Onsdag

Roligt på jobbet. Gick en halvmil med alla klasserna. Så bra med motion på arbetstid.
Hem en snabbis innan SSU-möte. Direkt till middag på Church Street (hur stavas det?) och träffade lite bekanta på vägen. Roligt att prata med Susanne och Lise-Lott. Jocke kom och mötte upp vid halv nio och var hos mig nästan två timmar och nu är jag av någon anledning helt trött. Kanske för att jag jobbat så hårt i tre dagar. Och har två kvar. Det tär ju på psyket. Ha! Bli lärare, jag lovar, det är så bra jobb! Allvarligt alltså.

Sänk inte spritskatten och det.

Åh så roligt!

Dansa dansa dansa.
Jag var rätt kass, jag kan inget om att skaka på olika kroppsdelar, men ajg är bra på att gå tufft så det ena får kompensera det andra.
Dansstudion ligger mitt emot gymmet, så jag gick dit efteråt och sprang lite och tränade armar innan jag gick hem.
Har diskat och ska nu duscha innan jag ska jobba lite.
Mår bra av att ha lektioner igen.

Ey yo!

Snart är det dags. Att byta om till hiphopersstilen och dra iväg för att träffa kollegorna och köra ett pass av denna hiphop-dans. Orolig? Jag?! Nä! Inte för det i alla fall. Var till Susanne efter jobbet och pussade på lilla Joel. Trevligt!

Igår var jag med Jocke och det var kul. Ikväll efter dansen ska jag jobba. Och diska.

Min vän Ulle är den tuffaste. Hon ska sitta mötesordförande på Fi:s kongress i Örebro nästa helg. Hon är absolut inte ett dugg nervös för hon ska ha burka.
Integritet

Det finns det vissa som tycker är viktigt. Så viktigt att man kan göra vad som helst bakom någons rygg, för att sedan hänvisa till integritet som argument till varför det ska fortsättas hållas dolt.
Det är fegt.


draperi

litenlampadraperi


Här kan man då beskåda helgens under. En lampa i sovrummet samt ett duschdraperi. Med enkla medel kan vardagen bli rolig. Men jag rekommenderar er inte att köpa lampan även om den var snygg, för det är ett helvete att montera den. 40 plastbitar som man inte är kompis med. Det hjälpte inte att vara tekniklärare.

I övrigt har helgen innehållit träning, många långpromenader, shopping, skutskärsfest, sammanslagning av tre IOGT-NTO-föreningar med en 100-årig konflikt till ända, fotboll med Peter och telefonprat. och en rätt stor skopa problem. Sådär allmän som det är för mig. Men jag biter ihop och vet att jag är så mycket bättre. Helt unik. Och om man inte fattar... ja, inte är det värst för mig. Även om det känns så. Vad var det dom sa i Batmanfilmen, anlendingen till att man faller är för att man ska lära sig att resa sig. Och de var ju rätt länge sedan jag reste mig, men det sticks fortfarande.

Robert var här nästan hela dagen igår och han är så bra Robert. Har ännu inte svarat på kvällen sms som går ut på att vi hatar LW. Han är rolig Robert, precis som det ska vara. Och klok.

Alltid när jag promenerar lyssnar jag på Snook nu. Det blir sådär i perioder. Och nu är det Snook. För alla slantarna.

Moderaterna leker stämma. Jag följer den nyfiket och ler lite när en av de stora frågorna som baserats ut var att ledningen fick spö i frågan om historia som kärnämne på gymnasiet. Ler inte för att jag är överlycklig över beslutet, utan för att det rapporteras om högt och lågt.

Bryta ihop

Det skulle jag vilja göra någon gång. Riktigt ordentligt. SKära handleder, kräkas, vägra äta, skrika...

Men det verkar inte hända. Jag bara gör allt man ska. Jämt. Fy fan.


Och lite bonusar, som idag när jag varit på fotboll. Och jag vill då gärna påpeka att jag varit kollega med Hugosson. Okej?

Prat med puckad kille

På Lovisas fest:

Puckad kille: Varför kallar man sig djurvän? Det är inte som att vi andra är anti-djur.
Elin: Man kanske bryr sig lite mer, typ skänker pengar till tigrar.
P: Men de är ju utrotningshotade
E: Ja, just det
P: Men dom är för få så det kommer inte att finnas några fossil kvar sedan.
E: Vad spelar fossilen för roll?
P: Vet du ingenting om naturvetenskap?
E: Ehhh... jo, jag är naturvetenskapslärare.
P: Oj då, jaha.

