Debatten om vargen är het

Carlgren vill att vargstammen i Sverige ska öka skriver Aftonbladet.

Några som däremot inte vill ha någon varg alls i landet är Folkaktionen ny rovdjurspolitik. Inge Brorsson är sekreterare i föreningen och även tidigare kommunpolitiker för Centerpartiet i Rättvik. Samma parti som miljöminister Carlgren.

– Vi behöver ingen varg i det här landet. Våra förfäder utrotade vargen för att de skulle kunna leva på landsbygden. Men nu skiter man i landsbygden även från centern, säger Brorsson.

Han är orolig för att en utökad vargstam innebär att rovdjuren trycks allt närmare människan. – Vår åsikt och målsättning är att vargen inte ska finnas där människor bor och har sina näringar. Det går inte med tamdjurshållning och fäbodbruk.

Han fortsätter: – Det är ett hån mot oss diskriminerade på landsbygden. Det vi inte kan acceptera är att en stor majoritet i landet som inte har varg ska sitta och bestämma att vi ska ha dem här. Andreas Carlgren är en riksolycka för centern. Han är ju ingen jägare och är inte kunnig heller.

Jägarna går i skogen med sina vapen. Skiträdda verkar de vara trots att de är de som rimligen lättast kan försvara sig. Men korrigera mig om jag har fel, de senaste säg tio åren, vad har den vanligaste dödsorsaken i det här landet varit? Ihjälskjuten av jägare eller dödad av varg?

Jägarna släpper lös sina hundar (som de också kallar familjemedlemmar) i skogen. I skogen som de vet att vargen bor i. Och blir förvånad när vargen går på hunden. Människan i ett nötskal. vi ska jaga och skjuta ner av bara helvete och briljera med bilder på döda djur och en glad jägare. Men när naturen liksom säger ifrån ja, då konstaterar Brorsson -Vi behöver ingen varg i det här landet.

Och meningsmotståndare, som i det här fallet Carlgren, avfärdas inte bara som okunnig, utan först och främst det största fel en människa verkar kunna ha, nämligen att inte vara jägare. Damn good argumentation.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0