SSU, Delegationsträff

"Att vara feminist innebär att man ser de strukturer i samhället som gör att kvinnor underordnas män och att man är beredd att göra något åt det"

 

Just hemkommen efter nära två tunga dygn på Vadtorp. Men shit vad roligt det var! Verkligen roligt. Jag kanske har skrattat mig till magknip 100 gånger. Även om Sergios idé om lek igår var något tvivelaktig... Och Johan och jag lekte gräddkrig. Men Sergio fick igen. Man tvingar inte någon att pussa sniglar ostraffat. För då kommer han, herr Bengtsson!

 

"Det är viktigt att man i detta arbete tar lika stor hänsyn till alla de tre benen i strategin, ekonomiska reformer, social välfärd och miljöaspekter."

 

 

Var in till stan en sväng allihop igår eftersom Facket i sommarland gästade Söderhamn. Passade på att byta in mina två mediumtröjor mot en small på expen. Sergios fel.

 

"Genom att säkra demokratiska rättigheter åt alla byggs grunden för en fredlig konfliktlösning."

 

 

Jag ska inte jobba idag! För jag är ju på semester. Men kanske tvätta en maskin. Och kanske plocka lite i lagården så det inte flyter runt när det är dags för mig att skura.

 

"Att föda upp djur och sedan slakta dem endast för skinnets skull anser vi vara oacceptablet."

 

Sara kom till Vadtorp och hämtade mig. Förresten ska Sergio bli professor i SSU:s kursgårdar i Hälsingland. Så det är bara att fråga om ni undrar nåt... Fast fråga honom. Lina verkar sova, hennes kompis Elin är här också. Det vet man för det stod ett par söta mintgröna skor i hallen. Fast min kompis Elin är lite bättre!


Kompisar

huset

Har varit på långpromenad med Frida och Nilla. Kom hem och ringde min gamla kompis Helena som jag gått 10 år i skolan med. Cyklade dit och spenderade drygt två timmar. Känns jättebra! Tack för alla kompisarna!


Lön betyder köpa

kort

Fastän man tänker sig att man inte ska köpa nåt bara för att man får lön behöver det inte bli så. Åkte med mamma, Anette och Vidar in till stan en sväng för A skulle leta dopklänning. Och så visar det sig att Kungsboden City har värsta snygga kläderna. Jag trodde dom hade drejade krukor... Så jag köpte en Noa Noa-Kjol där, lite bondromantisk. Det blev också två par skor från Berglunds. Enligt A Hälsinglands bästa skobutik. Så jag har inpregnerat. Det måste man!

 

Köpte också en ny plånbok på Calles, och satte igång att sortera kort och sådant när jag kom hem. Lade upp dom lite snyggt såhär (fast inte alla för då blev det inget snygga jämna rader) för att jag skulle kunna avgöra vilka jag använder. I princip alla. Resten har jag redan tagit ur en gång.

 

Var in och pratade med Camilla en sväng och så lånade jag Londonguider på bibblan. Att vi som tack för att vi betalar skatt får tillgång till bibliotek är helt fantastiskt. Bibblor är nästan det bästa jag vet! Förstå vilken förmån att ha tillgång till allt dom kan erbjuda!

 

Nyss var det världens åska och spöregn. Härligt. Nu är det sol igen.  Älskar när det ändras så! Förr avskydde jag förändringar, nu har jag kommit att älska dom! För det behöver inte bli sämre, tvärtom! Sannolikheten för att det blir bättre är rätt stor också! Puss och kram!


Nuder

Om man använder kvällen till att promenera länge och efter solen har försvunnit, iklädd T-shirt då kan man få kalla armar. Men det gör inget om man till exempel hade glömt bort hur bra det kan vara att lyssna på Depeche Mode när man går.

Försökte sitta ute och läsa på förmiddagen, men vad det blåste. Rätt genom min tjocka tröja. Det funkade först när man satt på trappan till lekstugan. Lite lä.

Alla tre systrar är hemma och alla har sina fönster öppna. Som storasyster har jag givetvis det stora fönstret i mitten. Förståndigt minst öppnat så inte så mycket mygg kommer in.