P: Dricker du inte alkohol?
E: Nä.
P: Är du nykterist?
E: Ja
P: (viskar lite tyst) Fjolla.
E: Vad sa du?
P: Fjolla?
E: Är du medveten om att du har kallat en av de tuffaste tjejerna i världen för fjolla och att det är ett stort misstag.

Killen går på toa.

Herregud. Fastän han var på Lovisas fest måste jag till hennes försvar säga att han INTE var hennes kompis.


Ingen som gissade på min ålder gissade på mer än 23. Och några såg chockskadade ut när jag sa att jag fyller 27 nästa vecka. Antingen är det en väldigt bra sak för att jag ser så ung och fräsch ut, eller så är det en väldigt dålig sak för att jag verkar osmart och omogen.
Det måste vara det första eftersom Morgan säger att jag är lika klok som en 30-åring.


Värsta skyfallet

litenregn

När jag skulle gå hem från stan så bara kom det massor av av regn. Så det studsar på asfalten och blir bubblor. Och då när jag kom hem efter att ha köpt chokladpraliner och sushi och träningsbyxor så... ja, då blev håret helt ruffsigt. Men jag tycker jag är rätt söt.


Jobbet gick bra idag. planerade lite, tog skolkort, pratade om mina resor till Island och Färöarna i forntiden (typ tio år sen). Slutade halv två och gick direkt till IKEA. Det tar ju tio minuter. Köpte en massa lampor och det efterlängtade duschdraperiet med tillbehör. Kort kommer. Nu kan det nya smidiga livet börja!


Vi gör så här, vi sänker inte spritskatten. Och ingen spolar ner annat än papper och avföring i toaletten. Okej?


Greppande.

Det är inte precis alltid man komme rpå nåt greppande att sätta som rubrik.
Idag började lektionerna. Jag älskar att ha lektioner. Det bästa jag vet är när jag ser och känner att alla elever är med på tåget. Fast att gå igenom målen för matte är väl iofs föga upphetsande, men ändå... Det var ju lite annat också. Ledningsgruppsmöte t ex som slutade halv sex. Vissa människor jobbar så länge varje dag, jag vet det. Men jag är ovan.

Sedan jag kom hem har jag pillat lite med olika saker. Vid sju gick jag till gymmet och körde lite hårt, hem och gick en 45-minuterspromenad med The Knife. Jag älskar The Knife. Precis så mycket som jag älskade NKOTB när det begav sig, fast på ett lite annat sätt.


Och så tänkter tänker tänker jag. Det tar faktiskt energi också!Imorgon kommer lönen. Det längtar jag till, för då går jag direkt till IKEA efter jobbet och köper en duschdraperistång. Sen får jag ett nytt liv.


Sergio sov hos mig inatt. Vi pratade UNF hela kvällen.

Nej tack

spritskatt


Mycket om skolan

Lars Leijonborg ska under vecka 36 praktisera i skolan. Det kommer att bli spännande. Han och hans parti har tre löften till skolan, att de ska kunna läsa, skriva och räkna. Det är bra, det är jättebra. Men jag känner inte igen den hånfulla beskrivning när de nedvärderar dagens skola, att skolan luddar till målen för eleverna och slätar över när de inte kan. Elever som inte kan är mycket medvetna om detta. Det är inte problemet. Problemet är att inte resurser finns att ge all den hjälp de skulle kunna få. Och det tycker jag med är illa.
Men det är inte som att dagens skola har mottot : Vi skiter i om du kan läsa, skriva och räkna. Tror han att jag utbildad mig till lärare i matematik för att jag vill kunna skita i mitt jobb? Det blir spännande att läsa om hans erfarenheter.


