Men kom med i jämställdhetskampen då.

Den här insändaren var precis nyss i Arbetarbladet.

Insändarskribenten reagerar mot att tidningen kört artiklar om mäns våld mot kvinnor och undrar varför man inte talar så mycket om det motsatta.

Jag hoppas att han förstår att det OCKSÅ handlar om jämställdhet. Om att normen i samhället är att vi uppmärksammar när kvinnor blir slagna av män, men inte alls på samma sätt tvärtom.

Det kvinnor har gjort är att gå samman i kvinnojurer och lyfta frågan och tala om jämställdhet. De flesta kvinnor i alla fall.

Vad har män gjort? Inte alls på samma sätt velat hugga tag i grundfrågan, nämligen bristande jämställdhet. Det är nämligen också det som skapar normen som skribenten är irriterad (fullt förståeligt) över.

Insändarkommentarerna vittnar om medhåll, men där ser man också att de inte ens vet skillnaden på jämlikhet och jämställdhet.

Gnälla går som vanligt bra, men var med i kampen!

Kommentarer
Postat av: Bo

"Mäns våld mot kvinnor" är ett felaktigt begrepp.

Vi kräver att det byts ut mot"Våld i nära relationer"som är neutralt utifrån kön.Även män misshandlas av kvinnor.

http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htmGärna lika villkor men utan feminism!Ps. Du stavar som en kratta! Ds.

2011-03-31 @ 12:22:56
Postat av: Elin

Ja, även män misshandlas av kvinnor. Och problematiken i att det inte uppmärksammas så mycket beror ju på precis det jag skriver i texten. Att det finns ett jämställdhetsproblem. Varför engagerar sig så få män i jämställdhetsfrågorna trots att de själva skulla vinna så mycket på det? Det är hela poängen i mitt resonemang, som du helt verkar ha missat. Istället har du istället fokuserat på tre stavfel som kom till i hast. Jag hade femma i svenska så du behöver inte vara orolig för mig. Om du nu trodde att jag trodde det hette kivnna och inte kvinna!

2011-03-31 @ 17:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0