Idag skulle Mats hälsa på här. Och hitta på nåt i Norrala ... genast får man fundera som en vilde. Tja... vi har ju Wasa-stenen, kulturbageriet, smedjan, kvarnen ... allehanda finfina utflyktsmål. I hård konkurrens valde jag runstenen och Staffanstupa. Hur lätt är det liksom? Så jag kände mig lite tvingad att komplettera också med det häftiga Oscarsborg. Och såklart Sveriges vackraste rådhustorg. Haha! Jag tror jag skulle vara en fantastisk ambassadör för Söderhamn. 

Jag läste i Kuriren någon gång att olika viktiga personer kan få bli sådana och det är liksom någon särskild utmärkelse, jag väntar ivrigt!  Jag kan ju för allt i världen prata som ingen annan och har egentligen inget ont att säga om Söderhamn.

Om Pär Nuder skulle bli nästa partiledare för S, och så... då blir det inget bra! Nu tror jag inte han blir det, men man vet aldrig när gubbväldet säger sitt!


East 17

Okej... det är helt ljust ute fast det är sent och det är så skönt. Och då kommer det toner på bilradion som slår an nåt i en. Och så är det som gamla rackarna i East 17... jag bara höjde och sjöng som en galning;

Oh don´t leave me alone like this, don´t you say it´s the final kiss, won´t you stay another day!

Jag har blivit spöad i kubb (kändes inte okej) och i Så ska det låta-spelet (kändes helt okej). Först efter det var gjort fick jag åka hem.

Nu ska jag knåda nån syster på magen. Jag älskar systrarna!


Utan kläder i regn

Åh vilken jättebra midsommar. Kanske skulle jag omvärdera värdet av midsommar?

 Jag var alltså med Erik på den här byfesten. Med midsommarstång, knytkalas och massa folk, sånger och grejer. Fotboll icke att förglömma. Och det var träd och blommor och jättesnyggt. Och roliga människor och det är roligt att praktisera engelska. Efter den ordinarie festen med alla efterrätter och soft prat i hammocken i småregn åkte vi till ett annat jättestort gammalt hus på tja... efterfest. Ytterligare roligt och... intressant folk. Erik och jag somnade kanske halv fyra.

Så här händelserik midsommar har det nog inte varit på många år. Kanske berodde det på marängtårtan?

Precis kommit hem till Norrala och har ätit. Uppstekt färskpotatis och grönsallad. Nu vet jag inte vad! Sådär härligt oplanerat. Pratade med Anna förut om att åka dit senare ikväll.


Midsommar

Tillsammans med midsommar finns det högtiden sista april samt nyår som båda är lätt ångestframkallande. Om man som jag är uppväxt med alla tjejtidningar som finns vet man att det krävs stora förberedelser och särskilt vid midsommar för då ska det minsann hända grejer. Jag vet ingen midsommar då nåt spektakulärt hänt mig. Skulle vara den gången jag hånglade med en kille i lingonriset. Om man frågar mina kompisar. Men det var inte ens kul.

 I år ska jag åka till Erik och prova byfest. Eller vad det är. Han verkar lite osäker på den fronten. Men jag gör som vanligt, ler och tror det blir bra och har mottot som min mormor alltid kör med, man har inte roligare än man gör sig.

Det händer massa olika här på landet. Igår kväll åkte min mamma iväg för att behandla en häst med mask i ett sår. Kom tillbaka nån timme senare och då var hästen död. För det hade mamma krävt. En söt söt ponny som jag red på några gånger när jag var liten. Sedan kan man ju inte duscha när som helst heller... inte när jag ville duscha idag till exempel. Så jag fick gå ut. Det betyder att man går till personalrummet och duschar. En dag ska jag göra en välgärning och städa där. När man gick ut för att gå in igen spände jag mig per automatik för jag har ju passerat gårdsplanen nyduschad och oklädd tidigare... på vintern. Men nu var det ljumma vindar. Härligt.

 Jag gick upp klockan tio och låg en timme i solen och läste ut Rödluvan. Bra bok. Nu kokar mamma färskpotatis och jag ska väl äta det och jordgubbar. Innan jag åker.

 Dessutom har jag idag bokat en biljett till Göteborg och Andrea. Roligt! Direkt efter kongressen! Mina vänner är dom bästa!

 Glad midsommar. Titta gärna på TV i soffan om ni känner för det. Sup inte så mycket.