Metta Fjelkner, ordföranden i mitt fack, hade idag en fet debattartikel i DN där budskapet var att det inte är skolan/lärarnas fel att ungdomar mår sämre med fler självmordsförsök och annat till följd. Tänk att det har varit min paroll hela tiden, skolan kan inte göra allt. Och jag som lärare kan inte få människor att må bra igen, det ingår inte i min utbildnin eller mitt uppdrag, även om jag gör så gott jag kan. Så att skolhälsovården måste bli bättre vilket var Mettas poäng, är då helt korrekt. Jag skrev ju tidigare om elevernas uppgift på förmiddagen, sin drömskola. en av grupperna hade just det som punkt "Det ska vara en regel att skolsköterskan alltid finns på plats och att det finns bra psykpersoner".


Linda Skugge har någon slags ångesttema på sin blogg just nu. Det är bra och nyttigt och självklart har jag läst hennes ångestbok för länge sedan och så. Hon vill bli lärare har hon sagt. Det borde hon bli. För det behövs fler av oss som brinner för att jobba i skolan. Med eleverna. Som orkar säga ifrån när det snackas om fitta och bög. Jag gör det hela tiden. Men vi behöver bli fler.


För nån dag sedan skrev DN om att fler skolor kameraövervakar sina lokaler. Strax därefter skrev en Jenny en insändare om att lärarna har gett upp, om att det är vårt fel alltså. Att man ska förebygga istället, att lärarna skiter i ordningen. Jag blir så arg. Sluta sluta! Det finns en värld utanför skolan också, och den påverkar vad som händer där inne. Samhällsklimatet blir hårdare och det speglas i skolan, det är inte för att lärarna är dumma i huvudet eller så. Inte ens slappa. Det är ett problem att alla har gått i skolan så därför tycker alla att dom är experter på den.

Och förresten, övervakningskameror... det är jag för, alltid. Fast det inte är PK. Jag har fan inget att dölja och ingen annan borde ha det heller.

Min drömskola

Mina elever sitter just nu och jobbar med en viktig uppgift.
De ska fundera ut hur "deras" skola ska se ut om de fick bestämma allt. Lokaler, lärare, ämnen, regler, tid... you name it. Det ska bli jättekul när de redovisar om ett tag. Nu har vi rast.  Jag har hört att man kan bli av med jobbet om man bloggar om just jobbet, men det där var väl oskyldigt?
Det är nämligen en pedagogisk finess med det hela...
Efteråt ska vi prata om varför skolan ser ut som den gör idag och vilka övergripande mål som finns i läroplanen. Och vem som bestämt det.

Stackars mig!

Det är så himla synd om mig.

Känn här bara!

 

Jag har en tillsvidareanställning på ett jobb som jag älskar och där jag är uppskattad och tjänar helt okej.

Jag är nästan aldrig sjuk.

Jag har världens underbaraste vänner.

Jag har en drös underbara syskon.

Jag har lätt för att lära mig saker och får olika spännande erbjudanden ofta. Idag om att jobba svart på restaurang för övrigt.

Jag har fritidsintressen som jag ibland har både tid och möjlighet att utöva.

Om jag ville skulle jag kunna satsa på en politisk karriär.

Jag är smart.

 

Mig är det verkligen så sjukt synd om. Lite medlidande skulle inte skada alls!


Tack!

Tack kära ni som orkar lyssna och säga alla smarta och klocka och bra och insikstfulla saker till mig när livet känns upp och ner, och jag känner mig maktlös på alla sätt och vis.

 

Idag vann Elin tävlingen stort för hon var bäst.

Men tack också till mamma, Anna, mormor, Ullie, PG och Peter.


Stå i tält

elinssu

Det är väldigt roligt att stå i SSU-tält, det är det faktiskt.

Såhär kul var det igår. haha. Roligast var att spela minigolf med Johan och Daniel, där Johan idag via sms hävdade att han vunnit. Sure thing!

Kom hem halv två inatt. Vaknade redan åtta. helt stört. Tvingade mig att sova till strax före elva. Nu måste jag duscha. För sen ska jag prata ut. Mm.


I Batmanfilmen sades

Det är inte träningen som räknas, det är viljan.

 

Det har jag alltid sagt. Och så brukar jag säga att det är inte orden som räknas utan handlingarna. Kom ihåg det gott folk, det kan ni ha nytta av någon dag.


Underhållsbidraget då?

Okej, nu vill Persson höja barnbidragen. Gott så, de ska väl helst stiga med inflationen men det har de väl knappast gjort.

