Härlig nämnd

I dag har jag haft socialnämnd hela dagen. Från kvart över åtta med litet förmöte till halv sex när presskonferensen var slut. Lunchen blev förkortad pga personärende som tog mycket tid, och så måste det ju få vara.

Det finns ett särskilt parti, ett av de små, som i min nämnd beter sig på ett skojsigt sätt.

Vi fick en redogörelse från biståndsenheten (de som delar ut det som gammaldags kallas socialbidrag, vi fräschare säger försörjningsstöd). Det blir dyrt i år. Vi beräknas betala över 20 miljoner för detta, något som beror på ett gäng av de lagändringar som den så kallade regeringen drivit igenom. Dessa angavs som hårda orsaker till detta av vår personal.

Lilla partiet:
-Men skulle du inte kunna ge några exempel på grupper som tack vara lagändringarna istället fått en chans.
Personal:
-Eh... nej...

Annat litet pari säger då:
-Nä, nu ska vi inte prata politik!

Förutom att det uttalandet är anmärkningsvärt i sig på ett politiskt möte, så är det också förståeligt eftersom det parti hon representerar liksom bidragit till situationen.

Det första lilla partiet visade sig hade ringt pressen efter det att vi diskuterat och fattat beslut i en del serveringsärenden. Partiet hade redogjort för både det ena och det andra. Anmärkningsvärt eftersom vi lärt oss den hårda vägen att DETTA SKA INTE KOMMUNICERAS MED PRESSEN INNAN DET KOMMUNICERATS MED BERÖRDA.

Men roligt, det har vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0