Hända!I går fick jag med mig Centerkvinnornas tidning Hända hem. Handlar om att kryssa kvinnor till EP-valet, lite vad man kan ha i sin trädgård, en intervju med min vän Daniels sambo Krister som kandiderar til parlamentet m.m.

Det jag läste gladast var den här intervjun med Alice Bah Kuhnke (glöm inte att jag var med i hennes absolut första talkshowomgång 1998). Rubriken säger mycket. Ett citat är -Jag har valt mitt liv och jag älskar det, varför skulle jag klaga?

Många människor kan inte välja sitt liv och måste jobba jobba jobba och har ingen hjälp med barnen alls. Det är tragiskt och djupt orättvist. Men många, de allra flesta lyckligtvis, kan själva välja väldigt mycket i sin tillvaro. Och det är bland de som skulle kunna välja annorlunda detta med att tala om livspussel är hype. Att ha tiden att fundera över det, visar att man ändå har tid.

Tid är skitintressant att fundera på. Så många klagar över att man inte hinner så mycket. Jag tänker alltid att TVn är det som sabbar människors möjligheter och kreativitet. Den stjäl helt enkelt tid som kunde ha använts för att plugga vid sidan av jobbet, läst en vetenskaplig artikel eller tränat skrivskillsen på. Om man inte klarar av att dubbeljobba framför TVn.

Somliga gillar att jobba, och jag undrar vad det beror på. Själv "jobbar" jag nästan alltid med något framför TVn. Beroende på hur man definerar jobba. Rätta matteläxor, göra lektionsplaneringar, skriva ledare eller andra texter, måla naglarna. Att göra en sak i taget är överskattat.

Min poäng är att om man tycker att man har så sjukt mycket att göra och hatar sitt jobb och allt det där. Gör nya val. Finns möjligheten och man inte gör det kommer jag inte att tycka synd om.

Min kloka chef Camilla har bloggat om detta i dag. Om varför så mångas mål är att göra så lite som möjligt.

Till förmån för vad undrar jag? De allra flesta hittar ändå inte på så rackarns mycket lajbans på sin fritid. Å andra sidan, jag kanske inte ska värdera sånt. Men ganska ofta tycker jag tyvärr att folk är lite bekväma.

Jag håller med Centerkvinnorna, få det att Hända bara! Fundera inte så mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0