 

Hur som helst, när ska underhållsbidragen höjas? Det handlar främst om olika pappor som av olika mer eller mindre, mest mindre, giltiga skäl överger fru och barn. Till dessa mammor (eller till barnet mer) utbetalas varje månad ett underhåll som pappan dessutom inte alls står för den stora summan av. Vilket är en skitigt! Sluta knulla runt om du inte tänker betala för eventuell avkomma! Jävla killar!

 

Denna summa  har väl legat konstant väldigt, väldigt länge. Det är dags att höga den, för de ensamma mammornas och de ensamma barnens skull.


Skriv en insändare -VÅGA!

Den har lade jag iväg till lite tidningar för ett dygn sen. Lägger den här mest för att faktan är användbar när du skriver din insändare!

Statsminister Göran Persson har nu uttalat sig positivt om en sänkt spritskatt. Detta trots att Folkhälsoinstitutets utredare alkoholläkaren Sven Andréasson tidigare i år rapporterade om vad detta kommer att leda till. En sänkning av spritskatten med 40 procent och 15 procent på vin uppskattas enligt beräkningar i rapporten leda till 289 fler dödsfall, 1 627 fler misshandelsfall och 1,6 miljoner fler sjukdagar per år i Sverige. Det skulle även innebära mycket stora kostnader för den svenska samhällsekonomin.

På vilket sätt menar Persson att det ändå är värt det? Sverige behöver inte billigare alkohol. Sverige behöver en tuff, restriktiv alkoholpolitik.

 

Mer att läsa om sänkningar och annan bajs finns på Drugnews länken nere till höger. Denna fantastiska portal för rapportering om drogfrågan. Och så söt krönikör!


Önskelista

Jag och hästen

Jag kommer hela tiden på saker jag önskar mig tills jag fyller år. Och så har Elin redan köpt meddelar hon idag! Vissa har framförhållning. Några tycker säkert man är fånig när man cirka tre veckor innan sin födelsedag skriver önskelista. Om man fyller 27 år... Men det skiter jag i! För jag är lite speciell. Here we go!

Osthyvel

Muggar

Bricka, "Staden" från Marimekko

Vaxduk till mitt lilla söta köksbord, typ nåt blommigt

Musmatta, nån snygg rolig. Hur kul är Dell?

Hudkräm, ingen jävla vaniljlukt

Tidningsställ för golvplacering, önskar jag mig hett, gärna flera olika

Glitterlimfärger

Presentkort på Bokia

Pärmar med Marimekkomönster från Bokia

Små kaktusar

Febertermomter

Färgade lakan till min 120-säng.

Nog för nu. Nu ska jag äta med Peter. 


Sänk inte spritskatten.

Jag hade ändå en bild av hur ordningssam och strukturerad jag skulle vara idag. Till exempel skulle jag sova nu.

 

Men så här blev det. Jobbade jobbade... jättekul. Vi planerade bra saker. Ledningsgruppsmöte fram till klockan kvart i sex, väntade på skjuts och ramlade in på arbetarkommunmötet tjugo över vilket var lite sent. Jag vill ha lika fluffigt hår som fröken Messing.  Det kommer jag aldrig att få. Gick direkt och åt glass med Mats och sen skulle jag hem och sova.

 

Men när jag gick förbi Munken så satt Åsa, Patrik och Lena där så jag stannade tills dom stängde. Pratade med Ellinor på telefonen på vägen hem och nu sitter jag och undrar om jag själv kan motverka sänkningen av spritskatten. Nej, det kan jag inte. Du får hjälpa till!

 

 

 


Fixat med feber

Två små

Förmodligen är jag lite sjuk, men jag kan inte få det bekräftat eftersom jag inte har nån termometer. Så då slipper jag helt enkelt vara sjuk.

Har tvättat och handlat och fixat annat. Och pratat med Per (så kul att du ringde) i telefonen. Och suckat över den eventuella febern så jag inte vågade gå och träna. Och pratat med folk på msn. Och så. Nu ska jag äta mackor och sova tidigt. haha... troligt.


Arbetsdag 1

Har ätit gröt efteråt för att stärka mig!

En ny höst

Visst är varje höst en ny höst, men den här känns extra speciell. Som ett avstamp ungefär. Jag har laddat och nu ska vi se vad det blir av det. Nästan allt är nytt och det är spännande. Och på sätt och vis sorgligt, men det kommer att bli så bra!

