Vinklubbarna klarar nada

Förutom att möjligen försöka tjäna pengar på människors  längtan efter att få koppla av, från, bort ...

I dag vaknade jag till nyheten om att Ungdomens Nykterhetsförbund visat att vinklubbarna inte klarar av att hålla åldersgränserna. Så klart de inte gör. Vanliga livsmedleshandeln klarar inte av att hålla den på folköl, så varför skulle en avlägsen vinklubb göra det?

Accent skriver:

De som gjorde inköpen var två pojkar, 16 och 17 år, och två flickor, 18 år gamla. Totalt gjorde de tio beställningar. En beställning har inte levererats än. Av de övriga nio var det endast tre som inte fullföljdes. I två fall har internetföretaget nekat beställarna med hänvisning till deras ålder. I det tredje fallet var det Bussgodsutlämningen som nekade att lämna ut varorna.

Hela artikeln finns HÄR och där redovisas vilka vinklubbar det gäller. 

UNF har också tittat på marknadsföringen som klubbarna använder, och den skulle milt kunna kallas säljande. Till exempel uppmanas man beställa hem extra mycket till jul! HÄR finns en artikel om det.

Det är inte så alkoholförsljning ska gå till. Alkohol är inte vilken vara som helst. Alkohol är vår legala drog. Trots att den ställer till så mycket olycka finns en önskan om att kunna fortsätta konsumera den. Vore då lämpligt att bibehålla sådant som vi vet skadereducerar. Mycket nog av våra skattepengar går till att sopa upp efter alkoholen. Men de värsta såren kan inga pengar rädda.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0