Frukostar

Illiesfrulle

Det här med frukostar är intressant eftersom det handlar mycket om vanor. Här ovan är Ullies frukost igår. Det är bacon, en kaka som avskiljare och så bilar...

Idag har jag till frukost bland annat ätit tre mumsmums.

Och jag har mejlat hotellen som är aktuella för trippen till djuren för att Niklas prompt vill ha bacon till frukost. Elite har det, vi får se hur det är med de andra.

Det var väldigt väldigt roligt att ha tjejkursen med Ullie fredag-lördag. Det var det sannerligen!

Nu tror jag mitt huvud känner sig lite konstigt. För man ska gå upp ur sängen tidigare än ett.

Ägg

Jag har precis ätit en hel (men liten påse) Anton Berg chokladägg med skal. Och druckit cola. Och ser på en debatt om polisen med olika politiker, t ex Alice ÅStröm (v) som jag tycker är bra.

Accent och Damernas Värld i brevlådan. Snyggaste accent någonsin. Med Andrea på!

Nu ska jag snart gå och möte Ullie vid tåget sen blir det några röriga timmar när vi ska kolla av allt inför tjejkursen vi ska köra! Till imorgon klockan 15. Det blir kul!Snabb dag.

Åkte som vanligt till jobbet i morse såklart och hade en rolig mattelketion med åttorna om sannolikhet och sånt. Massa träningar och kortlekar handlar det alltid om. Möjligen chokladhjul och mynt.

Sen följde ett möte med kommunstyrelsen. Idag tog det låååång tid. Beslutsärenden och diskussionerna är roliga, men informationerna från tjänstemännen ofta tråkiga.

Nu ska jag roa mig resten av kvällen med att rätta prov. Här nere väntar jag på bussen. Man ser att jag inte tycker det är så roligt.


VäntabussDansen igen

Just idag kan jag inte bestämma mig för om jag är trött på att dansa eller om det är jättekul.

Idag var mitt tredje politiska möte på veckans tre dagar. Det var roligt.

Jag älskar mitt nya abonnemang. Det känns som värsta friheten att bara ring aoch ringa utan att behöva tänka på några kostnader.


Men! Det är bara i Telenors värld det är bra när allt rött blir blått. Ingen annanstans.


NP

Faktum är att jag sovit som en gris inatt, efter att förra natten drömt att  jag blev jagad av en.

Två delar av NP-proven i matte har kidsen gjort idag och de kämpade som besatta! Mycket bra. Återstår den spännande rättningen!

Har suttit och rättat klart åttans matteprov från igår just och fört in resultat och så.

Strax ska jag gå och äta. Det blir ju väldigt gott det!

Till Anders.

Jag tror det är dags nu.

För dig alltså.

Tidigt och sol

Det är skönt att vara tidigt och först på jobbet. Särskilt när det är sol ute.

Baja-Maja

Vår skola var utan vatten fram till efter klockan elva.
Då tänker kommunen köra ut Baja-Major. Som är här 12 timmar efter att vattenavbrott uppstått. Det är väl hemskt lustigt.


Hittills idag

blomsterkrokus

Hittills idag har jag gjort bland annat följande:
Läst DN
Föreberett lektioner om akustik
Sorterat tvätt
Renbäddat
Köpt fyra böcker varav jag läste ut den ena (Funny Valentine) på balkongen i solen.
Varit en dryg timme på partiets distriktskongress
Varit på bibblan
Gjort fyra matlådor
Promenerat en lång sväng
Gjort en scrapbook sida med nyårsbilder
Haft råttor innan förtröjan

Mig veterligt kvar att göra:
Umgås med Ullie
Tvätta ett gäng maskiner
Plocka undan lite

Hurra för partiet

Idag firar mitt sossedistrikt 100 stolta år.

Göran var på besök och detta är hans huvudpunkter

 

1. Högskolan. Det är bra. Ger nystarter och arbeten.

 

2. Unga vuxna. Där behövs en storsatsning bland annat på bostäder för att de ska kunna flytta hemifrån annars blir det såhär för några ”har gjort natten till dag och mamma gråhårig i förtid”.

 

3. Äldre. Där har vi ”ett socialt problem som stavas ensamhet”. Att få ett anpassat boende ska vara en rättighet och inget man behöver strida för. Dessutom måste forksning och kunskap kring demsnssjukdomar bli ännu bättre och vi måste uppmärksamma multisjuka. Vi ska vända på begreppen och ta unga friska läkare till de sjuka äldra istället för tvärtom. Sverige ska bli världens bästa land att åldras i.