En sån här dag

Det här har jag gjort; Åkt till mormor. Handlat med mormor. Ätit klappgröt. Varit till Söderalas hembygdsgård med mormor. Åkt hem. Suttit vid datorn. Promenerat med Lina. Pratat med Sergio. Skickat sms. Tittat på Dolce Vita. Läst VeckoRevyn. Tittat och luktat på alla blommor som värsta timotejtjejen. Ätit fler av Linas underbara vaniljbullar med ton av socker på. Ja... helt enkelt inte presterat nåt alls. Och jag tränar och tränar på det. Och jag känner mig rätt avslappnad. Haha. Helt lodig i mysbrallor, oduschad och med brallorna i strumporna för att dom inte ska dras i skiten när jag går ut. Med strumpor i sandaler. Leve landsorten.

Jistanes

Jag lade mig rätt tidigt, typ halv ett. Hela natten var det en fluga i mitt rum. Och den hatar jag, och jag kunde inte döda den för den var snabb och jag var seg. Låg och tryckte lagom länge tyckte jag. Till 1118. Visade det sig. Då blir man ju lite konfunderad. men visst, jag har förmodligen att gigantiskt undertryckt sömnbehov, så det är nog inget konstigt. Om man kanske i flera månader inte ofta sovit mer än fem timmar. (ojojoj, stackars stackars mig...äh).

Vad ska jag leka idag? Ja, det här är min första dag på hur länge som helst där jag inte har nåt enda planerat alls! Är i Norrala så man behöver inte hitta på nåt heller. 


Förresten, om centern

Just det... jag glömde uttrycka min frustration över hur centerpartisterna resonerade i alkoholskattefrågan. Den här var rolig:

Gubbe: -Det viktigaste för mig är att sänka alkoholkonsumtionen rejält!

Elin: - Tror du att man dricker mer eller mindre om alkoholen är billig i Sverige?

Gubbe: -Då tror jag man köper och dricker mer.

Elin: -Så då vill du bibehålla spritskatten?

Gubbe: -Nej, den vill jag sänka.

Elin: - Fast du tror att det leder till att man kommer att dricka mer?

Gubbe: -Ja

Elin: Fast det då går emot det du tycker är viktigast`?

Gubbe: Ja

Elin: ?


Dag i Gävle

Okej, nu har jag alltså använt en timme med att roa mig med att behöva bli arg på den där killen igen eftersom han verkar helt oförmågön att ta nåt ansvar, trots att vi pratade om det igår.

Så himla onödigt slöseri med all min energi.

Pratat med Anna i telefonen och nu med Peter och Jocke på msn.

Bar stolt hem mina bokbinderdesignböcker. Jag älskar dom. Dom är snygga. Jag är galen som nästan kan bli kär i papper.

Ska åka till Furuvik i eftermiddag. Inte helt själv. Ser väldigt mycket fram emot aporna. Jag älskar apor.

Jag hatar krokodiler. Dom är för dåligt anpassade och kommer förmodligen att dö ut. Känt faktum att krokosar är lättlurade och opålitliga. Och ombytliga. Tuggar lite här och lite där.


Maud igen.

Okej, här är alltså Maud i sin tantklänning talandes med en journalist.Framför står Jonte med vår finfina blommiga skål och väntar på att haffa henne. Skålen är det snyggaste på den här bilden.


Ombudsträffen

rök

Jag gör bilden liten här så att ingen ska se vilken förträfflig konsulent och förträfflig Sister-Ray-kille som försökte se till att deltagarna skulle få grilla i helgen. Det gick väl sådär som man brukar säga.

inte coolaste jobbet

Om man jämför med min kompis Jens har jag ett rätt beigt jobb. Det kan man klart och tydligt säga. Han är vaktchef på ett stort slott i huvudstaden och gör rätt underliga saker på sitt jobb. Jag och Terran fick erfara detta idag. Och bli klibbig för det är varmt ute.
Har inte shoppat nåt alls idag, men det blev ju snygga skrivböcker igår så det får räcka. Hittade inte nån almanacka som jag ville ha. Det får jag ta i Gävle imorgon.
Man tror att man ordnar saker med nycklar och sånt, men det enda man gör är att skapa problem. Kära du, vad är det för fel med lite ordning som skulle ha underlättat nåt enormt? 

