Djurskyddsdebatten

 Pälsfri handel

Summerar dagen och konstaterar att mycket tid åtgick till djurskyddsdebatten i dag. Den var intressant och jag har aldrig hört sådana hycklare som Moderaterna i den debatten. Ingen från borgarna kunde heller berätta varför de inte vill ha ursprungsmärkning på allt kött.

Allra roligast var när Morderaterna sade olika varianter av: Vi är de största försvararna av svenskt djurskydd.

Det var som om de trodde sig själva. Av djurskyddskontroller tycker de inte bara man kan se till kvantitet utan också kvalitet ... det är klart man måste stå för den skeva synen när man förändrat systemet så antalet kontroller radikalt minskat.

Och så det klassiska "vi måste ha kvar minknäringen i Sverige, annars flyttar den utomlands och då har vi ingen kontroll".

Det är en alltför enkel argumentation för att slippa ta debatten. Det är steg för steg som gäller. Ett antal andra länder har infört ett förbud (som inte var förslaget nu iofs) och med en sådan trend finns det ingenstans att flytta. när det gäller t ex sexköpslagen har vi gått före. Men djur är bara djur...

I dag fick några egna partikamrater avstå när vi röstade om min minkmotion. För att de har ett hårt tryck på sig hemifrån ...

Sjukt. Vi fattar galet många beslut. Flera av dom otroligt mycket känsligare och som påverkar långt fler människor än vad det här beslutet gör. Ändå får man avstå. Så jobbar branschen som lever på utnyttjande av djur. Lite besviken på mitt eget parti. Det gör ingen skillnad, vi hade inte vunnit ändå när det gällde bättre villkor för minkarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0