 

Anna Maxted är en författare. Hon har så vitt jag vet skrivit två böcker. Först läste jag Gå vidare, det var nog nåt år sedan, och nu senast Höga Klackar. Jag minns att den förra var väldigt bra, och den här sista också. Det är underfundigt kul, djupt och smart och ytligt på en och samma gång. man kan välja lite hur man vill läsa den. Eller dem. Bara köp köp och läs läs! Finns på pocket!

 

Jag har satt upp min rullgardin med buntband som jag köpte för mycket billigt pris på ICA Spegeln. Nu är det ordning i sovrummet. Nä... för det är kläder överallt.

 

Jag klarade av att genomföra första SSU-kongressdagen på 80 minuters sömn. Då borde det inte vara nåt som helst problem att ha sovit sex timmar innan första jobbdagen. Jag ska ha mitt toksnygga turkosa priciga pennskrin från Ordning & Reda och en av de kalassnygga anteckningsböckerna jag köpte i London, men blommor och snodd. Och när ska vi få Muji i Sverige?

balkong


Hur mycket kan man knarka?

Såhär säger C. Gynning i Aftonbladet idag:

"Jag drogade alldeles för mycket i Paris. Sakta men säkert gick jag från att ta kokain någon gång då och då till att dra i mig 50-60 linor under en och samma fest."

Och det får mig att undra, är det rimligt? Är inte 50-60 linor ungefär hur mycket knark som helst? Typ orimligt mycket knark som hjärnan borde gå sönder av för att uttrycka sig milt?


 


Blommig städrock

Tog på mig det i morse, så blir det när antalet kläder i Norrala nu är bristfälligt. Men den är snygg, översnygg. Hade planer på att åka till mormor i morse, men så blir det inte nu, för de skulle till Bollnäs och dit vill man helst inte följa med om man slipper.

 

Igårkväll var ingen bra kväll alls. Den var riktigt usel. Då fick jag sova med min mamma. Tur att jag var här!

 


Jag vill rädda världen.

Väldigt väldigt ofta har jag den känslan att jag kan och ska rädda världen. Därför känns det bra när jag anmält till WWF att jag vill vara både regnskogsfadder (aporna) och tigerfadder varje månad. När jag också har skrivit ett brev till Elle om att det är förkastligt att de låter International Fur Trade organisation (eller nåt annat namn, skitesamma vilket det var) köpa massor av sidor i tidningen för att hypa grejen med pälsbeklädnad.

 

Men! Så är det ju det här med de svältande barnen, miljöförstöringen, maktbegäret, inskränktheten, alkoholproblemen, dumma människor... och allt det andra. Och jag ser att uppgiften är mig övermäktig. Även de dagar superkrafterna är laddade. Och då känns det bra, då känns det mer än bra att Ellinor finns.

 

Ellinor är smart, stark och duktig. Lite av en idol faktiskt. Hon imponerar på mig varje dag!

 

 


Är inte sosse ett skällsord?

lancomenoubaarden

 

Där är dom i bästhetsordning! läppglansen alltså. Och hyfsad naturlig storlek, haha!

 

Jag har haft äran att under dagen stå i sosse-tältet på Cityfesten, denna begivenhet bland begivenheter. Ungen som kläckte rubrikkommentaren var coolast. Regnigt är det, men det skiter jag i för jag var ju under tak. Imorgon kommer jag att skriva om en väldigt bra tjej... (och det är inte om mig själv)

 

Johan Frisk den stackaren var på Skansen och såg Winnerbäck. Han hävdar att det var bra, men hur bra kan det bli? Varför hatar jag Winnerbäck?! Det vet jag, men det tänker jag inte säga! Men så hugger jag aldrig i sten heller.

 

En hel del gamla och nuvarande elever kommer förbi och ser glada ut, det är kul! Men så är ju deras lov lite längre än mitt. Men jag klagar inte. Några pocketläsardagar hemma på det här så är jag fit for fight på nästan alla områden.