MAUD

Idag har jag varit på centerstämma och pratat alkoholpolitik med Maud. Fast ärligt talat mest med andra. Mest har jag pratat med Robert. Väldigt mycket och väldigt roligt.
Det var skön luft i tältet och jag hade coola brillor som jag får så mkt beröm för. Dom var ett bra köp.
Nu ska vi ut och käka nåt enkelt här i metropolen. Det är svårt att skriva med Elins maclaptop. Jättesvårt. Eller så är det bara jag som är mindre bra. eller att det är en träningssak som allt annat.
Lite ler det allt.

Jag kan äta!

Självklart vann jag kvällens ätartävling. En stor skål maränger. Jag spöade både Oskar och Sergio lätt. Svängde in en sväng till Camilla på Tacobaren efteråt. Pratade livet och sånt. Nu ska jag slipa på morgondagens pass. Tack för allt regn. Det räddar min dag!

Blixt, dunder, le

Tog med systrarna in till stan. Bokade tid hos "På håret", köpte reseförpackning av linsvätska, knallade in på ICA för att casha ner ICA-kortet. Två deo, två hudkräm, schampo, balsam och tandtråd. Och potatismjöl. Så mamma kunde koka kräm av rabarberna jag och Lina pallade i natt. Mycket nöjd. Man inser dock att kommer det en bil vid halv ett på natten och små flickor bär på jättelika rabarber på vägen ser det skumt ut. Men här kommer det såklart ingen bil så sent. En torsdag. Annars hade vi ju luvor på tröjorna båda två så det så.

Om en halvtimme ska jag vara på Resecentrum och plocka upp Sergio och sen bara vara lite med dom ikväll där ute. Ser fram emot det. Sen hem och packa och fixa inför imorgon. Har plockat ut tågbiljetterna redan. Tåget går om ett dygn ungefär. Fast gissa om man måste åka buss en bit. Det hatar jag!

Börjar komma in i den här på-landet-lunken. Det är skönt. Det är så man glömmer att det finns smink, hotta kläder och tuffare bilar än Volvo. Rätt soft. Men imorgon blir det ju den hårda stockholmsverkligheten. Ska bli bra att ta tillbaka huvudstan. Till mig! Mig! Och knocka några centerpartister.

Sara sitter här bredvid och sjunger som en galning -Oh pretty baby... Hon lär mena mig.

 

 

 


Rasslig hals

Sov på golvet i Linas rum på dubbla madrasser så det var rätt skönt. Utom när katten låg på mig. Vaknade fem ggr av getingar som flög in och inte hittade ut. När dom åkte till Svalarna halv sex i morse, när dom kom hem, när det började köras rundbalar... Ja, det fanns mycket att vakna av så då gjorde jag det. Bara halvbra väder, jätteskönt. Ska åka ut till Vadtorp och träffa en massa UNF:are mot kvällskvisten, ska föreläsa för dom imorgon. Säkert en och annan trevlig! NU är det dags att äta frulle. Lite sent kanske, men jag har i alla fall duschat.

Peter sände över en artikel. Liz Hurley tycker att feta människor inte ska ha tajta kläder, att man ska slippa se fettet välla över. Så att ni vet!


Sammetsnatt

Det är verkligen härligt att promenera mitt i natten med en syster bland härliga, dämpade sommarlukter. Som både känns fräscha och sitter i ryggmärgen.

Vi har funderat och spekulerat och Lina har berättat om bajs-Björn. Nu tror jag hon gör mat åt mig och ska bädda ner mig.

Jag är glad och tacksam.

 

Det är med både bävan och stolthet jag idag blivit underrättad om att jag kommer att föreslås till SSU:s förbundsstyrelse. Ibland känns det som en bluff, att jag egentligen inte kan nånting, ni vet... Men uppenbarligen gör jag det. Tror inte jag gjort någon besviken uppdragsmässigt någon gång. Blir det av, blir det säkert jättebra.  

 


Byta sprutor

När man talar i termer av att inte sprida sjukdomar narktoikamissbrukare emellan, ja då är det klart att rena sprutor funkar.

 

Men att rena sprutor räddar liv (för då slipper man HIV) känns fortfarande absurt.

Spelar det nån roll om sprutan är skitig eller ren om den innehållar en överdos. Eller en dos som leder till nästa dos som leder till nästa som leder till överdosen?

