Sverkers stora strid

Har tittat ikapp på Sverkers stora strid. Sverker Olofsson gör tre program med olika teman. Det första handlade då om alkohol. Finns på SVT Play ett tag till. Det var uppslaget till den artikel jag hänvisar till i föregående inlägg.

Det var ett program som inte bjöd på särskilt mycket nytt för mig men det gäller att hänga med i debatten. Har tyvärr inte fullt så bra koll som för tio år sedan men jag gör så gott jag kan.

Sverker på besök i hockeyarena. Mycket roligt och lite tragiskt. Rödbrusiga män som stojar om att öl och hockey hör ihop, för det höjer stämningen. Lyckligtvis passar öl också minst lika bra efter förlust. Män som de flesta av oss vet är otroligt jobbiga att möta i olika sammanhang. Högljudda, skojfriska, tar sig friheter ...

Efteråt säger Sverker "Det här var en väldigt snäll redigering ..."

Polisen som intervjuas på arenan säger -"De här åren har jag inte bråkat med många som är nyktra ..."

Mannen i studion som ville jämföra det med att ta ett glas vin i pausen på en teater blev lite utskrattad. Det är klart han menade att jämföra två upplevelseindustrier. Jämförelsen blev tyvärr skrattretande. Hur ofta måste polisen rycka ut till teatrar? hur många vakter åläggs serveringsställen på teatrar att ha.

Instämmer med Sverker, det behövs mer diskussioner om alkohol.

-Om att det är för dyrt på Systemet t ex .. höhöhö. Hade kunnat vara ett typiskt svar på det. Från dandom gubbe. Sådan är debattnivån i Sverige när det gäller alkoholfrågan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0