Läppglans

Här är mina bästa läppglans just nu:

1. Juicy Tubes Pop. Mitt livs största kärlek.

2. Nouba Sweet Lips

3. Elizabeth Arden High Shine Lip Gloss

 

trubbnos


Att tänka är jobbigt

En liten

Här är en av mina gerbiler. Söt? Ja! Den och en till bor hos mig nu.

 

Idag har så mycket tid gått åt till att tänka. Och jag önskar att jag var sådär härligt utlämnande så att jag skrev här vad jag tänkt så att alla kan se hur djup och insiktsfull jag är. Men jag förstår ju också att jag inte är så mycket unikare än någon annan så alla väl någon gång har tänkt detsamma. Men jag hoppas inte! För det är ju jobbigt! Jobbigt är dåligt. Eller så är det ju just det det inte är. Att jag måste lära mig att jobbigt inte enkom är dåligt, att det kommer mycket bra ur det. Men inte hela tiden kommer det bra. Idag kommer det dåligt. Och jag är så kass på att hantera det. Eller så gör jag helt rätt när jag utsätter olika kompisar för mina undringar och funderingar. Jag vet inte hur jag ska göra. Eller tänka. Fortfarande.

 

Men det man kan vara säker på är att det alltid blir bättre. Och så väldigt många saker som jag har/känner/vet är så bra och jag har så mycket att vara glad och tacksam över. Men jag kan väl vara det samtidigt som jag känner mig liten och värdelös?! Mm. Som Sergio skulle ha sagt.

 

Det handlar om att våga. Inte fega. Våga. Våga!

 


Sorterat cd-skivor

e+s

Rött får rösta. Inte vitt.Nu är jag sådär stolt över mig själv igen. Helt själv kom jag på hur jag läser av CD-skivor in i datorn. Det var ju jättelätt bara man provade med lite knappar. Så nu kan jag ju köpa en mp3-spelare. Kanske nästa månad alltså.

 

Har använt all tid sedan jag kom hem i söndags till att "landa", detta töntiga ord. Men det behövdes verkligen. Har gjort det genom att sortera tills ögonen blöder. Papper, skivor, kläder, småprylar... allt som blivit lidande hela sommaren. När jag typ bara varit här och packat om.

 

Köpte snygga marimekkopärmar på Bokia igår och gjorde en ny pärm för viktiga Elin-papper, den gamla var överfull. Så nu är det rätt snyggt. Tur eftersom min familj just ska komma och det lär vara skillnad från när de var här senast och hjälpte mig bära över alla prylar.

 

Pysslade igår också. Massa kort och massa grejer att sätta upp på väggarna. Idag flyttar Fender och Ibanez in till mig. Det ska bli jättekul. Nog för att jag vant mig och njuter av att bo själv på sätt och vis, men det är skönt om någon annan gör ljud också. Små gerbiler som gillar att gräva till exempel. Jag har gjort en snygg dörrskylt om att vi bor här!

 

Åker till Norrala idag.


Dagens arbetarbladet

Den nya ledamoten som brinner för vården


HEMMA IGEN. Elin Lundgren är nyvald ledamot av SSU:s förbundsstyrelse. Där hoppas hon kunna göra något för sin stötesten välfärden. Foto: STEFAN TKATJENKO

GÄVLE
- Jag är jättetacksam för att jag har blivit vald. Nyblivna ledamoten av SSU:s förbundsstyrelse, Elin Lundgren, är hemma i Gävle igen efter den kongress som förhoppningsvis åter har fått SSU enade och starka. Själv hoppas att hon nu ska kunna påverka mer inom sin hjärtefråga välfärden.

- Det finns så många som har gjort så mycket, men får så lite tillbaka. Alla historier som "Alvar får bara ett halvt ägg i stället för ett helt", är så pinsamma.
Omsorgen om de gamla är Elin Lundgrens hjärtefråga. Eller rättare sagt en av många hjärtefrågor. Under vårt samtal, bara timmen efter att hon landat i Gävle efter en intensiv kongressvecka, nämner hon många saker som hon brinner för att försöka förändra. Bland annat det som berör alkohol, miljö, bostäder och sjukvård. Kort sagt vill hon föra talan för de som är svagast i samhället.
Som politiker är Elin relativt ny. Det har gått två och ett halvt år sedan hon för första gången kom i kontakt med SSU. Innan har all tid gått åt till nykterhetsrörelsen IOGT-NTO.