 

Vill man rädda liv måste man ta ett större grepp! Jag pratar gärna om stora grepp i narkotikafrågan. Jättestora. Få kidsen att inte börja knarka för fan. Ge dom ett x-box eller schysta hemmaförhållanden beroende på vad som krävs. Nu.


Mascara

Om man sover utan att ha tvättat bort mascaran,

då blir ögonen liksom helt klibbiga på morgonen. Fast lite roligt är det ändå. Jag gillar läppglans också!

 

Läste en rec. av Strage om Robyn i dagens DN. Jag har sagt det förut, hon är Gud!

 

Solen skiner. Måste den det? Jag gillar det inte!

 


Rubriklöst

Det är klart att jag skulle kunna sätta någon rolig rubrik. Eller nåt annat. Men det är så svårt när jag inte riktigt vet vad jag tänker skriva.

Jag skulle ju kunna skriva hur allting känns. Men det blir svårt, eftersom det inte bara handlar om mig och då vet jag att den andre typ blir putt. Dessutom vet jag ju inte exakt hur jag skulle formulera för att liksom förklara.

Det känns ändå som att ingen riktigt kan förstå. Och det förstår jag v e r k l i g e n. Ser jag på det här utifrån vet jag exakt vad jag skulle säga. Direkt. Tyvärr ser man inte utifrån hur det känns inuti. Det går alltså inte.

Och det är inte logiskt och inte rationellt. Är inte det nån Kentrad...-Och inget är logiskt... Eller är det kanske romantiskt. Det kan kvitta, för det är varken eller.

Mat på Helt Enkelt. Jordgubbar hos Peter, Alex och William. Ångest hemma.


Sommarlov

 

Good girls are pretty like all the time

I´m just pretty some of the time

Good girls are happy and satisfied

I won´t stop asking until I die

Good girls are sexy lika everyday

I´m only sexy when I say it´s okey

 

En av de verkliga lyxerna med mitt jobb, förutom att man nästan alltid känner sig uppskattad, är att ha sommarlov. Visst visst, vi jobbar lika mycket tid som er andra, men det känns ändå väldigt lyxigt. Och nu har jag inte heller den där jätteångesten över hur jag ska använda all tid. Tvärtom inser jag att det är en förmån att få all tid till att tänka. Har varit på möte om lokal och tränat. Förkylningen från i morse gav med sig... under världens skittråkigaste arbetsdag med pisstrista möten. Men men. Köpte billigt schampo i alla fall. Och fick en tillsvidareanställning. I vanliga fall hade jag varit överlycklig, men nu är jag ju bara en bitter hagga, så jag drar knappt på smilbanden.


Vackraste Norrala.


Det är ju inte jag!

Nu har jag ångrat mig!

Det är ju inte jag som är den tragiska!

Det är det ju faktiskt inte. Det är inte jag själv som betett mig grymt illa och borde dömas i moraliska domstolen.

Det måste jag komma ihåg.

Puss på mig.

Jag kanske inte är bäst, men jag är underbar!


No moreMamma säger att jag ska vara glad för kornas skull att det skiner lite sol nu. Synd att det känns som att jag skiter i korna.

Hur tragisk är man inte som person när ens mamma tycker så synd om en (för att man går omkring och ser ut som den där klassiska disktrasan jag känner mig som) att hon tvingar med en till Vågbro Livs "för att man ska komma ut lite"? Rätt tragisk. Jag är tragisk.

Sov till halv tolv. Men så var jag uppe till nästan halv fem också. Var ute och gick i regnet och luktade på naturen. Läste. Och funderade en massa förstås. Som alltid. Utan att finna svaren.

Men jag är också helt okej. För jag har ju så mycket. Som det känns som jag skiter i. Bajs.


In the middle of the night

Ibland händer det. Det var länge sedan nu, så därför var det väl dags. Att komma till Norrala precis mitt i natten. Säg att det var vanligare för sju år sedan efter krogen.

Och så är inte ett enda syskon hemma. Snacka om besvikelse. Jag som ville väcka dom och prata skit. Istället är det väl bara att tvätta bort sminket och krypa ner. Eller vara lite vild och bara göra det senare.

Åkt från Uppsala med Tina, Camilla och Kevin. Tack Elin och Ullie för mycket trevlig fest! Och mycket träffsäker present.