 

4. Tandstatusen måste bli bättre. Vi ska stimulera människor att gå till tandläkaren innan man fått problem för då är det redan för sent.

 

5. Det gröna folkhemmet. Varje generation har sitt projekt och det här är vårt. Att skapa en hållbar utveckling där vi minsakr oljeberoendet och där transportsektorn stoppar annat än oljeprodukter i tanken. Det gröna folkhemmet blir en ekonomisk motor med nya arbetstillfällen, inte en broms.

 

Övriga bra-sagt-saker från Göran:

 

-Vi tror inte att vi är nåt, vi tror oss om nåt.

-Vår modell fungerar bättre än i andra länder och därför är den värd att utveckla och försvaras.

-Ja, jag brer på och lovar ut. Om vi avstår från att sänka skatterna har vi resurserna.

 

Eller som Tommy Berger sade det: Allt åt alla, Nu!

 

SSU-distriktet gav bort en valstuga som passar för den lilla människan. Med en såpbubblemaskin i för lite vardagsglamour.Göranhuset

Tussligo

Det är vardagslyx att lukta på tussilago.


I korskyrkan här bredvid där jag bor har de idag haft Kvinnofrukost. Eftersom jag vet vad en grötfrukost är, är jag lite rädd och undrar om jag borde agera.

Nu en halvtimmes Tracks innan jag ska göra detta fantastiska att köpa en present till parti!


Kameror och fusk

Så här tycker jag

Det är helt okej att försäkringsbolag och försäkringskassan hälsar på och kollar upp hemma med sjukt barn,  sjukskrivna mm. Har man inget att dölja så är det knappast nåt problem. För att systemet ska ha en legitimitet bygger det på att alla andra dvs den absoluta majoriteten kan lita på att det inte fuskas.

Jag har heller inget emot övervakningskameror i affärer, vid Bankomater, på skolor eller så... Av samma skäl, att har man inget att dölja så har man inte. Däremot förhindrar det väl inte våld i sig, men det kan underlätta att få fast förövaren.

För att minska våldet måste vi bland annat minska totalkonsumtionen av alkohol, det skulle vara det bästa!Vargen

Idag, för att ge eleverna ett exempel på sätt att redovisa, har jag talat om vargfrågan.

Och om hur Jägarna helt hysteriskt vill skjuta varg. Jägare måste vara världens räddaste människor. Samtidigt som de ska vara så macho. Skaffa en annan hobby än att döda så behövs inga lösspringande hundar i skogen.

Det var för övrigt meningen at tman skulle framföra sin egen åsikt i arbetet (om konflikter) så jag har inte lobbat stenhårt mot värnlösa femtonåringar.

Blötregn

Det är rätt skönt att vara inne på en varm skola när det snöregnar!

Kan aldrig förstå

Vad har man för liv om man ringer upp när det står ett nummer man inte känner igen på nummerpresentatören!?

Nyss fick jag svara här i vårt arbetsrum -vem har ringt mig från det här numret?

I have no idea.

Fattar dom inte att om de är eftertraktade på riktigt så ringer det igen.

Du är...

... riktigt söt minsann.

Skrev min gammelfaster i Göteborg som förärats lite kort.

Där hör ni, jag är söt minsann.

Lovely

Det var en sån bra dag på jobbet! Vi har blåst glas och sånt kul!
Nu ska jag strax åka hem!

Fixa fixa

Städa råttburen, packa upp, mejla, prata i telefon, handla, bära ut tidningar, sopa, sortera vantar, byta glödlampor, packa ihop torra snittblommor... ja det är mycket att stå i när man precis kommer hem.

Möte med IOGT-NTOs DS idag. Det var överlevbart. Råttorna var med och Eva kissade på Krister. Det var nog det roligaste.


Imorgon tillbaka till mitt darling jobb!


Helt övergiven.

Igår lämnade jag Härjedalen och Niklas och träbjörnen. Mycket trevligt att vara där. Det är alltid en upplevelse att kissa direkt på naturen. 

Tanken var att jag skulle fira påskafton med min familj. Som alla hade andra planer än att vara med mig. Därför var jag hos mina kusiner och sov hos min mormor, inte alls vad jag hade tänkt men mycket trevligt ändå. Idag var vi femton dock som firade påskdag hos mormor. Lina och jag har varit ute och gått och Anna och jag har pratat om livet. De där frågorna som det aldrig finns nåt svar på.


