Mina blinda fläckarFör att illusterera det här lite dystra inlägget väljer jag en foto från i går. Jag har läst mig att skära apelsinklyftor rena från hinnor och sedan koka dem i en sockerlag med chili. Blir fantastiskt till citronglass.

Vad som är dystert handlar om blottläggningen av mina kunskaper på ett antal områden. Tack vare, eller på grund av, spelande av diverse frågespel den senaste tiden inser jag att jag har blinda fläckar vad gäller hela sportområdet, stora delar av geografin, historisk årtal samt kungar. Gamla kända svenskar som spelar stumfilm eller skriver visor är också svårt.

Sport gör mig ingenting, annat än att jag tappar poäng på det. Genuint trist och fullkomligt ointressant för mig vilket lag som vann allsvenskan vilket år, vem som tränar eller vad cuper eller arenor heter.

Årtalen fattar jag inte varför jag inte kan. Jag är annars rätt bra på utantill-kunskaper från skolan. Förmodligen samma, bryr mig inte så mycket. Kungar är same shit.

Geografin däremot. Det önskar jag, om inte annat för min egen skull, att jag var bättre på. Berg, öknar och huvudstäder. Däremot när det börjar slå över mer mot geologi, då är jag mycket grymmare.

Vad göra? Är det blindkartor som är grejen? I dag frågade jag vännerna var Arboga ligger. Trodde Västkusten. Lyckligtvis var det närmare.

I alla frågespel, och i livet, är det de gröna frågorna jag hanterar allra bäst.

Men vi spelade också ett spel om svenska språket i går. Då vann jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0