Älskar när det regnar. För då slipper man som sagt vara glad, och när jag slipper vara glad så känns allt bättre. Lite paradoxalt, men det mesta i mitt liv är ju det nu för tiden.

Men det kommer nya tider. Och nutiden är den enda man har så jag får vara nöjd ändå. Trots tarmvred.

Godnatt all of you!


Ont

Att samhörighetsordet vi kan göra så ont, det tror man inte. Men det gör det.

 Thanx God, att jag ska till Ullie.


Regn

Åh vad det är härligt när det regnar när man vaknar. Det skvätter och allt är grått och människor går små och hopkrupna utanför sovrumsfönstret.

Det är en riktigt bra dag, för inte behöver man se snygg ut och inte måste man vara glad.

Idag fick vi mat på jobbet, så jag har just stoppat magen full. matansvarig typ jagade mig med en avokado för det måste jag ha för att få fullvärdig kost. Ge mig melon istället, sa jag. Jag fick ta både och och hon satt bredvid mig och åt. Jag är ungefär tre år.


Lätt att veta

Förresten. Ikväll pratade jag med en kille som hävdade att det är lättare att läsa av killar än av tjejer. Vilket kunde bero på att han själv var kille. Jag sa att jag inte visste, att det nog är svårt att säga. Då säger han också att det inte gäller alla tjejer, inte mig till exempel, för jag är så öppen och mig vet man direkt var man har. Och det menade han alltså som nåt bra. Jag säger ju det ... jag är ingen nöt! Svår att knäcka alltså. Att jag är smart, det är bekräftat.

Trubadurbajs

Okej.

Elin berättade för mig att som singel lär man sig att bli väldigt kreativ. Och banne mig, det är sant. Aldrig i mitt liv har jag tidigare ansträngt mig så mycet för att träffa folk. För annars är man ju ensam liksom. Idag har jag efter jobbet fikat med Åsa. Berättade allt nödvändigt. Sedan tvättade jag och tänkte att jag kunde leka med Jenny efteråt. Och det kunde jag, om jag följde med ut. Självklart! Så vi var ett glatt gäng med lärare från olika skolor som spenderade kvällen på Söderhielmska och hade otroligt trevligt. Inser att jag faktiskt känner en massa folk i Gävle, som lyser upp när dom ser mig och kommer fram och pratar. Dessutom var jag så tjenis med serveringspersonalen att jag fick gratis cola ... som värsta coola tjejen. Men jordnötterna var slut så vi köpte på andra sidan gatan.

Jag hatar verkligen trubadurer. Jag förstår att dom sjunger mot betalning och så, men nog verkar det väl ändå som att de njuter av att för tusende gången dra av Stand by me... Jag är skeptisk! Dom kan väl spela i sitt vardagsrum istället, för jag vill inte höra!

Inte många gånger de senaste månaderna har jag somnat före midnatt, inatt blir inget undantag. Därför kan jag med sicherheit säga att jag kommer att vara trött imorgonbitti. Men jag är ju så cool, så det skiter jag i. Finns inga elever att se glad ut för, bara olika lärare. Och de kräver inte så mycket.

 Grattis Lina 17!


Niorna slutar

Om en halvtimme så!

Då sitter vi i gympahallen igen. Lyssnar på skönsång och framförallt ser de coolaste hiphoparna dansa. Vi lärare har bestämt att vi ska gå en kurs i det i höst! Shit vad kul det blir. Dessutom öppnar de en ny pysselaffär i Gävle i höst med kurser. Ojojoj så skoj.

Det är töntigt att skicka blankmess till mig bara för att kolla läget. Jag har slutat svara på sådana nu. Ring eller mejla istället. Jag är skitbra på att svara på mejl.

 Sov oerhört gott inatt. Somnade medan Jocke pratade. Bad om ursäkt. Somnade igen. Nu åker han norrut precis hela sommaren. Hej då! Och kram!

 Jag har värsta snygga blusen som jag köpte till Saras student för tre år sedan. Nog inte haft den sen dess men nu funkar det så bra så.

 Den blomstertid nu kommer. Ihhhhh!


L-World

Idag såg jag detta omtalade program. Lite för att Emil sa att det var en tjej där som var snygg. Men jag minns inte vilken, eller varför. Jag vet bara att det borde sändas senare på kvällen. Så det så!