Har gett rutin
- IOGT-NTO har gett mig all rutin jag behöver som politiker, vad det gäller möten och att tala inför andra. Men vill man ha förändring i till exempel miljön eller biståndet, så fungerar ett parti bättre.
Att inte ha gått samma väg som de flesta andra inom SSU, som växt upp med politiken, ser hon inga problem med.
- Jag tror att det är en styrka att jag inte kommer från den normala politikermiljön. Jag är hård men inte så politikeraktig. Med det menar jag att jag inte lämnar luddiga svar och inte är inskolad i politikerspråket.

Tar mycket tid
Politiken tar allt mer av Elins tid. Antalet uppdrag växer. Förutom det nya uppdraget, sitter hon sen förut i styrelsen för SSU i Gävle och i styrelsen för Gävle arbetarekommun. Sen en tid tillbaka är hon också ersättare i socialnämnden.
SSU-kongressen i Linköping avslutades i fredags, och hölls
i skuggan av vårens konflikter med försnillade pengar och uppblåsta medlemssiffror. En jämn fördelning av styrelseplatserna mellan förbundets höger- och vänsterfalanger och inrättandet av ett centralt medlemsregister, ska nu mildra stridigheterna och undvika fusk.
- Det har varit en kongress där vi har kompromissat och inte kastat skit på varandra. Vi visste att vi var tvungna att komma överens, annars kunde vi lika gärna ha delat upp oss i två organisationer, säger Elin Lundgren, som eftersom hon kommer från Gävleborg anses tillhöra förbundets vänsterfalang.

Eniga till slut
De två falangerna kunde också enas kring ett nytt principprogram.
- Och alla gick nöjda därifrån, ler Elin.
Hon beskriver kongressen som mycket städad. Inte som 2003 när stämningen nådde bottennivå eller 2001 när vänsterfalangen reste sig och lämnade salen i protest mot den nyvalde ordföranden Mikael Damberg.
- Den enda lekstugan som syntes i år var utanför salen, där sms-kedjorna gick eller delegationsledare som gick undan och la upp strategier.
Tredje helgen i september är det dags för den nya förbundsstyrelsen att samlas för första gången. Då ska Elin också få sitt eget ansvarsområde.
- Jag hoppas det blir välfärdsfrågorna.
johan.larsson@arbetarbladet.se
Tel. 026-15 93 00 


Fakta. Elin Lundgren
Ålder: Snart 27.
Familj: "Mamma, pappa och många syskon."
Bor: I Gävle, men kommer från Norrala utanför Söderhamn.
Jobbar med: Högstadielärare i matte och NO på Sofiedalsskolan i Valbo.
Aktuell: Nyvald ledamot av SSU:s förbundsstyrelse.

Helt färdig

Delegationen

Erik, Sergio, Lovisa, Ellinor, Daniel, Johan

Jag, Jenny.

 

De andra är mina hjältar! Tack för en fantastiskt vecka med er!

Jag känner mig helt färdig. Psykiskt för att jag försökt vara på topp genom alla förhandlingar och fester och annat socialt senaste veckan. Utåt sett tror jag det har gått skapligt.

Fysiskt för att det inte har funkat med sömn och matintag och motion på något sätt alls.

 

Alltså är jag lite av ett vrak. I det tillståndet mötte en journalist och en fotograf upp nästan direkt när jag kom hem. Men jag tror det gick väl.

 

Vill bara pyssla med mina grejer, sova i lugnt och ro och inte ha några stressande tankar som far genom hjärnan. Vill bara vara Elin, inte SSU-Elin.

 

Kom ihåg, akta er för moderaterna. De vill att du ska få mindre pengar om du blir sjuk eller vill ta hand om ditt barn.

 

LOVE!

