Tidningen kom i gårI går kom Djurens Rätts tidning. Varje gång det händer (alltför sällan, 4 gånger/år) vet jag att jag kommer att blir stärkt i mitt val att inte äta djur, även om jag aldrig någonsin tvivlat. Jag vet inte exakt, men jag började nog trappa av på djuren när jag var 18, och slutade helt äta djur efter en räkmackeupplevelse i Norge år 2000.

Tidningen är i dag en bra mix av allt för den som har ett starks intresse för frågor som rör djurs välmående. Det här repotagen ovan handlar om en bok som fångar djurglädje. Det är gott om kvalitativa intervjuer och repotage, interndebatt och konsumentupplysning.

Just nu håller jag på med Boken Äta djur av Jonathan Safran Foer, men har inte hunnit särskilt långt. Här är ett citat från sidan 22 "När jag berättade för folk att jag skrev på en bok om att "äta djur" utgick nästan alla, utan att ha någon aning om var jag stod, att jag drog en lans för vegetarianismen. Detta är talande: det antyder inte bara att en grundlig undersökning om husdjursproduktionen torde avskräcka från köttätande, utan också att de flesta redan är medvetna om att det förhåller sig så."

Från sidan 39: Vilken mat man väljer avgörs av många faktorer, men förnuftet (eller ens medvetenhet) är sällan främst bland dem.

Det är omöjligt att i dag säga emot att Jorden har mycket att vinna på att vi producerade (och därmed åt) mindre kött än vad om sker i dag. Vad är problemet med att minska sitt köttintag? Egentligen?

Älskar kalvarna på bilden. -Så mycket att jag vill äta upp dom, höhöhö. Gubbskämt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0