Trollandet gick bra. Efteråt dukade jag i en timme och pratade med Sergio i telefonen under den tiden. Mycket bra utnyttjande av tiden. Gick till Susanne och klappade på Joel och duschade, innan vi drog oss tillbaka för stora middagen. Man förstår när man ser dom att det kommer att bli folk av dom här eleverna också. Skönt. Fast trist att dom inte fattar att vi har ordnat middag med trerätters och värdpar och grejer för deras skull ... och att lite samarbete från deras sida underlättar.

Mötte Jocke i parken på vägen hem och tog en sväng förbi macken. Nu har vi sett lite TV och jag har bestämt att vi ska sova framför TV:n. Jag är jättetrött, men jag börjar inte förrän 0930 imorgon så det kunde ha varit värre.

Höga klackar idag. Akta! 


TrollJag har käkat lunch och sitter iklädd afrikansk dräkt. För att om ett tag föreställa ett troll. På ska också smink och luddigt grönt tyg runt huvudet. Också detta är mycket marginaliserat i lärarutbildningen. Hur man är trollig. Inte bara för kul alltså, utan för att jag ska stå i skogen och kasta kottar på niorna. Moget liksom.

Sjuorna och åttorna har gått hem för sommaren och de är så glada. Fint klädda i kjolar och ljusa skjortor var dom. Tror dom är lika glada i höst när vi ses igen. Ska bli lite kul att se vilka ämnen/klasser/grupper det blir för mig då, för det händer ju lite saker på den fronten.

 Mest av allt önskar jag mig en liten ponny. Som älskar mig.


SuperkrafterNär man har ett fokus, då blir man glad. Särskilt om man som jag, inte har haft det på väldigt länge. Idag så sade det klick. Träningen var fantastisk, kroppen orkade hur mycket som helst. Stor händelse i det lilla livet. Öppning med nya möjligheter på jobbet hände. Man blir helt fnittrig av det. Dessutom skrev jag en krönika och strök kläder. Och hann med två långa telefonsamtal. Man kan tycka att det är pytteprylar. Det tycker jag nog själv egentligen också, under vanliga omständigheter. Fast jag har längtat efter mitt fokus och mina superkrafter och nu är dom på gång igen.

Läste Bon. Och intervjuer med lite olika. Kent till exempel. Jag skulle också vilja vara sådär svår. En hård nöt att knäcka. Det är jag inte. Jag skulle aldrig någonsin kunna göra ett svårt intryck. Å andra sidan. Jag vill inte vara svår. Svår är så jobbigt. I längden. Det ska vara vitt och fluffigt och lite rosa kanske. Bubbligt. Då är det som bäst. Och så ska man skratta så man får ont i magen. Inte sitta i ett hörn och betrakta världen och skriva om den i en skitnödig dikt. Fast man gör ju som man vill.


Brännboll

När man går lärarutbildningen är det ont om kurser i brännboll. Den korrekta brännbollen. Därför kan det bli så att lärare har olika regler på olika planer och när eleverna på Soffanspelen byter plan uppstår förvirring. Just precis vad som hänt. Därför valde jag att under en stund avvika för att istället göra klart intygen för mina söta elever som suttit i elevkåren under hela läsåret. Det blev rosa. Som sportbilagan. Som min favvofärg. fick dessutom tag på Bengt direkt för signering. Inte varje dag man har sådan tur. Fast min underskrift blev jätteful eftersom mina händer fryser fortfarande och är helt stela.

För övrigt så bryter man inte spelet och de som springer får gå tillbaka så fort man tagit en lyra, man fortsätter ju som vanligt. Är inte det självklart? Vad lär sig eleverna på idrotten nu för tiden?

Mina Rigaelever frågade om jag köpt MP3 nu, eftersom de såg lurarna på min handsfree eftersom jag använder den till radion mkt. Men det har jag inte. Fast jag har ju konsulterat massor av expertelever och lite andra experter så jag vet ju vad för spelare jag ska köpa. När det blir av.

Det är ett skönt jobb det här, ibland får man alltså stå ute på gräset en heldag, med avbrott för många kafferaster om man är sådan. Och det är ju inte jag, så jag är mest ute. Hela den här veckan at work är bara skoj och tjo och tjim. Så måste det väl vara ibland.  

