DET ÄR INTE INSEKTER!

Snacka om att skapa felaktiga bilder hos kidsen som jag måste jobba bort.

Det vanskligaste i den kategorin är dum-Björne som döpte sin snäcka till "snigel". Alla ungar gick på det.

Slow motion

I mkt långsam takt har jag nu färdigställt julkorten.

Allitd nåt.

Skittråkigt

Det är verkligen ett problem att vara sjuk. Jag är inte tillräckligt sjuk för att inte ha tråkigt men inte tillräckligt pigg för att råda bot på det.
Och allt jag gör går väldigt långsamt. men nu har jag i alla fall kunnat äta lite. Det borde snabba på processen.

Vattna blommor håller jag på med... ni hör ju, håller på med. Plötsligt har det blivit ett projekt.

Lyckligtvis är det politisk debatt på TV.

Träffat doktorn

Men han kunde inte heller säga vad det är för fel på mig.

Men jag fick lite medicin på vinst och förlust.

Fel

Idag är det bara bara en massa fel på mig.

Det är jag inte så glad åt.

Skatteplanering

Nu sätter borgarna punkt för möjligheten att skatteplanera a-kassan.

Det är väl inte mer än rätt. Om inga borgare skatteplanerar, ska väl ingen annan.

Haha!

Gävle -bockarnas stad.

bock

Alltså, den som tyckte att det var en lysande idé att trycka klistermärken med den sloganen (vad är det eg. i bestämd form singular?)?

Kul att bo i bockarnas stad... Men Den här snygga vanliga stora bocken är ju okej. Min första bockinvigning igår. Tror Markus var mkt mer imponerad än han ville verka.

Less than three hours...

Så länge eller så kort är det tills Markus kommer. Om SJ vill.
Och det känns kul.
Och så känner jag mig lite som en fjortis.

Hur som helst var det en intervju med Göran P i DN idag och han verkar inte alls egentligen reflektera över sin egen roll för valförlusten. Tråkigt. men bra för honom. Eller så är han inte ärlig.

ed
Här är Daniel och jag skitglada! Men trötta på att vänta på Ellinor.

RSS 2.0