 

  


Stockholm

Igår kväll var det fest. Med avgående FS, nya FS samt personalen på kansliet och sen kom ombudsmännen. Vi hade blivit informerade om att detta skulle vaa en irländsk fest. Det kanske man inte kan säga att det var.
tacos och ett gammalt vanligt coverband... Men helt okej, kändes dock väldigt skönt att lägga sig igen klockantvå. Sov jättelänge. Ända till tio. Och det är ju massor av mer timmar man kan sova än vad jag minns var möjligt. ha!
Elin och Pierre hämtade mig en timme senare och vi åkte till Kolmårdsakvariet. tänk vilka söta apor som nästan skuttade på oss. Det gillar jag.
Och oj vad det regnade när vi åkte hem sedan. Vaknade till av det då och då. Nu är jag lite lagom pömsig och så men ska iväg in till stan om nån timme för att träffa en massa folk och säga hallå.
Shit vad jag har ätit grisigt fåligt den här veckan. tror det är för att kompensera all frånvaro av just sömnen. Daim daim daim.
Åker hem imorgon och typ det första som händer är att en journalist ska göra ett repotage hemma hos mig. Måste alltså panikstäda lite. 
Linde Skugge skriver idag att man måste vara moderat om man vill överleva. Det var synd att hon inte utvecklade diskussionen kring varför. eller funderade på hur det som hennes sk moddar anser som sänkning av sjukersättning och sådant påverkar sjuka som också vill överleva.
Jag instämmer dock till fullo i hennes kritik kring sjukvård och förskola. 

Tröttare än ont

Mitt test för att se om man är farligt trött går ut på att liksom titta uppåt i huvudet och om det då gör ont, då är man trött.

 

Nu gör det ont. ont ont.

 

Har precis bokat om biljetter för hemsresan. Blir nästan en timme i Stockholm på lördagen. Kanske vill Elin fika med mig,. eller så sover jag bara på en bänk som nån som int ehar haft lika stor tur som mig i livet. Och just idag skulle det se opassande ut för jag har bara lodiga kläder. Bara. Stora mysbyxor, stor lyvtröja och byxor i strumpor. Vem bryr sig?

 

Pratat med lite journalist och så. Det är inte så lätt alltid. inte allt är lätt. Och fått en massa sms med grattis i. Så kan livet vara. Det är inye så lätt alltid. Det är inte alltid lätt.

 

 


Bra demokrati?

Man kan verkligen ställa sig frågan hur bra resultat som blir fattade när det är så att vi alla är skapligt övertrötta och det ofta är kring 50 personer frånvarande, vilket är en femtedel av ombuden på kongressen.

 

Borde det inte gå att hitta ett sätt som går snabbare. Eller så får man helt enkelt hålla all aombud mycket kortare. Mig till exempel.

 

För nu är jag trött trött trött. Jag är inte byggd för lite sömn. Då tömmer jag vatten i Johans kalsonger. Men det är å andra sidan oerhört kul då det verkar som att han har allvarliga bajsproblem. Hur kul kan det bli?

 

Ja. I övrigt gör jag inte så mycket mer. Och för er som undrar. Så blev jag lite vald.


Magskrattknip

Vi har så grymt roligt i vår delegation. Jag har just hämtat mig från en rejäl attack av skrttgrin vid middagen. Kan det inte få bara så här kul jämt.

Inte nog med att det är kul, det är ett viktigt jobb också. Visserligen är vi fortfarnande inte klara med det som skulle varit färdigt för sju timmar sedan, men vi är fortfarande vid gott mod. Principerna talar vi om nu. Lovisa stod uppe i talarstolen tyup 20 minuter och väntade medan förslag lästes upp, enbart för att få gå iväg och äta. Svampcrepes. Typ bland det godaste jag vet. Vem vet, kanske är det här min lyckodag.

 

Tog enkort runda i Linköpings stad på lunchen efter att Viotto bjudit oss på käk på ett kinaställe. Köpte lite... smink. Ullie, jag gjorde verkligen det. Bland annat ett skitsnyggt Noubaläppglans. och tjejen sa att jag har snygga läppar. Det ni. Haha!

Och Jocke, skrivningarna kring familj och sexualitet tror jag skulle falla dig lite i smaken. Det är väl alltid nåt.

 

Förresten är typ alla här snygga också.

Miss you darlings!!


SSU-kongress

Nu är vi igång. minst sagt. Men eftersom jag pratade i telefon i natt betyder det att jag gör kongressens första dag på 80 minuters sömn.

Oh nu är klockan snart tio och jag är fortfarande uppe och står och har möte 2230 och 2330, men jag lär inte dyka upp på det senare med Sergios blessing.

 

SSU kan göra storartade öppningar. Det är rätt roligt och jag tycker alla är snälla.


RSS 2.0