Hans Rosling

Tack vare ett tips på Facebook så tittade jag på SVT2 kl 20 i kväll. Det var en dokumentär om Hans Rosling. Tyvärr är hans blogg inte uppdaterad sedan 2007 så det är waste att länka till den.

Programmet handlade om hans brinnande engagemang för att förmedla kunskap om hur världen VERKLIGEN ser ut. Det var verkligen det bästa jag sett på länge. Precis som han berättade om insikter han nått under sitt liv, gjorde jag insekten att jag fortfarande tänker på den värld jag lärde mig om i mellanstadiet. 20 år sedan. Den ser helt annorlunda och mycket mer positiv ut nu, det vet jag ju EGENTLIGEN. Antalet demokratier ökar till exempel. Men han pratade medicinska termer, läkare som han är.

Jag vill att han ska starta en brevkurs eller motsvarande som jag kan få gå.

Återigen kom ilskan över mig, ilskan över den apati som människor visar. Den som också Rosling pratade om. Att det är så mycket vi måste göra att folk skiter i att bry sig. Jag avskyr när folk skiter i att bry sig och istället bara ... går på bio och käkar chips. Det finns inga ursäkter tycker jag.

Är man inte en del av lösningen är man en del av problemet.


Kommentarer
Postat av: Eva

Åh, jag måste spana in om det går i repris. Två gånger har jag sett honom live och det är något av det mest peppande jag har varit med om i föreläsningsväg. Tack för igår förresten! Och ses ikväll!

2009-05-04 @ 09:50:10
URL: http://www.glimran.blogspot.com
Postat av: Elin

Nu för tiden så kan man se saker på nätet Eva.

2009-05-04 @ 21:26:22
Postat av: Eva

Jo, men jag är lite old school med sånt här och SVT är bra på repriser.

2009-05-04 @ 22:48:12
URL: http://www.glimran.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0