Jag sov rätt okej inatt. Trodde det skulle bli en sån kallsvettningsnatt igen. Icke. Bra! Däremot vaknade jag och var klarvaken klockan fem när DN kom. Och det var tur, för då stod min väckarklocka på halv två, vilket den ju inte var, så jag ställde mobilen istället. Tur, jag vill inte komma för sent till jobbet för första gången i mitt liv heller. Synd att min gamla väckarklocka inte är kvar för den var bra, men det var en kille som typ hade sönder den. Av misstag visserligen.


hemma igen

Jag och hästen

Nu så!

I två timmars tid har jag nu varit hemma hos mig. Vad har jag fått gjort? Tja, mest pratat med folk på msn men också i telefonen.

För ett tag sedan pratade jag med Lina, min syster om hur det var att bo i Norrala "på min tid". Det var minsann annorlunda. inga äldre syskon som hjälpte till att skjutsa nånstans, inget Internet, tre kanaler på tv:n, inte nån dator ens... och så inte så omtyckt om man pratade länge i telefonen. Det kanske låter banalt, men jag ser verkligén vilken skillnad det är för henne att bo där jämfört med hur det var för mig. Obs! Inget som helst klag! Tvärtom, poängen var att inte gick det tid till att sitta vid datorn, man umgicks på riktigt istället.

Jag är nöjd med att ha spenderat en dag där, och dessutom nöjd över att på egen hand gått igång bluetooth-funktionen mellan mobilen och datorn igen. Lite stolt också. Man knappar och fepplar lite, och tänker logiskt så går det rätt bra! Därför kunde jag också få med mig och Els-Tore, fast han hatade att vara med på bild idag. Men älskade att bli släppt på nytt bete. 

Läste boken på tåget, "Dansar Elias? Nej!". Ungdomsböcker är dom bästa. Det är liksom rakare och enklare skrivet, även om jag kan hantera Kafka.

Försökt fundera över hur jag ska lägga upp dom kommande veckorna, men det känns lite oklart. Fast hey... det gör ju inget. Det är en del av det nya. Det gör inget. Bara gilla läget.


Okej. Testing

Det är alltid problem när jag ska lära mig nya saker. Jag vill att det ska gå så fort. Och så om jag kanske inte fattar direkt kan jag bil helt galen. Fast det jag främst gör då är jag jag ser sur ut, inte så mycket farligare än så.

Nu ser jag lite sur ut för jag fattar inte riktigt hur jag ska göra med allt, men med ganska mycket.

På den här sidan alltså. Hur man ska redigera och så. Det är väl bra, så jag har nån hobby att sysselsätta mig med när jag inte gör nåt annat på nätet eller smycken eller potatistryck. Eller det där gamla med att rädda världen. Så att ni vet!


Första inlägget

Inte ens jag kan låta bli.

Har sagt att jag inte ska göra det.

Det har gått rätt bra. Jag har aldrig köpt ett nätlinne och ingen Lars W-skiva. Men så är det ju så att det väl inte attraherar mig tillräckligt. Men allt som har med bokstäver och text är ju nåt jag gillar, så varför inte bara köra? Nå, nu kanske man tyckte det där var otydligt, men so what?

Inbillar mig att det finns rätt många som gillar mig rätt mycket och faktiskt är intresserade av vad jag gör på dagarna. Eller jag vet att det är så. För jag är ju också väldigt intressant.

Hur har jag firat nationaldagen t ex? Började vid midnatt med att jag och Lina laddade videon med Titanic. Kollade till lagom innan den riktiga tragiken började och sen somnade jag. Sara förbarmade sig vid halv två och typ ledde in mig till sängen. Skönt och snällt. Blev som en ostkrok sist jag sov på soffan. Idag hade hon mage att säga att jag snarkade som en minigris. Hade kunnat vara värre. Det finns galtar. 

Sara och jag har promenerat och varit på kyrkogården och spekulerat kring farbröder vi känner som ligger under stenarna. Fotat haven av maskrosor och kramats med Blues. Ätit pytt med rödbetor och pratat i telefonen med Frida. Bara bra saker.

Satt med almanackan och funderade över hur lägga upp sommaren. Kom egentligen inget längre än så. Fast det kändes okej i alla fall. Huvudsaken är jatt jag ska vara ledig.


RSS 2.0