Frohe Ostern.

GLAD PÅSK.

Jag inser till min förskräckelse att jag inte längre är alls säker på tysk stavning.

Folk svälter

Det dör enligt TV 24 000 människor av svält varje dag. Därför är det lite pinsamt att jag köper pappersbokstäver för hundratals kronor. Och sitter på govlet i timtal och pysslar. Men så har det sett ut idag. Blandat med lite olika turer utomhus och telefonprat och plockande och råttor. Skickat efter lite grejer och så.

Det är så spännande att vara uppe på natten och fixa med olika saker.

Till exempel fundera på hur Moderaterna EGENTLIGEN har tänkt det. När jag promenerade och mötte MUF:s kampanjbuss insåg jag att jag faktiskt inte förstår. Jag förstår inte hur Moderaterna tänker. Varför ska dom som redan har mycket ha mer?  Tror de att arbetslösa gillar att vara arbetslösa? Enkla frågor, men nån får gärna svara.

Gårdagens pyssel

dop

Här är delar av gårdagens pyssel. Det var roligt. Jag och Kerstin var hemma hos Kicki i Sandviken. Det går åt så mycket yta när man ska hålla på. Funderar på att göra mer hemma idag.

Borde beställa mer foton också. Och kanske gå på stan och be Expert bränna ner bilder från minneskortet på skiva.

Fast först tänkte jag köpa godis och äta när jag kollar på Beverly Hills. Det är värsta lyxen att vara ledig!

Dotter till en dotter.

sand

Åh vilken härlig dag det varit hittills. Sov till tio. Småfixade lite och åt frukost och duschade innan jag gick till biblioteket och lämnade och lånade böcker. Och betalade lite böter. Utan sura miner. Jag får skylla mig själv.

Så soligt och snyggt att jag solat lite och läst på balkongen. Ut den underbara boken "dotter till en dotter". Det är en bok ni bara måste måste läsa. Skriven av Inger Alfvén. Så känsligt och avskalat.

Shoppade lite på stan. T ex pysselgrejer eftersom vi ska till Kicki och pyssla ikväll. Blir kul!

Inser att det blev helt okej sedan jag planterade om och fixade i skålen.Elin tycker om...

... Ice Age 2. Åh så bra! Om man älskar djur och om man gillar lagom spänning och om man avskyr sådant som påminner om krokodiler så är den given!

...Lena Sundströms Saker som jag inte förstår... boken. Himla bra. Så himla bra. Hon har skrivit ett kapitel om alkoholpolitiken som IOGT-NTO borde belöna henne rikligt för. Hon har ett driv i språket jag önskar att jag hade. Man missuppfattar inte hennes ironi. Hon är klok.

... Ellinor och Daniel. Två fantastiska personer som jag tycker mycket om!Norrala

När man är här över dagen kan man
Kolla in upprivna golv
Träffa klövverkaren
Hälsa på mormor och en moster kan vara där och man kan äta kakor
Träffa Camilla
Göra synkoll
och nu... ta en promenad.

Vem är bäst?

www. guldrattan.se

Vacker toalett

toa

Om jag någon gång bor i ett litet hus som har en liten toalett ska den se ut som den här toaletten på Bommervik.

Jag återkommer om varför det röda laget måste vinna.

Bommervik göder sina små arbetarbarn så nu måste jag gå en promenad.


Inga kommentarer

Jag har naturligtvis inga kommentarer.

Inget FS-möte

Idag och igår skulle SSU:s FS ha FS-möte. Igår blev det visst inget. Kul för dom som fick reda på det när de stod på stationen och väntade och hade gått upp tidigt fö ratt infinna sig.
Jag hade anmält i god tid att jag måste prioritera mitt arbete. Lite lustigt.

Nu är det fyra timmar kvar innan jag har påsklov.

Det ser jag fram emot!


Aporna

blomster
De här fick jag i helgen!

Idag kommer en udda vinkling på apfrågan:

Härom dagen satt jag och pratade med några av killarna i nian lite om allt möjligt och så pratade vi om evolutionen och jag ställde lite vuxenfrågor som varför de trodde att det var en sån kontroversiell åsikt, alltså vilka i samhället var det som blev upprörda över att människan påstods härstamma från aporna.

De funderade länge innan en lyste upp och svarade -aporna!


Hemmapyssel?!

VAD DET LÅTER!

