Kan tigern överleva?

 Bild WWF

Det finns hopp för tigern i det vilda
Den vilda tigerpopulationen i världen har under de senaste 100 åren minskat från cirka 100 000 individer till nuvarande 3 200. Av nio underarter av tiger, existerar idag endast fem: Sumatratigern, bengaliska tigern, amurtigern, den indokinesiska tigern och malaysiska tigern.

Hoten mot tigern består av förstörelse av tigerns livsmiljöer, minskning av bytesdjur, tjuvjakt och illegal handel. Tigrarna hotas också på grund av konflikter med bybor i tigerns närmiljö. Men nu finns en smula nytt hopp för världens tigrar.

Vid mötet i Indonesien presenterade respektive land sina nationella räddningsprogram för tigern. Under mötet utarbetades ett förslag till åtgärder som ska godkännas vid toppmötet. Samtliga länder och Världsbanken är fast beslutna att stödja det praktiska genomförandet.

- Tack vare att tigerns överlevnad hamnat på en hög politisk nivå har nu den lilla spillra av vilda tigrar som finns kvar i världen chansen att öka i antal, kommenterar Ola Jennersten, programchef internationell naturvård på Världsnaturfonden WWF.

Du kan enkelt bli månadsfadder för tigrar ´hos WWF. Det är jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0