Under arbetsområdet ska du:

För att nå godkänt ska du:         Kunna berätta hur ljud uppstår och fortplantar sig
                                                    Känna till olika begrepp kring ljud, exempelvis buller, tonhöjd, tonstyrka, frekvens och våglängd.
                                                    Kunna berätta hur vi hör
                                                    Kunna berätta om hur vi kan förebygga hörselskador på enkla sätt
                                                    Kunna förklara vad som kan hända när magnetpoler möts
                                                    Kunna rita stavmagneters magnetfält
                                                    Veta vad som menas med elektromagnetism och kunna ge exempel på användningsområden i vardagslivet.
                                                    Bygga en högtalare och skriva laborationsrapport

För att nå högra betyg ska du:   Hantera ovanstående på ett säkert sätt
                                                    Ha kunskaper om hur lika instrument fungerar
Tydligt kunna redogöra för hur elektromagnetism fungerar och kunna berätta om tillämpningsområden som exempelvis elmotor, transformator och generator.
Laborationsrapporten för högtalaren ska vara fyllig och du ska använda begrepp du har lärt dig inom arbetsområdet.
                                                    Kunna diskutera kring tinnitusproblematiken


Uppgifter för högre betyg:              
Uppgift 1, Instrument
Musik är fantastiskt och de klassiska instrumenten bygger alla på olika principer... annars skulle de ju alla låta likadant!
Berätta för en novis (helt okunnig) om hur några vanliga instrument fungerar och försök få med begrepp du har lärt dig.


Uppgift 2, Tinnitus
Bland annat just musik, både sådan man mår bra av och sådan man tycker låter illa, kan ställa till problem. Tinnitus är ett sådant!
Din uppgift är att sammanställa ett informationsblad om tinnitus som tar upp vad det är, hur det yttrar sig, eventuell lindring och hur man förebygger.
Ha som förebild informationsblanketter du kan få på Apotek eller hälsocentraler.

Uppgift 3, Generatorn
Du ska redogöra för hur en generator fungerar och resonera kring hur den har förändrat människors livssituation. Skriftligt, max 1 1A4 datorskiven text plus ev bilder.

En blå! En vadå?

Det är en rätt skojig lek jag just gjort med niorna. Och en krokodil och en elefant och ett skepp kommer lastat.
Det är så skönt när de inte behöver vara hårda och tuffa.

Jag säger det igen, jag älskar mitt jobb! Och idag varken fryser jag eller tycker det går segt. HAr haft två samtal, två till snart...

Hoppas uli är frisk idag!

Snyggast

aböcker

Åhléns har just nu fantastiskt snygga anteckningsböcker. Go and get. Endast 60 kronor styck!

Unga flickor skadar sig själva. Illa. Men kan ingen beätta för mig varför man går till angrepp på den egna kroppen istället fö ratt agera på något annat sätt? För mig är det helt konstigt, eftersom det ju gör ont! Och smärta är inte kul.
Men visst, den egna kroppen kan kontrolleras och smärta är ett sätt att hantera andra saker.
Det är så sorgligt. Det gör mig så ont. Tjejer är ju det bästa som finns, om de bara kunde förstå det!
Nu lite bättre.

 Nu fryser jag inte sådär hysteriskt och jag har ätit en banan efter mentorstiden.
Det här är min plan:
Ha ett utvecklingssamtal (nummer fem av tretton) och sedan åka in till stan. Köpa massor av choklad och en colalight. Steka mackor och dricka fruktsoppa till mat.
Lägga mig i soffan och svulla choklad och läsa magasin.

Världens kallaste

Idag är det min kallaste dag på länge!

Jag fryser som en orm på Island.

Varför är min våning den kallaste på hela skolan?


Åhhhh!

och sushi

Jag hade en idé om att vi skulle äta sushi i min IOGT-NTO-förening.
Så skedde.

-Oj, det gick direkt till huvudet.
Tant som inte förstod när jag sa att man inte skulle ta för mycket av det gröna.

-Ska man äta skalet?
Om algerna runt rullarna.

Det var ganska roligt.

Jag har strykit typ 100 kläder.

Distriktsårsmöte

bajs

Jag gjorde mitt första IOGT-NTO-möte som mötessekreterare. Det var inte alltid så kul så då gjorde jag lite andra dokument. Till exemepl det ovan.

Anders Ö från SSUs FS sov hos mig i helgen eftersåm SSU hade DÅK samtidigt. Han är så rolig!

Nu ska jag tvätta.

RSS 2.0